- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
radi8tor #65247 üzenetére
Ez kb úgy hangzik, mint ha az mondanád egy kupac kakkanatra hogy "de legalább van rajta porcukor".
Számomra a sárkányos izé első részében több dolog történt, mint a gyűrűs izé első három részében. Vagy legalábbis több érdekes dolog. Szvsz elég tanulságos a két sorozat, hogy miképp kell valamit jól meg rosszul csinálni.
-
HUTCHDB
nagyúr
Az új trónok harca 4. rész csak nekem nem tetszett?
Marhára elhúzták, és igazából nem is tudom mi az ami történt benne, vagyis igen, de az kb 5 percben kivesézhető lett volna... -
Rigormortiis
veterán
Megnéztem mind a 4 rész Amazont, ez nekem nagyon bejön
Elkezdtem a Wanda Víziót is, az eleje kicsit fura, de tetszik.
-
válasz
Komplikato #65217 üzenetére
Nem követem, de most rákerestem. 2017-ben vette meg a jogokat a Netflix, de nem sorozatra, hanem filmre. (Korábban is voltak tervek: Paramount, Syfy.) És itt egy blog bejegyzés a szerzőtől: arról biztosít, hogy ha lesz is belőle valami (szeretné, ha lenne), senki ne reménykedjen, hogy olyan lesz, mint a könyv(ek).
#65218 RetepNyaraB
Láttam azért pár adaptációt. Azokból szűrtem le a tanulságot, hogy kedvenc könyveket meg kell hagyni egy könyvélményként (nem összemosni/összezavarni egy filmmel). Amúgy interneten manapság lehet sejteni, hogy mire számíthatunk, pl. nemrég olvastam végig az imdb-n néhány tucatnyi egy csillagos értékelést a The Rings of Power-ről. Mintha csak én írtam volna némelyiket.(Olvastam pár újságcikket is; egészen elképesztő, hogy mennyire nem értik egyesek a műfajt... ("The extremity of protest over the “unrealistic” presence of a Black dwarf princess feels silly, considering the stories themselves are about wizards and magic rings and the occasional dragon." [forrás])
(BTW, most találtam meg, hogy már a TWOT-ból is csináltak (éppen csinálnak?) sorozatot. Az eredetileg egyetlen összefüggő történetet mesél el 14 könyvben, mintegy 12000 oldalon (magyarul 27 kötet, ha jól számolom.) Ha van epikus fantasy, akkor ez az. Mi marad ebből egy kisebb költségvetésű sorozatban?)
-
nubreed
veterán
válasz
radi8tor #65238 üzenetére
Köszi! Jó tudni.
Amúgy ha már Better Call Saul, pont most hétvégén fejeztem be a 6. és egyben utolsó évadot. Jó volt nagyon, hasonlóan magas színvonal mint az eddigi összes. A crossover részek is egész jók voltak, de már nem váltotta ki azt a hatást amit annak idején a BB. és a lezárás:
Azért a 86 év... azt kapta Saul amit megérdemelt, legyünk őszinték. Örülök neki, hogy nem kapott happy end -et, ez így sokkal realistább volt. Ha gengszter vagy vagy gengszterekkel üzletelsz vagy megdöglesz vagy böriben végzed. Ugye mindenki más meghalt, Fring, Varga, Lalo, Mike, a simlis Goodman/McGill -t bevarrák 86 évre... -
jonnyjoker01
veterán
Cyberpunk Edgerunners első három része megtekinthető twitchen, ha később nem szedik le a VOD-ot. Szerintem elég jól sikerült
Pár órán belül kint Netflixen a többi is.
-
-
negyven2
veterán
Szeptember 14-én jön Diseny+-ra a, modern korban játszódó War of the Worlds első két évada, és a This is Us 6 évada.
-
Sárkányos izé s01e01-04
Na, ez már valami. Szvsz abszolút méltó a GoT-hoz.
-
remi67
tag
válasz
Komplikato #65214 üzenetére
Még soká indul, főleg ebben a mai dömpingben ez nagyon sok idő.
Gibson könyveit sokan szeretik, sokan nem.
A castingot elszúrták, Moretz fel se lett volna szabad merüljön erre a szerepre.
Aztán majd meglátjuk. -
válasz
hiperFizikus #65216 üzenetére
Az Én, a robot-ban konkrétan semmi nincs a könyvből (ami nem is regény, hanem egy novellafüzér lazán kapcsolódó történetekből): kölcsönvették a címét, a robotok koncepcióját, meg a néhány szereplő nevét (azt nem merném mondani, hogy karakterét, mert a novellákban pl. Ms Calvin egy csúnya vénlány l. pl. a Liar! c. novellát.)
Amúgy érdekes ez az ötlet lopkodás, mert a The Truman Show-ról szentül hittem, hogy egy elbaltázott adaptáció (l. Time Out of Joint), de P. K. Dick neve meg sincs említve...
-
paatrick
őstag
Hát pont ez. Én is itt olvastam hogy van x könyv, de ha 10 éve is bebuktak a filmek akkor most mire számítanak?
A filmek amúgy nekem is tetszettek, de elég sok CGI kellett már azokba is, ha a sorozatban meg még ennyi pénz se lesz rá akkor minek is kezdenek bele. Azért ez nem egy akkora húzónév hogy lehessen önteni bele a pénzt, már az előzményből kiindulva sem.
-
paatrick
őstag
Vagy egyszerűen tojnak a gyerekekre és felnőttet fiatalítanak, mint az Éhezők viadalában. Mondjuk ezek is röhejesen szoktak sikerülni.
Mikor látom az első filmet és becastingolták a tökéletes Catniss Everdeent a könyvből egy másik szereplőre az azért vicces:
Persze értem hogy Jennifer Lawrencenek akkor nagyon beindult a szekér és a nevével kellett eladni az egészet.
-
Ijk
nagyúr
válasz
lezso6 #65219 üzenetére
Nekem a bajom leginkább hogy kontent az egész így. Van egy számomra túl számítógépes világ, ahol mozgatják a kamerát.
Nyilván szigorú ez úgy hogy részenként jön a sztori, nehéz is emiatt a trilógia mellé tenni, ahol mindegyik film megáll a lábán, itt a részek önmagukban természetesen nem.
Látvánnyal kapcsolatban nekem sokkal jobban tetszett a LOTR. Valós helyeken készült mozis vágások a zenei kompozíciókkal teljesen egyedi hangulatot kölcsönöz neki, amire felépülnek Tolkien által írt párbeszédek, karakterek. Persze ott is vannak gyerekes túlzások, marhaságok (lépcsőn szörföző Legolas) közel sem tökéletes, de legalább különleges. A Hobbitra sajnos ez már nem igaz. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
paatrick #65220 üzenetére
Mármint melyik történetet?
Mert van 5 könyv, sequel és spin-off szériák is
Simán csak nem tudják hova tenni az egész franchise-t. A filmek bukások voltak (szerintem egyszer simán nézhetőek), a sorozat most újra megpróbálkozik, de tippre egy évad után kasza lesz.
Annyit azért elismerhetünk így a trailer után, hogy próbál jobban hasonlítani a könyvre. (Pl. a narrálás az elején, ami ha minden igaz majdnem szóról szóra ugyanaz a könyv elejéről, vagy a kabinok, amik tényleg azok, nem olyanok mint a filmben
)
Én inkább a CGI-on, vagy annak hiányán problémázok majd kicsit szerintem, mert ebben még a film sem volt olyan hűha de nagyon állat.
-
paatrick
őstag
válasz
negyven2 #65194 üzenetére
Percy Jackson and the Olympians - Teaser Trailer
2024 | Diseny+
Komolyan már annyira nincs semmi új hogy 10 éve bemutatott filmeket kell rebootolni?Azt a 2 filmet is otthagyták a semmibe pedig egy nagy cliffhangerrel lett vége a másodiknak, most miből gondolják hogy végig tudják vinni a történetet???
-
Gyűrűs izé s01e01-03
...ú, naon aggya, mekkönnyeztem, gáládriál odabaß, faja sorika...
Viccet félretéve: ez a sorozat a látványra van kigyúrva, de amúgy meg unalmas a "sztori", klisés karakterekkel. Engem egyedül az égből pottyant maia (?) mozgat, azaz a "hobbitos" szál. A feka tündés szál félig érdekes, a galadrieles semennyire, a többit meg kábé már el is felejtettem.
Néhol azért vannak jó pillanatai, nézhető, de máshol meg fogom a fejem. Nem nevezném a Gyűrűk urához méltónak (pedig szvsz az se húde), de nézni fogom, hátha esetleg jobb lesz.
-
hiperFizikus
senior tag
Tipikus példa erre a
Én, a robot !
, című sci-fi film .Először nekem is ugyanaz a véleményem volt mint neked, de aztán megkedveltem .
-
válasz
Komplikato #65214 üzenetére
Én éppenséggel ki vagyok éhezve a sci-fi-re, csak a filmiparnak el kellene felejtenie, hogy irodalmi művek adaptációjával kísérletezzen, akár film, akár sorozat formájában. Személy szerint próbálom elkerülni, hogy akár egy képkockát is megnézzek ezekből, csak ha sikeres, akkor ez majdnem a lehetetlenséggel határos (lásd LotR).
Konkrétan pl. A térség könyvben kb. letehetetlen, de el nem tudom képzelni, hogy mozgóképen ugyanezt nyújtaná. És még ha akárcsak valami közelit is meg tudnának valósítani, akkor sem ugyanaz lenne. Szóval én személy szerint annak drukkolok, hogy az ilyen alkotások mielőbb tűnjenek el a süllyesztőben. (Bocs azoktól, akik szeretik az ilyesmit, vagy nem olvasnak, és csak filmen jutnak hozzá. Bár szerintem sokat veszítenek.)
Ki lehetne találni új dolgokat: District 9, Utazók (Passengers), Feledés (Oblivion), stb. (Vagy felőlem el is lopkodhatják az ötleteket, csak ne említsék a forrást. Pl. ha a Csillagközi inváziót (Starship Troopers) más címmel hozták volna ki, meg átneveztek volna pár szereplőt, soha senki nem mondaná meg, hogy köze van Heinlein 1959-es regényéhez. És akkor nem lennének vádolhatók emberiesség elleni bűntettel...
)
-
Komplikato
veterán
Csak engem zavar, hogy az internet népe (hype) pörög megjelenés előtt egy Sárkányok Házán, egy random Disney sorozaton (pl.Willow), bármilyen Netflix sorozat trailerén vagy az új Quantum Leap sorozaton, de a "The Pheripheral"-on ami William Gibson művéből készűlt meg senki? Közben olyannal kell reklámozni, hogy olyanok csinálták akiknek közük volt a Westworldhoz?
A The Expanse S1 sikerénél én elhittem, hogy a népek ki vannak éhezve a sci-fire. -
la_cc
addikt
válasz
grizlisandor #65212 üzenetére
A "minidenerys" már most sokkal karakteresebben adja elő a szerepét, mint a nem mini valaha sikerült.
-
grizlisandor
veterán
See S03E03
Kofun szülés utáni depresszióba esik, ez ok. Hogy már a vérfertőzős régens királynőt bújtatja valami rossz vicc? Gyűrűk E03
Szumma nem rossz, de aki vágta a sorozatot, adnék neki pár körmöst.
Szőrősgyapjútalpú hobbitutánzatok story olyan semmit mondó unalmas... Sárkányok E03
Hello Trónok harca 8. évad öreg banánom.
Meg utolsó trilógia Star Wars, hogy a cselekményfő szálát, a sorozaton kívülről megismernie az embernek, ty Wun-Wun.
Meg kellett néznem ki a rendező, de egyikhez sincs köze, vagy nagyon jól titkolja.Vadászat uncsi volt, minidenerys hisztije kezd nagyon unalmas lenni... Ezt a rákkapitányt is felépítették, erre kuka, biztos haladni kell a storyval... -
-
Rigormortiis
veterán
Nem rossz ez az Amazon. Könnyed kis marhulós agykikapcsolós sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Nintendo Switch 2
- Tesla topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Megújult a PROHARDVER!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest