- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
71400 - 71301
74439 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcat1977
csendes tag
Sziasztok! Adott egy 2022 S-Cross GL+, 7 colos fejegységgel. Megoldható a 9 colos gyári fejegység beszerelése a 7-es helyett?
-
dethroner
veterán
Jogosak az érveid, a minden biztonsági kockázatot felülírva, az összes várható rejtett hiba felbukanását letojva. Valószínüleg ha kimész az udvarra könnybe lábad a szemed a gyönyörű négykerék mászású új gumis, friss műszakis kis izomgombóc láttán, mert hát az első látásra egy jó kocsi (is lehetne). De nem lesz semmi baj, majd kicsit még költesz rá és még költesz újra, mert a tiéd, mert tetszik, mert szereted. És megmagyarázod majd magad minden alkalommal, hogy még ezt kis költést benyeled, mert most már tuti jó lesz. És minden ilyen alkalom után még nehezebb lesz arra gondolni hogy visszavidd és elállj a szerződéstől, mert lesznek olyan költségek amiket nem fogsz visszakapni, és az eladó is mondhatja majd azt, hogy ha számodra hamar világossá vált hogy nem jó az autó, akkor miért költöttél rá, miért nem vitted vissza egyből? Na, az ilyen felesleges költéseket meg nem biztos hogy be fogod tudni hajtani rajta.
De nincs para, vagy egy olyan ráncfelvarrott suzukid, aminek mind a négy kereke hajt és elmegy a földes úton
-
dethroner
veterán
-
colker
tag
Bocsi lehet rosszul írtam a 80k volt az éves biztosítás és azt adtad össze szerintem.
60at fizetem mindenért a suzukinál.
Előzetes átvizsgálás díja:14200ft
5w izzó:462ft
21w izzó:721ft
HY biztosíték 10a:462ft
Elektromos javítás:10287Ft
Műszaki díjrész+közl,bizt.díjrész: 12440Ft
M1 jármű időszakos vizsgálata:15600Ft
Összkerékes jármű vizsgálata 5360
Tehát lényegében 33400 a vizsga díja +az előzetes átvizsgálás volt 14200.
A többi a javítás. izzó+biztosíték csere illetve a külső hőmérséklet szenzor kábelének megforrasztása.
Igaz így is drágább mint 40k amit írtál.Én is abban bízok hogy "csak" egy jeladó,abs kocka javítás,esetleg a jeladó alatt rozsdás a "fogaskeréknél" és ezért dob hibát.
Ismerős tanácsára mivel ez nem igényel semmi bontást amivel veszítem a garit a 4 jeladót kimértem ellenálásmérővel és ott nincsenek nagy eltérések a 4 között tehát elvileg az nem lehet.
Nyílván a belsejében mi van már nem nézem meg,nem akarom a csavart beletörni
Illetve mondta hogy most hogy kicsit vizes az úttest satufékezek be és ha hallok a fékpedálnál ilyen beregést akkor megy az abs. Hát ezt nem sikerül kihozni belőle tehát valószínűleg nem megy. -
Gyöször
senior tag
Amúgy ha esetleg az ügyintéző hölgy hozzá nem értése miatt mondott törést, de nincs is megtörve a kocsi, csak a szokásos abs kocka behalt és katalizátor miatt dob egy csekkendzsint is akkor még nem állt meg a világ.
Ha törve volt, nagyon, akkor én nem kérném.Ha csak javítani kell , akkor csináltasd meg suzuki szalonban és írasd a számlát a hondásoknak.
Amúgy az milyen már: műszaki vizsga=130 ezer Ft? 4 kerekes autómra valami 40 körül fizetek a legközelebbi legdrágább helyen. Ez úgy kezdődik, hogy átnézi a kocsit, ha jó akkor műszakit egyből megcsinálja, ha nem jó az első mérésnél valami akkor elzavar a picsába, hogy csináltassam meg. mondjuk ez még nem fordult elő. de előzetes átvizsgálás díjat külön felszámolni 60ért meg még 70 a műszaki ami 40 vagy 35 vagy mittomén.
Tehát itt 4 kerekes felárral számoltam. Ne basszanak már át ennyire mindenhol. Azt a suzuki szalont is elfelejteném!
-
szabonagyur
félisten
-
colker
tag
Köszönöm a sok tanácsot sokat segített hogy kompromisszumos opciót találjak.
Visszaviszem a kocsit és a hondás elviszi suzuki szervízbe és saját kontójára megjavítatja.
Így nem én adom ki a pénzt rá.
Lehetséges lesz hibája később de remélem nem.
Abs lámpa kigyulladhat másnak is gondolom,most itt balesettől függetlenül és javítják.
Persze a letakarás nem volt szép,inkább megkellett volna csináltatni.
Mind a hondás(nyílván nem mérvadó),mind a suzuki szervíz is jónak találta az alvázat,motort mindent.Motortérnél én is néztem amiket yt videóban láttam hogy miket érdemes nézni mind2 oldal egységesen van eldolgozva,2oldalt van ugyan olyan gyári hajtású vas amiknél szoktak még játszani a lakatosok.
Persze nem vagyok profi de remélem csak ennyi áll a hátterében.
Köszönöm a sok türelmet hozzám
-
Qtya123
őstag
Oké hogy most nyűg, meg nem akarsz bukni egy forintot sem, de nem tudhatod mennyit kell még rá költeni. Kijelented, hogy ezen felül minden jó rajta. Honnan tudod? Egy ismeretlen előéletű, törött autóról van szó, amelynek javítási minőségéről és céljáról elmond mindent, hogy műszakilag vizsgaképtelen szintre hozták, papírzsepivel tákoltak, stb...
Ahogy írták, kihullhat még egy rakat másik csontváz is és most hiába nem akarsz bukni a gumik átrakásán, meg ilyeneken, ha később sok sok pénz lesz a szétgányolt előbukkanó hibák javítása.
Lehet a légzsákok sem nyílnak, lehet kifli volt az autó. Ezek meg még nagyobb gondok egy baleset esetén mint a pénz.Tipikus megvette kint a töröttet nagyon kevés pénzért, majd a szükséges minimum rá lett gányolva, hogy guruljon, majd eladjuk a piaci átlag ár alatt 500e Ft-al hogy a vevő örüljön én meg így is simán jól járok érzésű nekem ez a sztori.
-
szabonagyur
félisten
-
colker
tag
Mátrába költözünk földút vezet fel emelkedőn,a másik termelős telekre is földút vezet. Van 1 szomszéd aki egy 4kerékmeghajtású ignissel jár fel sárban is ezért gondolkoztam ez irányban.
-
szabonagyur
félisten
De van bármi papírod róla, hogy anno mennyire hajtották kiflibe az autót?
Vagy, hogy ha az ABS dolog nem lett megcsinálva mi nem lett még? Mennyire volt szakszerűen javítva a törés után?
Az a baj megcsináltatsz valamit, arra lehet kapsz pénzt aztán majd jön a többi csontváz.
Mihez kell pont 4 kerekes Swift?
-
colker
tag
Persze értem ezt. De sajnos mivel más autónk nincs most akkor visszavisszük 50kmre még ez közel is van de fizetek a visszaútért is. A kocsi árát még vissza is kapnám de azon felül lecseréltem a gumikat újra ami nem kis pénz,rakadhatom vissza a régi gumikat megint pénzért.Kifizettem az előzetes ellenőrzést+műszakit(60k)+80k 1 év biztosítás,az okmányirodában is hagytam 50kt. Tegyük fel ezt így mind visszaadnák. Utána nézhetem a következő használt 4kerék meghajtású Suzukit ami 200-250kmre van legközelebb. Elutazok érte megint kifizetek egy valag pénzt és arról is kiderül valami akkor megint megy a pénz.
Ellenben ha adnak vissza pénzt javításra és ezt megcsinálják akkor már tudom hogy van egy jó kocsim mert minden más jó rajta.
Én is úgy lettem volna a legboldogabb ha új autót veszek és akkor tudom hogy én rendben tartom és jó de sajnos azt nem tudom megfizetni.
Sajnálom hogy a használt autó piac ilyen nagy lutri,meg azt is hogy én nem vagyok/voltam annyira hozzáértő.
Gyöször:1hete vettem -
Gyöször
senior tag
Az lejött, hogy nem ott műszakizott ahol vetted, hanem a műszakinál "csaxóltunk, hogy van baj" de azt hittem az egy privát hely, meg sem gondoltam volna, hogy megyeszékhely szuzuki szalon..
Ezt vidd vissza a hondáshoz. Én kamatot nem kérnék rá, de az átírás költségével terhelve adják vissza a pénzem. Mennyi ideje van nálad? az első laza műszakin már dőlnek is ki a csontvázak, remélem nem régen vetted.
Ennyire nem szabad ragaszkodni semmihez. akkor sem ha relatíve olcsón vetted.
-
szabonagyur
félisten
-
Vigneau
félisten
-
colker
tag
Ezért is volt az egész fura nekem.
Nem ott műszakizott ahol vettem amúgy.
Ahol vettem ők új hondákat árulnak és van pár beszámított más kocsi.
Ahol meg műszakizott hivatalos suzuki márkakereskedés/szervíz megyeszékhelyen.
Tehát furcsa hogy egy konkrétan suzukira szakosodott helyen ezt így benézte valaki pedig érdeke nem származott belőle. Ha nem ment volna át műszakin ugyan úgy fizetnem kell,ha meg a javításra mentek volna nem azt ajánlotta volna hogy adjam el.Tehát érthetetlen az egész. -
movax
őstag
Kedves suzukisok, 2018-as Vitarára vásárolnék hátsó ablaktörlőt, az a kérdésem, hogy jó lesz-e bármilyen 25 cm-es lapát, amit kapni lehet, vagy valami spéci típusfüggő?
-
Gyöször
senior tag
-
Qtya123
őstag
Ennyi.
Nekem nem start-stop rendszerű, de gombos indítású. Benyomott kuplungot kér. Ez nem a start-stop rendszer része, hanem a gombos indításé.
colker: Begyűrt zsembekndővel letakart ABS jelző... Szép munka. Szerintem tedd fel magadnak a kérdést, hogy ezek alapján vajon a többi hiba és maga a törés mennyire szakszerűen és biztonságosan lett javítva... Szerintem tudod a választ.
Vidd vissza, cégtől vetted, állj el a dologtól. Alapvető biztonsági rendszerrel kapcsolatos hiba van elrejtve. Egy gány az autó.Ha mindenképp a rácfelvarrot, MK5 Swift kell neked összkerékkel, akkor azért akad pár autó, amit meg tudsz nézni: [link]
Mennyiért adták amúgy ezt a 2016-ost?
-
colker
tag
Igen a kulcsos indításra gondoltam a kuplung benyomásakor.
A start-stopra nemtudtam rájönni még miért nem megy mert annak a visszajelzője jó.
Topikban olvastam hogy bizti öv kell bekötve legyen,meg hogy függhet a külső hőmérsékletől is aminek az érzékelője most meglett csinálva de attól se lett jobb.
A többi dologtól pedig nem nyugodtam így megnéztem mi okozhatja a nem világítást,ha esetleg még nem látott valaki ilyet:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=79620250226_081118.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=46620250226_081128.jpg
Zsebkendő begyűrve
Természetesen így már beszélek a szalonos eladóval így már teljes bizonyos a rejtett hiba. -
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
-
dethroner
veterán
Ha kuplung kinyomására indul a motor, akkor mégiscsak működik a start-stop
Ha bebizonyosodik hogy törve volt és ez miatt vannak kikötve a visszajelző lámpák, mindenképp visszakérném az árát, vagy egy jelentősebb összeget kérnék az eladótól. Az hogy pl az ABS lámpád nem működik, az nem játék, nem kapsz jelzést egy komoly hibáról, amiből baleset is lehet. És még még ki tudja, lehet a légzsákok se működnének, ki tudja mi minden van még kiiktatva. -
Montesantos
senior tag
vidd vissza.... ha nem gyári ajánlás szerint javították (tuti nem) akkor rejtett hibára kell hivatkozni.. (remélem kereskedésből vetted) amennyiben a fő nyúlványokkal is történt valami, és nem gyári technológiával javították ki akkor nagy valószínűséggel egy következő közúti balasetben már nem tudja az autó a gyári paramétereket..... és ti is jobban sérülhettek...
-
colker
tag
Köszönöm a tanácsot erre nem gondoltam. Sajnos így se kapcsol be(ki).Viszont gyújtáskor felvillan a jelzése és ki is alszik csak a gomb nem csinálja.
Sajnos 4 kerék meghajtásút nagyon vadászni kell mert keveset találni és ebben még a km is kevés van (70k) sajnos 1 nap alatt elkapkodják őket így még egy előzetes felmérőt se tud az ember kiküldeni rá hogy alkosson véleményt.
Köszönöm az infókat jó tudni ezeket, nekünk még az is új volt hogy kuplung benyomásra indul csak a kocsi így most ezekből is tanultam
Egy próbát mindenképpen futok vele mert amúgy meg motorikusan/alvázilag meg minden ügyileg nagyon rendben van, remélem egy fél-1millából megoldható a dolog nekem annyit megérne még. -
roti86
őstag
"Tegyük még hozzá hogy bal oldalt ami van kipörgés gátló kikapcs gomb(ha jól írom a nevét) arra se reagál a műszerfal nem jön fel az off világítás gondolom ez sem normális."
Azt hiszem ehhez hosszan kell nyomni a gombot vagy 5 másodpercig, ha így próbáltad és így sem megy akkor elnézést.
-
Qtya123
őstag
Igen, a sárga ABS lámpának gyújtáskor világítania kellene, majd utána elaludni.
Az, hogy hogy ment így át műszakin korábban? Simán! Ennél még sokkal nagyobb hibákkal is, félhulla autók ezrei vannak áttolva megfelelő helyeken. Ha meg kintről behozott, ott összetördelt autó volt, akkor lehet, hogy aki behozta, már simán okosított helyre vitte.
Vagy összetörve megvette kint bagóért, összetákolta itthon és nyert rajta.Bízz benne, hogy később nem fog még sok másik hiba kijönni. Elég red flag az autó és az előélete is.
-
colker
tag
Sziasztok!
Nem egyszerű kérdéssel fordulnék hozzátok hátha ti kitudjátok bogozni mi is lehet az igazság.
Múlthéten vásároltam egy 2016-os suzuki swiftet.
Ma reggel vittük műszaki elötti átvizsgálásra,majd utána ha minden oké műszakira.
Mentünk érte és mondja az ügyintéző hogy átment a műszakin de halkan mondja hogy utána vettek észre rajta valamit amivel már következő műszakin nem menne át,és ha most is időben észre vették volna nem is ment volna át.
Olyasmit magyarázott hogy valószínűleg törték valamikor a kocsit helyreállították a kaszni elemeket,de kiütötték/letakarták az abs lámpáját a műszerfalon mert hogy ez összedolgozik a légzsákkal is és valószínűleg ha baleset volt nem akarták hogy utána világítson az abs lámpa.
Azt mondta megy a kocsin az abs csak hogy nem jelez vissza? ha jól értettem.
Na most mivel sosem volt még ilyen friss autóm így nem tudom hogy megy ez:Ha gyújtást adok a kocsira az absnek felkéne villania és utána eltünnie? Mert nem világít az biztos se gyújtáskor se utána.
1hónap múlva kértem időpontot hogy próbálják meg megnézni, még ha ő azt is javasolta hogy inkább adjam el az autót... Látatlanban nem tudja de lehet az abs vezérlőt kell majd cserélni.
Ilyen előfordulhat hogy baleset után valaki megbuherálta ezt és valószínűleg utána 2 műszakin átment meg most is a 3.on még szerencsével?(mert 3. gazdája vagyok,az első 4évét külföldön töltötte ha történt valami szerintem ott történhetet,az itthoni gazdája vitte 2 műszakira és ott nem volt gond szerintem ők se tudhattak erről)
Tegyük még hozzá hogy bal oldalt ami van kipörgés gátló kikapcs gomb(ha jól írom a nevét) arra se reagál a műszerfal nem jön fel az off világítás gondolom ez sem normális.
Az meg már csak hab a tortán hogy a start stop se megy a kocsin,igaz annak a kapcsolójával bejön a start stop off világítás
Mondjuk ezt nem bánom hogy nem megy és nem is műszaki feltétel.Ha valaki tud ebben segíteni,vagy tapasztalt már ilyet megköszönném a segítségét!
Bocsánat a hosszú írásért
-
a_tesz
Korrektor
2006-os Swiftnél nem probléma, mert 2020-tól újonnan forgalomba helyezett autókra vonatkozik ez, és ott sem egyértelmű, ha nem folyamodtak külön típusengedélyezéshez vonóhorog nélküli autók esetében, akkor nincs gond. A S-Crossnál én úgy gondolom, az adattábláján látszani kell, ha csak két tömegadat van rajta, akkor nem vontathat, ha négy különböző, akkor igen. A totalcaros cikkben pedig (ami tavaly jelent meg) azt írják, hogy minden Suzuki modell vontathat.
-
szabonagyur
félisten
Olvasom ezt a cikket, hogy ha nincs vonóhorgom, de nincs gyári előkészítésem akkor nem is vontathatok most már.
Honnan tudom, hogy van ilyen előkészítésem? Kérdés ez 2022-es SCross meg 2006-s Swiftnél is.
-
Gyöször
senior tag
-
TommyY2
tag
Nekem is van Lidl-is töltőm, de nem nagyon használom (valamiért nem tetszett ahogy a töltést vezérli).
Később az Aldi-ban vettem egy (talán AutoXS nevű) töltőt, aminek sokkal jobban tetszett a töltés szabályozása.
Azóta azt használom, talán azért nem tölt soha 14,4V fölé, mivel más a belső felépítése (a Lidl-is lehet, hogy nem annyita precíz, vagy az akkud már a végét járja és a csepptöltés is feltornássza a feszültségét 14,4V fölé?).
TommyY
-
Brogyi
őstag
-
paolinho
addikt
-
blakey
titán
-
simonjoe
őstag
Persze vannak kivételek. Így Te halmozottan hátrányos helyzetű vagy, sajnálom!
Az a baj, h nem tudod behatárolni az üzemidejüket, rohadt sok dolog befolyásolja a gyártástól a megkotlásig. Nekem egy Exide Prémium pont 2 év 7 hónapot bírt olyan autóban amit csak és kizárólagosan hosszú utakra használunk. Hazajöttünk hétvégén külföldről, majd másnap reggel minden előjel nélkül kilehelte a lelkét, de úgy, h volt benne valami 2V környékén. Azóta 3 évente cserélek akkut abban az autóban, a Splash-ben ötödik éve van egy szintén Exide Prémium, és az az autó a hét öt napján 2x 2km-t esetenként 10-30km-t. Még tartja magát. Vettem egy CTEK akkuőrt ami figyeli az akku állapotát, annak forgalmazását menetközben megszüntették, valszeg azért mert sokszor fals infókat dobott. Vettem a sárgáktól egy nagyobb tudásút az egy csomó infóval ellát, azzal követem az akkut. Már cserélnem kellene, de még nem kapható a kinézett típus, egyenlőre várok, ha nem lesz, akkor a nagy nyári csavargások előtt veszek valamit bele, mert már három éves és nagyon nem szeretem a meglepetéseket. -
Qtya123
őstag
Nekem sem fordulna meg a fejemben, hogy kiszedjem töltéshez, csak annyi a bökkenőm, hogy utcán állok.
Amúgy lassan készülök már a meglepetésre, mert egy 7 éves Banner van benne, gondolom lassan eltávozik. Könnyen indít hidegben is, de nem volt még akksim ami 7 évnél többet bírt volna.
-
simonjoe
őstag
-
Gyöször
senior tag
-
simonjoe
őstag
Menet közben amikor tölt a generátor leveszed a sarut??
Hagyjátok már ezt a kikötöm, beteszem, kiveszem, hogy töltöm? idétlenséget!!
Sokkal többet ártasz vele ha leveszed a rendszerről, mert a visszacsatlakozásnál tuti, h lesz "szikra", na azt nem szereti egyik autó sem. Valamikor régen még én is úgy tanultam, h a töltést a kapacitás 10%-ával illene tölteni, ez ma már borult, de nagy általánosságban azért állja a helyét, persze ez is csak akkor kivitelezhető, ha be tudsz avatkozni a töltés folyamatába. Ma már az okostöltők, fesz és áramkorlátosak és szabályozzák is mindkettőt a töltés idejére. -
TommyY2
tag
-
paolinho
addikt
-
Gyöször
senior tag
-
szabonagyur
félisten
-
paolinho
addikt
-
beef
őstag
-
Kicsirics77
veterán
-
paolinho
addikt
Hát sajnos az én töltőm egy öreg orosz töltő, még fatertól örököltem vagy 20 éve. Jó, akkor lecsatlakoztatom az akkut, és köszi a tanácsot.
Egyébként az van a papírjára írva, hogy a töltőkapacitás 10%-ával töltsek, de ez 3A-nél feljebb az istennek nem megy, noha maximumra van tekerve, és 5A-ig van skálázva. Érdekes. Lehet nem szereti a garázs hidegét -
Janusz001
őstag
Enyémbe 22500km van, azt mondta a szerelő, ha 3 évig csak a garázsban állt, akkor is kötelező cserélni a 10 év gari miatt.
-
szabonagyur
félisten
-
movax
őstag
Ilyenkor jól fog a kis kompresszor, amit a gumijavító kittel adtak annó a Vitarához. 😉
-
Kicsirics77
veterán
-
Janusz001
őstag
Hogy hogy kimaradt?
-
Brogyi
őstag
Az automata töltőkkel simán töltheted bekötve. A tirisztoros, és a régi, vagy nem okos töltőknél célszerű a leválasztás. Sajnos mindig a gyenge akksinál van probléma, mert ott könnyen felszalad a feszültség, és akkor nem az lesz a problémád, hogy valamit elfelejtett, hanem sokkal nagyobb baj lehet.
Más. Ez a nagy hideg megszívatott engem is. Hiába a garázs kint hideg van, és néhány km után bejelzett az alacsony guminyomás. Király.
-
szabonagyur
félisten
-
Janusz001
őstag
2022.02 Scross 3 éves kötelező:
-
szabonagyur
félisten
-
paolinho
addikt
Bocs, ha hülyét kérdezek, de akkut szabad autóban bekötve tölteni.
Kicsit többet állt a mostani hidegben a csere sorba került Vitarám, és nem túl topposan pörgetve indított reggel.
De nem szedném ki az akkut, ha nem szükséges, hogy lenullázódjanak a beállított értékek rajta, viszont azt sem szeretném, ha valamiben kárt okozzak ezzel. -
Gyöször
senior tag
Én tapasztaltam néha, főleg ha billegett az autóm, vagy a gondolkodásmódjukban hanyatlásnak indultak rámvillannak mikor emelkedőn megyek fel és épp szembejönnek a fennsík részen, természetes, hogy a szemükbe világít. ma este a billegéses villantók miatt ünnepélyesen egy fél beosztást lejjebb tekertem.
-
Jadro
veterán
Hasonló a tapasztalatom mint Neked. Nem tapasztalok villogtatást.
-
szabonagyur
félisten
Több helyen is olvasom, hogy mennyi embert zavar az Scross/Vitara LED lámpája és, hogy mennyi embernek villognak.
Sokat megyek este is, de semmi ilyennel nincs tapasztalatom, és ahogy néztem nem világítom az eget sem.
Sőt hiába ülök magasan sok sedan lámpája is olyan amilyen ha nincs beállítva.
-
dethroner
veterán
Elképzelhető hogy így van, de a gyártók több ajánlást is szoktak adni, hogy mi a leginkább javasolt és mik azok amiket ettől függetlenül bátran bele lehet rakni.
Pl az én 2019-es hibrid swiftembe az ajánlás 0w-16, de használható még a 0W-20, 5W-30 is. Érdekesség hogy a vele egyidőben forgalmazott ezres turbóba az ajánlás 5w-30, és használható még bele 10W-30, 10W-40 is. Ennél a motornál szóba se jöhet 0w olaj. Furák ezek a dolgok, de legyen úgy, ahogy a gyártó javasolja
Opelembe kezdetben Németországban 0w-40 olajat kapott a márkaszervizben több alkalommal is, majd váltottak 5w-30 olajra. Márkaszervizek is különbözőek.
-
SirKero
őstag
-
paolinho
addikt
Na meg is találtam az Alin a komfort modult, igaz már ott sem 10e,de mindenesetre jóval olcsóbb, mint a hazai forgalmazású.
-
paolinho
addikt
-
racerx
őstag
-
burgatshow
veterán
-
paolinho
addikt
Köszi az infót! Magad raktad be?
-
burgatshow
veterán
-
paolinho
addikt
Azon meditálok, hogy talán erdemes lenne komfort modult tenni az autóba. Egy 2023 S-cross-om van. EZT találtam, és viszonylag egyszerűen házilag is megoldható lenne a beszerelése. Tudja azt is, ha bezárom vele az ajtókat, és résnyire, vagy jobban lent akarom tudni az ablakot, akkor ne húzza fel teljesen azokat.
Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatosan? -
Gyöször
senior tag
-
dethroner
veterán
Ne érts félre, nem azt mondtam hogy 0w20 olajat önts bele. Csupán megjegyeztem, milyen fura hogy a 2019-es turbóba bont olyan 5w30-at írnak, mint a 2006-as szívóbenzines opelembe. De tényleg nincs meg a könyv, mi az elsődleges ajánlás? Még az is lehet hogy tényleg 5w30 a javasolt abban is.
-
SirKero
őstag
-
beef
őstag
-
dethroner
veterán
Egy őstag azért csinálhatna egy normális linket is

Egy olajleersztő csavar alátéttel nem árthat ha van, és megnézném a kézikönyvet, milyen az elsődlegesen javasolt olaj, mert nekem ez az 5W30 eléggé életszerűtlen egy modern autóhoz.
Az én 2019-es hybrid swiftem elsődleges olaja 0w16, ismerősöm suzuki szervizben dolgozik, ők a hordóból 0w20-at raknak csere alkalmával, ha az ügyfél kifejezetten nem kéri hogy más kerüljön bele. -
SirKero
őstag
Üdv.
Mostanában esedékes az éves olaj+szűrők cseréje. Az autó hat éves ( 2019.02. 1,4 MT ) most már elengedtem a garanciát és egy barátom csinálná meg.
Honnan érdemes és milyen olajat rendelni?
Elsőre ezt néztem nem tudom van-e jobb-olcsóbb: https://www.suzushop.hu/spd/1728/Suzuki-SX4-S-Cross-Olajcsere-szett-1-4T-Ecstar-5W3 -
mirci18
addikt
-
cigam
titán
-
ViZo72
tag
-
cigam
titán
-
ViZo72
tag
Itt a prospektus (pdf) a Suzuki oldalán.
Ahogy írták: a GC/GLX/GS szinteket keresd benne.
https://www.suzuki.hu/files/contentitems/118/suzuki_sx4_prospektus_2009.pdfMegjegyzés: a hirdetésekben ne hidd el azonnal, ha GLX/GS-nek hirdetnek valamit.
Össze-vissza irogatják ezeket az autóknál, vagy szándékosan vevőcsábításnak vagy tudatlanságból... -
ViZo72
tag
-
cigam
titán
-
mirci18
addikt
-
cigam
titán
-
cigam
titán
-
mirci18
addikt
Sziasztok
Második autót keresek otthonra 3 gyerkőccel számolva.
Az egyik kiszemelt Suzuki SX 4.
2006-2009 közötti maximum 1.7 millás árplafonnal.
Klímával és elektromos ablakokkal keresem.Az érdekelne mert prospektust nem találtam hogy a gc,glx,gs tipusok között mi a különbség?
-
Kuter
senior tag
-
paolinho
addikt
-
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
-
dobolan
senior tag
-
paolinho
addikt
Köszi szépen, After Refuelra állítottam, jelenleg Manually-n állt. Egyébként ez hogy volt így használva? Manuálisan hogy tudtam volna nullázni?
-
burgatshow
veterán
Pont most gondoltam végig, hogy lehet nekem is vissza kéne kapcsolnom, mert asszony rendre elfelejti...
-
szabonagyur
félisten
Igen, 2022-esnél a tabletbe belépve, a beállításokban van ilyen, hogy tankolásnál nullázza.
Én szeretem mondjuk.
-
burgatshow
veterán
-
paolinho
addikt
Arra van valakinek ötlete hogy S-cross-nál az átlagfogyasztás kijelzését telitankolás után hogyan lehetne alaphelyzetbe állítani? Korábban a Vitarámon tankolások után újra kezdett átlagot számolni, míg ennél az autónál megállt 5,9 l/km-nél ez a jelzés.
Új hozzászólás Aktív témák
-
71400 - 71301
74439 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB kék / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mondjuk ezt nem bánom hogy nem megy és nem is műszaki feltétel.
Hagyjátok már ezt a kikötöm, beteszem, kiveszem, hogy töltöm? idétlenséget!!

de akkorúgy keresek rá,hogy 0W20 olaj legyen.