Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsit pepecsebb munka összelőni a kijelzőket állandóan, mert ugye nagyobb szabadságfok mentén tudnak elfordulni, de tetszik ez
magasabbra is emeltem őket, meg jobban ki is húzhatóak ha akarom (most ilyen 60%-os távval nyúlnak ki). És ami a legfontosabb: végre elférek az asztalon. Tudom hova félretolni a billentyűzetet ha le akarom tenni a tálcát vagy poharakat, nem akad el az egér kábele semmiben, és nem kell elhúzni a gépig 25 usb kábelt. No meg majd ha előveszem a hotas-t, azt is be tudom majd dugni a monitor állványába, nem kell a hosszabbítóra tett usb hubot keresgélnem 
-
Az a baj hogy amikor legutóbb utánaolvastam, mindenhol azt írták csak aktív átalakítót szabad venni, a passzívak vagy totál nem működnek, vagy konkrétan hetekig mennek csak. Az aktív átalakítók viszont drágábbak. DVI vagy hdmi között könnyű az átmenet, de a displayport esetén digitális jelet kell konvertálni, ezért kell az aktív átalakító.
A GW2760 ára nem nőtt annyira nagyon, csak a HM (hdmi) és a HS változat mindig drágább volt mint a sima GW2760, amit 50-55k körül vettem. Tehát a GW2760-asom olcsóbb volt vagy 5-10k-val mint a GW2760HM-em.
A dellek azért jó monitorok, csakhát igen... irodába vannak tervezve általában
Más és más árkategóriájú monitorok másra vannak
A csúcs eizo color monitorok között vannak bőven IPS-ek (sőt talán csak az), de biztos lehetsz benne hogy szép feketéjük van
Pl ennek. De ebből még a fullHD változat is fél millió 
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Ja, én azokra a kis vackokra gondoltam 3 ezer forintért.
Nekem is kell majd átalakítózni az biztos, DVI-t HDMI-re, vagy HDMI-t DVI-re attól függ milyet veszek, de ilyen átalakító még kábelben is van.Most már ne 50k-val kalkulálj, a te monitorod legolcsóbb verziója 65k-ra felment.

Anno nézegettem monitorokat és nem értettem most miért ilyen nagyon drágák, aztán olvastam, hogy kevesebb monitorpanelt készítenek most már, elég nagy szívás... volt egy min. 20%-os áremelkedés...Elég jó ajánlatot kaptam a 3db p2314h-ra, utána néztem és így tudnám megvenni annyiért, mint egy éve. Jövőhétre már tényleg el kell döntenem mit akarok, mert ez így nem maradhat tovább, hogy 4:3-as 19"-os monitorról írok most is.
Tegnap mikor hazajöttem még úgy voltam vele, jó lenne a Dell, mindig is Dellt akartam, de azóta elolvastam még kétszer mint írt Fulvus, és néztem pár LG és HP IPS monitort is magasabb árkategóriában, és azoknak nincs olyan mértékű bevilágításuk, mint a Dellnek. Elég nagy szégyen ez a Delltől. Sz'al még rovom a köröket egy ideig. -
egy jobb aktív átalakító vagy 40 dollár. Persze mivel ennél nagyobb a ráfizetés natív dp monitorok esetén, csak ez maradna. Viszont ezekről az átalakítókról hallottam jót is és rosszat is, tönkremennek, nem mindegy a minőség és a márka, stb.
50k-s monitor esetén az a 10k az azért 20% felár
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
De ha már van az embernek két ugyanolyan monitorja, tökre nem érné meg csak azért venni egy különbözőt, mert van rajta display. Más lesz a színe, csúnyán néz ki, ha nem egyformák...
Nekem nem tűnik drágának az átalakító, ha már vesz az ember egy 27"-os monitort. -
szerinted?
dehogynem. Csak az a gond, hogy tévét is akarnék. 3 monitort még ugyan rá tudnék kötni (a 290X-re rá lehet két dvi-osat és egyet hdmi-n), de a negyedik kijelző már mindenképp displayportosnak kellene hogy legyen. Tehát 3 monitorból egy dp-snek kellene hogy legyen, hogy a tévét is rá lehessen hdmi-re nyomni. dp-s monitor meg drága, csakúgy mint az átalakító (és az átalakító ráadásul kevésbé megbízható és rövidebb élettartamú is)displayportos 27es VA benq-t meg nem is nagyon láttam.
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Nem gondoltál még rá, hogy szerezz egy 3. BenQ monitort?

-
Közben nekem is megjött a várt pakkom

-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Mass Effect bábúkból a Play Arts Kai kiadásokat javaslom. Van belőle férfi-női Shepard, Tali, Garrus, Ashley. A férfi Shepardot és az Ashleyt kár megvenni, semmi értékük nincs, talán azért mert nem lettek szépek. Max a gyűjtemény teljessége miatt rá lehet szánni azt a 16-16k, de talán olcsóbban is meg lehet őket csípni, most így hirtelen nem tudom. A maradék három viszont nagyon király kis figura szerintem és nagyon szépen fel is ment az áruk, bontottan 100font körül bontatlanul 150-200-ért lehet látni őket.
Naponta kell figyelni az eBayt, és az Amazont és akkor le lehet csapni egy-egy olcsóra. Én a Talit Belgiumban találtam meg 25 ezer körül bontatlanul hibátlan csomagolásban, a női Shepardot azt hiszem franca Amazonon szintén 25-27 körül, bontatlan hibátlan, és mindkettő jóval többet ér, de üzletek árulták őket, nem gyűjtők, így nem igazán tudták mit érnek. Ha megtalálom 30 alatt bontatlan csomagolásban a Garrust, akkor utána a teljesség miatt megveszem a két rondábbat is 15 alatt.
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Ebben most egyetértünk. Egyáltalán nem tetszik, be kell valljam és nagyon sajnáltam kiadni érte ennyit. Rémes milyen ára van...
Egyedül az vigasztal, hogy talán emelkedik majd az ára.De muszáj volt megvennem, mert a játékot nagyon szeretem, és úgy éreztem, ha már gyűjtöm a játékokat, ez semmiképp nem maradt ki. És tudom, hogyha elkezdek játszani majd vele, és nem lesz ott a többi között, akkor hatalmas hiányérzetem lesz. Amióta gyűjtöm a játékokat egy jó játék mellé nekem kell az is, hogy a végigjátszása utána ránézhessek valami fizikai tartalomra belőle, mint egy ereklyére. Akárhogy is, én így hódolok a játékok előtt, nem csak azzal, hogy játszom és emlékszem rájuk.
Visszatérve a tartalomra. A tarot kártyapakli amúgy jó benne (csak az 40-50k-ért megy, ilyen hülyeséget...
), a fémtok is szép, de a többi elég gyenge holmi. Egy gyűjtőinek szerintem alapkelléke az artbook, itt meg egy üres noteszt adtak gagyi újrahasznosított papírral, rossz volt belenézni. Max a térkép érdekes még, de az sem nagyon érdekel. Nekem figura kéne egy normális karakteralak vagy valami, hogy azt mondjam itt kezdődik egy jó CE, és utána jöhet a többi tartalom, fémtok artbook és csak ezek után az egyediségek.Azért örülök, hogy megvan, úgysem fogom nyitogatni, így ez is csak egy újabb doboz, de kötelező volt számomra.
Az biztos, hogy kevés játék van, aminél még egy ilyen gyenge kiadást is megvennék...Már gondolkodok rajta, hogy visszafogom ezt a hobbimat, mert nagyon sokat emészt fel anyagilag, nem igazán jó befektetés, annak ellenére, hogy úgy indult. Azóta rájöttem, hogy nem sok játék lesz drágább, és örül az ember ha évek múlva a bontatlan kiadását árában adja el. Tavaly még megvettem az olyanokat, mint a wolfenstein, idén már csak a kötelező darabokat fogom 2-3 játékot talán és kész. A Mirror's Edge a másik olyan játék, amiből szintén megvennék mindenféle kiadász gondolkodás nélkül, annyira tetszett az első rész hangulata.
-
én is nagyon szeretem a dragon age-et (bár nekem a csúcs toplistavezető mass effecttől kissé messzebb van, bár az inquisition a kedvencem a 3 rész közül), de ez a gyűjtői nem jön be
Mármint ez sem
A tárca, a toll, meg úgy a műanyag cuccokon kívüli dolgok rendben vannak, de azok a műanyag bábúk... 
azért gratula, gyűlik ez szépen

-
mrfire
őstag
Áh, de mindegy is, jó lesz az IPS... Választhatnám a BenQ VA-t vagy a fényes Dell-t plusz az adaptereket, de egy 4. monitor árába kerülnének.
Amúgy is mondták az üzletben hogy vigyázzak a fényessel, mert hiába nincs előtte fényforrás, az arcom vissza fog tükröződni a ráeső fényben. Most megint megnéztem a notebookkal, így délután, hogy betűz a nap a szobába és tényleg, ha sötétebb képet kéne adna a monitornak, akkor azelőtt már borotválkozni lehet (ahogy a monitor topicban mondanák). Úgyhogy talán kicsit optimista is voltam vele.(Jött be egy vevő a boltba, épp néztem 2 monitoron az SC-t, kérdi mi ez, de jó a grafikája, azt ott magyaráztam neki, hogy SC meg kickstarter meg cryengine...
) -
mrfire
őstag
OMFG

Gladiátorjoe, az ebayes ürge válasza... "I no longer ship to Hungary, twice the packages did not reach there destination or the people defrauded me."

Na de mindegy, voltam megnézni a Delleket a városban.
Az üzlet megengedte nekem, hogy megnézzük az egyik SC-s videómat, hogy lássam milyen a Dying Star pályán a feketéje egy p2314h-nak és az S2440L-nek. Juj, hogy az S2440L milyen szép képet ad, és úgy néz ki le kell mondanom róla, mert Mr. Gladiátorjoe nem akarja Magyarországra küldeni a VESA adaptereket
. Hát nem tudom, lehet nagy hibát követek el, de jó áron tudnám megvenni a P2314H-kat, így lehet mégis IPS marad. Van rajta bevilágítás, de ahogy néztem a feketéje elég közel áll a TN-hez, sz'al a'szem le tudom majd nyelni. Viszont mikor a naplementés Murrayen mentem a legutóbbi videómban, az még az LG IPS-el készült, és annyira szép volt... -
mrfire
őstag
Júúúj, mit találtam!
VESA mount adaptor Dell S2440L-hez. 
-
mrfire
őstag
LG 24MP55HQ-P-t vettem, Drebil is ilyet vásárolt, az ő véleménye szerint egész jó ahhoz képest, hogy nem drága cucc. Amúgy tényleg elég alsó kategória, de én azt hittem, hogy a technológia maga nem jön majd ilyen "hibákkal". Tény, hogy csak felületesen olvastam utána. Írogatták, hogy IPS-t kell venni, én meg gondoltam jó, akkor legyen egy bármilyen IPS, a TN-nél csak nem lesz rosszabb, de ilyesmire nem számítottam. Írták külföldi oldalakon, hogy van bevilágítás, de nem tudtam, hogy ilyen mértékű... Hát erre volt jó az, hogy kipróbálhattam itthon, és a 14 napos elállás.
Sz'al, mint kiderült sokkal bonyolultabb a téma, mint hittem. Lehet nem jókor kezdtem el vásárolni, bár a frissítési frekvenciák sosem érdekeltek. Eddig egy BenQ XL2420T 120Hz-es monitorom volt, de csak a 3D miatt kellett, magát a 120Hz-et sosem éreztem igazán, és most ennél az IPS-nél, amire mások azt mondák diavetítés, én nem láttam rajta különbséget a 120Hz-eshez képest, max. az asztalon, ha az ablakokat rángatom gyorsan...
Ott a 4K, ami most még megfizethetetlen és fölösleges számomra, nem tudom mennyire kéne, hogy érdekeljen. Yllgrim azt írta ő jövőre szeretne 4K-s panelt vásárolni, Drebil is szeretne majd a közeljövőben, én meg inkább most vennék 3 Full HD-t. Főleg azért mert már régóta jó lenne kényelmesen elférni az asztalon. Egy év múlva három 4K-s monitorral sem lennék előrébb, csak minden szép lenne, de úgyis fel kéne nagyítani mindent, mert olyan piciben már nem lehet semmit se csinálni. De nem tudom, én nem hiszem, hogy meg tudnám majd fizetni a 4K-s monitorokat egy év múlva se.
Lényeg, ami lényeg, eddig nyomorogtam az asztalon, de sosem gondolkodtam 4K-ban, mert nem bírná a VGA-m se 3 monitorral játékok alatt, így nem igazán látom szükségét, bár amíg nem láttam mit tud nem tudhatom mennyire szeretném.
Az Oculus miatt meg akartam szabadulni a 3D monitortól, az árazó topikban egyre inkább nyomták le az árát, így minél előbb el akartam adni, és lehet jól is tettem, mert ha most jönnek a 120Hz-es IPS-ek akkor a kutyának sem kellett volna a gémer TN.Sz'al belátom, többet kellett volna szánnom az új monitorokra, és már nézegetem is mi lesz helyette. Az a baj, hogy mindig is Dell-t akartam, de most GypsFulvus2 mondta, hogy ő vett egyet, amilyet én néztem ki, csak én a 23"-osat, és neki nem jött be a korábbi VA-hoz képest. Szerettem volna én is VA-t, de lehet végül mégsem ez lesz. Mikor a videót felvettem még reálisnak tűnt egy 50 ezer alatti Acer VA paneles, de kértem róla véleményt, és valaki, aki nemrég vett egyet azt mondta, hogy rosszabb a feketéje, mint egy TN-nek, így ezt is elfelejthetem. Tehát néznem kell valamit 50 felett. Nagyon-nagyon tetszik a Dell s2440l hiába fényes képernyő, egy fényes notebookkal kipróbáltam, az íróasztalom sarokban van szemben a ablakokkal, így szó szerint 0 tükröződésük lenne úgy hogy két ablakon dől be délután a fény. Emellett VA panel 5000:1-es kontraszttal, alig 51-52 ezerből meglenne. Nem néztem még utána részletesen, de nagyon tetszene, csak EZEN SINCS VESA felfüggesztés

Tehát most vagy bevállalom a a Dell p2314h-t, és lenyelem azt a bevilágítást és rondább feketét, amiről GypsFulvus beszélt (bár ha hozza a nagyon szép színeket, és nem rondább a feketéje, mint egy normál TN-é, akkor engem nem is zavarna).
Vagy lemondok a 3-as monitortartó karról, amit nemrég vettem 45k-ért, és veszem a VESA nélküli VA panelese Delleket.
Vagy mélyen belenyúlok a tárcába és veszek három olyat, amilyen Menthirist-nek van, 27"-os BenQ VA paneleket. Csak ez utóbbival meg az a baj, hogy habár biztos tök jó feketéje van, és azt írták mások, hogy egy alsó kategóriás IPS-el felérnek a színei. Nekem túlzásnak tűnne három ekkora dög velem szemben, egyszerűen rosszul érezném magam köztük, és nem is nagyon tudnám átlátni őket már, 24"-os lett volna jó, de hogyhogy nem a BenQ pont a 24"-osokat nem gyártja a GW sorozatból. Vehetnék 53 körül FEHÉRET!!! Nem a legjobb egy űrszimulátorban a fekete űrben a fehér kereteket nézi.
Persze főként Oculussal szeretnék majd játszani, de lehet annak is lesz értelme, hogy ha olyanom van, akkor három monitorral fogok. A 3D visionből már megtanultam, hogy 3D-ben játszani egész más, mint 2D-ben, és sokszor nem vágyik rá az ember, hogy terhelje a szemét és az agyát a 3D-vel. -
A VA egy összefoglaló név. A működési elvét mutatja, de szerintem mi is említettük hogy pl a benq konkrétan AMVA-t használ. A PVA meg tudtommal a nagyon drága, színhűségre hajtó monitorok sajátja ha jól emlékszem. Szóval vannak a "gagyibb" VA-k mint az AMVA, és vannak a drágábbak mint a PVA.
Szóval utána kell olvasni (nem a hivatalos weboldalon, hanem mélyebben) hogy az adott monitor (család) milyen panellal van szerelve. Pl nálam sem írják csak hogy VA, de lehet róla találni azért infót.
-
mrfire
őstag
Nagyon benne vagyok most a monitorozásban. Egy kérdés. Van ez a tájékoztató itt, amit a technológiákról ír és a "MIlyen monitort vegyek" topic elején van a link, de itt is megkaptam már: [link]
Tehát a VA panelnél nem látok sima VA-t. Akkor ilyen, hogy sima VA nincs is igazán? Csak mert pl az Acer oldala nem nevezi meg, hogy milyen a monitorja, csak odaírja, hogy VA, és van itt egy remek oldal, amin szépen tudok keresgélni: [link]
Itt pl. van sima VA kategória. Csak hát jó lenne tudni, hogy most van-e egyáltalán sima VA, vagy csak nem részletezik sokan, hogy milyen VA, és ha van, akkor mi a különbség? -
Drenadar
Topikgazda
válasz
Menthirist
üzenetére
Én igyekszem ésszerű határok közé szorítani. Van mikor nagyon jól esik a kocsi használat, de nem mindenhova ezzel megyek
PL ha belvárosba kell bemenni 10x is átgondolom hogy kell e ez nekem? általában NEM!
Jó ha van.Anyagilag én sem állok jól és pontosan látom hogy elég sok járulékos vonzat van, de ez van. Most éppen nincs barátnő ami nagyon vinné a pénzt (olyan nem is kell
) és az SCre se fogok többet költeni... 
-
válasz
Drenadar
üzenetére
Havi 10-20 ezret nekem is megérne, de ez ugye marha kevés használattal jönne csak ki (mindazután hogy egy használt autóra kiadtam pár százezret + az átírás és egyéb költségek). És minek fizessek ki mindennel együtt mondjuk fél milliót, ha utána egy hónapra kb 50 liter benzint akarok használni (ez a kb 20k). Ez még vidéken oké, de pl pesten simán elpöfögsz egy-két hét alatt ennyit. És akkor még nem mentél haza vagy nagyobb távokra.
a szerelésről meg annyit, hogy a munkatársaim mindig mondogatják ha valamit épp javítani kellett a kocsin, itt 20k, ott 50...
Mondom, nem vitatom el az erényeit egy kocsinak, de nekem perpill anyagilag (és környezetvédelmileg) is jobban jön ki hogy nincs, és ezért még sok szabadidőt sem kell áldoznom. Sőt részben ez biztosítja a napi mozgásmennyiségemet is.
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
Menthirist
üzenetére
ha olyan melóhelyet találok ahova tudok sétálni, akkor annak én is örülnék (volt hogy napi 40 percet sétáltam csak oda, de jól esett (kivéve mikor majdnem térdig érő hó volt, és a vasúti hidat nem nagyon takarítják amin átsétáltam
)Ha a kocsi havi 60 ezerbe kerülne nekem akkor eszem ágában se lenne kocsit venni...
havi 15-20 ezret ér meg nekem a kocsi
És bízom benne hogy igaz a mondás hogy a toyota sokáig autó, kevés szervizigénnyel...

-
Szőrös
veterán
Én 10 perc sétával bent vagyok melóhelyen . Asszem ez elég gyors és gazdaságos.

-
válasz
Drenadar
üzenetére
Ez természetesen számtalan dologtól függ. Pesten tömegközlekedni más mint pl miskolcon
Igazából elsétálhatnék minden nap munkába (bár haza sétálni szoktam amúgy is), kb 25-30 perc lenne, míg villamossal kb 15-20. De egészségesebb sétálni
Időt számtalan más módon is lehet spórolni, én pl most takarítónőn gondolkodom
Egy-két hetente ha jön, akkor nekem sok órát spórol meg, olcsóbban mint amit a kocsi, és még munkát is adok egy embernek 
Az autóval kapcsolatban csak az jut az eszembe amit keresztanyámék is mondtak. Nekik konstans 50-60 ezer forintos havi kiadás a kocsi pesten. Ha meg valami tönkremegy vagy vizsgáztatni kell vagy hasonlók, akkor jöhetnek az újabb tízezrek vagy akár százezrek. Őszintén szólva ha azt a 6 órát nézzük, az egy hónapban 24 óra. Ez azt jelenti hogy minden egyes megspórolt óráért kb 2500 Ft-ot fizetek. Az sem kevés. Mondom, különösen ha valami elromlik és javíttatni kell, no meg a szokásos amortizáció, az vásárlás első költsége, stb. Persze fizetni kell a bkv bérletet is (bár azt sok cég fizeti a dolgozójának). Ózd-Miskolc kb 60 km, busszal oda-vissza 1,5-1,5 óra és 2x 1120 Ft teljes áron utazva. Autóval 7 literes fogyasztással kb ugyanennyibe kerül, spórolok vele mondjuk összesen 40 percet, cserébe nem tudok aludni, olvasni vagy dolgozni út közben

Szóval nem gondolom hogy nekem, egyedül élve megyeszékhelyen különösebben hasznos lenne egy kocsi, cserébe kb 70-80 ezer forintot meg tudok spórolni minden hónapban. Ha valami okból nagyon kell egy kocsi, akkor meg lehet bérelni, igaz drágán, de mégis ott van mint lehetőség. Miskolcon speciel 13-15k két napra. De ezért fenntartani egy saját kocsit, nekem nagyon nem éri meg, viszont így elég sokat spórolok vele.
torz on borz: hát ha meghúzom (mert 8:45-kor otthon jövök rá hogy 9-től megbeszélésem van
), akkor 20 perc alatt be tudok kb érni. Hazafele ráérek, bemegyek boltokba, megveszem amit kell... így simán van 40-50 perc mire hazasétálok. De ennyi kell a napi 14+ óra ülés mellett
A bérletet meg a cég fizeti (havi 7k lenne amúgy a kombinált felnőtt bérlet) -
Drenadar
Topikgazda
Reakció a (#26622) Menthirist postjára:
Sokat lehet spórolni kocsival is. legfőképpen IDŐT, ami nagyon sokat ér. szerintem.
Olyan durva hatalmas eltérések vannak néha a tömegközlekedéses idő és a személygépkocsis között, hogy az durva.Előző munkahely:
BKV 55 perc (két busz, egy busz + 2 metróval ez még több).
Kocsival 20 perc.Ha megnézzük ez egy hét alatt 70*5 perc > 350perc ami ugye majdnem +6 óra szabadidő egy héten. Azért ez durva nem? (plusz olcsóbb a benzin mint a bkv bérlet és nem kell senkihez sem dörgölőzni, futni a busz után és szívni más testkipárolgásait).
-
GypsFulvus2
őstag
Hát, én végül megbékéltem vele. Az emberi agy nagyon alkalmazkodóképes dolog; így pár hónap használat után már nem tűnik fel a gyengébb fekete, csak közvetlenül a váltás után volt rossz. De ha lett volna alkalmam a vásárlás előtt kipróbálni, én is VA panelest vásároltam volna. Így megy ez...

-
mrfire
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Igen, emlékszem rá, hogy mesélted. Nálam is ez a helyzet, hogy a színek szépek meg minden, de nem ér annyit az egész, amennyi hátrányát látom a technológiának, mikor sötét képeket jelenít meg. Nem csak a feketéje szürke, hanem minden más szín is gyengébb rajta, ha sötét a kép. És akkor még drágább is volt, mint egy TN panel. Sz'al ahhoz képest, hogy mennyire hittem benne azok alapján, amit olvastam nagy pofára esés volt. De most elég rossz helyzetbe kerültem, mert kölcsönmonitorom van és új monitort meg 40-ért akartam venni, de VA panelt nem látok csak 45-50 ért, így most költhetek még többet. Ezeket viszont visszaviszem, bármi másra jók lennének, csak nem SC-re.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Itt rinyáltam már róla egy sort. Viszont a Menthirist által ajánlott színtesztet a Dell-el hibátlanul tudtam teljesíteni, tehát a színei tényleg jók, nemcsak szépek.
Bocs a dupláért, kifutottam a szerk. időből. -
GypsFulvus2
őstag
Én szűk két hónappal ezelőtt váltottam a 8 éves, P-MVA paneles Belinámról egy AH-IPS-es Dell P2414H -ra. A Belinea kondijai kipurcantak, máskülönben még mindig azt használnám. És igen, nekem is nagy csalódás volt az IPS feketéje; a 8 éves Belinea feketéje sokkal jobb, és a bevilágítása is kisebb volt. Színek tekintetében persze a Dell a jobb, de nem annyival mint számítottam rá. Szóval jó-jó ez az IPS, de messze nem olyan jó, mint amennyire sztárolják. Ha a jó minőségű fekete a fontos szempont számodra, akkor S-PVA, P-MVA, vagy AMVA paneles monitort vegyél.
-
mrfire
őstag
Állítgattam én sokféleképpen, és volt, hogy szebb lett a fekete, de emellett az a baj, hogy a részletek elvesznek. A Dying Staron sokkal nehezebb észrevenni ezen a monitoron a meteorokat. De nem is ez a nagy baj, hanem az, hogy ha sötét képet nézek, akkor már szemből nézve is olyan, mintha rossz lenne a sarkoknál a betekintési szög. Még próbálgatni fogom most a hétvégén, de ez olyan dolognak tűnik, amit nem lehet kalibrálással megoldani. Meg a bevilágítás is ilyen ugye, hogy a fizikai kialakítással van a baj, nem a konfigurálással szerintem.
(#566) Menthirist
Hát, 50 ért tök jó lenne egy 27"-os VA panel, de úgy látom most nem valami jók a monitor árak.
Folyamatosan nézelődök. Legutóbb ezt találtam, ami talán jó lenne, kis ráfizetéssel megkapom a VA-t 24"-ban: [link] -
ttamashu
aktív tag
Egyetértek, Nekem is IPS van (Dell U2312HM) és kalibrálva tökéletes a fekete.
-
PodMAN
senior tag
Mrfire: Ha bekalibrálnád, akkor lehet hogy javulna a feketéje, nem?
-
Nekem egy ilyenem van, meg egy ugyanilyen de nem HM (hdmi-s) verzió, csak sima GW2760. Egész jók, és a nem hdmi-set talán 50-ért vettem, a hdmi-s 60 volt talán.
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Na, Chromeal sikerült megnyitni. Ez a GW2450HM egész jónak tűnik, de miért nem árulják sehol?!
Pedig valahol 37-ért volt egy időben. 
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Na, akkor én mondtam rosszul, a VA-ra gondoltam. Majd megnézem milyen a kínálat belőle. A képet sajnos nem tudom betölteni, valamiért nem nyitja meg, csak fehér képernyőt ad.

-
Én a TN-ekkel egy életre felhagytam. Néztem 27"-os TN-t, szemben ülve már torzultak a szélein a színek. Aláírom hogy sokat javultak a régebbi tn-ekhez képest, de a 170/160 fok még mindig kevés, ha esetleg többen is akarják nézni a monitort. Jah és a tn-emnek sem volt olyan erős feketéje. Még szerencse hogy a nagyobb tv-ket is normálisabb panelekkel szállítják már, mert az otthoni 22"-os tn paneles tévénket csak egy ember látja normálisan.
szóval ha már nagyon a feketére hajtasz, javaslom nézz meg egy VA paneleset, annál jobbat korrekt áron szerintem úgysem kapsz. ilyen feketéje van az enyémnek is elvileg, ha kalibrálva lenne (0.06 cd/m2, míg az ips-ek és tn-ek 0.1 felett vannak)
-
mrfire
őstag
Most nem tudom, sztem veszek valami sima TN panelest. Nem hiszem hogy annyira le kell húzni azokat, mint a monitor topicban teszik. Ha nem sötét képet nézek akkor látom, hogy szép az IPS, de együtt tudok élni a TN-el is. Nem is tudom most, hogy hívják azt a TN panelt, ami valamennyire az IPS nyomába ered, de majd utána nézek.
(#561) Menthirist
Erre gondoltam igen. Nekem eddig TN panel volt, semmi problémám nem volt vele, az a szint bőven megfelel, amit azok a feketében adnak. Játékokban sokszor lesz még olyan, hogy éjszakai pályára kerülök, így nem csak az SC-ről van szó. -
hacsak nincs amoleded vagy plazmád, az igazi feketét elfelejtheted. Mondjuk én elégedett vagyok a AMVA paneleimmel, az lcd-k közül ennek az egyik ha nem a legjobb a feketéje, de ennek más gondjai vannak (kevésbé pontosak a színei, bár nekem nincs túl jó szemem ehhez). Mondjuk engem a régi ips-en talán a 3H tükrözésmentesítő réteg zavart, elég szemcsés volt, míg ezeken a benq-kon szinte nem is látni.
-
mrfire
őstag
Óóó, gyerekek, megjöttek az IPS monitorok, tökre örültem erre... hát, nekem nagyon nem tetszenek. Szép a képe meg minden, a színek is jók, de sötét képnél nagyon előjönnek az IPS bevilágítás hátrányai, és a feketéje nekem nagyon nem tetszik, feketénél a betekintési szög is nagyon rossz.

Mutatok pár képet, első az IPS második a régi TFT:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] - fókuszálatlan sry, de a színeket látni.
[link]
[link]Nekem ez így nagy csalódás, valószínűleg vissza is viszem az üzletbe elállással. Drebillel beszéltem, ő is ilyet vett, de neki tetszik. Megértem persze, mert a régebbi monitorja rosszabb volt azt mondja, és amúgy az űrben ennek sincs rossz képe, be lehet állítani, és ha úgyis a képernyő közepét nézi az ember, akkor nem annyira zavaró, mi van alul, de én nem igazán arra készültem, hogy ilyen kompromisszumokat tegyek, és a szép színek meg annyira nem varázsoltak el, hogy ezt beáldozzam érte. Én szép feketét szeretnék inkább, de ezen a sötét képeken a színek sem olyan szépek, mint a régin.

-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Az a baj, hogy nagyon dinamikus meg változatos küldetéseket emlegetnek, de nem is tudom volt e olyan már, hogy ezt valaki sikerrel kivitelezte. Egy idő után már felfedezhető lesz pár elem, kiismerjük és megjelenik az unalom, hiába van több különböző esemény összefűzve változatosan, ha már minden variációt láttunk külön külön.
Az egyértelmű, hogy egy élvezhető történetet írók készítenek el, így egy számítógép nem fog majd igazán jó küldetéseket legenerálni, az ölj meg 10 malacot küldetéseknél persze sokkal jobb lesz. Tehát viszonylag jó és érdekes dolgok történhetnek majd a PU-ban, de én attól félek, hogy túlságosan támaszkodni fognak erre a rendszerükre, meg arra, hogy mindenki adhat mindenkinek küldetést, ami szintén egy generált folyamat, közben pedig hiányozni fognak a forgatókönyv alapján elkészített küldetések a PU-ból. Pedig azokra is nagy szükség lenne, hogy egy egyedi története legyen egy-egy küldetésnek, de ezeket muszáj megírnia valakinek, amire nem biztos, hogy van kapacitás. Az SQ42 esetében van, de az nem a PU ugye. -
válasz
ConantheBarb
üzenetére
"Ki tudja?"
Tudni nem tudni, de tekintve azt hogy a bányászatot sem nagyolják el (pedig megtehetnék, még a lore-ba is be lehetne illeszteni), úgy várhatóan a szállítás sem csak annyi lesz hogy autopilot és majd egy óra múlva jövök. Ha feltűnhetett volna valami az eddigi design doksikból, az az hogy semmit sem csinálnak vagy terveznek egyszerűre. Minden cselekedetbe, minden lehetőségbe beleterveznek egy rakat variációt. Szóval engem speciel meglepne ha csak annyiból állna a szállítás hogy berakodnak, én felszállok, irányba állok, a célállomáson meg leszállok. Nem vallana rájuk. -
ConantheBarb
csendes tag
Örülj neki

Menthirist "Legalábbis remélhetőleg. De az biztos hogy több teendőt terveznek az állomások között, nem csak üres ingázást hogy irány ez az irány, aztán fél óra múlva kanyar." - Ki tudja? Ha annyira törekszünk a realitásra, akkor elég valószínű, hogy lesznek sima, mezei, egyszerű fuvarok, ahol fogod, és elviszed a cuccot, és nem lesz semmi. Végülis a valóságban sem támadják meg az összes pénzszállító autót...

-
mrfire
őstag
LOL, átveszi az ember, és meg se nézte, hogy működik, csak mondta hogy hozzam ki neki...

-
mrfire
őstag
Na, úgy néz ki egy órán belül viszik a monitort is
, így végül 60K-ért elmegy + 10k a szemüveg és akkor egy 10-est kell rátennem és jöhet a két 24"-os LG, és volt értelme megvenni az állványt. 
Pont ezt az árat mondták rá a PH árazók, csak én erősködtem és rátettem volna egy 20-ast, ezért árultam hónapokig. De most legalább tudom, hogy ennyiért mehettek el.

-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Majd a ráfókuszálok én a digitális hegyekre, amik több ezer méterre vannak.

-
válasz
ttamashu
üzenetére
Ettől nem kell tartani, ezt elvégzik a sima monitorok is, sőt eleve a zárt tér. Talán kínáról olvastam hogy a fiatalok 70%-a már szemüveges, pontosan azért, mert nem a szabadban vannak az életük jelentős részében, ahol gyakran néznek sokszáz vagy ezer méter távra, hanem sokkal közelebbre. Az hogy fényforrás, egy dolog, sokkal kisebb a fényereje egy ilyennek, mint amit kinn kap az ember (a telefonom kb 500 lux fényerőt tud kiadni magából, de odakinn a fényérzékelő valahol 30 ezer környékén akad ki). Szóval az egyetlen probléma a fix fókusztáv, ami sajnos ugyanúgy jelentkezik monitor esetén is, de még egyszer mondom, akkor is, ha az ember csak olvas a nap 8-10 órájában egy szobában. Ha nem variálja a fókuszt 20 centi és mondjuk 1000 méter között rendszeresen és gyakran, akkor jön a szemüveg, csak idő kérdése. Ezen nem segít a 20 percenként 20 secre félrenézés sem, ahogy a monitoroknál sem igazán.
-
ttamashu
aktív tag
Nem rossz ötlet, ez mondjuk egyenlőre most vagy soha(sokára) nálam szemműtét után nem fogok ilyennel kísérletezni.

Másik topicból (#26544) Menthirist:
Ami engem inkább zavar az nem a hányinger, rosszullét, hanem az ötlet, hogy egy fényforrás van rácsukva a szemedre, amit közelről nézel.
Félő, hogy a virtuális szemüveggel igazi szemüvegeseket nevelünk majd, még ha az ember be is tartja a 20percenként 20 másodpercre félrenézni szabályt. -
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Bármely online boltban megveszi az ember, ha kiszállítással kéri 14 napja van, hogy kipróbálja, és ha nem tetszik neki visszaküldi azt kész. Bár nem fognak örülni miatta, de így működik. Én eléggé hiszek benne, így megveszem majd kipróbálatlanul, de ha nagyon gáz lenne, gond nélkül visszaküldöm.
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
Menthirist
üzenetére
amennyire nem érdekelt az OR már kezd érdekelni... lehet az majd jobban megéri mint egy nagyobb monitor

-
válasz
ttamashu
üzenetére
Áruházban nem hinném, de egyrészt van pesten cég ahol kipróbálhatod (pl simhouse), másrészt azért szokták vinni mindenféle kiállításra is (pl igen, szerintem a playit-en is ott lesz). De hozzá kell tenni ez általában a DK2, ami már nagyon nem a mostani állapotot mutatja, sokat fejlesztettek szoftveresen és hardveresen is rajta.
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
ttamashu
üzenetére
óvatosan kell bánni itt ebben a játékban az NPC-kkel...
más mmoban ha leőlsz egy ellenséges egységet, általában kiesik belőle egy kis pénz, vagy egy tárgy...
ha itt is ez lesz az nagyon kiábrándító lesz...igen is ha jön egy csomó kalóz, akkor többen bénításra fogunk játszani, és ha itt is csak egy kis pénz és egy két tárgy pl fegyver marad meg... és páncélok, egyéb felszerelés, hajó tehát minden ami ott van elpárolog akkor én nagyon morcos leszek, mert akkor ez nem egy lélegző univerzum lesz, hanem egy wow in space.
azt akartam mondani hogy ha itt "reálisabb" lesz és meg lehet oldani az npc támadásokat okosba, akkor itt egy két ilyentől meggazdagszik az ember

-
válasz
Drenadar
üzenetére
Legalábbis remélhetőleg. De az biztos hogy több teendőt terveznek az állomások között, nem csak üres ingázást hogy irány ez az irány, aztán fél óra múlva kanyar.
mrfire: a vr és a 3d vision más dolog. 3d vision-nál ugyan van térérzet, de ugyanúgy csak egy fényképkeretben (monitor) látod amit látsz. ezt head trackinggel esetleg reaktívvá teheted a fejedre egy szintig, de ennyi. vr-ban van kép fölötted, mögötted, melletted... mindenfelé térhatású. Szóval olyat tehetsz amit más eszközzel nem: teljesen körbenézhetsz a világban csak a fejed mozgatásával. Ráadásul nem látod a valós világot körülötted. Ez mindenképp más. Szerintem jobb, de mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.
lemosni nem fogja első pillanattól, ahhoz a riftnek is el kell terjednie, és azért azt nem kell hinni hogy hirtelen mindenkinek lesz egy otthon, megfelelő géppel. Ez azért még odébb van. Viszont a 3d vision sem terjedt el különösebben (okkal). Szerintem a riftnek jóval jobb esélyei vannak, de semmiképp sem a következő 2-3 évben jön a megváltás.
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Csak nehogy azt mond, hogy kár volt eladni a 3D visiont, mert azt hittem az Oculus lesöpri majd ezt a technológiát és a kutyának sem fog kelleni...

-
Drenadar
Topikgazda
"Az a baj, hogy az SC-ben is, mint minden MMO-ban lesznek unalmasabb részek. "
Mint minden mmoban viszont itt csak nem az lesz, mint a wowban... fuss el ide... majd vissza... és persze ezzel elmegy vagy 30 perc.
Itt az SCben remélem hogy az unatkozás is izgi lesz!
akármennyire is abszurd.
Kitalálod mit szállítasz hova, kibe kötsz bele, miből lesz pénzed, stb
-
a rámappolás minden, csak nem immerzív. Ha oldalra mozdítod a fejed (ugyanoda nézve 10 centivel odébb mozdítod), nem történik semmi... ez marha zavaró szerintem. ezek a hackelt és tákolt megoldások szerintem nem jók igazán semmire. És még abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán tudna olyan módon 3d-t gyártani, ahogy a riftnek kell (ami nem ugyanaz mint ahogy a 3d vision csinálja, legalábbis a két szem képét más formában kell továbbítani a kijelzőnek mint 3d vision esetén). Tehát a térérzetet sem biztos hogy megkapnád. Mondjuk utólagos beépítése nem lehetetlen olyan cuccokkal mint a liquidVR, de ezt még nem tudhatjuk hogy utólagosan megkapnánk-e.
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Nekem elég lesz a rámappolás is, csak hogy a sima 3D élményt megkapjam. Volt játék, amiben nem is ért annyit a 3D, mert kényelmesebb volt nélküle játszani, mint a watch dogs-ot. Az a baj a sima 3D-vel, hogy romlik a képminőség, sötétebb lesz, a szellemképek meg minden egyéb terheli a szemet, nem egy kényelmes dolog, de pár játéknál beáldozhatóak ezek, mert hozzáad annyit. Sz'al az oculustól először egy kényelmes 3D-t várok, persze utána jöhet a többi érdekesség is.
Ezt minden játékban elmondják, hogy mennyivel másabb lesz, és nem lesz unalmas stb. Mondjuk nekik elhiszem, hogy érdekesek lesznek ezek, de nem tudom a szállítást hogy lehetne feldobni. Az a valóságban is halál unalmas lehet.
-
Szóval én sem úgy tervezem hogy mindennel rifttel fogok játszani állandóan. Én a rifttől azt várom, hogy egyrészt újfajta élményekben részesüljek (360 fokos filmek, újfajta horror élmények), és hogy a monumentalitás új szintet érjen el nálam (imádom a HATALMAS hajókat, épületeket, tájakat, stb). Szóval azt várom hogy az Eve Valkyre-ben vagy a Star Citizenben megnézhessek egy ténylegesen HATALMAS hajót.
Emellett persze várom hogy milyen lesz így pl autóversenyeket tolni vagy más pilótajátékot tolni, vagy épp fps-eket.de ha lehet választani, elsősorban az újfajta megoldások miatt érdekel, másodsorba a monumentalitás lehetősége miatt
Kíváncsi vagyok, milyen egy horror játék vagy film, egy mese vagy animációs film, egy virtuális körút egy városban vagy milyen újfajta játékokat tudnak kitalálni vr-ra. Meg azért persze fejleszteni is érdekes lehet rá, biztos belekóstolok majd abba is.mrfire: miért támogatná? a 3d nem egyenlő a rift támogatással. A játékmenettől a technikai megoldásokig nagyon sok egyéb támogatás is kell hozzá. Mármint vorpx-el rámappolni szemüvegre már a gta 5-öt is rá lehetett, de ez ég és föld ahhoz képest, ha egy játék támogatja is, és nem csak az egér mozgását mappolják rá a szemüveg mozgására. A dragon age 3rd person rpg elsősorban. Egy skyrim esetében hamarabb látnám az értelmét, és remélem nagyon sok riftet vagy vr-t támogató rpg jön.
"Az a baj, hogy az SC-ben is, mint minden MMO-ban lesznek unalmasabb részek. "
Erre mondom azt, hogy oké, legyen, néha persze majd farmolni is kell, de egyrészt lehet ez rifttel kevésbé unalmas, másrészt azért ők is leírták a design doksikban hogy a bányászatot sem csak odamegyek és katt szintű unalmas farmolásnak szánják. Ilyenek mellett pedig lehet hogy azért oda kell figyelni arra amit az ember csinál, még szállítmányozás közben is. -
mrfire
őstag
(#26537) Menthirist
Hát nagyon remélem, hogy támogatja majd. Sztem nem kell sok hozzá, hogy létrejöjjön egy játékhoz a Rift támogatás, ha már sima 3D támogatása van. Persze a részletekhez nem értek.Az a baj, hogy az SC-ben is, mint minden MMO-ban lesznek unalmasabb részek. Ki hogy szeret játszani persze, van hogy csak valami játékbeli cél eléréséért kell bevállalni az unalmasabb dolgokat. Számomra ez nem különbözne attól, ha a játék univerzumában a pilóta rányomja autópilótára a hajóját, és mást csinál ezalatt. Csak ingame nem lesznek sorozatok, amiket lehet nézni.

Meg aztán ott van az is, ha az ember szeretne játszani, de nincs igazán energiája hozzá, akkor lehet vinni az unalmasabb részeket, de akkor miért ne néznék már valamit. Jobb mint a csillagokat bámulni órákon át. (Mármint az első pár óra után, amikor még tök jó lesz az is.
) -
-
mrfire
őstag
válasz
Drenadar
üzenetére
Az a baj, hogy tavaly kidobtam a dobozát, mert nem hittem volna, hogy el akarom majd adni, így a csomagküldés nem jöhet szóba. A magyar helyszíni átvevő meg nem az ebayen fogja leütni. Emellett az ebay 15%-ot legombol, ami kb 10k ennél az árnál, iszonyat sok... Vaterán fent van.
Attól gémer leginkább, hogy 2ms-es szerintem, de emellett ilyen-olyan technológiák vannak beleépítve: [link] hogy észrevedd a teherautó mellett bujkáló embert...

Én csak a 3D miatt vettem meg anno, vehettem volna egy alap Samsung monitort is 80 ért, az volt a legolcsóbb, ami tudta a 3D visiont, de akkor már rádobtam 30k-t és jött ez, legalább van benne pár hasznos funkció. Akkor még nem is volt PS3-am de jó, hogy tudtam használni HDMI-vel is. Sz'al akkor jó volt, de most, hogy jön az Oculus nem fog kelleni, a sima gémer monitorsága miatt meg nem tartanám meg, akkor váltok inkább 2 IPS-esre az árából kis ráfizetéssel. -
ttamashu
aktív tag
"Jó Napot!
Vér István vagyok, a fiam Pistike kereste a gémör monitor miatt.
Voltunk a teszkóba, ott láttunk 65ért kékcsíkos tévét száááz centiset, azt mondta ott a szakértő, hogy az is gémör.
Vigyük lejjebb 60ra, felette nem kell."Beletrafáltam?

Komolyra fordítva, nincs piaca. Az a (nagyon szűk) réteg aki ennyit áldoz monitorra az nem fog használtat venni. :/
-
mrfire
őstag
válasz
77.PX_Drebil
üzenetére
Grat hozzá!

Most megint úgy volt ötödjére is, hogy elviszik a monitoromat, lealkudták 65-re, csak belementem, aztán másnap hív a gyerek apja
, hogy 60...
Sose próbáljatok meg gamer monitort eladni, ezt a szívást, ami ezzel a vevőkörrel megy... 
-
77.PX_Drebil
aktív tag
Na beállítottam az új monitort.
Elég jó a képe.

-
Tudom

Beügyeskedtem, bár a rögzítéssel nem vagyok elégedett (elfogytak azok a helyek ahova eljut a tápból sata táp, elvégre már 5 sata cuccnak kellene, molex-sata átalakítóm meg hirtelen nem volt), de mivel az ssd könnyű, és a gépet sem cibálom, így most hirtelen megteszi. Mennek fel rá a cuccok
Mondhatni huss, mindjárt be is telik 
-
Diopapa
addikt
válasz
Menthirist
üzenetére
Jah, a Visual Studio nagyon durván begyorsul SSD-n...

-
Tényleg, visual studio... jó hogy mondod hogy tegyem azt is át

Nálam:
120: rendszer + appok
2TB WD Green: Zenék, filmek, fotók
750GB WD 7200: Munka, programozás, workspace-ek, Cryengine és UE4, grafika, referenciaképek, könyvek, stb
2TB WD Red: Letöltés és játékokA 250-esre pedig minden megy aminek majd kell a tempó (a játékok java részének nem kell azért az ssd

-
Diopapa
addikt
válasz
Menthirist
üzenetére
Hasonlóképp...
120-as maradt rendszer ssd-nek, az intel 240-esen a játékok + Visual Studio, meg az öreg 6 éves Samsung 1TB-set kicseréltem WD Black-re, plusz maradt 3 1TB-s WD Green az adatoknak.. 
-
-
Diopapa
addikt
válasz
Menthirist
üzenetére
Nekem 2db 120-as Adata volt, de szívesen kiszedtem az egyiket az intel kedvéért..

-
ttamashu
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Aztán be is telt

-
Diopapa
addikt
válasz
Menthirist
üzenetére
Én tegnap előtt pattintottam be a 240-es intelt...

-
No megjött a 250-es Evo 850, otthon majd bepattintom. Megy is rá a Star Citizen meg a GTA 5

Diopapa: Nekem már így is van egy 120-as Evo 840 a gépben, gondoltam így legalább ugyanaz a szoftver elég mindkettőre

-
ph-ra lehet sms-ben is posztolni!
06-90-PHPOSZT (320FT + ÁFA)
<fórumid><opcionálisan #-kal elválasztva reply to id><szóköz><hozzászólás tartalma>
az id-ket az url-ből lehet kinézni.
pl. ez a hsz mehetett volna így is:2823835#518 ph-ra lehet sms-ben is posztolni!....
fórumra pedig a 06-90-PHOLVAS (havi 12000 + ÁFA)
számra küldve lehet, ahova ugyancsak a fórum id-ját elküldeni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Diopapa
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
És ez most mi? Csőposta post?

-
Malibutomi
nagyúr
Ezazz!
Holnap végre lesz netem! Yihaaaa -
válasz
ttamashu
üzenetére
Játszani én is relatíve keveset játszok, ha kijön egy új verzió, megyek egy pár kört, de perpill leginkább az fps modulról tudom elképzelni hogy lekössön (amíg nincs bányászat és felfedezés, a sima dogfight annyira nem köt le, pláne hogy gyalázatosan pocsék vagyok benne). Majd esetleg megyek toronyba lövésznek

-
ttamashu
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Én meg figyelek szépen csendben

Játszani egyszerűen nincs kedvem, (valószínű a vipe és a képlékenység miatt). Így nincs is miről írjak

-
mindkét helyen mi pofáztunk utoljára
nem kell mindig nekünk dumálni 
-
mrfire
őstag
Úúúú emberek, durva nerfet kapott a Retailator
:[link]![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A másik oldalon lassan meglesz a 24 órás szótlanság...
-
m.2 sata csatlakozás esetén csak a kábelt spórolod meg (gyakorlatilag az ssd kártya az alaplapra lesz dugva), a sebessége kb ugyanakkora mint sata-s ssd-nél (csak több közöttük az olyan ami csak kb 500/250 (olvasás/írás), és nem 500/500 mint több sata 3 ssd esetén). m.2 pcie esetén már nagyobb sebesség elérhető, itt már nem ritka a 7-800 megás olvasás is, amit 4-500 megás írás követ. De ezek elég drágák. Sőt összességében is elmondható hogy jelenleg az m.2 ssd-knél egy 250-es árában van általában a 120-as, az alaplapokról nem is beszélve. De csak m.2 pcie esetén van előnye a kábelt leszámítva.
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
és minek strongholdra menni? :|
egy kérdés amúgy: neked okoz még bármi örömet a WOT? Játékélményt?
jelenleg meg jah az SC-t én se nagyon indítom el, majd ha történik is valami...
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
wotot nem törölted le a rákba?
én is fogok új ssdt venni, de majd olyan alaplapra dugható csodát(m.2)
(nem kell kábelekkel szenvedni) -
mrfire
őstag
Nézem mostanában Sirius videóit (hát így megy a háttérben, sz'al napi 8 órán át hallgatom, mint valami rádiót, de már mondtam, hogy ilyenekre álltam rá mostanában), és akkor találkozom egy ilyen résszel (8:31-nél): [link] Hát, én nem Starcraftoztam soha, így nekem Eyesis nem is volt egy ismerős név, mikor ide kerültem, de azért érdekes máshonnan is hallani felőle.
-
Tegnap én is leadtam a rendelést egy 250-es 850 Evo-ra. Első körben csak a star citizen megy rá, a többi játéknál annyira nem igényeltem még a sebességet.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Drenadar
üzenetére
Kellett a hely a GTA-nak...

Anno azért vettem 256-os SSD-t, hogy legyen hely a játékoknak. A 15-25GB-osoknak van is, de ezek az új 50-100GB-osak már kívánnák az 512-est...

Mindent letéptem, de így is csak 15GB maradt szabadon, márpedig SSD-n ugye legalább 20%.
Bioshock:Infinite, Payday2, WoT, Star Citizen. Ezek voltak már csak fent. Töröltem, amit legkevésbé használok.
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
és ezt hogy sikerült? vagy inkább miért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Asztalos klub
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Autós topik
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- Eladó Apple MXQT2D/A Magic Keyboard Német / 12 hónap jótállás
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
magasabbra is emeltem őket, meg jobban ki is húzhatóak ha akarom (most ilyen 60%-os távval nyúlnak ki). És ami a legfontosabb: végre elférek az asztalon. Tudom hova félretolni a billentyűzetet ha le akarom tenni a tálcát vagy poharakat, nem akad el az egér kábele semmiben, és nem kell elhúzni a gépig 25 usb kábelt. No meg majd ha előveszem a hotas-t, azt is be tudom majd dugni a monitor állványába, nem kell a hosszabbítóra tett usb hubot keresgélnem
Nekem is kell majd átalakítózni az biztos, DVI-t HDMI-re, vagy HDMI-t DVI-re attól függ milyet veszek, de ilyen átalakító még kábelben is van.
Nekem nem tűnik drágának az átalakító, ha már vesz az ember egy 27"-os monitort.
), a fémtok is szép, de a többi elég gyenge holmi. Egy gyűjtőinek szerintem alapkelléke az artbook, itt meg egy üres noteszt adtak gagyi újrahasznosított papírral, rossz volt belenézni. Max a térkép érdekes még, de az sem nagyon érdekel. Nekem figura kéne egy normális karakteralak vagy valami, hogy azt mondjam itt kezdődik egy jó CE, és utána jöhet a többi tartalom, fémtok artbook és csak ezek után az egyediségek.

, így végül 60K-ért elmegy + 10k a szemüveg és akkor egy 10-est kell rátennem és jöhet a két 24"-os LG, és volt értelme megvenni az állványt.