- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsez_
tag
Gondoltam. A legolcsóbb SEIKO (eredeti) automatákat olyan 15-16e Ft-ért látom az óraboltokban. Igazándiból az nem tetszik csak benne, hogy a vastagságához képest túl kicsi az óra átmérője. Így aztán nem vettem (még). Ha lenne ugyanebben az árkategóriában 40-42mm-es átmérővel, gondolkozás nélkül ezt választanám napi használatra a jelenlegi kvercórám helyett.
-
viraga
tag
Citizen Eco-Drive-om van. A pontosság sztem sem ettől függ, hanem a kvarcszerkezettől, ami sokféle lehet. Ez tükröződik az óra árában is, bár érdekes módon (egyelőre?) ezt nem használják reklámfogásként. Én legalábbis nem láttam eddig. Mutatós óránál sztem kevésbé érdekes, hogy mp-re pontos legyen, a digitális kijelzésnél sokkal könnyebb ezt ellenőrizni. A mutatókat bevallom ált. én még percre pontosan sem nézem, inkább csak 5 percekben gondolkodok. A mp mutató meg olyan kicsi, hogy nem is foglalkozok vele
. 2 hete van meg az óra, ami nem sok idő, de most megnéztem, és az akkor beállítotthoz képest 1 mp-et (!) siet, ami sztem bőven jó. (time.kfki.hu-hoz szinkronizálom az internet-időt.) Nagyon nem bántam meg, hogy nem automata órát vettem, a mindennapi használatban ez nekem sokkal jobban megfelel. A kondenzátor, mint minden más, elromolhat, de sztem kb annyi az esély rá, mint hogy az órában bármi más elromoljon, azaz külön emiatt aggódni felesleges. Ezeket nem 1000 évre tervezik, cserébe sokkal kevesebb gondoskodást igényelnek. A napelemes rendszerről nem sokat tudok mondani, jár az óra. Külön nem foglalkozok töltéssel, max annyira, hogy ha otthon hagyom úgy teszem le, hogy napközben minél több fény érje. Teljesen feltöltve 150 napig megy, de a mindennapos töltést "szereti" inkább a citizen szerint.
-
jookomak
őstag
Mit tudtok ezekről az u-boat órákról?
[link] sztem elég ütősen néznek ki. olasz ugyan, nem svájci, de biztos vmi svájci-olasz készíti őket. egyből megfogtak az órái, ugyanis imádom a tengeralattjárós filmeket, (Das Boot), egyből arra asszociáltam, hogy német óra. közben elolvastam a tervező történetét, és úgy látom saját szerkezet, echte olasz. áruk elég húzós, de hát miről álmodozzon az ember, ha nem olyanról, ami nagy valószínűséggel nem lesz az övé?
-
truefx
aktív tag
Talán még lecsekkolom a Kossuth rádiót is, bár ki tudja ők honnan szinkronizálnak...
-
Márklár
tag
Azt még elmondanám, hogy amikor ezeket a pontosidő oldalakat nézegettem, és megállapítottam, hogy nem mindegyikkel jár egyformán az órám, egy percre sem gondoltam, hogy az órámban van a hiba. Hiszen, ezeken az oldalakon lévő órák még egymáshoz képest is legalább 1mp eltérést mutatnak.
Szerintem az az oldal jó, amelyikkel egyformán jár az órám. Punktum.
Márklár
-
truefx
aktív tag
válasz
Márklár #1713 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy 1 mp-et konstans siet a JY0020-64E. tehát minden állításnál 1 mp-cel nagyobb értéket fogad az óra.
Pl. ehhez képest:
http://www.lagado.com/tools/timeVagy van ennél sokkal akkurátusabb és autentikusabb forrás a pontos idő ellenőrzésére? Nem mintha az 1 mp-től falra másznék, de mégiscsak bosszantó kicsit.
-
ruci
csendes tag
Szia!
Neked milyen órád van?
Ma voltam egy óraszalonban körülnézni, ahol az órás azt mondta, hogy az elem nélküli quartz-órákban levő akkumulátor 7-8 év alatt tönkremegy és ki kell cserélni, ami kb. 11ezer Ft. Én úgy tudtam, hogy ezekben az órákban (Eco-Drove, Tough Solar) egy nagy kapacitású kondenzátor van ami feltöltődik. Te mit tudsz erről? -
ruci
csendes tag
válasz
Drebin hdgy. #1731 üzenetére
Az igaz, hogy 20 éve a CASIO elég gagyi órákat csinált többségében, de ma már csinálnak elegáns "öltönyórákat" is, melyek közül sok nem csak szép, hanem jó is, ami meglátszik az árukon is.
-
Drebin hdgy.
csendes tag
Ilyenem van: http://casio.timecenter.hu/WVQ-550.html (a fekete számlapos De-1A)
Elképesztően pontos, köszönhetően a naponkénti rádiós korrekciónak; ez 90 százalékban összejön. (Akkor nem, ha éjszaka ráfekszem, vagy ha a légköri viszonyok megakadályozzák a kontaktálást a rádiótoronnyal.)
Karácsonyra kaptam. Igazából automata kronográfra vágytam, de megszerettem – egyedül a piros gombbal tudok nehezen kibékülni. Van azért öltönyhöz hordható órám is, igaz, az is csak egy quartz Doxa.
Szerintem egyre kevésbé ciki a Casio, az újabb modellek egészen vállalhatók már. Legalábbis nekem.
-
seiko
senior tag
sajnos van még egy olyan tulajdonsága a mai kvarcóráknak, hogy a legtöbbjüket nem is lehet szabályozni.
ahogyan a kristály kijön a gyártósorról, úgy is marad élete végéig.
ha gyorsabban rezeg az elvártnál, akkor az óra sietni fog, ha lassabban, akkor késni.
a legtöbb óra inkább siet egy kicsit, azt jobban lehet tolerálni.
az én karcom jelenleg kb. 5-8 másodpercet siet havonta, tehát dátumállításkor 5" késésre állítom, így két hónap múlva kb. ugyanennyit fog sietni. és ez így nekem bőven elég! -
seiko
senior tag
a hőkompenzált szuperkvarc szerkezetek a legpontosabbak.
a Breitling mindegyiket bevizsgáltatja, és COSC tanúsítvánnyal látja el.
az Omega, a longons, de még a Citizen és a Seiko is tokoz ilyen szerkezeteket, ezek alapból tudják az ÉVI 10-20 másodperc eltérést, ami kb. tízszer jobb, mint a hagyományos kvarcórák pontossága.
ha egy normál kvarcóra pluszmínusz 15 másodpercen belül van havonta, akkor azzal minden rendben. -
ruci
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van ilyenje? -
Márklár
tag
Mikor anno megvettem az első quartz órámat (előtte autómatáim voltak) azt hittem, hogy olyan pontos lesz, hogy együtt fog járni a TV vagy a rádió órájával, másodpercre pontosan. De nem.
Pontos szerkezeteket nem tudok mondani, mert ilyen szinten nem értek az órákhoz, csak szeretem őket. De vannak itt a topikban hozzáértők, ők biztosan segítenek.
Márklár
-
ruci
csendes tag
válasz
tomcsi23 #1722 üzenetére
A pontosság a legfontosabb ismérve számomra egy órának. Egyszer 15 éve volt Pulsar quartz órám, ami fél év alatt 15 mp-nél kevesebb eltérést mutatott. Ezt az órát elvesztettem. Ez nem a legmárkásabb óra volt, de ha ez tudott pontos lenni, akkor ez nem valami nagy kunct. Most egy seiko quartzom van, ami kéthavonta siet 10-15 mp-t.
-
Márklár
tag
Szerintem, az óra pontossága nem függ össze azzal, hogy Eco-Drive vagy Kinetic van benne. A pontosság a szerkezettől függ. A Te esetedben a quartz szerkezettől.
Az én órámra havi +/- 15 másodrercet írnak, ha nincs bekapcsolva a rádiójel vezérlés.Tényleg, ha ennyire fontos a pontosság miért nem rádiójel vezérlésűt veszel?
Márklár
-
ruci
csendes tag
Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni a válaszokat.
Másodszor szeretném megkérni azokat az óratulajdonosokat, akiknek Citizen Eco-Drive vagy Seiko Kinetik órájuk van, hogy nagyon röviden írják le a tapasztalataikat (pl. mennyire pontos stb.). A válaszokat előre is köszönöm.Ruci
-
seiko
senior tag
válasz
Fisher77 #1717 üzenetére
sokféle Speedmaster létezik. van kézihúzós, és automata változat is.
a Fortis létezik három mutatós, és kronográf változatban is.
elég lazán jelölted meg az órákat.
mindegyik nagyon jó választás, én a Speedmaster Professional-t favorizálom.
abból is létezik már WR100-as, zafíros. nekem ez kellene! -
Fisher77
csendes tag
Sziasztok. Kinéztem egy Omega Speedmaster órát. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen az ár-érték aránya? A másik jelölt egy Fortis B-42 OFFICIAL COSMONAUTS. Ti melyiket ajánljátok?
-
ruci
csendes tag
Köszi!
-
Márklár
tag
Nem tudom neked mennyire fontos, hogy az órádra legyen hazai márkaszervizbe érvényes garancia. Annyit megtudtam, hogy a hazai szervizek csak az itthon hivatalosan forgalmazott órákra vállalnak garanciát. (Legalábbis a Citizen ilyen.)
Akartam venni egy USA-ból származó órát. Az eladó úgy vállalt rá garanciát, hogy azt mondta ha baja lesz az órának, vigyem el a márkaszervizbe és mivel hivatalosan garanciában nem fogják elvállalni, csináltassam meg pénzért és ő majd kifizeti nekem. Na, ez az ami számomra vállalhatatlan!
Természetesen, nagy általánosságban nem romlanak el az új órák, de mint tudjuk, az ördög nem alszik.
Márklár
-
ruci
csendes tag
Sziasztok!
Óravásárlás előtt állok. Eddig egy Seiko analóg quartz órám volt, amit5 és fél éve vettem. Tavaly nyáron cseréltettem bele elemet, és most síeléskor (nem vízi sí) bepárásodott, pedig 50 m-ig vízálló. Először automata órában gondolkodtam, de azok pontatlanok (kivéve az Omegát, de annyim nincs – bár úgy tudom, hogy a 2000 $ felettiek, ami nem arany, már pontosak, amin azt értsd, hogy akkor kell időt állítani rajta, mikor 1 órával előre vagy vissza kell hajtani). Ekkor úgy döntöttem, hogy jó a quartz, mert az sokkal pontosabb, de még jobb lenne, ha nem kellene elemet cserélni benne. Ekkor jött az Eco-Drive és a Kinetic. A fekete számlapos, inkább római számos, ezüst szíjas órák tetszenek, mint pl: ez: http://www.orarendeles.hu/royal-doxa-22110102n10-p--1689767072.htmlA Seikok és a Citizenek közül a következők vásárlásán gondolkodom egyenlőre:
http://cgi.ebay.com/NEW-SEIKO-MENS-STAINLESS-STEEL-KINETIC-IP-WATCH-SKH677_W0QQitemZ310127048503QQcmdZViewItemQQptZUK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL?hash=item310127048503&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318
http://cgi.ebay.com/Exquisite-CITIZEN-Gentlemens-ECODRIVE-DayDate-Watch_W0QQitemZ160218610667QQcmdZViewItemQQptZUK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL?hash=item160218610667&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318
http://cgi.ebay.com/Citizen-Watch-Eco-Drive-WR100-Model-BM5005-51E_W0QQitemZ380107126433QQcmdZViewItemQQptZWristwatches?hash=item380107126433&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318
[P:L][/P]
Kb 200$-t szánok rá. Bármilyen tanácsot, észrevételt, véleményt vagy tapasztalatot szívesen fogadok. Interneten keresztül vett már valaki külföldről órát? -
Márklár
tag
Szia!
Természetesen nagyon tetszik az óra még mindig. Kellemes meglepetés volt az órát élőben látni, mert sokkal jobban néz ki mint a fényképeken. Ugyanis én csak prospektusban és a neten láttam. Mint írtam, megleptek vele a számlára rá is íratták, hogy ki lehet cserélni ha nem tetszik. A súlyával nekem nincs bajom, voltak hasonló súlyú óráim.
Mikor belemélyedtem az óra témába, meglepődve tapasztaltam, hogy mennyi típus fut ebből a Citizenből. A zafír üveg és a hazai szerviz miatt esett erre a választásom, pedig a többi olcsóbb lett volna.
Jópofa még ez a kvázi logarlécként funkcionáló lünetta. Mértékegység átszámítások, szorzás, osztás, gyökvonás...de hát tudod.
A rádióvétel nekem is jól működik, mindig H a jelerősség. (Dél-Pest).Summa summárum, jó választás volt.
Márklár
-
truefx
aktív tag
válasz
Márklár #1710 üzenetére
Hello Márklár! Első hetek tapasztalata? Bocs hogy nem válaszoltam neked időben, kicsit elhanyagoltma a topikot... Én még mindig boldog vagyok a jy0020-64e-vel. Már többször jártam vele víz alatt (persze nem búvárkodás), a radiocontrol remekül működik. MOndjuk a súlya az valóban elég komoly, de meg lehet szokni. Várom a nyári időszámítást, vajon lesz e problémája az átállással? (NEM)
-
seiko
senior tag
válasz
Márklár #1710 üzenetére
"sajnos" a tömítések is öregszenek, és akinek fontos a vízállóság, annak illik kb. évente másfél évente ellenőriztetni azokat.
az energiatároló egységek is kb. annyit bírnak ki, mint a jobb líthium-elemek, azok is előbb-utóbb cserére szorulnak.
a szerkezetek a minimális igénybevétel miatt akár évtizedekig is működhetnek gond nélkül, de a kenőanyagok öregedése miatt, azt is karban kell tartani nagyritkán. -
Márklár
tag
Természetesen tudom, hogy ez sem tart "örökké", tájékozódtam vásárlás előtt. A garancia füzetben is benne van, hogy a következő átvizsgálás időpontja 2010. (tömítések ellenőrzése, stb..), szóval egy év és vihetem szervizbe.
Persze nem bánnám ha nem így lenne! De sajnos minden márkánál ez van. (Természetesen, nekem sajnos.)
-
Márklár
tag
Annó voltak ilyen óráim, mármint Orient és Seiko, de óra csere alkalmával mindig eladtam az előző óráimat. Kíváncsi voltam, ha meghagyom őket, ma mit érnének?
Ez a Seiko ami a képen van, tetszik. (Tudod, sok mutató miegymás...)
Egyébként, óra ügyben úgy tűnik egy kicsit elvoltam varázsolva. Én azt gondoltam, hogy ha van egy olyan órám, ami vagy automata, vagy Eco-Drive vagy Kinetic, akkor az órám örökké vízmentes marad, mert nem kell az elemcsere miatt sohasem megbontani.
Persze, most már tudom ez nem így van. Olvastam, hogy a vízmentes órákat 2-3 évente el kell vinni a szervizbe tömítés ellenőrzésre. Az automatákat tisztítani, olajoztatni kell, és bizony az Eco-Drive és a Kinetic sem örökéletű. Ez, azért egy kicsit levert. Én szeretek (szeretnék) olyan dolgokat vásárolni, amelyeket nem kell, kellene szervizbe vinni.Márklár
-
seiko
senior tag
válasz
Márklár #1701 üzenetére
Megbízható jó szerkezetek voltak, főleg a Seiko-k.
40-50 ezer Ft-ért még ma is szép állapotú kronókat lehet kifogni.
Mivel az Orient és a Seiko is nagyon sokféle minőségi szintű szerkezetet tokozott és tokoz, nehéz egyértelműen nyilatkozni.
A mai óráik között is van sok jó és aránylag olcsó, és van sok jó és baromi drága.
Például ez már Rolex árban van: [IMG:http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/6/6/9/BIG_0005589669.jpg][/IMG]
-
Márklár
tag
Érdekelne még, hogy a ' 70-es évekbeli automata Orientnek, és a korabeli automata chronograph Seikonak milyen a mai megítélése?
Márklár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest