Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Johnny_vT
    senior tag

szerintem felesleges elolvasni az eula-t, aki feltette az adatait a mobile.de-re, biztosan nem adott rá engedélyt, hogy te onnan leszedd, hiszen nem is tudhatott róla, hogy le akarod szedni.

az én álláspontom szerint ez az ötlet sérti az adatvédelmi szabályokat, én hozzá se fognék.

Nem vitatkozni akarok, hiszen az ügyben nincs tapasztalatom. Viszont logikailag nem látom miért lenne a hirdetett járművek adatainak begyűjtése jogsértő, hiszen azok teljesen nyilvánosan publikált adatok, amiket én is, te is bármikor elérhetünk a weboldalon. A különbség, hogy nem a mobile lassú kezelőfelületét kell nyomkodni hozzá, hanem egy Excel táblát / adatbázist pörgetni.

Analógia (szerintem): mintha egy koncerten egyesével kéne mindenkitől megkérdezned, hogy milyen színű pólót hord, de ehelyett te a lelátóról összeszámolod magadnak.

A személyes adatok (mint név, telefonszám) ehhez szükségtelenek is lennének. Bár az tény, hogy valószínűleg csak egy extra lekérdezésen múlna azok kigyűjtése is, azaz a lehetőség adott rá (de ezek is nyilvánosan az oldal minden user-ének).

Új hozzászólás Aktív témák