Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zmilaner
tag
válasz
"_Maverick_" #259248 üzenetére
Én valahol asszem értem de, hogy nem ez fogja meghatározni a döntést az biztos, az utolsó sort azért is írtam smiley-val a végén, mert én sem gondoltam komolyan.
Mindenesetre egyelőre az a Zeppelin kifejezetten tetszik, ha még valahol fel is tudnám próbálni az lenne az igazi, Orient Bambino volt már rajtam, nem is volt rossz de valahogy nem lett szerelem első látásra/próbára. + a legújabb találatom: https://eu.aboutvintage.com/products/1969-vintage-steel-midnight-blue-special-edition-36-39mm -
"_Maverick_"
kezdő
válasz
eldoble #259243 üzenetére
Ki nem szarja le, hogy mi illik és mi nem? Én magamnak akarok megfelelni és nem az unatkozó sznobok által kreált szabályoknak.
@zmilaner Ez a sötét számlap este/világos számlap nappal dolog szvsz egy faszság. Fordítva még lenne is értelme, hiszen sötétben egy fehér számlapos órát valamivel könnyebb lehet leolvasni mint egy full fekete számlaposat. De ez így csak egy logikátlan hülyeség.
-
zmilaner
tag
válasz
eldoble #259243 üzenetére
Köszi!
Igen még az sincs teljesen elvetve, hogy egy világos számlapos lesz a befutó pont Orientek közül, csak ár/értékben nagyon jónak tűnt a Zeppelin ezzel a dizájnnal (pusztán külsőségekben, a belseje jelen esetben nem izgat különösebben). Egyébként szvsz navy öltöny + barna bőrcipő kombóval ez a Zeppelin is teljesen ok sötét számlappal, főleg, hogy éjszakai rendezvényekről van szó többnyire -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Memmaao #259241 üzenetére
Szóval a válasz igen? Megoldották?
Amúgy a bőrrel érintkező festékeknél valóban vannak egészségügyi határértékek, de ezek nem arra vannak megadva, hogy mi van ha ez a festék beivódik a hámrétegbe. Gyanítom nem tetoválófestékkel festették az elemtakaró fedelet, bár hozzá kell tenni, hogy azok is tartalmazhatnak bizonyos karcinogéneket, amiket a WHO potenciálisan rákkeltő hatásúként tart számon.
De a lényeg: Nem akar megrákosítani a Swatch, hanem kivonták. Szuper!
-
Stauffenberg
nagyúr
-
rbalint88
addikt
válasz
Stauffenberg #259238 üzenetére
En nem latom ennyire borusan a dolgot, a koncepciot is ertem es kedvelem - Omegahoz kepest toredek aron adja a holdora hangulatot, vidam, szines, funky ora, amit pont az (relativ) olcsosaga miatt sajnalni sem kell. A minosegellenorzes kerdeses, meg ja, nekem pont a kek (is) kellett volna… Illetve az volt meg a bajom, hogy meglattam oket eloben es sokkal fakobbak a szinek, mint a honlapon, nekem igy nem volt annyira utos.
Az eredetire nincs penzem temahoz csak annyit mondok, hogy hat a fotozas se olcso hobbi
-
eldoble
aktív tag
válasz
zmilaner #259230 üzenetére
A webshopot nem ismerem, de ennek a Zeppelinnek végre szép mutatója van, szerintem öltönyhöz jó lenne, ha fehér vagy világos (nem színes) számlapja lenne pl. ilyen: [link] .
(Volt itt szó búvár óráról öltönyhöz, persze mindenki maga dönti el, de az tény nem illik, mint ahogy szalmakalapot se vesz senki öltönyhöz mert az aztán tényleg nem illik.) -
dzsi23
addikt
válasz
lenox #259231 üzenetére
"nem tudom mit valtoztat, hogy nem ertesz egyet vele"
Talán semmit, talán olvassa valaki, és nem követi vakon az általad hirdetett igét, miszerint este sötét órát KELL viselni, nappal meg világosat. Az még oké, hogy a búváróra nem öltönyhöz való, megértem, ha egyeseknek szúrja a szemét (az enyémet pont nem), de ez a sötét-világos téma totál légbőlkapott és logikátlan sznobság, nem kell neki bedőlni.
"ha jol sejtem te buvart is oltonyhoz"
Nem volt még rá példa, de ami késik... Mindenesetre nem mindegy, milyen búváróráról van szó, de ezt már leírtam korábban.
"csepp a tengerben"
Mind azok vagyunk.
-
válasz
Na, ezt hívják úgy hogy flame generálás! "Ne akarjon rákot okozni a Moonswatch" 🤦
Nem akar rákot okozni! A mission to Neptune modell elemfedél kék Neptune bolygó festése fogott, ha valaki erősen izzadt alá. A Swatch egyből ki is vonta a modellt a forgalomból és az ára azóta is egekben van, mert nem kapható, gyűjtői darab.
Pár ember keze festékes lett, Te meg jössz itt a rákkeltéssel!! Nagyon korrekt vagy, mondhatom. Eleve egy bőrrel érintkező festék sem tartalmazhat rákkeltő anyagot, ez nem ólom festék. A nyalóka gyártókat is ezek alapján felelősségre kéne vonni a kék nyelvű gyerekek miatt??
Csak a Neptune volt problémás, egyik másik sem. Nincs tele se a Reddit, se más fórum azzal, hogy hű de gyenge, sérülékeny lenne a biokerámia. Az enyémnek sincs semmi baja, pedig vertem már oda ajtónak. A plexi nem karcolódik jobban, mint bármelyik akril, legyen az Omega hesalite vagy Swatch plexi, Timex plexi.
Én imádom a mission to Pluto órámat! Hangos, mint az állat, mint az összes 4 köves Eta Swatch. Nincs vele baj. -
adrian14
tag
válasz
Habár nem vagyok túl kompetens a témában, de nem csak a 22-es modellek voltak a selejtesek? Elvileg az újak már nem “fognak”.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
rbalint88 #259237 üzenetére
Megoldották már azóta, hogy ne akarjon rákot okozni a MoonSwatch?
Gondolom rettentően egészséges az újrahasznosított műanyagból (bocs... marketinges dialektusban biokerámiából) kioldódó festék, ami összefogja a bőrödet. Már kapásból ezért a dologért megéri kiröhögni az egész MoonSwatch dolgot, ami tökéletes példája annak, hova jutott a fogyasztói kultúra és mennyire nevetséges módon próbál mindenki lehúzni a szutyvadékaival, ami mögé valami sztorit rittyentenek. Ez például a Happy Meal változata a Holdon járt legendának. Juhé!
Nekem is nagyon tetszik az eredeti Moonwatch (és igen, pont a Hold sztori miatt), de arra úgysincs pénzem, akkor inkább egy Bulovára neveznék be egyszer.
-
fagyalllo
őstag
válasz
"_Maverick_" #259235 üzenetére
Semmi probléma nincs vele. Akit ez zavar, az hülyének néz téged, cserébe te kineveted őt, mindenki boldog.
-
zola96
senior tag
válasz
adrian14 #259232 üzenetére
Abban van igazság, hogy túlárazott swatch de ez van. Ha neked megér ennyit akkor vedd meg (biztosan te is tudod, hogy akár olcsóbban is kapsz megfelelőbb szerkezettel és tokkal órát). A másik, hogy kinek veszel órát? Nekünk vagy magadnak. Egy óra fanatikus nem fog elítélni úgy gondolom, érdeklődés szintjén megkérdezné miért azt választottad.
Nekem speciel mindegy ki mit visel, ha már egy fel mondatot tud róla mesélni az meg a non-plus ultra.
Műanyag tok, kvarc szerkezet, plexi. Bírni fogja. De azért ne ebben vésd a falat, vagy betonozd a garázst (szerintem). Vedd meg és elvezd, használd!☺️ -
adrian14
tag
Sziasztok!
Órás körökben tudom, hogy megkövezik ezért az embert, de van valakinek MoonSwatch órája? Tényleg nagyon gagyi? Ahogy látom ez egy túlárazott swatch, viszont nagyon tetszik. Az érdekelne, ha pl odaverem egy kicsit a kezem az asztalhoz, akkor mennyire sérül az óra? Nem akarom hímestojásként dédelgetni. -
zmilaner
tag
Sziasztok!
Eorak.hu-ról rendelt már valaki vagy ismeritek a webshopot? Csak azért kérdezem mert az alábbi óra mindenhol jóval drágább én pedig egyáltalán nem ismerem őket.
https://eorak.hu/zeppelin-atlantic-timezone-8442-3-ferfi-karora(Egyébként öltönyös alkalmakhoz keresek órát, Orienteken is gondolkodtam de valahogy ez a Zepp nagyon megfogott, színkombináció, számlap, "a vibe" és itt ez pont az az árkategória amire gondoltam)
-
Empsepo
senior tag
válasz
dilajoska1 #259221 üzenetére
Ez tök menő.
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976 #259227 üzenetére
[link] Nem ismerem az úriembert.
-
dzsi23
addikt
válasz
lenox #259225 üzenetére
Tudom, hogy egyesek ezt szokták mondani, én is olvastam ilyet múltkor egy "kiváló" cikkben, csak nem értek vele egyet, de itt már részleteztem a véleményem.
-
válasz
dilajoska1 #259221 üzenetére
Ez atomkirály! Kár hogy nyáron bebüdösödik a karperecke. A naptejet meg nem viseli el eleve.
-
dzsi23
addikt
válasz
Veron #259212 üzenetére
A Tisellnél nézegettem hasonlókat, de mindegyikben van valami hiba. Viszont ebbe a Stowába nem lehet belekötni.
Ez már talán túl elegáns:
Ez túl nagy (44mm):
Ez lenne a legjobb, de nem szeretem a logó nélküli órákat, mert a hamisítványok ugranak be róla (amúgy 40mm, határeset, de számomra ebben a stílusban jobb lenne 38-39mm):
A 36mm is nagyon határeset már nekem, de annyi szép 36 millis óra van, és lehet, hogy a kövi órám akkora lesz.
-
dzsi23
addikt
válasz
hatala #259216 üzenetére
Gondolom, feltűnt, hogy a segédszámlapon jár a kicsi másodpercmutató, akkor is, amikor a stopper nem megy. Az mutatja a normál időt, a nagy másodpercmutató pedig a stopperhez tartozik.
Helyes a leírás és a funkciórajz is, csak a bemásolt mondatban nem részletezték, hogy az a másodpercmutató a stopper másodpercmutatója.
-
hatala
tag
Sziasztok!
Lehet hogy láma kérdés lesz és csak tájékozatlan vagyok, de remélem tudtok segíteni.
Vásároltam egy ilyen órát [link] , ez az első CHRONOGRAPH órám, így pl. nem használom ki a stoppert, de nagyon megtetszett maga az óra.
A kérdésem az lenne, hogyan tudom működtetni az órát úgy, hogy folyamatosan menjen a másodperc mutató?
Bármit csinálok, gombnyomás után bizonyos idő után leáll a másodperc mutató és a stopper is, bár ez utóbbi nem érdekel és persze a perc-óra mutató mozog idővel, de a másodperc mutató nem megy állandóan.
Különösebben nem állítottam rajta az időn kívül semmit.
Ez ilyen lehet, vagy csak nem állítottam be valamit rajta?
Köszi a segítséget előre is! -
minek?:S
őstag
válasz
dzsi23 #259210 üzenetére
Köszönöm. Hát most madarat lehet velem is fogatni. Először kicsit féltem a méretétől, de szerencsére még határeset, ahogy érzem(tükörből még ennyire sem tűnik vészesnek). És hát élőben kenterbe veri az összes képet, ami neten fellelhető. Ez a rose gold nem is annyira hivalkodó, plusz ez a nem hófehér, hanem inkább ezüstös-koszos fehéres, szálas számlap a barna szíjjal visszafogottan elegáns. Ráadásul most csak 67.990 Ft (-10%, amiről én csak most, ahogy visszaolvastam szereztem tudomást.
), ennyiért pedig ingyen van.
Szemezek még egy Orient Star Roman Classic Open Heart-tal is a későbbiekben, de egyrészt az azért egy kicsit más kategória, meg emellett a letisztult Envoy mellett már nem érzem annyira(bár élőben még nem néztem meg). -
dzsi23
addikt
Mivel fixen 12 és 2 óra között helyezkedik el, csak dísz, de a régi modellen is így volt, most sem hagyták le. Nagy kár, mert amúgy jól néz ki, de nem szeretem az ilyen "funkciótlan funkciókat". Kíváncsi leszek egy lume tesztre; nem hiszem, hogy a narancs, piros és lila világítás sokáig bírja.
-
minek?:S
őstag
Üdv Urak!
Tegnap végre megvettem az első mechanikus órámat és sose voltam még ilyen szerelmes. Talán 1 éve kb emlékszem, mikor "Orient napot" tartottatok, és jöttek a szebbnél szebb képek.. főleg a Small Second tetszett akkor meg, most meg pár kvarccal később én is be tudok állni a sorba.
-
SOAD19
addikt
Most láttam az ablogtowatch-on. Nekem bejönnek, jó pofák:
[link] -
-
ricsik
őstag
Feltettem egy Barton Quick release-es vászon szíjat a búváromra, mert volt itthon.
A Barton spring bar-ja vékonyka, az óraé meg bazi vastag, így lötyög. Stabil, de lötyög.
Mit csinálak?
- Ne használjam, mert lehet menet közbe kiugrik és leesik az óra?
- Valami egyéb károkat okoz a lyukban a lötyögés?
- Barton-ból valahogy műtsem ki a gyári stiftet és tegyem bele a gyári vastagabbat?
- Jóvanazúgy? Nemleszbaja?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest