- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
#52221184 #62653 üzenetére
"Készülnöd" nem kell semmire, mert a te példányaid akár még 10-20 évig is gond nélkül üzemelhetnek. (Ezt kívánom!)
Az én példányom sajnos 1 hónappal ezelőtt meghibásodott, és a szerviz javíthatatlannak minősítette.
"Öröm az ürömben", hogy a megvásárlásakor kötöttem rá "garancia biztosítást", így legalább az árát visszakaptam utalvány formájában.
SutPet fórumtárs kérdésére...
A tévén a "PKG5.435.018EUA" verziószámú szoftver fut. A megvásárláskor a készüléken még kettővel korábbi firmware volt. Azt kár volt lecserélnem. De még az eggyel ezelőtti is jobb volt.
Mondom... minden frissítéssel lassabb lett a tévé; csatornaváltásokkor, illetve minden menü funkció előhívása, valamint az állítható értékek közötti lépkedés.
-
F-ECT$
titán
válasz
#52221184 #61404 üzenetére
4k tartalom keletkezhet úgy, hogy a kisebb felbontású anyagot felskálázzák, és így bár 4k lesz a videó, de valójában nem lesz olyan éles. (Az összes konzol is úgy csinál 4k felbontást, hogy a renderelés általában kisebb felbontáson történik.)
Emellett a minőség függ a tömörítéstől is, mert az is minőségvesztést okoz(hat), így általában igaz az, hogy magasabb Mbps jobb minőséget eredményez.
A youtube-on van fönn néhány demo 4k (meg 8k) anyag, azok nagyon szépek, de olyan minőséget ritkán fogsz egy sima filmnél vagy sorozatnál tapasztalni.
És a sima 4k után érdemes megnézni néhány 4k 60 fps cuccot is, az az igazi királyság -
Csabi1984
addikt
válasz
#52221184 #61272 üzenetére
Nekem (is) 55XH9096 típus van és látszik, hogy nem egy tré képfeldolgozó egysége van, biztos van jobb. Ezen nézek 720p sorozatot (csodadoktor) ami nem egy jó bitrátás verzió de mégis szép a kép. Ezt egy belépő (140-150ezres) samsunggal aligha érnénk el.
Arra kíváncsi lennék, hogy egy 43XH8096 mit produkálna
-
Piftuka
veterán
válasz
#52221184 #61239 üzenetére
Az Edigital-nál elfogyott, de ne bándd, mert a Media Markt kínálatában még elérhető, 349.789 Forintért.
Ha kimondottan SONY tévét szeretnél, ekkora méretben, ennyi pénzért ez a legjobb most. -
Piftuka
veterán
válasz
#52221184 #61229 üzenetére
"A képminőségre gondolok elsősorban."
Nincsen 1:1 megfelelője.
- Kontrasztban, fekete szintben a jelenlegi SONY kínálat egyik készüléke sem ér fel hozzá. (Az "XF90", és a "ZD9" volna a párja.)
- Színpalettában, színhűségben a "SONY 65XG95", "65XH95", "65XH90", és a "Z" sorozat elérhető darabjai jobbak, ez nem vitás. Ezek közül némelyik "out of the box" közel kalibrált minőséget hoz.
- Mozgásmegjelenítésben az említett SONY tévék jobbak, de a legtöbb felhasználónak nincsen panasza ilyen téren az "U8QF"-re sem.
A fentiek, az anyagi lehetőséged, az eladási ár, a számodra szimpatikus üzlet, és garanciális feltételek alapján érdemes választanod a megfelelő típust a fentiek közül.
-
xXxian
senior tag
válasz
#52221184 #60161 üzenetére
Értem én, köszi, csak szomorú, hogy a 100+ k-s Samu / LG-hez mérten is siralmas a hang.
Más: az miért van, hogy - míg a régi (Samu, LG, ahogy írtam is) tévéken bizonyos tartalmak tökéletesen futnak, addig ezen elcsúszik a kép és a hang? Azt gondolná az ember, egy 2020-as modell csak jobb lehet az 5-6 évesnél s a kodekek visszafelé kompatibilisek...
-
salapp
addikt
válasz
#52221184 #60151 üzenetére
Hát, annyit szerintem megér.
Most itt a legolcsóbb. 370K. Még rá a +2 év Sony jótállás kiterjesztés, és még úgy is normális ára lesz.
MM, új, bontatlan, ezüst kávás.
MM, új, bontatlan, fekete kávás -
salapp
addikt
válasz
#52221184 #60147 üzenetére
Lesz olyan jó. Szerencsére annyival erősebb a proci, ami ahhoz kell, hogy a FHD anyag is szép legyen rajta, persze a Sony legendásan jó képjavító algoritmusainak segítségével. És ugye még a FALD is rásegít. Az erősebb fényerőt nagyjából elviszi az X-wide angle bevonat, de a W80C-nél nem lesz rosszabb, az biztos.
AntonChigur: Ha most akarnék oledet, akkor A9-et vennék, vagy ha mindenképpen 65-öset szeretnék, de nem akarnék annyit fizetni, akkor meg A8-at. -
törölt tag
válasz
#52221184 #60147 üzenetére
Valóban nagyon nehéz kérdés elött vagy sajnos.
Jómagam 55W828-at használok, de sokszor jár az agyam (PS5 miatt) a váltáson, azonban az a probléma, hogy ahhoz, hogy a 4k-nak legyen valami értelme, minimum 65 col szükséges, és azt is 2-2.5 méterről kéne nézni.Az biztos, hogy 65 ös méretben, olyan specifikációval rendelkező 4k tv-t venni mint a W8, elég nagy összeg.
Én azt mondom, akkor inkább használtan OLED! -
pinnacle
nagyúr
válasz
#52221184 #60090 üzenetére
Köszi! Pont az volt a gondom, hogy optikán, digitális koaxon nem működött a TV távja, csak analóg kimeneten. Nem tudom, hogy ez a TV hiányossága vagy az adapteré. LG-nél optikán keresztül is megy, androidos boxomnál is, de úgy tudom ez a ritkább eset. Egyébként nem is értem mitől van ez, hogy analógon megy a TV távja, digitális kapcsolatnál meg jellemzően nem.
-
Derron
aktív tag
válasz
#52221184 #60071 üzenetére
Vagy ha nem SOS akkor megvárhatod a 2021 es X95J verziót. Ezt még nem lehet kapni, de ha a pletykák igazak akkor ebben 118 dimming zone lesz, (A 65 XH95 ben 60db van). Bár nem a zónák száma a fontos, vagyis nem csak az, XH95 szériában a SONY szép munkát végzett 60 zónával is, én kíváncsian várom hogy 2x ennyivel mire képesek.
-
Piftuka
veterán
válasz
#52221184 #60063 üzenetére
Az 55W809c annyira jó készülék, hogy igen nagy kihívás lecserélni.
Az általad kiszemelt televízió sajnos nem alkalmas a feladatra! 60 Hz-es IPS panel, Direct LED háttérvilágítás...
A kontraszt, az általános képminőség, és a mozgásmegjelenítés területén egyértelműen fel sem veheti a versenyt.
Ennyi pénzből én a helyedben inkább ezt venném: HISENSE 65U8QF
-
FöldiM
csendes tag
válasz
#52221184 #55767 üzenetére
Péntek 13 alkalmával vettem egy 65-ös 9096-ot. 3,4 méterről nézem, előtte egy 46' öreg W4000 volt. Elsőre nagynak tűnt,két nap alatt megbarátkoztam vele. Nekem ez a tökéletes méret erre a távolságra. a tv szuper, most próbálgatom az összes létező beállítási tanácsot.
-
karmaresz
senior tag
válasz
#52221184 #55739 üzenetére
Nagyon függ a keretedtől, de az idei év egyik ár/teljesítmény bajnoka a sokat emlegetett XH900-as széria. Szinte minden tesztelőnél jól szerepel a felső-közép kategóriában.
Alaposan utánajártam, a nagyobb gyártóknak. Én is pont ezt a 75"-es modellt húztam be a múlt hétvégi akciók során. Így 500k volt, de lehet, hogy lesz még annyi karácsony előtt.Bár igaz, a készletek úgy tűnik elfogytak. Nekem is már csak decemberi szállítást ígértek.
Ezeket a videókat, linkeket ajánlom, ha megy az angol:
[link]
[link] ő pont a méretünkben teszteli
[link] -
-
Celtis
veterán
válasz
#52221184 #50566 üzenetére
Nem tud tallózni, be kell konfigurálni.
https://logout.hu/bejegyzes/szabi_3/konyvtar_megosztas_windows_10_es_kodi_kozott_smb_h.html -
Tegla80
addikt
válasz
#52221184 #50497 üzenetére
Ez lehet maga a cam modul is,mert azok is sok fajtak es tudasuak lehetnek. [link] .Szval ha azok elteroek vagy az azokon levo fw esetleg akkor az is szamithat. Vagy ha a 2keszulek nem konkretan egy vasarlas(es valszeg gyartas) akkor azok alkatreszei is elterhetnek mert pl maskep gyartodott mert kozben ez meg az lett olcsobb es az is jo bele es muxik vele....lehet picit lassabban kapcsol be amit Te pont kiszursz es megemlitesz itt.
Nehez tema ez,szval sztem engedd el azt a nehany mp-et.Tomas86
Erre meg annyit,h mindenki maskepp csinalja.(gondolja,mi a helyes.)
(nalad miert pont a hdmi1 lenne az? Amugy akinek az mhl vagy az arc a lenyeg az is irhatna,h miert nem azon van ahol. Nem vok okos es ezert En pl ugy kezdem uj eszkoznel(/jateknal,),h megnezem a beallitasokat.....jé van info es manual magyarul a tv-ben,h mit tud,mit hol talalok es mit,h allitsak,h jo legyen.Tudom En vok a hulye,h igy csinalom,de soxor boldogulok.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés