Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
racerx
őstag
Hello. Létezik az (pár hónapja nem néztem), hogy anno tavasszal tele volt a HA meg a net 4.1 misis új GL+ Vitarákkal, most meg alig (illetve szinte semmi sincs) Tudom hogy kifut, meg lassan jön a turbós (egyáltalán mennyi is lesz az majd..), de hogy ennyire eltűnjenek...Illetve vannak vicces árakon, 4,5 5 m , meg 2 évesen 60 ezerrel 3.7 ért..Vicc.. Ennyire készletkisöprés volt?
-
racerx
őstag
válasz BigBlackDog #37724 üzenetére
Jaja sejtettem, hogy már "hiánycikk", csak teljesen ledöbbentem a használt árakon (tudom tudom..kereslet-kínálat..), és itt nem az AAA autó féle agyrémekről van szó (amikor 4.1 volt akkor ők árulták majd 5ért használtam LOL..), hanem a többiről. No mindegy megvárom a turbóst, mennyi lesz, esetleg egy belsőtér facelift, azt majd meglátom.
-
racerx
őstag
Voltam ma egy Suzuki szalonban érdeklődni, s azt mondták, hogy a gl+ ban marad minden, pluszba bejön az első könyöklő 😀, puha műszerfal felül, meg színes kijelző középen. Viszont árban majdnem SX4 cross lesz ( talán -50 e) 1.4t gl+ ról beszélek. Így viszont reálisan nézve kurvára nem éri meg az at sx ellenében. Méret, felszereltség bőven bőven elbillenti a mérleg nyelvét... Asszem ősszel benevezek egyre. (csak remélem majd lehet valamit okosba kezdeni a + ba óhajtott pótkerék + téligumi kombóval, hogy mert elsőre kicsit elszállt a Suzuki árazás szvsz).
-
racerx
őstag
Én a Stabilnál eléggé sokat tudtam alkudni az Scrossra, igaz nem elsőre nem is másodikra, de amikor mondtam hogy máshol mennyiért lenne, akkor sokadika ők is belementek (bár rohadtul nem voltak boldogok.. ). De az is igaz hogy ugy számoltak össze vissza a papíron, hogy nekem nem jött ki a matek, s végül nem is egyezkedtem velük. A Molnárnál nem lehetett sokat alkudni sehogyse.
-
racerx
őstag
Hali. Használ valaki az Scross-on Michelin CC+ gumit? Egyre inkább gondolkodom rajta, kiváltani vele a téli-nyári váltást. Nem is igazán anyagilag, hanem praktikusság miatt. Megyek évi 12-15 ezret, télivel kb 3-4 ebből. Nos így kb 10 év alatt se kopik el a téli, 5+ évesen meg már azért nem bíznék benne annyira. (no meg a + szenzor, + felni ) S így 4-5 évesen újak lennének fent. És amilyen telek vannak, biztosabbnak érzem mondjuk a 20 fokos novemberben, vagy a 10 fokos áprilisban ezeket. Meg aztán van amikor reggel van 4 fok, nappal meg 20.
-
racerx
őstag
Köszi mindenkinek. Jeges viselkedés kb semennyire se érdekel, jégen kb mindegy mi van (a szöges kivételével), hóban is amennyit megy az ember a vároban...
-
racerx
őstag
válasz Pist@bácsi #39359 üzenetére
NA ja, pont ezen gondolkodtam én is, mekkora lehet a fűtőradiátor felülete, talán 2 tenyérnyi..?? Kb minimális hőt "vesz el" a fűtőkörből, maikor rá van nyitva a külső levegő.. Talán -20 fokban lehet egy kis spétje ez miatt a melegedésnek, de egyébként szvsz szinte semmi. Ez ugyanolyan mint amikor télen letakarják a hűtő elejét, mondván hamarabb bemelegszik.. Max. ugye ha kinyit a termosztát, akkor jobban "visszahűti", vagy "átfúj" a hideg levegő a motorra menet közben, s ez is hűti.. Kb semmiség.. Ezekkel az ember szinte smmit se nyer.
-
racerx
őstag
Ha szar a termosztát akkor lehet, de azért ezek a rendszerek ugy vannak tervezve, méretezve, hogy ha minden Ok akkor felesleges. Anno a Zsigulin én is letakartam, ha csak város volt, de azon kívül meg már sok volt. Vagy pl (a mostani aktív lamellás kocsikat messze megelőzve ) a 2 ütemű Warburgon volt olyan hogy lehetett nyitni, zárni a lamellákat .
-
racerx
őstag
GL+ ban nincs adaptív, csak a helye. Egyébként lehet csűrni csavarni a dolgokat, meg csak 100 ezerrel kerülne többe, de ez meg az lenne benne, stb stb. , a leglogikusabb választás a GL+ Scross. A kinézet kinek olyan amilyen (izélsen nem érdemes vitatkozni, spec én a Vitara formájától kapok herótot). De valszeg ezt érzékelik is a Suzukinál, mert egyre több helyről jön hogy emelni fogják az Scross árát, mert így ki vesz Vitarát (GL+). Állítólag meg is fordult a trend eladási darabszámoknál.
-
racerx
őstag
Nekem az Astrában 10 éves Varta Black Dinamic akku volt e télig, és tökéletesen üzemelt , csak azért cserélztem le, mert nem akartak hirtelen halált valamelyik reggel (amire mondjuk semmi sem utalt mint említettem). És 90 százalékban város, rövid utak...
-
racerx
őstag
Nekem Crossclimate+ van rajta, eddig semmi hátrányát nem éreztem, város, főút, reggel, délután. Ha a bakonyban laknék, lehet hogy más lenne a helyzet. Vizes műgyantán (vagy tükörjégen ... ), viszonylag ritkán autózok .
-
racerx
őstag
Állítólag sehogy se lehet visszacsinálni, ha már 1ccer volt bent a navikártya. Valahol olvastam is róla, végigpróbáltak mindent, de semmi hatása.
-
racerx
őstag
Én is néztem anno mindkettőt, de mikor beleültem, egyértelműen scross . Jóval többet ad GL+, ban, nagyobb, szebb a belseje, és külsőleg is (bár ez szubjektív). Beázás tányleg van, van aki észreveszi, van aki nem Bár én megoldottam, de állítólag a gyár ingerküszöbét is megütötte az ügy , lesz rá valami gyári megoldás is majd (hiszem ha látom ). Más hiba nincs. Ja mondjuk nekem az automata ablaktörlő , nem éppen legjobb, még szenzor csere után is, baromi sűrűn töröl a legkisebb esőnél is, a legérzéketlenebb fokozaton is. De érdekes, hogy sok embernek meg jó (vagy jó nekik úgy ahogy van ).
-
racerx
őstag
válasz KubanitoS #42102 üzenetére
Pedig.De. Kb mindegyik Crossnál ugyanakkora hézag van a kisablaknál a tömítésnél, + az alatta lévő gumitömítés is ide vezeti be a vizet. Én ahányat néztem minden volt. Az hogy valakinél jól (jobban) van felragasztva a belső nejlon, az egy dolog. Akinék jól (pl Nálad ezek szerint) annak nem engedi át a vizet az ajtó felé, hanem kifolyik alul. De ugyanúgy áztatja a hangszórót meg mindent hidd el. Sajnos ez tényleg ilyen 10 ből tízszer. És nem pánikkeltésként írom.
-
racerx
őstag
Vatera, start stop kiiktató elektronika, kb 4000 forint. Tökéletesen üzemel
-
racerx
őstag
Hát nem tudom, (mostanában nem nézeget az árlistákatI, de 5.5 körül (esetleg + 1,2 száz), nincs már valami minőségibb, hasonló felszereltséggel -persze a LED lámpát kivéve.. ?
-
racerx
őstag
válasz ncc1701 #44810 üzenetére
Bakker nekem a 2. autom (amit asszony hajt), szintén egy 94-es 1.4 se Astra. Igaz szinte csak város, és szinte csak ovi-meló- bolt, rövid távok, reggel, du nagy forgalom, dugó, de 10 alá nem igen megy, télen inkább 11... Már sokszor gondoltam arra hogy mi a f.. lehet, meg kellene nézetni, de amíg ennyire nullából, hibamentesen fenttarható, addig nem akarnám piszkálni. Igaz az Scross is megeszik így 7.5-8 körül..
-
racerx
őstag
válasz 2ozzmexy #44817 üzenetére
Scrosson nem is csodálkozok, szerintem teljesen jó, városi 5-6 literek ilyen felhasználás mellet csak legendák. Ma pl voltam egy 200 km-es városon kívüli uton, ott simán 6 alatt volt, 5.4-et irt =az olyan valós 5.6,8 lehet. Astra városin akkor nem rugózok, akkor ezt elfogadom (gyári minden rajta, gumi is 13 mas 165 ) . Egyébkén volt egy full fapad 1.5D Saxom is, ami legendásan kisétvágyú, de ugyanilyen körülmények között városban az is megevett, 5.5-5.8-at, kívül 4.5 -öt. Ehhez képest a Scross parádés, a két kocsit meg nem is lehet 1 lapon említeni.
Ma amíg a 1 éves szervízt vártam, megnéztük az uj Scrosst, GL+ megkapta a radaros tempomatot, és a vészfékasszisztens is. A motor teljesen uj benne, semmi köze a régihez, nem csak arra raktak egy generátor/önindító kombót. Szervizvezető szerint jobban húz, még nyomatékosabb, pláne alacsony fordulatról. De a motor szerinte már kicsit visszalépés a régihez. -
racerx
őstag
válasz Pist@bácsi #45274 üzenetére
Vízcső
-
racerx
őstag
válasz Pixelekkel #49676 üzenetére
Nekem Fehérvárona Bartánál (igaz a szintén garis automata Mokkát vittem ) azt mondták, hogy ők nem tudják megcsinálni a váltóolaj cserét, pont a linkelt videóban lévő okok miatt, és ők is ezt a szervizt ajánlották, ha ilyet kell csinálni. Gondolom Scrossnál is ugyanez lehet.
-
racerx
őstag
válasz tboldi #51402 üzenetére
Nekem volt ugy hogy (egy másik kocsin) 2 helyen 2 külömbözü értéket mértek... Meg egyáltalán nem is értem, hogy ha a garancia feltétele (gondolom azért sokan pont ezért (is) vettek új autót), hogy évete szerviz, 2 évente fékolaj, 4 évente gyertya , stb stb pontosan le van írva mikor mit kell cserélni, akkor minek okoskodnak hogy a régi suzukimban is 100 ezrenként cseréltem gyertyát, fékolaj még jó, hisz eddig sose cseréltem semmiben sem mégis megállt az autó satöbbi. De ha nem érdelel a garancia , akkor persze lehet így ís..
-
-
racerx
őstag
Gyertyacsere 1.4T scrosson, 4 év vagy 60 ezer km. Meg 2 évente fékolaj.
-
racerx
őstag
Nálam érdekes, hogy majdnem pontosra beállt a computer és a valós fogyasztás. Az elején a szokásos. 4-5 dl -rel mutatott kevesebbet mint a valós. Az utóbbi időben (lehet h azért mert próbaképp surit rakok bele), általában max 1dl-t csal fel-vagy le, de többnyire pontos.
-
racerx
őstag
válasz Moleman #53739 üzenetére
Elméletben. Nekem jött régebben bírság , a közig. bírság alattiról (mittomén 58 ról, 50 nél), a szokásos nyilatkozzak ki vezette az autót, stb stb. És ugy e itt még működik a régi jó bevált ,nem vagyok köteles családtagra stb stb.. . Meg is léptem, így semmi. Nem is értem minek is próbálkoztak be. Rádásul még céges autó volt, ugyhogy ott is kiegészítettem, hogy családtag is vezetheti az autót .
-
racerx
őstag
válasz SirKero #53756 üzenetére
Mint említettem ez az objektív felelősséges határ alatt volt (ami pl, városban 67 asszem). Felette igaz, de alatta van ez most is. Ha pl megállítanak (amit nem nagyon szoktak) 55-el, az simán 10 ezer helyszíni. Csak épp az én esetemben külték a csekket 10 ezerről, de mivel nem az objektív alá tartozott, ezért lehetett megúszni a régi módszerrel. Gondolom bepróbálkoztak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest