- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Durrogtass
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz Nagymedvefia #63330 üzenetére
Orok hala! Nem tudom mit benaztam el, de most igy, hogy megneztem, nekem meg egy 6.xx verzio volt telepitve - elkepzelesem sincs, hogy honnan ez a regi, pedig csak a hivatalos oldalrol toltottem le. Ez lehetett a baj, mert most ez a 13.50 nagyon popec!
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Joshi
titán
A 8bit + FRC azt jelenti, hogy a panel 8bit-es, de szoftveres rásegítéssel (FRC) 10bit-t tud.
Én igazság szerint azt nem értem, hogy a japánok hogy gondolkoznak. Mert a saját számozási rendszerükben ez kakukk tojás. Azt megértem, hogy a 8x-as széria 8bit-es és olyan amilyen, de hogy a 9x-es szérián belül miért variálnak az érthetetlen.
-
Zoty4
őstag
én nem fogok elállni, de ettől függetlenül bánt a dolog
közben utánaolvastam. Azt írjáék a színalkotásban van szerepe, frc amolyan közeliti a 10bites színt. De azt is írták h ezt kb csak az veszi észre aki videókat ezen vág. Aki tvzeésre használja az kb nem[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz modflow #63395 üzenetére
"Én azt vettem észre az XH90 után az X93J-n, hogy szebb a kép és nem sávosodik úgy."
Azért elsősorban a képfeldolgozó procik közötti különbség felel. XH90 X1 4K HDR proci, míg az X93J XR proci. Korábban volt itt téma, hogy a régebbi X1 Extreme proci is jobb volt ebből a szempontból, mint az X1 4K HDR proci.Csak ezért egyik X93J tulaj se álljon el a vásárlástól, mert lehet hogy tényleg hozza a kötelezőt. Ettől függetlenül nem értem miért nincs az X93J-ben 10bit-es panel.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Nagymedvefia #63394 üzenetére
Hát én nem tudom, de mindegy, hogy 8, 10, vagy 20.
Én azt vettem észre az XH90 után az X93J-n, hogy szebb a kép és nem sávosodik úgy. Ez a lényeg szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz szaszapi #63380 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy csak az X90j és az X92J 10bit-es paneles, az X93J az csak 8bit+FRC. Nem értem miért csinálja ezt a Sony.
Akkor az X93J modellt egyértelműen nem érdemes ajánlani. Mondjuk megérdemelne a két modell egy összehasonlítást (X90J vs X93J), de lehet hogy a különbséget csak a műszerek tudják kimérni.
[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
[link] Ez választ adna kérdésünkre?
-
Derron
aktív tag
válasz Nagymedvefia #63383 üzenetére
-
modflow
veterán
X93J-re ma jött megint új firmware.
Fura, a TV sose jelzi...
-
Zoty4
őstag
75X93J behúzva 550k-ért + 2év garral összesen 5 évvel 585k
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Figyelj, alapvetően nem szabadna, hogy az usb audio host képességekben különbség legyen az android és az android tv között. Olyan, android tv-t futtató eszközök, mint pl. az NVidia Shield TV vagy számos Philips okostévé, dokumentáltan támogatnak minden olyan usb dacot, ami alapvetően android kompatibilis. Nézz szét mondjuk a redditen, ha érdekel. Nem tartom kizártnak, hogy a Sony ezt kiherélte a saját droid tévéiből; remélem, sikerül valahol konkrét infót szerezni erről.
Sztereó erősítőben ritkán van hdmi, pláne nem olyan öreg jószágban, mint az enyém.
Pont az a legnagyobb gond az apple music-kal, hogy macerás rendszerbe illeszteni. Az apple tv nem két fillér, és van itthon néhány dac, kézenfekvő volt kipróbálni a tévét streamerként. Biztos nehéz lehet elképzelni, de alaposan átgondoltam, mi áll rendelkezésemre, és ebből mit szeretnék kihozni.
-
Renwick
őstag
válasz daniel2121 #63369 üzenetére
Emagnál olcsóbb egy húszassal.
I see you blaming each other -- And I love you still
-
KicsiBGery
csendes tag
válasz kolosszus87 #63361 üzenetére
Köszi szépen a választ...
-
Renwick
őstag
Behúztam egy 55"-es XR A83J-t, egy 42"-es W650-et (2013-as modell) vált majd, úgyizgulok.
-
Derron
aktív tag
válasz kolosszus87 #63353 üzenetére
Én megrendeltem a 65X93J-t. Remélem nem fogok benne csalódni. Még mindig nem érzem azt hogy jó üzletet kötöttem, de remélem majd a készülék meggyőz.
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #63355 üzenetére
"Annyira pórias megoldás, hogy ha SDR-re szeretnéd beállítani a tévédet, akkor még elmentheted az egyetlen "Egyéni" képmódban, de ha már HDR-hez is, akkor hozzá kell nyúlnod valamelyik gyári beállításhoz."
A 2017-es modelleknél egyéni képmódon belül két lehetőség van pl a kalibrálásra. A színbeállításokon belül van olyan hogy Prof 1 és Prof 2, na ezeket érdemes SDR-re és HDR-re kalibrálni. Annyi van, hogy ezt manuálisan át kell állítani függően attól, hogy SDR vagy HDR anyagot néz az ember.Nem vagyok benne biztos (janos666 jobban tudja), de a CalMan csak Egyéni képmódba tud kalibrálni, a régebbi modelleknél meg ugye csak szürke skálát lehet állítani.
-
kolosszus87
senior tag
válasz KicsiBGery #63360 üzenetére
X95J magasabb kategóriás modell, magasabb szintű képteljesítményt nyújt, lényegesen jobb fényerőre és HDR teljesítményre képes, több local dimming zónája van, jobb hangteljesítménye van, van rajta X-Wide Angle bevonat...ami szélesebb látószöget biztosít, de valamelyest csökkenti a natív kontrasztot. Plusz ugye design-osabb a tv, jobb minőségű anyagokból van építve, nem tiszta műanyag mint az X90J. Ezek a fő különbségek.
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
KicsiBGery
csendes tag
Sziasztok! Mi a lényegi különbség az X90j és az x95j között? Mert árban nagy...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nem tudok mondani olyan USB DAC-ot ami biztosan működik Android TV-vel, én csak javasoltam hogy keress rá az Android TV kulcsszóra. Ha nem találsz kimondottan Android TV-vel kompatibilis eszközt, akkor az adott eszköz működése lutri lesz csakúgy mint egy USB Gigabit Ethernet átalakító működése.
Az ok hogy optikán nincs nagy felbontású hangod, de miért "erőltetted" fel a tévére az Apple Music appot? Miért nem veszel egy Apple TV 4K-t? Onnan bemegy a HDMI kábel az erősítőbe, az erősítőből meg ugyan csak HDMI kábel a tévébe és kész.
-
Piftuka
veterán
Az már egy egészen vállalható ár. Kár (és nyilván nem véletlen), hogy a leghülyébb dizájn konstrukció van ennyiért!
Én maradok rendületlen híve a középpontos talapzatoknak.
Hozzátéve, hogy az "X92J" sem olyan teljes mértékben, amilyenre én terveztem volna.
A SONY dizájnerei tanulhatnának a régi Philips és Panasonic készülékek példájából, hogyan kell szép, ízléses és praktikus talapzatot tervezni. Persze legalább keskeny tévé állványon is elfér a tévé. Manapság már ennek is örülni kell, úgy tűnik..."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz salapp #63322 üzenetére
Nekem az jut mindig eszembe, hogy ennyi év után a SONY fura urainak miért nem jut eszébe a készülékeikbe legalább 3 (de akár 5, 10, whatever) "Egyéni" képmódot implementálni?
Annyira pórias megoldás, hogy ha SDR-re szeretnéd beállítani a tévédet, akkor még elmentheted az egyetlen "Egyéni" képmódban, de ha már HDR-hez is, akkor hozzá kell nyúlnod valamelyik gyári beállításhoz.
Igen, tudom... az "Élénk" módért jellemzően nem kár, de még egyszer... miért nem lehet több "Egyéni" képmód, ráadásul úgy, hogy én nevezhessem el.
Erre egyébként szükség van, mert nagyon úgy tűnik, hogy az "olajfestményes elmosódást" a képjavító funkciók okozzák, de azokat a rosszabb minőségű tévé adásoknál erősen ajánlott bekapcsolni.
Viszont baromi körülményes az amúgy "belőtt" egyéni beállításaimban az ehhez tartozó 3 "kapcsolót" csak és kizárólag a képtartalom függvényében állandóan állítgatni.
Mennyivel egyszerűbb volna, ha csak a képmódot kellene egyetlen kattintással átváltani... És persze a saját magam által elmentett, elnevezett egyéni módok között válogathatnék."Aquila non captat muscas."
-
Zoty4
őstag
-
kolosszus87
senior tag
Kíváncsiságból átnyálaztam a mai nappal induló Black Friday ajánlatokat ( Emag-Extreme, MediaMarkt, Sony központi márkaboltok)...mit nem mondjak nem estem hanyatt az idei akciós áraktól. 55" X90J 330ezer, 65" X90J 430ezer, 65" X95J 600ezer! Tavaly ilyenkor az XH széria lényegesen jobb áron volt, aki tehet inkább vegyen még tavalyi modellt, bár lassan kikopnak mindenhonnan, a komolyabb boltokban már nemigen van a tavalyi szériából sehol és azokra már akciók sincsenek.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
s4tch
veterán
Mondj kérlek pár ilyen dacot. Van némi rálátásom a dac piacra, és nem emlékszem, hogy bármelyik gyártó külön feltüntetne android tv kompatibilitást a specifikációk között, de ha te mondod, akkor lennie kell ilyennek. Köszi előre is.
Egyszerű a válasz, burkoltan le is írtam: optikán nem megy ki a hi-res audio.
-
Joshi
titán
Továbbra se értem, hogy miért nincs a tesztalanyok között Sony LCD. Gondolom azért nincs, mert adott márkából csak egy modellt lehetett nevezni.
Referencia kijelzőnek a Sony BVM-X300 (v2 ?) monitort használták.
-
s4tch
veterán
Tudsz olyan eszközt mondani, amit ismer driver szinten az android tv?
Én ezt a leírást ismerem. Arról olvastam több helyen, hogy különböző márkájú tv-k (köztük állítólag Sonyk is) rendeltetésszerűen használják a host módot; ez a menüben megjelenik nálam, de nem lehet aktiválni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Az hogy valami Android kompatibilis még nem jelenti azt, hogy az működni fog Android TV-vel is. Ugye a kettő nem ugyan az. Vagyis a mobiltelókon és tableteken lévő Android az nem Android TV. Ahhoz hogy egy USB eszköz működjön az Android TV-n, mindenképpen ismernie kellene driver szinten az eszközt.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Urak, van itthon egy XF90 tévé. Szeretnék hozzá csatlakoztatni d/a konvertert, de nem optikán, hanem usb-n keresztül. (Ha már felerőszakoltam a tévére az apple music appot, jó lenne kihasználni a hi-res lehetőséget...) A fejlesztői beállításoknál akárhányszor kiválasztom az audio kimenetet, egyszerűen kilép a beállításokból, és nyilván nem is menti el a választásomat. 3 eszközzel is próbáltam, egyik sem működik együtt a tévével, pedig mindhárom android kompatibilis. Ez bug vagy feature? Van rá megoldás, azon kívül, hogy maradjak az optikánál?
-
Nagymedvefia
újonc
válasz daniel2121 #63337 üzenetére
Szinte mindenhol.Nagy biznisz ez a kereskedelemben.
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #63334 üzenetére
Amióta megvan az A1 tévém soha nem vártam meg az OTA frisstést, mindig külön letöltöttem a magyar Sony oldalról és pendriveról telepítettem. Nekem nem voltak hibák. Sőt, volt olyan frissítés hogy elfelejtettem gyári resetet nyomni, de szerencsére nem volt gond.
ui.: egyébként régebben volt itt szó az Android 9-es frissítésről régebbi készülékekre, és mindenki ajánlotta. Összességében jobb mint a régi rendszerek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
megnyugtattatok, már majdnem letettem sony vásárlásról
-
Jakesz
addikt
válasz daniel2121 #63337 üzenetére
Emagon biztos.
-
daniel2121
senior tag
Tudja valaki hogy bf. napon lesz jó vétel és hol?
-
-
Piftuka
veterán
válasz DriftD1GP #63320 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad! Sajnálom, hogy így jártál!
Pár kérdés felmerült bennem:
- Milyen típusú készülékre telepítetted?
- Telepítés előtt alkalmaztál "gyári visszaállítást"?
- Online a tévével töltötted le, és telepítetted fel a frissítést, vagy számítógépről letöltve, és USB kulcsról történt a telepítés?"Aquila non captat muscas."
-
axlfsi
veterán
válasz Nagymedvefia #63330 üzenetére
Koszönöm, estere ranezek!
-
axlfsi
veterán
válasz Jakesz #63327 üzenetére
Hat ez erdekes! (be vagy lepve a profiloddal? ... habar gonodlom, ennek nincs jelentosege).
Most nem vagyok otthon, de estere megnezem melyik verzio (habar szerintem a legujabb, sot, meg az is remlik, hogy az auto update is be van kapcsolva).
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Jakesz #63323 üzenetére
Errol jut eszembe; Nektek mindenkinek mukodik a reklammentes YT?
SmartTUbeNext-tel probalkoztam, de egy istenert sem akar jo lenni, ... minden szam utan jonnek a reklamok (pedig nyilvan beallitottam, ahogyan azt kell; az adblock menupont pipalva,...). Mi lehet a gond?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
hegylako01
tag
-
salapp
addikt
Egyre olvasom, hogy vannak gondok a csodás Androiddal.
Kérdés: nem úgy volt - talán valami marketing cikkben olvastam, vagy YT-tesztelő mondta -, hogy mostantól a Sony tévéket úgy lehet beüzemelni, hogy a felhasználó választhat a folyamat elején, hogy Androiddal indítja-e el vagy a Sony saját - primitívebb, de nyilván stabilabb - OS-ével?
Vagy csak álmodtam ezt?
Zokszó nélkül és dalolva engedném el az androidot egy tévén, inkább még a képernyőre küldés lehetőségéről is lemondanék, az összes többi androidos funkció számomra szutyok, értelmetlen, felesleges. Illetve látom, hogy a gyártók az android frissítéseken keresztül simán el tudják cseszni a készüléket, cserére kényszerítendő a felhasználót. (Igaz, ha jól emlékszem, annak idején a Panasonic a saját OS-es plazma szériáját is el tudta cseszni, használhatatlanná téve a prof módok kalibrálhatóságát)[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
DriftD1GP
tag
válasz Piftuka #63247 üzenetére
Én már telepítettem és 2 napja zsinorban mikor reggel bekapcsolom megjön a TV adás képe és teljes sötétség. Újra bekapcsolom aztán Sony felirat android betöltés...
A másik amit észrevettem hogy ha guide-ból választok ki egy csatornát akkor nem jelenik a megtekintés opció ezért nem tudok oda kapcsolni. És ilyenkor nagyon sok csatornánál ezt csinálja. Ha találok egy olyat amire enged váltani akkor megjavul az összes.
A csatornaváltás nagyon lassú lett.
Gyorsmenü pl a beállításokba vagy a bluetooth-ba belépve a TV adás megszüník. Elötte ment a háttérben.
Olyan hiba is van hogy ha kilépek egy játékból a TV adasra és kikapcsolom a PS4 controllert akkor a TV belép magától a home menübe.
Most így ennyi jutott eszembe. -
Celtis
veterán
válasz Bugarov #63317 üzenetére
Rendes HDR-hez kell a FALD.
Egy normál 120 nites SDR tartalomhoz beállított edge LED háttérvilágítás szép feketét tud, de ha a HDR miatt a teljes háttérvilágítás megemelkedne egy 800-1000 nites fényerőhöz, az már olyan szürkét produkál a fekete részeken, hogy elsírod magad. -
kolosszus87
senior tag
válasz Renwick #63239 üzenetére
Úgy értem, VRR-rel kapcsolatos frissítés lesz még egy, az lesz az utolsó, gondolom más típusú szoftverfrissítések lesznek még később is.
-
Zoty4
őstag
Amúgy a 90 és 95 tényleg olyan szar bloomingos a filmekben levő feliratoknál ahogy a youtube videókon van, vagy azoknak szar, rosszul beállított a TV-jük?
Ezt bezzeg nem mutatják be a boltokban...
[ Szerkesztve ]
-
Haja
tag
Sziasztok!
A KD-50X85J típus mennyire ajánlott? Van róla tapasztalat? Azt néztem, hogy ez első 100hz-es TV a kínálatban.
Üdv!
Haja -
Zoty4
őstag
válasz Renwick #63309 üzenetére
nekem a 90 és 93 tetszik, ami a szélén támaszt alá (de ezeknél az a kritikus hogy ha nem elég mély a szekrény amire rárakod akkor bukó) Azt hiszem 40cm feletti szekrénymélység kell hozzá. A 92 speciel nekem nem tetszik de annál mindegy a szekrény mélysége
90 hosszában a szélén van szóval hosszabb szekrény kell, ami 75" felett érdekes lehetDe nekem úgyis falra megy
[ Szerkesztve ]
-
Renwick
őstag
Jahm, így különösen vicces tud lenni, amkor ugyanazt a modellt másik talppal mondjuk tíz százalékkal drágábban/olcsóbban adják valahol. Nyilván készletfüggő, ahogy a színnél is, de azért akkor is fun.
Ha már itt tartunk, X90/92/93 modellek közül praktikum szempontjából melyik kiszerelés lehet a nyerő?
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz zsinnyegtet #63305 üzenetére
sőt van 93-as is
-
ArGab
őstag
Ugyanezzel találkoztam én is [63045]. Jó egy hétig szinte minden nap előjött amikor DV tartalmat néztem. Más megoldást nem találtam, csak újraindítani a tévét. Netflix app force stop, cache, adatok törlése nem segített. Viszont külső forrásból betéve DV tartalmat jónak tűnt.
Biztos nem tévé oldali frissítés, a legutóbbi nem is emlékszem mikor jött és 2019 vége óta mióta megvan a tévé nagyjából folyamatosan volt UHD Netflix előfizetésem és eddig nem jött elő ilyen soha. Netflix app esetleg, de tekintve hogy az app reset sem oldotta meg csak a tévé restart nehéz eldönteni. Nálam most már több mint egy hete nem jött elő megint. -
TCr
veterán
Sziasztok,
Erre találtatok már megoldást?
Egy jóbarátom jelezte, hogy nála ugyanez van, ugyanezzel a tévével, de nem csak Netflix, hanem virágbolti Dolby Vision tartalmaknál is.
A tévé újraindítása segít, de csak rövid ideig.
Kb. egy hete észlelte ezt a jelenséget.Tudtok már erre megoldást?
Frissítés rontotta el?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
F-ECT$
titán
-
zsinnyegtet
aktív tag
Sziasztok!
Segítene nekem valaki...mi a "lényegi" különbség?
SONY Bravia XR-55X90JAEP
SONY Bravia XR-55X92JAEP
Nagyon kösziA rock and roll az nem egy tánc...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- CES 2025: Telefonhívásokat is fordít mostantól a TimeKettle W4 Pro
- Steam topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Hálózatokról alaposan
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.