Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
Mechanikus, vagy kvarc?
Bőrszíjas vagy fém?
Elegáns vagy sportos?
Klasszikus, vagy divatos?
Mindennapos használatra, vagy "alkalmakra"?Ezt az oldalt ajánlanám elsősorban, főleg a 3. példányt. Vékony csuklóra simán vehetsz kb. 40 mm-es órát. Annál nagyobbat már nem feltétlen ajánlok.
Minőségi sorrend pedig valami ilyesmi: Belépőnek minimum egy casio, utána citizen, seiko kvarcórái, orient automata, seiko automata, tissot, certina kvarc, tissot certina automata. Persze ez nem szentírás, vannak jobban, kevésbé jól sikerült darabok is.
-
MaUser
addikt
Nem tudom mennyire felelne meg neked, de pilótaórákban itt találsz 39mm-est (ennél hagyományosabb design pedig nem igen van ): http://www.archimede-uhren.de/EN/Pilot-M.htm
Esetleg német vonalon maradva ott vannak a "tengerész órák", amik sajnos kicsit drágábbak, de ugyanez a cég éppen mától kínálja a saját tengerész óráját, a többiekhez képest nagyon jutányos áron: http://www.archimede-uhren.de/EN/Deckwatch.htm. Ha pedig Frankfurt felé jársz, be lehet hozzájuk jelentkezni "gyárlátogatásra". (Egyébként van erre vagy harminc-negyven kis manufaktúra és a legtöbbhöz ugyanígy be lehet jelentkezni, sőt valahol még idegenvezetés is van.)
MOD:
Seiko: (Nektek egyébként bejönnek nagyban a képek?)
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
unyadavid
senior tag
Hali!
Van egy ilyen lap is, ahol temagad állítod össze a saját svájci órádat.
Szerintem tuti egyedi, és nem túl drága (persze nem is túl olcsó), ha pedig nem jönnek be akkor legalább tudsz szórakozni egy kicsitszerk.:ha azt választod, hogy from scratch, akkor az egészet te csinálod
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
kvarcórában 1,5-5 évente elemet kell cseréltetni, 3 évente tömítést ellenőriztetni-cseréltetni, és nagyon ritkán (15-20 év) tisztíttatni-kenetni.
évtizedekig gond nélkül mőködhet, nagyon pontosak.
a mechanikusokat ~5 évente teljesen szét kell szedetni, olajoztatni kell. ez a mai árakon kb. 20-25ezer Ft egy hárommutatós óra esetében.
a tömítéseket ugyanúgy ellenőriztetni-cseréltetni kell.
sokkal pontatlanabbak a kvarcoknál, érzékenyek pozícióra, hőmérsékletre.
sokak szerint "lelkük" van. ;-)
tehát annak, aki nem "órabuzi", én a kvarcot javaslom! -
seiko
senior tag
érdeklődd meg, érvényesíthető-e a nemzetközi garancia Magyarországon.
ebben olyan szerkezet van, amit hiba esetén nem lehet javítani, bár nem túl drágán be lehet szerezni kompletten cserére.
a bőrszíj kb. 1,5 évig fogja bírni rendszeres használat mellett.
az automata verziója sem egy nagy durranás, 7750-es bele van.
mivel a kronórészt úgysem fogod használni, szerintem fölösleges ilyen bonyolult órát venni. -
seiko
senior tag
-
Palcsikov
csendes tag
Mekkora a csuklód kerülete?
Mivel a 40mm -es tokátmérő igencsak a férfi méret alsó része,
sőt, a női méret felső vége.Ha az óra a csuklódon van, és felülről nézed, akkor a 3/4 -nél ne takarjon ki többet, mert az már nem mutat jól. De alatta (1/2 és 3/4 között) mindenképpen jól mutat. De az 1/2 már szvsz béna.
14-15mm még simán hordható, inkább csak azt kell megnézni, hogy a tok oldalának milyen a kialakítása. Mert ha íves, akkor nem akad bele az ing ujjába.
A linkelt akciós nekem is tetszik. A bőr szíjat mindennapi használatra nagyon gondold meg, mert igen gyorsan sokkal használtabbnak fog tűnni az órád, mint a valóságban.
A másik óra már nem automata, és nem is tetszik annyira.
De az óra szépsége mindenképpen szubjektív.SUS K8V SE Deluxe - AMD ATHLON64 3000+ @ 2400MHz - HIS Radeon X800XT - 1GB A-Data 566MHz
-
jookomak
őstag
Esetleg ez az óra? Kerülete, vastagsága is jó, próbáltam már ilyet.
Amúgy még vékonyabb a csuklóm, mint a tiéd, 40mm-es órát hordok, egyáltalán nem gáz.
Itt kapható, de máshol is ilyesmi áron mozog, bár van ingyen házhozszállítás is, max egy helyi órás kis összegért a csuklódra igazítja (kivesz néhány szemet). -
ujskodas
tag
-
Veron
addikt
Hello!
Én is hasonló cipőben járok, sok óráért csorgatom a nyálam, de megvenni nem merem, mert nagynak találom. Az én csuklóm még kisebb, mint a tied, ezért is néztem Skageneket, de az más kategória természetesen, mint egy Tissot.
Nézd meg ezt az órát, ha jól láttam ez a legkisebb Certina, és ha jól emlékszem 34 millis, 100ezer alatt van, ideális lehet neked: [link]. Itt nem írják a méreteit, keress rá másol!
Vagy ha Tissot-ra vágysz, nézd meg ezt, nekem ez is megtetszett! Vagy ha még kisebb akkor ezt érdemes szemügyre venni: [link]Szerintem a Tissot és Certina jó márka, de nem tudom, hogy a guruk mit gondolnak erről. Ezekben is ETA szerkezet van?
üdv,
Veron[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
hi!
a tissot prc 200 chrono 12 mm vastag. ez nem baj?
certinakat megnézted? én ott is láttam 1-2 érdekesebb darabot. vagy ma néztem a poljotokat, és abban is van néhány jópofa.
és mi van a seikoval? a seiko megis csak seiko, es 60-70 ezerert siman lehet jokat kapni szerintem. nem tudom hol laksz, de Bp-en a Váci út-Dózsa Gy. út sarkához közel van egy bamutatóterem.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
seiko
senior tag
-
Alvin66
csendes tag
Szerintem egy muanyag vacak mindenkeppen muanyag vacak marad, akarmilyen felirat is van a tokon. Engem nem zavar egyebkent a muanyag, sok muanyag dolgom van, sot batran kijelenthetem, hogy minden muanyag dolgom muanyagbol van. Kiveve az oram belsejet, ami viszont nem muanyagbol van.
A viccet felreteve, teljesen ertem amit a masik part allit: a kvarc olcsobb, jobb, pontosabb, nem igenyel karbantartast es a tobbi es a tobbi.
Amikor en a mechankus orakat partolom, akkor en NEM szallok vitaba ezekkel az allitasokkal. Hulye is lennek. Csupan azt a kulonbsegtetelt teszem meg, hogy van egy dolog, amiben a mechanikus ora jobb, ez pedig a "feeling" . Igen, ebben es csak ebben jobb, az teny. De akinek ez es CSAK ez a fontos, annak a szamara egyertelmu, hogy melyik ora a jobb valasztas. Akinek meg az ar, vagy a pontossag, vagy a karbantartasmentesseg a jobb, annak meg ott a kvarc. Nincs ezzel gond. Nekem nem fontos a pontossag, mert nem megyek sehova ugy idore, hogy ne lehetne 14 masodperccel kesobb odaernem. Kilovesre varo urhajosok kivetelevel egyikunk sincs egyebkent ilkyen helyzetben szerintem....
Nekem nem szamit az ar sem egy esszeru hataron belul, mert ha tudom hogy valamit a leheto legjobb aron vettem meg, akkor nem parazok rajta tovabb. Ha meg tul drag ahhoz hogy megvegyem, akkor meg nem veszem meg es kesz. A karbantartast megcsinaltatom ha kell, ujabb hobbim egyebkent hogy Seiko 5-os mechanikus orat nem tisztittatok, mindig veszek inkabb egy ujat. A Valjoux92-est persze inkabb rendbetetetem...Ettol fuggetlenul tartozom azzal a vallomassal, hogy nekem is van ket kvarc oram, az egyik egy Casio G shock, a masik egy Skagen kvarc. Utobbit kaptam, ( asszony) elobbit meg persze akkor hasznalom, ha olyan igenybevetelnek lenne kiteve egy mechanikus oram, aminek nem szeretnem kitenni: futas, uszas, tura a Sonora sivatagban sziklan torteno hasraesessel kombinalva ( megtortent sajnos) meg ilyenek. Amikor azonban megtehetem, akkor hasznalom a mechanikusaimat, van is beloluk vagy 10-12. Nekem jo ez igy.
Esetleg fontold meg azt is ha gondolod, hogy abbol a penzbol, amibol vennel egy kvarcot ( 60 ezer) abbol vegyel egy olcsobb Casiot napi hasznalatra es a maradek 45 ezerbol meg vegyel egy jobb allapotu hasznalt automatat valahol arra az esetre, amikor tudod hogy nem erheti baj. Hasznaltan az automata orak is nagyot veszitenek az ertekukbol, erdemes keresgelni egy jobb allapotut.
Szerintem. -
Alvin66
csendes tag
"Ráadásul míg az előzöt, illetve szinte bármelyik tissot kvarcot meg tudok venni jóval üzleti ár alatt, addig automatákat nem árulnak így...."
Hat ez az. Lehet hogy rosszul gondolom, de valahol gyanitom miert...
De keress hasznaltat. Lehet hogy kifogsz egy jo vetelt ketharmad aron.
-
seiko
senior tag
ha jól működik az automatika, akkor néhány órányi használat után már a "topon" van az óra.
de ez sokban függ az órát viselő ember mozgás-intenzitásától is.
ha biztos akarsz lenni, hogy fel van húzva az órád, akkor húzd fel kézzel!
nem tudod túlhúzni, egy csúszókuplung védi a szerkezetet. -
commanche
csendes tag
Én egy aukciós portálon vettem az enyémet 43K-ért, bevizsgáltattam, eredetinek bizonyult, mind a minősége, mind a szerkezete hibátlan. Ami buktató ezeknél és oda kell rá figyelni, hogy konkrétan az eladásra szánt óráról elgyenek képek késztve, és nem csak sajtófotók.
Ha innen vennél akkor fordulj hozzám ynugodtan, elég mélyen beleástam magam ennek a tipusnak a hamisitványaiba, mik a külső ismérvek amiből megállaitható
I come from a land down under, where beer just flow, and men chunder.
-
commanche
csendes tag
Csak azért gondoltam, mert nekem a kvarc 2-3 hét alatt 3 másodpercett siet, és eddig azt hittem, hogy ez nem lenne szabad, aztán utána néztem és kiderült, hogy kb 0.7 tizrd mp-et siethet max naponta. Ha ezt össze adogatom az nem olyan rossz
Amúgy az idő beállitással kapcsolatban igazad van, nekem van egy 1972 körüli Noxil órám, mechanikus stopperes, és nagyon j érzés hallani hogy ketyeg, felhúzod, beállitod stb. Tehát törődsz vele
-
commanche
csendes tag
Szerintem egy polir elég lesz hozzá, hacsak nem olyan sérülése van, de azt azért nem nagyon tudom elképzelni hogy lepattogtak belőle darabok... Azt viszont hogy ez mennyibe kerül nem tudnám megmondani, szerinteme gy 10 körül számolhatsz rá :S
-
norbertb88
tag
Én nem vagyok szakértő, de abban nagyon egyetértek veled, hogy így kéz alól, vateráról, innen onnan én biztos, h nem vennék órát!
Ha valami 100k kerül akkor azt NEM LEHET MEGVENNI 40ért!!!!!!
Mert az ilyen üzlettel mindenki jól jár csak a vásárló nem.Nem értem, h miért nem bírják ezt egyes emberek felfogni, h ami 100ezerbe kerül, az 100ezer.Nem pedig 40!!!!!
Ha valakinek nincs 100E Ft-ja egy prc 200-ra, akkor az vegyen hasonlót casiot 40ért.
Ja és 10 órásból 7 nem ismeri fel a jól sikerült fake órákat, tehát ........!
CSAK SZAKÜZLETBEN VÁSÁROLNI!!!!
Én a helyedben az ékszer boltban sem bíznék meg maradéktalanul, csak akkor ha a certina oldalán meg van jelölve hivatalos értékesítőként!!!!!
-
norbertb88
tag
Akkor az ékszerboltos certina elég valószínű, hogy eredeti. És el is hiszem, h 1-1 modellt néha léeakcióznak, h lendüljön a bolt forgalma, de én tuttira veszem, h 100ezres dolgot 40ért nem lehet megvenni... EZ CSAK MESE!!!!
Ez olyan mint régen a kamionról lecsúszott nike cipő, amin látszott, h halál gagyi, olyan kajla pipa volt rajta!
Sok gyagyás megvette 5-6-7k-ért, közben ért vagy 300forintot
Na ezért nem bízok én az ilyen 100%-os eredeti, garis, bevizsgálható 100-120k-os órákat 40-ért adnak.
Persze ők a jóságos mikulásbácsik....szinte ők fognak majd neked fizetni, h te marha jól járj!!!Hát szerintem nagyon NEM ez a helyzet!!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Politika
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Projektor topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ASUS routerek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest