Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosanke
senior tag
válasz
Mosanke #14905 üzenetére
A történet folytatása, hogy untassalak kicsit benneteket.
Tegnap kora délután megint a bizományi felé volt dolgom és gondoltam teszek egy második próbát a Seiko '5' automata alkura. Újra kézbe véve az órát találtam még egy hibáját, amit először nem vettem észre mert elvonta a figyelmemet az alkudozás az órára. Amit már tudtam, hogy nem viszi az egyik naptáros tárcsát, azt ami a hét napjait jelzi. Ezt akkor lehet állítani a korona tekergetésével, amikor a koronát az első kattanásig húzom ki. Előre tekerve a dátum napokat visszafelé tekerve a hét napjait. Ezt azért írom így pontosítva, mert most a második látogatásomkor próbáltam a következő kattanásig kihúzni a koronát, hogy állíthatóak-e a mutatók is, de nem jött ki jobban a korona. Csak egyet lehetett rajta kifele húzni. Ezt előtte nem vettem észre. Átadtam az órát a bizományisnak, hogy Ő is próbálja, nehogy nálam essen ki esetleg a korona, de Neki sem sikerült. Tehát adott egy újabb hiba, ami miatt már - és ezt mondtam is a bizományisnak - nagyon nehezen fogja tudni eladni ezt az órát, és főleg 8 ezerért nem fogja tudni eladni. A javítási költség így már annyi lenne, hogy nem éri meg megvenni.
Ezek után újra bementem a Seiko óraszervizbe, még éppen nyitva volt és elmondtam az újabb hibát az óráról. A szervizes azt mondta, hogy így látatlanban - és mondott valami alkatrész neveket is amelyeket biztosan még cserélni kell - az óra javítása az előzetes "csak" 3 ezer helyett úgy nagyjából 6-7 ezer lesz/lenne legalább. Hozzá az óra 8 ezres vételi ára meg még 6 ezer a szerviz (tisztítás satöbbi). De ha nem kellene szervizeltetni, és megmaradna a 6 ezer forint, szerintem már akkor sem érné meg megvenni ezt a lassan öt éves órát, mert így is 15 ezer körül járnék a költséggel. Az egyik szegedi óraszalonban tegnap láttam 19 ezerért gyönyörű szép Seiko '5'-öket.Így hát azonnal felejtőssé vált a kicsi Seiko, bármennyire tetszett is nekem.
-
Nova96
őstag
Még mindig keresek 20-26e környékén elegáns analóg órát amit linkelt az egyik topikos azok nem tetszetek.
-
fectin
csendes tag
Hát 20 éve biztos nem volt hozzá nyulva.
-
BiriBum
őstag
Köszönöm!
-
fectin
csendes tag
Sziasztok. Van egy örökölt Rakéta típusú mechanikus karoram, ami 24 óra alatt 1 percet késik. Ez még belefér a tűrés határba? Javítható?
-
BiriBum
őstag
Mennyire árt az automata szerkezeteknek, ha sokáig nem járnak? Érdemes inkább forgatni, ha nem viseli az ember?
-
SEIKOtomi
csendes tag
Én az idézett cikkel csak védeni akartam a szerkezetet
Nem gondoltam volna, hogy valaki, ha elolvassa a konklúziót, eltántorodik tőle a műanyag alkatrészek miatt.
Én egyébként nem a Seiko szerkezetekért vagyok megveszve, hanem az órák (és gondolok itt a régebbiekre) megjelenéséért, az időtlen dizájnokért és az innovációkért.
-
seiko
senior tag
válasz
SEIKOtomi #14918 üzenetére
ismerem a szerkezetet, és valóban elő szoktak fordulni gondok a dátumtovábbítással.
de szerintem nem a költségcsökkentés volt az elsődleges szempont a műanyag alkatrészek beépítésével, hanem valami más.
a Shimano céget is sok kritika érte, mikor a horgászorsóiban műanyagokat kezdett alkalmazni, de azoknál sem történt katasztrófa. ;-) -
SEIKOtomi
csendes tag
válasz
Empsepo #14924 üzenetére
A komplett szerkezetet cserélték számlappal, mutatókkal együtt, csak a tok és a szíj maradt az eredeti...talán a korona.
Azt mondták garanciaidőn belül nem tökölnek vele, visszaküldik a gyártónak...
Ettől függetlenül nem vitatom, hogy az ETA (A konkrét 2824-2) talán jobb szerkezet, mint a 7s26 és nem is csalódtam benne.
De azért sokan elfelejtik, hogy az ETA-t magasan túlszárnyaló Seiko szerkezetek is léteznek...nem is kevés. -
Empsepo
senior tag
válasz
SEIKOtomi #14921 üzenetére
Én nagyon rajta voltam a Monsteren, az eladó vacakodott, most már nem bánom.
Mindegy közben már másik stílusú órát keresek.
Ez az elromlott -dolog meg: itt inkább arról lehet szó, hogy elszállhat egy-egy alkatrész egy glashüttei kézimunkában is ( jó-jó kicsi rá az esély...) hát még egy ETA szerkezetben, de mégsem kell az egészet kicserélni, csak az adott részt.
Ez olyan minőségbeli különbség nálam.busman
Féltem tőle, hogy olvasod a hsz-t.
-
SEIKOtomi
csendes tag
válasz
Empsepo #14920 üzenetére
Ne örüljél....nem sok jobb óra van a kategóriájában. (és ha ilyen ütemben gyengül a forint, ha meggondolnád magad sem biztos, hogy tudnál egyet venni)
Az órás talán csak nagyot akart mondani.
Kb. 8db 7s26-tal szerelt Seikom van, egyikkel sincs gond, ellenben az ETA 2824-2-es Certinámban eltört egy fém!alkatrész garanciaidőn belül...
Az idézett 7s26-os teszt végén is azt a következtetést vonják le, hogy olcsó, de baromira robusztus szerkezet. -
Mosanke
senior tag
válasz
SEIKOtomi #14918 üzenetére
Igen valóban jól láthatóak.
Pár alkatrészt műanyagosítottak és olcsóbb anyagokat helyettesítettek be ami aztán hozta ezt a "minőség" romlást. Ezért hívják 80 dolláros óráknak. Csupán áruk miatt (ha valaki nem tudná, hogy Seikoról beszélünk) a gagyi órák kategóriájába sorolhatóak lennének.
Ebben az a szomorú, hogy ha az egyik fogaskerék megadja magát akkor vele együtt több alkatrész is cserére szorul, mert valahogy egybetartoznak vagy hogyan is mondta az órás szaki.
Valami olyasmi ez, mint az autóknál a vezérmű szíj csere. Vele együtt cserélni kell a megvezető görgőket is és a feszítőket is, ami azonnal jócskán megemeli az alkatrész költséget. Egy átlagos ékszíj 6 ezer, a többi meg még 8 ezer . -
Mosanke
senior tag
Nem, szerintem sem befolyásolhatja, de ki lát bele a Seiko üzletpolitikájába? De az biztos, hogy amióta kiváltottak jó pár alkatrészt műanyagra azóta már nem az a minőség. Szakember mondta nem én!
Olyan piti hibákkal hoznak be hozzá (garanciálisra is) egyre több Seikot és - persze küldi ezeket Pestre a gari szervizbe -, amilyen hibák pár éve még elképzelhetetlenek lettek volna egy Seiko óránál. És nem a rossz felhasználói használat miatt vannak a hibák szinte mindegyike. -
-
Mosanke
senior tag
válasz
SEIKOtomi #14911 üzenetére
Valószínüleg nem a szerkezet hibája. Órás szakvélemény, bár nem látta az órát, látatlanban tutira mondta, hogy ezeket ilyen hiba esetén biztosan cserélni kell. Ezek a Seiko Cal. 7S26 szerkezetek a 90-es évek elejétől használatosak és nagyon megbízhatóan működtek is, - ezt is az órás mondta -, de úgy 5-6 évvel ezelőtt a (kényszerű?) olcsóbbítás miatt elég sok hibaforrást hoztak be ezzel a néhány alkatrész műanyagos kiváltásával. Ezt mint Seiko szakszervizes mondta, és gondolom nem a levegőbe beszélt.
-
SEIKOtomi
csendes tag
válasz
Mosanke #14909 üzenetére
Nem nagyon hiszem, hogy a szerkezet hibája a dátumváltás megrongálódása....ahhoz azért elég erőteljes felhasználói beavatkozás is szükséges általában.
Nem akarom védeni a Seikot-t, de ha a pontosságáról nem is (az alsó kategóriáról beszélek), az elnyűhetetlenségéről messze földön híres. -
ans
aktív tag
válasz
Mosanke #14908 üzenetére
A Seiko5 7s26-tal az egyik legstrapabíróbb szerkezet. Karbantartás állítólag elég 5-8 évenként.
Műanyagok a dátumváltó fogaskerekek azt hiszem, de van aki azt mondja, hogy ez nem baj, mivel a műanyag önkenő tulajdonságokkal rendelkezik.
Azt hogy új, vagy szervizelés adott esetben az is meghatározza, hogy mennyire nő hozzád az óra, vagy van-e jobb éppen az új szériákból.
-
Mosanke
senior tag
válasz
SEIKOtomi #14906 üzenetére
Még azért idekívánkozik egy kevés történet. Az az órás, aki vállalta volna a javítást, Neki évente, de volt, hogy évente kétszer is részt kell vegyen a fővárosban a Seiko Group. továbbképzésen mint kihelyezett (egyik) vidéki márkaszervizes órásnak.
Ő mondta el nekem ezt is, hogy a Seiko azért, hogy levigye az óráinak egy részét 100 $ alá (piaci kényszer), a 2005-ös évektől néhány alkatrészt műanyagra cserélte jó néhány arra alkalmas modelljében. Ebben az órában is ilyen műanyag fogaskerék meg a hozzá tartozók vannak és azokat kellene cserélni a fenti órában. Külföldön - nálunk nyugatabbra értendő -, ezeket az órákat nem is igen javítják, mert csak alig valamivel drágább egy újat venni belőle, mint a javítási költség amit ráfordít az ügyfél.
Ezeket az órákat hívják zsargonban (tőlünk nyugatabbra) 80 $ alatti óráknak.
A Seiko egyik ausztriai szervizében, ennek az órának az 5 évenkénti teljes szervize és ha jól értettem, csak és csupán és potom 35 euró körül van. Újonnan pedig 79$ vagy 59 Euro egy ilyen óra. -
Mosanke
senior tag
válasz
SEIKOtomi #14906 üzenetére
Kösz.
Annyira azért nem dönt le lelkileg a dolog, de 5 ezerért megvettem volna.
Most azért adódik egy kérdés rögtön, hogy eddig bírják ezek az órák? Mert egy automata szervizelése sem olcsó, hát még ha 4 év után alkatrész is kell hozzá.Főleg ha az egy jól hangzó márkanév is.
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Amikor az "olcsó" lesz/lenne a drága. Adott a képen látható Seiko '5' automata óra. Pontos hasonmása annak amiről beszélni fogok.
Megnéztem, a kezemben tartottam. Bizományis. 2007-es 06 havi gyártású, karcmentes az üvegje, a tokozata és a csatja is. Szép, megkímélt állapotban van. Viszont van egy hibája. Kettős naptáras az óra és nem viszi a hét napjainak neveit mutató kis tárcsát (Mon/Sun ....)csak a napokat lépteti. Egyébként amúgy rendben lenne, szinte azonnal elindult egy kevés mozgatásra.
Számolgattam kicsit. 4 és fél éves használt óra. Beszéltem az egyik órással, aki a Seikot is szervizeli és Ő azt mondta, hogy ha már szét kell szedni a javításhoz akkor már érdemes egy teljes szervizt csinálni az órán ennyi idősen. Ez 6000 Ft. Hozzá az alkatrész, ez valami fogaskerék meg a hozzá tartozó két másik alkatrész amit ilyen hiba esetén minimum illik kicserélni egy jobb órásnak, mint későbbi hibát megelőzvén. Ez plusz 3000Ft. Tehát az óra 8000 + 6000 Ft szerviz és + 3000 (alkatrész) ez = 17000 Ft.
Ilyen órát, újonnan már 20 ezertől lehet kapni és van rá 2 év garancia is
Ezt szépen elmondtam a bizományisnak és felajánlottam ezek felsorolása után, hogy megveszem azt az órát 5000 forintért. Nem ment bele az üzletbe.Ui.:
Két másik egyébként jó nevű itteni órás nem is vállalná a javítást, mert Seikot nem tartanak, így Seikohoz nincs is alkatrészük és egyébként meg drágán tudnák beszerezni. -
Empsepo
senior tag
Üdv!
Nemtom, csak én szenvedtem a belépéssel az elmúlt napokban?
Egyszerűen nem fogadta el a jelszót. Kértem másikat, az meg.... Mindegy.Naszóval!
Tegnap előtt volt a kezemben ez az óra: [link]Szerintem nem rossz vétel!
Nagyon egyben van, jó a méret masszív az egész. Egyedül a szíja tűnt " könnyedebbnek " a kelleténél, de az is szép darab amúgy.
Ezekbe milyen minőségű szerkezetet szerel a Citizen?
Meg is nézhető üzletekben, személyesen.
Ha esetleg valakit érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest