Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin66
csendes tag
válasz
Avicularia #4396 üzenetére
Avicularia, jol latom a nick nevedet? Ezek szerint kedvenc pokjaim csaladnevet viseled, gratulalok hozza
Most is van eppen egy versicolorom, de annak idejen volt 2oo db is...
Hogy egy kicsit on topic is legyek: en a szem kivetetest a szijbol ugy kerulom el, hogy beszereztem az Ebayrol erre szolgalo szerszamot 6 dolllaret es free shipping, igy hatralevo eletemben ezt a kiadast el tudom kerulni. 3 ezret kerni enyhen szolva rablasnak erzem, tulajdonkeppen itt az USA-ban is megoldottak nekem annak idejen 16 dollarert, ami kb. 32oo ft. De engem mar az is felhaboritott annyira, hogy vettem ezt a bizonyos "szemkinyomot"
Keress ra a neten, az Invicta ilyen szerkezeteit nagyon olcson meg lehet venni szerintem.Mas kerdes, hogy nem tudom oda is elkuldik-e de szerintem megeri, ha kesobb is veszel meg orat, ami nem kizarhato ugye.
-
ujskodas
tag
Köszi mindenkinek!
Akkor a vatera-s lesz, csak előtte megpróbálom eladni 3 régebbi órámat. -
Veron
addikt
hi!
az új bőrszíjakkal kell valami különlegességet tenni a rendszeres hordás előtt, vagy felvenni és majd betörik ott ahol kell és felveszi a csukló alakját?
kösz!
Veron -
commanche
csendes tag
Jááááá. Azt hittem chrono-s automatát vettél. Nekem most az lesz a következő "Drágaszágom" vagy egy Le Locle
Egyébként miért szeretnél kvarcot a minden napokra, az utomata is teljesen királyság szerintem.Egyébként nekem ugyan ez a fajta van, fekete számlap, fém szíj, és kifejezetten tetszik mindenkinek eddig. Van hozzá bőrszíjam is, de most ebben a melegben marad a fém.
Seiko: Ha már így szóba került a szíj, nem tudsz pesten egy boltot ahol NATO szijat lehetne kapni? Kitaláltam hogy azt kéne a prc 200-ra rakni
-
ujskodas
tag
Seiko!
Ez a kettő maradt a jelöltek közt:
http://www.seiko.hu/popup.php?tip=kar&id_karora=1479
http://www.vatera.hu/item/view/?cod=177027173Nekem a vaterás óra jobban tetszik.
Véleményed?
Köszi! -
q13579
senior tag
válasz
commanche #4374 üzenetére
De volt és van is
. A "sima" változat, tehát nem a chrono-s. A mindennapokra szeretnék venni egy kvarcot, és nekem ez a formavilág nagyon nagyon bejött. Kvarcban pedig a chrono-sok is tetszenet nagyon, árban meg rendkívül jók. (márha automatához viszonyítom).
Ezért szeretnék egy fémszíjjas, fekete számlapos darabot.
-
aphesis
csendes tag
Óravásárlásom tárgyában nagy nehezen meghoztam a véglegesnek tűnő döntést, de még így is két óra maradt fenn a hálón:
- Casio GW-M5600-1E (rádióvezérelt és ütésálló)
- Casio PRO TREK PRG-100-1 (hőmérő, magasság- és légnyomásmérő)
Mindkettő digitális, teljesen automa-naptáros, fényenergiával mennek, tudják a 10 BAR-t. Írjátok meg véleményeteket pro és contra. Egyelőre a Pro Trek felé hajlok, a zárójelben írt tulajdonságai miatt . Minden véleményt és főleg TAPASZTALATOT az órákkal kapcsolatban előre is megköszönök!
-
commanche
csendes tag
JAp, a szerkezetnek csak egy százaléka készül svájcaban, ott is valahogy hasonlóan van a törvény mint az egész óra esetében
A Swiss watch
* its movement is Swiss;
* its movement is cased up in Switzerland;
* and the manufacturer carries out the final inspection in Switzerland..A Swiss watch movement
* it has been assembled in Switzerland;
* it has been inspected by the manufacturer in Switzerland; and
* the components of Swiss manufacture account for at least 50 percent of the total value, without taking into account the cost of assembly.Azért elég érdekes hogy egy adott óra mennyire "Swiss Made" :S
-
Alvin66
csendes tag
Aha, koszi. Akkor igaz, hogy hatulrol nem bonthatok. Persze az eszembe sem jutott, hogy elolrol hogy lehetne kiszedni, de ha valahogy beleraktak, csak ki is jon valahogy.
Jo is lenne, ha passzolna egy sub szeru tokba...
A masik dolog ami szerettem volna megkerdezni toled Seiko: ha egy Casio ora beazik, akkor az hogyan tortenik. Ugy ertem, vannak-e elotte erre utalo jelek, tudomisen, parasodas belulrol, vagy akarmi. Ami ha eszrevesz az ember, akkor meg mentheto az ra egy kis szaritassal.
Vagy egyszeruen ugy van, mint a villamcsapas, beer a vizbe, aztan puff elmegy minden kijelzes es lehet kidobni. Ki lehet ezt valamelyest szamitani, vagy ez teljesen kiszamithatatlan? -
commanche
csendes tag
ííneked nem volt egy prc 200-as automatád?
Egyébként én pl onnan vettem, de semmi baj nincs vele, mint néhány (jópár) hozzászólással ezelött írtam. A "copy-copy" esetében pedig nem hinném hogy ilyen létezik, szimplán egy ilyen keresett szériából mint ez (vagy mint a le locle) előfordulnak minőség ingadozások (pontosságban nem esztétikai hibák lehetnek) mint nállam is :S hivatalos szervíz állásponta: az óra eredeti...
Na most csak olyantól vegyél aki magáróül az ÓRÁRÓL készült képet tesz fel, tehát nem valami stúdió fotót stb. Ha gondolod, és van kiszemelted nyugodtan dobd át PM-ben a linket, és segítek amennyire tudok
Egyébként az a durva hogy igen kínában(is) gyártják a Tissot prc200-ast, többeközött a szíjat, a tokot, a mutatókat a számlapot stb. A Swiss Made" Felirathoz az kell hogy az óra alkatrészeinek (illetve a szerkezetnek) az 50%-a svájcban készüljön, illetve az utolsó minőség ellenörzés svájcban történjen, az hogy ezt leszámítva mi hol merre azt csak a jó isten tudja sajnos :S
-
Alvin66
csendes tag
"Kínában összeszerelt órán nem lehet HIVATALOSAN "Swiss Made" felirat."
Az igaz, de jo kiani modra "Swis Made" vagy "Swisss Made" az lehet.
Olvastam valahol hogy az olcsobb automata Swatch orakban nem lehet a szerkezetet karban tartani, mert az ora tokja nem nyithatora van keszitve. Igaz lehet ez? Akkor az eldobason kivul nem lehet semmit csinalni az oraval?
Annyira szarul esne, ha egy egyebkent teljesen jo ETA 2842-es werket csak kihajitani lehetne, rendbehozni nem...Tudtok valami tokot, amibe bele lehet tenni ezt a szerkezetet? Ugy ertem olyan bonthato ora tipust vagy markat, amibe fel lehet hasznalni? Kb ugy, ahogy regen a Volga autokba beleraktak a Merci dizelmotort..
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Valaki vett már közületek a vateráról Tissot Prc 200-as készüléket a 50.000-es áron kínáltak közül?
Érdekelne, hogy mik a tapasztalatok, illetve, hogy melyik eladókban lehet megbízni.
E-bay-en levőktől nem rendelek, mert ebben az árban csak Kínából jönne, az meg nem tudom mennyire eredeti...
Hallottam olyanról, hogy copy-copy verziót vett valaki a távol-keleten. Ez azt jelenti, hogy napközben a rendes munkamenet szerint dolgoznak és jelentenek, majd éjszaka dolgoznak tovább és szépen csinálnak több terméket, amit maguk árulnak. Ez elképzelhető?
Értem ezalatt, hogy mit keres egy "swiss made" óra Kínában? A kvar Tissot órák is ott készülhetnek?
-
seiko
senior tag
válasz
pozitivzero #4366 üzenetére
a Seiko hardlex üvege egészen jó, bár nem zafír.
bírják a strapát, de mondjuk fát nem illik vágni bennük.
én a fémcsatot részesítem előnyben, jobban szellőzik, és könnyen tisztítható. -
seiko
senior tag
válasz
pozitivzero #4367 üzenetére
FESTINA KÖZPONTI MÁRKASZERVIZ
Elérhetőségeink:
Cím: 1097 Budapest Könyves Kálmán körút 12-14 (Lurdy Ház)
Telefon: +36 1 951 44 51
Mobil: +36 20 555 03 70 és +36 20 454 98 09
E-mail: service@festina.hu
-
pozitivzero
csendes tag
Jaj majd el felejtettem,gumi szíj vagy fém a jobb eddig inkább bőrszíjasaim voltak és a másik van egy festinám ami már nem jó 1/2 6 kor állandóan megáll és a mutatók leestek az órás azt mondta hűha ez nem fog menni na mármost kidobni kukába?vagy ,mivel az üvege karcmentes érdemes inkább beadni egy órásnak?
-
pozitivzero
csendes tag
nahát nem tudom sírjak vagy nevessek ,mivel eddig kinéztem az órát megvettem és ok
na de most ,mióta ideakadtam ,bizony minden felborultmerthogy eddig olyan órát
kerestem általában ami jó erős és bírja is ,hát ahogy beleolvasgattam az előző témákba
,hát nagyot tévedtem,és lehet most is mert hogy ,folyamatosan búvárórákat nézek
ha jól sejtem erősek ,strapabíróak ,és éjjel is kitűnően látni rajtuk az időt,ráadásul
jól néznek ki és bárhol hordhatóak ,már csak azt kéne tudni,hogy a kristály üveg tényleg olyan jól bírja ?és éerdemes e az orient márkát citizenre cserélni ? valamint az
automata szerkezetek menyire bírják az ütődést és a rázkódást? egyszerüen nem tudok
dönteni de ezek a tupusok tetszenek -
seiko
senior tag
válasz
pozitivzero #4363 üzenetére
nagyon sokat kibírnak, szinte elnyűhetetlenek.
-
-
seiko
senior tag
válasz
pozitivzero #4352 üzenetére
kb. az alap automata Citizen-nek felel meg:
strapabíró, jó kis óra.
-
Alvin66
csendes tag
válasz
werttzui #4350 üzenetére
Szia,
en nagy Seiko 5 rajongo vagyok es csak jot tudok mondani a tipusrol.
Nekem is van, szerintem ez az ora az automata orak Bogarhatu Volkswagen-je. Keveset ker, sokat ad...
Nekem nagyon bevalt, igaz ha jol tudom mar Kinaban keszulnek a szerkezetek, de semmi gondom nem volt veluk.Seikonak persze igaza van, konnyen karcolodik az uveg - elvileg - mert en meg nem karcoltam megoket soha, pedig az egyiket notoriusan hordom.
Mas kerdes, hogy Seiko zafirral kel es fekszik, persze igaza van...Szoval ennyi penzert nincs jobb, a karbantartasra 5 evenkent sajnos szanni kell ennyit, de ez van. Ha nem tartod karban, akkor is megy, csak pontatlanabb lesz, meg jobban kopik.
Vannak sport verzioi is ezzel a szerkezettel, azok persze dragabbak, de nagyon jol tudnak kinezni. Jopar kommenttel ezelott van egy sarga mutatos sport, szerintem nagyon ott van.
Nem fogod megbanni ha ilyet veszel. Nekem van vagy 5o-6o db oram, de ha valasztanom kellene kozuluk, benne lenne az elso haromban.
Ez van most rajtam: ( mint altalaban mindig...
-
pozitivzero
csendes tag
Bocsi így egyszerübb lessz:
http://www.oraparadicsom.hu/index.php?stilus=webaruhaz&hiv=29&kiv=1260 -
pozitivzero
csendes tag
Sziasztok erről a márkáról mit tudnátok nekem mondani ?Orient CEM65005D. Valamint
az óraparadicsom nevü, órakereskedés megbízható? ,és még egy van e ez a márka olyan
jó mint egy citizen, vagy jóval ócskább? Valamint érdekelne egy megbízható seiko kereskedés .
köszi -
seiko
senior tag
válasz
werttzui #4350 üzenetére
a Seiko legegyszerűbb automata szériája.
ár-érték aránya kiemelkedően jó.
üvege sajnos karcolódhat.
csak cseppmentes.
szerencsés esetben akár napi néhány másodperc eltérésűt is kifoghatsz.
5-6 évente tisztíttatni kell, ami 5-15 ezer Ft jelenleg.
akár évtizedekig is működőképes maradhat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Abus Viantor sisak
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest