Hirdetés
- N€T0X|N: CPU-im eddig
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
logaritmus
üzenetére
Hosszas folyamat az átállás a sima szemétről a szelektívre. Oktatás kell, felsőoktatás, illetve maga a szelektív szemétgyűjtés ahhoz, hogy a lakosság szépen átálljon rá.
Én most 60ezer lakosnál járok (tele a helyem...), és többségben már újrahasznosított szemét van, de a sima nem tűnt el teljesen sajnos. Az újrahasznosított cuccokat viszont a kereskedelmi lerakaton keresztül exportra lehet rakni, amiből szép summát lehet keresni.Viszont a pénzzel lassan már nem tudok mit kezdeni. Olyan szinten tele van az egész, hogy már optimalizálgatni se tudok, mindenhol nagy lakósűrűség van. A kék zónák kb pont jól vannak, azokra nincs plusz igény, de iparra, és lakóhelyre óriási igény lenne továbbra is. Az az ötlet meg nem igazán tetszik egyelőre, hogy az ember két vagy több várost tartson fenn egymaga, hogy azok egymást kiegészítsék...
-
marcyman
aktív tag
Valaki meg tudná mondani, hogy ha mindent kifejlesztettem egy adott "központban" (kereskedelmi központ, fémipari központ, elektronikai központ) akkor azoknak van még valami haszna vagy lerombolhatom őket?
-
logaritmus
tag
Szerintem meg kiváltja, hiába van odaírva, ugyanis mielőtt nem raktam le újrahasznosító üzemed, minden szemét ment 3 szeméttelepre nekem. Leraktam az újrahasznosítót és egyből kezdett átállni szinte mindenki a szelektív szemétre, amit ugye a szelektív gyűjtőbe kell vinni. Ergo a 3-ból kettőt szemétlerakómat be kellett zárni, mert felesleges volt egybe befért a sima szemét. Ráadásul emiatt mivel mindenki szinte átállt szelektívre úszi ka szemétben az egész város, mert a szelektív gyűjtő tárolóm megtelt, a kereskedelmi lerakatom megtelt, mert szinte senki nem viszi a műanyagot és a fémet. De vissza sem tudom kényszeríteni a simeket, hogy akkor ne gyűjtsenek szelektíven, hiába dozerolom le a szelektív gyűjtőt, akkor is szelektíven gyűjtenek. és a sima kukások azt a szemet el sem viszik. Maradt a 26000 szelektív kuka és a 5000 sima kuka. Szerintem ez bug.
Ja és a következő bug, hogy visszaraktam a szelektív lerakatot emiatt és nem gyűjti most már a szelektív szemetet, mintha nem lenne, holott jelzi hogy van 26000 szeletív kuka.
@beteg
Bal oldalt van egy "pajzs" ikon, ott a 3. ikonnál lesz -
válasz
logaritmus
üzenetére
hogy lehet kereskedelmi lerakatot csinálni?
-
Xaels
félisten
válasz
OverKiller
üzenetére
Elolvasod a leírást: "Nem váltja ki a szemétlerakót"
-
OverKiller
tag
Valaki le tudná írni, hogy hogyan működik az újrahasznosító központ?
Értem ezalatt azt, hogy ki lehet-e kapcsolni / lerombolni a szemétlerakót? Vagy a szemétlerakó közelébe kell legyen a hasznosító? Mert a hasznosító azt írja: "Nincs újrahasznosítás. Termelés leállítva". Már adtam hozzá ötvözet- és fémkinyerőt is.Szerk.: Nah, beindult a központ, csak várnom kellett és elindultak a járművek összeszedni az újrahasznosított dolgokat. Viszont arra még mindíg kíváncsi lennék, hogy kell-e mellé a sima szemétlerakó.

-
logaritmus
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Persze, működhet, nekem jelenleg ami van városom az teljesen iparmentes, csak kereskedelmi zónák vannak.
-
Lesz egy nagyon hülye kérdésem, egy kicsit talán szélsőséges is.
Ebben a simcity-ben működhet-e az hogy kezdetben teljesen ipar nélküli várost csinálok?
Később meg nagyon kevés ipart, azt is csak HT szinten, tehát a nem HT ipar adóit a csillagos egekbe emelném. Azt akarom elérni hogy már a kezdetektől tiszta város legyen és inkább kereskedelemmel foglalkozzanak az emberek.
Ötletek, javaslatok mire figyeljek? -
logaritmus
tag
Most azt mondjátok meg légyszíves, hogy miért van az, hogy a kereskedelmi lerakatom tele van fémmel meg műanyaggal és rá van tolva mindkettőre az export, van 4 szállítóautóm és állnak bent a garázsba és nem viszik ezeket sehova

-
Exom
tag
Lenne egy ravasz kérdésem a szerverekkel kapcsolatban.
Miért EU Kelet szervereket használjátok?
Én bármikor ránézek ezekre a szerverekre, nálam mindig TELE -vannak.
Konkrétan, még nem láttam hogy valaha is ELÉRHETŐ lett volna.
Nálam az EU Nyugat 1 - 4 szokott elérhető lenni.
Van ezzel más is így? -
Ha valaki új várost akar kezdeni, van egy meghívásos régióm, amiben még csak az enyém van. (eu kelet2-n)
Irjon PÜ-t akit érdekel, és akkor Originen felvesszük egymást. -
OverKiller
tag
válasz
marcyman
üzenetére
Maxisman lakását a rendőrség kategóriába találod, Maxis Villa néven, és 40.000-be kerül.
Eleinte csak a speckó defibjével tud embereket menteni, aztán már lerakod a garázst is, így gyorsabban tud közlekedni, többet tud segíteni meg ilyenek. Persze minden pénzbe kerül. Pl. kiküldeni embereket segíteni 500-ba kerül, és csak egy ideig dolgozik, aztán újra fizetni kell neki. -
marcyman
aktív tag
Valaki tud valamit arról, hogy hogyan lehet kivédeni a katasztrófákat? Olvastam valami Maxisman-ről de nem tudom hogy lehet előhívni...
-
Delta×
senior tag
3 percel ezelőtt egy tűzokádó gyík támadta meg a városom és felzabálta a szemetet a kis cuki xD
KÉP -
Kicsimix
őstag
válasz
OverKiller
üzenetére
Cserėld majd le azėrt egy vízszűrő szivattyúra kėsőbb...
-
longwild
aktív tag
válasz
OverKiller
üzenetére
Fák ?= parkok
-
OverKiller
tag
Én hülye a víztornyot a gyárak mellé tettem, el is felejtettem, hogy azok is szennyeznek.. De letettem pár fát a víztorony köré, és 100%-osan tiszta a víz. Elég jó munkát végeznek a fák.

-
biga
őstag
Végre újdonság! Most már zombik jönnek!
Gyk ha fent a felső sávban megjelenik egy üzenet, az tuti valami katasztrófa. -
OverKiller
tag
Na! Sikerült megoldanom az FPS problémát. Addig-addig baszogattam a beállításokat, míg rájöttem ki a hunyó. A "Világítás" opciót ha legkisebbre teszem akkor van 50 fps-em, ha már egyel föjjebb, akkor 10..
Betettem a világítást legkisebbre, többit maxra és így van most 35-40 fps. Tökéletes!
-
Delta×
senior tag
Ha valahonnan kiszívattyúztam a vizet és már csak üresben jár a cucc akkor ott soha nem is lesz újra víz ?
-
longwild
aktív tag
Dr Vu mire jó nekünk?
Valaki foglalkozott már vele?
-
longwild
aktív tag
-
tomatos
aktív tag
Sziasztok, nekem lenne egy kérdésem. Öcsém létrehozott egy privát mappot, ahova meghívott engem egy városhoz. Szeretnék elfoglalni még1-et, de amikor rámegyek a régióválasztóba egy városhelyen lévő elfoglalás gombra, bedob a létrehozandó városhoz, de építeni semmit nem enged. Ez másnál is így van? Ő tudott foglalni még 1 helyet magának.
-
biga
őstag
válasz
longwild
üzenetére
Nyomjuk, de ma kezdek kicsit berágni. Összeszámoltam: ma 11 katasztrófát kaptam kb reggel fél 9 óta. Volt olyan, amikor egy gyík végiggyalogolt a fullosan felszerelt kórházamon, aztán egy hulladékújrahasznosítón, egy klinikán (ezzel kivégezte az egészségügyet), egy buszgarázson, 3 víztornyon és egy szélkereket is leszeett. Ez csak az utolsó volt! Előtte elment már ezen a napon az iparom negyede, 2 kohóm és több bányám és még az apró sallangok. Mondanom sem kell, hogy e mellett (mert nincs munkahely és eü pl) tele vagyok elhagyott épületekkel.
Baszki ha a játék azt akarja, hogy hagyjam abba, jelezze, hogy eddig építhetek.
Nem tudom mi vár még rám, de szerintem ma a szerver összes katasztrófája engem sújt

-
Grougon
tag
Sziasztok, kelet 1-en 16-os mapon játszunk 2-en eddig, még 2-3 aktív ember csatlakozhatna hozzánk

kelen 1-en jöhet invite is akár azonnal.origin: grougonn@gmail.com
illetve én is szívesen betársulnék valahova.
privibe írjatok, köszi
Üdv -
engusz
veterán
Meg akartam építeni az újrahasznosítót, de kell hozzá hivatal, ami csak 75 ezer ember után jár. Most vagyunk 36-37 ezren. Ezt megelőzően 15 ezer körül. Hirtelen volt robbanás a létszámban, amit emlékeim szerint az utak fejlesztése és a parkosítás váltott ki. Talán benne lehet egy kicsit az iskolák telepítése is (általános, szakközép és egy egyetem)
Vajon magától fog bővülni a város lakossága vagy megint kellene egy katalizátor?
-
biga
őstag
Ma nem szeret engem a Maxis! Kb 1 órányi játék eredménye: 3 meteorzápor és 2 óriásgyík (ez utóbbi kettő szerényen 3 kohómat és 4 bányámat vitte). Várom mi jön még (és egyelőre tisztítom a talajt...)
-
engusz
veterán
válasz
longwild
üzenetére
Ettől féltem én is. Ha végigbontok egy utcát, akkor azzal megsemmisülnek az épületek is, veszít a lakosság a számából. Igaz, elég gyorsan újraépülnek, de ezzel együtt sem tűnik a legszebb megoldásnak
Építettem processzorgyárat, de csak utána jöttem rá, hogy bizony nincs hozzá nyersanyag (pl. 0 olaj van a város alatt). Aztán a játék hivatalos blogján olvastam, hogy a szemét újrahasznosítóval ki lehet termelni ezeket is

-
Telda
addikt
Ha valamelyik szerveren már van városom, akkor belépéskor előnyt élvezek azokkal szemben, akik esetleg újat akarnak kezdeni?
-
longwild
aktív tag
Utakat hogyan lehet felfejleszteni?
Eljutottam arra a szintre, hogy a 2x2sáv nem elég és a sűrűség fokozása érdekében fejlesztenem kellene... de hogyan?
-
Blindfish
tag
Az miért van h Kelet1-en Phlanden vagyok és 10 perc után mindig kidob hogy hibás város és visszaállít 10 perccel ezelőttire?? Mindig ez van. Mit lehet tenni? Törlöm a várost vagy mi? Már volt ilyen régebben is és az sem oldódott meg... :/
-
Xaels
félisten
SimCity increases stability and considers ‘offline mode’ in the future
Hát megy a tűzoltás. -
gyuromoj
veterán
Hali!
Ma kezdtem el olvasgatni a topikot és végig is értem vele. Érlelődik bennem hogy beszerezzem a játékot, de előtte jó lenne kipróbálnom, mivel még egyik részével sem játszottam.
Esetleges DEMO található belőle valahol vagy egy szerezzem be a legutóbbi részt és próbáljam ki?Üdv Gyuri

-
Mr.White
senior tag
ha nincs utas akkor mire kell várakozni?

-
longwild
aktív tag
K4 vagy Antarktika érdekelne esetleg valakit?
Számomra a K1-K2 SOHA nem elérhető, mert pirossal mindig azt írja, hogy Teli....
(Nem lehet ez összefüggésben azzal, hogy ki mikor vette/indította el először a játékot?)
-
bpx
őstag
válasz
RockHaRD
üzenetére
odateleportal

szerintem igy is mukodni fog, hogy nincs kozvetlen osszekottetes, csak resze az epuletegyuttesneknem is lepodok meg mar ilyesmiken, ha figyelembe veszem, hogy milyen bugok es "megoldasok" vannak a jatekban
tegnap este pl. MaxisMan-t rauszitottam Dr. Vu-ra
felszallt a "Retikulatorral" hogy odarepuljon, de kozte es a fogonosz kozott volt a kereskedelmi kozpontom, ami ugye egy szep nagy es magas epulet
na azt nem birta kikerulni, es mivel legvonalban pont utban volt, ott lebegett az epulet mellett orakon keresztul...
-
biga
őstag
-
logaritmus
tag
- EU East 1 is back up! So get in there and start playing.
- We’ve released patch 1.4. Read about the updates here:
General
• Update to the “select a server” dialog in the game launcher. This will now indicate which servers you have active cities on
Note: At the moment, it is going to be showing the icon for any server you’ve been to as a player. We’ll be updating this soon to show how many regions you have (X/10) per server. We know this is a little confusing for now, but we will improve.
• Fix issue where selection shard did not display when previously selected server is down
• We've fixed a problem where some players were getting stuck when switching shards in the server select menuServers
• Opened 1 new server, Antarctica
- Server Update: We're temporarily taking down EU West 3 for a scheduled upgrade. An in-game message will alert you when this occurs.
- We're temporarily taking down EU West 2 for a hardware upgrade. In the meantime, hop on to our other servers.
-
longwild
aktív tag
Kelet 4-en valakik vannak?
ló****t! Zöld, de ha be akarok lépni, akkor túlterhelt.....
Lényegében én csak Antarktikával tudok nyomulni...

-
Pierre75
senior tag
Ha vki szereti a kihívásokat, csatlakozhatna hozzám (név: Musterbild, régió: Hajdú-Bihar)
2000 főnél volt először csődközeli helyzetem, mikor az első meteorit zápor szétkapta a legfejlettebb ipari részem. (Azóta volt tornádó, zombi - hogy az ufós, zombis baromságok minek kellettek bele?!)
Aztán válságmenedzselés közben hirtelen 20E-re nőtt a kisváros, 2x kellett kötvényekkel elkerülnöm a csődöt, akkor 2 koncert kihúzott a mélyből. Csöppet elvagyok adósodva, de mivel állandóan kompot akartak, megkapták, erre a kutya se használja. Ezzel azt hiszem kedvet is csináltam...
692 hsz-hez: Biga harcostárs! visszajelöltelek Origin, de a játék belső keresője nem lát. Zavaros egy kicsit még az egész... Küldenél meghívót? Jelenleg Ny-Eu 3-ban vagyok, innen általában be tudok lépni. -
longwild
aktív tag
válasz
OverKiller
üzenetére
Mit nem adnek ha k1-k2 elerheto lenne nekem...
helyette az antarktika, USA, EU NY és EUk4-et akarja adni...
Esetleg nem akar valaki K4-re jönni?
-
janitor01
tag
na kelet 1 tele én európa nyugat 2 vagyok simán megy 3 napja mindig most is elérhető.
-
RockHaRD
addikt
-
Delta×
senior tag
Ha törlöm egyetemen az aktuális kutatást vissza kapom a pézt amit rááldoztam ?
-
Delta×
senior tag
Kaszinó / turista vátos az én tapasztalataim szerint :
Előny: Maximális pénz este csúcsidőben szép vagyok egy éjszaka alatt
Hátrány : nap közben max 1500 2000 haszon és nagy bűnözés szezonidőben -
Korcsii
őstag
Csatlakoznék akkor én is Kelet 2-höz. Kelet 4 nem stabilabb? Ha már újat kezdünk...
-
Mr.White
senior tag
az egész rendszer úgy sz@r ahogy van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- B760 / B660 / Z690 / Z790 ATX alaplapot keresek DDR4-es foglalattal
- Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV digitális prémium kompakt fényképezőgép
- Precision 3591 15.6" FHD IPS Ultra 9 185H RTX 2000 Ada 32GB 512GB NVMe gar
- Lenovo L13 G3 i5-1235u 16Gb 256Gb NVMe, Magyar bill, számla, garancia
- Hp 830 G8 i7-1185G7 16Gb ram, 512Gb NVMe, 12 hó garancia, Magyar
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4346, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)