Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Sziasztok lenne egy nagyon láma kérdésem..........
Az X-fi, hogy adja ki a 7.1-et ???? Én valami elosztós 3 jack-ből--->4 jackes megoldást láttam........ (éljen: 35 000 Ft-os hangkari......)
Vagy a Flexi-jack lesz a 4. kimenet ??????Következő kérdés, hogy ha csak így adja ki, akkor hol lehet ilyen kábelt beszerezni (nem feltétlenül veszek Gigaworks-öt (ahhoz asszem adják)???
Egy 7.1-es házi-mozi erölködőhöz kellenne a megoldás (szóval jack---->RCA) !!!!!!
Most vagyok vásárlás előtt, és hát ez dönti el, hogy 5.1 vagy 7.1 lesz-e belőle, mert az X-fi minőségéről nem akarok lemondani (de a 7.1 is kellene)............
-
imibogyo
veterán
Köszi a válaszokat de, mint írtam a jackes dologban majdnem biztos voltam..........
A baj csak az, hogy nem Creative termékhez lenne a connect, és a kábel a problémám fő forrása...........
(ja most néztem meg a linket szjoci ) de ez most 5.1 vagy 7.1 ????????
Honnan tudnék ilyen kábelt szerválni ???? Vagy marad az 5.1 külső erölködővel ??????
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz imibogyo #2905 üzenetére
7.1, csak ilyen 4 érintkezős jack csatlakozó kell hozzá. Még ilyet nem láttam, passz hogy honnan lehet beszerezni ilyen madzagot Természetesen a creative online boltjában kapható, 14 euró+pk-ért...
[ Szerkesztve ]
-
Dave64
aktív tag
Látom az X-Fi XTREME AUDIO nem támogatja az EAX 5-öt. De a négyet igen??
előre is köszi
Dave64 -
Faget
tag
Sziasztok!
Csak annyit szeretnék tudni, hogy szerintetek megéri-e egy Creative SB X-FI Platinum-ba befektetni?
A gépet Főleg jó minőségű zene hallgatására, filmre és játékra használom. Ebben a sorrendben.
Köszi a válaszokat.
Esetleg aki rendelkezik egy ilyen karival megköszönném ha írna pár sort róla!
Kösz még1x!
-
szacsee
nagyúr
Szerintem nem, én most adtam el az Audigy 2 Zs-em és Xfi-t akarok venni, de szeritnem, ha nincs stúdiód, vagy 1000W-os prémium kategóriás erősítőd, akkor felesleges.
Ha jól látom Audigy-d van, sokan azt mondják, hogy az Audigy 2 ZS-nek is szebb a hangja, de az X-Fi-é még jobb. A te kártyád szerintem az X-Fi Extrem Gammer.
A nagyok majd jönnek és érdemben válaszolnak neked.
Addig írd le mivel lenne összekötve a kártya! -
félisten
Ha minőségi zenehalgásra vágysz, akkor ne X-Fi-t végy, azt nem arra találták ki.
Ha van egy rendes sztereo rendszered, akkor próbáld ki a HiVOX Lupus-t, USB-s átalakítóval 80e pénz, de ezért minőséget kapsz.
Ha házimozi erősítőd és rendes hangfalaid vannak, akkor akár az alaplapi hangkártya is jó, ha van SPDIF kimenete és 192khz-en tud PCM hangot kiküldeni (a legtöbb újabb Realtek hangkeltő erre képes). Kisebb probléma, hogy csak a komolyabb Realtekekben van Dolby Digital Live és/vagy DTS Connect, ezen két szabványt támogató hangkártya képes arra, hogy digitális kimeneten tömörített 5.1-es hangzást vigyen ki a digitális kimeneten játékok illetve olyan meghívások által, amikor a hangkártya hozza létre a térhangzást (pl. 5.1-re való felkeverés Winamp alatt), az erre nem képes hangkártyák, mint az X-Fi csak sztereo jelet képes kiküldeni ilyenkor. Filmnézésnél nem probléma ez, a filmhez tömörített térhangzást az erősítőd kódolja ki, ahhoz a hangkártyának nincs köze.
DDL és DTS Connect képes hangkártya az ASUS Xonar vagy a Zalman Barracuda, illetve az Auzentech X-Fi alapú hangkártyája. A Creative jövőre igéri a DDL/DTS Connect támogatást, de még nem tudni, hogy a jelenlegi X-Fi vonalon is elérhető lesz-e, avagy új hangkártyacsaládot jelent ez.
A digitális kapcsolatot azért javaslom, mert egyszerűbb (sokkal kevesebb kábel kell), másfelől nem háklis a gépből származó elektromos zavarokra.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
imibogyo
veterán
[I]Természetesen a creative online boltjában kapható, 14 euró+pk-ért...
Rendelt már valaki Creative-éktól, sima OTP-s kártya adatait elfogadja, vagy valami spec cuccos kell hozzá, szállítási költség esetleg ???
Bocs az offért és kösz.........
-
Faget
tag
válasz szacsee #2910 üzenetére
ezt használom most, az zenét nem kevertetem fel 5.1 hanem stereoban megy a hangfalakkal, akkor most teljesen fölösleges költenem ilyesmire. Inkább gyűjtsek és profi hangfalpár és király cucc hozzá? A gépet hagyhatom így?
Cifu szerinted mit érdemes építeni egy jó minőségű zenehallgatásra?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szerintem zenehalgatás terén az X-Fi nem lesz igazi előrelépés az Audigy-hez képest, videónézésben szintúgy, játékok terén viszont mindenképpen, azt már te döntsd el, hogy megér-e neked ennyit.
Ha a zenehalgatási projectbe komolyabban akarsz invesztélni, akkor egy jó sztereo erősítő, és két jó hangfal kell (vagy a lent említett Lupus, utána végfok (sztereo erősítő) és két hangfal). Itt jön a fájó pont: egy jó rendszer ára bizony nem gyengus, egy alapszintű sztereó erősítő úgy 50-60e Ft újonan, egy valamire való hangfalpár pedig olyan 100e Ft kkörül kezdődik. Ha ebbe az irányba akarsz lépni, akkor uccu neki, fogj egy-két "demo CD"-t (olyan zenei CD-ket, amilyen zenéket akarsz hallgatni) és irány végigjárni pár Hi-Fi boltot, például Hi-Fi barlang vagy a Toshiba Shop a Lurdy házban. Halgass meg minél több összeállítást, hiszen te fogod hallgatni, a te izlésed a döntő.
Ha én törném a fejem ilyesmin, akkor valszeg egy Harman/Kardon HK 970 erősítőt és egy Dali Ikon 7 hangfalpárt vásárolnék, de ez bőven 300e Ft felett van, ennyit pedig nem áldoznék rá, megelégedek az Onkyo házimozi erősítővel és a Yamaha NS-555 hangfalak által nyújtott zenei élménnyel jelenleg...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Pxs
aktív tag
X-Fi XtremeAudio valójában tényleg egy átcímkézett Audigy 1 / SE ?
A Live-nál sokkal jobban szól az XA nálam, de a 192 Khz / 24 bit mintavételezés piszkálja a fantáziámat az Audigy 2 ZS esetében...nagy a különbség "mezei" audio CD/DVD esetén a 96 Khz-hez képest ?
Hasonlította már valaki össze a kettőt ?
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
veterán
X-Fi XtremeAudio valójában tényleg egy átcímkézett Audigy 1 / SE ?
Nem teljes mértékben, kevesebb zajt szed össze a gépből mint az elődei, és jobb a szoftverkörítés.Audió CD esetén sztem nincs érdemleges különbség.
Nekem az a véleményem, hogy ha vki akar venni egy integráltnál jobb, játékra is használt hangkártyát, akkor vegyen legalább egy X-Fi Gamert, ha nincs rá pénze akkor meg maaradjon az integráltnál.
-
Tithian
őstag
Most már igazán talán senkinek, 35K-ért Auzentech Prelude kapható, ami mindent tud, amit egy X-fi, sőt. Igen jó DAC, és opamp van rajta, s játékoknál sem erőforrásigényesebb, mint a sima X-fi.
Ha csak játékok miatt kell, akkor persze valószínűleg nem fogja észrevenni a tulaj az X-fi és Audigy 2 közti különbséget sem...Zenehallgatásra szerintem adott pénzösszegből sokkal jobb fejhallgatót lehet szerezni, mint hangfalpárt, bár ez ízlés kérdése is...
</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."
-
HolyFire
aktív tag
Helló mindenki!
Tudtok ollat vagy egyáltalán létezik ollan hangkari amivel fel tudom venni amit jáccok gitáron??? Úgy normálishoz hasonló minőségben??? Ez az X-Fi tud illet?
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
HolyFire
aktív tag
Erősítőm van....van rajta kimenet is és nem csak a fülesnek.... CSak eddíg még valahogy nem tudtam normális felvételt készíteni....mindíg valami recsegős sz@r kerekedett ki a végén... Ezért kérdeztem hogy valami jobb minőségű kari kellhet hozzá vagy valami speckó program?
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
kockanadrag`
csendes tag
Most érkezett meg az X-fi XtremeMusic kártyám és beraktam nagy boldogan, de a gép egyáltalán nem bootol, monitor nem ad képet, billentyű ledek nem villannak fel, semmi sem történik. A ventilátorok persze felpörögnek. Ha kiveszem a kártyát, úgy megy a gép tökéletesen.. Végigpróbáltam összes PCI slotot.
Gépem:
Gigabyte 965P-DS3 revizió 3.3 legújabb F12es BIOS
2x1 giga DDR2-800as GEIL Value
Intel Core 2 Duo E4300 @ 2700mhz
Club3d 8800gts 320mb
és 1 sata2 wd 160gb 16mb cache vinyóMi lehet a probléma? Fontos lenne!
I'm pretty sure Celeron is translated from the Greek word useless.
-
milanscs
aktív tag
válasz kockanadrag` #2924 üzenetére
Valami más PCI-os kari van a gépben?
Ha van az megy?
A tuningot vedd vissza.
A PCI frekvenciája 33mhz legyen.
Lehet a kártya halott...Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!
-
kockanadrag`
csendes tag
válasz milanscs #2925 üzenetére
Nincs más PCI kari a gépben, tuningot visszavettem, nem használt.
Ellenben a BIOS F7-esre való visszafrissítése után most bejutok vele Windowsba és az ki is írja hogy talált egy Multimédiás Audiovezérlőt, de hiába telepítem a drivert akár CDről akár az újat netről, semmi nem történik. Ha újraindítom a gépet akkor ugyan úgy újra megtalálja hogy Multimédiás Audiovezérlő és ennyi.
További tanácsok?I'm pretty sure Celeron is translated from the Greek word useless.
-
milanscs
aktív tag
válasz kockanadrag` #2926 üzenetére
Hát más nem jut eszembe.
Egy másik gépbe kéne kipróbálni a karit.
Nekem is Music van, de azzal ilyen problémák sose voltak.Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!
-
veterán
válasz HolyFire #2923 üzenetére
Be kell állítani a hangerőket, az erősítőn is meg a hangkártyán is.
Először is windowsos hangerőszabályzóban tilts le minden fölös bemenetet, a válaszd ki, hogy a line inről vegyen fel, aztán felvétel közben állítgasd úgy a hangerőt, hógy jó legyen. Ha túl sok a jel, akkor akkor berecseg, ha kevés akkor meg csak vmi zörejt fogsz hallani. -
Kleroo
veterán
Sziasztok. ma jött meg az emusicom. kb így mutatném be: kuuuurva jó. a z5500amat már majdnem szétküldi, legalábbis olyan intenzív dinamikus sistergésmentes hangot ad, hogy megkönnyeztem(eddig a régi stereokimenetről hallgattam aminek az egyik fele"elszállt")
az a baj hogy oem, ezért hipergagyi kezelőfelületű progit kaptam. illetve nem is kaptam csak vistásat, így örülök hogy szereztem xpre. valaki nem tudna linket dobni hogy honnan lehet csili-vili felülető progihoz jutni? egy ilyen kártyához már illene.köszönömHodor. Hodor? Hodooor!
-
Mozso26
senior tag
Üdv boldog x-fi tulajok!
Az lenne a kérdésem h nektek Vista alatt van-é a játékokban eax támogatás mert nekem nincs. Fel akartam tenni az Alchemy-t de telepités közben cd-t kért vagy nem tom mit, a lényeg h azt most nem tudtam telepiteni ,de a régebbi drivert azt még igen az Alchemy-vel de akkor sem volt eax. -
Kleroo
veterán
most néézem . a digitális kimenete nem coax? pedig én előre vettem 5 ezer forintos coax kábelt. dicsek!!! akkor ebbe mi megy? egy coax-jack végű kábel?
(ha jackes akkor mitől digitális?)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
fradi81
veterán
-
cadgers
aktív tag
Valaki help plz!
SPDIF-fel használom az X-Fi-t + digitális erősítővel, és nem tudom hogy lehet játékokban térhangzást produkálni, ebben tudna valaki segíteni hol mit mire kell állítani?
-
adibook
tag
Sziasztok!
Ket kerdesem lenne.
Hangkartya vasarlas elott vagyok es nem tudom mi a kulonbseg az X-fi xtreme music es a gamer kozott.
Jatekra kellene es minimalis zenere es ezert a gamer neve jobban hangzana de a music meggyozobbnek tunik.
Mit javasoltok.
Meg egy berakom a kartyat akkor erdemes a bios-ban kikapcsolni az alaplapi hangchip-et?koszonom
Adam
P5N-E SLI,3.0 Ghz C2D 6850-Zalman CNPS8000,2Gig XMS2 TwinX 800 CL4,8800 GTS 512,OCZ 700w GameXStream,X-Fi Xtreme Gamer,ANTEC 900,Zalman ZM-MFC2,Acer X221W 22"Wide,Thrustmaster RGT FFB Clutch Editon
-
adibook
tag
Koszonom.
Akkor melyik legyen.NAgyjabol egy arban van.
A gamer tudhat valami ujjat?P5N-E SLI,3.0 Ghz C2D 6850-Zalman CNPS8000,2Gig XMS2 TwinX 800 CL4,8800 GTS 512,OCZ 700w GameXStream,X-Fi Xtreme Gamer,ANTEC 900,Zalman ZM-MFC2,Acer X221W 22"Wide,Thrustmaster RGT FFB Clutch Editon
-
adibook
tag
Koszonom!
P5N-E SLI,3.0 Ghz C2D 6850-Zalman CNPS8000,2Gig XMS2 TwinX 800 CL4,8800 GTS 512,OCZ 700w GameXStream,X-Fi Xtreme Gamer,ANTEC 900,Zalman ZM-MFC2,Acer X221W 22"Wide,Thrustmaster RGT FFB Clutch Editon
-
Mozso26
senior tag
Segitsetek ha tudtok:#2930
-
COSMIC
csendes tag
hell ó MMindenki !
X-Fi Elite Pro kártyám van, eddig okésan is működött, élveztem minden előnyét, de
szerintem a driverrel van szarakodás, egyszerűen képtelen vagyok már rájönni mi baja van.pedig tiszteltem ennyire a kártyát hogy mikor megvettem, még a windozt is ujraraktam, gondoltam, tiszta lappal indul minden, fasza lesz.
és jó is volt ! huuu... tökklafa.
csak kb.3 hete valami gebasz lett, mittomén mi "rendszer súlyos hiba után állt helyre", meg belefagyott a lefagyásba... tudod ilyen tipikus windows szösszenetek...
és azóta a távirányítón az effekt gombok nem aktívak, csak magán a külső egységen...
tehát egyik MODE-ban sem aktív a 4 effekt gomb. de CSAK azok nem.
nem tudom ON/OFF és persze görgetni sem, de az I/O egységen villog a kis piros led, mint amikor valami "aktivitást" érzékel. !a többi gomb és funkció él !! semmi baj azokkal.
meg szerintem azóta "csipog" a Soundforge-ban, ha szerkesztek valamit.... ezt sem értem.
tehát szerkesztés alatt ilyen spontán, idegen, csipogások kerülnek bele a zenébe.
illetve azt is megfigyeltem, ha a bemeneti forrás pl. Mic (tehát mintha arról szeretnék felvenni), akkor is csipog..azaz.. KIHALLANI a winchester működését!! értitek?
tehát elindítok valamit és hallom a fülesen belül hogy: zzz..krsch..vííí...zz.. (dolgozik)hát nem érdekes????
KÉrem aki ezekről valamit, akármi tud segítsen. !
jó lenne.
én ezé most nem rakom ujra a windozt, egy rohadt driver miatt.... -
COSMIC
csendes tag
ja... még annyi, hogy egy haverom mondta, hogy ez elvileg egy "tipikus" hiba lehet (csipogás...) és hogy a nForce2 chipsetes alaplapoknál fordul elő, és hogy
elvileg kihaztak már egy erre szolgáló "javítást" Creative-barátaink..ha erről is tud valaki valamit, írjon kérem! előre is kösz!!!!!!
-
adibook
tag
zaisztok!
Vettem egy x-fi xtreme musicot.
A kerdesem az lenne hogy szerintwetek erdemes ujra rakni az Xp-t az uj kartya miatt?P5N-E SLI,3.0 Ghz C2D 6850-Zalman CNPS8000,2Gig XMS2 TwinX 800 CL4,8800 GTS 512,OCZ 700w GameXStream,X-Fi Xtreme Gamer,ANTEC 900,Zalman ZM-MFC2,Acer X221W 22"Wide,Thrustmaster RGT FFB Clutch Editon
-
-
Mozso26
senior tag
válasz adibook #2945 üzenetére
Ne tedd ujra nem ér annyit.
Az lenne a kérdésem h nektek Vista alatt van-é a játékokban EAX támogatás mert nekem nincs. Fel akartam tenni az Alchemy-t de telepités közben cd-t kért vagy nem tom mit, a lényeg h azt most nem tudtam telepiteni ,de a régebbi drivert azt még igen az Alchemy-vel de akkor sem volt eax.[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Van egy X-Fi Xtreme musicom, és most tettem fel a vistát.
Nem tudom, hogy mi lehet, de ha hangkari bent van, akor a gép be sem akar bootolni.Ha kiveszem a hangkarit, akkor minden okés.Vista 64-bit ultimate van fent.Ma raktam fel.
Eddig XP-vel nyomultam, és azzal nem volt ilyen gond, minden simán ment.
Nem találtam 1 vistas drivert se, amivel menne a cucc.
Lehet hogy én vagyok a láma. Mi lehet a baj?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs