Hirdetés
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
M-a-X-i
tag
Sziasztok
A véleményeteket / segítségeteket szeretnék kérni BOOT (POST) idővel kapcsolatosan kicsit problémásnak érzem MSI alaplapnál lehet ilyen, vagy AMD-nél?
Mivel nincs más típusú AM4-es alaplapom és MSI alaplapom sem volt vagy 18 éve, ezért kérdezek.
MSI B450 Tomahawk MAX Boot time test
Régi a konfigom itt is elsősorban a POST időre hívnám fel a figyelmet:
ASUS Z97-K Boot time test
Tény, hogy CSM módban van, de olvasgatva másoknak UEFI nüdban sem gyorsult, volt hogy lehúztam mindent amit csak lehetett csak rendszer SSD maradt BOOT-nál is kivettem minden felesleges eszközt.
Még UEFI-ben is megpróbálom feltelepíteni, meg BIOS frissítésre van lehetőség.
Várnám meglátását minden hasonló chipkészlettel rendelkező kedves fórum tag saját tapasztalatát.
ASUS és ASRock lapok is hasonlóan lassú POST folyamattal detektálnak?
AMD problémára is gyanakodnak egyesek.
Hiper MSI BIOS [UEFI] lapon ez irányban nem láttam állítási lehetőséget (pl.: lásd ASUS normal, fast boot, hiba esetén billentyűre várás kikapcsolása is gyorsíthatott azoknál)
Amúgy ha egyszer elindul probléma nincs vele végül is, de utoljára a GA-970A-UD3 (rev. 3.0) csinálta ugyan ezt... Az Gigabyte FM2(+) lapokban már volt Fast Boot ott ez is javult.
Ki mit javasol ez ilyen MSI-nél vagy hasonló minden AMD Ryzen lapnál és ezt így kell elfogadni?
Köszönöm előre is!
üdv,
MAX_
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 14 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest