Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Mire gondolsz? Én azt látom, hogy vegyes. 1) nagyrészt a megszokott módon, vadállatokként ábrázolják az orkokat, de eközben 2) van ilyen checkbox jellegű jóemberkedés az orkok felé, hogy ezek is emberek, csak el vannak nyomva. Na most utóbbinál nem tudom milyen konkrét narratívákat próbálnak beleerőltetni, mire gondolsz? Konkrétan? Mert ha valahol tényleg a kisebbségekkel vonnak komoly párhuzamot, akkor az 1-essel jelölt rész miatt ez bizony rasszizmus. Vagy nem rasszizmus, hanem jogos reakció az orkok részéről a vadállatként viselkedés? Tehát én vagyok rasszista?
Én ugye abból indulok ki, hogy bizonyos helyeket Mordornak szokás hívni, és az ott élőket orkoknak, ami dehumanizáló rasszizmus. -
válasz
Tasunkó
üzenetére
"The're eating the dogs, they're eating the cats, they're eating the pets of the people who live there"

ljk@ lezso véleménye is egy vélemény, mint másé. BB-t egy évadon át bírtam szenvedni (nem szeretem, mikor megpróbálják összemosni a művészfilmet a közönségigénnyel; kidegrázást kapok tőle és nem is köt le). Westworld az első évad végére sokmindent megmagyarázott, ennek dacára inkább zavart, mint lekötött. Főleg a számomra indolkolatlan erőszakossága. Black Mirror meg egy hatásvadász hulladék, pár valóban kiemelkedő epizóddal. Pl rögvest a nyitó rész az elnökkel. Alapvetően nem értem miért szopta be az egész világ (ld. "művészi" törekvések összemosása közönségigényekkel).
10/10 nem nagyon létezik. Ami az én (ugyanúgy lefosandó) véleményem szerint közel áll ehhez, az a The Americans és mondjuk a Chernobyl. Illetve a GoT első négy évadának nagy része. A Downton Abbey jó része.[ Módosította: radi8tor ]
-
WayneGace
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
" besèrülnek" Ez mit jelent?
-
Szerintem túlsok mindenki akar már túlsokmindent belelátni ezekbe... mert rá van izgulva és mindenben ezt nézi/látja.

Aztán lehet semmi ilyen tudatos szándék nincs ezek mögött.
Max aki írta/csinálta ez volt a "természetes".
-
Bad Pritt
félisten
válasz
lezso6
üzenetére
Semmi rasszizmus nincs benne, az orkokat pontosan úgy próbálják ábrázolni, hogy a jelenlegi amerikai társadalmi diskurzust ismerők felismerjék azt a narratívát, amire reflektálni próbálnak a készítők, de ne legyen teljesen egyértelmű a párhuzam. A mondanivaló egyértelműen ugyanaz, megvannak azok a sarokpontok, amiket jelenleg is érintenek a téma kapcsán, megvan a radikális és progresszív irányzat mindkét oldalon, bár vicces módon a tündéknél Galadriel képviselte végül mindkettőt a két évad alatt. Egy zanzásított, fogadjunk el mindenkit, mindenkinek joga van élni és egyenlőek vagyunk a világban narratíva pár mondatban elmesélve, a végén még a szokásos közhelyeket is felbüfiztették Adarral.
Lehet eredetileg nem volt szándékos, de a végeredménybe nem nehéz belelátni ezt a vonalat. Bár legyünk őszinték, ilyen narratívát véletlenül nem írunk bele egy olyan alapanyagba, ami szerint az orkok fundamentálisan gonoszak és el akarnak pusztítani mindent a világban, ami szép. -
-
Tasunkó
őstag
válasz
Narxis
üzenetére
Tényleg 2/10 a reális, mert az elsőt nézve még idegeskedtem azon hogy milyen, ezt már azért néztem hogy röhögjek. Ugyanakkor elmés trash volt, mert nem hagytak unatkozni, egyik pillanatban woke-al jöttek, másikban átlátszó baromsággal, és egyszerre mindkettővel is. Látszott hogy gondolkodnak, ötletelnek csak épp együgyűen. Meg a felénél rábukkantam a [The Woke Critic] - re, ami minden rész után még 10 perc szórakozás. Ha komédiát csináltak volna belőle, nem sikerül ilyen viccesre, mert amiatt hogy komolyan gondolták, olyan kifinomultan komikus lett.
Most játszottam a Shadow of Mordorral és abból is ollóztak, például Szauron figurája ott már 2014-ben ez az . Gyakorlatilag előjöttek egy átgondolatlan semmivel, ami ráadásul propagandisztikus, de annyira ostobán, hogy nekem kicsit már olybá tűnik hogy az orkokkal a kisebbségekre vagy bevándorlók elfogadására akarnak célozni, de nem akarok előre szaladni a 3. sorozatra, az biztos hogy lesz mire várni.Amandar külsejű volt
És ha belegondolok, hogy az első sorozat minden része után a szakmai weboldalak a világ minden részén osztogatták a 9 pontokat, meg tolták a hype-ot, most mindenhol akkora kuss van hogy öröm nézni. -
Ijk
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Nekem a Gyűrűk Ura 10/10 a hibái ellenére, az összfilmélmény miatt.
Breaking Bad-et elkezdtem anno 1-2 rész után feladtam, majd egyszer újra nekiesek. Wire is így kezdte hogy 5-10 perc után nem tudott lekötni, lekapcsoltam, fél év múlva újra nekimentem és lepörgettem pár hét alatt. Ezek persze teljesen más műfajok, Wire kiemelkedő sorozat, de nincs az az isten hogy újra nézzem valaha is, innentől kezdve még 9 sincs nálam. A csövesgyilkos vonal rettenet kizökkentett a megszokott magas színvonalból. Black Mirror nagyon változó, voltak benne erős részek (nekem talán a Metalhead a legemlékezetesebb), ott sem konstans a minőség. Westworld 1. évad tényleg top 10 nálam is, kár hogy utána fokozatosan leépült az egész.
Sorozatban egyedül a Band of Brothers amit többször újranéztem, de az árnyékában lévő Pacific-ot is kétszer láttam. -
Na most akkor a gyűrűs második évadát is 2x sebességgel kell nézzem ezek szerint?
-
Narxis
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Nálam 10/10 a Gyűrűk Ura mert többször újra tudom nézni annyira jó, a Hobbit meg 8/10. A Hobbit minőségét az csökkentette, hogy szét kellett nyújtani 3 filmre a nyomorult stúdió miatt, Peter Jackson eredetileg 2 részesre tervezte. Azért persze maga a könyv amiből dolgozik se olyan vastag mint a Gyűrűk Ura és érződik rajta, hogy talán ifjúsági regény, nem tudom, hogy hivatalosan az-e de én amikor olvastam úgy éreztem a Gyűrűk Urához képest.
A sorozatot én nem akarom együtt kezelni a filmekkel mert alma meg körte esete. Egyértelműen lehetett volna jobb ez a sorozat de engem nem nagyon zavar, hogy ki hogy pontozza, ha valakinek 0/10 hát legyen.
#78879 csak azt tudnám mi volt ebben a sorozatban woke? Maga a sorozat problémája szerintem az, hogy Galadriel-Szauron kapcsolatára összpontosított, kicsit olyan mintha pszichológust játszanának az írók és be akarják mutatni a szereplők lelkivilágát holott a filmben ez másodlagos volt mert maga a cselekmény vitte előre a sztorit, nem az, hogy pl. Gandalf hogy érezte magát. De ez nem egyedi manapság, az új Star Trek sorozatok ugyanettől szenvednek viszont ott tényleg van woke is.
-
HellGreg
őstag
válasz
Narxis
üzenetére
Ha nem olvastam volna a LoTR-t, nem láttam volna a filmeket, és nem ismerem Középföldét, akkor még lehet hogy egy 10/7-et adtam is volna. A Peter Jackson-filmek zseniálisak voltak, megőrizték a regény tündérmese voltát, ugyanakkor kellően át tudták adni a sötétséget, ahol kellett, és persze hatalmas karakterek voltak bennük, a fantasztikus zene is ott volt mindenütt és rengeteget adott az élményhez. A képi világ szintén. Mindez együtt hatalmas filmet eredményezett, olyat, amit nem unok 100-adjára visszanézni.
A sorozat az első másodperctől kezdve az utolsóig teljesen üres, hangulattalan, gyötrelmes, gagyi, jelentéktelen karakterekkel, lealantasított tündékkel. Én bizony sokat léptettem benne, nem tudott lekötni. Én is max 2/10-et adnék, és egyedül a grafika sikerült jól, viszont összehasonlítva a LoTR-rel, csak jól nézett ki, de elragadó nem volt az sem. Plusz akkor az elmebeteg szintre emelt woke... Összefoglalva, minősíthetetlen az egész. A balrog mondjuk jól sikerült, bár maga a jelenet természetesen nem. A hobbit, amire annak idején haragudtam, a csillagos egekbe értékelődött nálam ezek után.#78877pècsimunkás: ha megnézed a sorozatot, és utána a Hobbitot, felmegy az 8/10-re, garantálom.

-
válasz
Narxis
üzenetére
Akkor rossz a skálád.
Ha valamit nem tudsz megnézni, az már nem elég jó, de még nem elég szar. Ez a sorozat már elég rossz ahhoz, hogy nézni akarjam. 
Nálam maga a Gyűrűk Ura trilógia 7/10. Ami egyébként már elég jó pontszámnak számít. A Hobbit 5/10, de az is jórészt a nosztalgiafaktor miatt, azaz hogy visszahoztak szereplőket az eredeti trilógiából, meg ugye a hangulat is habár nem olyan, de egész jó.
-
válasz
Narxis
üzenetére
7/10? Mitől, hogyan? Ez a sorozat nagy kegyesen 2/10, az is azért, mert a látvány jó meg van néhány jó ötlet. De ez valami extrém rossz kivitelezés, Temuról rendelt borzalmas cast, még rosszabb színészi játék, rendezés, forgatókönyv. Iskolapéldája annak, hogy lehet a lehető leghatékonyabb módon elégetni ennyi pénzt.
-
HellGreg
őstag
válasz
Beni2360
üzenetére
Pedig már az első is igen mélyen volt.
Azt hiszem, meg kell néznem egy Hobbit vagy LoTR részt, hogy kitöröljem az emlékezetemből a filmipar ezen hitvány próbálkozását. Az a legszomorúbb, hogy annyi pénzt beletoltak ebbe, amiből már csinálhattak volna mozifilm-trilógiát is akár, Peter Jackson vezetésével mondjuk. De így az egész csak budin lehúzott pénz lett. Csak azért nem értékelem sehol, mert minősíthetetlen.

-
TomDeNemm
csendes tag
búcsúzik a RoP
Galadriel elvitte a hátán az uccsó részt.. volt itt minden, fekete tünde, fehér ork. többit nem is említem, de részben szabad kezet is kaptak a készítők azt hallottam, így érthető. Sauron már kvázi olyan szörnnyé van avanzsálva, hogy feleslegesnek érzem ezeket a kardozásokat ellene. egyébként a Szilmarilok annyit említ, hogy Gandalfot és a többi mágust azért küldték -valahonnan középföldén kívülről talán-, h legyőzzék Sauront -
Bad Pritt
félisten
Rings of Power évadzáró megalol.
Mit szívtak ezek? Hány embernek kellett leokéznia az ilyen ötleteket? És itt most nem arról van szó, hogy köze nincs az alapanyaghoz annak, amit képernyőre szartak, a józan paraszti észnek is ellentmond sok helyen. De legalább lett neve a varázslónknak, még ha a sorozat eddigi legnagyobb hülyeségét sikerült is ezzel összehozniuk. 
Az évad közepe táján volt néhány rész, aminél eskü azt éreztem ez már majdnem jó, de a végére rendesen elszarták az egészet. Túl szép lett volna az a minőségjavulás, hogy igaz legyen. -
Narxis
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én sose szurkoltam az orkoknak, nem tudnának rávenni viszont azért elgondolkoztam, hogy mit szólna ehhez Tolkien ha valamilyen úton-módon meg tudnánk neki mutatni. Most azon túl, hogy nyilván a mai stílus túl modernizált lenne neki engem érdekelne, hogy az elfek ennyire esendőnek ábrázolva az neki tetszene-e? Mert oké, hogy 3 gyűrűt ők is elfogadtak de azért amint tudom, hogy ki készítette akkor én nem használnám... Vagy mit szólna a Númenoros sztorihoz. Nagyon kíváncsi lennék.
-
válasz
Narxis
üzenetére
Az agyf@sz amit a készítők összehordtak, csak a szokásos csapatépítői táboros szarvihar. Ma minden második sorozat iylen. Kicsit fáj, hogy ezt pont egy Középfölde univerzummal teszik - rendes muszlim ilyenért dzsihadot hirdet - de hát lassan megszokjuk. A minden részre jutó szappanoperás bő picsogás, ami kibírhatatlan nekem. Egyszerűen nem fér bele a fejemben a Tolkien lore-ról alkotott képbe, bárhogy próbálom.
Illetve értem, hogy az orkoknak szurkolunk. De nem fogadhatom el. Tolkien minimális engedményt sem tett ez irányba. Végtelenül kínos az egész, rengeteg pénzből amit mindenféle hasznos dologra lehetett volna fordítani a világon, hogy demagóg is legyek. -
Narxis
nagyúr
Rings of Power S02E08
Azért az egész évadon éreztem és rohadtul idegesítő volt, hogy ha lehullott egy falevélaz is Szauron terve volt. Egyértelműen nem kapcsoltak mindent hozzá, de azért úgy állították be hogy döntse el a néző. Amúgy nem volt rossz, gondolom akik olvasták a Szilmarilokat azok sikítófrászban törtek ki a vége miatt (is). A pátoszos hangvétel megmaradt, szinte minden komolyabb döntést egy hosszabb monológ előz meg majd hatásszünet. 
Tetszett az egész évad de 7/10-nél nem tudnék többet adni és abszolút megértem azokat akiknek nem tetszik.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Di Natale
üzenetére
Prison Break: The Final Break
A 4. rész lezárása és az utolsó rész között játszódik. Ez a film más magyarázatot ad az egésznek és egy plusz köztes részként funkcionál, rengeteg plusz infóval, szóval kár kihagyni.Michael "halála" sem az agydaganat miatt volt, hanem feláldozta magát, ez elég lényeges különbség például. Ezen kívül több fő karakter is nagyobb szerepet kap. -
Janaboy
Topikgazda
GoT Minions : [link]

-
Twilight of the gods / Az istenek alkonya (2024)
Nem is számolom már, hányadik sorozat, ami remek felütéssel indul, kitűnő világépítéssel folytatódik, aztán féltávnál megtorpan, a végére pedig teljesen széthullik.
Pedig lehetett volna ez nagyon jó - az északi mitológia képre vitele vizuálisan kitűnő, az első 4 epizód remek érzékkel galoppozik a giccshatáron, akció terén jó a ritmusa (kicsit túl sok a kiontott bél, de üsse kő), valamit haladgat előre a season plot is - szóval ahogy az lenni szok, a néző egészen fellelkesül.
Aztán az ötödik epizódtól kézifék, saga saga hátán, 3 résznyi mérsékelten érdekes háttérsztorizás, hogy aztán a teljes záróepizódot az epikus csatának lehessen szentelni amúgy snydercutosan. Csak 42 perc volt, de kevés dolognak vártam ennyire a végét, mint ennek - a jelenetek totál random jöttek egymás után, értelmük túl sok nem volt, az epic-o-meter folyamatosan túlpörgött, és a végkifejlet pont annyira következett a történtekből, mintha az epizód elején rögtön odaugrottunk volna.
Szóval, ebben is sok volt a lehetősége, volt benne bőven anyag, és az első 4 rész sötét ámokfutása az óészaki világban nagyon tetszett - ami utána jött, az nekem inkább felejtős.
Verdikt: 6.5 / 10.#értékelés
-
De4d
őstag
Üdv.
A héten jön ugye a hatalom gyűrűi második évadnának befejező része.
Azt ilyen előre lehet tudni, hogy a záró epizód milyen hosszú lesz? -
Grave_444
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Prison Break / A szökés (5 évad + film) Az is kötelező, a 4. évad végéhez.
Korábban írtam az első évad feléről. A negyedik évad vége és az ötödik kicsit szuperhősös, mindent túlélősre sikerült pár karakter esetében, de azért hullanak szépen.
Ezen kívül semmi negatívumot nem tudok megemlíteni, egyszerűen zseniális az egész.Meghal. Mégsem úgy hal meg, ahogy eddig hitted. Mégsem hal meg. Csak az halott,
akinek a halálát látod is. 10/10
-
Janaboy
Topikgazda
Beszéljétek meg ezt privátban, de itt hanyagoljátok pls.
-
Laraxior
titán
Nem tudom kinek milyen az ízlése, de bizisten nekem adja az arany-szilva Maserati
-
arcitec
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jaja olvasd el a saját írásod, no meg a költői túlzásról sem halottál és itt megint csak
fröcsköl a szádból a ksz@r. Nagytudású![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
slett27
addikt
Az Álmosvölgy legendája c sorozatot nézte valaki ? Fantasy is érdekel ha jó.

IMBb : 7.3 / Port : 7.9
Ennek alapján nem lehet rossz.
-
arcitec
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Figyeljen oda akinek két anyja van TEEEE. Nem szórakoztató, katyvasz az egész.
Nézzed végig mind 160 részt hajrá.
Amúgy meg nem értem az ilyeneket, ha néki tetszik nézze, de ne ossza itt a másiknak az eszet.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Ragnar_
üzenetére
A színészek veszett jók voltak, a két főszereplő pláne. Eric- nél volt a 4. rész végén, alig lehetett észrevenni ahogy olyan sunyin félrenéz. Nekem az 5. volt unalmas, a producer karakterére fűződő mondanivaló, de a 6. ban egy egész rész Javier Bardemmel kárpótoltak, látszik hogy a rendező ezeknek tudatában volt. Az anyag tényleg kevés volt, de kár hogy vége lett.
-
Ragnar_
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Én sem mondom, hogy végig feszes tempójú volt, a 80-as évek feeling valóban nagyon jól átjött. Nem ismertem a Menendez storyt egyáltalán, és egy Dahmerhez hasonló sorozatgyilkosos cuccra számítottam, ahhoz képest ez tényleg kevesebb volt. Viszont a karakterek és a színészek szerintem kifejezetten jók voltak, és maga a történetvezetés is tetszett. Én mindensetre biztos megézem a következő évadot is.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Ragnar_
üzenetére
...hát én részemről rendesen szenvedtem a végét... lényegében 1 gyilkosságra és kevés cselekményre húztak fel 9 részt... nagyon kevés volt az alapanyag... míg Dahmer karaktere és a bűncselekmények száma lehetővé tette, hogy végig fenn tudják tartani kényelmesen az érdeklődést
a flashbackek, valamint a '80as évek atmoszférája nagyon jól el voltak kapva, de amikor részeken keresztül csak ültek a tárgyalóban, az rendesen altatott... -
Ragnar_
addikt
Monsters S2 Menendez story megvolt, tetszett, de részemről valamivel elmardt a Dahmertől
az után vagy 2 hétig nem tudtam húst enni
. Nem kihagyhatatlan, de a műfaj kedvelőinek én ajánlanám. 7.5/10 -
válasz
slett27
üzenetére
Alternatív történelmesnek egyébként a For All Mankind lenne neked kifejzetten ajánlott ha még nem láttad. Szvsz nagyon vegyes minőség, sokszor már szappanopera jelleg, de ha a Man in the High Castle ennyire bejött, akkor lehet ez még jobban.
A Breaking Bad után a Better Call Saul megvolt? Az fényképezésben a TOP.
-
válasz
slett27
üzenetére
Hát, az egy nagyon jó sorozat lett volna az első két évad alapján, de a harmadiktól elindult lefelé, a negyedik meg nonszensz. De már nem emlékszem mi volt vele a bajom.

Ennél sok jobb sorozat van. Pl Breaking Bad vagy esetleg a Wire.
-
slett27
addikt
Megnéztük ismét az "Man in the High Castle"-t (Ember a fellegvárban). Nekünk ez toplistás. Korhű, nagyon jól fényképezett, kiváló színészi játék és főleg maga a történet lenyűgöző.
Van hasonló sorozat ami ennyire jól kidolgozott és így beszippant hasonló témában ?

-
Janaboy
Topikgazda
válasz
basaharc502
üzenetére
Akkor nézned kellett volna tovább és kiderül hogy miért tette.
-
basaharc502
aktív tag
Kijött a From s03e01.
A gyűlölt sorozatom végre folytatódik
. Na mondom egy utolsó után esélyt kap. Odáig tartott a történet, ok a kasza kilengett, KUKA.hogy kb. a 6. perc körül a csaj elszökik a kórházból...onnan, ahol végre segíthetnének neki termélszetesen el kellett szökni...ami olyan vaj simán ment, mintha én kisétálnék egy közértből. [ Módosította: koncsik ]
-
Tasunkó
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
miközben annyit se szólt hogy dömdödöm.Azt durva volt, kapkodtam hogy most legendás mesterlövészként fog meghalni, vagy Boromirként, spekuláltam benne, hogy vele lehetne egy tangabugyis jelenet. Cerebrimbor a legautentikusabb, mindig meglepődött képet vág, hát hallja a forgatókönyvet, nem is tud mást.Mirindát meg csak úgy lelökték, ha már ott jár, pedig -
mephi666
nagyúr
-
totron
addikt
This Is Us
Pótoljuk Amerika egykori kedvencét, nosza. Hát. A néző arcul köpése egészen pontosan amit leművel a koncepció, a készítők, S01E16 magasságában ez már végképp kipattan belőlem.
Van egyszer az alapos körüljárása egy érzelmi témapakknak, több perspektívából való újravevése, ami egyben ismétlés is. Cserébe minden szereplő minden emocionális töltete megjelenülhet, több rétegben értelmezhetjük ugyanazt az eseménysort, annyival is több ideig lebeghetünk a néhol tisztán kellemes, máshol keserédes részek hangulataiban. Családos emberek kezdeti korszakainak újraélésére játszik a sorozat, ami tiszta. Ami nem tiszta, hogy hogyan képes valaki ennyire elszállni ezzel. A legcsúfabb filler húzásokat amiket csak láttatok szorozzátok meg alsó hangon 5-tel.
...meg van a teljes önkényes szétcsúszás és visszaélés a néző idejével, bizalmával. -
Tasunkó
őstag
A S02/07 es Pow rész után azt mondom, rossz csapatot figyeltünk.
Ez az Orkok története, az ő tündöklésük és bukásukról szól. A Fekete Mágia, a Gyűrűk Ura tiltott könyve kel életre, ez a közepföldei sátánista biblia. Egy szekta alapjait rakja le Jeff Bezos, végre a Tomcrúz vallás kihívóra talált, a Szabad Orkok és Szauron harca kezdődik, a többi mind picsafüst. Ezért ilyen harmatos az összes régi kánonban pozitív szereplő, ők már a múlt, a mocskos, és fekete a jövő, a gonosz az új jó. -
arcitec
addikt
Erről mi a vélemény, érdemes előfizetni? Tulsa Királya.
-
AD4MINATOR
nagyúr
A tökéletes pár
The Perfect Couple (2024)Na ez a gond a mai sorozatokkal. Ez gyenge volt. Nicole Kidman szétbotoxolt arca egyszerűen kabaré, Liev Schreiber szerintem a forgatás alatt se volt józan, nemcsak a karaktere, a többiek meg olyan... meh. Voltak is, meg nem is. Alapvetően szeretem a whodunnit stílust, ezért is adtam ennek egy esélyt, de a 6 részes évadot simán le lehetett volna hozni 2 max 3. részben is, annyira üres ez... pedig nagyon próbálkoztak, átjöttek az izzadságcseppek a TV-n....
-
Carmen Sandiego S01 (2019)
Hát ez biz' 100%-ban elment a radar alatt - csak teljesen véletlen futottam bele nemrég.
A sorozat alapjául szolgáló nyomozós játék (Where in the world is Carmen Sandiego) és a kb. 15 folytatása a "gyermekkorunk legszebb dalai" műfajba esik - anno nagyon szerettük, aztán mai szemmel újranézve egy jópofa és irritáló katyvasz. A kicsit bolond humora viszont még mindig működik, és ahogy 40 éve, ma is dicséretes, hogy a Föld körül zajló tolvajüldözés leple alatt földrajzi és történelmi ismereteket igyekszik becsempészni a néző agyába.
A sorozat érdekes csavarral van felépíve: míg Carmen a játékban a főgonosz, itt ő a főhős - pedig mindkét esetben ő a legmesteribb mestertolvaj. Ez meglepő módon egészen jól működik - láthatóan a sorozat írói tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz, és néhány fakezű változtatás helyett lebontották apró darabkákra az egészet, és egy kicsit más elképzelés mentén rakták össze. Mivel a játékokban nincs karizmatikus főhös, az ötlet logikus - de mondjuk nekem biztosan nem jutott volna eszembe, és ezt így korrektül megírni sem kis teljesítmény úgy, hogy a játékok hangulatától se kanyarodjunk el túlzottan.
A vizuális megvalósítás egyszerű, de ízléses - jó a vizuális stílus, lendületesek és sodrók az animációk, atmoszférikusak a "beállítások". Összességében a sorozat kifejezetten jól néz ki, annak ellenére, hogy látni, hogy nem locsolták el rá Isten pénzét. Hasonlóan jó benyomást kelt a zenei rendezés is, leszámítva azokat a kínos pillanatokat, amikor a főcím elénekli az első játék címét.
Az írás elég vegyes. Míg a világ és a fő szálak jól vannak felépítve, az egyes történetek gyakran kissé infantilisek - azzal nincs gond, hogy gyerekekre van optimalizálva a sorozat, de ettől nem kellene ennyire túlegyszerűsítettnek lenni. Ehhez képest a karakterek szövegei kifejezetten jók, és többnyire a dramaturgia is rendben van. És persze nem hiányozhatnak a földrajzi, történelmi és kulturális faktoidok sem - csak sajnos ezek ilyen 50-60 másodperces infodumpokban vannak jelen, ahelyett, hogy ügyesen be lennének építve a sztoriba. Jobb, mint a semmi, de inkább kihagyott, mint bezsákolt lehetőség.
Nosztalgiafaktorral, kivitelezéssel, érdekességekkel együtt ez egy elég erős sorozat, vszleg a további évadokat is megnézem idővel - annyira viszont nem ütős, hogy alig várjam a folytatást (ami amúgy már régen kint van).
Verdikt: 7.5/10.#értékelés
-
Ragnar_
addikt
Rings Of Power S2E7 után az utóbbi 2 rész nálam simán 8/10.
-
volandy
senior tag
The Lazarus Project(fantasy,thriller).
Ez egy nagyon jó időutazós sorozat!
Egy szigorúan titkos szervezet története,amelynek célja a tömeges kihalás megelőzése, és amely képes visszafordítani az időt és adott egy némiképp tipikus, kicsit nyomozós-rejtélyes, nagyon világmegmentős sztori, de nagyon hamar kiderül, hogy szó sincs ilyesmiről, a The Lazarus Project közel sem ezen az úton indul el. A középpontjában egy olyan férfi van, aki egyik reggel arra ébred, hogy nem másnap van, hanem “30 nappal korábban”. Elkezdi felfedezni maga körül a világot, próbálja feldolgozni a történteket, majd találkozik valakivel, aki fura dolgokat mond neki, azt sejtetve, hogy nem ő az egyetlen, aki ismét tudatosan megélheti korábbi életét. Sőt, kisvártatva konkrétan az is kiderül, hogy mindezt mesterségesen okozzák, van egy szervezet, amely restartolja a földi életet, amikor valami olyasmi történik, ami a világ pusztulását okozhatja. (És mondanom sem kell, hogy ilyesmire már jó párszor sor került köszönhetően az emberi faj egyes képviselőinek idiotizmusának vagy gonoszságának.)
Az effektek visszafogottak, gondolom büdzsé okokból, de ami van, azok jók, a karakterek egyenesen zseniálisak, semmi sem fekete-fehér, senki sem jó vagy rossz. Mégsem ezek miatt jó igazán, hanem a sztori miatt. Végre egy jól megírt forgatókönyv! Szerintem az első résztől az utolsóig csak egyre jobb a sorozat. 16 részen keresztül csak ámultam-bámultam! A második évadban már nagyon figyelni kellett, és hogy ki kivel van és hogy hol vagyunk.
Néztem volna még tovább!
Sajnálom, hogy elkaszálták. -
Persie12
aktív tag
Lenne egy kérdésem streaming-el kapcsolatban. Most a Disney+ is bevezeti/te, hogy felbontás alapján variálják meg a csomagokat, úgy mint a Netflix vagy a MAX? Mert eddig én 3090 forintot fizettem a Disney+-ra. Ugye eddig egy csomag volt, abban volt 4K, DolbyVision, repülő egyszarvúk stb. Aztán most hallom a rádióban hogy 3890 Ft a premium előfizetés. Vagy marad minden a régiben, csak az új beszállóknak már 3890 Ft áron lehet előfizetni?
-
Tasunkó
őstag
válasz
NyalokAA
üzenetére
Valószínű hogy nem a szokványos családi felállás voltak, így aztán a tiszteletnek a módjai olykor szertefoszlottak, mint amikor a másik végén a társadalomnak azon veszekednek hogy ki itta meg a kannásbort.
Mondjuk ettől az infótól, még nem kellett hogy molesztálja a saját gyerekeit, lehet megelégedett másokkal, de edzette a családot rendesen az tuti.Soksok minden nem lehetett a filmben feltárva. Eleve hogy szétszórták őket 2 börtönben , az lehetett annak a jele, hogy megkenést vártak volna, hiszen egy gazdag család volt. . Rendkívül nem is hogy idióták, inkább gyerekes volt az egész ügyük. Hazudniuk is könnyű volt, mert szépek és gazdagok, és mindenki hinni akart nekik, tehát nem kellett olyan dörzsöltnek lenniük.Lehet Lyle egész telefonálásával csak az egóját maszírozta, és emiatt tálalta olyan fényben a sztoriját, mintha ő mozgatná a szálakat és hülyítene másokat Meg ez a vég nélkül hangoztatott szociopatát a mai korban nem fura rájuk alkalmazni a köznyelvben, de abban az időben inkább olyakat illettek a pszihopatával, akik elmegyógyintézetben vannak, legyenek akár teljesen ártalmatlanok, szóval az elnevezéssel rosszul fejezték ki magukat. Monsterek meg egyáltalán, ellenkezőleg, mintha túl jól sikerültek volna, csak egy picirivel több csordult beléjük a kelleténél, hogy azt a pár évet nem bírták ki, hogy agyilag kicsit érjenek, és ne puffantsák le a szüleiket, és ezekkel a tulajdonságokkal,Így fordulhatott a kocka a tárgyaláson is, hogy egy darabig kitartott a feléjük sugárzott bizalom. kiválóan helytálltak volna és virágoztatják apjuk bizniszét. Mondjuk szennyvizet engednek a folyóba, vagy felantibiotikumozzák a csirkéket, egyszóval a társadalomnak elfogadottabb módon élik meg a szociopátiájukat és nyereségvágyukat.amelyek a filmben főleg Carl-nál bukkantak ki látványosan,
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én ugye abból indulok ki, hogy bizonyos helyeket Mordornak szokás hívni, és az ott élőket orkoknak, ami dehumanizáló rasszizmus.
.

a flashbackek, valamint a '80as évek atmoszférája nagyon jól el voltak kapva, de amikor részeken keresztül csak ültek a tárgyalóban, az rendesen altatott...