Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThaBoss
senior tag
válasz mephi666 #4737 üzenetére
Igen van parafadugós és van "gumitömítéses" csatos zárral is, mindkettő ugyanaz, de aki ezt a típust akarja inni, az feltétlen az egyedi dugósat vegye, mert a söröskupakos és a menetes zárral rendelkező alacsonyabb alkoholtartalmú és rettentő édes...
Már-már meggylére vagy valami szénsavas üdítőre hasonlít, nem is igazi sör...
Csak az 5,2%-os az igaziTesco-ba nekem is be kell ugranom, legalább levásárolom a fizetés helyett kapott kajajegyeket Múltkor üveges Tuborg Gold akcióba futottam, és nem bántam meg, nem volt olyan rossz
Hála az égnek apósék is kellemes sörpartnerek, és jó söröket vesznek, de azok hűtőt sajnos soha nem látnak , úgyhogy nem értem mit lehet élvezni hugymeleg lén, de majd én magamnak behűtök pár adagot a hétvégére[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
válasz mephi666 #4744 üzenetére
itthon nem lehet kapni a stellából semmit, csak a normál lagert meg az NA-t
kint van belőle rendesen, az ér is valamit, ezek szutykok (szvsz)
bírom hogy a belgák ezzel a szarral promottálják magukat, közben millió sokkal jobb sörük van...The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
veterán
válasz mephi666 #4875 üzenetére
az arany ászok félbarna egyáltalán nem rossz, hamarosan én is vadászok majd
tegnap viszont rendesen meg lett keverve a gyomor:
La Trappe witte trappist
bocq christmas
hoegaarden wit
leffe dark
soproni 1895
soproni fekete démon
beck's
...The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
tag
válasz mephi666 #13761 üzenetére
Tessék lelkiismeretesen olvasgatni a forumot, nem sokkal lejebb 2-en is jeleztük, hogy az olcsó pakk egy jó nagy lókupac
Amúgy ha látja is egy ellenőr ezt a minőséget, nem nagyon kóstolgat, csak kinyitja a pénztárcáját, hogy oda kéri bele a jussát, aztán csináljátok amiből akarjátok. Szerintem.
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
jookomak
őstag
-
juliabrilke
veterán
válasz mephi666 #13761 üzenetére
"bring the pain"
Végül is a Belgium büszkeségei pack is alkalmas erre. Nem véletlen a másik belga pack fogy el a legtöbb helyen, a büszkeségei csomaghoz kb. ajándékba kellene adni a Stellákat.
A tiltott sör meg nagyon drágán átlagos "valami". Inkább Dreher bak még mindig, ár-érték-% arányban szerintem a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz mephi666 #13769 üzenetére
import stella jo (par hete ittam megint itt), de ugy, hogy nem a (regi) dreher a referencia pont ugy mar kevesbe remek.
melegben el lehet kellemesen iszogatni meg jol csuszik, de messze nem egy quad. mondjuk nem is akent adjak el.
(#13782) looser: pszt, a Nikka Coffey Grainem elsirja magat a poharban es akkor most hivatalosan is sok hetig.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz mephi666 #13798 üzenetére
boldog szuletesnapot!
Kergeboci: ha tudsz szerezni a Flying dognak volt meg egy imperial maple syrupja, leiras alapjan az lehet meg hasonlo (az konkretan juharszirupos makosbejgli volt kaveval es csokoladeval megszorva).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dilikutya
félisten
válasz mephi666 #13853 üzenetére
A kék Pepsi nekem jobban ízlett, mint a sima. Volt még sárga Coca Cola is, de az ízre sem volt kaland. A vaníliásat viszont szerettem, trafikokban jelent meg, mostanra már az Auchanban is lehet kapni. Kb. 2x annyiba kerül, mint a sima, mivel nem a Coca Cola forgalmazza, és csak 0,33-as kiszerelés van belőle. De lehet kapni almás, szamócás és ananászos Fantát is. Meg van valami zöld dobozos Coca Cola is, csökkentett energiatartalmú, de nem tudom, miben tér el a Light/Zerotól (ízre nem nagyon).
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dr.Zoo
őstag
válasz mephi666 #13853 üzenetére
Öregebb, mint Te...
(#13856) mephi666 :Valentin's
179.-ért van az Ósünben...
Ha a barna volt a cél, a Bud-ból, akkor nem szóltam.Szerk.: rákerestem, az akciós újságban 179.-ért van, az online-ban pedig 199.-ért..
[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Dr.Zoo
őstag
válasz mephi666 #13860 üzenetére
A barna Bud az egyik személyes kedvencem, ha LIDL van a közeledben, keress ott barna Perlenbacher típusú sört, szokott nekik készleten maradni, bár már nincs fent az akciós újságban, de 199.-ért mérik, annyiért szvsz bestbuy barnasör...
-
Dilikutya
félisten
-
Dr.Zoo
őstag
válasz mephi666 #13864 üzenetére
Épp most toltam le egy barna perlenbachert, 199.-ért nemnagyon van jobb barna.
Időnként az ósünben leviszik 250-re a Bud dark-ot, az nagyon jó sör, de akció nélkül nem veszem meg.
Sajna nincs épkézláb barna sör, a Dreher Bak-ot akárhányzor ittam a közelmúltban, mindig csalódás volt.
A kukoricás söröket nagy ívben kerülöm...Szerk.: Holnap megyek az Ósünbe, és veszek egy kocka Valentin's-t 179-ért...
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz mephi666 #15040 üzenetére
Szentandrásiaknak csak egy ipája van, a Bandibá (nem rossz amúgy, de semmi extra), a Vári nővérek apa, és szerintem kitűnő sör minden évben, és végre úgy tűnik, a szortiment része lesz. Amúgy nekik valóban volt fenyős sörük pár éve karácsonyra, meglepő, de szerintem jó volt.
Más: pénteken kipróbáltam a Magyar Uborkasalátát és a Morning Wood-ot a Mad Scientist-től. Utóbbi egy double weisenbock, jelentsen ez bármit, nem volt rossz, de nem fogott meg. Az Ubisali viszont zseniális. Tényleg. Kibontva is olyan jó uborkaillata volt, ízében leginkább a kovászos uborka jutott eszembe. Kígyóuborka, joghurt, paprika, komló, árpa- és búzamaláta, mindez berline weisse/sour köntösben. Alapból nem a szívem csücske ez a sörfajta, de itt valahogy nagyon egymásra találtak az összetevők. Mondjuk hozzátartozik, hogy imádom a savanyú és kovászos uborkát is, meg a joghurtos uborkafagylaltot is. Nem tagadom, perverz ízélmény, ugyanakkor tényleg zseniális, és nagyon finom.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
[CsuCsu]
őstag
válasz mephi666 #15067 üzenetére
Azert en nem szivesen vasarolnek olyan sort, ami kozel all a lejarati datumhoz. Minel frissebb annal jobb, es attol hogy a szavatossagi idot meg nem lepte at, az allapota folyamatosan gyengult. (Kivetel: uvegben erlelheto impy stout-ok es lambic-ok.)
Egyszer volt alkalmam egy frissen fozott (1-2 napos), es egy 1 honapos IPA-t osszehasonlitani. Ugyanaz a termek, dobozosan. Eg es fold a kulonbseg. Lagerekre is megall ez ugyanez
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
válasz mephi666 #15069 üzenetére
Persze, en sem ugy ertettem, hogy ihatatlan lenne. Viszont a megadott szavidok ezeken a sorokon tobb honaposak szoktak lenni, ami azt jelenti, hogy a fozes ota valoszinuleg jocskan csokkent a minosege.
Tapasztalatom szerint a komlozas es alkoholfok fuggvenye, hogy mennyire gyorsan romlik a sorok allapota a fozestol szamitva:
-Minel tobb alkohol, annal tartosabb,
-Minel tobb komlo, annal gyorsabban romlik.Peldaul egy jol megkomlozott szuretlen IPA-ra ra sem lehet ismerni tobb hettel a fozes utan. Most is megyek haza husvetra, es rairtam a Brew Your Mind-ra, hogy apukam be tudna-e ugrani par doboz Money Cannon-ert. A valasz: addigra mar nem lesz jo, ezert nem szeretnenek eladni, keressem oket uj sorert par nappal az utazas elott. Pedig csak most foztek par hete.
Ugyanigy, ranezel egy one-off New England IPA friss kiadasara Untappd-en (a leggyorsabban romlo sortipus szerintem), es az idovel folyamatosan csokkennek a rating-ek. Peldaul ami kiadaskor 4.3 atlagon van, az siman lemaszik 2 honap alatt mondjuk 3.7-re, ahol megragad. Ami azt jelenti, hogy meg ihato (a 3.7 nem rossz), de sokat veszitett az eredeti elvezeti ertekebol a dobozban ucsorgestol.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs