Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mauzes

addikt

Üdv!

Igen nagy a problémám. Van egy WD3200YS SATA II vinyóm. A lapom elvileg csak SATA I-et tud, de mégis ment jumper nélkül, hát így használtam hónapokig. Már írtam egyszer ide is, hogy néha előjött egy olyan gond, hogy lefagyott a gép, és aztán nem látta a rendszer a vinyót. De kihúztam a kábeleket, visszadugtam, és ment újra. Ezt kb. 3-szor csinálta eddig 2 hónap alatt. Na de ma, ugyanez a baj, csak nem javult meg. Szereztem új sata-kábelt, és tápkábel-átalakítót, hogy másik ágról is kipróbálhassam, de nem ment. Az a gáz, hogy a motort sem éreztem felpörögni...
    Elvittem haverhoz, hogy ott is megnézzem, de nem csak hogy nem ismerte fel itt sem, hanem amikor az én vinyóm is rá volt kötve a rendszerre, akkor nem bootolt be a windows az övéről. A BIOS-ban általában látja a haverom rendszervinyóját, mégsem tud betölteni a win. Amikor az enyémet lehúzom, akkor újra megy. Kb. 250 GB adat van a lemezen, aminek a nagy része olyan ritka zene, film, tanulmányok, amiket már évek óta gyűjtök.
    A vinyóra 5 év garancia van, nem amiatt aggódok, de ha a dolgaim róla elvesznek, akkor az totális letargiába taszít engem...
    Kérlek, segítsetek, ha tudtok! Ötletek, javaslatok...?

Új hozzászólás Aktív témák