- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
72800 - 72701
74439 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
Nekem az acélt kezdi. 8 éves lesz most.
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
-
csubuka
addikt
-
-ZeeZee-
senior tag
Helyileg merre vagy?
Köszönettel vettük megkeresését az alábbi gyári tartozékkal kapcsolatban :
Cikkszám : 43019-63U64-YOK SZERELT KERÉK 215/55R17 ALU FELNIS, YOKOHAMA V906 GUMIKÖPENY + gyári TPMS szelep
Listaár : 520.000,-/ GARNITÚRA
A termék rendelhető, illetve raktárról elérhető.Ezt Komáromból kaptam.
-
-ZeeZee-
senior tag
...tél vagy sózás ne legyen akadály.
Ezt hogy kell érteni? Az acélfelnit kikezdi a só, az alut meg nem? (Elnézést, ha ez másnak evidens...
) -
dethroner
veterán
-
ncc1701
veterán
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Boosterjet 1.4T, S-cross 2018.
Az egyik budapesti márkaszervízbe van hordozás.
-Jó az SN olaj, kb. "nincs gond, nem kokszolódós ez". Max kis koromka lehet a dugattyútetőn.. majd meglátjuk, gyertyacserénél ami jövőre esedékes már belenézünk mindenképpen. SP-ről meggyőzhetetlenek, felesleges kb szerintük, a kiadott ukáztól eltérni nem akarnak

-Papíron kb tizenpár ezer km-el ezelőtt cserélt légszűrőnek így kéne kinéznie? Ez számomra kicsit érdekes. Na mindegy, innen meggyőztem a rokont, hogy ezeket inkább maga intézze. Purflux felülete szemre redő-számra egyezik a gyárival.
-Pollenszűrő dzsuvás volt szintén... Meyle-nek kevesebb a redője, de a széle korrektebb, van tartása a peremének. Legközelebb valami mást próbálunk.
-
ncc1701
veterán
-
dethroner
veterán
Ezt megítélni nem tudom, nyilván sok függ attól, hogy a tulaj betartja-e a gyártó idióta 2év vagy 30 ezer km olajcsere ciklusát
Most ahogy a swiftet szervizelte a haverom, kérdezgettem hogy mi igaz a hires suzuki megbízhatóságból. Hát röhögött egy hatalmasat. Azt mondta el se tudnám képzelni milyen változatos hibákkal hozzák vissza gari alatt a kocsikat és hogy milyen sokakat próbálnak valahogy elhajtani ezekből. És suzukieknál is hozzák vissza a kotlott motoros kocsikat egyre gyakrabban. AMD Power Lehet hogy más kategória, de ha az árak kezdenek összecsúszni, akkor érdemes azokat is figyelni
-
AMD Power
titán
-
ParmaBoy
aktív tag
-
dethroner
veterán
Sajnos azt mondanám hogy a swift 7 millás árán inkább vennék egy fiatal koreai vagy japó használtat. Szomszédom 2 hónapja vett 7 misiért egy 4 éves sportage-et. Minden tekintetben jobb választás. Élhetőbb méret ha néha rakodni is kell, és talán a legfontosabb, 4 henger van benne
-
dethroner
veterán
6 év alatt egyszer volt lemosva az alja, valamikor az első vagy a második tél végén. Viszont magát az autót se mossuk annyiszor, ahányszor megérdemelné/illene. Sajnos, néha fél év is elmúlik úgy, hogy csak az eső veri. Mondjuk a madárszart azt azonnal beáztatjuk és lemossuk, azzal nem viccelünk.
Nem lehet a különbség oka, az hogy a tiéd idehaza készült, a swiftet pedig a japók ügykezelték?
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek valami tippje hol tudnék a legolcsóbban hozzájutni gyári szerelt téli alufelnihez? (Suzuki Vitara 17" alufelni + yokohoma téli gumi + tpms)
Bent a szalonban 577.000 Ft a 4db. Online 140.000/ db + szállítási költség. -
szabonagyur
félisten
Ez kicsit almát a körtével dolog.
Fogyasztásban az Scross biztos több lesz, mint a kis Swift. Értéket nem írok mivel FB szerint az Scross is csak 5L-t eszik városban.

Ha nem gond a nagyobb méret, jobb választás lehet, de pont annyival több amivel méretben is nagyobb mondjuk.
Nehéz kérdés.
-
szabonagyur
félisten
Nekem alufelni a téli nyári (külön szett de ugyanaz a gyári), Off autókon pedig a 4 évszakos miatt szintén alu van, tehát maga a tél vagy sózás ne legyen akadály.
Én nem tartanék külön tőle, de persze egy alut könnyebb odaverni.
Dísztárcsa: én nem raknék fel, drága gyárit meg végképp nem. Ellopják, elhagyod, ha meg kötözöd csúnya is, meg ha defeket van még azt is szedd le valahogy.
Műszaki része: ha felmegy a 16"-s akkor max átrakod a 17est rá műszakira, hiszen nincs megszabva, hogy télen csak télivel mehetsz műszakizni.
-
-ZeeZee-
senior tag
Köszi. Azt is mondta, hogy nincs 17-es méretben nincs dísztárcsa (gondolom hivatalos Suzukis). Egyébként jogos az alufelnivel kapcsolatos aggály?
-
szabonagyur
félisten
Szia
A 2025 Vitara/Scross esetében FB-n is olvastam valamit ezzel kapcsolatban, hogy a Suzuki szórakozott valamit így a 16-s nem megy fel (de érdemes tényleg utána nézni).
Amúgy a 16-s korábbi Vitarara való gumi méret sem túl szerencsés, a 17-hez tartozó 215/55/17 sokkal gyakoribb.
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Téli gumit szeretnék vásárolni az új, 2025-ös hibrid Vitarára. Acélfelni lenne a választott (fiam lebeszélt téli szett+alufelni kombóról, mert sérülékeny, nálunk a hegyekben sajnos nem mindig takarítják az utakat rendesen), de a kereskedő szerint nem lehet 16-os felnit rakni a kocsira hivatalosan, mert nem szerepel a "kiskönyben", nem mehet vele műszakira csak 17"-ossal. Ez igaz lehet? Van bármi hátránya a kisebb felninek? Esetleg maradjon az alufelni? Előre is köszönöm.
-
Gyöször
senior tag
-
Dzsee326
tag
Egy hirtelen gugli után fékfolyadék gyanús, ha csak villog/néha villan, és nem folyamat világít. Érdemes lenne egy pillantást vetni rá. Mármint a fékfolyadékra. Viszont kérdés, hogy mikor lehetett tárcsa/betét csere, ha a végét járja az is lehúzhatja a szintet (ha tényleg alacsony, és mielőtt rátöltenél).
De csatlakozom az előttem szólókhoz, mindenképp nézesd meg.
-
Szilágyi84
senior tag
Rendben köszi mindenkinek
-
burgatshow
veterán
Az S-Cross könyvében az alábbit írja (gondolom hasonló van a Swift-nél is):
1. Ég ha be van húzva a kézifék.
2. Ég a lámpa, ha alacsony a fékfolyadékszint.
3. Ég az ABS lámpával együtt, ha a hátsó fékerőszabályzó elromlott.
4. Ha menet közben gyullad ki, akkor baj van a fékkel.Akármelyik is áll elő, goto szaki!
-
Szilágyi84
senior tag
-
dunc
nagyúr
Be fogva a maradt a kézifék, beragadt, meg kell nézetni.
-
Dzsee326
tag
Első körben javaslom a kézikönyvet, tuti lesz benne info. Egyébként mikori a verda? Nem tudom mostanában mennyit változtak (ha változtak) a jelzések, de régebben a kézifék ha nem volt behúzva és úgy világított a visszajelző, akkor az üzemi fék gond volt.
-
ncc1701
veterán
Ha fog a hátsó fék, nem fogod érezni. Felnit megfota, nem forró?
Még egyszer, fék nem játék. A jobb eset, ha magát, rosszabb, mikor mást öl meg vele, ha hibás.
-
Szilágyi84
senior tag
-
ncc1701
veterán
Nincs kiengedve, vagy baja van. Menet után fogd meg a kereket, h forró-e. Medve/fék nem játék, én megmutatnám szakinak.
-
Szilágyi84
senior tag
Vagyis menet közben is
-
Szilágyi84
senior tag
Piros felkiáltó jel karikában mi lehet, kézifék húzásnál villog?
-
Qtya123
őstag
Először a fekete, vékony festékkel lekent futómű elemeken fog megjelenni. Ami nem tragédia, mert ugye azok jó vastagok.
Mondjuk durva, hogy 6 év mindennapos használatban ennyire nincs még kezdeti sem. Pedig ahogy látom a porból ítélve a gátlókon és a hídon, nem az van, hogy állandóan az alját mosod.
Nekem 9 évesen azért már kezdett előjönni a varratoknál: [kép]
Miközben a lemezeknél meg nem volt rozsdás: [kép] -
ncc1701
veterán
-
Dzsee326
tag
Sziasztok,
Hülye kérés/kérdés lenne felétek. Szülők vesznek egy S-Cross-ot, mielőtt kiélhettem volna a fórumozós hajlamaimat, már eldöntött dolog volt, meg a keret amúgy is ezt engedte. Úgyhogy szeretnék némi jó tanácsot kérni, vannak-e valami trükkjei, esetleg a (várható) nyűgjeiről valami szösszenetet.
Idei modell, a (nem is) hibrid motorral, manuális.
Azon túl, hogy meg kell őket tanítanom turbós járgányt vezetni...
Gondolok itt akár garanciavesztés nélküli olajcserére, stb., de igazából bármi ami hasznos lehet érdekel.
Köszönöm
-
dethroner
veterán
-
g@bo
nagyúr
-
ncc1701
veterán
-
dethroner
veterán
Szerdán kapott új olajat és friss fagyállót és műszakit a swift. Ahogy mindig, most is végig bent voltam a műhelyben és eszembe jutott lőni pár képet. 6 éves, 80 ezer km és rozsdát még nem látni.
-
burgatshow
veterán
-
AMD Power
titán
-
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
Még soha nem cseréltem a bigulátoron semmit. 1993óta gyári szelepszárszinering van benne.
A motorokon eddzem magam, de azon dupla szeleprugó van, egy kisebb van belül is. Így nem is tudtam felfogni hogy szeded ki az éket. Így a videóval már egyből leesett, hogy ja csak 1 rugó...
Pedig a traktorokon is csak 1 van, azt villáskulccsal lenyomja a gyerek fél kézzel. A motoron meg a legnagyobb pillanatszorítóval tekerem le, de levinné a fejem, ha kibillenne oldalra...
-
Qtya123
őstag
Miért a Zsigáról leszedted a hengerfejet, ha szelepszár szimeringet cseréltél?
Hú anno mekkora cumizás volt vele. Volt a fiókban egy készlet, igen ám, csak már öreg volt. Csere után jobban füstölt a gép, mint előtte. Lehetett ballagni a boltba és venni újakat, amik puhák voltak és ismét csere.
-
RI/OS
addikt
-
TommyY2
tag
Látod, ez a különbség kettőnk közt, Te értesz hozzá és van lehetőséged sok mindent megcsinálni, Én meg nem nagyon értek hozzá, csak próbálom a dolgokat logikusan átlátni, de nincs lehetőségem komolyabb munkákat elvégezni.
ncc1701: Én is szívesen segítenék a szerelőnek, de nincs rá lehetőségem. Én is elengedtem a +7 éves "garanciát", mindenből jobb minőséget kap az S-Cross (töredéke áron, mint a márkaszervizben).
TommyY
-
Gyöször
senior tag
-
ncc1701
veterán
Ezért szerelem a kocsim magam, a szerelő haverral. A 2019-es céges swift egyszer volt márkaszervízben olajcserén, utána elengedtem a semmire se járó garit, és ugyanazt a törődést kapta, mint a sajátom. Annyi a kókányolás, h felelőtlenség szem elől veszteni az autót, h azt baromljanak rajta, amit csak akarnak.
-
TommyY2
tag
Igen, de ismersz olyan szerelőt, aki a komoly munkáknál nem hibázik.
Az egyik autónkon a szerelő mecsavarva rakta vissza a féknyerget. Évekig úgy jártunk vele, a gumiabroncs kicsit ki is koptatta a gumi fékcsövet (műszakikon se vették észre, én láttam meg véletlenül az egyik kerékcsere alkalmával).
Ugyanezen az autón egy másik szerelő pumpálva cserélt fékfolyadékot, de kiürült a féktartály (pedig megkérdeztem, hogy nem fog-e kiürülni? - Á, dehogy ...) és levegős lett a rendszer. A végén már minden technikával próbálták légteleníteni, de nem sikerült. Azt mondták, hogy a pumpálástól kikopott a főfékhenger, cserélni kell. Elvittem egy másik műhelybe, ott pumpálással pillanatok alatt kilégtelenítették, a főféknenger a mai napig is jó.
Utoljára, idén januárban a Splash autónkon ugyancsak elrontották a kuplung cserét (arról nem is beszélve, hogy az összes kábelrögzítőt széttörték, én fogattam újra őket kötegelővel), két hónap múlva újra kellett csinálni (el is adtuk az autót, mivel ezek urán már nem bíztunk benne, pedig szuper jó autó volt 140ekm-rel).
Hát, ezért nem nagyon bízom a szerelőkben (ha a munkáknál ott lehettem volna, elképzelhető, hogy észrevettem volna ezeket a hibákat és minden jól alakult volna).
U.I.: Még annyit leírok, hogy egyszer a céges dízel teherautónkkal árvízbe kerültünk és feszívta a vizet a légbeszívón, megsérült a motor (gondolom, hogy meggörbültek a hajtókarok). A felújítás után az a motor már soha nem lett az igazi, néhány év után el is kellett adni.
TommyY
-
Gyöször
senior tag
-
burgatshow
veterán
-
dethroner
veterán
Nem foglalkoztam még vele, mivel picit hibrid, a töltés miatt többet is van használva a motorfék, azt hittem több van még benne. De igazából a most benne lévő 80 ezerből én csak max 4-5 ezret vittem, a csajom vezeti napi szinten. De ha ennyi, hát ennyi. Haver mondta hogy a Textar-t rakják fel ha a szervizben cserélik, de ő Brembo-t venne inkább. Én még csak az előző Citroen Xsara-m fékjeit cseréltem, ott Ate-t vettem és meg voltam vele elégedve, ezért picit húzok ehhez. Kerámiától tartok, azt olvasom hogy hidegben az első fékezések még picit gyengébbek, bár utána nagyon jó. Meg hogy ha erősebb használatban van, megéghet.
-
burgatshow
veterán
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
Ismerősöm szervizben dolgozik, ő mondta hogy a Swift gyárilag Textar féket kap.
-
ncc1701
veterán
-
burgatshow
veterán
-
dethroner
veterán
-
RI/OS
addikt
Közben jött a gyártól is egy sorry levél, egész összekapták magukat

Köszönjük, hogy észrevételével ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
Tájékoztatjuk, hogy esetét a fenti hivatkozási számon tartjuk nyilván.
Őszintén sajnáljuk a jármű működésében tapasztalt rendellenességet és teljes mértékben megértjük az aggodalmát. Fontos számunkra, hogy ügyfeleink bizalommal és elégedettséggel használják járműveiket, ezért kiemelten kezeljük az ilyen jellegű bejelentéseket.
Bejelentését követően haladéktalanul felvettük a kapcsolatot érintett márkaszervizünk munkatársaival, akiktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a márkaszerviz kollégái elvégezték a gépjármű alapos átvizsgálását, és a hiba okát sikeresen beazonosították. A diagnosztikai vizsgálat eredményeként a hibakód alapján megállapították, hogy az egyik hengerhez tartozó szelepvezérlés – konkrétan a szeleprugó – cseréje szükséges. Szeretnénk megnyugtatni, hogy a hiba jelenlegi formájában nem okoz maradandó károsodást a motorban.
A szükséges alkatrészek megrendelése megtörtént, és a beszállító visszajelzése alapján azok várhatóan a jövő hét folyamán beérkeznek. A szerviz a javítási munkálatokat az alkatrészek beérkezését követően haladéktalanul megkezdi, hogy Ön mielőbb zavartalanul használhassa járművét.
Továbbá tájékoztatjuk, hogy a szerviz – amennyiben rendelkezésére áll szabad kapacitásban lévő cserejármű – igyekszik csereautó biztosításával is segíteni abban az időszakban, amíg a javítás zajlik. Kérjük, hogy ezzel kapcsolatos igényét közvetlenül a szerviz felé jelezze, hogy munkatársaink mielőbb meg tudják tenni a szükséges lépéseket.
Biztosíthatjuk, hogy ügyét ügyfélszolgálatunk kiemelt figyelemmel kíséri a továbbiakban is, és célunk, hogy a felmerült problémára mielőbb megnyugtató és szakszerű megoldást találjunk.-Ettől függetlenül persze marad a szervizben az autó, eszemben sincs használni mig nincs kész

-
ncc1701
veterán
-
ParmaBoy
aktív tag
-
dethroner
veterán
Az normális hogy a 6 éves Swift első fékek nagyon csereérettek? Betét és a tárcsa is. 80 ezer van benne.
-
RI/OS
addikt
Azért egy rugó cseréjétől az én agyam még nem sül be.
Csak a szelep fedelet kell hozzá leszedni, nem kell szétbontani a motort, hengerfejet leszedni és társai. Célszerszámmal hipp-hopp
aztán ha tényleg visszahivásos lesz én már legalább megvagyok.
persze a legjobb lenne ha nem kellett volna hozzányúlni, de ez van -
TommyY2
tag
Pontosan így gondolom én is, hogy amit látok, azt hiszem el (ezért vagyok mindig ott az olaj cserénél is úgy, hogy a hozzávalókat én viszem, a levegő- és pollenszűrőt meg kicserélem magam).
Voltam az S-Cross vákum szelep és evaporátor tartály visszahíváson, szerencsére végig ott lehettem mellette (meglepődtem, hogy a vákumszelep csere mennyire komoly munka volt), minden rendben volt, szép munkát végeztek.
Én személy szerint úgy gondolom, ha egy motort meg kell bontani, az már soha nem lesz olyan, mint az új (természetesen ez nem vonatkozik egy több 100e km-t futott autóra), tehát én nem szívesen vállalnám be a javíttatást egy szinte új autó esetében, inkább visszavinném és keresnék egy hibátlant.
U.i.: A garázsból ki-be állás esetén most már addig járatom a motort, amíg az alapjárat be nem áll, így nincs probléma az ismételt beindításkor. Jártunk már úgy a Splash-el is (ami sima szívó), hogy visszaindításkor maximálisan csörgött, meg rázkódott a motor, azt hittem, hogy szétesik (gyorsan leállít, majd óvatosan visszaindít, aztán már megjavult).
TommyY
-
RI/OS
addikt
Én is szkeptikus voltam, sajnos már megtanultam hogy azt hiszi el az ember amit lát.
De külföldi fórumokat olvasgatva rengeteg ilyen eset van, a törött/gyenge rugó miatt lehet égéskimaradás, és kezdeti fázisban cserélve nem b.sz szét semmit. Ha komoly probléma lenne nem csak a reggeli hidedginditásokkor lenne ez. Mert csak úgy tudod reprodukálni a hibát, mikor reggel először beinditod. Utána hiába áll 6-8 órát napközben, semmi gond inditásnál. Csak akkor akkor mikor kb. 5-7 fok van reggelente. És újrainditás után a hibakódot sem tárolja el. Idegeskedtem is hogy náluk nem jön majd elő, de szerencsére sikerült kifogni egy hidegebb reggelt mikor diagnosztizálták. Megnézték az alap hibákat, gyertya trafó injektor stb, aztán egyeztettek a gyárral utána derült ki hogy ez lesz a probléma.(Aztán reméljük tényleg, és meg is oldja...)
Mindenesetre van a motorra még 9 év gari, emiatt túl ideges nem vagyok. Csak jó lenne nem minden alkalommal fenyegetőzni hogy ne 2 hónap legyen a javitás hanem 1 hét. -
gban
veterán
Manual se írja konkrétan, amit találtam
A mennyiség elvileg 3,7 liter, de ahol részletesebben leírják, ott ez az 'egyéb helyek' nélküli mennyiség, az még + 0.5 liter, úgymint olajszűrő, meg nem tudom már még mi.
Specifikációt se ír a manual, amit én találtam (és ne rám hagyatkozz csak), aszerint az 5w30 jó bele, és SN API is már megfelelő, vagy magasabb. -
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
Azért kérdezem, mert többen vagyunk az elsőfajú turbós eskrosszal akik ha -csak beindítgatjuk- az autót akkor 2-3 ilyen alkalom után 3 vagy esetleg csak 2 henger indul be.
Az ilyen alkalom lehet: garázstakarítás miatti ki-be állás, különféle munkák a garázsban amik a fényezésre károsak pld hegesztés, flexelés, fúrás-faragás, meszelés. Ezt mi megbeszélgettük privátban, hogy biza ez a közvetlen befecsi nem tolerálja, ezért ha ilyen van, érdemes elmenni egy körre a géppel.
A kérdésemmel így erre akartam kilyukadni. De nem igazán értem én sem a szervíz álláspontját. Tudjuk mennyire fontos dolga van a szeleprugónak. Ha lusták, és nem rugnak eléggé, akkor a mai konstrukciókban kíméletlenül utóléri a szeleptányért a dugattyú. Viszont nem tudom elképzelni, hogy a renyhe szeleprugó már olymértékben nem látja el a feladatát, hogy abból égéskimaradás lesz a hengerben, viszont nem történik mechanikai sérülés.
Most akkor a gépjárművet vissza kell bontani a hengerig, de szeretnék én tulajdonosként ott lenni és megnézni, hogy mi is van vele...
-
RI/OS
addikt
Nem, újrainditás után szépen jár. Valószínű valami kezdődő repedés,gyengülés stb. És ahogy már egy minimálisan is melegszik és van olajnyomás az kompenzálja. Azt mondják anyaghiba, az is lehet később visszahívás lesz belőle mert az elmondásuk szerint már van pár eset, csak még nincs túl sok ilyen autó.
A cheap spring ltd. beszállító úgytűnik elbaszott valamit..
És most egy 200 forintos rugót kell cserélni, de ha eltörik a rugó és a szelep beesik a hengerbe, az motorcserés ügy.
Ezért fura miért mondták használjam így. Lehet hogy tudják hogy nem törés, csak valami minimális eltérés van, passz. Mindenesetre cseréljék ki, felejtsük el aztán kész -
Gyöször
senior tag
-
kenguru99
senior tag
"Szerintem nem ördögtől való a 4000 RPM pályán."
Amennyiben fel van töltve az autó megfelelő minőségű olajjal, hűtőfolyadékkal, ettől semmi baja nem lesz. A világból ki lehet így menni. Az más kérdés, hogy a menetzaj miatt nem feltétlenül komfortos így utazni, de hogy az autónak semmi baja nem lesz ettől az biztos. Egy belső égésű motor a kopásainak 70-80%-át hidegindításkor és a bemelegedés előtt szedi össze. -
AMD Power
titán
-
gban
veterán
Gyerek vett közel 2 éve egy M16A motoros (opeles vagyok, bocs ha hülyeséget írok) Swift sportot, 1.6, 2008-as évjárat.
Elvileg ez a motor van egy mezei nagyobb modellben is, és ha minden igaz, típushiba hogy a hengerfejnél valahogy átszivárog a víz, és pályán felforr a víz. Na ezt megcsinálták, azóta jó, nem 2 fillér volt.
Olajcsere ideje eljött, milyen olajat javasoltok bele? Saját offtopic autómnál tudom, ennél nem akarok használati utasításban kutakodni, az enyémre is ír a sajátja pár variációt, így inkább megkérdem itt, hogy mi a tuti bele. Illetve itt mi a hozzá tartozó specifikáció (mint nálam pl. a Dexos 2)?
Továbbá jó az M16A motor azonosító mindenféle hozzávaló kereséséhez webshopokban? A gyerek mondta ezt az M16A-t, de menjünk biztosra... -
Qtya123
őstag
Szerintem nem ördögtől való a 4000 RPM pályán. Én legalábbis az előző autómat kb 60.000 km-t használtam, annak úgy 70%-a pályán és mindig GPS szerint 150-el, ahol úgy 4200at forgott. Szanatórium a motornak az egyenletes üzem és terhelés. Nem is volt vele gond, ma is vígan használja a következő gazdája, 250.000 feletti km óra állással.
Olajat tízezrenként cseréltem benne, nem volt fekete.A crosst is leginkább pályán használjuk, ez úgy 3700 RPM körül van tartva, ennek hosszabb a fokozata, mint az előző autónak.
-
simonjoe
őstag
Nem volt csere azonnal, mert pont a cserénél láttam meg, szinte fekete lett az olaj. Akkor kérdezte a szerelő, mennyire lett "meghajtva", és esett le a 160-as pályázás. Ha max. 120 környékén autózunk és nem felette akkor 10k km-es olajcserekor szép méz színű marad az olaj. Ha időnként beficcen egy-egy nagyobb tempó, azonnal sötétedik ez az olaj. Gondolkodtam már a gyári olaj lecserélésén, de elengedtem, ritka az extrém üzemeltetés.
#72716Gombinyó:
Meglepően stabil az autó nagyobb sebességnél is, pörög mint a fűnyíró, de teszi a dolgát. -
KubanitoS
veterán
Pontosan. Persze utóbbi esetben még ők lesznek felháborodva.
Édesapámmal fiatalkaként remegve jártam ügyet intézni, mert vállalhatatlan volt a stílusa, viszont minden ment is egyből. Én elhatároztam, hogy különb leszek ennél. Próbáltam is, nem sikerült. Ha szépen mondom nem segítenek, ha bunkó vagyok, akkor igen. Meg is szoktam kérdezni minden egyes ilyen alkalom után, hogy amikor szépen kértem miért nem ment…
-
dunc
nagyúr
-
RI/OS
addikt
nem akarom beirni, mert végülis egy kis kardoskodás után lett megoldás.
(legalábbis reméljük hogy meg is jön, és meg is oldja a problémát)
És ezen felül cseréltek nekem ingyen egy karcos szenzorburkolatot ami nem lett volna garis.valszeg inkább a gyártó volt a fasz, mint ők, csak én meg egyből agyvérzést kaptam.
-
g@bo
nagyúr
-
Gombinyó
őstag
-
simonjoe
őstag
-
RI/OS
addikt
-
Qtya123
őstag
-
RI/OS
addikt
nu, hirtelen előkerült az az alkatrész a fiókból. Jött válasz.
"
A gyártól azt az ígéretet kaptam, hogy a héten megérkezik az alkatrész, és akkor a jövő hét folyamán tudjuk javítani az autót!
" -
Qtya123
őstag
Nagyon jól tettétek, hogy írásban kommunikáltok innentől kezdve. Mivel leírni ilyet szerintem nem írhatnak majd, hogy használd check engine-el meg rossz szeleprugóval az autót.
Amúgy az is mekkora vicc már, hogy belátható időn belül nem tud egy márkaszerviz beszerezni egy szeleprugót....Ilyenkor tényleg valid a kérdés, hogy hol vegyen már az ember autót, ha itt is így viselkednek.
Amúgy igen, tipikus hozzáállás. Hiába van garancia az új autóra, kb addig ér valamit, amíg valami nagyon alap hiba van. Ha egy meg nem húzott csavar, vagy karcos műanyagon felüli, komolyabb baj van, akkor megy a mellébeszélés, időhúzás. -
RI/OS
addikt
Ezekután vagy visszautalják a vételárat vagy pereskedünk. Ha hónapokig tart akkor is ki fogom kalapálni belőlük. Eladtak egy szart, amiről nem szóltak. Teljesen jogos minden jogilag a részünkről. Tegnap küldtem nekik az elállásnyilatkozatot. Nem fogom sem motorhibával használni sem lerakni fél évre, hogy aztán a hibrid aksi menjen tönkre az állástól.
-
ncc1701
veterán
-
dunc
nagyúr
-
RI/OS
addikt
Egy hajmeresztő történet:
Az egyik márkakereskedésben vásároltunk egy 1 éves swiftet élő 3+7 év garanciával pár héttel ezelőtt. Nem is volt vele semmi gond a melegben, viszont mióta bejöttek a hidegek jellemzően a reggeli 4-5 fokban hideginditásnál villog a check engine lámpa limp módba kapcsol az autó. Újrainditásra eltünik. ODB olvasóval P0301 Cylinder 1 missfire. Elvittük egyből a márkaszervizbe ahol vettük, diagnosztizálták,
hengerfej szelep rugó, viszont jelenleg bizonytalan ideig nem érhető el hozzá az alkatrész, ezért használjuk igy amig meg nem érkezik

Természetesen ezt irásba nem adták egyelőre, csak telefonon.Itt ledobta az agyam a szijat. Egy motorhibás autót használjunk hónapokig, mikor a többszöri hideginditás, meg ez a hiba is jelentősen kárositja az autót hónapokig.
Ráadásul ha romlik a probléma (márpedig fog, egyre hidegebb van, illetve a rugó is bármikor kinyirhat a motorban mindent) mondjuk az autópályán 150-nél akkor mi történik?
Párom használja, de azt mondta igy ő biztos nem vezeti, amit teljesen meg is értek. Teljesen egyértelmü hogy már vásárláskor is fennállt a probléma, csak a nyári időjárás miatt nem jelentkezett a hiba.Most irtunk egy szép kis levelet, hogy akkor köszönjük szépen a rejtett hibából eredő hibás teljesités miatt, illetve hogy belátható időn belül nem tudják javitani (érdekmúlás) elállunk és várjuk vissza a számlánkra a vételárat...
Kiváncsi vagyok mi lesz a reakció.
Azért vesz márkakereskedésben az ember autót nem a sarki neppernél, hogy ezeket elkerülje aztán tessék..
-
szabonagyur
félisten
-
Gyöször
senior tag
Az a 260Nm bájos lehet...
-
TommyY2
tag
Mi 5W-30-as olajjal használtuk az utóbbi években (a szervizkönyv megengedi).
Előtte hosszú évekig 5W-40-nel ment, mivel az akkori szerelőm mondta, hogy szívóba csak 5W40.
Mi lett az olajjal, azonnal le kellett cserélni? A szagán volt érezhető a megégés, vagy a tapintásán?
A mostani Kia Venga is 4000-et forog 130-nál (a Splash-hez hasonlóan), ezzel nem is megyünk 120 fölé (sajnos nem tudtunk venni 6 sebességes váltóval).
TommyY
-
simonjoe
őstag
1,2-es Splash-el toltam már 160-at a pályán néhány percig. Meg is égett a 0/20-as Ecstar.
-
burgatshow
veterán
-
szabonagyur
félisten
Főleg azért érdekes a FB szám, mivel megnézve a dyno oldalát a 155 LE az tuning után jött össze:

De máshol is hasonló számok jöttek össze

És még rakhatnék be jó párat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
72800 - 72701
74439 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy topik
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- OLED TV topic
- Assetto Corsa Rally
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol Starfield extrákkal garanciával
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

Most ahogy a swiftet szervizelte a haverom, kérdezgettem hogy mi igaz a hires suzuki megbízhatóságból. Hát röhögött egy hatalmasat. Azt mondta el se tudnám képzelni milyen változatos hibákkal hozzák vissza gari alatt a kocsikat és hogy milyen sokakat próbálnak valahogy elhajtani ezekből. És suzukieknál is hozzák vissza a kotlott motoros kocsikat egyre gyakrabban.