Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz
aischylos #35797 üzenetére
azzal sincs gond, én nem haragudnék, ha azt mondanák az én ilyen órámmal kapcsolatosan, hogy mindent megtettem, de sajnos menthetetlen. Mindenki tudja, hogy egy ismeretlen előéletű, 30-50 éves finommechanikai szerkezetben lehetnek rejtett -akár megoldhatatlan, vagy értelmes áron nem megoldható- problémák.
-
Misi1979
őstag
válasz
Miamiquake #35794 üzenetére
Én a szappanos flexet favorizálnám..
-
Dzsana
senior tag
válasz
Misi1979 #35790 üzenetére
Nem tudom, hogy a sellakk meg a hajszálrugó mit szólna hozzá!
Mindenesetre ez a tokozás ilyenkor elég szerencsétlen megoldásnak tűnik, nem tudsz rásegíteni, hogy kitessékeld a tokból a werket. Ha meg rárohadt a tok falára, akkor egyenlőre lövésem sincs. Beáztatni se tudod semmibe, mert a számlapnak akkor kakukk. -
Dzsana
senior tag
Ezt ennek a Roamernek is énekelhetném, beszoptam vele rendesen! Azzal kaptam, hogy a korona csak egyik irányban állítja a mutatókat, valamint a belső lünetta koronája nem hajtja a tárcsát. Hát ez nem is csoda! Ez egy monoblokkos óra, ami annyit tesz, hogy a tengelyeket a koronánál fogva jó erősen ki kell tépni a werkből.
Az első meglepetés a felhúzó tengely kitépésekor ért, mert kijött az egész, és nem az 1/3-ánál vált el, ahol kellett volna. Mellesleg azért csak egyik irányba hajtotta a mutatókat, mert a másik irányban csak tekeredett lefelé a korona:
Csak a koronás résznek kellett volna kijönnie:
Aztán jött a következőmeglepetés, és utána a basszanázás. A belső lünetta koronája, ahogy sejtette is a kedves felhasználó, nem gyári, hanem egy pormentes korona volt rádugva a tokcsőre, mert az szépen rászorult, és csak ott forgatni lehetett magában, ne csoda, hogy nem hajtott semmit.
Mögötte pedig a tokcsőben ott figyel egy elrohadt, rozsdás tengelyvég!
Holy crap:Hát, hogy ezt hogyan fogom onnan kiénekelni? Ráadásul gondolom beázhatott az egész, mert a szerkezet nem is moccan meg a tokban, bele lehet rohadva, és kintről semmilyen fogás sincs rajta, hogy rá lehetne segíteni. Ez sucks, derékba kaptam a lóf@szt!
-
gatto_
senior tag
Az egyik barátomnak ugyanilyen van, és ugyanez a baja. A fia focizik, és ezért rendszeresen használja a stoppert. Sűrűn így állnak meg a mutatók. Pedig az elem tuti jó, mert nemrégiben volt a Tissot szervizben elemcserén. Én szoktam beállítgatni neki a mutatókat. Kihúzott koronával nyomkodd a stopper gombjait és helyre megy. Az én V8-asomban ugyanez a szerkezet van, de még sosem csinált ilyet.
-
N0rb
csendes tag
kb 2 oras massziv Iron Maiden koncert az O2 arenaban, es Tissot mar el is dobta magat:
durva, a szinpadtol kb 20 meterre alltam pont ara amerre nagyjabol a "stopper" mutatok figyelnek (1 ora tajeka), ez volt nagyjabol vasarnap este. hazajottem, az ora visszaugrott a dobozba, most este mikor visszatettem a napi hordanivalot rapillantottam, 1 nap plusz 30 perc keses, a kepet 21:30kor keszitettem (UK).
kemeny masneses terek ropkodnek szerteszejjel a gyanutlan rokkenroll fanokra
-
Pé
senior tag
-
Empsepo
senior tag
Azért néha a Fortis is képes furcsaságokra:
-
Dzsana
senior tag
válasz
gatto_ #35771 üzenetére
Most épp küzdök a Ruhlákkal. Az egyik már összeállt, mint a krumplis tészta, a másik sajnos gátkerék alsó csap törött, s mivel még az öreg órások se láttak ilyet, nem lelek sehol.
Ez az UMF-3-as werk, de szerintem az UMF-2-esé is jó lenne hozzá. Jó ganésak voltak szegénykéim, az egyikbe a perckerék bele volt rohadva a csapágylemezbe.
Már persze nem így néznek ki, az egyik már jár is, holnap majd csinálok képeket az összepakolt óráról.
-
WiZARD
addikt
válasz
sir_mook #35731 üzenetére
azért a 94110 egy ~40 éves modell, nem meglepő, hogy plexi...
Ma végre felpróbáltam egy 9300as Planet Ocean Chrono-t, hát nem kicsi darab. Nagyobb mint gondoltam, viszont jobban tetszik kézen, mint képen/kirakatban eddig tetszett.
Nem lettem előrébb 8500 vs 9300 témában -
Pé
senior tag
válasz
Miamiquake #35750 üzenetére
Hát ... mivel használtan vettem, engem legalább is nem kényeztettek semmivel
Szerintem a fíling mindenért kárpótol -
sir_mook
csendes tag
válasz
Polarstar #35758 üzenetére
Van egy hűtőnk... "Szaratov" .... kb az 1950-es évekből. A mai napig működik. Igaz sok éve már csak a nyaralóban szolgál. De megy.
Az oroszoknál divat volt (vagy most is? ) a túlméretezés. Kopik mint más ország terméke, de a tűrés sokkal nagyobb. Ezért úgy tűnik nem fárad el.Nekem az árképzésük nem tetszik. Pl hűtőszekrény esetén (tudom ez itt OFF) kevesebb a garanciájuk mint pl egy Samunak, kisebb a presztizsük... az áruk viszont hasonló.
Pár napja nézelődtem a Poljot és más régi óramárkák között. Valahogy nem éreztem a látottak alapján vágyat arra hogy 200e-ért tőük vegyek valamit. CCCP felirattal már 70e magasságában volt óra. De az sem tetszett...
Tudom- válogatós vagyok. -
-
válasz
Polarstar #35755 üzenetére
Apropó. Átgondoltátok, hogy az oroszok miért nem csinálnak olyan bonyolultabbnak látszó dolgokat mint mondjuk egy 5 napos készenlétes, erőtartalék kijelzős automata? Nem kell a turbillion, meg egyéb nagyon látványos csicsa, mint az aranytok.
Nyers, kiválóan szolgáló hűséges munkagép. Én egy ilyennek örülnék.Nyet?
-
sir_mook
csendes tag
Urak... mivel újonc vagyok itt, be kell vallanom hogy az elmúlt 1 hónapot a fórum átolvasásával töltöttem. Volt szabadidőm bőven
Számomra ismeretlen márkákkal találkoztam, művelődtem... és átértékeltem közben pár dolgot. Amikor idetévedtem az index fórumáról azt egy véletlennek köszönhettem, a Timex karórákról akartam információt. Közben elmúlt a Timex láz
Természetjáráshoz kerestem volna órát... de rájöttem inkább más jellegűt szeretnék.
Pár napja nézegetem a Zeppelin fedőnevű termékeket. Igazából érdemi információt- felhasználói tapasztalatot nem leltem sehol. A Made in Germany felirat minőséget sugall. A cég története viszont azt mutatja hogy adott egy anyacég, aki megszerzi a névhasználatot a Junghanssal együtt, és két néven gyakorlatilag azonos órákat készít.
A keret a 100e alatti kategóriát jelenti. Itt nincs zafír, de van automata. De kell-e nekem automata ebben a kategóriában? Érdemes-e 20ezret kifizetni mondjuk 5 évente egy 70-80ezres karórára... ami akkor ér mondjuk 30-40ezret használtan. Vagy vegyek időmérőt.. elemmel... aminek cseréje 3 évente 1000 Ft itt vidéken.SZóval a kérdés... ezek szépen tokozott átlagos minőségű órák, vagy átlag alattiak... vagy általában semmilyenek.
A stílus ami bejön:
-
sir_mook
csendes tag
Ez az óra gyönyörű.
Saját magamból kiindulva... nem tudnék rá vigyázni. Pár éve vettem egy Citizen órát. Titán tok, zafír üveg... a titán tiszta karc (fele polírozott, fele matt volt... a polir már csak a múlté
) A zafír viszont bírja. Amit a következő vásárlásnál kerülni fogok az a sok funkció. Van benne ébresztés... stopper... az első héten 1-1 alkalommal használtam. Azóta a kis körökből csak az alsó forog- mert az a másodpercmutató
-
evo87
őstag
válasz
korpicschess #35748 üzenetére
Amúgy kibírja.. de a véletlen baleseteket megelőzendő érdemes otthon hagyni. Főleg, hogy a GT-ban senki nem vigyáz/figyel az értékekre, ki tudja milyen feladatokat találnak ki a szervezők, amik során nem tudsz rá jól vigyázni, van aki véletlen többet iszik a kelleténél és elhagy dolgokat... szóval én nem vinnék értékes holmit GT-ba, mondom ezt úgy, hogy négyben vettem részt szervezőként, s elég sokmindent láttam már.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest