Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- pechman8: 300B vs. GU50: a Herceg és a Koldus
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- potyautas: Nóta állj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Johnny_vT #3818 üzenetére
két dolog:
1. az adatbázishoz kapcsolódik szerzői jog. az adatbázist valószínűleg abban a gazdasági konstrukcióban építik, hogy bejön az adat, reklámokkal megpakolva kiteszik, azért kapnak díjat, ebből tartják fent a szájtot. ha te excelben pörgeted, akkor megsérted az adatbázis tulajdonos szerzői jogait.
2. a rajta levő személyes adatokhoz fűződő adatvédelmi jog: az adatot csak arra lehet használni, amire felhasználási engedélyt kaptál az adat tulajdonosától. tehát pl. hiába van kint a nevem, mobilszámom, email címem nyilvános adatbázisban, ha én ezeket az adatokat egy bizonyos célhoz kötötten tettem ki oda, te nem használhatod semmilyen más célra. a felhasználási jogosultságot nem a publicitás alapozza meg, hanem az adatkezelési cél és a hozzá adott engedély.tehát ha én azért rakom ki publikusan a telefonszámomat, hogy az autómat megvegyék, akkor azt csak az a webhely kezelheti, amelyikre kiraktam a hirdetésemet, csak azért, hogy az autóm eladásában közreműködjön, plusz a vevő kezelheti abból a célból, hogy vételi szándéka esetén felhívjon. minden más felhasználás illegális. te semmilyen engedélyt nem kaptál az adat kezelésére, tehát nem kezelheted. teljesen mindegy, hol találtad az adatomat, ha nem kaptál tőlem engedélyt a kezelésére, akkor nem kezelheted.
-
bambano
titán
válasz
Johnny_vT #3815 üzenetére
szerintem felesleges elolvasni az eula-t, aki feltette az adatait a mobile.de-re, biztosan nem adott rá engedélyt, hogy te onnan leszedd, hiszen nem is tudhatott róla, hogy le akarod szedni.
az én álláspontom szerint ez az ötlet sérti az adatvédelmi szabályokat, én hozzá se fognék.
-
bambano
titán
válasz
Johnny_vT #3812 üzenetére
"üzemeltetőjét én jogi értelemben megkárosítom?": igen, egyértelműen megkárosítod.
"technikailag itt nem adatlopásról van szó (hiszen az információ szabadon, ingyen hozzáférhető": de, adatlopás.itt az a lényeg, hogy a mobile.de milyen feltételekkel vette át a hirdető adatait. egyrészt nyilván nem olyannal, hogy azt bárki viheti és akkor a mobile.de rendszerét megkerülve szabadon garázdálkodhat közöttük.
másrészt aki oda felrakott egy hirdetésben személyes adatot, az azt engedélyezte, hogy azt az adatot a mobile.de az autó eladásával kapcsolatos folyamatokban kezelheti. senki semmilyen más célra nem kezelheti.az igaz, hogy a németeknél szigorú a törvény, szóval ha nem akarsz beleszakadni a bírságukba, ne csináld.
-
Tanisz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair SF850L Gold 850W SFX Moduláris Tápegység
- Corsair RM1000X Gold 1000W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- MAKULÁTLAN! Dell Precision 7760 Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Kiwiears Astral
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB ZALMAN Z1 Plus EVGA 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest