- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesztor87
senior tag
Az a helyzet, hogy szerintem így is messze kényelmesebb az Ignis mint a Swift szerintem, legalábbis nagyon emlékszem mikor mentem a Szüleimmel átvenni a szalonba az autót, Swifttel mentünk, Ignissel jöttünk. Elől még egész jó a Swift, hátul viszont azok a sámlik a Swiftben.... amik ráadásul tüdő középig értek... Zajszigetelésben is sokkal jobb az Ignis, meg kb mindenben... Illetve két dolog volt amiben nem. Egyik a fogyasztás, a Swift 5,2-es fogyikat produkált, az Ignisnek egyszer volt a bejáratás alatt 5,3 a fogyija, most normál használatban 5,7-6,2. A másik a dinamizmus.... Akárki akármit mond, szerintem a Swift jobb volt. Szüleimnek az 1,3-16v volt, 85 ló ugye... a kasztni meg volt vagy 800 kiló, jött az Ignis, 93 ló és 955kg körüli súly...
Szerk: nézegettem használt Igniseket, kímás normál állapotú (van amelyik sérülés mentes az eladó szerint) 850-900k körül van. Swift II már sajna feljebb van, 1,1-1,2 milla. Ennyiért viszont 2005/2006-os évjáratú 1,4-es G Astra és 1,5-ös Nissan Almera is van. Azok nem jobban megérnék?
-
mdk01
addikt
válasz
Vesztor87 #7432 üzenetére
Az Ignis azért is jobb mert ott ha beülsz a kocsiba oldalra ülsz nem pedig lefele, ergo sokkal kényelmesebb a ki-be szállás. A hasmagassága nagyobb tehát ha olyan helyre tévedsz esetleg egy kapubeállónál a rögzítővas kicsit magasabb nem kapja el a kocsi alját. Továbbá magassabb autóból jobban kilátsz, többet látsz a forgalomból és netalántán, ha vmi baleset történne azért egy magasabb autóban nagyobbb biztonságba vagy. Nagyobb a csomagtartója könnyebb bele pakolni. stb. Sokmindne szól az ignis mellett. Ha még komfortosabb lenne, akkor aztán nem is lenne kérdés melyiket válassza az ember.
Mellesleg nekem egy 2001-es swiftem van, gondoltam 1éve hogy lehet lecserélem egy újra. Elmentem beleültem az "újrégi" swiftbe és nagy csalódás volt. A swift az swift maradt csak eltelt pár év és kicsit komfortosabb lett meg kicsit jobb a motorja és kicsit talán kényelmesebb de az anyaghasználat ua. a vacak.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Davidof92 #7433 üzenetére
Jah, hogy befér a lábaid közé a támla
Az más. Bár nem tudom hogyan, ezek szerint a térded elfér a Swiftben a támla és a B oszlop közé?? Én egyébként csak az ülés támla mögötti részt veszem figyelembe,elvégre nem lehet kényelmes a sofőrt a lábaid közé venni
Annyira kis termetű én sem vagyok, 186 cm és 81 kg vagyok, tehát hosszú lában van, de én magam mögött éppen még elférek az Ignisben, bár passzentosan -
Davidof92
senior tag
válasz
Vesztor87 #7432 üzenetére
leengedett üléssel is kicsit nehézkes volt, tudniillik nem vagyok vékony
Próbáld ki, hogy koppra hátratolod az ülés és beülsz oda
úgy lehetett benne ülni h lábom között volt az ülés. Mostani swiftbe ha koppon is van az ülés, beülök úgy hogy befér a térdem a támla mögé. Töréstesztileg jóhogy jobb, a régi swiftet valamikor 1980 végén tervezték
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Davidof92 #7430 üzenetére
Nem lehet hogy azért volt közel az a kormány az üléshez, mert fent volt az ülés (Ignisben van ugyanis ülés magasság állítás). Érdekes amit a méretekről mondasz, Szüleimnek Swiftjük volt (2003-ban vették újan), utána lett az Ignis. Apu ült elől, kb ugyanakkora hely maradt mögötte, szóval nem igazán osztom a helyről alkotott véleményed, sorry
Ugyanakkor egy robosztusabb felépítésű autónak találom, fene tudja miért, de nekem bejön
-
Davidof92
senior tag
Én ignisen tanultam vezetni, nem fértem rendesen el benne. Nagyon meredeken kellett tartani a lábfejemet. Magam mögé nem tudtam beülni rendesen, sőt előre is úgy kellett bepréselni magamat mert közel a kormány alja az üléshez. Mostani swiftbe beférek magam mögé(koppon hátul van az ülés enyhén döntve, elöl is kényelmesebb
-
mdk01
addikt
válasz
Vesztor87 #7423 üzenetére
Az egyik erre jobb a másik arra. Az esztétika és a komfort különbség pedig sztem annak az 5évnek tehető be ami a két kocsi között eltelt. Az új Swift már inkább európai mint japán a legújabb swift pedig már nagyon európai ami az árán is látszik.
Nem olvastam végig mert annyira nem érdekelt de így az első oldal után én inkább Ignist vennék a hasmagasság és az ülésmagasság miatt illetve pakolhatóbb, családiasabb. -
-
Vesztor87
senior tag
Ez szerintetek valós lehet? Lehet ennyi difi a két kocsi közt?
http://totalcar.hu/tesztek/swiftignis/1/#szoveg
Kicsit lehúzásnak érzem az egyik, túlzásnak a másikkal kapcsolatos ítéletet...
-
No megvolt a szerviz, elmesélem mások okulására:
Probléma: Swift II alapjárat ingadozás, 400-500 -ig is leesett a fordulat, ez alatt le is állt.
Szerviz: Leszedte az ember a pillangószelep házáról (bejövő oldalról (teteje)) a gumidarabot. Egy rongyra nyomott valami féktárcsa tisztító flakonból egy keveset és jól kitörölgette vele. Ezután a trükk az volt, hogy háromszor gyújtás be és ki (állítólag ilyenkor mozog a pillangószelep), hogy "tanuljon az autó", majd néhány perc járatás alapon.
Ekkor sem lett tökéletes, még aznap láttam alacsony fordulatot. De egy-két nap után betanult a szekér és valóban jó lett.Ennyi volt. Csak attól félek, ha ez előjött három éves korára, lehet lesz még. Igaz, most már magam is meg tudnám csinálni.
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest