- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Durrogtass
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz Celtis #62698 üzenetére
Az is jó lenne, ha azt mondanák, hogy a 0.5W akkor igaz, ha KI KAPCSOLOD a TV-t.
Csak éppen kikapcsolás nincsen.
A power gomb hosszan nyomására egy androidos telefonon feljön a kikapcsolás, vagy újraindítás menü. A TV-n csak az újraindítás van. Ide tehetnék a kikapcsolást, még akár úgy is, ha ezután csak a TV elején lévő gombbal lehetne feléleszteni. De pl. ezzel a TV-n lévő fizikai gombbal sem lehet kikapcsolni. -
Celtis
veterán
Órák után is kb. 5 percenként feléled rövid időre. Na olyankor alvó módban van vagy csak a feléledések közötti szünetekre vonatkozik a 0,5W?
Erre írtam, hogy a standby nincs definiálva. Én biztosan azt mondnám, hogy amikor a user megnyomja a kikapcs gombot, onnantól standby, és az attól számított 2-4 vagy max 8 óra fogyasztás átlagát kell megadni.
Persze ZS fogyasztási kategória úgysincs, és így is a legrosszabb kategóriában van a tv. -
Piftuka
veterán
válasz syler123 #62680 üzenetére
A "49XH9505" 289.000 forintért kapható, az említett, "Alzás" "49XH8596" eladási ára pedig 216.300 forint.
Az bizony jelentős különbség. Én egyébként már amiatt is az utóbbit választanám, hogy nem FALD-os, hanem Edge LED.
Jobb a fekete szint, jobb a kontraszt, és nincsen "blooming". A kettő ugyanazt a "SoC"-ot használja; az "XH95"-ben az "X1 Ultimate" processzor felskálázási képessége jobb. (Hogy a gyakorlatban ez mennyit számít, arról megoszlanak a vélemények.)
Az tény, hogy ha valakinek mindenképpen fontos ez, és szeretne ezért az extráért ~72.000 forintot fizetni, annak valóban ez a jobb választás.
Aki viszont nem bírja elviselni a "blooming"-ot, annak még úgy is az "XH85", ha egyező volna az eladási áruk."Aquila non captat muscas."
-
vlevi
nagyúr
Nem a pénz miatt nyafogok az extra készenléti fogyasztás miatt.
És persze azt sem tagadom, hogy rengeteg más f***ságra elköltök sokkal többet, mint az a havi 1-2-3 ezer forint.
Megy a TV napi 5-6 órát. Alacsonyra van téve a fényerő, így használat közben 60-70w-ot fogyaszt, mondjuk akkor 400Wattóra, amíg használom.
Amíg viszont a közelébe sem megyek, az 16-18 óra, és ilyenkor a katalógus által ígért 1W helyett 10-12W-ot fogyaszt, összesen mondjuk 160-200Wattóra, vagyis a használatkor elfogyasztott energia kb felét feleslegesen füstölték szét a szénerőművek a légkörbe.
[kép]
Pl. a Settopboxok állandó 20W körüli fogyasztása teljességel haszontalan volt számomra, amíg volt STB a TV-re kötve. Nem használtam a plusz funkcióit, csak a villanyórát pörgette. Pont ugyanazt tudja (számomra) a mediacard is, 0W extra energia felhasználással. -
Celtis
veterán
Ráraktam a fogyasztásmérőt az XF9005-re. Bekapcs/kikapcs után 21W a fogyasztás készenlétben. Meglátjuk hogyan alakul hosszabb távon.
-
Piftuka
veterán
válasz Sztlaci #62670 üzenetére
Miért szeretnél mindenképpen az idei szériából választani? Ráadásul egy Direct LED-es tévét... Sokkal kisebb az esélyed, hogy egy felhősödéstől mentes példányt fogj ki.
Én a helyedben ennyi pénzért a "SONY 49XH8596" készüléket venném meg.
Kicsit kevesebb RAM van benne, és valamivel lassabb a processzora, viszont Edge LED háttérvilágítású, szóval ha az alsó él mentén nem lesz bevilágítás, akkor homogén, és nagyon jó fekete szintet produkál majd.
Ráadásul 120 Hz-es a VA panelja, szóval összehasonlíthatatlanul jobb lesz a mozgásmegjelenítése, mint az "X80J"-nek.
A "+3 év kiterjesztett garanciát" (ALZA) pedig meg tudod venni a különbözetből.
Esetleg érdemes megkérdezned a SONY Központi Szalon, SONCITY, vagy AV-Land üzletek valamelyikét, hogy az ALZA-nál vásárolt készülékre is meg lehet-e náluk vásárolni a kiterjesztett, 5 éves gyári jótállást.
"Aquila non captat muscas."
-
Joshi
titán
(#62670) Sztlaci levezette hogy mi mennyibe kerül, de nagyon egyszerűen leírom, hogy mi a módja a számolásnak.
Ma Magyarországon az áram bruttó átlagára mondjuk legyen 40Ft kWh. A kWh azt jelenti, hogy 1 óra alatt fogyasztasz 1000W-ot. Tehát ha egy készenléti eszköz óránként fogyaszt 13W-ot (ez nagyon soknak számít), akkor 0,013*24*365=113,88 azaz 113,88*40Ft=4555,2Ft. Ez ugye az éves fogyasztás 24/7-ben.
Gyorsan megnéztem a nappali cuccok készenléti fogyasztását. Ugye tévéknél a képátló lényegtelen, mert a készenléti fogyasztást ez nem befolyásolja. Szóval a cuccaim Sony A1 + Marantz 7011 + Oppo 203 = 25W. Ezen a körön van a router és a NAS is. Ugye utóbbi kettő állandóan megy 24/7-ben. Ezeket bekapcsolva 50W lett a fogyasztás. Szóval nagyjából ezek mennek éjjel nappal a lakásban plusz a hűtő és a PC készenlétben. A hűtő ha nem megy, akkor 1W-ot fogyaszt, ha megy akkor 130W-ot. Most hogy mi az átlag azt nem tudom. A PC megint fene se tudja, de legyen 10W. Szóval azt lehet mondani, hogy a lakásban állandó fogyasztás 100-120W körül van. Ez éves szinten ~35000Ft ami havi 1500Ft. Tehát a villanyszámla havi díjából 1500Ft a készenlét. Most ezt így gyorsan felületesen levezettem.
-
vlevi
nagyúr
válasz Celtis #62671 üzenetére
Én egyszer rátettem a fogyi mérőt, ami egész éjszaka gyűjtötte a fogyasztást.
Hááát, nem volt sokkal-de-sokkal kevesebb.
Valami tízegynéhány W átlagos fogyira jött ki.Egyébként én ezért adtam vissza a settopboxot a UPC-nek, amint lehetőség volt Mediacardra váltani. 2TV 2Box,
Tényleg össze lehet szedni abból a "csak pár watt, mit számít"-ból éves szinten 50-100 ezret... -
Sztlaci
aktív tag
válasz lemmy9 #62431 üzenetére
Az a 13 W csak évi 4-5 ezer Ft, plusz Tcom modem 18W + 2 db setbox 18W/db +HDD setbox 22W + Mikró 7W Csak ezek 13+18+18+22+7= *24*365 =680 kWh/év
680*37 Ft/ kWh = csak 25.000 Ft pulsz/év.
Akkor most hogy is van, a csak pár Ft?? Mindezek kikapcsolt állapotban!Bocs, most szemegetek a 50X80J TV-vel és olvasgatom vissza a fórumot.
Sajnos az 50-es méretet nem tesztelik, és ez kilóg a sorból VA paneles, a többi IPS.
Benéztem a Sony Bavarias topikba, elkeseredtem, az olvasottak alapján TV-sem érdemes venni.
Esetleg ha valakinek van tapasztalata a fentebb írt készüléktől, ne tartsa magába!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
törölt tag
válasz Piftuka #62657 üzenetére
Köszi. Amúgy tényleg semmi gondom velük,ez a lassuláson kivéve. Mindenesetre véletlenül feldobott egy telefongyorsítási "trükköt" a net, és ezt rátettem a tv-re is. Egy kicsit fürgébb lett.
Abból áll,hogy ha a Fejlesztői beállításokban az "animációk" -nál mind a háromnál "ki" kapcsoljuk. -
jonhy86
csendes tag
https://www.youtube.com/watch?v=gTxQ4cia8-E
-
jonhy86
csendes tag
https://www.sony.hu/electronics/support/lcd-tvs-android-xh90xx_x90xxh_x91xxh_xh92xx-series/ke-55xh9005/software/00266884
-
jonhy86
csendes tag
Megoldja azt a problémát, mely miatt nem volt hangja a tv-csatornáknak a tv-készülék bekapcsolása vagy csatornaváltás utánMegoldja azt a problémát, mely miatt a tv-készülék hirtelen bekapcsolt, amikor a Bluetooth-eszközök megpróbáltak párosítást végezni a tv-készülékkel, miközben az RC ki volt kapcsolvaMegoldja azt a problémát, mely miatt az AC-visszaállítás után nem volt hangja a HDMI eARC-n keresztül csatlakoztatott hangsugárzópanelnekMegoldja azt a Hollandiában előforduló problémát, mely miatt a Teletext elindítása után nem lehetett csatornát váltani a távvezérlő CH +/- gombjaival vagy számbillentyűzetévelMegakadályozza a bizonyos tartalmak nézése esetén előforduló váratlan, időszakos képernyővillogástFrissített csatornarendezés (csak Horvátországra vonatkozik)A webböngésző biztonsági hiányossága ki lett javítva
*Ez a firmware egy javítást tartalmaz a Trend Micro Zero Day Initiative programja alapján dolgozó Viettel Cyber Security csapat által talált biztonsági rést illetően. Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatásukat.Megoldja azt a problémát, mely miatt bizonyos körülmények között nem volt hallható hang a tv-készülék távvezérlővel való bekapcsolása utánAz általános teljesítmény és stabilitás javításaTovábbfejlesztett felhasználói felületBevezeti az Apple TV alkalmazástElérhetővé teszi a 4k120 Hz-es jel támogatását PS5™ eseténElérhetővé teszi az eARC-támogatástBevezet egy új szülői felügyeleti funkciót, mellyel korlátozható a nézési időMegoldja azt a problémát, mely miatt automatikus csatornaváltás történt a csatornasorrend módosítása utánMegoldja azt a problémát, mely miatt a tv-készülék váratlanul újraindultMegoldja azt a problémát, mely miatt kattogó hang volt hallható, amikor a tv-készülék készenléti üzemmódban voltMegoldja azt a problémát, mely miatt rövid ideig fekete képernyő volt látható egy játékkonzol csatlakoztatásakorMegoldja azt a problémát, mely miatt a tv képe elmosódott volt a 4K120Hz formátum használata esetén -
Technoman
őstag
-
Csabi1984
addikt
Nah felajánlotta a TV (XH9096) a frissítést és fel is raktam, eddig egyelőre nem "üdvözlöm" a gyártó anyukáját
-
Piftuka
veterán
válasz #52221184 #62653 üzenetére
"Készülnöd" nem kell semmire, mert a te példányaid akár még 10-20 évig is gond nélkül üzemelhetnek. (Ezt kívánom!)
Az én példányom sajnos 1 hónappal ezelőtt meghibásodott, és a szerviz javíthatatlannak minősítette.
"Öröm az ürömben", hogy a megvásárlásakor kötöttem rá "garancia biztosítást", így legalább az árát visszakaptam utalvány formájában.
SutPet fórumtárs kérdésére...
A tévén a "PKG5.435.018EUA" verziószámú szoftver fut. A megvásárláskor a készüléken még kettővel korábbi firmware volt. Azt kár volt lecserélnem. De még az eggyel ezelőtti is jobb volt.
Mondom... minden frissítéssel lassabb lett a tévé; csatornaváltásokkor, illetve minden menü funkció előhívása, valamint az állítható értékek közötti lépkedés.
-
moland007
tag
Sziasztok !
Valakit tudja esetleg, hogy A83J tv-hez melyik CI+ kártya kell Directone szolgáltatóhoz ?
Valamint a párosítás folyamata, hogy zajlik.
Köszi !55A83J
-
Technoman
őstag
válasz axlfsi #62647 üzenetére
Esküszöm nem értem, nálad miért látszik még.
Amikor frissítettem, mert csak ezért a sz@rért frissítettem- visszakapcsolva a TV-t, csalódottan vettem tudomást, hogy nem tűnt el a kis felugró ablak, majd a következő kapcsolgatásnál már nem volt itt. (4 dolgot tetem ki, a képernyőre gyorsikonként, amiket napi szinten használok: Kép beállítások/Kép üzemmód/fényerő + 1 amit most már nem tudok kikapcsolni: a Beállítások)
Ezt megerősíti az a tény is, hogy ma a "Képi beállítás" melletti "fényerőt" kapcsolgattam megint előjött a kis energiab@szás ablak Mondom is: a francba, eddig tartott az örömöm. De a következő pillanatban már el is tűnt. Mindezt úgy, hogy semmit sem kapcsolgattam.
Azóta már többször volt kikapcsolva, sőt áramtalanítva a TV. De hál' istennek nem jött vissza a felugró ablak -
Piftuka
veterán
válasz SutPet #62645 üzenetére
Ha neked tetszően működik a készülék, akkor szerintem ne tedd!
Én is megbántam, hogy a 4 évvel ezelőttiről frissítettem a készüléket további 2 újabb Firmware-re, mert a bosszantó hibákat (fagyások, újraindulások) nem oldotta meg, de szignifikánsan lassabb lett a "W809c" tévém működése.
(A "W755c" gyakorlatilag ugyanaz a készülék, csak a 3D funkció letiltásra került benne gyárilag.)
Persze a döntés a Tiéd..."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz wrathchild #62641 üzenetére
Köszönöm, hogy megosztottad az info-kat! Örülök, hogy anno segíthettem (bármiben is)!
Hogy mihez jutok hozzá, az még nem 100%. Majd megírom, mit sikerült venni."Aquila non captat muscas."
-
Celtis
veterán
válasz SSJmeszes #62639 üzenetére
Keress rá. A google a barátod.
Páran vettek itt valami utángyártott háttérvilágításos távot, lehet, hogy eladják az eredetit.Habár én még vizsgálódnék. Áramtalanítás ahogy írtam, kipróbálni másikkal, stb. Hol laksz amúgy? Dél-Budán tudnék segíteni akár kipróbálásban, akár belenézni a távba, hátha javítható.
-
axlfsi
veterán
válasz Technoman #62643 üzenetére
...én is a Sony oldaláról szedtem le, raktam fel pen-ről és sajnos fel-fel ugrálnak az idegesítő értesítések (ami pláne vicces abban az esetben, amikor egy olyan beállítást alkalmazok, ami pont, hogy energiatakarékos, az éppen aktuálishoz képest! )
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Vhiktor
veterán
válasz #62435328 #62634 üzenetére
Igen, hiszen a HDR a fenyerorol szól és még a jelenlegi csúcs TVK is a béka feneke alatt vannak a hdr specifikációhoz képest.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Még mindig egy sony 43w755c-t használok amivel semmi gond nincs. Régi video @ tv sideshow alkalmazás már nem található gondoltam felnézek a sony oldalára van e valami ajánlás ekkor jött szembe hogy van újabb firmware verzió mint ami az enyémen van (tv-ről indítva azt mondja legfrissebb van fent a 5.433-al) viszont a sony oldalán van egy 5.457. Valaki használja ezt a verziót? Érdemes frissíteni?
God must love stupid people, he made so many of them.
-
wrathchild
tag
válasz lemmy9 #62633 üzenetére
Hogy érted azt, hogy szuperszínes?......
Én pedig nagyon szívesen olvasom bárki, egyéni preferenciái alapján kialakított ajánlását, aztán leszűröm, azok a preferenciák egybe esnek-e az enyéimmel?!
Egyébként maradnának a tesztek és a bolti kipróbálás.
Utóbbira, ha nem vagy felkészülve az adott TV, igényeidnek megfelelő beállításait tekintve, akkor VÉLEMÉNYEM ÉS TAPASZTALATOM SZERINT teljesen felesleges.
Nekem nagyon sokat segített ez a fórum, mert egészen jól látható volt számomra, mely hozzászólók preferenciái egyeztek az enyémekkel!
A többit vagy elolvastam vagy továbbgörgettem, sok véleménynek van itt hely.... -
Technoman
őstag
válasz Csabi1984 #62640 üzenetére
Nekem sem. A Sony oldaláról szedtem le és Penről nyomtam fel.
Egyébként a megvásárlása óta (ez cca 1 év) talán az elején, valamikor december-január környékén frissített magától a TV, azóta egyszer sem (?)modflow
Hát én pedig nem. Egyébként kíváncsi lennék, hogy más márkáknál (Samu, Pana, LG...) is van/volt-e ilyen kötelezően felugró ablak, mert nem nagyon hallottam róla. -
wrathchild
tag
válasz lemmy9 #62631 üzenetére
Valaki lehetek akár én is, így az én véleményemet megosztom:
W809C vs. A8(H) esetén a "több szín":
16.777.216 vs.1.073.741.824, számok helyett betűkkel leírva.
Bár ezek tudomásom szerint a maximálisan megjeleníthető színek e TV-k esetén, de érzésre ezt alá tudom támasztani. Elsőre az A8(H) rajzfilmes érzést keltett bennem, aztán rájöttem, hogy a több szín miatt éreztem. Direkt nem azt írtam, hogy színesebb, mert az nem eléggé fejezi ki az ÉN VÉLEMÉNYEMET. Inkább úgy tűnt, ha a W809C képes 20 féle zöld árnyalatot megjeleníteni, akkor az A8(H) 1200 félét. Amint ehhez pár óra alatt hozzászokott a szemem, nagyon tetszett. Amikor 2 hónappal később eladtam a W809C-t és kipróbálásra bekapcsoltam, már picit fakónak éreztem! Pedig korábban oda-vissza voltam tőle, imádtam.
(Pont ez volt a Panasonic PV700-ról Sony W809C-re váltásnál, akkor a Sony javára) -
wrathchild
tag
válasz Piftuka #62630 üzenetére
Üdv! Bocs, nem tudtam, hogy Media Marktban nincs, pár hete 400ezerért Pólusban és Duna Plazában is volt. Félreérhető voltam, a W809-nél jobb a mozgásmegjelenítése, tapasztalat, mert nekem is az volt előtte és még kb. 2 hónapig párhuzamosan A8-cal.
Az AG8-nál már tényleg nem tudom, miben jobb, de akkor nagyon bújtam a teszteket, véleményeket és azok alapján (+az említett XH95-tel való személyes összehasonlítás után) választottam az A8(H)-t. Sanszos, hogy a felskálázás, HDR tulajdonságok, input lag valamelyike, mindegyike billentette A8(H) felé a mérleg nyelvét.
Pusztán csak azért írtam Neked, mert amikor én kerestem a W809C utódját, több hozzászólásod, válaszod segített a végső döntésben, ami kiváló döntésnek bizonyult, ráadásul nagyon hasonló priorításaid voltak/vannak a TV szolgáltatásai ügyében.
De ez valóban egyetlen vélemény, bizonyára kiváló TV az AG8 is és ha jó áron jutsz hozzá, akkor ennyi. -
SSJmeszes
senior tag
válasz Celtis #62637 üzenetére
Kipróbáltam. Infra jel van.. csak közel sem ilyen erős, hanem eléggé halvány.
Elméletileg új az elem, az nem lehet gond.
Akkor ez azt jelenti, hogy távirányító csere? Ha csere, akkor tudtok nekem ajánlani helyet, hogy hol keressem?[ Szerkesztve ]
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
Celtis
veterán
válasz SSJmeszes #62635 üzenetére
Vedd ki az elemeket, várj 1-2 percet, nyomd hosszan a bekapcsoló gombot, majd tegyél bele garantáltan jó elemeket.
A mobilod kamerájával tudod ellenőrizni, hogy gombnyomáskor működik-e az infra LED. Fényesen kell villágítania a képernyőn. Így:
Ha ilyen, akkor a távirányító jó. Meg kell próbálni a TV-t áramtalanítani 1 percre.
-
Technoman
őstag
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok!
Van egy Sony KD55XF9005 tévém.
Na mármost olyan problémám van vele, hogy nem igazán működik a távirányító. Elemet megnéztem vagy 3 különbözőt. Távolabbról nem veszi a jelet. Néha sikerült eltalálnom kb 30cm ről, hogy csináljon valamit.. Ezt azért írom így, hogy eltalálni, mert kb csak a tévé közepe, és attól balra kb 20cm re hajlandó "működni" már amikor működik..
A hangvezérlés része persze hibátlanul működik messziről is, amit kb sose használtam. Mi lehet a hiba? TV, vagy a távirányító hibádzik? Nem nézegettem még nagyon mibe kerül egy távirányító, de gondolom egy 20e. biztos van. Feleslegesen nem vennék, ha esetleg nem is ez a gondja baja.
Találkozott már valaki ilyesmivel?Köszönöm!
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
törölt tag
Srácok, a nagy fényerő feltétlenül szükséges a HDR-hez?
Csak azért kérdezem mert full BFI-vel max fényerőn is elég rendesen besötétül a kép.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz lemmy9 #62631 üzenetére
Igen, ezzel a kijelentéssel vigyázni kell
Már csak a végtelen kontraszt arány miatt is színesebbnek, dínamikusabbnak látja a képet.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
lemmy9
őstag
"több szín"
Ó jaj... Kíváncsi lennék ez a kijelentés mit jelenthet valakinek.[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
Piftuka
veterán
válasz wrathchild #62629 üzenetére
Az "A8H" nem kapható a Media Markt-ban.
Tehát most már az a "tutti", mert az "AG8"-nak kevésbé jó a mozgásmegjelenítése...?
ÉS amikor már hajlanék rá, hogy azt vegyem meg, amennyiben lehetőség van rá..."Aquila non captat muscas."
-
wrathchild
tag
válasz Piftuka #62620 üzenetére
Üdv! Nem okoskodásból, csak észrevétel:
nemrég nagyon sokat nézegettem a LED/OLED Sony-kat, meg nem mondom mik voltak már az érvek (blooming miatt és saját szemmel Központi szalonos hasonlítás miatt végül nem a 65XH9505 jött), de az A8G-nél jobb az A8 (egyes piacokon A8H). W809C után jött.
Nagyon nem bántam meg!!!
Még jobb a mozgásmegjelenítése (!!!), több szín, azok még kicsit kontrasztosabbak,
a fekete meg ugye....
és ez ugyan valószínűleg sokaknak nem számít (nekem sem), kiváló hang.
Amikor véletlen átkapcsoltam TV hangszóróra egy Youtube reklámot, asszem a Drive című filmét, úgy dübörgött benne egy Mustang, hogy akartam még egy kis kakaót adni a házimozinak és akkor tűnt fel, hogy ki van kapcsolva.... Picit nyilván ez túlzó, de TV-hez képest brutál basszusa és hangminősége van.
Nem tudom mekkorát zuhannak be az árak idővel, de nekem, amíg figyelgettem, úgy tűnt, hogy a 2021-es szériák elszállt áron jöttek és nem feltétlen adnak jobb élményt.
Egy XH95 vagy A8 szerintem nem rossz vétel.
(HDMI 2.1-et leszámítva, aki PS5-tel együtt vett ezekből, az járt legjobban, mert az 5 év gari kifutása előtt válthat újabbra, ha akar és akkor már talán nem kell sokat várnia a HDMI 2.1 funkciókra..... )
Tényleg csupán kíváncsiságból kérdezem, 2015-16 körül mennyiért vetted a W809-et?... -
Vhiktor
veterán
válasz F-ECT$ #62622 üzenetére
Ez általában az LG oledekre jellemző gyári/bolti beállítás mellet.
De kalibrálással természetesen ez megoldható.Illetve azt tudni kell, hogy az sdr nem abszolút szabvány, tehát a pl az 5% fehér fényereje az adott készülék fekete és fehér szintje alapján számolódik ki. Ellentétben a HDR-el ahol minden stimulus szinten meg van mondva, hogy mekkorának kell lennie a fényerőnek (pl 50% esetén 94 nit).
Namost, mivel az oled fekete szintje 0, ezért pl 2.4-es gfammával számolva az 5% fehér fényereje sokkal kisebb lesz mint egy VA vagy IPS panel esetében. Ezért sötétebb is lesz a kép.
De ettől még ha jól be van állítva a tv akkor nem lesz black crush, de tény, hogy csak sötét szobában fogod látni a részleteket.Erre jó módszer a fényerő (Oled háttérfény) megemelése és 2.2 gamma használata nappali fényviszonyok mellett.
De sony OLED-ek esetében ezzel gyárilag nem szokott baj lenni, viszont az LG-k gyárilag vágják a feketeszintet mint az állat
-
Talala
senior tag
Szia.
Szüleimnél volt hasonló digis hálózat fejlesztés után. 2 tv, egyik kevesebb csatornát talált mint a másik.
Coax elosztóval, erősítővel volt a gond. 2 volt beiktatva, felcseréltem őket. Erősítő ment oda ahol messzebb van a tv a digis eszköztől.
Remélem tudtam segíteni. -
Joshi
titán
válasz F-ECT$ #62622 üzenetére
Talán Dolby Visionnál volt ez jelen, de úgy általánosan nincs. Itt a Sony A1 teszt és ott is egyértelműen írják, hogy nincs black crush.
"Gradients are smooth and free of banding and we were able to distinguish all IRE levels from 0 to 100, i.e., no black crush or clipping."[ Szerkesztve ]
-
pvil
tag
Sziasztok!
Találkoztatok már azzal a problémával, hogy a tv földi digitális csatornákból nem talál meg minden foghatót?
Már többször elindítottam a keresést, kézi módban is.
Már tv-n csináltam gyári visszaállítást is. -
salapp
addikt
válasz Piftuka #62620 üzenetére
Neked most lesz utalványod (nem az idei cuccok jövő évi kifutó időszaka alatt), ráadásul kötött, hogy MM-ben használhatod fel. Azért egy 55-ös Sony OLED-ért nem sok az a píz, hidd el. És eleve 220K már meglesz belőle. 65XH9505 sem lenne lenne annyira jó áron, és jelenleg úgy látom, ki is futott MM-ben. W8 etalon, ha nem lenne utalványod, simán mondanám, hogy nézesd meg, mennyi lenne javíttatni. (biztosítózás esetén értem, hogy egyszerűbb nekik gazdasági totálkárra venni).
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Piftuka
veterán
válasz syler123 #62614 üzenetére
Abszolút értem, amit írtál... Nagyon szerencsés vagy, hogy nem zavar a jelenség.
A cimborám pl. a mozgásmegjelenítéssel van így. Ilyen szempontból nagyon könnyű volt számára megfelelő tévé készüléket találnom - amikor megkért, hogy segítsek - mert elegendő volt más preferenciáit figyelembe venni.
Őt abszolút nem zavarja, ha "döcög-mocog-röcög" a képtartalom, mert egyszerűen nem látja.
Van, akit a "szivárvány effektus" sem zavar, és van fórumtársunk, aki emiatt több tévéjét is lecserélte.
Nekem a "W809c" nagyon "magasra tette a lécet", mert nem szenvedett bevilágítási hibától, extrém magas volt a natív kontrasztja, jó a fekete szintje, kiváló a mozgásmegjelenítése, nem kapott "X-Wide" réteget, és természetesen - Edge lit készülék lévén - nem volt rajta "blooming" jelenség.
Jelenleg nincsen a piacon olyan készülék, amelyre mindez jellemző.
Tudom, tudom... "SONY AG8"... igazából meg is venném, de nem vagyok hajlandó egy "csupán" 55 colos készülékért 350.000 forintot fizetni.
Ez van.
-
Jakesz
addikt
válasz syler123 #62614 üzenetére
Felhasználás kérdése többnyire, hogy ki mennyire látja. Blooming teszten nyilván látszik, de az ember a valós felhasználás során összességében ritkán találkozik olyan jelenetekkel, ahol koromfekete a háttér. És itt elő is jön az oled hátránya pont a feketével kapcsolatban. Ha nem teljesen koromfekete színt kell megjeleníteni, hanem csak simán sötét feketét, amiben amúgy vannak részletek, az oled azt is teljesen elsötétíti, míg a led tévéken látható marad. Szóval egyik technológia sem tökéletes feketék terén sem.
-
Vhiktor
veterán
válasz Piftuka #62613 üzenetére
Még a samsung qn95a-n is borzasztoan látszik hdr esetén.
A8-al szerintem is sokkal jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Piftuka
veterán
válasz kaloskalos #62572 üzenetére
Gondolom, nekem szántad a választ...
Mindenesetre örülök, hogy sikerült választanod! Esetleg majd írd le a tapasztalataidat a fórumon a készülékkel kapcsolatban! Amíg még kapható, hasznos lehet mások számára is az info...
-
törölt tag
-
Joshi
titán
válasz robi-k #62608 üzenetére
Nem is tudtam hogy a 90-es szériából van ekkora tévéje a Sony-nak. Mondjuk ha erre lenne ennyi pénzem és persze helyem hozzá, akkor én inkább ezek közül választanék.
-
robi-k
őstag
Sony X92J 100" 4K TV beállítás és első tesztek.
Elviselnék egy ilyet a moziszobában, bár az árát jobban tudnám hasznosítani -
Vhiktor
veterán
válasz syler123 #62604 üzenetére
Csillagos égbolt, vagy egy sötét égbolt rajta a holddal. Esti tabortuz, ejszakia utcán a közvilágítási lámpák, stb, rengeteg ilyen jelenet van.
A legszembetunobben a hdr filmeknél látható.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz axlfsi #62600 üzenetére
Nem tudsz életszerű példát mondani? Én tudok! Úgy kb az összes feliratos film. Ez kb megint annak az esete, amikor magyarázzák, hogy a 1080p és a 4k között nem látják a különbséget, van ilyen, van akinek élesebb a látása van akinek kevésbé.
Újabb példa, sötét háttérnél ráadsz egy kis hangerőt, a bal alsó sarok felvillan.
Mégcsak sasszeműnel sem kell hozzá lenni.
Engem nem zavar, pont tetszik, hogy így átlagban jobb a fekete. -
rodman73
aktív tag
Bekapcsoltam a vrr-t, de ps5-n nagyon nem tetszik a képe. Olyan fakó lett a kép, majd a dimminget átkapcsolom ahogy olvastam itt korábban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods 2 Iphone 13 14 15 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Logitech H390 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- JBL Xtreme hangszóró ÚJSZERŰ állapotban! - Minden tartozékával, dobozával
- Pioneer Kuro PDP LX608D plazma tv
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest