- Notepad++
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- A siker két szabálya
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen mosógépet vegyek?
- Pörkölt, sós földimogyoró
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Denonavr
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete van meg az 55XF-9005. Rendben van vele minden, azt hittem, hogy már gyárilag oreo van rajta, de nem. Egy kérdésem van csak: megéri lefrissíteni? Köszönöm előre is!
Denon SC-G101 (Dragonweed tuning), QUAD 77, Hivox Lupus C MKIII, HTPC
-
dancsuri
veterán
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
kdennis
aktív tag
#49991 szaszapi:
Kikapcsoltam hogy ne kapjon áramot alvóban az USB, de ugyanúgy megy a vinyó is meg a többi usb-be is az áram. :/ Emiatt tettem SSD-t bele inkább hogy ne búgjon nekem.
#49990 Joshi:
Van valami HDMI ébresztés is, de nem tudtam kipróbálni.Csináltam egy gyors végig lapozós videót ha valaki kíváncsi. Nem olyan izgi, többet vártam.
Pro Mod -
kdennis
aktív tag
válasz BornToBePuli #49989 üzenetére
[link] az elöbb rosszat linkeltem. Ez a Pro Mod.
-
Kicsit off. Frissítettem az xf8096 tévémet pár hónapja android 8ra. Minden héten lett valami új baja, lassult is, programok nem indultak. Tegnap megcsináltam egy gyári visszaállítást, azóta mintha új tévém lenne. A képminőség ugyanolyan szar, de legalább a menü gyors, és működik minden elsőre. Szóval szerintem is ajánlott frissítés után egy teljes gyalulás.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
kdennis
aktív tag
Beállíthatsz olyan dolgokat amit mezei felhasználó nem. Csak nekem azzal kezdte hogy az osszes alkalmazást letiltotta, egyessével vissza kelett kapcsolgatnom. Meg google ből is kiléptetett. A távirányitó billentyűzetet is eltüntette. Valószínűleg lenulláz mindent és lehetőséget ad hogy nulláról mindent beállíthass.
Itt egy [link] aki elmagyarázza részletesen.[ Szerkesztve ]
-
moka1977
csendes tag
Hogy lehet engedélyezni a megjelenítésen belül a képernyő beállítást? Minden lehetőség szürkén van. Hogy lehet azt aktiválni? Ha rányomok azt mondja nem engedélyezett. tv: kd43xe8096
-
atirag
őstag
Tudja valaki esetleg mit lehet csinálni ezzel a kritikán alul semmit sem érő androiddal ha nem kapcsolható be a tv? Azon kívűl,hogy áramtalnítom mert azt nagyon nehezen tudom abszolválni
-
TCr
veterán
válasz nismoka #49975 üzenetére
Köszönöm, ez lesz az.
Viszont ez nem csak a szimpla távirányítós ki-bekapcsolásnak felel meg?
Ez áramtalanítás lenne?[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Thomas19
tag
Ezt nem értem, én most épp ezen dühöngök, vettem egy 32 GB-os pendrive-ot, hogy egyáltalán kipróbáljam a felvételt (a régit nem akartam formázni), regisztrálta felvételhez, nekem is az írta ki, hogy 28 GB, de amint fel akarok venni rá valamit, kiírja, hogy 32 GB alatti eszközre nem vesz fel! Neked felveszi? Mit lehet ezzel csinálni? A teljesítmény ellenőrzésre azt írja ki, hogy "ez a HDD minden funkcióhoz használható", akkor most mégsem?
Bár nem tudom, milyen felvételt készít ez, ha 1 órás adáshoz 10 GB kell neki, semmi tömörített formátumban nem tud rögzíteni? Mondjuk erre vonatkozó beállítást sem találtam, szóval ez egy elég "nesze semmi, fogd meg jól"-funkciónak tűnik. Nekem nincs időm meg kedvem sem a felvételeket tömörítgetni -
Márky
tag
Van aki XG9505-öt használ és megjött már neki a 9.0 Android?
-
mano42
aktív tag
válasz mamago1972 #49966 üzenetére
A netflix DD+ ban sugároz. Optikain csak a DD fér át. Ha a tv nem tud DD+ - DD konverziót akkor csak szereó lesz. (ugyanez volt a bajom a miboxxal, a netflix csak sztereó volt optikain, viszont az XF90 tévé tud konverziót, így az optikain már 5.1 passtrough van amit az erősitő is tud értelmezni és dekódolni. ) A Denon tud DD+? Mert ha nem akkor HDMI-n is csak DD jelet tud értelmezni, viszont azt a tv kell visszakonvertálja.
-
Celtis
veterán
válasz mamago1972 #49966 üzenetére
Ellenőrizd a TV-n a digitális hangkimenet beállítását. Ha van PCM és bitstream lehetőség, akkor válaszd az utóbbit.
-
mamago1972
tag
Sziasztok.
Sony bravia kd-49xf7005 készülékem van. ARC-én össze van kapcsolva egy Denon erősítővel. A tévének van dedikált netflix lejátszója. Amikor elindítok egy-egy filmet, mindig csak sztereó hang megy át az erősítőbe. Próbáltam optikán is, de ott is ugyanez a helyzet.
A kezelési útmutató szerint:
ARC (Audio Return Channel) (csak HDMI IN 3)
kétcsatornás lineáris PCM: 48 kHz 16 bit, Dolby
Digital, Dolby Digital Plus, DTS
DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL)
Digitális optikai csatlakozó (kétcsatornás lineáris
PCM: 48 kHz 16 bit, Dolby Digital, DTS)Vagy rosszul értelmezem és ez valóban csak két csatornás és nem fog átmenni az 5.1-es hang?
Do I make myself clear?
-
TCr
veterán
Néhány hete mintha lett volna már szó arról (nem találom sajnos), hogy automatizálni lehet a fix időközönkénti újraindítást.
Nem találtam erre gyári beállítást, külső alkalmazás esetleg?
(XE85 - Android)https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
tio33
újonc
válasz gabor9991 #49942 üzenetére
A kép beállításoknál a mozgásnál a felső Motion Flow meg a legalsó beállítás kikapcsolásával én tapasztaltam változást. De ez saját letöltött YouTube videó tesztelése közben történt... de láttam különbséget. Ezek a beállítások annyit csinálnak hogy bevágnak egy feketét 2 kepkocka közé?
-
salapp
addikt
-
Quqesz
nagyúr
-
blakey
titán
válasz Celtis #49956 üzenetére
Másképp írom, a legbiztosabb, hogy működni fog és olcsóbban beszerezhető. Scart-on kizárólag a TV-adások fognak megszólalni,. ha egyáltalán 2 kétrányú a csatlakozó. HDMI-t meg nem éri feláldozni egy erősítő miatt. Optikain keresztül egy DAC-al szépen megszólaltatható egy sztereó rendszer vagy akár fejhallgató is csatlakoztatható.
(#49957) Quqesz
Scart nem jó erre a célra, felejtsétek el. Ott az optikai, nem kell mással bohóckodni.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Quqesz
nagyúr
válasz atirag #49953 üzenetére
Adatok törlése után nem megy?
SzlobiG
Nem éles a képed, de ha az AV1 alatt egy kijekzőbe nyíl mellett egy kijelzőből ki piktogram van, akkor mkndkét irányba ad jelet, ergo minden bemegy és kimegy rajta. Nézd meg a használatiban, hogy tv kimenet vagy video kimenet. Az első csak egyirányú(de sztem a jelek alapján 2 irányú lesz).[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
atirag
őstag
van egy xe 8577-es tv-m és letöltöttem az alexa app-et. Az alexa work on tv ha jól emlékszem. Viszont nem akar működni. csak bevillan egy szürke képernyő és utána semmi. És kilőni tudom kényszerített leállítással csak.
Van erre megoldás,hogy használhassam az alexaval a tv-t? -
blakey
titán
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
Celtis
veterán
válasz SzlobiG #49941 üzenetére
Több megoldási lehetőség van.
- A scart csatlakozón van vonalszintű hang kimenet. Csak egy megfelelő kábel kell. Viszont valószínűnek tartom, hogy HDMI bementről vagy a TV belső lejátszójával lejátszott filmek esetén itt nem lesz hang.
- Optikai kimenetre teszel egy SPDIF audio extractort. A TV és az erősítő egyszerre szól, külön-külön tudod/kell a hangerőt szabályozni
- A HDMI-ARC csatlakozóra kötsz egy HDMI-ARC audio extractort. A TV távirányítóval tudod az erősítőre menő jel hangerejét szabályozni. Vagy a TV vagy az erősítő szól. (Az ARC nagyon fontos a névben, az ARC nélküli nem fog működni) -
blakey
titán
válasz SzlobiG #49941 üzenetére
Egy optikai-rca DAC-ra lesz szükséged.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gabor9991
őstag
válasz gabor9991 #49673 üzenetére
Újra 55xg8596-tal kapcsolatban kérdeznék, létezhet olyan beállítás amivel a saját youtube alkalmazással lejátszott fhd és 4K videók nem szaggatnak be gyors mozgásoknál?
Az összes beállítás összes kombinációja megvolt már de gyors mozgásoknál a kép szaggat.
Van erre valami megoldás vagy ezek ennyiért még ezt tudják? -
tio33
újonc
Gép->HDMI->TV és Gép->cat6->synology->cat6->TV. Ezzel a komboval szeretnék képet varázsolni a tvre. Melyik adhat jobb minőséget? Az a jobb ha gépről indítom vagy az hogy a tv indítsa a nasról? Megfelel ez a tv letöltött fullhd és 4ks filmek nézésére? Mármint hogy tudnátok ajánlani jobb tvt erre a célra? Van esetleg más vagy jobb módszer film indítására? LG nanocell a B terv.
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Kipróbálom, köszi Urak !
-
Quqesz
nagyúr
válasz blakey #49936 üzenetére
Tudom, csak érdekességként írtam, érdemes desztillált vizet használni.
Tio33
Az android beolvasása ilyen, de a boltinak lehet egy újraindítás már elkellett volna. Tény, ha sok mappa van kell idő neki beolvasni, de aztán nem szokott lassú lenni a videó indítás/menü használata. Beégés nincs, csak max Oled esetében.[ Szerkesztve ]
-
tio33
újonc
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Sony kd49xg8396 tvt. A média marktban volt lehetőségem ki is próbálni nyomkodni saját videókkal tesztelni. A kép minőség rendben van. De mikor rádugtam külső vinyot WD Element 1TB 2,5 USB 3.0 akkor kB 5 perc volt mire betöltötte a rajta lévő tartalmakat. És egy egy videóra ha rányomtam az is mérettől függően később indult el. Ez miért van? Azt elfelejtettem megnézni hogy milyen rendszer fut rajta. A 6.6545 a legfrisebb firmware jól tudom? Ezzel a verzióval és Oreo 8.0-n is ennyire lassú a betöltés? A menüje is lassú volt se az begyorsult. Számítógép monitorként szeretném használni. Ha egy GTX1050Ti-ra dugom HDMIvel úgy jó lesz a kép? Semmi gond nincs ha így használom? Beégés a parancsikonok miatt pl nem fenyeget? Van még valami hibája a típusnak a lassúságon kívül? -
blakey
titán
válasz Quqesz #49935 üzenetére
Vehetsz vízszűrőt vagy desztilált vizet is. A mikroszálas törlőkendő tnéhány csepp vízzel kell "átitatni", nem szabad ráfolyatni a vizet és hibátlan lesz a törlés, nyoma sem lesz.
-
Quqesz
nagyúr
Vegyél mikroszálas kendőt, amit szeművegekhez is használnak. Azzal tisztára törölhető foltmentesen(makacsnál lehelj a kijelzőre, úgy töröld le). Nem kell tisztítószer.
Blakey
Ha nem túl vízköves a víz. Sajnos nálunk barázdát is húzol az üvegbe, olyan kemény.....[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Üdv !
Tudtok ajánlani képernyő tisztításhoz jó szert, mert eddig bármivel csináltam mindig foltos maradt.
65 xf7596
Köszi előre is
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Full HD/4K és 43 coll méretben mi most a BestBuy, ha van ilyen?
-
-
moka1977
csendes tag
Bluetooth van a számítógépemen, a tévémmel össze akartam kapcsolni, meg is találta a tévét, viszont a számítógépre a windows nem találja a drivert, hol lehet hozzá drivert letölteni valaki tudja?
-
Celtis
veterán
válasz seneca07 #49920 üzenetére
Itt kérdezősködj.
Pici pénzből megáll. Corelec oprendszerrel kapsz egy Kodi felületet. És a CEC-nek köszönhetően a TV távirányítóval tudod használni. Pont olyan, mintha a TV-ben futna a Kodi, csak jobb, mert mindent kadenciahelyesen tud lejátszani. Én az XF9005-höz is ilyet használok emiatt. -
seneca07
tag
válasz Celtis #49901 üzenetére
A tv beépített lejátszója eddig elboldogult mindennel, de egy mkv fájlt nem tudott lejátszani, le is fagyott töle. Olvastam, hogy sajnos a Sony tv-ken nem mindig a legjobb a rátelepített mediaplayer, a Samsung, LG sokkal nagyobb tudású. Na, de mindegy is, tudsz esetleg vmilyen megbízható márkájú mediabox típust ajánlani? Elöre is köszönöm. Üdv.
-
-
mano42
aktív tag
válasz kdennis #49911 üzenetére
Nekem is logikus, viszont kétségeim vannak efelől. Például a sony tévém nem tud HDR10+-t csak DV, HDR10 HLG-t. Hiába tettem be egy HDR10+ tartalmat a Fire sticken, a tv csak HDR10 módban játszotta le, pedig a Fire stick HDR10+-t is tud. Tehát ez szerintem kétirányú, a forrás (stick, box, bluray lejátszó) is kell tudja és a tv is. Amugy meg nem tudom, ha egyáltalán létezik elérhető árban olyan tv ami egyszerre támogatja a DV és a HDR10+ tartalmat is.
[ Szerkesztve ]
-
kdennis
aktív tag
Joshi: Te nem tudsz valami egyszerűbb megoldást arra hogy bemegyek a beállításokba -> teljesitmény -> energiatakarékosság ki vagy be. Már leszedtem a Button Mappert, de az elrontja a távirányítót. Az OK gomb ki meg bekapcsolja a TalkBack-ot.
-
Joshi
titán
válasz mano42 #49907 üzenetére
Nem ismerem a Fire Stick 4K-t, de alap hogy abból HDMI kábellel menjen a feldolgozott kép a tévé HDMI bemenetére. Az megint egy más kérdés, hogy a Fire Stick 4K tud-e Dolby Visionból profil 7-et, mert csak az jó a Sony tévéknek. Az LG-nek tök mind1.
Ha komolyabban érdekel a Fire Stick 4K képessége, akkor olvass konkrét teszteket, tapasztalatokat különösen Sony tévékkel.
-
kdennis
aktív tag
válasz mano42 #49910 üzenetére
Nekem teljesen logikus hogy olyankor az a lejátszó procrsszora dolgozik ami abban a pillanatban lejátsza a filmet, a TV meg egy monitor. Nekem csak egyéni problémám hogy mindent a TVn akarok, elegem volt már a sok távirányítóból, de ezek szerint előbb uzóbb muszáj lesz vennem külsőt ha ragaszkodok a DV vagy HDR+ hoz. Ami, mint megtudtam dinamikusan kalibrált, az enyém meg a sima HDR statikus, vagyis végig egy fajta beállított kalibráció de a dinamikus meg folyamatosan kalibrálódik. Igazából tudhattam volna mert az AG8 as Sonyt vettem meg és az AG9 tudja a Netflix kalibrációt. Nekem meg nem ért ez 100 ezerrel többet. Meg igazából szerintem ez egy nagy parasztvakítás. Most mit kell itt menőzni hogy a szobámba állítgatja a rendező a fényerőt meg a szineket. Kódolják le úgy azt jónapot. Na mindegy.
-
mano42
aktív tag
"Sony nem ad teljes Dolby Vision támogatást, elődekódolt és azt hiszem max profil 5-ig tudja kezelni. Netflix azért jó, mert onnan már egy olyan profillal jön a DV amit tud értelmezni a TV processzora. Volt is ebből felháborodás külföldi Sony fórumokban. LG tévék teljes DV támogatást adnak."
Mi a helyzet ha nem a tv hanem egy külső box tud DV támogatást, a tv meg csak megjeleníti? Pl egy fire stick 4K? Ebben az esetben a Fire stick processzálja a DV jelet vagy a TV?
-
Snoop27
őstag
válasz Quqesz #49857 üzenetére
Nálam a Youtube nem megy egy ideje, kiirja, hogy nincs internet, ami persze van, mivel a Netflix gond nélkűl megy. Esetleg ebben az esetben is segíthet egy android visszaállítás?
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest