Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Dell Venue 8 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Egeszen biztos hogy valami nem stimmel. Egesz hetvegen uldozesi maniam volt, mert a dnsleaktest.com-on nem akarta lefuttatni a testeket, mindig elkezdett tolteni, de semmi... Mindent allitottam mar a routeremen, a vegen ma a telorol futtatttam ugyanazon a vpn-en ugyanazon a fiokon es lement, na mondom akkor keressuk meg mi az, aztan kiderult a win7-esen a virusirto/tuzfal cucc tul magas erzekenysege miatt egybol blokkolta a tul sok DNS lekerest...

Linux alatt valahogy nem volt ilyen gondom

Win 10 az nem egy spyware, hanem A spyware lesz
Velcome Vulkan, Welcome Linux 
Oxford?

#297) Menthirist: BSD el Linux a master, a tobbit VM-ben Slave uzzemodban kell futtatni, mert baromi nagy spyware-k

Ezeken nem backdoor van telepitve, hanem ezek a Backdoor-ok

Windows 10 topik nagyon porog, ma megjelent egy uj build, a 10042, par okossaggal, nem tudom hogy akarjak ezt nyaron megjelentetni, hacsak nem aug utolso napjan, elegge ramaty allapotban van meg, vagy az elso honapokban jon mindjart 2-3 SP

Megint felkesz iparosmunkat adnak ki a kezuk kozul, pedig most bizakodo vagyok, csak hat vegre talan esetleg vegre nem csak Win lesz a PC-n elterjedt, hanem mas is...
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Hát én azt hittem kapunk majd egy kulcsot, amit használhatunk később is ugyanazon a gépen. Legalábbis nekem adtak, mikor upgradeltem, a win8 bétát. Jó az nem ingyen volt, de ha most fel szeretném telepíteni kéne egy kalóz lemez és arra beütni a meglévő kódot, sz'tem működne.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
nem szentek, egyrészt nagyon gyorsan kell tenniük valamit hogy ne olyan legyen az aprózódás mint most (februári adatok szerint 15%-on áll a 8 + 8.1 összesen (pedig 2012 októberében jelent meg a 8.0), míg az xp 19, a win 7 pedig 56%-on). Erre ugyanis nem lehet szolgáltatásokat, technológiákat, egyebeket építeni. Márpedig ha futtatni akarják a binget, a cortana-t és a dx12-őt, akkor biza a leggyorsabban a legnagyobb penetrációra lesz szükség.
Emellett ugye az első évben ingyenes az upgrade, utána ha újratelepíted a gépet, szerintem már meg kellene venni a 10-et. De ugye adnak próbalehetőséget, legálisan, ingyen. Szóval egyáltalán nem rossz.
No meg az Apple is ingyen adja az oprendszereit mostmár (a mavericks óta talán).Szóval ez egy olyan lépés amit meg kellett lépnie a windowsnak, ha tényleg azt akarja, hogy a gépek kellően nagy részén win 10 legyen.
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Hmmm, most adjam el a win8-amat valakinek aki nem tudja?

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
Hehe, én meg pont eladtam télen a 290X-et, és egy 7950-el húzom ki amig lesz valami

Péntektől egy hét gép nélkül, költözés lesz.

nyáron jön a win10 dx12-vel, és a kalózverziós windowsokra is engedik telepíteni az első évben, ahogy a legális 7/8.1-ekre
Ekkora jófej az MS? Akkor ez egy bazinagy spyware tutira.
-
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
De csak Kínában engedik.
-
is... persze tudom hogy a 8350 a 290X-et sem tudja teljesen kihajtani dx11 alatt (azaz app függő, van ahol 95-98%-osan hajtja, de van ahol kevésbé), így persze a 390X-nek sem lesz alapból ennél több előnye dx11 alatt... szerencse hogy itt jönnek az újak (btw nyáron jön a win10 dx12-vel, és a kalózverziós windowsokra is engedik telepíteni az első évben, ahogy a legális 7/8.1-ekre).
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Vard meg amig meg nem lesz a DX12 vagy a vulkan a jatekban, kulonben a VGA sokat fog malmozni

-
Persze, de lényegesen könnyebb lesz egy 290X-el kivárni azokat az extra heteket vagy 1-2 hónapot mire bejönnek az infók, mint a 7950-nel, amivel high-ban Star Citizeneztem
Utóbbinál biztosan gyorsabban elsülne a kezem a 390X-re, mint így. Így ha csak augusztusban vagy októberben cserélem le, akkor akkor cserélem le
Így is hoz egy jó 30-50%-os tempónövekedést a jelenlegihez képest sok esetben, és ez a 390X-nél is ez lesz a 290X-hez képest 
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Hehe, grat
En most meg vacilalok par dologgal kapcsolatban, de 290X jo szolgalatot fog tenni, az tuti
Most masok a prioritasok
Megy very High-on siman, melegszik is a gep, de kit erdekel
390X-el azert varj par napt, 1-2 hetet, jojjenek a visszajelzesek eloszor 
-
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Grat hozzá!

-
Közben ahogy a radeon találgatós topicban is írtam, elsült a kezem és rendeltem magamnak egy Tri-X 290X-et 115k-ért, amíg nem jelenik meg a 8 gigás 390X
Így legalább nem fogom naponta kutatni a netet infók után meg lélegzetvisszafojtva várni, ami a 8 gigás esetén szeptember-októberig is elnyúlhat. Legrosszabb esetben kihozzák már júniusban a 8 gigásat, én meg addig visszaspórolom az árát (addig van még 3 fizetésem, 40-40-40k és meg is vagyunk, pláne hogy utána még mindig el tudom passzolni az alig pár hónapos 290X-et). Ha pedig csak a 4 gigás jön nyáron, és a 8 gigás elhúzódik az év második felére, akkor addig is tudok minden széppel és jóval játszani 
végre jöhet very high-ban is a star citizen és majd a social modul

-
Hát én is most lettem kinevezve arra, hogy mostantól más fejlesztők kódját is review-zom a szokásos feladatok mellett. Szóval ez is előléptetés, bár csak munkamennyiségben, nem fizetésben. Az majd a következő lépés lesz, mindig az a taktikám hogy szépen lassan megkerülhetetlen és nélkülözhetetlenné válok

-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Jo is az, ma szolt a fonokom hogy hamarosan repulok a csapatbol, megyek feljebb, 3rd line suport, VDI meg amit meg kitalalnak
Tobb love, az ottani fonokom is jo fej, o tolt feljebb uh lesz kicsit tobb zseton, ott majd lehet sok jo dolgot tanulni
De csak ugy engedett el ha meg egy darabig nem megyek Kanadaba
Mondtam, hogy nyugodjon le a picsaba, az egy ket eves projekt, jovo masodik felevben kezdek csak neki 
Uh happy sunshine
De iden meg mindig nem fejlesztek, csak jovore gepet

-
-
Szőrös
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Nem , Én úgy általánosságban véve csináltam. Ha már van org meg itt 2 topik akkor miért ne legyen steamen is saját csoportunk ?

-
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Rendben, bár papíron jó a 27"-osokhoz, de gyanítom azoknál már nincs hely az elforgatásra, csak így egymás mellé egy síkban pakolja le őket, de ha veszek akkor az is kiderül kb. mennyi hely van a mozgatásukra. Én 24"-osokat szeretnék, azoknál csak marad annyi hely, elég ha 30 fokban el tudom forgatni a két szélsőt. Azon is gondolkodtam, hogy 3db 1 monitoros konzolt szereljek az asztalra, úgy szabadabban tudnám elhelyezni őket, nekem meg csak az a fontos, hogy ne az asztalon talpaljanak, ne foglalják a helyet a felületéről.
Kerestem feketét, de nem találtam...
Ez a fehér-fekete remekül menne a Graphite White házamhoz, de épp azon gondolkodtam, hogy kivegyem a házból a gépet, így viszont, hogy csak a konzol ilyen színű már nem lenne túl jó. Bár ilyen áron nem is érdekel, de majd még nézelődök. Viszont azt sem szeretném, hogy lejárjon ez a Duronic leárazás, aztán ne tudjam megvenni ilyen jó áron. -
-
mrfire
őstag
Júj, mit találtam tegnap. Borderlands-ozás után felnéztem még monitor tartókat keresni megint. Rászűrtem googlen a német oldalakra és elém ugrott ez az ajánlat ebayről: [link]
Ilyen ajánlatot sem látsz Magyarországon az biztos. Lehet nem is húzom az időt, és ma megveszem. Csak kicsit drágább, mint az angol Amazonon, de a szállítás nem 50-70font, hanem 20 Euró, imádom, hogy Németországból, mindent olcsón küldenek.
-
Szőrös
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Mer' a hivatalos oldalon is így szerepel , onnét kopíroztam

Egyébként most nyilvános lett , csatlakozzatok csak serényen.

-
Bibgr0
aktív tag
Hali, behívsz a steam csoportba?
-
Szőrös
veterán
Na bakker...gondoltam megcsinálom steamen az LA csoportot...erre baszki már létezik és vmi kutyaütő ruszkik foglalták be a nevet. Vannak 4en... p*csába.

szerk.: Arbitrium Liberum néven engedte

Így megtaláljátok :
http://steamcommunity.com/groups/LIBERUMARMSzrem így egyszerűbb steamen együtt mókázni .

-
Drenadar
Topikgazda
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
gondoltam hogy én is itthon megnézem megint... betöltődött az oldal, megláttam és nevettem egyet, hogy áh nincs az az isten!
-
GypsFulvus2
őstag
Éééss igen!
0 pont nekem is, itthon az IPS-sel.Your score: 0
Age range: 40-49
Best score for your gender and age range: 0
Highest score for your gender and age range: 1520Az a negatív best score csak valami tévedés lehet nálad. Azért nálam szépen kijött a különbség a munkahelyi (8 pont) és az itthoni gép (0 pont) között.
Drenadar:
Én már csak kíváncsiságból is elbíbelődtem vele. A szakmámhoz kell a jó színlátás. -
mrfire
őstag
válasz
Volfram42
üzenetére
Neeem, az egyet max a 2 mellett toljuk, ha nincs meg mindenki, illetve ha akarja rajtam kívül valaki kifejezetten azt is játszani, ha nem fértek a bőrötökbe, amíg várunk valakire
. Én már végigvittem az egyet, sz'al nem gond, ha a kettővel játszunk, nekem ez csak időtöltés, nem pótlás. Amúgy most 1800-1900 körül megvásárolható G2A-n a GOTY azért vettem meg tegnap. Bár nem tudom, mi kell a multijához. 
-
Volfram42
senior tag
Multi megy még az egyben? Gamespy-os volt anno azt hiszem.
Bekem a kettő van meg és hiába ment a multi anno törttel is. Nem szándékozom lekalózkodni, de nem baj, ha az egyel kezditek. Megvár a kettő.Edit: Nyolc körül felmegyek én is, de nem gond egyáltalán, ha az egyel kezditek.
-
mrfire
őstag
2-ről volt szó. Én az egyel is szívesen játszanék multiban, tegnap már el is kezdtem egy karaktert de bármikor letolom újra a küldetéseket, ha jönne valaki. Csak azért indultam el vele, mert nem tudtam, hogy más is szeretne-e játszani az egyel, és gondoltam a második rész multizásai között azzal játszanék, ha nagyon Borderlands-ozhatnékom lenne, mert a 2-őt elejétől a végéig multiban szeretném játszani veletek, csak tudjuk leszervezni a dolgot.
-
-
Yllgrim
őstag
Ez egy ilyen sport
Remelem azert a PC-k sokaig megmaradnak nekunk, nem nagyon orulnek ha eltunnenek, szeretnem meg 25 ev mulva is szerelgetni az uj konfigomat hogy az unokak is lassak mi ez a szupi cucc
Nagyon kivancsi leszek hova fejlodunk meg ennyi ido alatt.(#253) mrfire: 1 vagy 2? es mikor? es hanyan vagyunk ra?

Nekem ki kell probalnom M50-et es 350R-et hogy melyik hogy megy, az 5-5 perc alatt megvan

-
mrfire
őstag
Én még 200-ért se vennék VGA-t. Max, és nagyon max. a 150, de inkább 100-130-ért lenne jó. Mire lemegy az ára, addigra remélem megtudjuk azt is, hogy muzsikál rajta az SC, és hasonló árban mit tud egy Nvidia az SC alatt. Jó lenne a 8GB, érzem, hogy az SC-nek semennyi nem lenne elég.

(#250) Volfram42
Ma este meg össze akarunk hozni ugye egy Borderozást is, a héten meg egy AC-t futni.
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
8 gb alatt én sem vennék. Csak tartok ettől a 700-1000 USD-s árazástól.
A 6950 bírja ki addig. Zörög kattog cicereg, de megy. Laaaasssan, de megy.
Ördögi dolog ez
390x, aztán a 2500k lesz kevés, utána az SSD kicsi, majd a monitor nem 4k, stb-stb. 
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
250K is sok erte
az 600£, meg ha el is adom 290X-et mondjuk 200-ert, az 400£, iden meg raadasul nem sok minden hasznalja ki, CF nem az igazi megoldas.Csabito nagyon, de iden eros leszek
Lerendezem a diakhitelemet ami otthon van, sok ra a kamat, aztan jovore az egeszet intezem, addigra kijonnek a hibai a mostani eresztesnek. Pedig jo ez a kartya az teny. AMD most valahogy jol kapta el a tempot, jokor jonnek ki az egymast tamogat megoldasok. Ja es ne rakd OFF topikba, ez az OFF TOPIK! 
Most nezem, 7950..
Oke, 290X eleg lesz hasznaltan, amikor megjelennek a 390X-ek, fillerekert lehet majd venni, ha veletlen leesik nagyon az ara akkor mar csak poenbol is de veszek egyet, 150£ es legalabb 2 ev garinal
Ha meg DX 12 olyan jo lesz es lesz is ami tamogatja majd akkor a 2x 290X eleg jol fog menni olcson, idovel meg mehet a 390X, ne szord a penzed ennyire, meg nem kell, de ha nagyon akarod, hajra, majd meselsz
Ha procit megtartod akkor meg kulonosen kivancsi leszek hogy hajtja ki a kartyat 
-
300k-t én sem szívesen adnék érte, akkor inkább veszek egy 290X-et addig, amíg le nem megy az ára a 390X-nek (valamikor akkor is beszerzem
). kb 250k az, ameddig szerintem elmennék érte day one. Persze a 8 gigás verzióért, 4 gigásat biztosan nem fogok venni. Most van rá 200k-m, havonta 30-50k-t tudok félretenni, szóval ha júniusban bemutatják de csak augusztus-szeptember környékén jön 8 gigás változat, akkor gyűlik a pénz riftre is. Elvileg arról azt pletykálják hogy jöhet 2015-ben ha semmi előre nem látható gixer nem üt be.
"he also said that something would have to go terribly wrong for the consumer Rift not to come out by the end of 2015."Yllgrim: nem tudom hogy mikor adom el majd a 7950-emet. Az biztos hogy egy ideig megtartom, mert ki tudja milyen gyorsan kell gariztatni ha valami gond adódik az első generációs hbm-ekkel
Fel vagyok rá készülve 
-
Yllgrim
őstag
Hat 300k-ert nem vennem meg az tuti, 700USD-ert fog menni, plusz eladod ami most van, azzal is beljebb vagy. En megtartom ezt igy remelem a kovetkezo AMD prociban lesz beepitett GPU csak hogy lehessen cserelgetni a graf kartyat ha ugy allunk.
Olyan 400£ mar beleferhet, de majd jovore, ha mar kiforrja magat a technologia, kijon az erosebb GPU.
Csokkentem a csomagjaim szamat, atalakitom oket, Reti ment, Carrack vissza (irtam egy siros-szerelmes levelet hogy megbantam, meg ilyenek, uh orulok neki, Reti nem szep, de mar irtam Drenadarnak hogy szivesen elszegodok a ladikjara takaritani
), a Hornet LTI meg az Anniversary Cutlass Blue maradt, Delta-t kar lenne elszorni 10$-ert, meg a Herald LTI. Ami erdekelhet a javito hajo, Endeavour meg a Vanguard.Este elmarad a tulora, nem fizetnek eleget uh Borderlands valaki? Ocsemmel kitolljuk gyorsban az 1-et sztoriban ide lehet csatlakozni, aztan ramegyunk a 2-re

(#248) mrfire: csinalj csak egy lenyeges kivonatot, nem kell minden szerintem. Fordithatnek en is, de lusta vagyok, inkabb pofazok itt

-
a score lenne a hiba szám?
valahogy nem tudom értelmezni az eredményt:
Your score: 0
Age range: 20-29
Best score for your gender and age range: -156
Highest score for your gender and age range: 4970ahogy nézem a 0 a tökéletes. de akkor nem értem, hogy a negatív best score az miért érdekes.
mellesleg a munkahelyi dell 2312hm-en töltöttem ki (a nem hibásan, de a színeken ez szerintem nem számít. 6 bit-es panel)
-
mrfire
őstag
Na végigolvastam az SC On topicot is. Rájöttem, kell egy harmadik topic, valami SC main is.

(#244) Bibgr0
Éééés nem lett dupla, tökéletes az időzítés.

-
Bibgr0
aktív tag
Menthirist, 300k HUF-ért fogunk 390x-et venni? :-)
Azt hiszem még félre kell tennem pár forintot...
mrfire: segítek ahol tudok :-D
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
nekem is 4 hiba, a kekek-et rontottam el

-
Drenadar
Topikgazda
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez a szinteszt ez valami büntetés is lehetne. Ti hol látjátok hogy mennyi hibatok volt? Ha a score az akkor nekem 131 :-D az jó?
:-D -
Malibutomi
nagyúr
Nekem is 4 hiba a 30-39-es korcsoportban

-
mrfire
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
De korosztályonként méri azt hiszem vagy legalábbis figyelembe veszi a kort gondolom.
-
-
Yllgrim
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Az eltunik idovel, nekem ket Dell-em volt, az egyiket eladtam ocsemnek, a masiknak az elejen 1-2 honapig SC alatt ilyen narancssarga foltjai voltak fekete hatterben, csak SC-ben, sehol mashol, mara ez mar eltunt, meg nem is erdekelt annyira...
Nincs tokeletes termek uh ennyi, majd ha ujra gepet fejlesztek, akkor jobban odafigyelek 
-
mrfire
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Fuck yeah! 4 hiba, 156 előttem, 4970 mögöttem

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Én most nem bírtam ki, kipróbáltam itt a melóhelyi gagyi (gondolom TN filmes) monitorral a tesztet. 8 hibapontom lett, ami eléggé elit a korcsoportomban.
Kíváncsi leszek, otthon milyen eredmény lesz. A petrográfiai mikroszkópos munka, amit végzek, amúgy eléggé fejleszti a színérzékelését az embernek: a pontos ásványtani meghatározáshoz többek között az interferenciaszínek és pleokroizmus pontos értékelésére van szükség.
Az oázisban megcsináltathattam volna a kalibrációt (talán 4 rugót kell ráfizetni, már nem emlékszem pontosan), de úgy voltam vele, hogy nem profi grafikusi munkára nem fontos. Inkább a pixel-subpixel hibás vizsgálatra és garanciára fizettem be. Nem is a színekkel van bajom, teljesen elégedett lennék ezzel a Dell-el, ha ez a csúnya oldalsó bevilágítás nem lenne. -
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
a színhűség a kalibrációtól is függ. Sok olcsóbb monitor nincs belőve szépre, szemre kalibrálni meg hát nem az igazi, mivel sokaknak (nekem is) tényleg amatőr szemünk van, illetve referencia nélkül az agy is hajlamos arra, hogy fehérnek lássa azt, ami amúgy nem fehér, de annak kellene lennie.
A teszten amúgy alsó 30%-ban voltam TN paneles monitoron, aztán áthúztam ips-re és egyből a felső 30%-ba kerültem
Van olyan grafikus ismerősöm aki pedig tökéletesre hozta ki
Persze neki a szeme is jó egyrészt, meg a monitora is kalibrált 
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Nem is mondtam, azt hogy rosszabb lenne, vagy valami gond lenne vele, csak annyit, hogy nem észlelek amatőr szemmel észrevehető különbséget. Ugye mindenhol azt olvasod, hogy az IPS színei ilyen-olyan jók, meg hogy ez aztán a színhűség stb. Ezért aztán arra számítottam, hogy a 8 éves cucchoz képes majd valami űberfaszaságot fogok látni; de nem. Biztos kimérhető, hogy a Dell a jobb ebben, de látványos különbség nincs. Mondjuk az igazsághoz tartozik, hogy az a Belinea 2007-ben volt 120 kFt, szóval akkoriban igen csak prémium kategóriásnak számított. Ha másban nem is, de az árakat tekintve jókora előrelépés történt 8 év alatt.
Hát ja, tekintve, hogy gyakran nézek Sci-fi filmeket, meg a SC-t is tolom, így visszagondolva talán ragaszkodni kellett volna az MVA panelhez.
UI. Fasza ez a teszt, otthon kipróbálom.

-
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
A szín egy érdekes kérdés, ugyanis nehéz azt mondani hogy jobbak-e a színei vagy sem. Viszont az olyanokkal kiderül némileg, mint az xrite színtesztje, ahol sorrendbe kell állítani a színeket. Na pl itt IPS-en jobb eredményeket értem el, mint régebbi mva-n (és pláne tn panelen
). A mostani mva-m már jó, de de azért az ips-em még mindig szebbeket adott. Annyi hogy az mva-nak ugye mivel jóval jobb a feketéje, így más szempontból hasznos 
Star Citizenben sok a fekete mint minden űrjátékban
-
GypsFulvus2
őstag
Én nemrégiben vásároltam meg egy új Dell P2414H típust, mert a régi Belinea 10 20 35W monitorom kondenzátorai 8 év működés után beadták a kulcsot. A Belinea P-MVA paneles volt ez a Dell meg AH-IPS. A monitor topicban nagyon dicsérték, hát hagytam magam rábeszélni. Nos, a vásárlás után nem vagyok maradéktalanul elégedett. A színei szépek, azzal semmi probléma nincs, ámbár amatőr szemmel nem látok lényegi különbséget a Dell és a 8 éves Belinea színei között. Mivel ez az első IPS paneles monitorom, arra számítottam, érezhetően szebb lesz (emlékszem amikor a Belineát megvettem - akkoriban nagyon sok pénzért - mindenki a csodájára járt, milyen szép színei vannak). A feketéje elmarad a 8 éves régi monitorom feketéjétől -erre mondjuk számítottam, is, hiszen ebben az MVA panelek jobbak. Ami viszont zavar, az az erős bevilágítás. Nem csak a bal alsó sarokban (ha jól tudom ez minden IPS-re jellemző), hanem a bal fölső sarokban, és ami a legzavaróbb, a jobb oldalon, kb a felső sarok alatt 10 cm-el, egy 5x1 cm-es részen is erős bevilágítás észlelhető. Ennek egy tisztességesen összeszerelt monitoron semmi keresnivalója nem lenne. Próbáltam nyomkodni, simítani a kávát, de nem változik, és teljesen sötét szobában is jelentkezik, tehát nem a környezeti fény szűrődik be. A régi Belineának még sima lámpás háttérvilágítása volt, nem ledes, mint ennek, mégis kulturáltabb, egyértelműen kisebb a bevilágítása (ott szimmetrikusan a négy sarokban jelentkezett, de messze nem ilyen erősen). A jobb oldali bevilágítás néha még filmnézéskor is észlelhető (pl. a Babylon 5 űrben játszódó, sötét jeleneteinél), ami már igazán zavaró.
Mindezek alapján szerintem a Dell már nem igazán nevezhető prémium kategóriás terméknek (egykor az volt), és semmiképpen sem éri meg azt a 10-15 kFt-os felárat, amit az LG-hez képest elkérnek érte. Szerintem is inkább az új LG-t vedd meg.
A tapasztalataim alapján úgy érzem, hogy az lcd paneles megjelenítők terén az utóbbi 8 évben érdemi előrelépés nem történt; a 8 éves monitorom újonnan legyártva ma is megállná a helyét, minőségét tekintve. Ez eléggé szégyenletes - ahogyan az is, hogy 8 évvel ezelőtt azt hittem, hogy a következő monitorom már biztosan OLED-es lesz. Na, arra várhatok még 8-18 évet...
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Igen, úgy értem az alapján, csak most nincs annyi időm rá, csak kicsit belenéztem.
-
-
abban a Dell-ben tudtommal csak 6 bites panel van, ez fontos lehet. egyébként ha jól emlékszem a tipusszámra, akkor két ilyet használok melóban. a képők szép, de az egyik közepén van egy vsync tearing szerű hiba. igaz mivel nem mozgóképet szoktam nézni, ezért nem mentem utána, lehet linux, vagy vga hiba. a másik jó. (viszont gyári beállításokkal is eléggé más a színük. egy darabig elvoltam még összelőttem őket)
-
a dellben eIPS van. eIPS vs AH-IPS
A dell-ben az ügyintézést és a supportot szeretik, így ha 1-2 hónapot kapsz csak belőle, az nem túl nagy előny egy vadiúj monitorhoz képest, sőt. A dellnek ha jól tudom egy hangyányit lehet szebbek a színei, de egyrészt ez úgyis kalibráció során alakul ki, másrészt pedig csak akkor látni, ha egymás mellett van a két monitor
Perpill én két Benq HD2760-ast (sima és hdmi verzió) nem bírtam összelőni. -
mrfire
őstag
Már a monitor topikban is megkérdeztem, de szerintetek melyik lenne jobb, egy új LG 24MP55HQ-P vagy egy használt Dell u2312hm 1-2 hónap garical nagyjából egy árban?
Nincs tapasztalatom egyik gyártóval sem monitorok terén, a Dell-t nagyon szeretik, ahogy nézem, de azt mondják az LG is jó. Az LG-ben valami AH-IPS van, a Dell-ben szerintem sima, nem találtam róla infót. Én mondjuk az LG felé hajlok, de inkább azért mert új. -
Yllgrim
őstag
Oke, osszes DLC megvan (kiveve a skinek) meg van egy uj szerzemeny is a csaladban, sok jot hallottam rola, meglassuk mit tud

-
GypsFulvus2
őstag
Jaaaa.
15 perc még a legnyomibb 4 órás FPS-hez sem elég, hogy megismerd. Alapvetően attól függ, szereted-e az RPG játékokat. Ha nem, akkor ez sem fog tettszeni. A Witcherek szíve-lelke a sztori; ez nem az a játék, ahol az ember továbbpörgetgeti a párbeszédeket.
A 2. rész harcrendszere meg igen nehézre sikeredett, nagyon sokan rinyáltak e miatt, szokni kell az biztos. A legnehezebb fokozaton HC módban nincs még mentés sem; ha meghalsz, akár csak a legutolsó harcnál is, 80 játékóra után, mész vissza a játék legelejére.
Abszolut más stílust, felfogást követel meg, és alapvetően más tapasztalatot ad így, nem hasonlítható semmihez sem. Minden mozdulatát meggondlja az ember, minden harcot elpróbál fejben, háromszor is, mielőtt nekikezd. Könnyű fokozaton viszont nem jelenthet gondot, és persze menteni is lehet (csak a HC fokozatban nem). Szerintem adj neki egy esélyt, az első résznek, egy esős délutánon, amikor unatkozol, és merengős hangulatban vagy; épp nincs kedved FPS-el hentelni, és van időd meg hangulatod belemélyedni. Nagyon megéri, örök élményem mindkét rész. Remélem a harmadik sem lesz rosszabb. -
mrfire
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Hát én később kezdtem el az 1-et, már rég kint volt a kettő is. Nekem kissé nevetséges volt az 1, ahogy lóbálta a feje fölött a kardot
, de tudom nem adtam neki sok esélyt, játszottam vele egy negyed órát de nem folytattam. A kettőnek már a tutorialjában gondok voltak, hogy az a játék már akkor megölt vagy tizenötször... valahogy nem találtam meg vele a közös hangot. A sztoriig nem nagyon jutottam el bennük, a játék felépítése nem jött be, remélem a 3 kicsit kiforrottabb lesz, de nem is baj, ha nem tetszene és ott lenne a gyűjtői, mert a Witcher olyan sorozat, hogy egy ilyen gyűjtői biztos megtartja az árát, főleg ha bontatlanul megőrzöm. -
GypsFulvus2
őstag
Hát, ha az 1.-2. nem tettszett, akkor szerintem a 3. rész sem fog. Oké, hogy ez most már nyílt világ, de alapvetően akkor is hasonló stílusú, nagyon erős sztoriorientált játék lesz. Szóval előbb kipróbálnám a helyedben, mielőtt beruházok rá. Sajnálom amúgy, hogy nem tettszettek. Nekem a kedvenceim lettek; ilyen kiforrott, felnőtteknek szóló RPG-vel a Planescape Torment óta nem volt dolgom. Vannak persze hibái (minek nincs?), de a történetvezetés lenyűgöző. A 2. részben meg aztán végképp.
-
mrfire
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Áh, igen a Witcher. Akartam játszani vele, de nem tetszett az 1-2. Mire eldöntöttem, hogy a 3-nak adok egy esélyt és megnéztem hogy lehet megvenni a collector's Editiont már elkapkodták az amazonon
De sztem lesznek még lemondások stb. így tettem rá egy figyelőt és behúzom azt is lehet. Angol kiadásokra vadászok, mert a magyar feliratok dobozosak, hazai és cseh-zslovák lokalizációs gyűjtőiket senki nem fogja megvenni később... 
(#207) Yllgrim
Felvettelek téged is.Volfram
Téged is felvehetlek, mi a neved steamen?torz on borz
Ha van kedved Borderlandsozni, most kezdtem újra az első részt, és akkor párhuzamosan vihetjük a két részt. Hol kinek van ideje mire...
-
Volfram42
senior tag
Jaja SB. Bár kihagytam vagy két hónapot, úgy felhúzott egy alkalommal. Mostanában néha bemegyek más módban is fülke nélküli gépen, mert azokkal úgy se megyek SB-t, de szeretném őket kifejleszteni. Most van olyan event, hogy semmi HUD nincs. Persze két napja ilyen fantázia tankos vacak van. Abba be nem megyek, de egyébként nagyon jó. Három hete írták, hogy az lesz az új SB egy hét múlva. Tehát semmi HUD semmi trékép jelölés a tankoknak. Majd közbejött valami és soon lett az az egy hét. Szóval a szokásos majd. Az FM/DM most már jobb sokkal, persze vannak vele gondok is. Én várom. Nagyon sokat dob az élményen. Most az eventek sajnos sokban segítik az árkádról beszabadultakat. Nem kell felszállni és egyből fúródhatnak bele a tankok születőhelyeikre a bombáikkal együtt. Aztán jönnek tankkal, mert sajnos a fejlesztők még nem fogták fel, hogy nem minden tankos akar repülni és fordítva. Ezért még mindig mindegyikből vihetsz be egyet azaz közepes tankból kettőt egy csatába. Persze erre jön a majd egy éve ígérgetett PU csata mód, de az is csak soon. Azért még reménykedek. Csak elkészül már az SC akkor úgy is hanyagolom majd.

Diopapa felvettelek.
-
GypsFulvus2
őstag
Az nem szikla, hanem Alduin fala. Amúgy, ha gyűjtöd az ilyen szobrokat, meg egyéb bizbaszokat, ez pl. eléggé igényes cucc. Ha jól tudom, nem műanyag, hanem kerámia, kézzel festik.
-
Szőrös
veterán
válasz
Volfram42
üzenetére
SB-n tolod még mindig ? Állítólag - sőőőt képzeld ÁLLÍTÓLAG !!!4 - a köv. pecsben már tényleg lesz FM/DM javítás ! Én mondjuk ezeknek már nem hiszek , ruszki mind egykutya. Hablaty megy csak.
Meg kéne már csinálnom a tracket aztán azért mennék aprítani .
Közben leesett hogy BL1-et kipróbáltam de aztán vmiért abbahagytam.
-
Volfram42
senior tag
Sok visszatekintés van az első részre meg a sztori is onnan folytatódik. Ráadásul ütős a történet. Persze ismerek olyat aki csak ledarálta és fogalma sincs arról, hogy miről szól a játék. Én nem az vagyok.Szóval nekem bejött, nagyon.
Ugyanakkor képzeld. Mentem ma WT-ben egy akkora meccset a Fury-al. Rendesen leizzadtam. Egy Ki-27-et elkergettem hazáig. Jó volt a srác, de akár hányszor lecsapott mindig résen voltam és mögé fordultam. Persze lényegesen gyorsabb nálam és ezt ki is használta. Kill nem lett, de jó harc volt. jött egy másik Fury és amikor ezt meglátta akkor indult inkább haza. ha az nem jön nem tudom melyikünk nyert volna.
Ha egyszer tényleg rendbe teszik végre akkor jó lesz ez. Csak győzzük kivárni. 
-
Szőrös
veterán
Jó ez a BL2 ? Én még az első részt se toltam.
-
mrfire
őstag
+(#201) Volfram42
Ó, mire letöltöm vége a napnak...
Na mind1, akkor majd legközelebb. Most csak az egyet vettem meg, kitolom újra sz'tem. De mindjárt befizetek a 2-re is. Legalább az EU áfás hülyeséget sikerült elkerülni... 
(#203) torz on borz
Szerintem egész jó játék, csak annyira Diablo-s farmolós stílusú, hogy elég uncsi volt az első rész egyedül. De nagyon jó hangulata van az tuti. -
Volfram42
senior tag
Persze mehet. Szívesen végigvárok minden átvezetőt. Engem nem zavar, ha lassabban halad az ember. Ha valaki accsi vadász akkor az összes vault jelet is ismerem. Ez egy olyan dolog ami el van dugva minden térképen és meg kell találni, de nem könnyű.

Melyik TS-re menjek fel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Villanyszerelés
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B365 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG 600W
- 27% - Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB karcmentes 85% akku 353 ciklus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez a fehér-fekete remekül menne a

390x, aztán a 2500k lesz kevés, utána az SSD kicsi, majd a monitor nem 4k, stb-stb. 
napi 2 kérdéssel haladok, kész, többre nem vagyok hajlandó annyit pofáznak ezek...