Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motyi
senior tag
Sziasztok!
Van arról valami információ, hogy PCIe -es X-Fi mikor lesz elérhető, vagy mikorra tervezi a Creative a piacra dobását.
Azt tudom hogy az extreme Audio már elméletben van PCIe -es változatban(bár hazánkban még árlistán sem láttam), de engem a Gamer változat érdekelne.
Sajnos nics szabad PCI slot a lapomon csak PCIe és ezért meg van kötve a kezem, amíg nincs PCIe-es Gamer kártya addig csak alaplapi Realtek HD izével játszok/zenélek. -
punish3r
aktív tag
az én hangrendszeremnél pont az a probléma h sok a magas, de a mély kevés(csak a sateliteknél)! bass redirectionnál 120Hz-n van a crossover amúgy!
egyik srác írta h az audigy-nél ő tudja külön csak a sateliteknél állítani, itt sehogy se tom megoldani....?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Már a jövő sem a régi...
-
Motyi
senior tag
válasz horvathkrisz #2453 üzenetére
Azért mert haver azt mondta, hogy a hama 2.0-s 100W PMPO-s hangszóróm 8.1-es, THX-es, 10.000 W-s lesz a PCIe-től.
Komolyra fordítva a szót, idézet abból amit a kérdésemben is leírtam:
''Sajnos nics szabad PCI slot a lapomon csak PCIe és ezért meg van kötve a kezem, amíg nincs PCIe-es Gamer kártya addig csak alaplapi Realtek HD izével játszok/zenélek.'' -
Motyi
senior tag
válasz jolti05 #2456 üzenetére
Szia!
Az alaplapomon 2db PCI slot van.Az egyikben TV tuner van a másikban egy speciális hardware ami a munkámhoz kell jelenleg (amikor otthon melózok).
Az utóbbi nem helyettesíthető mással, TV tunertből meg nem tudom hogy van e már PCIe-es, de most arra nem akarok költeni.
Csak arra lennék kíváncsi hogy mikorra lehet PCIe-es normális X-Fi-t kapni.
Fél éven belül esetleg elérhető lesz vagy még akkor sem túl valószínű?
Az a gáz hogy 1 év és az új, komolyabb alaplapokon már nem is lesz PCI foglalat, hiszen a mostanimon van 2db, az új Intel X38-as lapkészletre épülő deszkák között már lesznek olyanok amin csak 1db lesz, aztán meg jó esélyel zéró.
[Szerkesztve] -
jolti05
őstag
Értem a problémát
Azt tudom javasolni, hogy írj egy mailt a Creative-nak, vagy kérj meg engem, és holnap dobok nekik egy mailt, hogy mikorra várhatóak
Sajnos nekem nincsenek információim erről, de fél éven belül csak kiadnak valami PCI-Express foglalatba.
El tudnád nekem mesélni, hogy mibe és hogyan van bekötve a TV-Tunered? Csak mert nemsokára szeretnék én is egyet a gépembe, és foggalmam sincs (vagyis fórumozgattam, így van valamennyi fogalmam) hogy hogyan működik, mennyire terheli a gépet, nem ismerem a felvétel méretés, satöbbi. Köszi
Ja és nekem is csak két PCI foglalatom van Egyik az X-Fi-é, a másik pedíg félre van téve a tunernek
Azt nem nézted még, hogy USB-s, tehát külső X-Fi kapható-e a piacon? Valami láttam hozzá, ami külsős, de nem hiszem, hogy az a kártya volt maga.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Motyi
senior tag
válasz jolti05 #2458 üzenetére
Tunerről majd holnap írok privit, hogy ne legyen off.
Külsős meg nem igazán hoz lázba:
1. Nem tudom hogy 100%-ban megedgyezik e a Gamerrel tudásban(pl. hardwares gyorsítás) vagy csak olyan eXtreme Audio féle
2. Gondolom drágább is
3.Lehet maradi vagyok, de a hangkártya a gép belsejébe való, nem kívülre... -
jolti05
őstag
Rendben, köszi
Utána kell nézni, hogy más-e valamiben, de nem hiszem, hogy különbözne ugyaz a márka és típus.
Mi az, hogy csak, Xtré Audijó tulaj vagyok
Igen, az biztos, hogy drágább
Hirtelen nem tudom, ez az-e, de azért rákerestem.
[link] [link]
Aztán egy másik: [link]
Nem vagy maradi, én sem szívesen vennék egy külön dobozt, amit rárakhatsz a géped tetejére, mert az a hangkártyaA lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Motyi
senior tag
válasz jolti05 #2460 üzenetére
Bocsi, nem akartam/akarom leszólni az Xtré Audio-t, csak nekem több kell.
Ha már több mint 20k kiadok egy hangkártyára akkor az HW-ből gyorsítson mindent, legyen olyan csatlakozója(PCIe), hogy ha 1-1,5 év múlva veszek új alaplapot akkor ne azon kelljen görcsölnöm, hogy ''van e rajta PCI csati'' , mert ha nem akkor vehetek megint új hangkártyát, ami jó esélyel ugyan olyan lesz csak a csatlakozót változtatták PCI-ról PCIe-re. -
jolti05
őstag
Semmi, semmi, csak poénkodok, tudom mire képes az Audió
Értem, persze, jó gondolatmenet. Bosszantó dolog, amikor nemrég vettél valamit, és egy hardwarecsere miatt más ''apróságot'' is le kell passzolnod kompatibilisás-probléma miatt.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
zso73
veterán
Tegnap vettem 14100 Ft-ért egy X-FI ex audio-t . Nekem nagyon tetszik a hangja. A Genius hangfalam teljesen másképpen szól, mint azelőtt. C média integrált van, ami Vistás, és jó minőségü. De ezzel össze sem lehet hasonlítani.
Egyszóval király."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Ace Ventura
addikt
Én is vettem egy Xtreme Musicot.Hétfőn lesz meg a Logitech X-540-esem.Remélem tutkó lesz.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
jolti05
őstag
válasz Ace Ventura #2465 üzenetére
Kis képzavarban vagyok. Neked van szervizben az 5000-res, vagy még csak most fox venni szisztemet?
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Belphi
csendes tag
Sziasztok!
Pár jótanácsot kérnék hangkártya ügyben.
Most szeretnék új kártyát venni, eddig Audigy2 volt, meg voltam vele elégedve.
Az X-Fi kártyákat kezdtem el nézegetni.
Elsősorban Film nézéshez, meg zene hallgatáshoz lenne használva, szóval a játékok hangja nem érdekel igazán, viszont a többihez tökéletes legyen.
Egy Cambridge Soundworks 5.1-es THX-es hangrendszerem van.
A Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS kártyát nézegettem, amit még árban meg tudnék fizetni.
Ennyi pénzt csak akkor szeretnék kiadni ha tényleg sokkal jobb mint az Audigy2, és hallhatóan, nem pedig műszerrel mérve.
Mi a vélemény, tényleg annyival jobb ez a kártya (film nézéshez, zene hallgatáshoz) hogy érdemes kiadni rá ennyi pénzt?
Ha ez nem igazán alkalmas ehhez, akkor melyik kártyát ajánlanátok?
Csak ne az X-fi Elite Pro-t, sajna annyi pénzem már nincs.
Köszi
Üdv
Belph -
Ace Ventura
addikt
válasz jolti05 #2466 üzenetére
Igen, szervizben van az 5000-res.Hétfőn jön a Logitech X-540 esem.Nagyon várom már, hogy összedugjam az Xtreme musiccal.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
éN79
addikt
Ha nem játékre akarod (én mondjuk arra se költenék Fatal1ty-re) akkor egy Xtreme Gamer szerintem már bőven jó lehet (a fatal1tyhez képest kb. a ram ''hiánya'' a megkülönböztető, a többi eltérés szvsz. nem kardinális).
Én Audigy4-ről váltottam és szerintem van különbség, főleg a fícsöröknek köszönhetően, ráadásul szinte csak zenehallgatásra használom. -
punish3r
aktív tag
Hogy és milyen kábellel tom ezt [link] összekötni az XtremeMusic hangkarimmal?:S RCA kábelen kívül esetleg?
[Szerkesztve]Már a jövő sem a régi...
-
zso73
veterán
válasz jolti05 #2472 üzenetére
Én nagyon türelmetlen vagyok. Ahol volt ilyen kártya, ott 20-ért volt. Az exnél volt a legolcsóbb.
A tesztet érdemes elolvasni a ficsörök miatt. Mit kapcsolj be, és mit ne."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
Vista drájver normális mikor jön ki hozzá? Nekem nincs mixer vista alatt, így nem tudom bekapcsolni a bass ládát.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
-
Ace Ventura
addikt
Hogyan tudom egy Xtreme musicra rádugni a hár frontján lévő mikrofon, és fülhallgatócsatit?
-
szjoci
őstag
válasz Ace Ventura #2477 üzenetére
sajnos csak így: [link]
-
-
Ace Ventura
addikt
Hát asszem ez kemény menet lesz.Azért köszi.Meglátom, hogy nekivágok e.Nem értem miért nem lehet ezt normálisan megoldni egy 20K-s hangkarinál.
Alaplapról nem lehetne?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
zso73
veterán
Megtaláltam. [link]
Be kell illeszteni mind a két forrást, és akkor ''gyors'' 172 Kb/s.
De azért az anyukájukat. 2 € a CD. 15- 20 e Ft-os kártyánál még plusz fizessek, hogy menjen Vista alatt? Vagy az MS, vagy a Creative adja ingyen! a CD-t
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
szjoci
őstag
válasz Ace Ventura #2480 üzenetére
én úgy oldottam meg a dolgot hogy az integrált hangkártya mikrofon bemenetét és fülhallgató kimenetét vezettem ki a ház elejére. Így pár kattintás és a fülesen jön a hallgatnivaló, mikrofonnak meg az alaplapi van beállítva
zso73: így konkrétan nem akartam torrentet linkelni, de úgy látom feltaláltad magad működik már a dolog? -
zso73
veterán
Korrekt volt. ;)
Kiírta a Vistás telepítő, hogy nincs a gépemben X-FI hangkártya.
Simán a drájver feltelepül, de más nem. A többi nem látja a kártyát.
A másik letöltött ISO-t nem tudom megnyitni, mert a Vista a jogosultság miatt nem enged hozzá.... Mfos
XP alatt meg megy minden."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
jolti05
őstag
Nekem müxik az X-Fi, csak a softwareben vannak apró gubancok. Hiányzik 1-2 funkció, a hangfalak külön halkítása-hangosítása opció pedíg nem él. Amúgy jó. Ja és 64bites a rendszer, a héten feltolom a 32biteset, hátha ezúttal nem csalódom.
-
zso73
veterán
válasz jolti05 #2485 üzenetére
Ennyire műxik nekem is. A diagnosztika még a hangfalakat is megszólaltatja. Egyedül a bassz láda nem szól. A crossover beállítások hiányoznak. Az audio console, és a mixer nincs.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
jolti05
őstag
Nekem Sztereó rendszerem van most, így nem ugyanazt tapasztaljuk, ugye. De ezexerint nekem is dettó ugyanez a probléma, csak mást használok. Még nem tudom rá a megoldást, remélem a 32 bites rendszer lesz az. Ha nem, akkor passz. Talán egy frisebb driver, ha jön.
-
zso73
veterán
Nem, 32 bites home Vista van fent. A Bassz láda is megy rendesen?
A 64 bites vista nekem bejött, csak nem volt értelme.
Akkor viszont kérek egy kis segítséget! Lépésről lépésre magyarázat kellene.
A CD autorun telepítésnél azt írja ki, hogy nincs ilyen hw. A web X-fi web drájver feltelepül.
Az Auto update műxik, és nem ír semmi hibát.
A console nem indul el......Csiálok képeket.
Én 79: Milyen kártyád van, és melyik verzióval jó?
A Creative forumon is be van linkelve a torrent is. Csodálkozom, hogy nem szedték ki.
[Szerkesztve]"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
A képek a telepítést követik végig. [link]
Az egyes képen látszik a hibaüzenet a sárga háromszöges ablakban, ami a szabályzó megnyitásakor keletkezik.
[Szerkesztve]
-
szjoci
őstag
baccus én benéztem valamit rendesen, de picit visszaolvasva már látom hogy Audio-d van és nem music-od mint amit hittem. Sorry Így nem igazán tudok segíteni, de egy audio tulaj biztos leírja majd mi lehet a baj. Remélem támogatják a progik a kártyádat és nem potyára töltettem le veled azt a cd-t..
-
szjoci
őstag
picit turkásztam a creative knowledge base-jében és ezt találtam:
''SID33900
This Sound Blaster X-Fi Vista Installation CD is intended to support X-Fi products bought before a Vista installation CD was available in the box.
It supports the following models:
SB X-Fi Xtreme Music (SB0460)
SB X-Fi Xtreme Gamer (SB0730/SB073A)
SB X-Fi Xtreme Gamer - Fatal1ty Professional Series (SB046A)
SB X-Fi Fatal1ty FPS (SB0466/SB0256)
SB X-Fi Platinum (SB0460/SB0251)
SB X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series (SB046A/SB0256)
SB X-Fi Elite Pro (SB0550/SB0510, SB055A/SB0510)
This CD does not support the Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio range (SB0790/SB0792).''
szerk.: a driver által feltelepített konzolból meg sajnos nem fogod tudni bekapcsolni a bass redirectiont. Tudom, mert én is szívtam vele amíg ki nem adták a vista supportos cd-t
[Szerkesztve] -
EkSYS
senior tag
Sziasztok !!!
Kb. 2 hete kértem tanácsot abban hogy tuningoljam az E6300-at P5B deluxe-ban.
Ment --> 2.8Ghz-en stabil. -nak látszott.
Megy most is csak szitál a hang (Sb X-Fi audio). Ha visszateszem 1.8-ra akkor semmi. 2.8-on meg recseg, zizeg
Ha tud valaki kérem segítsen!Eki - az eredeti
-
zso73
veterán
A pci frekit tedd a gyárihoz minél közelebb.
Én 79 :köszi. Ez ta CD-t írtam ki, és ezzel nem megy.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Szjoci: Nem is indul el a konzol. Hibát ír ki. A képeimben szerepel is.
The console cannot be launched. Nincs rendesen telepítve a rendszerre. Telepítse újra.
Ez miért van? Az update meg azt íyrja ki, hogy nem tudok mit frissíteni ,mert naprakész vagyok.
-
zso73
veterán
Az összes szlotban kipróbáltam, és nem megy.
A programok naprakészek.
HELPPPP!!!!!!!!!!!!!"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Ace Ventura
addikt
Egy újabb baklövésem [link]
Pedig az Xtreme musiccal szépen szólna biztos.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
havri1
félisten
Üdw!
Mi a különbség az X-Fi Extreme Audio és az X-Fi Extreme Music és az X-Fi Extreme Gamer között?
Árban elég nagy a különbség, és nem tudom melyiket vegyem átlagos felhasználásra (game, dvd, HD, mp3)
[Szerkesztve]havri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest