Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petie
veterán
válasz
Karesz0995
üzenetére
nem oldható meg
-
Karesz0995
tag
Sziasztok, valaki tudna nekem segíteni hogy megoldható e origin indítása nélkül a játék?
Haverén játszom, és ha ő online akkor én nem tudok
-
nepszter1
addikt
Az mennyire igaz hogy bekerül az AMD-s Ati kártyák mellé a Simcity ? Vagyis veszel egy VGA-t és kapsz hozzá egy ingyen Simcity-t
-
SSJmeszes
senior tag
Még mindég nincs új patch?

Mondahatni egyáltalán nem sietik el a dolgokat.:-/ -
csaba951
veterán
Ha inkább egy kiforrott játékkal játszanátok: SimCity 4 Deluxe Edition; -50%; 4,99 GBP
-
faranus
aktív tag
sziasztok
egy hete van meg a játék nagyon király most végre megvették a barátaim is akartunk hárman játszani tök jól ment egészen addig amíg meg nem látogattam haverom városát vissza akartam menni a sajátomba de nem akarta betölteni. 10 perc után meguntam hogy még mindig csak tölt. Feladatkezelő játék bezárása stb. Amikor újraindítottam láttam a városom rányomtam hogy játék folytatása majd egy nagyon kedves kis szöveg azt írta hogy nem lehet betlölteni a városomat próbálja meg később. Ez volt tegnap este még akkor megpróbáltam 2x és ma is próbáltam de ugyanúgy nem megy. Valaki tud megoldást a dologra mert ha ilyen bugos a játék akkor nekem nem kell. Volt másnak is ilyen probléma?
-
nauro
aktív tag
Sziasztok!
Na ma okozott egy kis idegtépést ez e kedves játék. Pár napja kezdtem el, egyenlőre saját régióban bohóckodom amíg megtanulom. Elkezdtem építeni egy második várost a régióban, közben az első várostól küldtem neki 1 millió kezdőtőkét. Természetesen pár percre rá behal a rendszer, visszaállítás, város sehol, ami a nagyobb baj, 1 millió sehol.. Úgy érzem jöhet még pár patch
-
RockHaRD
addikt
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Naturalist
üzenetére
Ezeket a modokat az Origines verzióra is rá lehet ültetni?
-
SSJmeszes
senior tag
Na megnéztem magamnak ezt a SC4 et.. mérföldekkel részletesebb és jobb az egész.. hogy nagyon!
Azt kellett volna kiadniuk ezzel a grafikai motorral és persze egy két kisebb újítással, hogy azért mégis.. -
Naturalist
tag
Szerintem a legnagyobb baja ennek az új simcity-nek, az sc4 modder közössége, pontosabban ennek a közösségnek a hihetetlen jó munkája. Ugyanis a letölthető addonokkal ma olyan méretű, geográfiájú, stílusú (akár közép-európait is már) várost tudsz építeni amilyet csak akarsz. És ezt jelenleg nem tudod az újban megtenni.
-
SSJmeszes
senior tag
őőő SC 4 hez van magyar felírat?
-
biga
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
Jó kérdés. Szerintem ha elvonatkoztatsz attól, hogy ez egy "simcity", (tehát egy a PC hőskora óta jelen lévő legendás sorozat része) elvileg (vagyis csukd be a szemed, mikor indítod
), akkor alapvetően nem rossz játék (nem akarom mindig mondani, de fontos: feltéve, ha igyekeznek kijavítani a temérdek hibát!).De valóban, addig is, míg ki nem javítják és fontos a "szimulátor-élmény", akkor jó, ha leporolod a sc4-et és akár párhuzamosan játszol azzal is

-
biga
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
Igen. Szerintem ez a játék megítélése szempontjából a legnagyobb baj: volt neki egy (illetve több, de most csak a sc4-ről van szó) igen jól sikerült elődje és mindenki ehhez méri, mindenki azt várta, hogy az előd pár hibáját kijavítják és modern folytatása jelenik meg az elődnek.
Ehhez képest - bár alapvetően nem lenne rossz játék, de sajnos ha az elődhöz akarom hasonlítani - lett egy temérdek buggal, számtalan rossz megoldással rendelkező középszerű játék. Szimulátornak csak nagy megerőszakolással lehet nevezni.Ettől még mondom, simán elmenne a játék (már persze ha kijavítják a hibáit), ert azért igen nagyon le tudja kötni az embert és valóban közel végtelen számú és idejű játéklehetőség van benne, de az elődje sok mindenben magasan veri sajnos...
-
biga
őstag
válasz
Dreamie
üzenetére
Én még reménykedek azért, hátha helyreáll (bár van bennem némi szkepticizmus). Ha elszállt az a város, valószínűleg az a régió is ugrik. Akkor meg azt hiszem - legalább is egy darabig - hanyagolni fogom a játékot, mert értelmetlen elkezdenem egy másik várost, ha bármikor újra elszállhat.
-
biga
őstag
Nos aki szerint ez a felhőben mentés jó: egész nap nem engedett egyik régióm egyik városára belépni ("Jelenleg nem tudja betölteni a várost, kérjük próbálkozzon később"). Az összes többi megy ott, csak az az egy nem. Ez azért gond (a mellett, hogy nem tudok játszani), mert az a leggazdagabb városom abban a régióban jelenleg és a nagy mű építés sarojjöve. (nagy kapacitással üzemelő műamyag és processzorgyártás). És gyanús, hogy valami érthetetlen okból nem megy. Nos ilyen a felhőben mentés...
-
dilipok
veterán
válasz
Mister_X
üzenetére
ezt talaltam rola: [link]
egy lehetseges oka a fixnek: There's also a way to bug the game out entirely by having 0% taxes and *no* services whatsoever -- not even power or water -- that allows for all R cities closer to the 2 mil mark.
Ill a linkelt forumban is van egy kep egy full residental varosrol, ami 7%-os adoval +29K-s budget csinal.
Ejjj mar

Van egy bug, amivel 0%os adoval es mindenfele szolgaltatas nelkul (meg aram es viz sem kell) lehet residental only varost epiteni es igy 2 millio koruli lakosszamot elerni.
-
Mister_X
nagyúr
-
dilipok
veterán
válasz
Mister_X
üzenetére
nem igazan tiszta nekem sem ez. Arra gondolhatnak, hogy nehezebb lesz fenntartani a residental only varosokat?

Utannaolvasva 2 "elmeletet" talaltam
Az egyik az, amit en is irtam, a masik meg, hogy ha egy varos elveszti a vonzerejet (mondjuk a katasztrofak olyan karokat csinalnak, vagy tul sok a szemet, etc.), belep ebbe a failed state-be, es innentol nem fogja vonzani a lakosokat. (nekem valoszinubb az elso) -
Mister_X
nagyúr
válasz
godfella69
üzenetére
"• Tuning: Residential-only cities have failure state."
Ezt lefordítaná nekem valaki?
-
csasaKKP
senior tag
válasz
godfella69
üzenetére
Hú, ezt én is várom.

-
dilipok
veterán
válasz
godfella69
üzenetére
na ez biztatoan nez ki. Ha jon a patch megyek is vissza jatszani

-
godfella69
tag
Jönnek a frissítések végre láthatóak lesznek a szabad helyek a public régiókban
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok!
Neandervölgy várja az új telepeseket.

Origin nevem: Nagymelak
-
nanorambo
őstag
Helló! Mostanában szándékszom megvenni, az a kérdésem, hogy van-e valami szabad játékmód vagy gyakorló mód, mert nem akarok mások régiójába úgy építkezni, hogy semmit nem tudok.
-
Mazsul
tag
Eddig nekem sem voltak gondok, de a legutóbbi frissítés után, (április 10) nem tudok fél óránál többet játszani. Folyamatosan kivág hibás városműködéssel. Visszaállítok, és újra újra. Kezdtem teljesen új régiót, ott is ugyanez.

-
X Factor
addikt
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Én 1-2 napja vettem meg, h. a kezdeti hiányoságokkal ne kelljen szenvedni, és egyelőre pozitív a tapasztalat, mentési problémám egy se volt, közlekedéssel se egyelőre, pedig mostanra 100k megvan (csak jól kell megtervezni, esetleg nagyobb létszámnál gyökeresen áttervezni)
-
biga
őstag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Azért annyira nem rossz a helyzet
Lehet én vártam túl sokat sc4 után, ami azért szerintem elég jó volt. Ez sem rossz, bár szimulációban gyengébb annál, de alapvetően jó játék. A felhős mentés néha valóban idegesítő, de annyira nem problémás, hogy e miatt ne vedd meg. A többi bugot meg - legalább is nagyon-nagyon remélem - idővel (mihamarabb!!) javítják. Addig persze bosszantók eléggé, de el lehet vele lenni. Ha megcsinálják jó játék lesz, ha nem, akkor egy középszerű, de viszonylag sok időre lekötő játék lesz belőle. -
A_ScHuLcZ
addikt
Köszönöm a választ!
És a felhős megoldás tényleg ennyire katasztrofális és idegesítő, mint ahogy itt írnak róla, tényleg tönkreteszi a játékélményt ez a pár hiányosság? Mert ha igen, akkor lehet várok még a vásárlással, és ha kijavították őket, akkor vesszük inkább meg. Ha kijavítják egyáltalán..
-
-NRGyP-
tag
Nahát...
-
biga
őstag
Miért nem mennek át dolgozmi egyik városból a másikba? Pl van két város közvetlenül egymás mellett. Tömegközlekedés kiváló (teljes busz, vonat, hajó összeköttetés). Természetesen forgalom is (kivételesen) jó. Erre egyik városban van majdnem 4000 betöltetlen állás, a másikban meg vagy 3000 munkanélküli (ugyan abból a rétegből). Ennek ellenére valami 300 ember ingázik át (sőt, vagy 80 az első városból is megy a másikba!).
És mondanom sem kell: egyik városban az a baj, hogy nincs pénz, a másikban meg hogy kevés a munkaerő
-
biga
őstag
Mit frissített ma a játék? Mert semmi poztívat nem vettem észre (azt meg nem sorolom ide, hogy este 2x kellett visszaállítanom a várost)
-
minimumgame
tag
Igen, hülyeséget mondtam, nem a kocsik miatt, pedig reméltem.
Újraépítettem, most meg nincs semmi...
-
dilipok
veterán
válasz
minimumgame
üzenetére
mert bugos. Azt mar buktad. Ha lebontod es ujraepited, akkor egy darabig meg mukodhet (bar ez sem garantalt), de egy ido utan megint meg fog telni es meg fog allni a termeles...
-
minimumgame
tag
Ja, már semmi, a szállító garázsok nem csatlakoztak úthoz.

Az újrahasznosító központból miért nem szállítják el a műanyagot ? Áll a gyár, mert megtelt a műanyag, szállítók vannak, és raktár is van, műanyag tárolókkal ahova lehetne vinni, de üresen állnak. A proci gyár meg szintén áll, mert az sem kapja a műanyagot.

-
biga
őstag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
A játék alap koncepciója jó, és ha kijavítják a számtalan buta megoldást és legalább ennyi hibát szerintem jó játék lesz. Igazából már most elég jól le tud kötni sztem bárkit, bár engem speciel néha baromira tud idegesíteni a korábban említett, a valóságtól nagyon távol álló baromsága (egy szimulátortól az ember azt várná, hogy legalább igyekszik utánozni a valóságot. Na ez itt csak nyomokban van meg. Viszont cserébe kaptál zombikat meg ufókat, meg óriás, szemétzabáló gyíkot...)
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Jó lett a játék, megéri megvenni? Nem saját részemre szánom, engem nem köt le, asszonyt lepném meg vele, ezért kérdezlek titeket. Ő úgy nyilatkozott nekem, hogy videók alapján nagyon jó lett, de a pénzt sajnálja rá, ezért gondoltam, hogy meglepném vele PlayIT-ről.
Mivel ugye ott beaktiválják rögtön, ezért gyártanom kell hozzá Origin accountot. De ha esetleg mégsem jönne be neki, vajon el lehet azt úgy passzolni accountostól hasonló áron mondjuk itt hwaprón, vagy ebben ne reménykedjek?
-
biga
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
A vasútnak is 1 (vagy 2, ha átmegy). Nem 3, akár 5 is jó lenne (vagy mint a sc4-ben, hogy gyk akármennyi). A régió az nagy, illetve lehet kicsi (akár max 1 várossal), vagy nagy, 16 városos is. Maga a várostérkép elég kics, de nem tudnám megmondani a pontos méretet (itt nincs négyzetekre osztva, mint a sc4-ben). A hely nem sok és mellé a legtöbb épület (ami nem lakóház stb) az moduláris, néha elég idióta formájú tud lenni, így nehéz jól illesztve helyet spórolni. Bár ez mindegy is, mert hiába küzdesz vele, előbb utóbb úgy is jön egy gyík, vagy egy tornádó, vagy öldrengés stb és átrendezi neked
A legjobb, ha folyamatosan változtatsz, és csak a legalapvetőbb szolgáltatásokat teszed fix helyre (és lehetőleg távol a szemétteleptől
) -
biga
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
Nincs. Se autópálya, és így felhajtó se (csak kereszteződéssel lehet rácsatlakozni egy sugárútra is). Se felüljáró (ha esetleg keresztezni akarsz - kerszteződés nélkül - egy utat, kisérletezhetsz a híddal, csekély sikerrel). Tömegközlekedés busz meg villamos, vonat, hajó, repülő régiós közlekedésre való.
Közlekedésben sajnos a sc4-hez képest jóval gyengébb, bár pl végre lehet bárhogy kanyarítani az utat (ami nagyon hiányzott a sc4-ből).
Csinálhatsz ugyan 2 állomást a város 2 végén, de nem igazán használják belső közlekedésre (kicsi is ehhez a térkép).Az elb.szott közlekedésre meg felteszi a pontot, hogy fixen meghatározott 1 (vagy 2, ha átmenő út van) becsatlakozásod lehet csak a régióhoz...
-
biga
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
Ezt ahogy néztem kb kiszámíthatatlan. Van olyan régióm, ahol eleve erre akartam alapozni, az egyik városban összesen 2 gyár van, a másikba meg egy rakás. Hébe-hóba átjárnak, de simán van, hogy onnan jönnek ide, illetve mindkét városban állandón van egy csomó betöltetlen állás.
Nem igazán jöttem rá, hogy lehetne befolyásolni a dolgot... -
biga
őstag
válasz
X Factor
üzenetére
Volt nekem is olyan (talán egyszer), mikor egy városom (gondolom valami hiba miatt) normálisan működött és az akkor 150e-s városban normális volt a forgalom, de ez a ritka kivétel. Jellemzően nehezen (vagy egyáltalá nem) kezelhető a forgalom, az AI nagyon buta, a legidiótább módon tömörülnek az autósok és van amikor semmi nem segít (igazából a tömegközlekedés sokszor több kárt okoz, mint amennyi forgalmat csökkent: ahhoz ugyanis, hogy hatékony legyen, sok kell belőle, de azt meg már fenntartani nem olcsó!)
A beálló város meg - ha nem tudod kezelni - igen hamar csődbe mehet! -
biga
őstag
válasz
godfella69
üzenetére
Nekem korábban volt ilyen, de mostanában szinte csak a forgalommal küzdök. Az első forgalmi káosz kb a 30e-es lakosságszintnél kezdődik. Ezt még könnyedén kezelem. Aztán 70-80e-nél, ezzel már nagyon agyalni kell valamiért, de általában még ez is kezelhető marad. De olyan 100-120e felett állandósul a dolog, ekkor már majdnem mindegy mit csinálok. Ha sok a kereszteződés az a bajuk, ha kevés akkor az (visszafordulgatnak). 2 nagyobb városrész (jellemzően) között mindig több nagy sugárút megy és ilyenkor már tömegközlekedés is durván lenni szokott, de mindig beáll.
Jó lenne, ha programozókat néha kiengednék az igazi, valóságos IRL levegőre és körbenéznének. Mert egy 10M-ós városban sincs annyi dugó IRL, mint a játékban egy 70e-es (de akár 30e-es) városban.
-
godfella69
tag
Nálam mostanában egész jól működik a forgalom
-
-NRGyP-
tag
Ó bammeg de jól néz ki! Ha vki megtudja mi ez pontosan, ne tartsa magában
. -
BreeZeRr
tag
-
bexinho23
őstag
...rossz topikba írtam... elnézést
-
^Boss
őstag
a leggyorsabb módot kaptuk meg egyelőre, szerintem ez is előrelépés, nem mindenkinek van korlátlan ideje a játékra

1-2 bug persze van még, pl közlekedés, meg a köztudottak, de szerintem kibírható a dolog..
még kicsit trenírozom magam, aztán ha már jobban átlátom az egész játékot, beszállnék egy régióba
-
-NRGyP-
tag
Sziasztok!
Hát látom nem sok minden változott az elmúlt két hétben (kb. azóta nem játszom vele). Gondoltam kiadják hamarosan azt a javítást, amit már régóta emlegetnek, de látom ez irányban nem történt érdemi változás.
Sajnos akkor még tovább pihentetem
.
Új hozzászólás Aktív témák

- PlayStation 1 / 2
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Elektromos autók - motorok
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- új 15 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD silver ezüst Apple magyar 3 év garancia
- új aktiválatlan Apple Watch SE 3 GPS 40mm éjfekete alumíniumtok Apple 1 év garancia
- Dell Precision 7710 i7-6920HQ, 16GB DDR4, Quadro M4000 4GB, 250GB SSD
- Gyors Creality Ender 3 V3 KE +kamera +fúvóka +Hyper-PLA
- Nintendo Gameboy Classic Pakk
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

.