-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz salapp #48199 üzenetére
A kernel az én készülékemen is az, de nem azt kell nézni!
Hanem "Home" menü, "Súgó"... jobb felső sarokban... "Típus", és alatta: "Szoftververzió"
--> Nekem jelenleg a "PKG5.417.0177EUA".
A SONY viszont júniusban kiadta a "PKG5.435" verziójú szoftvert, ami a korábbi Firmware-ek egy csomó olyan hibáját javítja, ami pl. nekem is jelentkezik a készülékemen.
Ezért mindenképpen fontos volna frissítenem. Csak éppen nem megy..."Aquila non captat muscas."
-
salapp
addikt
válasz Piftuka #48197 üzenetére
Na, itt látszik, mekkora béna vagyok ilyenben. Most néztem a Sony honlapját, hogy a Help gombot nyomjam meg (az életben még nem nyomtam meg, keresnem kellett, hol van), az alapján nekem az 5.417.0177EUA verzió van fent.
Arra azt írják a honlapon, hogy annál frissebb nincs.
Most akkor van?[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz Dareiosss #48191 üzenetére
Én magamtól az elején a nagyját megcsináltam, viszont az animáció gyorsítás és a háttérfolyamatok ugye kimaradtak. Majd megnézem, gyorsabb-e. Nekem nem sok gondom volt eddig vele.
Néha látszik, hogy valamit dolgozik a háttérben és lassabban reagál, de a képe bőségesen kárpótol. Bevallom, a mai napig elég gyakran, ha elmegyek előtte, végigsimítok a gyönyörű szálhúzott alumínium káva tetején, ránézek a füstszínű fém talpra és megdícsérem magamban a Sony-t, hogy lám, tudtak ők ilyen igényeset is pár éve, négyszázezres árszint alatt is.Piftuka: Hú, most néztem meg, én már nagyon régen nem nyúltam hozzá, mert stabil és én csak ezeket használom: műholdas adás és időzített rögzítése, telefon/laptop tükrözése, német tévék appjai, ezenkívül csak a hdmi bemeneteken keresztül beltéri és Dune Max van rákötve.
Nálam a kernel verzió: 3.10.79
Mi újdonság van azóta?[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Dareiosss #48191 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint nem volt. A 4.18-as volt az előző.
Az Android-ot ismerve nem is lepődtem meg azon, hogy elsőre nem frissítette be... Emlékszem, már két frissítéssel ezelőtt is szenvedni kellett (itt a topic-ban sok SONY tévé tulajdonosa panaszkodott), mire - egy gyári visszaállítást követően - megvolt a tényleges update.
Na de ez, hogy bármit csinálok, mármelyik módszerrel telepítem, mégsem segít..."Aquila non captat muscas."
-
Dareiosss
senior tag
válasz Celtis #48192 üzenetére
No background process limit-re gondoltam, így maradt meg számomra 3 év után, hogy áttetszőség. Nem zárom ki, hogy a régi leírás alapján még mást is állítottam, de már nem emlékszek rá sajna. Nekem 3 év alatt nem fagyott ki egyszer sem a tvm, és anomáliák csak akkor voltak, ha áramszünet volt, de utána mindig újraindítást nyomtam.
Mondjuk az XF90nél lehet egy picit karcsúra méretezték a hardvert az új androidhoz, az XG95 már jobb vasat kapott.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Dareiosss #48164 üzenetére
Leültem a TV elé és próbáltam követni amit a videó mond és mutat.
A videó a régebbi Androiddal futó TV-n készült, a 8-ason egy csomó minden nincs vagy máshogy van.- 3:23 A névjegy menüben nincs hirdetés opció
- 3:33 A chromcast menüben nincs share usage opció
- 4:00 Nálam a helymeghatározás teljesen ki van kapcsolva.
- 4:10 beszédfelismerés menüben nincs csúnya szavak blokkolása opció, sőt semmit sem lehet állítani
- 4:37 felesleges alkalmazások fele nincs is. YuppTV nincs, Amazon video nincs, Netflix kell, Playstation video nincs,
- 6:28 Szó sincs áttetszőségről. A menü animációk háromféle paramétere módosítható vagy kikapcsolható. Ha ezeke kikapcsolom, a menü tényleg pattog, de használhatatlan. Érdemes figyelni, hogy a csávó sem kapcsolja ki a videóban.
- 6:47-nél azt mondja, hogy a háttérfolyamatok számát 1-re korlátozza, de a videón teljesen le van tiltva.A legszigorúbb beállításokkal sem vettem észre bármi változást a pattogós, de használhatatlan menün kívül. Nekem csak a CEC-es hangerő szabályozás lagol borzalmasan, de az egy fikarcnyit sem javult, nem úgy mint a videóban.
Szóval nálam semmit nem javított. Talán ez csak azt jelenti, hogy a 8-as Android eleve jobban van optimalizálva.
-
Dareiosss
senior tag
válasz Piftuka #48190 üzenetére
Akkor volt ez meg a telepített között másik frissítés? Lehet csak az előzőre engedi rátelepíteni. Himediánál pl így van az androidon.
(#48189)salapp
Én még anno a legelején megcsináltam, enélkül tényleg elég bugos az android. Szerencse, hogy gyors megtaláltam ma ezt a videót, nem sok kedvem lett volna leírni . Mert a régi link ahol szintén le volt írva már nem élt .[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Dareiosss #48188 üzenetére
De hát a SONY honlapja alapján kifejezetten ehhez a sorozathoz készítették...
"Aquila non captat muscas."
-
-
Piftuka
veterán
Én pedig abban kérnék segítséget, amit fentebb is kérdeztem...
Hogyan tudom telepíteni a 4.35-ös szoftvert az 55W809c készülékemre?
Az automata frissítés, illetve a manuális keresés szerint "up-to-date" a rendszer, pedig 4.18-as...
Az USB-ről pedig csak látszólag telepíti fel az új változatot. Az újraindulást követően továbbra is 4.18-on fut...
Van bármi megoldási javaslatotok, kérlek?"Aquila non captat muscas."
-
Snoop27
őstag
-
Dareiosss
senior tag
válasz BornToBePuli #48179 üzenetére
[link] írtam hogy 6:40 től azt állítja be.
-
Dareiosss
senior tag
válasz BornToBePuli #48177 üzenetére
Fejlesztői beállítások.
Segítségképpen linkeltem a videót amiben mutatják. -
Piftuka
veterán
válasz salapp #48174 üzenetére
"A nagyobb mélység miatt a saját hangja meg szuper, a mostani vinyákoló hangú laposkákhoz képest."
No igen... ez nem egy elhanyagolható szempont!
Ráadásul ezek még olyan szempontból is közelebb álltak a CRT tévékhez, hogy a jellemző csatlakozóik, felbontásuk miatt sokkal jobbak "retro" tévének. (Pl. Commodore 64, vagy Amiga, vagy 8 bites Nintendo, SEGA konzolok mellé.)
Arról már nem is beszélve, hogy akkoriban nem spóroltak a dizájnon, és a talapzaton:
A fentebb említett Philips tévém. Még csak nem is prémium modell vol.
Kiváló hang, masszív kialakítás, gyönyörű dizájn jellemzi, és vastag aluminium + üveg talapzat, ami még forgatható is...
Én ezeket hiányolom legjobban a mai televízió készülékekből!"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz hjtz4t3wrseg #48172 üzenetére
Sajnos igen! Persze - vételárfüggően - maximum 5 évig.
Ha pedig elolvasod ezeknek a biztosításoknak (mert valójában arról van szó) tartalmát, vagy akár csak itt a topic-ban, vagy a Panasonic TV-s topic-ban, esetleg a "Homár" blogon olvasgatsz, akkor megállapíthatod, hogy nagyon azzal sincsen kisegítve az ember.
Arra tényleg jó, hogy ha minden zökkenőmentes, és a biztosító társaság is létezik, amikor valami történik a készülékeddel, akkor jó esetben kapsz helyette "valamit", ami funkciójában azonos.
A tulajdonságokat illetően jó esély van rá, hogy kevesebbet kapsz, nem is beszélve az értékcsökkenésről.
Én is megkötöttem az 5 évet a SONY 55W809c tévémre (sőt a 808c-re is), de inkább annak örülnék, ha nem kellene élnem ezzel a konstrukcióval a gyakorlatban.
Most képzeld el, hogy egy esetleges javíthatatlan meghibásodás esetén a szuper, ~6000:1 natív kontrasztú, teljesen homogén, 120 Hz-es, 3D tévém helyett adnak egy ~200.000 forint alatti, 49 colos, 60 Hz-es, 8xxxx SONY tévét...
Jobb ebbe nem is belegondolni."Aquila non captat muscas."
-
salapp
addikt
válasz PrinceHerceg #48170 üzenetére
2006-ban vett CCFL LCD tévé barátainknál a mai napig teszi a dolgát. Nyilván a 800:1 kontraszt annyi, amennyi, de megy. A nagyobb mélység miatt a saját hangja meg szuper, a mostani vinyákoló hangú laposkákhoz képest.
-
Celtis
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz PrinceHerceg #48170 üzenetére
Igen. Megkockáztatom, hogy a panelmeghibásodás ritkább eset a szervizek tapasztalatai alapján is, mint a LED világítás hibája.
Egyébként az én régi, 32 colos Philips CCFL tévém is üzemel még. Bár abban a képernyő jobb egyharmadánál, már egy függőleges, sötétebb sáv látható.
Szóval abban az esetben teljesen biztos, hogy elfáradt, vagy teljesen kiégett abban a sávban a háttérvilágításért felelős neon cső."Aquila non captat muscas."
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Piftuka #48169 üzenetére
Apum régebbi JVC 37"-os CCFL LCD TV-je napi több órás használat mellett is vígan teszi a dolgát, 2007 óta, pedig már akkor se volt új készülék! Nyilván már nem gyári a fényereje de még ma is bőven nézhető! Szóval ebből az a tp, hogy ha az elektronika bírja akkor a panel is bírni fogja...
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz #98221312 #48168 üzenetére
Erről megoszlanak a vélemények, de tény, hogy a LED világítás élettartamának árt. Sajnos manapság azokat sem "örök életre" gyártják!
Egyszerűen nem lehet olyan élettartamot várni ezektől a készülékektől, mint anno a jobb CRT-ktől. (Azok közül sok, 20-30+ év után is üzemel.)
Egy modern LCD tévé esetében nagyjából ~3-5 év az az idő, amikor viszonylag problémamentesen tudod használni.
Minden afeletti hónap és év már "ajándék". (Szomorú, egyben felháborító, de ez a helyzet jelenleg.)
Viszonylag gyakori, hogy maximális fényerővel használt készülékeknél ~3 évente LED világítást kell cserélni.
Nem bonyolult művelet, de ~30.000-40.000 forintba kerül még egy 32 colos készülék esetében is. Nagyobbaknál akár ennak a duplájába-triplájába is."Aquila non captat muscas."
-
törölt tag
Sziasztok!
Valahol olvastam, hogy a max-ra húzott háttérfény hosszútávon nem tesz jót a kijelzőnek?!
Nálam, mivel Impulzus motionflow-t használok a nagymértékű fénycsökkenés miatt max-ra kell rakjam.
Szerintetek mennyire egészséges?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
válasz BornToBePuli #48166 üzenetére
Amikor a menüben vagy, az alkalmazások ikonjai stb egy kicsit áttetszőek, ez is lassítja a rendszert mert sok erőforrást használ, pedig szinte észre se lehet venni.
-
Dareiosss
senior tag
válasz BornToBePuli #48163 üzenetére
Sztem ebben is elmondják: [link]
Ui: 6:40 nél meg is csinálja, de többit amit mond is érdemes megfogadni, mert egy stabil gyors op rendszered lesz utána.
[ Szerkesztve ]
-
Na ma én is majdnem beleb@sztam a tv-be ezt az ótvar távirányítót. Bármelyik alkalmazásban próbálok a távirányítóval gépelni, nem dobja fel a billentyűzetet. Újraindítást csináltam, de semmi. Valami ötlet?
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
-
atirag
őstag
Hogy kell ujraindítani egy alkalmazást? Mert képtelen vagyok filmet nézni a netflix-en. Próbáltam ujraindítani,de már be sem lép. Le kell töröljem és újra fel kell tenni?
Hihetetlen mennyire fos ez az android -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz hjtz4t3wrseg #48156 üzenetére
most beállítottam egy időzítést
miután megtörtént a HDD regisztrálása.Csak jó lesz !Kösz Nektek a segítséget !
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz blakey #48157 üzenetére
"egyik részét meghagyod a TV-nek amit igen, leformáz,"
Nekem XE8505 van, az pedig ilyenkor, amikor inicializálom, akkor kérdés nélkül lefoglalja az egészet.
Akkor is, ha előtte a PC-n 2db-ra particionáltam.
Ezután a számítógép nem látja, és pontosan nem is tudom miért nem, mert sima ntfs filerendszert csinál a TV, mégpedig GPT particiokkal.A TV által inicializált winchestert az Easeus Partition masterrel előbb átkonvertáltam MBR-é, utána vissza GPT-re, és akkor így már a számítógép és a TV is látja egy darab meghajtóként a külső HDD-t.
Tudok rá felvenni a TV-ből, és másolhatok is rá filmeket, bármit.
-
blakey
titán
válasz hjtz4t3wrseg #48156 üzenetére
Csinálj 2 particiót, egyik részét meghagyod a TV-nek amit igen, leformáz, a másik meg marad a többi eszköznek.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Egyszeri felvételre csatlakoztatnék egy 1,5 TB-os külső vinyót a TV-hez !
Gondolom a TV leformázza magának és azt kérdezném,hogy utána tudom majd használni a számítógéppel(tudom újra formázni és másolni rá ? )
köszönöm. -
hcs57
addikt
válasz < CyberBob > #48153 üzenetére
Nem tudom, nekem van net a tv-n... a tv töltötte le. Töltsd le mindkettőt, majd a tv eldönti, melyik kell neki.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
leslien
nagyúr
üdv.. ez a legfrissebb frissítés a XE8505 ? [link]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
okoska74
senior tag
válasz okoska74 #48145 üzenetére
Mára eltűnt a frissítési szöveg. Nem változott semmi.
iMac 2013 Late ; Apple iPhone 11 ; Apple TV 4K 64Gb ; Sony KD43XF8505 ; Sony HT-XF9000 ; Sony WH-1000XM3 ; Toyota Prius III 1.8 HSD Premium;.... Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. Albert Einstein
-
Snoop27
őstag
válasz hjtz4t3wrseg #48147 üzenetére
Sztem kicsit félre értemezted a válaszát.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
És mikor lesz már nyugalom ?
Este tíz után ?
Ezt most komolyan idehánytad ?
"De nem tudom, neked mit frissített most? mert az én TV-men (XE8505) a YT legutolsó verziója 2.07.2, a dátuma pedig jún. 19, a TV-n lévő Google Play Store szerint friss.
Vagy, te nem a TV YT lejátszóját kérdezted? "vicces
ui: Nem, én nem őt kérdeztem.Az a lejátszó nem is tudna felelni,még ha netalántán tudná is a választ !!!
[ Szerkesztve ]
-
okoska74
senior tag
iMac 2013 Late ; Apple iPhone 11 ; Apple TV 4K 64Gb ; Sony KD43XF8505 ; Sony HT-XF9000 ; Sony WH-1000XM3 ; Toyota Prius III 1.8 HSD Premium;.... Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. Albert Einstein
-
vlevi
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #48141 üzenetére
Semmi extra. Android nyelven ez azt jelenti, hogy van frissítése a YT appra, de még nem töltötte le. Majd akkor tölti le, és telepíti, amikor nyugalom van.
De nem tudom, neked mit frissített most? mert az én TV-men (XE8505) a YT legutolsó verziója 2.07.2, a dátuma pedig jún. 19, a TV-n lévő Google Play Store szerint friss.
Vagy, te nem a TV YT lejátszóját kérdezted?[ Szerkesztve ]
-
okoska74
senior tag
válasz hjtz4t3wrseg #48141 üzenetére
Passz. Nálam is írja. Ettől függetlenül működik.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Jelezte a készülék,hogy a youtube "frissítés függőben"
Ez mit jelent ? ( attól eltekintve,hogy a "frissítés függőben" )
-
Piftuka
veterán
válasz picpoc #48138 üzenetére
Nagyon szívesen!
Bízom benne, hogy tetszeni fog Nektek a készülék, bármelyik mellett is döntötök, és megelégedéssel használjátok sok évig!
Azért kérlek, majd amikor megvetted, és használtad már egy ideje, írd le ide a tapasztalataidat!
Köszönöm!"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
"A kérdésem az lenne, hogy a drágábbik megéri-e a felárat? Az egyik csak 50Hz-et támogat, a másik 100Hz-es, játékoknál ennek van jelentősége?"
Van bizony. Az alábbi két cikk egészen jól, szemléletes módon le is írja, hogy miért:
[Rtings.com]
[Reviewed.com]
A mozgásmegjelenítésben mindenképpen nagy előnye van a natív 120 Hz-es panelnak. DVD és Blu-ray filmek megtekintésekor is sokat számít.
Hogy "megéri-e a felárat", azt Neked kell eldönteni.
Az viszont tény, hogy az XF9005 minden szempontból jobb televízió.
- Valódi 10 bites, Triluminos panelja van, ami a színpaletta, és a képi élmény szempontjából óriási különbség
- Hasonlóan a HDR élményről, ráadásul az XF9005 az összes jelenlegi szabványt támogatja, míg a XF7596 a "Dolby Vision"-t nem
Ha játékra is használod, akkor az "Input lag" érték fontos még. 1080p tartalomnál kicsit jobb az XF7596, a maga ~32-33 ms értékeivel, viszont 4K-ban is ezt hozza.
Az XF9005 viszont 1080p-ben ~38-39 ms körüli értékeket hoz, ám 4K és 4K HDR tartalomnál ~22-24 ms-ot mértek a tesztelők.
"Átlagos" játékra egyébként a 30-40 ms közötti értékek tökéletesen megfelelnek, de "hard core" gaming esetében hasznos a 20 ms körüli (vagy alatti) Input Lag."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Dareiosss #48121 üzenetére
Én teszteltem a Q8-at és Q9-et is, és számomra egyértelműen jobb volt az utóbbi. Tény, hogy sokkal drágább is.
Ahogyan az is, hogy a maga kategóriájában a Q8 tényleg korrekt készülék.(Nagy kár, hogy a Samsung a "hagyományos" LCD tévéinek minőségét annyira leadta az elmúlt évek során...)
"iszont sztem a 65Q80 se ér többet 400 nál ahogy manapság már egy LCD sem, az Oled miatt."
Ahogyan egyik televízió készülék sem."Aquila non captat muscas."
-
okoska74
senior tag
válasz < CyberBob > #48132 üzenetére
Nekem nem onnan van hanem más forrásból. A kódek pakkot a TV le tudta tölteni hozzá ingyenesen
-
< CyberBob >
őstag
válasz PrinceHerceg #48130 üzenetére
Az nem jó, de kb. százból egy. Jó eséllyel lehet tömörítési hiba.
okoska74: olvastam róla, hogy kell hozzá külön letölteni kódek pakkot anélkül nem is használható ill. reklámok nem zavaróak?
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz < CyberBob > #48126 üzenetére
Ha szénné fagy abban mi a jó?
-
AL
addikt
Sziasztok ! Ha szeretnétek 65 - ös IPS, 50 Hz - es tévét venni, akkor ez most nagyon olcsó.
250 ezer - SONY KD65XG7077SAEP
Máshol 100 - 200 ezerrel drágább.
[link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
picpoc
csendes tag
Sziasztok! Eddig Samsung TV-t használtunk, de nemrég láttunk pár Sony TV-t egy nagyáruházban, és nekem úgy tűnt ég és föld a különbség. Ki is néztem két Sony készüléket:
[link]
[link]
Egy PS4 Pro mellé szeretném. A kérdésem az lenne, hogy a drágábbik megéri-e a felárat? Az egyik csak 50Hz-et támogat, a másik 100Hz-es, játékoknál ennek van jelentősége?Köszi a válaszokat!
-
okoska74
senior tag
válasz < CyberBob > #48126 üzenetére
-
< CyberBob >
őstag
Egy 55XF-9005 androidos tv-re milyen lejátszót ajánlanátok. Teljesen jó a beépített, csak pár (ritkán) 4k mkv videónál pár perc után befagy a lejátszó amiből hiába lépek ki csak a tv újraindítása segít.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
BodyGekko
tag
válasz #98221312 #48123 üzenetére
Ok. Tudom utólag törölni?
Nokia XM5800 > HTC Hero > HTC Desire > HTC Desire HD > LG Optimus 2x > S Galaxy S2 > HTC Sensation XE > HTC One X > HTC Butterfly x920d > HTC One > HTC One M8 > HTC One M9 > HTC 10 > HTC U11+ > S Galaxy S10+ > OnePlus 8 Pro > OnePlus 10 Pro
-
BodyGekko
tag
Sziasztok!
Van egy garanciás, gyönyörű állapotu Sony KD-55X8509C, ha valakit érdekel.
Üziket privátba várom!
Köszi![ Szerkesztve ]
Nokia XM5800 > HTC Hero > HTC Desire > HTC Desire HD > LG Optimus 2x > S Galaxy S2 > HTC Sensation XE > HTC One X > HTC Butterfly x920d > HTC One > HTC One M8 > HTC One M9 > HTC 10 > HTC U11+ > S Galaxy S10+ > OnePlus 8 Pro > OnePlus 10 Pro
-
Dareiosss
senior tag
válasz Piftuka #48117 üzenetére
Én az 55X85C-t 320 ezerért vettem anno. Az 55 w8/W75 nek, meg 220 ezer ft volt az alja, szóval nem volt olyan nagy árkülönbség. De tény hogy akkor 220 ezerért nem volt konkurenciája.
Amúgy a Q80 véleményem szerint alig gyengébb tv mint a Q90, a one connect box hiánya meg a kevesebb LD szektor. Viszont sztem a 65Q80 se ér többet 400 nál ahogy manapság már egy LCD sem, az Oled miatt. -
blakey
titán
válasz djnice #48118 üzenetére
Toshiba 46TL938 van (asszem blakey-nek is volt hasonló) - volt , szerettem.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djnice
veterán
válasz Piftuka #48117 üzenetére
Ez a bajom nekem is. Most egy Toshiba 46TL938 van (asszem blakey-nek is volt hasonló) és a sarkokban lévő kisebb bevilágítástól eltekintve gyönyörű, kontrasztos a képe. Az nem kérdés, hogy a 9-es Sony vagy a Q80. Q90 jobb ennél, de nagyon sok 200.000 Ft körüli mai TV sajnos rosszabb.
-
Piftuka
veterán
válasz Dareiosss #48113 üzenetére
"Nem kell túlértékelni a W8 szériát. "
Bizony nem kell. Saját magát értékeli.
Szenzációsan sikerült felső-közép kategóriás készülék lett. Ha valaki kifogott egy homogén, bevilágítástól mentes panellel szerelt példányt, az szerencsésnek mondhatja magát.
Ahogyan Te is, hogy van egy "55X85C" televíziód.
Ám azt ne feledd, hogy az egy valódi 10 bites, 3D, HDR, UHD televízió, ami az akkori 9-es csúcsmodell szintjén volt szinte minden szempontból!
És a W8xx széria egyes modelljeinél mindig kb. kétszer drágább is volt. Még ilyen körülmények között sem kell, a maga 8 bit-es, Full HD paneljével szerelt W8-nak szégyenkeznie.
Azzal egyébként egyet értek, hogy a Samsung Q8 és Q9 remek készülékek. Én ettől a gyártótól más típust nem is vennék. (Mondjuk, ha választani lehet, akkor inkább a Q9-et használnám; igaz, az szignifikánsan drágább is.)
Az viszont tényleg szomorú, hogy 2014-2015-ös VA paneles 3D tévék (sőt, még ide mernék tenni egy-két hasonló kiválóságot a TOSHIBA, és SHARP 2013-2014-es kínálatából is) a lefgontosabb tulajdonságaikban megszorongatják a mai kínálat legtöbb felső-középkategóriás darabját is!"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz #98221312 #48112 üzenetére
"Azonban szeretem ezt a témát inkább szakmai, mintsem felhasználói oldalról megközelíteni."
Szerintem mindkettő egyformán fontos.
Egyébként, amikor arról beszélünk, hogy a fel-, avagy éppen leskálázás okoz-e a látott képi élményben minőségromlást, az egyúttal szakmai topic is.
A használtcikk piac kínálatával tisztában vagyok, de ebben az esetben ez nem volt alternatíva.
Nagyon sokan nem szeretik más "levetett cuccait" megvenni. Unokatesómék is így voltak ezzel, és én is így vagyok. És szerintem ezt még csak megmagyarázni sem kell."Aquila non captat muscas."
-
salapp
addikt
válasz Dareiosss #48113 üzenetére
Hát, sztárolás, vagy sem, a vadiúj belépő Samsung QLED szarabb, mint a négy éves technológiás Sony, ami nekem már elég.
És amúgy meg viszonylag objektív módon mért paraméter a natív kontraszt, amiben az utóbbi két év csúcs Sony LCD-ket is lelépi.
Használtan, pláne amilyen árakon elérhető néha, bőven sztár lehet megint, bizonyos igényekre.
De a lényeg, hogy mindenki örüljön annak, amit választott, ne bánja meg.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Dareiosss
senior tag
válasz salapp #48108 üzenetére
Na azért tisztáznék pár dolgot. Nem kell túlértékelni a W8 szériát. Először is van itthon 1 db 55W755 (szervizmenü állítással W8), egy 55X85C, egy Pana 42G20, és egy Samu 65q80. Mindegyik tvt teszteltem egymás mellett ugyanazzal a tartalommal, a színeit bekalibrálva.
A W8 hoz képest szebbek az X85C színei, azért látszik a kvantumpötty hatása, a panának kicsit más a képe, de én a mai napig imádom. Viszont a Q80 és a X85C színei kalibrálás után szinte teljesen megegyeznek. Mozgásmegjelenítésben egy hangyaf..nyit jobb a sony, de ez lehet a méretből adódó különbség is. Szóval egyáltalán nem kell agyonsztárolni a W8 at. Jó ár érték arányú tv volt, a családban is vetettem párat belőle anno, de abban az évben az igazi ár érték bajnok az X85C volt.A Q80 nagy előnye, hogy kicsit sem felhős mint pl az XF90, jó a betekintési szöge az új réteg miatt. Jó a feketéje a jó local dimming miatt, ami egy picit túl agresszív, jó beállítás kell hogy ne tűnjenek el a részletek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Piftuka #48110 üzenetére
Tisztában vagyok a személyes preferenciák fontosságával.
Ismerem a felhasználók igényeit, és tudom, hogy amit leírtál igaz!
Azonban szeretem ezt a témát inkább szakmai, mintsem felhasználói oldalról megközelíteni.
Egyébként van más lehetőség, szoktam nézegetni a használtpiacot, ahol remek full hd készülékek cserélnek gazdát nagyon jó árakon![ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz #98221312 #48097 üzenetére
A többiek már leírták előttem a lényeget, most én hadd világítsam meg egy másik aspektusból!
Az unokatesóm megrendelte az említett készüléket; de nem azért, mert ez a típus 4k!
Ő a 200.000 forint körüli tartományban kereste a lehető legjobb, manapság kapható, 50 colos televízió készüléket. Az ő nappalijukban ekkora az a maximális méret, amit el tudnak helyezni.
Ennek a kritériumnak ezen kívül még a Panasonic 50GX830e felel meg. (Ami egyébként szintén remek vétel ennyiért.)
Utóbbi ismeri az összes HDR szabványt, előbbi viszont 120 Hz-es panelt kapott, ami elég nagy előny. (Igaz, szignifikánsan drágább is.)
Tehát nem a 4K volt a lényeg a számára, hanem a lehető legjobb képminőségű tévé a pénzéért, ebben a méretben.
Persze vehetett volna még olcsóbban valami Full HD modellt, de akkor csak a "pénzéért" és az "ebben a méretben" valósult volna meg. A "lehető legjobb képminőségű" viszont nem.
- Sajnos tény, hogy a valamire való elektronikát és panelt ma már az összes gyártó a 4K modelljeibe pakolja.
A 3D-s Samsung D/E/F/G/H 6xxx és SONY W8xx sorozatok idején lehetett kapni utoljára kiváló, közép, felső-közép kategóriás Full HD LCD tévéket nagyobb méretben is. Annak az időnek már sajnos lassan 5 éve vége....
Tehát nincsen más lehetőséged, mint egy olyan tévét venni, ami biztosan UHD lesz.
- Azért a DVD és Blu-ray filmjei sem fognak rosszul kinézni rajta, hidd el! Az pedig óriási előny, hogy ha majd 4K filmet fog lejátszani rajta, akkor annak sem lesz akadálya.
Igaz ugyan, hogy ezeknek a tévéknek "csak" 8+2 bites panelja van, és a fényerejük sem brutálisan erős, de sok ilyen tévével szerzett tapasztalatom mondatja velem, hogy a HDR még így is sokat dob a látványon.
A fent említett 4K HDR Blu-ray film egészen szép látványt ad (nem elsősorban a felbontás miatt) majd ezen a tévén is, abban biztos vagyok.
Ahogyan abban is, hogy tévézni, Youtube-ra, Netflix-re is remek lesz számukra."Aquila non captat muscas."
-
Celtis
veterán
válasz #98221312 #48105 üzenetére
Pontosítanék. A plazma képernyő soronként frissül -pontosabban villan- ráadásul több ciklusban. Az LCD és OLED sample and hold jellegű. Pont ott frissül egyszer a kép és marad változatlan a következő kockáig. Az emberi szem fiziológiája miatt látjuk elmosódottnak az utóbbi kijelző típust, nem a mögöttes hardver képessége miatt. A háttérfény villogtatás vagy fekete kép beszúrás (BFI) hivatott ezt a hatást csökkenteni és jobb mozgásfelbontást elérni ezeken a kijelzőkön.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz #98221312 #48107 üzenetére
Ja, 50W809C van már egy ideje és nem is nagyon akarjuk cserélni. Nagyon tetszenek a barátoknál/családban (általában ajánlásom révén) beüzemelt XE/XF9005-ösök, de a nappaliban ha ilyenre cserélném (akkor is csak 49-esre előbb tárgyaltak okán), akkor a gyereknél pihengető plazmát kéne kitenni, mert a 809C-t, amíg megy, meg akarom tartani.
-
salapp
addikt
válasz #98221312 #48105 üzenetére
Én nagyon becsülöm a Sony megoldását, főleg, hogy most van szerencsém látni bátyámnál egy 65-ös Samsung QLED csodát. Tényleg láthatóan szarabb a mozgásmegjelenítés, de összességében (megfelelő távolságból is) valahogy a színek (állítgathatjuk akárhogy) és a kép tisztasága se mérhető egy négy éves VA Sony szintjéhez.
-
törölt tag
válasz salapp #48103 üzenetére
Egyetértek!
Az LCD-k technológiájukból fakadóan statikus képtartalmakra lettek kitalálva, ellenben a plazmával ahol képes az összes, képpont egyideűleg frissülni. Ezáltal a plazma mozgásfelbontása 1080 soros tud lenni.Nyílván próbálkoznak a gyártók mindenféle interpolációs szoftveres folyamattal, de az ugye a legtöbb esetben többet árt mint használ.
Viszont a Sony Impulzus led mozgásjavítása kifejezetten jól sikerült a 120hz-es VA panelok esetében..
Tudom, de itt csak a felbontásról volt szó!
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz #98221312 #48102 üzenetére
Ez így magában igaz, elsősorban szépen "kifeszített" állóképre, illetve olyanra, ahol nem kell felzabálni az lcd/OLED 300 soros mozgásmegjelenítési képességét.
Viszont azzal együtt, ha már mozgatni is kell ennyi képpontot, ráadásul nincs meg az elegendő adat a képalkotáshoz (1080p/felkamuzott 4K, stb.), ott már kőkeményen megizzadnak a legerősebb hardverek is, és tudjuk, hogy rohadtul nem azok kerülnek még a csúcs tévékbe sem.
Ennek az eredménye, ahogyan én látom, hogy már két és fél méteren is szarabbul néz ki a nem igazi, kellő adathalomból felépülő 4K, pláne 1080p mozgókép, mint egy azonos távról azonos átlójú FHD tévén a kevésbé acélos 1080p/720p is. Ilyen értelemben érzem azt, hogy jól beszipkáztattak minket a 4K-marketinggel. De nyilván a marketing jobban lát, mint az emberi szem.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
törölt tag
válasz salapp #48101 üzenetére
Jól tudod! Konkrétan biológiai képtelenség, hogy valaki 55-ös tv-n, felbontás különbséget tudjon tenni full hd, és 4k között.
Irdatlan közelről kéne nézni, ormotlanul nagy tv-t, ahhoz, hogy valóban megjelenjen az a felbontás többlet.Véleményem szerint, s bár tudom, hogy sokan támadnak emiatt, ez a 4k örület csak marketing fogás, amivel növelni akarják a gyártók a tv eladásokat.
Az otthoni vizulás képi megjelenítő csúcsát, már régen elérte a technikai, mégpedig a Panasonic vt60-as plazmákkal.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz #98221312 #48100 üzenetére
Tapasztalatom szerint 4K 55-ösön két méterről egy eredeti BD alatti adatmennyiségből felépülő 1080p sem feltétlenül acélos sajnos.
Eleve igazi 4K anyag sincs őrült mennyiségben egyelőre, hogy finom legyek. Én úgy érzem, elég szépen besz.pattak minket ezzel a 4K-val (is).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Netflix
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest