Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Downsampling

senior tag

válasz Qru #14076 üzenetére

Az E5 vs E10 összehasonlítás eddig nem nagyon jött össze, mert E5-ből eddig csak külföldön tankoltam, ahol a normál 95-ös még E5 (nem akarok plusz 40-50-60-X forintot fizetni üzemanyagért). Illetve egyszer itthon, ÖMV-nél, ahol benéztem a kútfejet, s telenyomtam valami prémium benyával, ellenben akkor akasztottam fel azt a 2,40 méter magas utánfutót... Amit én érzek, hogy nincs kimutatható (érezhető) különbség egyik javára sem. Ez a motor még a 90-es évek végi technika, s mivel a Subaru legnagyobb piaca Észak-Amerika volt akkor is, szerintem ezt a motort inkább úgy tervezték, hogy az akkor még ott kapható 95-nél kisebb oktánszámmal is elboldoguljon... ez a kábé mindennel elmegy.

szerettem volna többször bevinni 7 liter alá, főleg Horvátországban autópályán Zadar felé az utolsó 100 kilométeren lehet jókat vitorlázni, akár 5-6 kilométereket is motorfékkel gurulni azon szerpentines pályaszakaszon. De sosem sikerült... ebben benne van a párom is, mivel neki nagyon kell a klíma, amit ilyenkor persze "parancs, értettem" alapon azonnal be is kapcsolok. Az Impreza OBK ilyenkor meg mintha behúzná a kéziféket... :(
    Piszkosul érezni, amikor megy a klíma - bezzeg a párom 1.5-ös 109 lovas Yarisában azt sem lehet megérezni.

Új hozzászólás Aktív témák