- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Durrogtass
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosszus87
senior tag
válasz Lupus70 #63195 üzenetére
A 77-es Sony A83J Oled jelenleg épphogy milla felett van: [link]
A hónap végén BF akcióban szerintem egy misi alá is be fog nézni az ára.[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Lupus70
csendes tag
válasz kolosszus87 #63192 üzenetére
Jogos. Tényleg kifutott már a 4K-s Master sorozat. De azért 77-es Sony Oled sincs 1 misiért. Valószínüleg mindig lesz 200-300e Ft különbség a két modell között.
-
-
jolti
senior tag
válasz Lupus70 #63191 üzenetére
Ezt biztos nekem szántad?
"Egy LCD-hez képest, mindenképpen előre lépés az OLED"
Mikor mondtam én ilyet? Mi több! Én egyiket sem állítottam, amiket itt irkalsz...
Én válaszoltam itt valakinek, hogy láttam mind a két típust, amit között dilemmázik és, hogy, személy szerint nekem is jobban tetszett az oled, azon említett két típus közül, de akkor is másikat választanám, mert...., Nem akarom már többször leírni. (mint ahogy én is 65XH90-et vettem)
És nem is akarok rabeszelni senkit sem, egyikre sem, másikra sem, csupán leirtam a véleményemet. -
kolosszus87
senior tag
válasz Lupus70 #63191 üzenetére
Egyetértek azzal, hogy oledhez csak hasonló árazású felső kategóriás lcd-t illik hasonlítani, azonban ebben jelen esetben nem is volt hiba. Az X95J a Sony felső kategóriás lcd modellje, ami 75-ös méretben 880e Ft jelenleg, ez lett az A80J oleddel összevetve ami meg 1 misi 77"-ban. X95J felett csak egy lcd modell van a Master Series 8K Z9J, na most ez majdnem 2 misi 75"-ban , ezt már a szintén Master Series 83"-es A90J oleddel lehet csak összevetni, ami szintén 2 misi!
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Lupus70
csendes tag
Imádlak benneteket. Mondtam én, hogy ti is súlyosak vagytok.
Pár havonta betérek ide, látom a hozzászólást "Egy LCD-hez képest, mindenképpen előre lépés az OLED". Leütöttem a labdát... gondoltam generálok egy kis vitát, mert uncsik vagytok.
Régen ez egy Sony LCD topik volt, most egy kicsit azért meg vagyok lepődve....
De ez jó is, mert, ezeket a dolgokat meg kell beszélni. Látom páran félre értettek, ezért szeretnék több észrevételre egyben reagálni, nem muszáj egyet érteni velem, de ne legyünk elfogultak.
1. Én is azt írtam, hogy az OLED technológia jobb, én is azt veszek majd. Csak SZERINTEM még kell neki pár év, mert még nincs kész. De lehet megszívjuk és addigra ki jön a microLED.
2. Nem jelenthető ki, hogy az Oled képe mindenben jobb! Az Rtings- es fiúkat elhívnám a nappalimba, hony nézegessenek OLED-et. (nappal) Minden a környezeti fénytől és a tartalomtól függ. A Gravity-nél én sem vagyok teljesen elégedett, de a Mount Everest-nél azért az ABL is kicsit el fog csodálkozni. Persze ezek a végletek. Az Oled kontraszt, na az tényleg jobb, az hiányzik.
3. "Nincs már beégés". Én még nem vagyok meggyőzve erről. Amíg angliában pénzt kérnek a beégés elleni garanciáért vagy gyárilag nem adnak min. 10 év beégés elleni garanciát én nem szívesen veszek 1 millás tv-t. És sajnos még a Sony sem válszol érdemben a szakújságírók aging-el kapcsolatos kérdéseire.
4. Sony szalon LCD-OLED összehasonlítás: nem tartom korrektnek két azonos méretű, de különböző árkategóriájú tv összehasonlítását. A 77-es OLED mellé árban a 75-ös Master Series LCD illik 268 zónával és 1700nit fényerővel. Ígérem, ha mellé teszik, lesz nagy csodálkozás. Tudom nem teszik mellé. Az Oled majd jobban forog. Ez üzlet.
5. Igen, van blooming.Sötét jeleneteknél. Ha valaki erre kényes akkor marad az OLED.
6. Utoljára, ami talán sokaknak a legnyomósabb érv LCD mellett. A nyugalom.
Az biztos, hogy nem künnyű választás... -
jolti
senior tag
De Jóskabá! Most mondom harmadjára, hogy én nem is vitatom!
Én is azt mondom, hogy sokkal szebb képe van az olednek!
De az ÉN szememben nem szebb, annyival, hogy ugyan azon méretért közel dupla árat fizessek érte,
Ráadásul, ahogy írod is, ide talán jobb is egy lcd, mert a mellette lévő falon végéig ablak van.Fojviki
Tudom mire gondolsz. Látom is. Két hibát is. ( Panasonic plazmat váltott), de lesz..om,mert annyi plusz kiadást nekem ér...
Már látom, hogy egy életre megbantam volna, ha most 55-ös oledet veszek.
De nyilván ez egyéni toleranciaszint függő.
Ettől függetlenül nagyon szeretnék oledet én is!
De majd csak akkor, ha emészthető szintre esik az ára! -
őstag
Mi is igy gondolkodtunk anno ahogy te. Egyetlen bibi van, ha kiszursz valami kephibat, ami allando, mondjuk sotet jeleneteknel, akkor utana mindig azt fogod figyelni En pedig egy igazan nyugodt ember vagyok, de 11 honap alatt tenyleg kiidegelt az a pici hiba. Oled lett nalunk is, nagyon elegedett vagyok vele. Jo erzes, hogy kep minosegben mar nem igazan tudunk feljebb lepni, maximum meretben Meg is dobbentem, hogy a tv amit vettunk az tavaly 800eFt felett volt a PH teszt szerint. Szoval ha ilyen gyorsan veszit az ertekebol, akkor jovore johet a 77"
-
Joshi
titán
Többen érveltek azzal hogy bizonyos dolgokban jobb az LCD ami nem igaz. Azt elfogadom, hogy vannak dolgok ami miatt adott esetben jobb választás egy LCD. Konkrétan tesóméknak se ajánlottam az OLED-et, mert nagyjából ismerem a szokásaikat és arra jobb egy LCD. De az továbbra sem opció egy képminőség megvitatásánál, hogy az adott képátló mekkora.
ui.: nem tesztek alapján vettem OLED tévét, egyébként is én még túl korán is döntöttem a tech mellett.
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Én nem is mondtam, hogy változtat a tényeken. Sőt, ha elolvastad amit írtam, akkor le is írtam, hogy tényleg szebb volt az oled!
Viszont nekem nem volt annyival szebb, hogy inkább azt vegyem egy jóval nagyobb élményt nyújtotó, nagyobb tévéért, kicsit csúnyább' képért cserébe.
Felőlem lehet az a tesztgyőztes, meg én is láttam, hogy jobb, de én fogom nézni és hajlandó vagyok áldozni a minőség oltárán, a moziélményért cserébe.
Nyilván nem vagyunk egyformák.
Ha te a teszt alapján veszel tévét, meg vájtszemü' vagy, én azt is megértem. Csak leirtam a srácnak a véleményemet.
Ráadásul be is igazolódott, mert egy hét után is kéjes vigyorral ülök le a 65 col elé...
Meg azt is látom, sőt, már akkor is tudtam, hogy jobb lett volna egy 75-ös, de most ennyire futotta.
(Ez is alig jött össze, mert a MM 3x sz.patott meg...)[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Igen, sajnos sokan abba a hibába esnek, hogy elkezdik mérlegelni hogy most melyik éri meg jobban. A képminőség nem azon múlik, hogy most 55"-os OLED árán kapok egy 65"-os LCD-t. Az Rtings szerint minden pontban jobbak az OLED tévék az LCD-nél. De ez szinte minden ilyen oldalról elmondható. Azért ezeket szakemberek nézik akik kismillió kijelzőt láttak már életükben. Arról nem is beszélve, hogy ha azonos márkán belül hasonlítanak össze két különböző paneltípust, de azoknak a vételára szinte azonos (pl Sony 65X95J vs 65A80J), akkor mi értelme van a kamu teszteknek? Nem mellékesen itt az OLED HDR-ben is jobbnak bizonyult, csúcsfényerő ide vagy oda.
Félreértés ne essék, lehet mérlegelni hogy mondjuk nekem jobban megéri az LCD ezért vagy azért. Attól ez még nem változtat a tényeken.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Bocsok #63179 üzenetére
Nem lobbi hanem mérésen alapuló tesztek, illetve szubjektív teszteken is rendszerint az OLED a jobb. Tökéletes panel nincs, de úgy összességében azért jobb az OLED. A Sony csúcs LCD tévéi már bitang jó készülékek, ehhez nem fér kétség. Ez ne legyen itt téma, mert nincs értelme ezen vitatkozni.
-
Derron
aktív tag
válasz wrathchild #63168 üzenetére
Végül nem bántad meg az 55"-t? Egyik oldalról az a vélemény jön, hogy nincs elég nagy tévé, a másik oldalról, hogy 2,5-2,7m re elegendő az 55".
Nálam ez azért is kérdéses, mert 65" ból XJ90 lenne, 55" ból pedig A80J.Jövőhéten tervezek ellátogatni egy Sony márkaboltba, hátha sikerült lezárnom, ezt a kérdést.
Igen-igen, még mindig dilemmázok
-
Joshi
titán
válasz Lupus70 #63153 üzenetére
Esti mozira mindenképpen az OLED jobb, de úgy általában SDR anyagokhoz is. Szinte minden nevesebb tesztoldal az OLED-t hozza ki győztesnek (összességében). Nekem már elegem volt az LCD háttérvilágításából, habár ezek az újabb LCD panelek már egyre jobbak. Én nem mondom hogy rossz lenne mondjuk egy XH90 tévé, (tesóméknak ezt vettünk), de azért szerintem jobb az OLED (Sony, Pana).
"Vagy microLed..."
Ha csak nem vagy haverja Mészáros Lölönek, akkor nem mostanában lesz MicroLED tévéd. -
szkutyi
addikt
Sziasztok.van egy Sony xh900as tv-m. Win10en megosztottam egy filmek nevű mappát...amit a külső média lejátszón lát és olvas is
Viszont a Sony csak a számítógép nevét látja, belépve nem lát mappát, csak azt írja hogy jöjjek vissza később . :(.tudjátok mi lehet a baj?
Köszi -
zonusz
aktív tag
Az X95J csak 65”-tól van? Sajnos nekem csak az 55-ös fér el, de a 95J paraméterei sokkal szimpatikusabbak. Esetleg jövőre leszivárog az 55”-ba is? Köszönöm
-
Zoty4
őstag
válasz wrathchild #63168 üzenetére
Igen, talán ez az 1 érv amiért még benne van a pakliban nálam is az oled ( az a fránya blooming)
-
Zoty4
őstag
válasz Lupus70 #63153 üzenetére
Magam is így vagyok vele, mielőtt egy komolyabb összeget kiadok, előtte megprobálom körüljárni a témát és a lehető legjobb megoldást megtalálni .::
Nincs már beégés, hacsaknem monitorként használod és sima képet nézel, vagy a windows asztal van. Filmeknél észre se veszed és eltolja a képpontokat folyamatosan.
Mellesleg a Sony OLED-je kegyetlen jó. Ha jól tudom a panelt neki is az LG gyártja, mint mindenkinek, de az elektronika processor az egyedi, és az most a Sonynál a legjobb a piacon.Amúgy a Sony H/J95 az első olyan LCD amit ki merem jelenteni hogy méltó ellenfele egy olednek
Oled este, besötétített szobában ad nagyot. LCD akár nappali fényben is élvezhető (A telepítési hely se mindegy, ahova veszed, melnnyi ablak van, mennyire napos szoba, hova helyezed el az ablakokhoz képest)[ Szerkesztve ]
-
wrathchild
tag
válasz Lupus70 #63167 üzenetére
Üdv! Én is nagyon sokat agyaltam 55XH95 LCD és 55A8 Oled között. Utóbbi lett.
A méretet szerintem épp úgy "józanul" kell kiválasztani, mint a TV--t, engem pl. lebeszéltek a szakik (Központi szalon) 2,5 m esetén a 65-ösről is, mondván, élesebb lesz a kép, főleg a 4K alatti tartalmaknál.
Én azt is megkülönböztetem, hogy milyen típusú műsort nézek.
Hírműsorok, magazin műsorok esetén lehetne "akármilyen" TV.
Azonban az "élmény"tévézésem más sztori. Az vagy esti órák, vagy besötétített szoba.
Így az fényerő nekem pl. nem volt LCD felé billentő szempont.
Egyébként a vélemények alapján valóban kicsit aggódtam, de utólag tökéletesen meg vagyok elégedve, sőt, kellemes csalódás az A8.
Első 4K HDR/Dolby Vision képes TV-m, így az ilyen anyagok is megdöbbentően gyönyörűek számomra. Mellé téve az XH95-öt, biztosan még durvább, de nincs mellette
(A Központi szalonban mellette volt és a blooming+fekete részek (Trónok harca 8/3...) el is döntötte)
Viszont minden filmet feliratosan nézünk, a blooming számomra nagyon problémás.
Legalábbis a Sony esetén (32-48-60-64.. cella ehhez kevés), de csakis Sony érdekelt, (brutál volt még a HZ2000 Pana, de nagyon drága volt )
Mivel 4K alatti tartalom is akad bőven nálunk, én az ultimate processzorhoz ragaszkodtam, blooming miatt pedig csakis Oled jöhetett végül.
Más lehet olyan esetben, ha valaki egy XG/H95-ös LCD-t vált le, akkor valószínűleg bizonyos anyagoknál lehet kevés egy Oled, de első 4K HDR-es leendő tulajoknak, ha feliratosan nézik a filmeket és elengedik a konzol dilemmát, mindent összevetve az Oled SZERINTEM döbbenetesen brutál élmény lesz. -
Lupus70
csendes tag
válasz Jakesz #63160 üzenetére
Természetesen mindenkinek magának kell eldönteni a neki megfelelő tv méretet és ebben nem vagyunk egyformák, mint ahogy a nézési távolságok sem azok.
Tudom, hogy ezzel nem leszek népszerű, viszont vállalom. Ha minőségi 4K-t akarsz látni, nem úszod meg a nagy TV-t (min.75"), mert 3-4m-ről egy FullHD is brutál jó a 4K tv-n, a Sony kíváló felskálázásának köszönhetően. Ahhoz hogy értelme legyen a 4K-nak és ne kelljen 2m-ről nézni, sajnos kell a nagy panel és a megfelelő forrás. Ahogy írtad, a képminőségre érzékenyebb a nagyobb tv, sajnos ez igaz és 60-70GB-os filmekkel kell "etetni", különben nem jönnek ki a tv képességei. (bár csúcs képe is csak kb.50 filmnek van) Ez nyilván modell függő...
Persze erre nincs mindenkinek igénye, de ebbe a topikba azért nem is az átlag igényeket támasztók jönnek . Ahogy látom, itt sok olyan súlyos eset van, mint én. -
Lupus70
csendes tag
válasz Bocsok #63159 üzenetére
Ez így van. Bár ebben a topikban nem akartam bele menni, nehogy megkövezzenek. Van itthon projektor is, 120" vászonnal, és élményben egy TV a nyomába se tud érni, hiába nagyságrendekkel jobb a képminősége. Egy tv árába kerülő Benq W2700 jobb képet ad, mint amit egy moziban kapok, csak ideális körülmenyeket kell teremteni hozzá, ami macerás. Viszont érdekes, amit írsz, mert nálunk dettó a tv a preferált.
-
Celtis
veterán
válasz Tsebacsi #63162 üzenetére
Két workaround ötletem van.
- állíts be a routerbe automatikus újraindulást minden éjszaka.
- vegyél egy wifi klienst a tv mögé, ami csatlakozik a wifire, és a tv-re pedig LAN-on.[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
válasz Renwick #63161 üzenetére
Igen, az X90J, X92J és az X93J ugyanaz a modell, csak a talpakban van különbség. Az X95J viszont már egy magasabb kategóriás, külön modell.
-
nagyúr
Szasztok!
Olyan problémám lenne egy 55W809C-vel hogy kb. 1-2 naponta “leszakad” az itthoni hálózatról. Minden más eszköz stabilan kapcsolódik a Mesh hálózathoz, de Ő csak látszólag. A wi-fi nem megy, internetet használó alkalmazások sem mennek. Nem használ a wi-fi ki-be kapcsolása sem a hálózat elfelejtése és újra felvétele.
Csak arra javul meg, ha kihúzom az alsó Routert az áramból majd vissza.
Eléggé idegesít a dolog és 1-2 naponta újra előjön.
wifin szeretnénk használni mert van hogy telefonról osztunk meg rá tartalmat. Tehát a LAN csatlakozás nem lenne megoldás. Van valami ötletetek? Nem akarok új tv-t venni egyelőre.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Renwick
őstag
Jól látom, hogy az X90J meg az X93J közötti egyedüli különbség a talp pozíciója?
I see you blaming each other -- And I love you still
-
Jakesz
addikt
válasz Lupus70 #63157 üzenetére
A méret is szubjektív, amit elsősorban a nézési távolság határoz meg. Nem mindenki szereti, ha nem látja át rendesen a képet, és a szemmel állandóan pásztázni kell a képernyőt, hogy átlásd valamennyire, de egyszerre a kép minden szélét akkor sem fogod látni. Feliratos filmek esetén főleg nem. Továbbá a képminőség is annál rosszabb, minél nagyobb tévén minél közelebbről nézed, és mindenki nem kizárólag 4K tartalmat fogyaszt. Erre azok vevők, akik moziban is az első sorokban ülnek. A többség azért nem ilyen.
-
kissdani
senior tag
-
Lupus70
csendes tag
válasz Bocsok #63154 üzenetére
Relatív sok pénz elköltéséről kell dönteni, fontos hogy segítsük egymást. Nincs annál roszabb, mint amikor valaki rossz döntést hoz. Persze nem ezek az élet legnagyobb problémái, de nekünk azért elég nagyok. Ha engem kérdeznek, hogy OLED vagy LCD, sosem jelentem ki, hogy ezt vagy azt, mert nincs egyértelmű jobb.
Alapvetően igaz lehet, hogy világos helységbe LCD, sötétbe OLED, de végül mindig a személyes preferenciák döntenek. Nekem az egyik nagy tanulság pl. az volt, hogy az Ultimate processzor mekkora ugrás, brutális, amit tud. A másik, hogy a HDR kellő fényerő birtokában mekkorát üt.
A másik mániám a méret. Higgyétek el nekem, hogy nincs olyan, hogy túl nagy, vegyétek mindig a nagyobbat. Mikor megjött a 75-ös 48kg-os tv, dobtam egy hátast mekkora. Egy hét múlva már titokban hoztam a mérőszalagot és lemértem meg van-e a 189cm. Mert látszatra összement.
Nem szabad megfeledkezni róla, hogy a legtöbb filmnél a fekete csík sokat elvesz. A 75-ös tv 65-ös lesz. A 65-ös meg 55.
A másik, amiben hiszek, hogy inkább választok egy jobb kifutó modellt leárazva, mint egy alacsonyabb tudású, de friss kiadást. Persze nem kell egyet érteni velem. -
kolosszus87
senior tag
Ez természetes, 95-ös széria lényegesen nagyobb fényerőre és jobb HDR teljesítményre képes, mint a 90-es. Ez egy világosabb üzlethelységben hatványozottan ki fog jönni, oda a 90es széria fényereje már kevés az 95-ös mellett. A gyári demo is feltételezem egy 4K HDR demo volt.
-
Lupus70
csendes tag
"LCD-hez képest mindenképpen előrelépés egy OLED"
Te ezt bizosan jól végig gondoltad? Mosolyognom kell, amikor az OLED-nél HDR-ről beszélnek, mikor még az új EVO panel fényereje is csak 870 Nit. Ja mégsem, mert azt csak élénk módban tudja, ami nem javasolt. Akkor normál mód, ami valójában csak 770 ( HDR minimum 1000 Nit) ...OK, tökéletes fekete és kontraszt az van. De azért legyünk őszinték, hol van a valósában tökéletes fekete. (az éjszakai égbolt is 1 nit) Talán a világűrben ...Az átlagos felhős égbolt 2000 Nit, tiszta égbolt 7000 Nit. Azt hiszem kijelenthetjük , hogy a képalkotás inkább a fényről szól mint a feketéről. Persze a kontraszt az fontos.
TV vásárlásom előtt hónapokig teszteket, szakértőket olvastam az LCD-OLED között vacilálva. Nem pénzkérdés volt. 5 évre szerettem volna a legjobbat választani. A végeredmény lehangoló volt, mert nincs jó választás. A Sony LCD tv-k túl vannak a csúcson, minden évben szarabbak. Az OLED pedig még nincs kész, reszelgetik minden évben, de még pár év kell neki. (aging, fényerő, beégés garancia). Most egy pár évig Master Series 75-ös LCD-t nézek , van 1700 Nit, van tökéletes fekete. Igaz, van blooming is. Elégedett vagyok... De hogy részben neked is igazad legyen, valószínű, hogy pár év múlva következő nekem is egy 77-es Oled lesz. Vagy microLed...[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
Egyértelmű hogy jobb ez nem kérdés, csak az hogy "brutál" külömbség, nah azért annyi nincs, ott már valami mókolás van...
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Zoty4
őstag
válasz kissdani #63149 üzenetére
azt mondták minden default , rákérdeztem 2x is
persze a gyári demo ment mindegyiken. Ai lehet arra a defaultra van optimalizálva.
De tényleg szebb volt H95 (ebből már alig volt, és állítólag készleten se nagyon van) és J95 képe mint a 90-é (fakóbb)nyilván mindegyiket el akarják adni, vagy nem ?
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
És a beállításokat nézted? Mert kivétel nélkül minden boltban úgy van állítva hogy amit el akarnak adni az van felhúzva...
[ Szerkesztve ]
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Zoty4
őstag
megnéztem élőben H90, H95 és 90J és 95j TV-ket, hát brutál mekkora különbség van a 95-ösök javára. De ami brutál, az a sony oledje, ahhoz még soundbar se kell, elképesztően szól.
A kép meg húúúúha -
vonSux
őstag
Mi most az XH90-nek az idei megfelelője? 65-s méretet keresek, egy 55-s modellt cserélnék.
-
vlevi
nagyúr
válasz Technoman #63139 üzenetére
A MM webshop egy köztes állapot.
A TV-t eredetileg MM webshopban vettem, erre 2 év után kaptam a csere utalványt.
A helyi boltba mentem be, hogy mi a teendő ezzel az utalvánnyal. Meg sem említettem, hogy a pénzt kérem, de visszzaadták a pénzt.
Azért, mert, ahogy kivettem a bezsélgetésükből, az MM webshopos vásárlások esetén, ha ilyen csereutalvány van, akkor ezt így szokták rendezni. Nem ismerem pontosan a MM belső felépítését, ha jól tudom, nem is egy cég a webshop, és az egyes áruházak, ők ezt valahogy egymás között lejátsszák.[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
A jogszabály a köv. mondja ki:
Amennyiben gyártói garanciában csereutalványt kapsz és azt az érvényességi idejében (ez általában 30 és 90 nap között szokott lenni) beváltod a vásárolt helyen (üzletláncoknál: MM/Extreme/Euronics bármelyik boltjában elfogadják), neked mint fogyasztónak jogod van akár a vásárlástól/cserétől elállnod.
Ebben az esetben visszakapod a vásárlás teljes összegét (kivéve -értelemszerűen- ha hitelre vetted és még mindig fut. Ebben az esetben csere vagy ráfizetéssel nagyobbra cserélheted. Azt meg beforgatják, a még aktív hiteledbe, mint egy "kezdő részletet")Ha MM-es Online 14/60 napos elállásba viszel vissza terméket, amit nem boltban vettél át (ergo kiszállították), akkor azt KP-ban adják vissza neked. Függetlenül attól, hogy azt utalva fizetted ki, vagy a postásnak kártyával fizetted ki.
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
H és J szériás TVk között van valami érdemleges diferencia?
zt tudom hogy a H 2020 a J 2021, de megéri a felár az ideiért?
H90 vs J90
H95 vs J95?[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz modflow #63136 üzenetére
"Biztos, hogy te is eARC-on viszed tovább s hangot egy Dolby Atmos képes erősítőre?
Mert egyébként lehet, nincs akadás..."
Ja, értelek; ez esetben: biztos, hogy nem!
(eARC-on jön ki éppenséggel, de egy Z906-ba, ami elvileg nem tudja az Atmos-t, ha jól látom, ... illetve 98%-ban Steelseries 9X fülessel használom, nincs is számomra jelentősége ilyen szinten az eARC-on érkező DAtmosnak)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
modflow
veterán
válasz axlfsi #63131 üzenetére
10 hónap kemény munkája...😂😅
Kismillió hibajegyet tettem, ill. kismillió levelet váltottam a technikusokkal, videofelvételeket küldtem, stb. Gondolom olcsóbb volt, mint egy külön technikust foglalkoztatni miattam. 😅😂Biztos, hogy te is eARC-on viszed tovább s hangot egy Dolby Atmos képes erősítőre?
Mert egyébként lehet, nincs akadás... -
Derron
aktív tag
válasz Jakesz #63130 üzenetére
A 65 nek csökkent az ára, de szerintem még mindig drágább mint amennyit ér.
Az 55 nek pedig nem mozdult az ára.Én az XH hoz hasonlítom, Az 55 XH90-t lehetet kapni 250.000 környékén tavaly BF idején,
A 65 pedig 350 környékén volt.Én ezekhez az árakhoz hasonlítom.
És persze a VRR még mindig sehol. -
szrichie77
csendes tag
Sziasztok!
SONY XR-65X90J -ről van esetleg valakinek tapasztalata?
Nagyrészt film és játék(PS5, Xbox) menne rajta.
Most aránylag elérhető árban van. -
vlevi
nagyúr
válasz axlfsi #63131 üzenetére
"hanem egy újabb modellt kaptál helyette"
Nagyon egyszerű. A Sony csak ritkán javít, ha pl. a kijelzővel van valami, akkor azonnal csere.
Ha az adott modell (pl. én esetemben XE8505) már nem kapható, akkor felajánlják cserére a hasonló aktuális évi modellt. Ez nekem az XG85 lett volna, de azt nem kértem, mert IPS-es.
Ilyenkor felajánlanak egy csereutalványt, amit levásárolhatsz az adott boltban. -
axlfsi
veterán
válasz modflow #63087 üzenetére
Azt, hogy csináltad mégis, hogy nem javították, hanem egy újabb modellt kaptál helyette, taníts mester! Komolyan érdekel!
(egyébként nálam sem akadozik semmi, Netflixre nagyon sokat van hsaználva, egy tizedmásodpercre sem röccent meg sosem (30mbites szar Inviteles rézdróton csorognak a bitek és kb. 10-20 eszköz használja folyamatosan)).
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
modflow
veterán
Lement a 65"-os X93J ára 439eFt ra.
Ez egy százassal kevesebb, mint pár napja.
Ez lesz a BF ár, csak előtte visszamegy 540-re... 🤣😂😅[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Akkor pl. ilyet.
- A dönthetőség jó, mert a tv a legerősebb tartón is óhatatlanul lóg egy kicsit és bukik előre egy minimálisat, amit így lehet korrigálni.
- Amit Seep linkelt, azon látszik hogy rugós a beakasztás amit a lelógó műanyag húzókkal lehet oldani. Ez a megoldás könnyűvé teszi a rögzítést és a levételt szükség esetén.
- Ami nekem van lapos SHO tartóm, azon még van egy kihajtható láb is alul, így ha a kallantyúkkal kioldom a rögzítést, a tv alja előre billenthető, a lábakkal el lehet támasztani a faltól és hozzá lehet férni valamennyire a tv mögötti csatlakozókhoz leemelés nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
Srácok a 85" TV-khez milyen fali konzolt ajánlanátok ha nem akarom agyon forgatni meg kihajtani stb?
kissdani ezt ajánlotta [link] , de nagyon OP-nak tűnik nekem, és nem akarom forgatni se. Mondjuk neki 40-es falba ment, nekem csak 6os válaszfalra (ezért se nagyon mozgatnám, mert ugy a nyomaték....)[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Derron #63115 üzenetére
A leírásban bennek kell lennie annak is, hogy milyen távolságokat kell betartani illetev az, hogy mire valók azok a hengerek.
Szerintem amúgy az távtartó ami azért kell, mert domború kissé a tv hátulja és azok nélkül feszítené a tartó. Illetve a tv-t nyugodtan szerelheted a legkisebb távolságot tudó konzolra is. -
jolti
senior tag
válasz salapp #63111 üzenetére
Így már értem! Köszönöm a részletes leírást!
Tévéadást ritkán nézek. Akkor az esetek 95%-ban Discovery, National Geographic, stb. megy, a maradék 5%-ban meg az elkerülhetettlen ph érték...., -már amikor 2 munkahely mellet van idő -, amúgy filmek, ncore, stb. Most, hogy megvettem ezt a gyönyörű, -már nem is olyan nagy- dögöt, előfizettem a netflixre (uhd-ra) és azon ámulok egyelőre. -
Derron
aktív tag
-
salapp
addikt
-
Celtis
veterán
válasz salapp #63111 üzenetére
Azom meg a mónikasó közben lenne kétoldalt fekete csík. Akkor meg az zavarná. Írja, hogy 80%-ban nincs neki csík. Egy ilyen tv-n 80%-ban lenne.
Én örülnék, ha ez a témát lezárnánk. Mintha azon menne a polémia, hogy miért nem lehet Nápolyban egy tradicionális étteremben ananászt és kecsapot kapni a margherita pizzára. Én elhiszem, hogy valakinek ilyen az ízlése, de nem szívesen szembesülök vele.
-
salapp
addikt
A nyújtás az, amikor az eredeti kép nem tölti ki a képernyőt és valamelyik irányban széthúzza azt a tévé. Ekkor geometriailag hibás képet kapsz. Ez szerintem nézhetetlen.
A zoomolás során az eredeti kép középpontját középpontban tartva belenagyít a képbe, ilyenkor a kép geometriailag rendben van, az arányai jók, de levág a széleiből (crop).
Ez egy widescreen cinema (nagyjából 2:40:1 képarány) film esetében fontos képi elemeket, a cselekmény egy részét is eltünteti, de még a sima cinema (1:85:1) képarányú filmeknél is zavaró, nem kapod meg azt az elképzelést, amit a rendező megálmodott.
Többek között emiatt sem érdemes tévéadón filmeket nézni (meg a mocskosul sok reklám és a parental advisory címen kivágott jelenetek miatt pl.)Amúgy az elveddel egyetértek. Volt a Philipsnek sok éve egy 21:9 képarányú tévéje. Szerintem OLED-ből és csúcs-prémium LCD- ből érdemes lenne a gyártóknak egy-egy ilyen tévét is árulni. Azok vennék, akik tényleg csak filmeznek vele, illetve 16:9-es sorozatokat megnéznek rajta, az még elmegy úgy.
Erre mondhatják azt, hogy akkor vegyen az egyorrú projektort, de azzal sok egyéb dolog is jár, amit viszont egy nappaliban - főleg wife-approved - nem lehet maradéktalanul összehozni.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Engem már az is zavar, ha véletlenül elfelejtjük, hogy miért nem szoktunk tévéadón filmet nézni, és ott ragadunk egy általunk ismert filmnél, majd észrevesszük, hogy "fura", nem úgy emlékszünk a filmre. Kiderül, azért, mert becroppolták és a kép jelentős része ment a levesbe. De elhúzott képet nézni? Biztos jól írtad?
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Joshi
titán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- CES 2025: Telefonhívásokat is fordít mostantól a TimeKettle W4 Pro
- Steam topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Hálózatokról alaposan
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.