- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Notepad++
- Mindent a StreamSharkról!
- Pörkölt, sós földimogyoró
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- A siker két szabálya
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz #98221312 #48298 üzenetére
Valahogy a lejátszódról küldj a TV-re egy black clipping test képet vagy videót. Keresgélj a neten, biztos van olyan formátum, amit meg tudsz etetni a lejátszóval.
Sötét szobában nézd. A 17-es és nagyobb számú csíkoknak kell villogniuk. Az alap kép fényerő menüben a "fekete szint" csúszkát kell eltolni ha kis korrekció szükséges. A dinamika tartomány, amit állítottál nagyon durván módosítja ezt az ábrát. Ha a 16-os nem villog, a 17 már igen, akkor jó a fekete szintje. Ha ezután sötét a film, az a forrás miatt van.
Megjegyzem, én eddig csak LG oleden tapasztaltam, hogy ehhez a csúszkához érdemben hozzá kellett volna nyúlni. Nálam az XF9005-ön is az 50-es alapbeállítás tökéletes.
-
junior19
senior tag
válasz Celtis #48293 üzenetére
Igen, ezek így ellentmondásosak nagyon, emlékszem rá, amikor régen én is olvastam, többször neki futottam.
De a konkrét ajánlásokat figyelmen kívül hagyva, meg lehet érteni az egész működését.
Ezért is írtam korábban le a 3 pontot, hogy mik a lehetséges észrevételek.
Egyébként én sem értem, hogy ami jól működik automata állásban, azt miért kell piszkálni. Ráadásul ezekkel finomítani a képen nem lehet, ez vagy jó, vagy nem.codec project
-
junior19
senior tag
válasz #98221312 #48295 üzenetére
A színtérnek nincs köze a videó szinthez, nem az határozza meg.
Gondolom ez az ITU 609 sd anyaghoz kellene.
A REC709 a hd színtere, a BT2020 vagy DCI-P3 pedig a hdr anyagok színtere.
Ezért írtam korábban, hogy ezeket változtatni kell, attól függően, milyen anyagot nézel(sd, hd, hdr) hacsak nem hagyod ezt is az automata opción.
A helyedben mindkettőt hagynám automatán, inkább végpontoznám a készüléket, ha mindenképpen állítgatni szeretnéd a tévét. A pontos végpontozással (helyes fekete és fehér szint) látványosabb különbséget produkálhatsz, mint ennek a két opciónak az állításával. Ezek vagy jók, vagy nem.
A kontraszt és a sötét részek fényerejének állításánál viszont még 1 érték is számít.
Nem beszélve arról az esetről, ha mindig van környezeti fény valamennyi, a sötét részek fényereje pedig a gyári értéken van. Az ugyanis sötét helyiséget feltételez, úgy van beállítva gyárilag.codec project
-
törölt tag
Köszi mindenkinek!
Azt kiderítettem, hogy az YcbCr korlátozott, szóval megpróbálom azzal.Egyébként azért kezdtem el játszani vele, mert automatikuson, kissé sötétnek éreztem.
A színmátrix-nál meg ahogy olvasom az ITU 609 ami illik az Ycbcr-hez, de mondjuk ott nem látok változást Automtikushoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz junior19 #48288 üzenetére
Ezt a cikket valaki lektorálhatta volna, mert hemzseg az ellentmondásoktól. Aki ebből kideríti, hogy magas vagy alacsony beállítás kell, az zseni.
A Blu-ray lejátszók alapesetben (limitált) YCbCr jelet küldenek ki, így a Magas (High) érték a megfelelő
válasszuk ki az RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB) lehetőséget, a tévén pedig Magas fekete szintet állítsunk be.
Alternatívaként természetesen működhet az is, hogy a fekete szint beállítást Alacsonyra módosítjuk a tévénél, és ehhez állítjuk be a számítógép videokártyáját (limitált RGB vagy YCbCr 4:2:2)
Ha a tévé Full RGB jelet ad ki, a tévé viszont limitált RGB jelet vár, akkor ...Ebben az esetben a tévén kell módosítani a fekete szint beállítást Magas-ra.
..akkor pedig Full RGB. Ebben az esetben a tévén az Alacsony beállítás a megfelelő;
jobb, ha inkább a Magas opciót, a számítógépnél pedig a Full RGB jelet választjuk ki.
Gyakorlatilag minden kombináció fel van sorolva. Az ellentmondások a képek alatt is folytatódnak.
Amúgy az autó állást kell választani.
[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
-
junior19
senior tag
válasz #98221312 #48278 üzenetére
[link]
Itt egy link, igaz ez pc csatlakoztatására van írva, de a lényeg kivehető így is.
Nem tudom hol olvastad, hogy teljesre kell állítani, de a szemed szerint sem jó.
Három eset lehetséges.
1, A forrás és a megjelenítő azonos videó szintre van állítva, jó a kép.
2, A forrás kimenete teljes rgb, a megjelenítő korlátozottat vár, a kép sötétebb lesz. Részletek vesztése az eredmény.
3, A forrás kimenete korlátozott, a megjelenítő teljest vár, a kép lapos, fátyolos, fekete nélküli lesz. Ez van most nálad a leírásod szerint.
Egyébként két olyan opciót próbálgatsz most, amivel nem érdemes játszadozni, mert vagy jó, vagy nem. De automata állásban mindkettő teszi a dolgát rendesen, jobb nem lesz tőle a kép.codec project
-
-
dualcore
őstag
Nem nem, én a PH-t.
Icemad
Nekem nincs konzol, valamikor volt Steam előfizetés, azt pc- nyomtam. De már évek óta az sem.
Viccet félre téve, a nappaliban van tv, Media player, HTPC, és 7.1 rendszer. Én ott is kizárólag csakis filmet nézek, kölcsönzöttet, és semmi mást. Most a gyerek 3.5 éves, így megkapja a nappalis 49"colos tv-t a saját szobájába, én meg tervezek venni oda egy 65" colosat. -
válasz dualcore #48280 üzenetére
Nálunk bevan osztva. Délután 3-5 között xbox, 7-9 között film. Utána minden más.
Joshi: én hangrendszerrel nem foglalkozok, elég most egy olcsó soundbar. Házfelújításban vagyok, van jobb helye a pénznek.
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Én meg pont fordítva vagyok bekötve. Nappaliba elég a 37-es TV. De igazából az sem kellene. Hálóban van az 55-ös. Nappaliban csak háttér zörejnek megy a tv. Hálóban meg van francia ágy, bőven elférünk rajta négyen.(asszony, 2 fiam, meg én)
-
junior19
senior tag
válasz #98221312 #48266 üzenetére
Videó szintet jelöli.
0-255 rgb teljes, pc-nél szokás használni.
16-235 rgb korlátozott a videó anyagok általában ebben vannak kódolva.
Általában a Sony készülékek jól kezelik automatikus állásban, így felesleges kapcsolgatni.
Azért változott a kép, mert más jelet vár így fixen a készülék, mint amilyet a forrás ad.
Ha csak hd anyagokat nézel, akkor maradhat az ITU709.
De sd adásnál, vagy hdr-nél megint nem lesz jó a színmegjelenítés, mivel ezeknek a színtere más. Ez megint maradhat automata állásban, hacsak nem szeretnéd állandóan kapcsolgatni az éppen nézett műsornak megfelelően.codec project
-
Joshi
titán
válasz kriszti@n #48270 üzenetére
Az XF9005 már nagyon kifutó modell, csoda hogy még lehet kapni. Szóval igen jó ár a 420, habár biztosan volt olcsóbban is.
Nem értem a kérdésed második felét. Érdeklődsz egy 65"-os csúcs LCD után, majd a hálóba egy 40-43"-os méretűről amin filmet néznél? Akkor minek a 65"-os csúcs LCD?
-
kriszti@n
tag
Sziasztok.Mediaban 420e a 65xf9005. Van ettől jobb opció, vagy érdemes ezt megvenni ennyiért? Valamint hálószobába (leginkább film nézéshez) 40-43" körül mit ajánlanátok? 150 környékén gondolkozom.
[ Szerkesztve ]
-
valeno
tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnénk venni új tévét az épülő lakásba. Segítséget szeretnék kérni, mert ebben a témában egyáltalán nem vagyok benne.
A paraméterek:
- 120-130.000 Ft a keret
- max. 120 cm széles lenne jó, pár centivel lehet szélesebb
- főleg filmnézésre, tévézésre lenne használva, esetleg emailek olvasására
- felbontásból nem tudom mi lenne jó FHD vagy 4K ilyen áron
- kb. 2-3m-ről lenne a kanapéról nézve nagyrészt, de néha konyhából is ami kb. 4 m-re van ( ez elenyésző)Miket tudnátok ajánlani a tapasztalataitok alapján ?
Érdemes-e megvárni a black friday-t ilyen árkategóriában?
Épp gyűjtök néhány típust neki különböző márkákból, amiket meg tudna nézni és dönteni.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Andrew801
tag
Sziasztok!
UPC Mediacardra váltottam és azóta 1-3 naponta kifagy a TV, 65XE8577.
Fekete képernyő, felül kiírja a csatorna nevét, hang semmi. Távirányítóval bármit nyomok a led világít, hogy érzékelte, de semmi nem változik. Utána teljes újraindításnál ugyan úgy fekete kép és nem reagál, második teljes újraindításnál lesz jó. Újraindításoknál ki kell húznom a média cardot, különben csak fekete képernyő lesz.Mi lehet a gond? Média card vagy TV? Tapasztalt hasonlót valaki?
-
Gregorg
tag
43 colos xg70 egész jó áron: [link]
Honor 8, Chuwi Hi10 Plus , Ryzen 2600, 16 GB 2666 Mhz DDR4, 1060 6Gb - PUBG nick: ColdGreg
-
törölt tag
Srácok!
Ez a Dinamika tartomány mit takar?
Automatikusról Teljesre állítottam, és sokkal világosabb lett a kép!Továbbá a színmátrix-nál érdemes egyénire tenni? ITU709?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Tomirallye #48232 üzenetére
Értelek.
És csatlakozva az előttem szólókhoz, én is azt tanácsolom, hogy vagy vásárolj a nagyszülőknek egy jó féle, 72 cm-es, Diamondtron képcsöves CRT-t (Hitachi, SONY, Mitsubishi, stb.), mert SD adáshoz annál jobbat nem találtak ki.
Ha pedig a "Full HD" természetfilmeket szeretnék élvezni, akkor hagyd náluk a Samsung-ot, és vess egy pillantást a már sokszor ajánlott Panasonic GX830e készülékre.
Ha pedig visszahozod magadnak a Samsung-ot, és nekik veszel tévét, akkor ne add alább egy min. 7xxx szériába tartozó LG-nél. Az ugyan IPS paneles lesz, tehát a kontraszt meg sem közelíti azt, amire az F6400 képes, de ők, az LG legalább még mindig korrekt készülékeket készít a maga kategóriájában.
Az "alap" LCD tévékről (4-es, 5-ös szériák, és a Samsung bármelyik nem QLED modellje) én is lebeszéllek. Hidd el, ott sok öröm a képminőségben nem lesz alacsony felbontású tartalomnál. (HD adásnál is csak mértékkel.)
Minden egyéb tekintetben azért én mindig mondom, hogy "egy kijelző mérete soha nem lehet elég nagy". Mármint, ha filmeket (is) szeretnél nézni rajta...
Szóval azért ne ijedj meg attól az 50 colos képátlótól. Amit leírtál, az alapján egyáltalán nem vészesen közelről fogjátok nézni. (És feltételezve, hogy kicsit feljebb van az ágy síkjától, tehát azon fekve a lábfejetek nem lóg bele a kép aljába. )
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
-
picpoc
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kértem itt vásárlási tanácsot, majd Piftuka válasza nyomán eldöntöttem, hogy egy KD65XF9005 készüléket szeretnék. Mire azonban megrendeltem volna, megugrott az ára. Alternatívaként megtaláltam a KD65XG8505 modellt. Minden infót előástam róla, és arra jutottam, hogy hasonló tudást képvisel, mint az XF9005. Egy egynapos akció keretében sikerült is megcsípni 375 ezerért (az XF9005 modell 470 ezerre ment fel). Meg is rendeltem, és most már használatba is vettük. Piftuka akkor azt kérte osszam meg a tapasztalataimat, így most pár szóban meg is tenném.
Először is az összeszerelés. Nagyon pozitív volt számomra, hogy a lábakat nem kellett csavarozni, egyszerűen egy sínbe csúsztatva már a helyén is volt. A mérete óriási, 2,5 méterről fantasztikus élményt nyújt mind játéknál, mind filmnézésnél. A képe nagyon tetszik, a régi Samsung tévénk elbújhat mellette (el is bújt). Csodásak a színei, öröm ránézni. God of Wart játszottam rajta 4K-ban, és úgy gondolom érdemes lesz újrakezdenem, mert ez így teljesen más élmény. Az Android rendszer miatt rengeteg alkalmazás van rá, a Samsung ebben is nagyon alulmarad. Végül feltűnt, hogy a mozgások sokkal folyamatosabbak, mint a régi tévénken, döbbenet így mozizni. Még egy apróság: végre 3 USB csatlakozóval gazdálkodhatom (eddig csak 2 volt, amiből egy fixen a DAC helye nálam)!
Nos ennyit tudok mondani pár nap után. Remélem segítettem azoknak, akik ezzel a modellel szemeznek
-
salapp
addikt
válasz dualcore #48243 üzenetére
Azért írtam idézőjelben, mert itt nem a képarányról van szó, hanem lehetett olyat választani, hogy natívban annyi képpontból rakta össze a képet, mint amennyi a forrásban volt, így a forrás nem a teljes képernyőn jelent meg, hanem középre rendezve, körben pedig a képernyő fekete maradt.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Régen nem volt LCD tévéken olyan választható "képarány", hogy "eredeti" vagy "valós" vagy ilyesmi?
Mintha lett volna olyan, hogy ha gagyi a forrás felbontása és ezt választom, akkor a képernyőnek csak pontosan annyi képpontján, középre rendezve jelenítette meg a forrás anyagot.
Rosszul emlékszem?Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz Tomirallye #48236 üzenetére
Az a szomorú, hogy 32-36" képátlóig összhatásra képminőségben egy 100Hz pixelplus (HD) Philips CRT lényegesen jobb a 576i/50Hz SD vagy akár a hazai televíziós műsorszolgáltatóknál maximálisan elérhető 720p/50Hz adásokhoz, mellé megvan a sokkal jobb mozgásmegjelenítés és kontraszt, mint ami egy 1080p LCD-vel elérhető.
Mindezt használtan 10-15ezer maxért.Éppen ma is volt szerencsém kicsit látni bátyámnál a 65Q60R csodatévét, UPC digitális kábeltévé boxxal és még a HD adásokból is csak néhány rendelkezett elég adattal ahhoz, hogy ne legyen fosch a kép három méterről. FHD YT videók viszon korrektül mutattak. (persze nem jobban, mint 2 méterről a lassan öt éves technológiás 50W809C-n)
[ Szerkesztve ]
-
válasz Tomirallye #48225 üzenetére
Tudom, hogy más márkát kizártál, de talán érdemes lenne a Philips Momentum-ról megnézned pár tesztet. Pont méret, játékra is jó. Ára kicsit húzós, de mindjárt Black Friday...
-
Joshi
titán
Én tavaly Black Friday alkalmával vettem 180k-ért (Edigital) egy Sony 43xf8505 tévét. Ki lehet fogni jó akciókat csak figyelni kell. Az igaz hogy én se akartam 40"-nál nagyobbat mert monitor/tv-nek vettem, de ekkora méretben csak belépős tévék vannak. Csak a Sonynak volt 4K 10bit 120Hz-es tévéje ekkora méretben. Ahogy nézem idén már a Sonynak sincs, ha minden igaz 49"-tól nagyobbaknál érhetőek el ezek a paraméterek.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Tomirallye #48236 üzenetére
Fentebb írta Piftuka a PANASONIC TX-50GX830E-t, az most 180e Ft a MM-ban.
Teljesen jó 2 méterről, ha minimum FHD tartalmat nézel rajta.
1,5 méterről játszottam PS3-PS4-gyel az 50"-os tévéimen (Pana plazma, majd később Sony W8).[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Tomirallye
csendes tag
#48233 TCr:
A távolság v.hol 1.8 - 2 méter környéke nagyjából .
Persze ez csak akkor igaz, ha csutkára fent fekszek az ágytámlán.#48234 salapp:
A mélység lehet elférne, de a nappalijukba is full hd led van, igy a másik szobába is azt szeretnének, azért egy RTL, TV2, természetfilmes csatornáknál a HD eleg jól néz ki ahhoz, hogy visszaugorjanak a régi CRT-hez.#48235 Dareiosss:
Eddig megfelelőnek éreztem a 40est is, sokszor talán még este nagynak is fáradtan ágyban fekve :D
Vagy csak túl jó a szemem? :D
Viccet félre téve, kb fekve a lábfejemtől 10cm-re van a TV.Illetve ha esetleg még is opció lenne egy 50-es, a 200k-s keret akkor is fix :/
[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
Én 2,2 méterről nézem a 65" ost. Biztos annyira közel van neked az a tv?
-
salapp
addikt
Szerintem pont az ilyen agyontömörített fosch adásokra nagyon rossz megoldás egy (pláne) belépő lcd, főleg a mérethez/minőséghez mérten berúgott árakon.
Tudom, durva, de ha elférne náluk a mélység, sokkal jobb képet adna akár egy ilyen használt 16:9-es CRT nevetséges áron. Én Sony Trinitront vagy Tau képcsöves Panasonic-ot vennék, bár régen a PixelPlus Philips Matchline tévék is igen jók voltak.
Gagyi adásokkal minden lcd-t és (fényerő miatt) HD-Ready plazmát kenterbe vernek a mai napig.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Mekkora az a nagyon közel?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Tomirallye
csendes tag
válasz Piftuka #48229 üzenetére
A váltás oka annyi, hogy a családban a nagyszülőknél elromlott a régi CRT, és odaadtam a sajátomat, gondolván akkor beruházok egy újra, úgy is jópár éves már, hátha lesz némi upgrade, 4K stb... de azt nem gondoltam, hogy ennyire ergya a kínálat ebben a méret / ár kombinációban :/
Akkor úgy néz ki jobban járok, ha visszahozom magamnak a kis öregemet, nagyszülők meg kapnak v.mi alap 43"ast... mert nekik aztan a Paprika TV-re teljesen mindegy :D
#48230 Dareiosss:
Sajnos a szoba méreteiből adódóan ez a 40-43 ami opcio lehet. Elférni elférne akar az 50-es is, mert falon van, csak nagyon kozel lenne akkora kijelző agyban fekve. -
Dareiosss
senior tag
A 43Q60 nagyon valószínűleg IPS szóval az felejtős. Ma már a 40" és környéke is olyan, mint az utóbbi időben a 32". Már nincs ebben a méretben jó tv. Sztem nem tudsz olyan tvre váltani jelenleg ami egy komoly előrelépés lenne számodra.
Valahogy old meg, hogy nagyobb Tv elférjen, más ötletem nincs. -
Piftuka
veterán
"Jelenleg egy Samsung UE40F6400-asról váltanék, ami VA paneles, és hál isten sosem volt vele gondom."
Hjaaa... a jó, öreg "tyúklábú"...
A fentiek alapján nem vagy könnyű helyzetben. Én bizony a helyedben nem váltanék már IPS paneles tévére. Hidd el... hiányozni fog a kontraszt. Tudom, mert Én is "végigjártam" ezt... CRT, CCFL, IPS, VA, OLED....
A Samsung jelenlegi palettáján a Q8-as, és a Q9-es számít jó készüléknek. A többi LCD-jüket jobb elfelejteni. A 8-as széria, vagy az említett Q6-os a fasorban sincsen a jelenlegi tévédhez képest.
Azért az a maga idejében (az egész E/F/G/H 6xxx) egy remek közép kategóriás készülék volt. 120 Hz-es, Full HD, 3D panel, remek kontraszt...
Egyébként miért akarsz helyette másikat vásárolni, ha ez még működik?
Persze ha "modernizálnál", akkor érthető... de ebben az esetben is tényleg a Panasonic 40GX830e marad az egyedüli alternatíva. Viszont ebben csak 60 Hz-es panel van, de ennyi pénzért ebben a méretben nem tudsz venni jobb képminőséget adó VA paneles televíziót."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz salapp #48224 üzenetére
"Van egyébként valami gomb kombináció révén elérhető szervíz menü is? Abban gondoltad, hogy nézzek körül?"
Igen, mégpedig az alábbi metódus szerint:
"Using the remote control:
Turn the TV off.
Press {DISPLAY} {5} {VOL+} {POWER ON} buttons.
or
Press {DISPLAY} {5} {POWER ON} buttons.
The Service Menu will be displayed.
Use numbers {1} and {4} to select the item to adjust.
Use numbers {3} and {6} to adjust the value of the data.
Press {MUTE} then {ENTER} to save new settings.
The words "WRITE" in red will show up in the upper right corner if saved.
Turn the TV off to exit the service menu."
Ha a "SELF CHECK" menüpontban csak és kizárólag nullát látsz minden sornál, akkor elvileg hibátlan a készülék:
A bal alsó sarokban pedig az üzemórák és bekapcsolások számát láthatod."Aquila non captat muscas."
-
Celtis
veterán
Ha esténként, sötétben nézel filmet, akkor neked inkább az IPS gyengébb kontrasztja lehet a bajod nem az IPS glowing vagy a felhősödés.
Ilyen felhasználásra sokkal inkább a VA panel ajánlható, annak ellenére, hogy a felhősödés inkább ott jelentkezik, pont a jobb kontraszt miatt.
A legjobb persze egy OLED vagy egy FALD-s TV, mint pl az XF9005 lenne . -
Piftuka
veterán
válasz blakey #48223 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem fordul elő, hanem hogy "ritkább"...
Tény, hogy a leginkább az extrém vékonyítás hibáztatható érte; a hanyag illesztések (és a gyártói igénytelenség, avagy a meglehetősen megengedő minőségellenőrzls) amiért piacra engedi az ilyen példányokat."Aquila non captat muscas."
-
Tomirallye
csendes tag
válasz Piftuka #48222 üzenetére
Köszi a választ,
Jelenleg egy Samsung UE40F6400-asról váltanék, ami VA paneles, és hál isten sosem volt vele gondom.
Nem köteleztem el magam a Samsung mellett, bár idáig csak Samsung TV-im voltak, viszont ha váltanék azt csak Sony-ra. LG még csak - csak, de a Panasonic nekem annyira nem, az okát nem tudom, de maradnék ennél a 2 gyártónál mindenképp.
Elég sokat játszok PC-n, volt nálam 100-200k közötti IPS monitor nem is egy, de egyszerűen vagy nem volt szerencsém, vagy tényleg az összes IPS ennyire szar, mert vállalhatatlan volt mind, pedig nem az olcsó szegmensből válogattam...főleg ugye sötét háttérnél, így monitor téren maradt a jól bevált TN, de ez teljesen off most ide
Főleg esténként, full sötétben nézek rajta időnként filmeket, és olyankor pont jól kijön az IPS gyengesége, csak emiatt van bennem ez a félsz.Sajnos vásárlás előtt, főleg egy MM-ban, nem hogy sötétben nem tudom tesztelni, de konkrétan egy jóféle atomvillanást meghazudtolnak az ottani fények
Nem idegenkedem az androidtól, szimplán TV téren nincs vele tapasztalatom, ill. itt is és más fórumon is olvastam, hogy fagyogat, ki-be kell kapcsolgatni stb, bár lehet csak gyermekbetegségek voltak az elejéről.
Az IPS-t azt írtam, sajnos attól inkább félek, a rossz tapasztalatok végett, de meg kell próbálni, hátha szerencsém lesz a lotteryn.
VA panel TV-ben eddig nekem pozitiv, a családban és a közeli baráti körben is csak Samuk vannak, mind VA-val, hibátlanok.Méretben az 50-es nekem nagy, maximum 43" fér be sajnos, ezt írtam is felül :/
A keret teteje viszont erősen fix 200k.(Sonykon kívül a másik kiszemelt egy QE43Q60R, bár ez is kapott hideget-meleget a Samu topicban)
Köszi.
Üdv.:T.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz Piftuka #48221 üzenetére
Köszi, csináltam help menüből öndiagnosztikát, nem talált hibát.
Illetve átnéztem a rögzítendő műsorok listáját, nem volt semmi. Beállítottam egy időzített felvételt, majd töröltem.
Illetve csináltam egy újraindítást.
Hogy mi oldotta meg, nem tudom, de azóta sem piroskodik.
Van egyébként valami gomb kombináció révén elérhető szervíz menü is? Abban gondoltad, hogy nézzek körül?
Vagy jó ez a helpes?Majd megpróbálom én is azt a 4.35-ös firmware-t rátenni, amit te is próbáltál. Hátha.
Gyanús, hogy mások nem írtak a felvetésedre, hogy nekik sikerült-e a frissítés.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Piftuka #48222 üzenetére
A technológiai sajátosságok miatt VA paneles készüléknél ez ritkább. - ez nagyon nem igaz, 10 évvel ezelőtt is olyan szar VA paneles Samsungot vettem, hogy azonnal visszavittem. Maradjunk annyiban, hogy technológiai sajátosság és mindegy, hogy VA vagy IPS illetve EDGE vagy Direct.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Piftuka
veterán
válasz Tomirallye #48218 üzenetére
Az IPS Glow kisebb-nagyobb mértékben előfordul a televízió készülékeknél is, és bár egy jobban sikerült tévé panel esetében nem jelentkezik zavaró mértékben (a gyártók használnak szűrőt is a kiküszöbölésére), de sajnos a "panel lutri" itt is igaz!
Valamilyen mértékű bevilágításra viszont nagy eséllyel számíthatsz. A technológiai sajátosságok miatt VA paneles készüléknél ez ritkább. (Ám manapság - sajnos - már ezt is egyre kevésbé meri az ember "bátran" kijelenteni.)
Ettől függetlenül nem kell megijedni az IPS paneles készülékektől, mert a legtöbb "átlagos" háztartásba, világos helyiségbe tökéletesen megfelelőek. Főleg az olyan célokra, amelyre Te is használod.
És a gyengébb kontrasztjuknak köszönhetően egyébként sokkal toleránsabbak az alacsonyabb képminőségű tartalmakkal szemben, mint a kiválóan sikerült VA panelek.
Ha van lehetőséged vásárlás előtt letesztelni a panelt, és nem látsz különösebb homogenitási, bevilágítási problémát rajta, akkor bátran megveheted.
Az XG7000 készülék esetében nem kell tartanod az Android OS-től, mert azon még nincsen. Ugyanakkor Bluetooth kapcsolatra sem képes. (Ez hasznos lehet annak, aki pl. vezeték nélküli fejhallgatóval szeretné használni a készüléket.)
Minden egyéb tekintetben szinte hajszálra megegyezik az XG7000 és XG8000.
Ha esetleg nagyon idegenkedsz az Android-tól, és/vagy az IPS paneltől, és/vagy nem veted el a VA paneles megoldást, akkor érdemes megnézned a Panasonic GX830-at is.
Az 50 colos képátlóval rendelkező modellt megkapod most bőven 200.000 forint alatti áron.
(VA paneles SONY megoldásban az idei széria, 49XG8377-es típusú modellje is szóba jöhetne, de ~15 cm-rel nagyobb a képátlója, és jelenleg ~50.000 forinttal több az ára, mint az általad megadott pénzkeret.)"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz salapp #48216 üzenetére
Ha még eddig nem tetted meg, akkor én a helyedben most megnézném a szervizmenüt, hogy mutat-e bármilyen hibára utaló jelet a komponensekre vonatkozóan.
Ugyanis a visszajelző LED piros világítása a legtöbb esetben a készülék valamilyen hibájára utal. Mert régebbi tévé típusoknál az áram alatt lévő készülék készenléti módját jelzi; csakhogy a W809c nem ilyen modell.
És a SONY Community alábbi bejegyzése szerint bugos a felvételi mód:
[KDL-55W809C Solid red light all night]
Az egyik hozzászóló szerint a SONY sem tudja, hogy mit akar felvenni ilyenkor a tévé, mert valójában nem vesz fel semmit, de a piros fénnyel mégis azt mutatja, hogy ő bizony most a rögzítéssel foglalatoskodik.
Az említett kikapcsolás/gyári visszaállítás/Firmware update segíthet."Aquila non captat muscas."
-
blakey
titán
válasz Tomirallye #48218 üzenetére
A bevilágítás zavar vagy az IPS glow? Monitorok esetében is van jó, elfogadható, persze nem az 50e-s kategóriában. TV-knél is jelen van, de sok függ attól, hogy van-e valamilyen spéci réteg ami ezt csökkenti vagy sem. Sony sem kivétel.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tomirallye
csendes tag
Ezek a Sony IPS panelek mennyire hajlamosak az IPS Glowra? Monitoroknal (markafuggetlenul) olyan brutal szinten van jelen a belvilagitas foleg sotet kepnel, hogy az v.mi felelmetes. Itt is tapasztalhato ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
őstag
válasz Tomirallye #48215 üzenetére
Én ezek között olyan eszeveszett nagy különbségeket nem látok.
Ami esetleg érdemben előrelépés lenne, az XG8396 a 120HZ-es panel miatt, de az kicsit feljebb van a költségkereten.
Esetleg fusd át a linken lévő adatokat.
Összehasonlítás -
salapp
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy az állapotjelző lednél mire utalhat, ha kikapcsolt állapotban "teli" piros színű? (Nincs felvétel beállítva - akkor narancssárga/folyamatban - akkor liláspiros, a tv wifin csatlakozik a hálózathoz). Eddig nem csinálta, csak, ha felvétel volt ütemezve/zajlott.) Köszi[ Szerkesztve ]
-
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, Samsungról váltanék, vannak kiszemeltjeim, de kíváncsi volnék a Ti véleményetekre is.
Méret: 43"
Költségkeret: < 200k
Felhasználás: Teljesen általános (adás, film)2 Sonyt néztem ki, tudtok róla mondani v.mit, van v.kinek tapasztalata velük?
Mennyire gördülékeny, hiba és fagyásmentes az androidja?
Esetleg más alternatíva, ha van?Sony:
- Sony Bravia KD-43XG7096 [link]
- Sony Bravia KD-43XG8096B [link]Szívesen fogadok minden véleményt, és ajánlást.
Valamelyest sürgős is volna, mert TV nélkül maradtam.
Előre is köszönöm.
Üdv.:T. -
Joshi
titán
válasz headhunter #48213 üzenetére
Nem a youtubos verzió kellene, hanem mint pl amik a 4kmedia.org oldalon is elérhetőek. Sajnos nem nagyon frissítik az oldalt.
-
Joshi
titán
Üdv. Ezt a Sony 4K HDR demót le lehet tölteni valahonnan?
-
válasz hjtz4t3wrseg #48209 üzenetére
Szuper! És akkor így látja a tv és a PC is?
-
válasz hjtz4t3wrseg #48207 üzenetére
Jobb oldalt a more-ban van, convert mbr. Ha azzal végzett, akkor vissza kell konvertálni. De én sosem próbáltam még ezt, nem is használtam külső hdd-t tévéhez.
-
válasz hjtz4t3wrseg #48205 üzenetére
Az Easeus partition master egy sima windows program, tényleg könnyű használni. Én is gyakran használom, mert egyszerű. Szerintem te is boldogulsz vele, csak arra nagyon figyelj, hogy semmilyen fontos dolog ne legyen a hdd-n, mert (szerintem) újra formázza.
Ennél egyszerűbb, ha a tv-re bízod az egészet, de akkor PC-n nem tudod használni. Ha van otthon egy felesleges pendriveod, akkor próbáld ki először azzal. Vagy írj a kollégának privátban, szerintem segít ő is.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
válasz hjtz4t3wrseg #48203 üzenetére
Szia. Nemrég volt róla szó : [link]
Én ilyesmit nem használok, de talán neked hasznos lesz.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Szép reggelt a SONY "hívőknek" !
Hogyan tudnám újra "számítógép kompatibilis"-sé tenni az egyszeri alkalommal /felvételre/használt( TV-re dugott,majd ott formázott 1,5 TB-os vinyót ?
Jelen pillanatban nem látja a számítógép.
Vagy ezután csak a TV-hez lesz használható ?Mondjuk erre a célra, tartok tőle elég lenne egy 64 GB-os pendrive is !
Jól látom a problémát ?Ha valaki jártas e témában és tudja a megoldást annak Én megköszönöm a segítségét.
-
Tibe
aktív tag
Sziasztok!
Mit jelent a Sonynál a : HDCP: HDCP1.4 ?
1.4-es HDMI csatik vannak rajta? Nem 2.0?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest