Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
-
csakdzsó
tag
Köszi srácok
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
-
mihione
őstag
-
csakdzsó
tag
Sziasztok.
Tehát a bclk/dmi/peg clock control legyen disabled?Disabled esetén inaktív az értékmező.Talán akkor 100 az érték.
[ Szerkesztve ]
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
csakdzsó
tag
Üdv.
Van egy Gigabyte z68xp ud4 deszkám egy i5 2500k Cpu-val.Ram:corsair ddr3 1600mhz.Van egy funkció a lap biosában,amit nem tudom hogy mire állítsak.
Ez:
bclk/dmi/peg clock control.
és a hozzátartozó
bclk/dmi/peg frequency 1000 100mhz.Ezeket mire állítsam?Mikre jók?
A procimat 3600mhz-n használom.
üdv.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz mihione #35686 üzenetére
A ~konstans az ~konstans. Ha nem tizedes eltérések vannak, valami bibi van.
TDP itt már 150W közelében mozog, limitekre figyelni kell, meg a VRM/FETre.
Mivel kompakttal hűtesz, a proci környékén külön figyelned kell a szellőzésre..
Nálam is ez volt az AC LF240el, proci <75°C, mellette a VRM bordázat izzott..Placebo vs. valóságot stopperral kimérheted, de ennyit nem számít a proci ott.
Háttértár a lényeg, ha SSDről megy, kb. teljesen mindegy, alapon is mehetne.. -
mihione
őstag
válasz Speed® #35685 üzenetére
Ja 0.6.5-el mértem és nagyjából ugyanazokat dobja talán annyi h minden egyes körben picit többet ad ki.Viszont ha az win betöltését lassabnak érzem akkor az mitől lehet?valamiért úgy érzem hogy nem olyan reszponzív 4,6 felett.Placebo vagy lehetséges?
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz mihione #35684 üzenetére
Ha 0.6.5el mértél, az kapásból -5GFlops kb., mellé az 1333 vs. 1866 meg is magyarázza a difit. Ha ~konstans értékek vannak, ne foglalkozz vele túl sokat, jóvanazúgy. Játékok/vegyes terhelés alatt simán pofára tud esni még, ha legalja feszen vagy, erre figyelni kell, alapvetően én a hűtés belövésére szeretem használni a kőbaltás stabfeszkeresés mellett.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz mihione #35677 üzenetére
Egyébként ha 72 fok alatt vagy, jó a proci..nálam van egy 4800/1.392V darab is, az alacsony VIDes, elfűti a francba a pushpullos Himalayat. Persze csak LinX alatt..de worst case scenario..nálam a 0.6.4 AVX/3GB/10kör alap játék előtt. Amivel erre a ~10 perces izzasztásra nem tudom belőni a rendszert, azt nem erőltetem.
A 2700Kval ugyanitt ~90 fok, ezen még dolgoznom kell -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz mihione #35677 üzenetére
Létezik, persze..minden darab más és más. Az enyém (ami raubinál van most) ezt hozza 4.8on, ha hasonlót látsz, kezdésnek nem rossz.
raubisoda (cseszettül hiányzik az a "t" )
Megbeszéltük, déltájban -
mihione
őstag
válasz Speed® #35676 üzenetére
Én most finomhangoltam a procim létezik az hogy 4,8 Ghz-hez elég neki 1,38 volt?Jelenleg odáig megy fel max prime95 ment fél órát nem volt hiba,mellé nyomtam egy furmarkot is együtt is szépen mentek közben pedig netezgettem semmi hibát nem tapasztaltam.Most volt egy kis játék az új tomb raiderrel plusz ac syndicate.Tr befagyott de sztem azért mert közben a Gput is tesztelgetem 1500/8000 frekikkel.Az idő majd megmondja stabil-e de nagyon remélem az lesz mert így még pont 72 fokos határon vagyok primenál amit nem szeretnék túllépni.Mindenesetre ha ez stabil akkor most az egyszer szerencsés darabot fogtam ki végre valamiből
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz raubisoda #35675 üzenetére
Mivel az én procimat használod, további támpontok:
1.256V VID
4.5GHz 1,336V (1.325 alá ne droppoljon)
4.8GHz 1.432V (1.425 alá ne essen)
5GHz 1.504V (1.496V alá ne essen).TDP limit 4.5Gn 125W elég, 4.8Gn 150W, felette kikapcsoltam az egész limitet
LLC nálam 4.5Gn 50%, felette 75%..de Maximus, Gigát passzolom.
PLL 1.6V, full phase control mindennek, C1/EIST offset mellett Enabled, Manual fesszel tökmindegy. C3/C6 Disabled. PLL Overvoltage 4.5 felett Enabled, az 1.6Vra lőtt PLL ellenére.
Turbo off, ne kavarjon be.Ugyanezt teloban is elmondtam volna BIOS előtt ülve
Szerk.: AC LF240el hűtve..mivel hőmérséklettől is függ az OC, ezért javasoltam, hogy 4.5el kezdj, ott tapasztald ki, le tudod-e hűteni rendesen, aztán indulj feljebb a saját rendszerednek megfelelően. Hűvös darab a magas VID okán, de azért 125W fölé rugdosva már nem árt rá valami bika fagyasztó. Matterra mehet a pushpull sztem..Brockennel 4.5 felett már izgis volt az élet anno.
[ Szerkesztve ]
-
raubisoda
senior tag
Sziasztok.Szeretnék pici helpet kérni mert meg merevedtem mint a ft. Volna egy picit jó kategóriás lapom. Gigabyte GA-Z77X UP7 (1.0).A lényeg a következő stabilan elérem a 2500K-val a 4700mhz-et de ledropol 3300-3600 közé.Adok be ide egy linket,hogy hogyan is fest a bios.Ha valki segítene a beállításban garantált sör tulaja lesz.Előre is thx. LINK a bios-rol.
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
demmer123
őstag
i5 6600k procit 4,4-4.5ghz akarnám járatni.Hűtés Raijintek Triton alaplap Asrock z170 Extreme 6.
Segítséget szeretnék kérni miket állítsak be?Vcore 1.300pl és a többit mire állítsam?vci + csomó minden van a biosban.Ha kell küldök képeket is.
Köszönöm a válaszokat.
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
Melyik a legolcsob proci, amelyik minden 1155-os lapban elfut, bios update nelkul(ha van ilyen, nekem 1150em van). Hasznalt lap tesztelese lenne a feladat.
Koszonom! -
-
mihione
őstag
I5 2500k 4,6 ghz eleg egy gtx 970-hez?vagy feljebb kene meg tornaszni?valszeg tudnam meg feljebb vinni mert igy 1,36 volton 55fokra melegszik max jatek kozben,69 fokra prime95nel.4,8 sztem menne meg es jatek alatt se lepne tul a 72 fokot.
Ja mas:asszem a nem k-s verziokat is lehet tuningolni plusz 4x szorzoval vagy ez sandynel meg nem igy van?
[ Szerkesztve ]
-
-
Yézi
aktív tag
Sziasztok!
i5 2500 maximum milyen videokártyával birkózna meg FullHD felbontáson? -
törölt tag
válasz darkflamy #35657 üzenetére
4ghz-hez egy 9 centis toronyhűtés elegendő, és ehhez alapvetően nem sok dolgot kell állítani:
szorzót 40-re állítod,
a feszültségeket auto helyett normal-ra állítod,
egy kicsit kitolod a tdp-t, de alapvetően beleférsz a keretbe úgy,
hogy alulfeszeled a procit (offset, -0,15V környéke).
giga p67-es lapnál a c3/c6-ot letiltottam, így jobban bírta az alulfeszelést.
tuning helyett inkább finomhangolásnak hívnám a dolgot, kb a gyári értékeknek megfelelő fogyasztás produkál, ha nem linx-el "játszol".[ Szerkesztve ]
-
darkflamy
csendes tag
Üdv!
GIGABYTE GA-Z68MA-D2H-B3 alaplaon van egy I5-2500k-s procim, tuninghoz semmit nem értek, de nem soká rendelek egy gtx 970-et szóval kicsit húzni akarnám a procit, hogy biztos kihajtsa.
4 Ghz szerintem elég lenne, na most ehhez milyen hűtőt kellene vennem pontosan? és valaki el tudná magyarázni hogy konkrétan a 4 Ghz-s értékhez mit kell Bios-on belül csinálnom? ehhez teljesen noob vagyok... A választ előre is köszönöm!
-
HF77
őstag
üdv
adott egy HP laptop
jelenleg egy i5 2520M (2.50 GHz, 3 MB L3 cache) dolgozik benne, érdemes-e egy i7-2860QM (2.50 GHz, 8 MB L3 cache) cserélni?
köszixiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Akadt öcsémnek egy kis gondja. Vett egy Scythe Ashura Shadow Limited Edition hűtőt, amit felrakott egy Gigabyte GA-Z68-APD3 Rev.2.0 alaplapra egy i5-2500K procirra. Először nem is indult el, sípolt, amit kiküszöböltünk azzal, hogy a CPU alaplapi venti csatlakozóra rákötöttük az Ashura ventijét. Mióta rárakta, azóta lényegesen lassabb a gép, első indítás után Driver Power State Failure hibát dobott ki neki a Win10 pro. Van-e ötlet, mi okozhatja a feltűnő lassúságot, esetleg ezt a hibát? Az jutott eszünkbe, hogy esetleg megsérülhetett az alaplap a felszerelés alatt. Bárkinek bármi ötlete van, azt köszönettel vesszük.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Bal0924
aktív tag
Intel(R) Desktop/Workstation/Server Express Chipset SATA AHCI Controller
Miatt kéne friss driver.
Melyik a legfrissebb chipset driver? (a cpu-mhoz) -
-
Bal0924
aktív tag
Sziasztok! Segítséget kérnék!
Van egy: i5 2500 Processzorom.Win10 alatt nemigazán szuperál.
Torrentezés közben a tv és a videók amik mennek. Random szaggatnak.És remélem a legújabb driverek segítenének ezen. De nem tudom melyikek a legfrissebbek és egyáltalán felmennek-e.
Próbálkoztam többel is, de a legtöbbre kiírja hogy nem található eszköz a gépem. és hasonlóakat.Valaki tudna adni közvetlen linket, hogy melyiket tehetem fel?
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz CirrMee #35635 üzenetére
RAMfüggő is, nála 1600asok vannak ugye, de közelítőleg reális
AIDA erősen tippel, ill. azt mondja, amit neki hazudik a szenzor
A valóság sajnos az, hogy 1.3V körül már 150Whoz közelít egy i7K.
Persze adott darabtól is függ, de anno a sajátom 4.5/1.3on izzott :Ssid.:rc211v
Jaja, HT itt csak rontja az eredményt, ezzel sajnos nincs mit tenni..
Nélküle jellemzően alacsonyabb feszültség is elég lehet egyébként.
Viszont csalóka, mert enélkül kitesztelni HTs állapotot nem lehet :S
Ha így használnád, lehetne i5Kd ennyi erővel. Ha kell a HT, add rá..
VCCSA, PCH a southbridge fesze, nem kell piszkálni v. max lefelé.
Ha emeled, előbb-utóbb jönnek a SATA rész problémái és egyebek.
Előbbit tuninghoz/RAMfeszhez mérten szokás igazítani (0.5V difi)..
Utóbbi szabály hasznosságáról/szükségességéről sokfélét olvasni.Ne csak szövegeljek, este én is szórakozgattam a procival, ilyet tud:
2500K/4800MHz/1.432V, AC LF240 AIO felel a hűtésért, openbench.
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz Speed® #35633 üzenetére
HT offal megjöttek a gflopsok.. A long 120w-nál még fagyott, most 130-on ment. long 32sec. Ennyi a max.. A többit ugyanúgy hagytam. A VCCSA, PCH az mit csinál ? elég 1.05 nekik ? cpu pll: 1,7. Ez így még ok lehet 24/7-be ? Azért kinyírni se akarom.
sephi Így igaz, megnézem majd azokat is mennyivel viszi meg a vga-hoz bőven elég mindenhol 99% gpu kihasználtságom főleg, hogy 1440p-be játszok.. Csak most ráfanyalodtam az oc-ra, még anno i5-650-et oc-ztam ez elött
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sid.:Rc211v #35632 üzenetére
105 körül lenne reális, ha jól sejtem, de ezt sok minden befolyásolja. Kikapcsolt HTval bőven többet kapnál, az itt csak bekavar.
Igen, a shor/long érték a TDP, utóbbit pedig fel kell tolni 32sec értékre vagy amíg engedi. De a 255 bátor 4+2 fázis mellett. Valahol 120W long / 150W short környékén merném 24/7re belőni, és már itt is oda kell figyelni, hogy valami légáram érje a hűtetlen VRM/FET részleget. Tippre 1.3V valós fesz mellett már eléred a lap határait HT On. Procihőmérséklet meg..ez van, amikor ~1Mrd tranyót OCzunk -
őstag
válasz Speed® #35629 üzenetére
Letöltöttem az avx-es linxet. Azzal kapok 101Gfops-os értékeket 4,6Gn. Az már jó ? De 3 körig ha jutok 1,35ön. A biosba a short/long duraiton power limit az a tdp ? Azokat 255-re raktam. A többit. VCCSA: 1,05. PCH: 1,05. CPU PLL:1,7 cpu spread spektrum: off, de igazából akármit állítok nem törnék semmi változás. Ha feszt emelek 1,375-re akkor lefut az avx linx is de 80+ fokosak a magok. Kevés a hűtés .
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
mihione
őstag
Na nekem egész jól muzsikál a proci 4,7 ghz megvan 1,352 volton és stabil
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sid.:Rc211v #35627 üzenetére
Úgy értem, hogy csak feszt adtál és ennyi. TDP limiteket nem toltad fel, LLCt nem állítottál, stb. A terheléses teszt is csálé, lévén nem adtál elég RAMot a folyamatnak, ezzel együtt az eredmények is ingadozók, ami lehet fentiek hiánya okán throttling és/vagy hibajavítás..így néz ki egy belőtt rendszerrel az eredmény:
..láthatod, 4Gn hozott annyit, mint a tiéd. Szóval feküdj rá, ha kell a tempó ;p
-
őstag
válasz Speed® #35625 üzenetére
Hogy érted hogy kőbaltás Ezen a procin csak feszt emeltem semmi mást, többi auto-n. Annyira nem ástam bele magam, nem tudom mi mit csinál a bios-ba. Most a gta 5 se fagy 2 óra után. A hőfokok is jók. 65,69,66,67
Ez van a biosba:sephi
-
F e Z o
veterán
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sid.:Rc211v #35622 üzenetére
Használj vírusírtót..amúgy nyilván tiszta, amit linkelek, én is innen szedtem.
Az ingadozást okozhatja a nem kitolt TDP, ha erre van lehetőség BIOSban és a VRM is bírja, stabillá teheted magasabb tartományban. A jelenlegi eredmény nagyon kőbaltás még szerintem..
Az ár rendben volt érte..egy darabig még elég lesz -
emre
veterán
válasz sid.:Rc211v #35622 üzenetére
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
őstag
válasz Speed® #35620 üzenetére
Bocsi de erről az oldalról nem szeretnék letölteni semmit mert hasonlóról már kaptam be ilyen idegesítő vírust.
Majd játékkal próbálom. Úgy is az a valós használat nem az ilyen szintetikus cuccok Lehet, hogy a lapom kicsit fapados azért ezek az értékek. ASUS P8Z77V-LX. pl a cpu fesz is ingadozik loadba.. jobb lap lehet hogy stabilabban tartaná. Az ivy előnye c2c nem sok. Arra akartam cserélni csak az oc feeling miatt lett K-s sandy. 55 volt ez..sephi Ok! jó szolgálatot!
szerk : 06 4,6-on
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz sid.:Rc211v #35619 üzenetére
Holnap tudok Neked futtatni tesztet, ma szolgálatban vagyok.
H2O über alles!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sid.:Rc211v #35619 üzenetére
LinX 0.6.5. 4GBot ráengedve 10 kör. Utána inkább játékkal tesztelj, az a tuti.
Szerintem az ingadozó GFlopsok okán valami nem oké..tippre a TDP limitek.
Erről hivatott árulkodni a <120W package power érték is, ami szemre kevés..
Jó a fogyasztásuk ezeknek, de nem 30% OC feletti OCnál, túlfeszültséggel..C2C a 3770 előnye 5-8% alkalmazástól függően, így előrébb jársz tempóban.
Mert tömörít a motor. Kisebb méretű képeknél annyira nem látványos, így az.
-
őstag
válasz Speed® #35618 üzenetére
Az ibt elég rendesen megküldi tényleg. 15 kör ibt lefut most 1,35-ön.
Hőfokok is nagyon jók. Bár most a hyper 212+ 1800-on ment Itt már elég hangos. Game alatt tuti hogy hűvösebb lesz majd megnézem azt is. 4,7Ghz-et még meg kéne nézni de ahhoz már 1,4 fölött tuti kell neki..sephi Látom neked i7 3770-ed van. Én is arra akartam cserélni a natúr 2600-at. 4,1Ghz-en használtam (105x39) 1,23v-on atom stabil volt.. Futtatnál nekem egy cinebechR15-öt 4,1Ghz-en. ?
Miért ilyen homályos a kép amit ide feltöltök.. ?
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz F e Z o #35616 üzenetére
Támogatja pedig Látható az új képen, 90+GFlops, kezd jó lenni.
sid.c211v
Azt javasolt futtatni, hogy rendesen dolgozzon. Akár -HT, hogy az ütemező ne kavarjon be, lévén nincs 8 magod. Megugrik a GFlops/°C is, ha jól méred.
1.35V rendben lenne, ha tudod hűteni (<80°C maghő jelenti ezt nálam). -
törölt tag
válasz STC Speed #35613 üzenetére
tiltsd le a c3/c6-ot, és elvileg a feszültséggel mehetsz lejjebb. kb egy hete jött meg a giga p67-es lapom (asus helyére), és első körben ennyit szűrtem le. kb ugyanez a felállás nálam (i5-2500k@4ghz), és -0,175V van beállítva (nálad -0,06V). a végeredmény terhelve olyan 1,15-1,17 V cpu-z szerint.
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz sid.:Rc211v #35615 üzenetére
Az Intel burn test nem támogatja az avx-et, míg a linx igen, ezáltal a linx jobban terheli a cpu-t.
H2O über alles!
-
őstag
válasz Speed® #35611 üzenetére
AVX-el nem futtattam mert maga a progi ugyan olyan mint a sima linx. Nem láttam különbséget a két progi között. Arra értettem h ua olyan.. 2x4Gb ramom van 1333Mhz-en mennek most, hogy nehogy a ram miatt fagyizzak, amúgy 1600-on járatom őket.. OS Win 10 pro, linx 0.6.4.
Intelburntest: itt kicsit több a gflops.Egyébként sajna 1,336-on nem volt stabil. 1,5 óra GTA 5 után fagyiztam. Most 1,344v-en próbálom..
-
mihione
őstag
Na akkor majd en is nyomok egy linxet mert geekbenchben 4.5ghz-n csak 1200 pontal lett jobb az eredmeny a gyari i5 2500khoz kepest.pontosan 11772 32 biten.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sid.:Rc211v #35610 üzenetére
Ha az AVXessel is <50GFlops, gond van..a 2500Km 4Gn ~110et tol HT bekavar, de ennyire azért nem. 8GB RAM DCben van vagy egyke modul? OS 7SP1+? LinX 0.6.5?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sid.:Rc211v #35604 üzenetére
Nem rossz, de..AVX LinXet tolj rá, az az igazi.
-
mihione
őstag
Úgy néz ki hamarosan jön egy pár h80-as corsair venti szett,úgyhogy talán én is feljebb tornázhatom a procim
-
vuk777
aktív tag
válasz sid.:Rc211v #35604 üzenetére
Mivel hűtöd?
-
mihione
őstag
Na én meg újrapasztáztam és felraktam még egy f12-est a radira push pullba vannak így már jóval barátibb eredmények születtek.Azt viszont nem értem h tnap olyan alacsony feszen hogy nem crashelt szinte azonnal.Milyen beállításokat érdemes variálni biosban?
-
sheep
addikt
válasz Speed® #35600 üzenetére
Igen, tudom, de nem valami potens a procim.
Nem tudom pontosan most megmondani, de 4.2-n is elég sok kakaó kell neki, 1.3v körül.
Nem vagyok nagy tuningos, elolvastam itt a fórumot és az alapján belőttem úgy hogy stabilan lefutottak a tesztek. Az alaplapom sem nagyon tuningbarát (giga p67 pro3).
Egy hozzáértő biztosan ki tudna hozni belőle többet de nekem ez is megfelel.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest