Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aranypatkány
tag
Olyat, hogy gesztenyés brown ale, főzött már valaki?
Simán el tudnék egy ilyesmit képzelni az idei Békésszentandrási Esthajnalnak...mondjuk már tuti meg van nekik mi lesz.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dilikutya #22006 üzenetére
Ezekkel nem a tudatos / tajekozott illetve jo izlesu vasarlokat celozzak. Azokra mennek ra, akik a marketingre fogekonyak es szimplan asszociacio alapjan valasztanak termeket, mert azonosulnak az altala kozvetitett uzenettel, es nem elsosorban az iz erdekli oket. Ezert probalkoznak mindenfele marketinggel, es nezik, melyik jon be, mekkora kozonsegnel talal be es mennyire fenntarthatoak az eladasok.
Ebben semmiben sem kulonboznek a nagyuzemi sortol, aminek szinten a fele marketing. Ha kidobnad peldaul a Soproni / Heineken marketing kiadasait, ugyanannyibol sokkal jobb sort tudnanak produkalni.
-
-
Dilikutya
félisten
Erről a főzdéről hallott már valaki: Frootie?
Intersparban láttam tőlük két sört, Mango IPA és Áfonya Ale. 499Ft/0.33L.Most nézem, ez is Prémium Magyar Sör Kft., mint a Ria Ria Lager. Így már nagyjából be is lőttem a minőséget.
-
-
looser
addikt
Pénteken meló után beugrottam a Beerstro nevű helyre, jó kaja, jó sörök, szimpatikus és a sörökhöz értő, barátságos felszolgáló. SZÉP kártyát elfogadnak, csak sörre is :-))
Ezután a Bohémiába mentem egy levezető cseh lágerre, de a Blaha felé sétálva megtalált a kisördög, hogy a Rizmajerbe is be kellene ugrani; ezer éve jártam ott. Mindenhol a legkisebb adagot kértem, hogy sokfélét lehessen kóstolni. Az este legjobb tétele mégis a Bohemia Granat lett. Remek, malátás, ízgazdag, könnyű és relatíve alacsony alkoholtartalmú sör.
BYM - Saison ONE , Peach Please
Fehér Nyúl - Cabroncita (Winkler videója után kíváncsi voltam rá, de nem kellett volna elsőnek inni...elég kiábrándító) és az alap IPA (malátás, gyümis)
Ugar - Miss Gentryside (trópusi, izgalmas, nem innám mindig, de jó sör)
Bohemia Regent - Český Granát (csúcs, hibátlan félbarna láger)
Rizmajer - Grapefruit IPA (érdekes és jó értelemben, de semmi új, a Peach Please volt a nap ipája), illetve az alap szortimentet kóstoltam végig (világos, kukoricás, porter, búza), a búzával történt valami, enyhe lábszag és savnya, de a világos - és meglepetésemre a kukoricás is - jó volt. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
Ereshkigal #21993 üzenetére
900Ft-ert jobb sort is kapni Magyarorszagon. Ezt akkor lehetne ertelmezni, ha 350-400Ft korul menne - Angliaban is eppenhogy csak picivel a nagyuzemi fole van arazva.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #21986 üzenetére
van Mikkeller 3000 is, az 3000 IBU. [link] kostoltam, inkabb erdekes, mint jo.
-
looser
addikt
Ti találkoztatok már a KROIS Brewery söreivel? FB dobta be hirdetésként...
-
Dorian
félisten
válasz
Nekem ìzlett, magam is meglepődtem. Nagyon sokrètű komlò-ìz volt felfedezhető.
-
Nunder
őstag
válasz
Volt hozzá szerencsém pár éve a Csakában :) Heady pedig "csak" 100-as ahigy nézem. Aztán simán lehet, hogy a NEIPA túltengés elvitte az ingerküszöböt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kökény #21978 üzenetére
feleslegesen erlelned. KBS volt az, amivel 2 evig bezarolag anno teszteltem erlelest, kb 3-6 honap utan mar nem lesz jobb. addig is max annyi baja van, hogy a komlo meg picit tul elenk es a bourbon kilog, szoval a leansege javul. aztan ugy egy ev utan a leansege meg mindig javul, viszont a reszletgazdagsaga gyengul.
viszont, ne hutsd tul, ugy elveszik a tudasa. 14-16 fok korul idealis.
-
kökény
aktív tag
válasz
proci985 #21977 üzenetére
Idei évjárat, (tudom érlelni kellene, de ez a hétvégét nem éli túl, szomszédnak segítünk kerítést építeni, utána vagy már közben le fog csordogálni) le a kalappal előttük, korrektek nagyon, még azt is látom, hogy a kiszállítás napján hány cím van előttem, elég pontosan ki lehet számolni, mikorra érkezik meg.
-
F-ECT$
titán
Brewdog Elvis Juice a Spar-ban: 900 Ft / 0.33. Már hűl
-
looser
addikt
válasz
Dilikutya #21971 üzenetére
Igazából abba is beleszólhat (hőfoklépcsők, pihentetők ideje, komlóadagolás) sőt, teljesen automatizálható is lenne, de persze nem ez volt a lényeg. Én is kíváncsi lennék valami random sörre, amit AI tervezett, de ennél izgalmasabb az embernek saját magának összerakni a receptet, mondom ezt úgy, hogy egyszer főztem csak. A Sörtervezőn egyszerűen össze lehet rakni az alapokat, jó móka :-)
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
kökény #21961 üzenetére
Forgalmazza: Prémium Magyar Sör Kft., 1044 Budapest, Váci út 83. Gyártó nem derült ki.
Hab sűrű, tömött, hamar elillan. Beleszagolva nem kellemetlen, alig érezni valamit, szokásos olcsó világos sör illat érződik. Minimálisan szénsavas, nagyon picit malátás édesség jelenik meg, majd félúton a szájnyílásom és a garatom között el is tűnik. Komlót sose látott. Amúgy vicces, de ez is 4,5%-os, mint az orgoványi Magyarok söre.
Nem emlékszem, hogy Orgoványról pont a Magyarok sörét ittam-e, egy alap, szintén kukoricás lágerüket ittam, az hozta a szokásos magyar nagyüzemi szintet a kisüzemben, ellenben a vörös és barna sörük egészen vállalható. -
törölt tag
válasz
Dilikutya #21958 üzenetére
Reméljük nem ez van benne : Magyarok söre
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dilikutya #21958 üzenetére
nezz ra az untappd ertekelesekre, mukodik a "pantlikaval es zaszloval csak jo lehet" egy embernel, igaz az a valaki pale euro lagerre 5.0at ad es ketszer is becsekkolja a biztonsag kedveert.
btw, van ilyen mokas cucc svedeknel is, a "blågul" (kéksárga, kb mint a zaszlo, az ikea, meg a szo szerint random barmi beleertve az ut szeli jelzobolyat), igaz az kb itt a kobanyai szintje meg a helyen is van kezelve.
szoval, jobb, mint egy kobanyai?
-
F-ECT$
titán
válasz
kökény #21955 üzenetére
Én még nem láttam Catacombs-t, de hátha hozzánk is elér. (A Szia Uramtól meg nem várok sokat az eddigi olvasmányaim alapján.)
Más: idén elmarad az Oktoberfest, de pár hete láttam Paulaner Oktoberfest Biert. Vettem is kettőt, de óriási csalódás. Nem sokat vár az ember egy lágertől, de valahogy nem üti meg a szintet, pedig kifejezetten szeretem a müncheni (nagyüzemi) söröket
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány #21952 üzenetére
-
Aranypatkány
tag
Problémásak ezek a Hop Hooligans sörök. Viszonylag jól indít, ám van egy kellemetlen, erősen keserű, gyógyszeres utóíze (DIPA, Neipa), emellett rendkívül szénsavasak. Nem jöttek be
Egyfajta "balkáni verdantot" vártam, nem azt kaptam. -
SoontirFel
újonc
Sziasztok!
MS-től nekem a nyár "löttye" volt a Mango Bay. A többit amit kóstoltam tőlük meg úgy voltam vele, ahogy itt a többség, volt kellemesebb meglepetés de volt amit nem igazán tudtam értelmezni. a NY mocca kifejezetten csalódás volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest