Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- norbx: Számítógép.hu
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telda
addikt
válasz
Oliver1982
üzenetére
Azt is elküldtem.
Na nincs senki akihez lehetne csatlakozni?

-
Oliver1982
csendes tag
AAAaaaa....
Meg kellene a simcity fokonyvtaraban levo GDFBinary_hu_hu.dll
Illetve a SimcityData/Locale/hu-hu ban levo data. package.Koszonom
-
Telda
addikt
válasz
Oliver1982
üzenetére
Igazán nincs mit
. -
Oliver1982
csendes tag
Kulfoldon elek, telepitesnel is csak angolt lehetett valasztani.
Koszonom szepen!!! -
Telda
addikt
válasz
Oliver1982
üzenetére
Ment.
Bár nem tudom hogy tud csak angolul. Az Originben jól van beállítva az ország? -
Oliver1982
csendes tag
Hali
Olyan gondom van, hogy nekem csak angolul tud a jatek, legyszi valaki a akinek magyar
a SimCityData/Locale/hu-hu mappaban levo data.package file-t kuldje el nekem az alabbi e-mail cimre:olivier.horvath@gmail.com
Koszonom szepen elore is!
-
dilipok
veterán
válasz
OverKiller
üzenetére
az az igazsag, hogy a lebontott es ujraepitett varosnal eselyem sincs megcsinalni... enelkul is mukodnie kellene. De majd kirprobalom egy uj varosnal.
-
Telda
addikt
Van még PH régió ahova lehetne csatlakozni?
-
OverKiller
tag
Nekem tegnap este elvitte a földrengés a nagykórházamat, a villamosremízemet és még 1-2 épületet, majd visszaépítettem a kórházat és a remízt is, és tökéletesen működtek tovább, nem volt hiány a járművekben.
Azt már próbáltad, hogy a bugos garázsoknál szerkesztő nézetben lekapcsolod a működését és utána bontod le? (Elvileg ha lekapcsolod, vissza kell jöjjön a helyére az autó, hiszen nincs munkás benne aki vigye) -
kulfoldi
aktív tag
Sziasztok!
Ahhoz hogy folyamatosan ertesulve legyek a legjobb arrol (csak jovo heten lesz keret a jatekra) ahhoz a legjobb ha az argepen nezegetem az arakat? Minden fontos bolt fent van itt? Vagy van ennel jobb ar osszehasonlito oldal?
Legutoljara a hetvegen neztem be a topikba akkor kb. fele ennyi hsz volt es nagyon sokan szidtak a szervereket, kezdenek a szervergondok megoldodni?
Koszi!

Mar alig varom hogy tolhassam, folyamatosan az ST-t hallgatom napkozben

-
TommiVercett
csendes tag
Hello! Új vagyok, most kezdetem el játszani. Ha valaki játszik EU Kelet 4-en meg tudna hívni a régiójába? Köszi előre is

Origin: TommiVercetty
-
RockHaRD
addikt
biga, felvettelek originre

-
marcyman
aktív tag
válasz
logaritmus
üzenetére
Origin nickem: Pentaerythritol
-
marcyman
aktív tag
Esetleg van valaki EU kelet 2-őn? Van egy 16-os szigetem, vagy én is csatlakoznék bárhova.
-
xGP
csendes tag
válasz
trigorin
üzenetére
Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy x percenként szinkronizál a szerverekkel. Ez az idő ne legyen túl rövid, mert az sok adatbázis művelet lenne, amitől még kevesebbet bírna a szerver, de ne is hosszú, mert akkor az általad említett dolog jön elő. A "manuális" szinkronizáció ezek szerint meg csak akkor következik be, ha teljesen kilépsz a játékból és akkor logikusan az aktuális állást menti.
Mondjuk továbbra sem értem, hogy ezek az el nem mentett állások hogy fordulhatnak elő, hiszen szerintem a szinkronizáció azt jelenti, hogy az én gépemen átmenetileg tárolja egy ideig a játékállást, majd az idő elteltével ezt a szervernek elküldni. De mivel nem látok bele a játék kódjába, így fogalmam sincs hogy működik, az is lehet, hogy semmi sem úgy van, ahogy mondtam. -
marcyman
aktív tag
Na akkor az első nem nyert. Ha kiválasztom az áramot abban a nézetben akkor csak vásárolni tudok a szomszédokból.
Egy ilyen kérdést találtam a neten, arra azt írták, hogy várni kell és "egyszercsak jó lesz".
Az áramfogyasztásom egyébként +500 megawatt szóval tudnék adni. -
-
marcyman
aktív tag
Elkészült az arkológia.

Valaki tudja, hogy hogyan lehet áramot meg vizet pumpálni bele?
-
trigorin
aktív tag
Lehet, hogy igazad van. De ne csak akkor szinkronizáljon, amikor bezárom a programot. Ha kilépek a főmenübe majd vissza a városba, akkor is már a legutóbbi állapotot szeretném látni, nem pedig egy fél órával korábbit. Ha pedig mégis azt látom, akkor vajon a végén mit szinkronizál fel? A legfrissebbet vagy a visszalépés utáni minimális változtatásokat? Szóval nem tiszta ez.
-
-
dilipok
veterán
válasz
logaritmus
üzenetére
sajnos ugy nez ki, hogy barmilyen service epuletet is bontasz le, az ott levo autok elvesznek es csak akkor jon tobb, ha tobb garazst epitesz, mint ami elotte volt.
Ameddig ezt nem javitjak en nem is jatszok, mert 1. a varost amit lebontottam elonti a szemet, nincsenek mento-, rendor-, tuzoltoautok, 2. uj varosnal sem jo, mert jon egy katasztrofa, lerombol egy service epuletet es mar el is vesztek az autok
Pedig nagyon tetszik a jatek, szivesen is jatszanek, csak igy ertelmetlen -
Dreamie
őstag
válasz
logaritmus
üzenetére
Oktatás hogy áll? Művelt simek hasznosítanak újra csak.
-
logaritmus
tag
Nos az tényleg bug, hogy még mindig azt jelzi, hogy nincs újrahasznosítás az újrahasznosító üzemnél. Több mint 44000 újrahasznosító kuka van, úszik a nép a szemétben, mert egyszerűen ez a "hulladék" nem akarja üríteni a szemetet

Szóval a tanulság ha már leraktatok újrahasznosító üzemet, akkor még véletlenül se bontsátok le, mert onnantól annyi a gamenek

-
Telda
addikt
A lakosok állandóan tüntetenek, hogy sok a szemét, írta is tipben hogy csináljak szemétlerakót.
De van szemétlerakóm és újrahasznosítóm is, 10 kukásautó, ebből 2 kölcsön van adva, mi lehet a baj? -
longwild
aktív tag
válasz
OverKiller
üzenetére
Blaaaa...
Villany: En sokaig olajjal termeltem, de az olajbol kezdek kifogyni, importalni meg nem tunik jo anyagi huzasnak. Igy dontottem az atom mellett... Lehet, hogy megis az viszi a vizet ennyire? :p
Viz: Hat erthetetlen, ha hazaerek, en is tolok screenshotot...Raadasul neked 150k ember, nekem a harmada van...
-
OverKiller
tag
Valószínűnek tartom, hogy a hibát a két irányú forgalom okozza. A "valódi" körforgalom 1 irányú, így az autók nem keresztbe kasul mennek, illetve a körforgalom egyes kijáratai sem lámpával felszerelt kereszteződések. Elég esélyes, hogy a kereszteződések miatt csak mégnagyobb lesz torlódás, de ne legyen igazam!

longwild (#841): 155.000 lakosnál nekem ezek vannak:
- Áram
- Víz (Mint látod a jobb oldali szivattyú le is van kapcsolva, illetve a jobbra mellette lévő szűrő is.)
- Szenny -
válasz
longwild
üzenetére
Ha nagyon kiterjedt high-tech iparod van, az bizony viszi a vizet meg az áramot is. Adót kell emelned, ha nem győzöd. A lakosság ilyen szempontból jobb ha többségben van, főleg a magas képzettségű, mert a házak tetején is van napelem, tehát az áramfelvétel pl nem nő lineárisan a lakossággal. Ugyanez igaz a szemétre, és a vízhasználatra is.
(Bár szerintem még régiónként is változó, hogy miből mennyit igényelnek.) -
xGP
csendes tag
válasz
trigorin
üzenetére
Mikor kilépés előtt feljön az ablak, hogy még nincsenek szinkronizálva a mentések, azt azért teszi, hogy akkor megtegye. Miután megtörtént a szinkronizáció, kilép. Nálad ez gyorsan ment, azért nem tudtál mit csinálni vele. Nekem már volt, hogy kb. 10 mp-et kellett várni, aztán lépett ki. Mondjuk velem még nem fordult elő, hogy elveszett volna valami, vagy csak olyan kevés, hogy észre sem vettem.
Én azt nem értem, hogy a szomszédos városból miért nem jönnek át a diákok tanulni, pedig van iskolabusz, távolsági busz és vonat kapcsolat is.

-
Serricon
senior tag
Ha kell, akkor importálj, valami mást meg adj el és rendben is leszel.
Csak azt tudodelfoglalniössszekötni, ami a körülötted levő 4-es csoportban van.Nekem meg az nem tiszta, hogy elkezdtem megint egy ilyen nagy mű építését, bekattintgattam hogy küldje az anyagot, járnak a szállítók oda-vissza, de 0 van mindenből..

-
engusz
veterán
válasz
longwild
üzenetére
Hetvenezer körül vannak a lakosok, a víz és a csatorna folyamatos probléma. Az alap víztározón és szennyvíztelepen még nem léptem túl, de sürgető feladat
Nagyon hajtok a 75 ezer lakosra, hogy lehessen közmű hivatalom, ami után építhetek újrahasznosítót, amiből lenne olaj (nincs a város alatt) és műanyag, amivel tudna üzemelni a processzorgyár. Az ott gyártott termékeket exportálnám egy kis haszonért cserébe. Legalább a beruházás 160 ezres költségét visszahozhatná
-
longwild
aktív tag
Srácok!
Nálatok 50e lakos környékén mennyi vízre és mennyi szennyvíztisztítóra van szükségetek?
Nagyjából már csődbe visznek az infrastrukturális kiadások.... Buszok, villamosok, 2x vízkiemelő telep ( összesen 6-8 medencével), tisztítótelep (4-5 medencével). Ráadásul a kinyerő hely sötétkék, azaz van bőven H2O... -
biga
őstag
Jó lenne szerverenként 1-1 régió (míg meg nem telik) és at az 1. hsz-ban jelezni.
-
longwild
aktív tag
válasz
minimumgame
üzenetére
Antarktikán is várunk!
-
trigorin
aktív tag
Tegnap nyomtam vagy három órát az újonnan megszerzett cuccal. Izgalmasnak tűnik, de valami nagyon lelombozott. Mikor kiléptem a városomból a főmenübe, gondoltam, ellenőrzésképp visszatöltöm. Az utolsó kb. 30 perc melóm mintha nem is lett volna. Tesztelésképp megint alakítgattam ezt-azt, kiléptem, vissza, és ugyanott találtam magam, mint ahol másodszor elkezdtem. Szóval egy idő után mintha a játék nem mentette volna a városom.
Aztán, amikor kiléptem a programból, egy pillanatra feljött egy ablak, hogy a városom nincs szinkronizálva a szerverekkel, de még reagálni sem tudtam rá, az alkalmazás annak rendje és módja szerint azonnal be is zárult.Szóval ez így elég gáz. Alapvető problémát látok a programban, ha az, mikor nem tudja szinkronizálni a várost, mégis enged a szerveren lévő elavult verzióval játszani.
Azt meg végképp nem értem, miért nem lehet a szerverrek között szinkronizálni, miért kell nekem, felhasználónak fejben tartanom, melyik városom melyik szerveren fut, és számolnom azzal a kockázattal, hogy egy játékomat később nem tudom folytatni, mert, bár az összes szerverkapacitás szerint játszhatnék, az adott szerver éppen túlterhelt.
-
biga
őstag
válasz
minimumgame
üzenetére
Ha eu kelet 2-re lépsz, originen vegyél fel (biga156) és felveszlek a játékban és megy a meghívó
-
biga
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Felvettelek, de e miatt a buta rendszer miatt bent is fel kell vegyelek, és úgy mehet a meghívó
-
Khelben
nagyúr
Én azt nem értem, hogy ezeket a szoftvereket nem tesztelik? Ha tőlünk ilyen hibákkal menne ki egy program, másnap az egész csapat vehetné át a felmondólevelét... Vagy hozhatnám példának a Blizzardot, én nem emlékszem, hogy a World of Warcraft valamelyik része olyan hibákkal jelent volna meg, hogy játszhatatlanná tette volna a játékot.
-
dilipok
veterán
na ez elegge elvette a kedvem. Ha van egy 3 garazsos szemetlerakod, lebontod es leraksz egy ujat, akkor az elso 3 garazsig nem lesz auto. Nyitva lesz a garazs, meg azt irja az epulet, hogy eppen szemetet gyujtenek a varosban, de valojaban nem. A 4. lerakott garazsnal jelennek meg az autok, de csak annyi, amennyivel tobbet leraktal az elozoleg lebontottnal. Amig ezt nem javitjak, sok ertelmet nem latom a jateknak, mert egy atrendezesnel is tonkre lehet vagni nagyon a varost... Hogy a recycling bugot mar ne is emlitsem...
-
Mr.White
senior tag
most ezt miért?:S
van két nagy buszmegállóm, villamosom, vasutam, de ezek a nagyobb sztrádák akkor se akarnak kiürülni.
persze a kaszínók körül nincs autó, a lakónegyedeknél is kevés, mindenki betömörül ide.
mondanám hogy turisták, de akkor miért mínuszos majdnem mindegyik kaszinóm? -
dilipok
veterán
Na szerintem megint belefutottam valami bugba... Uj varost kezdtem es epitettem egy szemetlerakot + 3 garazst hozza. A regionalis nezetben odadtam a 8 kukasautot 4-4 leosztasban a szomszedoknak. A problema csak az, hogy latom kimenni a kukasautokat a masik varos fele, de ott a feluljaronal csak megallnak. Es semmi... Kiprobaltam ujralogolni, nem segitett. Lebontottam, kileptem, de a furcsa az, hogy ha belepek, latok 3 kukasautot a varosbol kimenni (pedig ugye lebontottam a sajatomat), majd akarmit csinalok, akarhany garazsos szemetlerakot epitek, az a 3 kocsi ott marad a tavolban az autopalyan beregadva, de ujak nem jonnek... Probaltam tobbszor, ki-belogolva mindenfele leosztasban.
Valakinek van valami otlete?
-
Delta×
senior tag
Reptér mennyire éri meg ? Milyen mértékben hozza a turistákat ?
-
válasz
OverKiller
üzenetére
Kiváló kérdés.
Ha valaki rakott már le, netán fullra fejlesztette, dobhatna egy screent róla.
Tökre nem logikus, hova, meg hogyan kéne letenni, hogy aztán szépen fejleszthető is legyen. Kísérletezni meg drága dolog... -
Exom
tag
Sziasztok
Europa Nyugat 1 szerverre keresek társakat akik csatlakoznak a régióhoz.
Most hoztam létre. 16 városos.
Vegyetek fel, és küldöm a meghívót.
Origin id: Scao9 -
dilipok
veterán
na megvolt az elso totalis csodom... az ujrahasznositok lealltak, pedig fullon volt az alapanyag. Ez volt latszolag a baj. Mivel fullnak erzekeltek, nem vittek oda semmit, de az otvozet es a muanyaggyartas sem ment. Ezert becsodolt a processzor uzem is... le kellett dozerelnem mindent

Utannaolvasva a dolognak, masnak is volt ilyen baja. Valami bug lesz

-
Pierre75
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én is EuNy3-ban vagyok, jelöltelek. Ha csőd jutottam, mennék...
-
biga
őstag
Az euk2-n PHLandan még mindig vannak kiadó helyek!
-
OverKiller
tag
A teherkikötőt hogyan érdemes elhelyezni? (Közel a vízhez, sínhez?)
-
Csináltam egy új régiót Eu West 3 -ban aki már nem férne fel a keleti szerverekre. A régió privát, írjatok és felveszlek!
West Hungary a neve. -
Dale
aktív tag
Korábban írtam hogy az NVidia 8600 GTS-emmel igencsak köhög a játék, hacsak le nem veszem a felbontást jóval kisebbre, fényeket minimumra, árnyékokat ki, többit közepesre... A gépem többi része modern (i5 3570K, H77, 32GB DDR3 1600 stb) de mivel PC-n már nemigen játszom, csak dolgozom rajta, így a vga-t nem fejlesztettem már régóta. Az integrált HD4000-et simán használnám ha a monitorom nem igényelne dual linked DVI-t.
Vettem most egy NVidia GTX 660-at (Gigabyte, gyárilag kicsit húzott) és ezzel 1920x1200-ban, minden maximumon, tökéletesen suhan a játék. Szóval aki hasonló cipőben járna, ezzel a kártyával nem lő mellé. Csak összehasonlításként, a World in Conflict benchmarkjával átlag 4 FPS-ről 74 FPS-re gyorsult minden 1920x1200 Very High módban, 1280-ban meg 12-ről 97-re.

-
Preda
aktív tag
Na akkor én is megmutatom, hogy néz ki a városom.

Ha valakinek kell még ember a régiójába vegyen már fel és megyek szívesen, mert amiben vagyok csupa ismeretlen és már uncsi úgy játszani
.
Origin nevem : Aherus
jah és kelet 1 ha lehet. Többire egyenlőre nem megyek -
-
-
Kicsimix
őstag
Van valakinek kedve új játékhoz? Vagy több embernek ? Együtt sokan valami jót...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Eladó ASUS TUF GAMING B760M-PLUS WIFI mATX alaplap
- Eladó Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB GDDR6X (GV-N407SWF3OC-12GD)
- AKCIÓ GAMER PC AMD Ryzen 5 7500F/ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI/Asus DUAL-RTX3060TI/32 GB DDR5
- Sony XW5000 vetítő, kalibrált, 2029-ig jótállással
- Hibátlan Apple MacBook Pro 13 (2020) M1 / 16GB RAM / 512GB SSD / Touch Bar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Slim 5 16APH8 Gamer notebook - R7 7840HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 8GB
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Dell ALienware AW3225QF 32" 4K UHD QD-OLED Gaming Monitor 27% áfás
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

Még csak lepörgettem a fórumot, de már tudtam (sejtettem), hogy nekem szól