- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Notepad++
- Mindent a StreamSharkról!
- Pörkölt, sós földimogyoró
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- A siker két szabálya
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz hjtz4t3wrseg #47795 üzenetére
Mellesleg az XF9005 natív kontrasztja (feketéje) jobb mint a ZF9-é. Szóval igencsak mérvadó. Továbbá nekem itt lógott a falon előtte a B8 OLED, szóval tényleg tapasztaltam a különbséget, amiről nemrég PM-ben is beszélgettünk.
Az XF9005 ár/érték arányban jó. Általános felhasználásra tökéletes. Hálószobába is. Ezerszer inkább, mint bármilyen akadozós Samsung. A FALD jól működik. Elfedi az egyébként nem túl acélosan megoldott felhősödést. Nekem W829B van a hálóban. Az egy nagyon jó készülék még a HDR-es XF9005-höz képest is.
[ Szerkesztve ]
-
fila
senior tag
válasz #98221312 #47796 üzenetére
Sztem nem minden esetben.
Nekem nagy nappaliba kellett tv, minden oldalról ugyanolyan jó minőségben láthatónak. Használat egész napos, nem csak este, és nem csak filmek.
Oledre nem volt pénzem, ha megtehetem, azt veszek, így maradt az IPS.Nem bántam meg.
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
törölt tag
Tv-t szerintem minden esetben sötét körölmények között érdemes nézni/tesztelni.
Több szempontból is botrány rossz beállításnak tartom a max-ra húzott háttérfényt, illetve kontrasztot.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Gondoltam,hogy te láttál, de senki nem beszélt itt XF9005-ről !
( Mellesleg az milyen tv ? érdemes lenne beruházni egyre a hálószobába? ott mindig sötét van! )Váltsunk témát !
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz hjtz4t3wrseg #47788 üzenetére
Jó, akkor én láttam ilyet otthon. OLED vs XF9005. Jó-jó az XF, de óriási a különbség az OLED javára sötét jeleneteknél, főleg ahol a sötét háttér előtt vannak fényes elemek, mint pl. egy tüzijáték.
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #47790 üzenetére
LCD-nél akkor lehet jó fekete, ha be van kapcsolva az ilyen-olyan kontraszt javító ficsörök. Csak hogy ilyenkor elvesznek a sötét részletek, magyarul mindennek ára van. Anno OLED fronton is ebből a szempontból jobb volt a Sony A1 mint az akkori LG. Konkrétan ebben volt erős a Sony A1, persze fényerőben meg gyengébb.
-
törölt tag
válasz hjtz4t3wrseg #47790 üzenetére
Amiket leírtam azok tények, az meg, hogy kinek mi felel meg egyéni preferencia...
Saját tv-m biztosan megtalálnám egy sötét szobában, sőt... !
Nekem ez pl nem szempont egy képnél, de kinek mi.[ Szerkesztve ]
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz #98221312 #47789 üzenetére
Igazad is lehetne akár,de én is csak az írtam,hogy ... "megkockáztatom,nagyon halkan hogy talán !!! "Oledszintű"
Mellesleg ha sötét szobában este csak "fekete kép" van a tv-n, akkor ha nem tudnám merre van, biztosan nekimennék a készüléknek. Nekem ez már elég fekete !De lehet rossz a szemem .
-
törölt tag
válasz hjtz4t3wrseg #47788 üzenetére
Technológiájából fakadóan semmilyen LCD-nek nem lehet olyan szintű feketéje mint egy organikus kijelzőnek.
Egyedül a plazmák közelítették meg.Régóta használom az LCD-k referenciakészülékét a W8-at, de bizony még ott sem tökéletes.
Számomra egyébként a feketeszint, illetve a betekintési szög sokadrangú szempont.
Fontosabbnak tartom a mozgásmegjelenítés, (valós kijelző hz) illetve a kontrasztot.Egyik haverom attól van elájúlva, hogy Oled-ek esetében a káva nem különíthető el a képtől.
Persze az már nem szempont, hogy egy 24p-s film tiszta remegés, és/vagy a retinaégető IPS miatt nem lehet különbséget tenni nappal éjszaka között![ Szerkesztve ]
-
-
SeLe
tag
válasz icemad #47784 üzenetére
Ha már egyszer a TV is és az AVR is tartalmaz HDMI portokat, akkor én a HDMI kábeleket javaslom.
Ma már mindenem van ilyen csatlakozási lehetőség és a későbbiekre gondolván legalább a 18 Gb/s sávszélességet tudja. Nem mellesleg így egy kábellel letudod a kép és hang átvitelt.[ Szerkesztve ]
-
Ok, akkor nem lesz gond. Köszönöm a gyors választ!
Egyébként, ha már itt tartunk, tervezek valami komolyabb hangrendszert a tv-hez, de totál analfabéta vagyok hozzá. Hogy lehet a legegyszerűbben megoldani, hogy a tv-n lévő minden hang kimenjen mondjuk egy 5.1-es hangrendszerre? (és ha olyan a forrás is, akkor 5.1-ben szóljon) Valamikor tv-t nézünk, valamikor xbox-ot /PC-t használunk, stb. Azt tudom, hogy a fülhallgató csatlakozó csak 2 csatornás. Az optikai kimenet tudja az 5.1-et mondjuk xboxnál? Vagy ezt már hdmi-n kell megoldani?
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Joshi
titán
válasz icemad #47782 üzenetére
ARC = Audio Return Chanel. Ugyan úgy működik minden még akkor is, ha ezt a ficsört nem használod rajta.
ui.: az ARC-os HDMI tudja kitolni magából a hangot, persze HD hang az nuku. Egyébként se értettem soha, hogy ezt miért csak egy HDMI kimenet tudja. Na mind1.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok. Ha az ARC képes hdmi portra nem ARC képes dolgot csatlakoztatok, akkor lehet valami baja az eszközöknek? Vagy ez csak egy plussz dolog, és csak akkor használja a tv, ha kell? (lassan kifogyok a hdmi portokból )
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
maki001
tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a megfelelő topicba írok, de van egy Sony KD-55XF80p6-os tv-m és egy Sony DR BTN200-as vezeték nélküli fülesem.
A problémém az, hogy nem tudom összepárosítani őket. A tv-n a bluetooth eszköz kereső csak teker de nam találja meg a fülest. Esetleg valakinek valami ötelete ?
Köszi a válaszokat! -
-
sting2
addikt
Nagyon sokáig kerülgettem én is anno az A1-et.
Amiért mégsem az lett (a nyilvánvalóan nagyon komoly összeg is ), az azért történt mert akárhol, akármilyen anyaggal és akármilyen körülmények között nézve, egyszerűen nem láttam azt a szakadékot képminőségben, szolgáltatásban, amit az ára tükrözött egy akkor már bőven akciózott LG típus mellett.
A Sony nál kicsit "elaludják" a dolgokat ha jobban sikerül egy, egy , tévéjük.
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Joshi
titán
válasz salapp #47775 üzenetére
Anno én egy ZD9 és az A1 között filóztam, végül A1 lett. Én gyanítom hogy a ZD9-el is elégedett lennék főleg úgy hogy akkor nem tudnám hogy milyen az OLED. De OLED után se lenne gondom mondjuk egy 100"-os ZD9-el.
ui.: azt hiszem ZF9-ből már nem gyártottak 100"-os méretet.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz junior19 #47773 üzenetére
Hát igen, 2015-ben a legjobb értékek a Sony VA paneleseknél, (4x4 ANSI sakktábla) 0,025 volt, de a ZF9-et is 0,030 körülre mérték mindenhol, szóval ez legfeljebb egy 2011-es Pana G30-as plazmához képest jobb, de már egy 2013-mas VT60-hoz képest nem. OLED-hez képest meg...
De aki VA panelest vesz, elfogadja ezt a hátrányt (meg a látószöget, nyilván azt csak bizonyos mértékben), és élvezi egyéb előnyeit a mindennapokban.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
okoska74
senior tag
Tegnap nem tudom mi lehetett a probléma vele mert bármit csináltam vele sehogyan nem működött.
Próbáltam újraindítani, ki is húztam a konnektorból, töröltem a wifi beállításokat majd újra beállítottam. Amit még észre vettem az az, hogy ha merül a távirányítóban az elem akkor nem működik a hang bevitel(olyan mintha nem lenne mikrofonja) és nem tud egy listában gyorsan tekerni csak 1-2 elemet ugrik hosszú nyomásra.
Ma viszont elsőre sikerült életet lehelnem belé.
Digis netem van. Bár a telefonok működtek wifiről[ Szerkesztve ]
iMac 2013 Late ; Apple iPhone 11 ; Apple TV 4K 64Gb ; Sony KD43XF8505 ; Sony HT-XF9000 ; Sony WH-1000XM3 ; Toyota Prius III 1.8 HSD Premium;.... Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. Albert Einstein
-
junior19
senior tag
válasz hjtz4t3wrseg #47769 üzenetére
Azért ez elég erős kijelentés, s mostanában nagyon is elterjedt, szerintem helytelenül.
Nem láttam ilyen tévét, teszt alapján 0,02 nits fekete szintet mértek, amik lcd-ék között jónak számít. De azért nem Oled, még a jobb pana vagy panasonic plazmák is jobb fekete szintet tudtak(nak).
Nem áruházi körülmények után kell ilyen kijelentéseket tenni, a fekete szint milyensége sötét helységben fog láthatóvá válni.
Hasonló fekete szint értéket produkáló megjelenítőm van, s azért a feketéje messze van az Oledhez képest, de élvezhető azért.codec project
-
okoska74
senior tag
Az okát sajnos nem tudom de ugyan ez a helyzet nálam is. Bár a kábelon működik a net.
iMac 2013 Late ; Apple iPhone 11 ; Apple TV 4K 64Gb ; Sony KD43XF8505 ; Sony HT-XF9000 ; Sony WH-1000XM3 ; Toyota Prius III 1.8 HSD Premium;.... Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. Albert Einstein
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz hyperspace #47744 üzenetére
Már 700 !
-
M^xx
aktív tag
Üdv bajtársak!
Szeretném tapasztaltabb fórumtársaimat kérdezni, hogy miért lehet az, hogy látszólag fellép a TV KD-75XE8596 az internetre wifin és lanon egyaránt együtt vagy külön külön és mégsincsen internet. Csinált hasonlót régebben, de akkor legalább lan kábelal működött mostmeg azzal sem akar. Fura módon az elmúlt pár hónapban minden jó volt aztán egy ideje megint nem akar csatlakozni. [kép] [kép] valakinek esetleg megoldása?
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
AL
addikt
válasz #98221312 #47741 üzenetére
Szia ! Itt a legtöbb TV adatait ( kijelző, Hz, méretek, stb. ) megnézheted, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. Üdv.
-
Komi28
senior tag
Androidos tv-n meglehetne oldani, hogy osztott képernyős legyen?
Arra gondolok, hogy az egyik oldalon a tv adás menne a másikon pedíg egy kodis tv stream.
Nagyon elvetemült ötlet? -
Winnie The P
őstag
válasz hyperspace #47758 üzenetére
Ok köszi szépen.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
hyperspace
őstag
válasz Winnie The P #47756 üzenetére
Szia,
Ezen a TV-n van Youtube/Netflix, és ennyi. Nincs rajta android, nem lehet telepíteni rá alkalmazásokat. A legolcsóbb androidos az XF75-ös széria.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Esetleg valaki [erre] válaszolna?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
-
ArGab
őstag
válasz junior11 #47746 üzenetére
Lehet rosszul emlékszem, de ez nem úgy van hogy az 55 és 65-ben nincs, csak a 75 és 85-ösben van wide angle?
szerk: De ha már szóba kerültek ezek a modellek. 55W755C cserén gondolkodom, főleg HDR miatt és akkor már nagyobb méretre. Jól látom hogy Sony-nál a 65XF9005 és 65XG9505 ami szóba jöhet? A kettő között szerintetek van érdemi különbség? XF még kapható és jelentősen olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
GSP
aktív tag
válasz gugika #47749 üzenetére
Az az XE9305 egy nagyon jó modell, gratulálok hozzá, sokat gondolkoztam a tavalyi vételnél, aztán végülis a XF9005 mellett kötöttem ki.
Ezek pár évig kiválóan teszik a dolgukat.
Úgy tűnik általában leghamarabb 3 év után van értelme váltani, már ha valakinek nagyon sűrgős, hogy igazán legyen értelme a dolognak (legyen mindenben jobb/upgrade az új modell).~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
törölt tag
Olvastam olyat, hogy fényerőcsökkenés nélkül javítja a mozgást...
Nálam Impulzus módnál nagyon leveszi a fényerőt, viszont ott a legjobb a mozgás.
Igazából háttérfénnyel, illetve fényerővel lehet kompezálni. -
gugika
csendes tag
Én is W8-ról váltottam Sony 65 XE9305-re! Mivel a W8 a maga SDR idejében kiváló TV volt, egy mostani 8-as Sony 4K vagy pláne 9-es sorozatú Sony agyonveri képminőségre, a HDR meg egy teljesen más világ! Az XG95-ös Sony X1 Ultimate proci van (ami kvázi 50 obijektumot tud lekezelni és csinál SDR-ből kvázi HDR-t!), 1000 nitet tudja Hdr-ban!
-
hyperspace
őstag
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
TCr
veterán
válasz #98221312 #47739 üzenetére
Pláne egy 200k-s IPS paneles tévétől.
Nem hiába intünk óva senkit tőle, aki normálisabb LED-es LCD-t akar venni, annak ellenére, hogy mindig van 1-2 itteni fórumtárs, akik szerint az IPS igenis jó.
Ez nem az a kategória, amiben az IPS jó tud lenni, vagy egyáltalán felül tudna bármiben (a betekintési szöget leszámítva) kerekedni a VA paneles kategóriatársainál.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
törölt tag
-
Joshi
titán
LCD az mindig is ilyen volt, nincs ebben semmi különös. Anno pont a Plazma volt a kontraszt királya, ma meg az OLED. Ráadásul a te tévéd egy belépőszintű LCD, szóval még csak nem is nagyon reklamálhatsz. Én anno a Sony 65A1 tévémet 1milláért vettem, nyugodtan leülhetsz és vizsgálhatod rajta a kontrasztot. Ezen van az tuti. LCD-én soha nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
GSP
aktív tag
Áh nem kell kétségbe esni, hiszen attól drágább modellek (2017, 2018, 2019) esetén sem az igazi a HDR hatás, bár ki hogy látja a dolgokat...
9-es szériánál viszont már ott a HDR premium minősítés.
Ahogy Joshi is említette, a beállításokon kell finomhangolni, ha zavar a dolog (nem a fényérzékelő miatt van).~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Adott egy 55XF75 típusú tv és olyan problémám lenne vele hogy sötét részéknél változtatja a fényerőt. Ez normális jelenség? Kicsit idegesítő amikor besötétedik. Hiába kapcsolom ki v be a fényérzékelőt nem szűnik meg.
-
Winnie The P
őstag
Sziasztok! Ma vettem egy Sony KD49XF7077-es tv-t. Mivel eddig nem volt smart tv, így kéne egy kis segítség. Hogy tudok a meglévő applikációk mellé mást is telepíteni, mondjuk az Hbogo-t? Köszönöm.
-
törölt tag
válasz Celtis #47714 üzenetére
Megrendeltem egyet. Ha az analóg kimenetet lehet szabályozni, az már csak hab a tortán. Bár kétségeim vannak effelől,mint lelkes amatőrként. Hiszen a Digitális jelet konvertálja át analóggá, és a digitális jel,az nem szabályozható.Magán a kütyün,meg nincs hangerőszabályozó... De lehet,hogy nem így van.
-
GSP
aktív tag
válasz PrinceHerceg #47722 üzenetére
Úgy tudtam a 3D TV már halott technológia...
~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
törölt tag
válasz PrinceHerceg #47722 üzenetére
Legutóbb is kértelek, hogy cinizmus helyett, inkább fejtsd már ki ezeket a gondolatokat!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hyperspace #47715 üzenetére
Ez így van, XG95 alatt biztos nem cserélném, mert semmi értelme nem lenne.
A W8 egy túl jól sikerült széria, HDR 4K ide,vagy oda, maga az általános képminősége a mai 4-500000ft-os készülékekkel vetekszik.
Ráadásul VA panelos, és valós 100hz-es, így az "Impulzus" led mozgásjavítása plazmáéval vetekszik.Oleddel már lehet, hogy bizonyos szegmensben meg tudod ugrani.
-
Celtis
veterán
válasz #46129152 #47710 üzenetére
Az extractoron biztosan megy az összes kimenet egyszerre. Azt is biztosra veszem, hogy a koax és optikai kimeneteken nincs hangerő szabályozás. Az analóg kimeneteken talán van. Azért talán, mert a hangerő szabályozás már nem az ARC része, hanem CEC funkció és kérdéses, hogy a kütyü CEC-en mit támogat.
-
-
Monty_PX
csendes tag
Sziasztok,
Szerintetek milyen értéket képviselhet egy KDL-55W805C és egy azzal együtt vásárolt CT380TN hangprojektor?
https://www.sony.hu/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kdl-55w805c/specifications
https://www.sony.hu/electronics/hangsugarzopanelek/ht-ct380TV csere előtt állunk és eladnám őket, de fogalmam sincs, mit érhetnek.
Köszönöm
-
törölt tag
válasz Celtis #47709 üzenetére
Az extraktor!
Mert úgy szeretném használni,hogy a kütyüből RCA-n menne az erősítőbe, de közben a fejhallgató is be lenne dugva az extraktorba.( csak hogy ne kelljen ki-be dugdosni). És ha akarom az erősítő szól, ha meg kikapcsolom,akkor a füles.
A " TV ARC módba vált" ez hogyan? A HDMI kábel ha be van dugva a tv-be( ARC-ba ), akkor nem is szól a tv hangszórója? Este ezt kipróbálom, de eddig még csak a beállításokba láttam,hogy ki lehet választani,hogy a TV hangszóró vagy az audio rendszer adja a hangot. -
törölt tag
válasz Celtis #47702 üzenetére
Tulajdonképpen ami nekem van, eddig arra használtam,hogy a mini számítógépemből digitális hangot vegyek le.
Azaz, HDMI csatlakozója van,viszont nincs digit kimenete a számítógépnek.
Ezért gondoltam, hogy így működni fog.
Eddig jól működött, mind az Optikain, mind a 3.5 Jack csatlakozón jött ki a han,ha a számitógép volt rákötve.
ARC-ról viszon nem jön a hang.
Ezt az ARC Extractort azér kipróbálnám, mert akkor finomabban tudnám a hangerőt szabályozni, mert egy kis szobába lenne, ahol az erősítő egy TEAC H-500! :-) -
Celtis
veterán
válasz #46129152 #47699 üzenetére
A HDMI ARC csatlakozóból tud kijönni hang, de ahhoz nem ilyen konverter kütyü kell, hanem ARC audio extractor. Ebay-en Ali-n találsz olcsóbban is.
Ugyan még nem próbáltam ilyet, de ha szerencséd van ez annyiban jobb az SPDIF-RCA DAC-nál, hogy a TV távirányítóval szabályozható a hangereje. Mondjuk kicsi esélyét látom, hogy ezt tényleg tudja.
A scart kimenet használata is egyszerűnek tűnik, de nem vagyok benne biztos, hogy mindig annak a forrásnak a hangja jön ki, mint ami a képernyőn van.
A legjobb lenne tényleg a az analóg audió kimenet használata, főleg, hogy analóg audió kimenetre van szükséged. -
blakey
titán
válasz #46129152 #47699 üzenetére
Egy egyszerű SPDIF-RCA DAC megteszi és minden működni fog, én is ilyet használok.
(#47700) TCr
Scart és jack nem a legjobb megoldás, a sok sz@r közül az optikai-RCA a legkevésbé sz@r megoldás.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI topic
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Béta iOS-t használók topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bundle topik
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- HyperX Cloud Stinger 2 core gamer fejhallgató // Új // Számla + Garancia
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless /// Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia