Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz Cybertrone #4201 üzenetére
Jobb hát. Most hirtelen mást nem találtam, ugyan olyan hardver kellene, de pont az uefi miatt nem lehet két egyforma konfigot egymás mellé tenni, de azért látszik a különbség. Persze nem csak a bios számít a boot-olásnál, de azért az uefi előrelépés a régi bios-okhoz képest.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz Cybertrone #4203 üzenetére
Persze, nyilván nem is lehet összehasonlítási a két konfigurációt teljesítmény szempontjából, ezért nem is azt az időt mutatta, amíg maga a rendszer áll fel.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
fsb1000
nagyúr
Ha van kedvetek járjuk körbe még egyszer a RAM témát Sandyhoz
Érdemes 1,5V-osat keresni 1600MHz és felette? Igen/Nem (szerintem nem)
Érdemes 1600 CL9 helyett 2133 CL9-et keresni? Igen/Nem (szerintem igen)
Van érezhető sebesség különbség 1600MHz-en CL9 és CL8 vagy CL7 között?Mely tipusok kaphatók kiskerben 1,5V-val (gyártó által ajánlva, nem alulfeszelve)
- 1600MZz
- 1866 MHz
- 2133 MHzAz ECO verzióü lassabb? Sokkal drágább?
Melyik tipusok kaphatók 1,65V-ig CL9 esetleg CL10-vel 2000 MHZ felett
(2133, 2200, 2300, 2400 MHz)
---
Olyanokat ne tárgyaljunk ami nem kapaható, nem is rendelhető 1-2 héten belül, esetleg ösembertől (aki nem nagyon van).Kösz!
-
fsb1000
nagyúr
válasz Cybertrone #4207 üzenetére
Szerintem nem, ha XMP/AUTO fesz van használva, vagy kézi beállításnál a VTT és VDim között 0,5V-nál nem nagyobb a különbség.
1156 és 1155 lapban is 1,65V ramot használtam.De kiváncsi vagyok mások véleményére is... azért kérdeztem.
i5,i7 CPU memvezérlő degradációról még nem olvastam szabványtól való eltérés miatt. (1,65V esetén) -
PH-User
addikt
Sziasztok!
Valószínű, hogy hamarosan egy i5-2500K tulajdonosa leszek.
Lenne több kérdésem is ezzel az új rendszerrel kapcsolatban.Nos milyen alaplapot vegyek alá?
Gigabyte a favorit. P67-UD3 elegendő hozzá?
Mennyivel erősebb a P2 X6 1090T-től?
Fel tudom-e rakni erre a foglalatra a Scythe Mugen 2 hűtőmet?
Memóriát milyet érdemes választani? (Ami árban is elviselhető.)Előre is köszönöm!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
N_A_S
veterán
Ez a post tökéletes példa arra, amivel a kicsit öregebb fórumozók már nem állnak le vitatkozni, mert úgyis tudják hogy hatalmas baromság.
PH-User:
elég lesz neki. Ha a Mugen 2-höz van 1156-os kited, az jó erre is. Rajta van dobozán[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
Cybertrone
veterán
válasz PH-User #4210 üzenetére
Mugen 2 höz dobtak piacra annó 1156-os lefogatót is szerintem jönni fog hozzá 1155-ös is!
A többit nemtom a szakik ittvannak, én csak topikot nyitottam, és kussolok a 920-alN_A_S:
Barátom talán kelet volna tudom minden előnyét kiujjból az EFI biosnak? felvilágosított a kolléga vitáról szó sem volt![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
fsb1000
nagyúr
-
N_A_S
veterán
válasz Cybertrone #4212 üzenetére
Fáradt vagy? Olvass és értelmezz.
1) nem neked
2) pont arról beszélek hogy összehasonlíthatatlan a 2 rendszerRemélem most már átjött... barátom.
fsb1000:
nekem az 1600 Gaming V2 1.6V-al viszi CL10-10-10-28 -ba a 2133-at 1T[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Cybertrone #4215 üzenetére
Tedd fel magad töltőre
Btw én ma megittam 4 kávét, 2 energia italt, meg 2 kólat.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Cybertrone #4217 üzenetére
Ugye? Egyből levágtam mi van. Pedig ma én is reggel tízkor keltem
Remélhetőleg nem sokára jövök egy kis Linx eredménnyel 5GHz-en, csak hogy ON is legyek
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Berottyantok! 1,6V-vel nekem is megy.
De nem hiszem,hogy a Vdd csökkenés a javulás oka.
A BCLK most 100.1 manuális és a tRFC-t magasra állítottam, 148T
Nyomok egy hosszabb blendet!Az is lehet 2 hét alatt bejárattam a lapot+ramot... jó ez hüleség, de valamit elcseszhettem beüzemeléskor.
Fél óra múlva okosabb leszek... -
fsb1000
nagyúr
80-val nem akart menni... felnyomtam 148-ra.
Egyébként a CL-en kivül ez a trfc befolyásolja leginkább a RAM olvasásái sebességet meg a tuningot is. (frekin kivül)De a CL-el együtt sincs 2-3%-nál nagyobb hatása valós alkalmazásban ezért szerintem a freki emelés hatékonyoabb a CL és trfc rovására.
(SzerK: szerintem!!!)[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
Nem sajnáltok 1.6V-ot adni egy ilyen új és drága processzornak?
Egyébként jöhet még válasz a kérdésemre, csak hogy tudjam hogy induljak el.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
fsb1000
nagyúr
válasz fsb1000 #4225 üzenetére
Lehet mégis az 1,65V volt a ludas, egyébb paraméterekkel trfc füszerezve 2133 MHz-en
Kicsit melegedett A RAM 1,6V-n ezért levettem 1,56V-re!
és megy..... Prime95 blend mellé még rakok egy Linx-et (a régit mert most XP alatt vagyok.)Hát... ha nem kerül szóba, talán belenyugszok és ki sem próbálom újra.
Asszem a köv. RAM is ilyen lesz ha sikerül lapot váltsak. (SLI miatt)
Olcsó és megy rendesen, ráadásul az 1,56V már nagyon baráti.--------------
PH_user: Csakis olyat amiben lehet szorzót állítani, ezekben mindben megy a 44x-es szorzó, úgyhogy egy olcsó ASROCK is lehet a lapod.
Én Giga UD3-at vettem, de cserélem SLI-s Asrockra.
CSak a felszereltség és a CPU áramellátás miatt érdemes 40K felett lappot venni.[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
-
PH-User
addikt
Áhh, köszönöm a válaszokat, máris előrébb vagyok!
Lehet, hogy valóban ASRock lesz.
Jó éjt!''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
petrusz82
aktív tag
Iponon már van 3 1155-ös lap. Ezekben már javítva van a SATA2-es hiba?
-
tomic
addikt
Van esetleg valakinek tapasztalata 4GB (2er Kit) CORSAIR Dual Channel Vengeance CL9 (CMZ4GX3M1A1600C9)- ról?
-
jeni
félisten
Szia
Igazából még nagyon friss cucc a piacon,ez biztos ha 1,5V-s memória kell,akkor a ma kaphatóak közül azt kell,hogy megvegyed.Nekem a 2x4GB Corsair Vengeance van. Semmi negatívumot nem tudok mondani róla. Ha valami észrevételt kéne írnom róla,akkor az csak a magasított memória borda lesz. Ugyanis csak olyan proci hűtő mellé teheted be aminek a ventije nem lóg be a 2-s memória slotba. -
fsb1000
nagyúr
válasz medvezsolt #4246 üzenetére
JEDEC szerint 1,5V ha erre gondolsz alapfeszként.
Szerintem nem sok az 1,56V
A RAM-OK 1,65V-vel mennek 1600 felett. -
Воланд
titán
Írtam, hogy a két rendszer teljesítményét nem lehet összehasonlítani, de nem is arról volt szó, hanem az uefiről és a régebbi bios-okról. De ahelyett, hogy azt írnád, hogy baromság, mondhatnál valami indokot is, mert ez így csak kötekedés. Volt egy kijelentés, miszerint a bios nem számít a boot-olásnál, na ez szvsz nem igaz, maga az uefi sokkal gyorsabban végzi el ugyan azokat a műveleteket a gép bekapcsolásakor, mint a régebbi bios-ok. Nem gondolnám, hogy csak a sandy miatt ilyen gyors a boot folyamat ezen része, de nyugodtan javíts ki ha tévednék.
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát, a sípolós lappal kapcsolatban..
Nem hiszem el, hogy ekkora mennyiségben fordul elő ilyen. Iszonyatos ez a hang. Legszívesebben belevágnám a baltát. A gépem nagyon csendes, és így még idegesítőbb a sípolás. Ha jól értem a leírtakból, akkor szerencse kérdése milyen lapot kap az ember. Mit ne mondjak ez eléggé dühítő. Vehetek 20 k-s lapot ugyanannyi eséllyel sípol mint egy 60 K-s lap.Na Bravó!!!. Akkor addig kell lapot vegyek amíg végre kifogok egy nem sípoló példányt. Valahogy ez nem hangzik jól. Annyira halk a gépem, hogy bőven lehetne mellette aludni is. De ettől a sípolástól megőrülök. Összezárnám a gyártót egy ilyen sípolós lappal, hogy éljen vele együtt pár napig. 3-4 nap nem alvás után sírva alakítaná át a gépet, hogy ne spóróljon a lakkozással. Na mind1 reménykedek, hogy a B3-as lap már nem sípol majd. Én Giga lapnál még nem hallottam sípolást. A Giga P67 UD3-as lapom sem sípol. Remélem így lesz azzal is amit majd gariba cserélnek. Ha szerencsém van akkor lesz 2 tökéletes lapom, ha nem lesz 2 sípolós. Szép kilátások mondhatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest