- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Durrogtass
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
Nyugodtan lemehetsz 20 alá is, ahogy neked kellemes a körülményekhez képest.
De arra figyelj, hogy inkább csak pár értéket csökkents egyszerre, s pár napig szokjad. A szemünk és az agyunk megszokja egy idő után is azt a fényerő szintet. Ha viszont egyszerre sok értéket csökkentesz, akkor természetesen szokatlanul sötét lesz a kép, ez sokszor a fórumokban vissza is köszön.
Amit Vhiktor linkelt, azt neked a sötét részek fényereje, vagy valami hasonló az elnevezése, azzal kell esetleg beállítani a videónak megfelelőre.
Vhiktor összekeverte ezt és a Sonynál a Fényerő elnevezést, sok készüléknél a Fényerő csuszkával kell a fekete vágási szintet beállítani, de a Sonynál a Fényerő a panel általános fényerejét szabályozza, nem a fekete szintet, így nyugodtan csökkentheted 20 alá is, nem fogsz bukni fekete részleteket. Akkor buknál, ha a sötét részek fényerejét csökkented nagyon le, de ezt a linkelt videó alapján láthatod is, esetleg szükség esetén tudod korrigálni.codec project
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #60798 üzenetére
Fejből nem tudom, hogy melyik tv-n éppen milyen beállítások vannak.
Egy biztos, hogy az újjabb Samsungoknál ez így van ahogy írod.UI.:
Megnéztem konkrétan erre a tv-re.
Igen a fényerő ebben az esetben a háttérfényt állítja.
A feketeszintet pedig a Sötét részek fényerőszintje menüpont. De ez általában jó szokot lenni alapból a Sony tv-ken.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Derron #60795 üzenetére
Ezt nehéz meg mondani.
Sőt általbán sokkal gyakoribb az az eset, hogy az új modell butább és rosszabb képet ad mint az elődje. Van olyan is amikor, hogy ugyanazt a minőséget kapd mint elöző évben, feljebb kell lépni egy kategóriával.
Ha jobb is lesz, az biztos, hogy nem sokkal, vagy szemmel észre sem lehet venni majd.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Derron
aktív tag
válasz Piftuka #60756 üzenetére
Ha nem fontos most a vásárlás akkor érdemesebb várni őszig az X90J vagy X95J re nem?
Hétvégén volt szerencsém megnézni egymás mellett az XH95 és XJ90 képét, én nem vettem észre sok különbséget, persze nem teszt anyagot futtattam rajta. Az eladó szerint az új XR processzor többre képes mint az XH95 ben lévő. -
Vhiktor
veterán
Kétlem hogy 20-ig le kellene venni, annak brutéális nagy black crush lesz az eredménye. Általában a gyári értéktől pár kattintás megoldja.
Van erre megfelelő tesztvideo, innen letöltheted:
[link]Addig kell állítani a fényerőt, amig a 17-es oszlopot éppen látod villogni, viszont a 16-os és az alatta lévő oszlopok egybeolvadnak a hátterrel, miközben a hátter feketeszintje sem emelkedik meg.
Az a képhiba valószinűleg macroblocking lesz. Ha az, akkor sok mindent nem tudsz vele kezdeni.
Ha drasztikusan leveszed a fényerőt akkor is látszik?[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz ariel96 #60788 üzenetére
Gondolnám, hogy a bekapcs gomb rosszalkodik de kikapcsolni meg egyből megy. Tehát az infra rálátás nem lehet gond. Gondolnám, hogy be kell melegednie esetleg de ez sem igaz mert a Sony felirat alatt van egy gomb a Tv-n és azzal egyből indul. Az a szár, hogy 55" TV-t még a kocsiba se tudom berakni hogy cseréljék ki. Így is az ismerőssel hoztuk haza gyalog!
Ha tudnám hogy a távszabályzó a rossz akkor vennék egy újat!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Fényerő alatt a brightness-t érted vagy a háttérfényt?
SDR vagy HDR anyagról van szó?Ha csak ennél a filmnél jön elő, akkor tömörítési porbléma lesz.
-
bbmt
senior tag
Tegnap este még állítgattam a dimming-et. A fényerő maxon volt,levettem 30-ra, de majd nézegetek settings videókat. A csíkosodás ugyan úgy megvan más lejátszónál is,de csak ennél az egy filmnél.
A második képen levő aura sokat javult az állítgatással.
A fényerővel érdemes lemenni 20 környékére?A kanál a gyengék villája
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #60765 üzenetére
Ezen a képen jól látszik, hogy mennyit számít a tone mapping a részletek megörzésében.
A sony direkt el van állítva a bemutató erejéig. Nem tükrözi a tv valódi tudását! Lényegében teljesen mindegy milyen márka van a diagramok fölé írva, itt csak a "helyes" tone mapping és annak hiáynának a bemutatása a lényeg.Sony: Nincs tone mapping. kb 800 nit-ig ami a kijelző max fényereje, mindent próbál pontosan megjeleníteni, amikor meg kifogy a kakaóból, akkor természetesen jön a clipping, vagyis 800 nit felett eldobja a részleteket. Ez adja a legvilágosabb képet, de a highlight részletek elvesznek (villám a bal oldalon és ing)
LG: Túl hamar kezdődik a tone mapping ezért sötét lesz a kép, de megjeleníti az összes részletet.
Panasonic: megfelelő tone mapping. A lehető legtovább próbálja követni a szabvány szerinti értékeket, majd a tone mapping csak az "utolsó pillanatban" jön meg. Ezáltal világos lesz a kép (ahogy kell) és a részletek is megmaradnak.
Nyílván ez a legjobb megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #60783 üzenetére
Az Android újra bootolása annyit tesz, hogy a távirányító bekapcsológombját addig tartod nyomva, míg újra nem indul a tévé. Természetesen mindezt úgy, hogy a tévé be van kapcsolva.
Ez csak Android boot-ot jelent, nem számít gyári resetnek. A gyári resetet a menüben éred el, de ilyenkor minden beállítást elölről kell kezdeni.
-
Csabi1984
addikt
Nem volt még Android Tv-m ezért is kérdeztem, hogy mi lenne a normális? Egy rövid nyomás mint más eszköz esetén vagy egy hosszabb nyomás?
Azt megpróbáltam, hogy töröltem a távvezérlőt mint Bluetooth eszközt és újra párosítottam.
Az a legszarabb, hogy más gondom nincs (tehát nem újraindulgat, lefagy, kép szétesés).
Gondolom Samsung távirányitót nem lehet hozzá párosítani (bluetoothos)?
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #60781 üzenetére
Biztos hogy nálad valami anomália van. Első körben hosszan nyomd a távirányító bekapcsoló gombját, ilyenkor újra bootol az Android rendszer. Ez még nem számít gyári resetnek, de ha nem oldja meg a problémádat akkor mentsd le a műsorcsatornádat egy pendrive-ra és nyomj egy gyári visszaállítást.
-
Csabi1984
addikt
válasz ariel96 #60780 üzenetére
Akik 55XH9096 vagy 65XH9096 vagy szimplán csak XH90-es TV-t használnak. A korábbi Samsung TV-m az úgy működött fogtam a bekapcsoló gombot és a piros led reagált és bejött a TV.
Sony Tv-nél is így van netán hosszan kell nyomni?
Amint sikerült bekapcsolnom a távirányítóval utána ki kapcsolom és vissza is tudom kapcsolni egyből de ha mondjuk várok 30 percet vagy 1 órát megint hiába nyomom elsőre fel se villan a fehér jelzőfény.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Az alsó kép local dimming lehet. Ha zavar ki kell kapcsolni, de cserébe fényerőt, feketeszintet és kontrasztot vesztel.
A felső képhez: nincs nagyon megelmeve a fényerő? Ezáltal láthatóvá válhatnak a 16 alatti részek is, pl tömörítési hibák.
Esetleg "kép javító" funkciók is okozhatjak.
En kiprobalnam másik lejátszóval is.
[ Szerkesztve ]
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Megvettem a 65XH9096-ot és az egyik film végén hagytam menni a stáblistát amikor megláttam ezt:
Full HD a film, semmilyen filmközbeni jelenetnél nem láttam ilyet ráadásul a75Q60FN TV-n nem látszódnak ezek a csíkok.
A Sony-n meg szépen halad a stáblisa kiírással egyszerre.Valamint ez a felhősödés nem gáz egy kicsit? Ez 4K film és nem vakuval fényképeztem.
Mindkét esetben Plex a lejátszó.[ Szerkesztve ]
A kanál a gyengék villája
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok úgy néz ki a problémám megoldódott Az a fránya CoreElec frissítés bekapcsolta a CEC funkciót és a soundbarom is CEC-el kommunikál. A TV meg mindkettőt érzékelte. A nehézkes tv bekapcsolás az Amlogic CEC aktiváltsága miatt történhetett
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #60770 üzenetére
Igen ki lehet ragadni egy HDR videónál a világos jeleneteket, jelenleg abban biztosan jobb egy LCD mint egy OLED. De mi van a sötét jelenetekkel? Ja hogy most azt ne nézzük? Az összkép egyértelműen az OLED felé billenti a mérleget ez nem kérdés. Talán a MicroLED hozza el a kiváló képet, de sajnos az is csak Samle and Hold kijelző.
-
Vhiktor
veterán
válasz Piftuka #60770 üzenetére
Ez így van
Highlightoknál szükség van a nagy féynerőre és igazából ez a HDR lényege.
De ezek általában kis területre korlátozódnak, fényszóró, üvegcsillanása, zseblámpa fénye, izzó, stb és mivel ezek viszonylag kevés pixelen vannak jelen ezért ezek nem fogják kiégetni a szemet.
HDR-el akkor van baj, ha mondjuk 2 tenyérnyi részen sokáig lenne 1.000 nit körül a fényerő, az már tényleg bántó, de ez nem szokott a gyakrolatban lenni.Vincent Teoh nagyon jó szakember
Szerintem akinek nagyon fontos a HDR az jobban jár egy QLED tv-vel, viszont ott meg a Local dimmingből adódó anomáliákkal együtt kell tudni élni.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Vhiktor #60765 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést!
Értelek, és alapvetően egyetértek veled. Bár én személy szerint a HDR alkalmazását a televízió készülékekben az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb innovációjának tartom.
Ha a jelenlegi szabvány nem megfelelő, akkor "finomhangolni" kell, vagy elő kell rukkolni helyette egy olyannal, ami jobb végeredményt ad. Egyelőre nincsen más, ami lehetőséget adna a valóságos képhez mért lehető legjobb közelítésre.
Örülök, hogy írtál a "highlight"-okról, mert főleg ez volt a hozzászólásom lényege, és ez az, amit sokan nem értenek.
A statikus, full screen SDR (de akár HDR) fényerő (ami "kiégeti a szemet") egy dolog. És egy másik a HDR csúcsfényerő, amire szükség van a tökéletes árnyalatok megteremtéséhez.
Ha beleolvasol a közelmúlt QLED tévé híreibe, tesztjeibe, a szkeptikusok és OLED-fanatikusok részéről visszatérő cinizmus, az "ugyan mi szükség 1-2 ezer nit fényerőre egy tévénél?"
És bár tudom, hogy egyesek szerint a televíziók vonatkozásában az azokról készült képek (vagy videók) nem relevánsak, azért érzékeltetésként álljon itt ez a részlet:
Tipikus példa, hogy miért nem elég a pár száz nit maximális fényerő a gyakorlatban.
A bal oldali felvételt önmagában, egy sötét szobában csodálva a user még ámuldozhat is, hogy "hű, de élethű!"...
A másik mellett viszont ez éppen olyan, mint az épületet a szabadban egy meglehetősen erős barna, vagy szürke lencsés napszemüvegen keresztül nézné az ember.
A másik pedig azt mutatja, milyen, amikor napszemüveg nélkül nézi ugyanazt az épületet a szabadban.
Szerk.: A kép ebből a tesztből lett ollózva.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Akadnak azért.
Bárhogy is... a technológiát (és az általa nyújtott lehetőségeket) ne az alapján minősítsük, hogy azt esetleg akár tömegével nem megfelelő módon használják!
A lehetőség a megfelelő master-elésre - és ezáltal "etalon" HDR filmtartalmak készítésére - adott az alkotók számára.
-
Vhiktor
veterán
válasz #62435328 #60758 üzenetére
Ha szigorúan vesszük a szabványt, akkor ez sdr esetében 100 nit, nincs más opció.
De figyelembe kell venni, hogy ki hol, milyen körülmények között használja a tv-t, mert ha nem full sötét szobában, mondjuk fekete falak mellett akkor már kevés lehet a 100 nit fényerő.
Én sajnos ismerek olyan külföldi kalibrátort, aki nem hajlandó eltérni a szabványtól és mondjuk nappali fény mellé is 100 nitet céloz meg. Nem érdekli, hogy a delikvens végül "rossz" képet fog nézni, mert Ő vagy szabványra kalibrál vagy semmire.
-
Galopp
tag
Üdv Urak és Hölgyek!
Valaki foglalkozott már a témával, hogy mi a különbség az X80J és az X81J között?
Van, ahol árban együtt vannak, van, hol a 81-es drágább, de szembeötlő különbséget nem sikerült találnom..Ha valaki már átrágta magát a kérdésen, kérem, ne tartsa magában az infót.
Köszi!
-
Vhiktor
veterán
válasz Piftuka #60757 üzenetére
Lehet nem volt egyértelmű abban a hozzászólásomban, de a bőven elegendő fényerő abban a kontextusban kifejezetten SDR-re vonatkozott.
Az a mai tv ami nem tud 100 nitet megjeleníteni 100% full fielden az kukába való.
Nappali fényviszonyok között vagy világos szobában még ez is nagyon kevés.De kalibráltan SDR esetben bőven hozzák a mai tv-k a 100 nit fényerőt.
HDR
Természetesen egyetlen tv sem hozza a HDR10 specifikációban leírt értékeket, ez egyértelmű.Ha 1.800-ra masterilik amit nem tesznek(1.000, 4.000, 10.000 a jelenleg a leggyakrabban használt), akkor egyértelmű, hogy nem tudja megjeleníteni. Hol álítottam én bármi mást? Sehol. Arról nem is beszálve, hogy hiába masterilik mondjuk 4.000 nitre, a film teljes ideje alatt 1-2 eset van amikor el is érik ezt a szintet, átlalában 200, 400, 600 körül mozog.
2 Lehetőség van:
1. Clipping, mindent megjelenít a szabvány szerinti féynerőn ameddig tudja, mondjuk OLED esetében ez 6.00 nit körül, felette pedig vág mindent. (Profik inkább ezt használják, mert ameddig lehet legalább követi a szabványt)
2. Tone mapping: kb a készülék fényerejének 70%-a körül jön a roll off (vagy ahogy tetszés szerint be van állítva )és a 70-100% közötti részen át mappeli az eredti ranget a tv max féynerejének megfelelőn. Így megmamaradnak a részletek, nem vág semmit, viszont kőkeményen össze lesz nyomva a tartomány.
Viszont azokat a filmeket amiket 1.000 nitre masterelnek már vannak bőven olyan nem OLED tv-k amik csuklóbol hozzák ezt a maximális féynerőt és ha ilyen filmet nézünk rajtuk akkor igenis úgy fog megjelenni ahogy a mgrendező megálmodta.
Ez a legnagyobb baj a HDR-el, hogy sehol nem vagyunk, sokan nem is szeretik.
Egyébként nem véletlenül lett SDR esetében a szabvány szerinti féynerő 100 nitben meghatározva (erre masterelik), hogy ne égesse ki a szemet.
600 nit már lazán bántja a szemet, 1.000 felettiről nem is beszélve.Sok küldölfi kalibrátor/ color gradist szerint teljesen rossz a HDR szabvány(SMPTE ST 2084[) pont a fent említettek miatt.
Viszont ha azt nézzük, hogy HDR esetében 100 nit a diffuse white és minden ami felette van highlightnak van fenntartva akkor innen nézve a highlightokat leszámítva ezt is simán hozzák a mai tv-k. 50% stimulus esetén ez ~94 nitet jelent.
Továbbá itt még beköszön az is, hogy a SDR esetében a gamma mindig relatív az adott megjelenítő képességeinek megfelelően, addig HDR esetében ez abszolút, ott fixen megvan monda, hogy adott stimulus esetén mekkora féynerőnek kell lennie.
És a 20-as oled fény simán kiégetheti a szemet, főleg ha sötétben nézi, mert ne felejtsük el azt sem, hogy SDR esetében a 100 nit a maximális fényerőre vonatkozik. SDR filmek esetében egy frame átlagos fényességi értéke a teljes film hosszának 80%-ban 13% alatt van 50%-ban pedig 5% alatt. Tehát a 100 nit ritka mint a fehér holló
[ Szerkesztve ]
-
Rogiii
aktív tag
válasz Piftuka #60756 üzenetére
Abszolút szubjektív vélemény volt amit megosztottam a képminőségről.
Ahogy az is szubjektív, hogy a sok 4k tartalom mellett egyszerűen fáj az m4 sport 720p szarját nézni.
Ami viszont tény hogy a rendszersebesség az sokkal gyorsabb az új típuson.
Az egyik barátomnál láttam múlt héten egy A80j oledet. Nekem az nagyon bejött.
A következő tv-m az biztos hogy olyan vagy ahhoz hasonló lesz.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Joshi
titán
válasz #62435328 #60758 üzenetére
SDR-nél van az, hogy rendszerint 80/100/120nit-re kalibrálunk attól függően, hogy ki mennyire sötétben mozizik. Kalibrálni lehet 250nit-en is, kérdés hogy mennyi profilt lehet tárolni az adott tévén. Az én 2017-es Sony A1 tévémen csak két profilt lehet egyedire kalibrálni (Prof1, Prof2). Ebből hamar kiderül, hogy a Prof1 nálam az SDR (esti 100nit) míg a Prof2 a HDR (fényerő nincs piszkálva). HDR-nél én nem veszem le a fényerőt, nem is szabad levenni.
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #60757 üzenetére
Meglepődnél mennyi embert zavar a HDR, pedig ott nem csak a magas fényerő a lényeg, hanem a REC.2020 színtér illetve a valós 10bit-es panel is. LCD-nél egyelőre nem tudnak máshoz nyúlni mint a magas fényerőhöz, legalább is addig nem amíg piszok drága megoldás a FALD/MiniLED technológia. Minden panel technológiánál kompromisszumot kell kötni, de egy SDR tartalomhoz szokott szemnek jobb látvány egy alacsonyabb fényerejű OLED kijelző.
A másik meg a HDR filmek többségét megvágják 200/400/600nit-en, de erről nézhetsz tesztet Vincent Teoh HDTVTest csatornáján is.
-
Piftuka
veterán
válasz Vhiktor #60722 üzenetére
"Kalibrálás során ezért "vesztünk" a maximális fényerőből is (ami persze még ígyis bőven elegendő.)"
Tisztelettel, Viktor, de egy professzionális kalibrálással foglalkozó szakember hogyan írhat le ilyet?
Olvasom itt az elmúlt pár hét hozzászólásait... megint előkerült a plazma tévé (a maga ~60-80 nit-es fényerejével), az OLED, amely még "bőven túl sok fényerőt produkál", és "kiég a szem a nagy fényerőtől" témája... no és persze a "sz*r LC" is...
Idézet a honlapodról: "Ezért elengedhetetlen, hogy az otthonunkban a megjelenítő is kalibrált legyen különben a film nem azzal a képivilággal fog rendelkezni, nem azokat az érzéseket, hangulatot fogja kiváltani a nézőből mint amit a rendező közvetíteni szeretett volna ."
Kérdem én, hogy ha egy filmet mondjuk 1.800 nit csúcs fényerőre masterelnek, hogyan fogja az eredeti látványvilágot visszaadni bármelyik kijelző, amely mondjuk maximum 1.500 nit fényerőre képes? Nem is beszélve az OLED "rettenetes" 600-700 nit-jeiről...
A példa kedvéért álljon itt ez a kép:
Képzeljük el ezt egy filmtartalom részeként. Néhány másodpercnyi jelenetből "ollózva"...
Ha a napkorong közepét 1.800 nit fényerővel, a víztükör csillámlását 1.500 nit fényerővel lehet visszaadni, és az égbolt, az erdő megfelelő kékjéhez, színárnyalataihoz átlagban 1.200 nit fényerő szükséges, hogyan fogja az eredeti látványt produkálni bármelyik készülék, amelyik nem képes ennek a fényerőnek még a közelébe sem érni? Sehogy.
A televízió gyártók célja az (kell legyen), hogy a valósághoz mindennél jobban közelítő képi világot teremtsenek meg a készülékeik segítségével.
Ennek nem csak a széles színpaletta, a kalibrált színprofil, stb. a része, hanem (HDR tartalom esetén különösen) a megfelelő fényerő is.
A legjobb QLED LCD-k már jó irányt mutattak ilyen téren, de még azokkal is nagyon messze vagyunk attól, hogy a valóság reprodukciója (közel) tökéletes legyen.
Amíg ez nem valósul meg, addig nem beszélhetünk "bőven elegendő" fényerőről.
(És a fentieket kellene megértenie azoknak is, akik a "már 20-as értéknél is kiégeti az OLED tévém a szememet" frázisokat ismételgetik rendszeresen, amikor ez a téma előjön.)
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz salapp #60467 üzenetére
"Amúgy durva, amit írsz, mert itt többen úgy fogalmaztak, hogy az XF9005-höz képest a paraméterei alapján nem feltétlenül jobb az XH90, sőt, pl. prociban lejjebb került."
Mindenben lejjebb került. Az XH90 sorozat, a korábbi 8-as széria megfelelője (a SONY képviselője fogalmazott így).
Nincsen azzal semmi baj, hogy Rogii fórumtársunk jobbnak találja az XF9005-nél, hiszen a "szebb kép" meglehetősen szubjektív fogalom.
De - tisztelettel megjegyzem - minden, amit írt, ellentmond az említett készülékeket tesztelő felhasználók és "guruk" megállapításainak, de még a fizikának is.
A fekete nem lehet "nagyon mély", ha egyszer kontrasztban ~3:000-4.000:1 közötti értéket produkál, ráadásul fele akkora fényerő mellett, mint az XF90.
Jó kis tévé az XH90; sok szempontból, és sok felhasználási területre megfelelőés amíg még lehet kapni, LCD palettán abszolút az egyik "Best buy", az biztos.
Ám az utolsó SONY tévé a "lineup"-ban, amit a szakértők "pitch black" szobába ajánlottak, az az XF90. Gyakorlatilag a valamelyest jelentősebb "blooming"-ot leszámítva mindenben jobb az utódjainál.
Persze az is tény, hogy elnézve az idei kínálatot, az árakat, és a SONY 2021-es palettáját, aki most akar SONY LCD-t venni, annak az utolsó XG95-öket, XH90/95-öket kell keresnie.
Amíg még lehet kapni őket...
-
donat_sz
senior tag
Android 9-en hogy hozható elő a futó alkalmazások opció?
Android 8-nál hosszan nyomva a home gombot értem el ezt a funkciót (lehetett "könnyen" alkalmazást váltani - már amennyire egy W808C esetén ez könnyűnek nevezhető - vagy be is lehetett könnyen zárni bármelyiket.
Gondolom android 9 alatt is megmaradt ez a funkció, csak hogy érhető el? -
-
Lali111
újonc
3 napja boldog tulajdonosa vagyok egy xh9505-nek. Valóban nagyon jó a képminőség, úgy, hogy egyelőre minden gyári alapbeállításon van. Két fura dologgal találkoztam:
- A wifi otthon mindig rejtett ssid-vel megy. Mindkét sávon. A sony tv a 2.4-es rejtett ssid-re rácsatlakozik, az 5-ösre meg nem. Az 5GHZ-re csak akkor csatlakozik, ha láthatóvá teszem. ??? 3 napja szórakozom vele, mindent állítottam már, ami csak eszembe jutott, de mindig ezt csinálja. Találkozott már valaki ilyesmivel?
- A bluetooth a másik. Bármivel villámgyorsan párosodik, de hiába próbálom, nem csatlakozik egyik párosított telefonhoz sem. Erre van valakinek valami ötlete?
Köszi!
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #60750 üzenetére
Egyszerre csak 1 funkciónál, az érdekes lenne ha egyszerre mind működne.
Azt jelenti, hogy azok a HDMI csatlakozók amelyek megvannak jelölve azok képesek arc-re, mindegy melyiket használod.Tehát igen, egyszerre 1 port, de az összes port képes rá.
Az amlogic csak ennél a tv-nél csinája ezt vagy másik tv-vel is reprodukálni tudod a hibát?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Szuper készülék a 55XH9096 :D
De vannak kérdőjelek Nem tudom miért megnyomom a távirányító gombját (zöldet) semmi reakció, majd 2x-3x semmi majd utána már veszi a jelet és a fehér fény visszajelző is és utána működik.
Másik anomália van egy Amlogic S905x3 készülékem ha elinditok rajta egy 4K filmet és kilépek a lejátszásból fekete marad a kép. TV lejátszója szép képpel dolgozik de 2160 remuxokkal akadályokkal játszik le tartalmat. -
Vhiktor
veterán
Sokszor a kephibakat rossz kábel is okozhatja
-
hegylako01
tag
válasz PrinceHerceg #60739 üzenetére
Ez attól is függ, hogy hol van a lakásod a hálózaton, ha vége felé akkor sokkal több hiba is lehet.
Illetve lehet, hogy nem elég a jelszínt. Nálam digivel (társasház) volt ilyen gond. Nagyon alacsony volta jelszint és mindig szétesett a kép. Kihívtam őket, rámértek majd megemelték a jelszintet, azóta nincs gond.Jelszintet bárki tudja ellenőrizni. Andorid tv-n. Help gomb -> Állapot és diagnosztika -> Jeldiagnoszitka
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz ginola #60734 üzenetére
Ja nem élsimítás hanem képzaj ilyesmi. De ha arra gondolsz, hogy a pálya felfestett csíkjai cikáznak főleg amik képernyővel szöget zár be, akkor az ilyen. Ahhoz több képkocka kellene. A mozgást próbáld meg állítgatni hogy neked melyik a jobb. Sajnos csodák nincsenek, sokat számít milyen a tévé adás.
-
ginola
addikt
XF9500 esetén mennyi rendor máris hogy az EB meccsek alatt mozgó kameránál vibrálnak a pálya felfestett vonalai?
A forrás a Vodafone HD adása az M4 sportnak. Mondjuk nem tudom milyen felbontásban közvetítik az EB-t...
Mit kéne beállítani ennek elkerülése érdekében?[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Na meg is van az 55XH9096
-
Gigicuci
senior tag
válasz Celtis #60726 üzenetére
nem volt szép rajta az SD adás, a Pana után egyértelműen csalódás volt. ennél jobban nem tudom leírni. Igen, a mozgás is kellemesebb a Sony-n bár a Samu sem volt rossz, csak a Sony jobb. A színei is jobban tetszenek. Nem sokat volt nálam 90T, annyira nem passzoltunk össze.
Az XH95-el semmilyen gondom nincs, leszámítva, hogy csak 49-es nem pedig 50-es. Sokkal kellemesebb a sima tv adás rajta, jobban skálázza fel, a filmek meg egy álom. Ezért is bátorkodtam ajánlani.Én nagyon várom, hogy jövőre kihozza-e a Sony a miniledes szériát, mert az idei Samu QN95-ről jókat írnak de a korábbiak miatt nem merem megvenni. A Sony nagyon bevált.
-
Vhiktor
veterán
Igen, a semleges az nagyon hideg.
Viszont a gyári meleg, meg általában már túl meleg, persze ez panelről panelra változik. De mindenképpen ezerszer jobb mint bámelyik hideg beállítás.
Ezért vannak kék fényszűrős szemüvegek is.A semlegesről melegre való átállásnak van egy olyan "mellékhatása" is, hogy minél melegebb a kép annál inkább csökken a fényerő is. Ezért csinálják azt a gyártók, hogy a maximális fényerőt amit a tv tud, azt mindig a (leg)hidegebb beállításra adják meg.
Kalibrálás során ezért "vesztünk" a maximális fényerőből is (ami persze még ígyis bőven elegendő.)
-
Rogiii
aktív tag
válasz Derron #60708 üzenetére
Szia!
Nekem 65xh90 van és 3 méterről nézem. Hd tv adások szerintem teljesen vállalhatóak, viszont most hogy megy a foci eb, a upc-nek a hd m4 sport az valami förtelem. Focimeccs közben ahol elég sok a gyors mozgás, az ultra szar, a kép 10 másodpecenként bepixelesedik. Én nem is értem ezeket a szolgáltatókat. Van széles sávú internet és akkor ilyen szar minőségű adásokat erőltetik, főleg sportnál ahol ez kiemelten fontos szerintem.
Megjegyzem külföldi 4k streamen ugyanabba a focimeccsbe belenézve, tűéles kép és teljesen más mozgás, csak ugye ott nincs magyar kommentár.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
vlevi
nagyúr
-
Vhiktor
veterán
válasz Derron #60718 üzenetére
A reflektortól nem kell félni, helyesen kell beállítani a tv háttérfényét, azzal szépen szabályozható, hogy mennyire "süsse" ki a szemed.
Nekem a méretbeli evolúció 2.6 méter nézési távolságból így alakult: 32 coll -> 55 coll -> 100 coll.
Elöször biztos nagynak fogod érezni, mint ahogy én 8 évvel ezelőtt az 55 collt, de 2-3 hét múlva már azon gondolkodtam, hogy lehetne nagyobb.
Ahogy látom, amiket nézel azok minumum HD adások, úgyhogy nem félnék a 65"-tól.
Egyébként meg tegyél pendrive-ra egy régi, kis felbontású filmet és nézd meg MM-ben 55 illetve 65"-os tv-n, kb olyan távolságból ahogy otthon is nézni fogod. Úgy könnyebb lesz dönteni. De nem lesz számottevő romlás az 55 és 65" közötti tv-n. Ha valami annyira rossz minőség akkor 55"-on is borzalmas lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
válasz Vhiktor #60717 üzenetére
Tévéműsorok közül főleg formula 1 et nézünk, esetleg Natgeo, vagy History.
RTL és TV2 nem nagyon megy. Ami túlnyomó részben megy az youtube és filmek jelenleg PC ről, de valószínűleg majd lesz vásárolva egy külső média lejátszó. Viszont vannak olyan filmek amik sajnos nem érhetőek el 4K ben. Főleg régi klasszikus filmek.Annyira másként látszódik MM ben egy 55 és egy 65" tévé mint otthoni körülmények között.
1-2 hétig lehet elég lenne az 55" (42" után ez is mozi élmény lenne). Viszont utána lehet kicsinek érezném. Viszont ha rögtön 65" al kezdek, akkor lehet megbánom, mert olyan érzésem lenne mintha egy reflektorba bámulnék folyamatosan. Plusz a szememet se szeretném tönkre tenni.
-
Vhiktor
veterán
válasz Derron #60714 üzenetére
Melyik menne túlnyomó részben?
Személy szerint én biztos a nagyobbat venném, nehogy késöbb megbánjamISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Derron
aktív tag
válasz Vhiktor #60711 üzenetére
Digi digitális van elvileg, optikán jön minden.
A jelenlegi tévém (Sony W805A) kiírja, hogy mi a forrás, ez alapján 576I: ComedyCentral, 1080I: History HD, Natgeo HD, M4 sport HD.Az a problémám, hogy menne rajta filmezés és tévézés is, ha a film 21:9 ben van akkor rögtön bukok egy csomó "kijelzőt" ezért jó lenne a 65" viszont tévézéshez és egyéb teljes kijelzős tartalmakhoz pedig lehet elég lenne az 55".
-
rodman73
aktív tag
Az új oledek közül melyik tudja majd a 4k@120 hz-t? Tetszik az idei 95-ös modell 65-ös méretben. De kicsivel drágábban vannak már oledek is. Black Fridayig kibírom szerintem a tv cserét, addigra csak jobb áron lesz mindegyik.
-
Vhiktor
veterán
válasz Derron #60708 üzenetére
Attól függ milyen minőségű a tv adás.
Analóg adás nézhetetlen.
Digitális nem HD adás kólával elmegy, HD adás meg abszolút nézhető kategória.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
kolosszus87
senior tag
válasz Taybor #60707 üzenetére
Eleve sem lehetett már sok, ekkora leárazást már csak akkor szoktak csinálni, ha az utolsó darabokat akarják kiszórni. Most már lehet számítani arra, hogy az XH90 lassan el fog tűnni a "polcokról", kifutó modell.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Derron
aktív tag
65 XH90 és XH95 esetében 2,5-2,7m ről mennyire élvezhető egy tévé műsor? Mik a tapasztalatok? Azt mondják hogy 2,5m re már 65" kell, de nem tud az ember mindig 4K minőségben filmezni.
Teszteltem egy LG 65CX et MM ben 480P tartalommal és borzalmas volt, azt tudom, hogy az OLED előhozza a hibákat. Samsung 65 Q70T néztem még (Csak hogy legyen LCD összehasonlítási alap, ott viszonylag nézhető volt a tévé műsor 2,5-2,7m ről.).Ui: Nem tudjátok esetleg, hogy a Sony Központi Szalonban vannak e még 2020 as tévék kiállítva, főleg a fenti két típus érdekelne.
-
DriftD1GP
tag
válasz hegylako01 #60699 üzenetére
És jól működnek ezek az utángyártottak? Ez is tipikus amúgy hogy az 5éves gari lejárta után döglik be
-
Wa2x_
veterán
válasz hegylako01 #60702 üzenetére
Volt csak sajnos
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
salapp
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő