Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• czanga

őstag

Jó rég nem írtam ide.

Long story short: Egy 620k körüli szerviz ajánlatot erőteljesen passzoltam az idei év elején, aztán egyéb, nagyon szar élményekkel távoztam az autómmal együtt, majd a leírt problémák nagy részét eddig sikerült saját és barátaim keze munkájával, némi szereldmagad óradíjjal, és subarak.pl rendelés segítségével 68k-ból orvosolni. Főleg vízcsövek, de még van egy pici olaj szivárgásom a turbó környékén (gondolom a szokásos oil feed line ott), illetve szervó folyadék, de egyik szint sem csökken érdemben túlzottan. Ez majd meg lesz oldva.

Két nagy radi vízcsövet kidobtam (vagyis eltettem emlékbe), mert valami nem túl okos szerelő a múltban nem tudta a SAMCO méretpontosan gyártott piros szilikon csövet anno feltolni a helyére, ezért megvagdosták tapétavágóval. Gratula. Eredmény: Mostanra a nyakánál eresztett a felső és az alsó cső is. Aztán kibányásztam az intercoolert is nemrég, mert mert alatta a két throotle body coolant cső szivárgott (lehet van még máshol is, de egyelőre ezeket fedeztük fel a blokk tetején lévő apró tócsákból és szivárgások jeleiből kiindulva), de ezek vágható, duplán erősített csővel lettek pótolva, mivel ide már nem tudsz semmit se rendelni.

Aztán kiderült, miközben szedtem ki a dolgokat, hogy nincs benne a PCV szelep az autóban. Helye egy csavarral ledugózva, másik vége szintén. Rendeltem gyárit jó drágán, majd mikor meg volt és kibontottam találtam meg a Subarus cuccok közt a karton dobozban a kiszerelt szelepet meg a gyári csövet hozzá. Természetesen semmi baja. Ilyen szerencsés alkat vagyok... Ez is benne van amúgy a 68k-ban, csak a szelep maga 9500 volt. :D
    Nem tudom miért volt kiszerelve. Fostunk tőle a barátokkal, hogy mi van ha volt valami mismásolás, de első tesztkör után eddig semmi gond, kopp kopp kopp...
    Lehet catch can volt beépítve valamelyik előző tulaj által, és egyszer ki lett szedve, és így lett megoldva, nem tudom. Ez a legésszerűbb magyarázat. Nem számít most már, örülök, hogy ezt is megtaláltam.

Mivel itt voltam, ezért az intercoolert minden egyes kis bordáját kiegyenesítettem, majd belül kimostam benzinnel. Száradt, szellőzött jó pár napig. összerakás előtt. Jó móka volt már csak ez magában. Összesen 2x3 óra ment rá a bordákra :U :D

Nagyjából ennyi. Még lesz vele munka, és volt még pár apróság, pl BPV levegő visszavezető cső egy ágán le volt félig csúszva a gyári bilincs, meg ilyenek, de ezzel mindig lesz munka. Öreg, ez van.

Új hozzászólás Aktív témák