Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1143) -zoole-


-zoole-
csendes tag

Sziasztok!
Másfél hete vettem én is egy 21Z-t, kellemes masina jó teljesítménnyel. Vásárlás előtt nem olvastam utána, hogy csak 32bit-es vistával adják, és hogy emiatt nem kezeli az összes belepakolt memóriát (tényleg, minek bele ennyi ha nem kezeli? csak mert jól hangzik, hogy ennyi van benne?), amire viszont nekem munkából kifolyólag szükségem lenne. Van valakinek tapasztalata 64bites rendszerrel, elfut rajta és kezeli rendesen a vasat, no meg a memóriamennyiséget?
Egyébként noti létére elég jó hőelvezetése van, alig melegszik, és tényleg csak azokon a részeken ahol a "munka zajlik" :) Vagy a vinyónál, vagy a procinál/hőkivezető nyílásnál. Viszonylag halk, még akkor is amikor hajtva van. Simán bírja a hosszabb rendereléseket is. A kijelzője is szép (lenne, ha nem szúr ki velem egy halott pixellel kb. pont középen...). Szerencsére 72 órán belül kijött a probléma (sony oldalon azt írják, garanciára 14 hibás pixeltől számíthatnék bármi lépésre, addig meg bámulhatnám a pöttyöket, vagy éppen próbálhatnék grafikával foglalkozni/filmet nézni stb...), így kapok cserét, csak várhatok, mert az üzletből én hoztam el az utolsót, és azóta pangás van.
Összességében jó gépnek tűnik, remek billentyűzettel, viszont kissé kopogós, "ócsó's" műanyag összeszereléssel. A tapipad gombjaitól pl kiráz a hideg, évek óta nem nyomkodtam ennyire kattogós, rossz gombot (talán csak valami low-end fujitsu retteneten).
Én az eddigiek alapján csak ajánlani tudom, szerintem nagyon jó ár/teljesítmény arányban van, és még jól is néz ki, üzleti megbeszélésen sem kell szatyorral takargatni, miközben animációt mutatok a megrendelőnek. A felületére viszont kíváncsi vagyok mennyire lesz strapabíró, a tetején és csuklónál már most látok baljósnak tűnő jeleket, pedig még csak másfél hetes...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.