Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
- Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Nekem is van egy i7-2600k-m. Nem tuningolom, mert nincsen hozzá megfelelő lapom. A turbó frekvencia egyébként mit takar? Mert a hőfokfigyelő proggi szerint mind a 4 mag felkúszik 3.8GHz-re. Úgy tudtam, a turbó frekvenciát max. kettő mag tudja. Egyébként a turbó freki miatt sem keresek lapot. Nem hiszem, hogy a +5-600MHz olyan sokat jelentene. Nem találkoztam még olyan game-mel, ami ne ment volna maxon.
-
kisza25
félisten
válasz F_Zolee #35094 üzenetére
csak multizom oda proci kell
Speed(R): volt már ilyenem korábban, legfeljebb nem húzom 4,5Ghz-re
gtamate2: dx12-nél rebesgetik, hogy HT előtérbe kerül, hogy hogyan azt ne kérdezd, azt tudom, hogy mostani proci kevés és i5-2500k lett volna jó áron azt veszek, de mind elkapkodják, 50eFt-ért meg i5-3570k vs i7-2600k inkább utóbbit választottam, majd kiderül, ha nem válik be eladom, ha beválik a 3470-et ilyen egyszerű[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
joczo1337
tag
válasz kicsipapucs #35090 üzenetére
Jó kérdés,de azzal a laptoppal nem csak ez volt az egyetlen meglepetés..már 2éve megy a VGA PCI-E 2.0 X2-ben X16 helyett,és nem tudok rájönni miért.Szóval az maradt netezni.
Sandy bridge-hez visszatérve,gaming közbeni terhelésnél stabil 60fok jó a 2500k-nak?[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
joczo1337
tag
válasz norbert1998 #35084 üzenetére
Ja igen azt nem írtam,a turbó is az elsők között volt amit kinyomtam.Okés,akkor ezeket rakom is be
Bizony bacctattuk ott,tuning lappal megvolt anno a 310MHz is 200Mhz helyett szegény kis athlon II-es mit kapott tőlem anno.
Speedstep az a cool and quiet megfelelője nem?Vagyis ha nincs terhelés,lejjebb veszi a feszt meg az órajelet nem?Azt is lőttem ki a francba egyből,pörögjön csak -
norbert1998
nagyúr
-
joczo1337
tag
Sziasztok!
Felcsaptam a nemrég vásárolt i5-2500k-mat 4.5GHz-re 1.3V-al
AMD-s voltam idáig,így ehhez a sok setting-hez nem értek(ugye nálunk AMD-nél van szorzó fesz meg FSB,ezt mindet fel ameddig nem füstöl és kész az OC )
Itt intelnél kell-e valamit finomhangolni,vagy a fenti mód is tökéletes?Minden energiakímélő hülyeséget kikapcsoltam,stabil 4500mhz folyamatosan.Kellene még valamit állítani-be-kikapcsolni,hogy jobb legyen a dolog?Csak a teljesítmény érdekel Illetve meddig lehet még felmenni vele?Egy Coolermaster TX3-EVO hűti,nyitott házzal.
Köszi,üdv! -
emre
veterán
-
kisza25
félisten
Köszönöm mindenkinek
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #35074 üzenetére
ezeket nem kell telepíteni csak letölteni, kicsomagolni
Cinebench R15: 521 cb
Cinebench R15
Cinebench 11.5
linx 0.6.5
aida64[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz kisza25 #35072 üzenetére
találtam egy régebbi cpu queen képet. itt még nem volt kitesztelve, havernak küldtem skype-on, hogy szívjam a vérét (dózer tulaj)
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz kicsipapucs #35071 üzenetére
ja nem mondasz hüleséget, de engem konkrétan ez a 2 érték érdekelne (3,8 vs 4,5)
-
őstag
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #35066 üzenetére
nézd meg a következő teszteket, 4,5Ghz-en pls
cinebench 11.5 64bit nekem 6.13pts
aida 64 5.30.3500: CPU queen 35998 (bár ez sokat nem mond)
linx 0.6.5 alatt mennyi a minimum és maximum GFlops mondjuk 10 kör alatt, nekem 98.6 - 99,2
nem tudom mivel lehet még érdemben összevetni?[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz Bjørgersson #35068 üzenetére
Ez van ha nincs fejlődés az iparban.. Amúgy az új i5k-k ára is valami nagyon durva nem csodálom hogy ilyen áron mennek a használt cuccok..
*Sn0w
-
Bjørgersson
félisten
válasz gtamate2 #35067 üzenetére
Őszintén szólva, szerintem a 2500K-k is mehetnének olcsóbban.
Meg igazából minden, de hát...
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #35064 üzenetére
C2C 5% ivy vs sandy és +5% haswel
+10% 2 generáció alatt nem látom értelmét a platform váltásnak
Esetleg összevethetnénk pár dolgot a te 4,5 Ghz procid vs 3,8Ghz procim köztAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
Bjørgersson
félisten
válasz kisza25 #35063 üzenetére
És használtan? Ha nagyon nagy szerencséd van, akkor talán egy tízest tudsz úgy spórolni.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #35060 üzenetére
Ja 38 eFt a legolcsóbb itx 1150 z-s lap, + 61eFt a proci amit írsz és +10% teljesítmény jól hangzik
Speed(R): ez már jobban hangzik +15% ingyen[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Bjørgersson #35060 üzenetére
Egyetértek, inkább előre mint visszafele...
-
Bjørgersson
félisten
-
Dtomka
veterán
válasz kisza25 #35057 üzenetére
Nagy difi sztem nem lesz köztük.
Intel Core i5-2500K vs i5-3470Bár az i5 2500k -t sztem jobban lehet tuningolni, és emiatt lehet pár % teljesítménybeli különbség.
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #35052 üzenetére
Szia/sztok!
jelenleg egy i5-3470 procit használok 1,040V 3,8Ghz-en, egy asrock z77e lapban, azonos áron tudnék egy i5-2500k procit, ami 1,27V 4,5Ghz-en stabil, a hűtés nem gond (adatlap) szerintetek megéri a cserét?
Mennyi + teljesítményre számíthatok?
I5 3570k ~ 10-12e Ft-al több nekem annyit nem érAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
Yutani
nagyúr
válasz gtamate2 #35054 üzenetére
Volt FX-8350-em, majd másfél év után eladtam (jó volt, csak ki akartam venni belőle a pénzt, amíg ér valamit a cucc), majd lett Phenom II X4-em, azt pedig fél év után adtam el (Borderlands 2 alatt még 4 GHZ-en is dadogott sok esetben és nem hajtotta ki full HD-ban a HD 7870-et) és beteljesítettem egy nem túl régi keletű sötét vágyam egy 2500K-val.
#tarcsad
-
04ahgy
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
válasz Killer01 #35051 üzenetére
Enyém pl.
4 GHz @ 1,135 V
4,2 GHz @ 1,2 V
4,5 GHz @ ~1,27 V, ezt még tesztelgetni kell.As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
Nem bírtam magammal, és a 2400-et lecseréltem egy 2500K-ra. Elég érdekesen tuningolja az MSI alaplapom. Automata OC-val 42-es szorzón és 1.3V-on hajtja. Ha a szorzót visszaveszem 38-ra, akkor is 4200-on hajtja. Valahogy ez nem olyan, mint az AMD-nél az OC.
#tarcsad
-
dorkababa
aktív tag
válasz kicsiultra #35043 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #35039 üzenetére
Az még semmi.
-
Bjørgersson
félisten
Pont kérdezni akartam, hogy 1,27V-os feszültség mennyire egészséges állandó használatra, de jól van akkor.
-
rtitusz
őstag
Igen, én is erre jutottam, de köszi a megerősítést. Most levettem 4.4GHz-re a biztonság kedvéért, most lesz 4 éves a proci.
Ha meghal a proci, akkor az egy 200 ezres mulatság, mert lap+cpu+ram kell új, mivel akkor már újítok is, mondjuk egy 6700K-ra. A 6-8 magosok még mindig irgalmatlanul drágák.
-
ffodi
veterán
válasz rtitusz #35031 üzenetére
Egyrészt a degradálódás is simán benne van, másrészt pedig ahogy öregszenek az alkatrészek (értsd itt pl. az alaplapodon a tápkör komponensei) úgy elmászhatnak azok értékei kisebb/nagyobb mértékben, ami miatt pedig pl. a CPU VCore értéke is elmászhat valamelyest. Ha a korábbi tuningbeállításod épp a határon volt, akkor a leírt hibát az utóbb tárgyalt jelenség magyarázhatja. (főleg mert 5 mV emelés megoldotta a problémát.)
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
rtitusz
őstag
válasz F e Z o #35029 üzenetére
"Csak" 1340mV volt eddig, most felvettem 1345mV-ra és működik rendesen, a Linx is szépen végigfut, 67-68C°-os magok mellett. 1340mV-al olyan 65-66C°-on tetőzött. Egyébként van egy olyan érzésem, hogyha most visszaveszem a feszt 1340-re, akkor újra menni fog. Ez csak egy megérzés. A gépnek lelke van.
-
rtitusz
őstag
Valaki magyarázzon el nekem valamit.
Kivettem a videokártyám, beraktam a régebbit, erre nem indul a gép. Van hogy bebootol de kifagy a windows, van, hogy a boot sikertelen. Össze-vissza cserélgettem a VGA-kat, nem azok a rosszak, leteszteltem. Egyszer volt, hogy be se kapcsolt a gép, mintha nem kapna áramot. Kicsit megigazgattam mindent, bebootolt, visszaállítottam az i7-2600k-t a gyári órajelre és vcore-ra, így bebootol, semmi hiba. Amint beállítom a már egy éve stabilan futó OC értékeket, meghal a gép. Félek, hogy az alaplapom haldoklik.
-
Yutani
nagyúr
válasz scream #35021 üzenetére
Ahogy olvasom, a H-s lapokon sem a szorzót, sem a Vcore-t nem lehet állítani, tehát abszolút anti-tuning cuccok. Persze lehet kivétel, ha a lap gyártója valamilyen workarounddal megoldja ezt vagy azt.
Ezeken a lapokon már a chipset csak egy IC-ből áll. Ha olyan 55-60 fokon megáll a hőmérséklete passzívban, tökéletes. Szerintem.
#tarcsad
-
scream
veterán
válasz F e Z o #35018 üzenetére
Sajnos nem a memóriák a ludasak, hanem a PCIe sínek halnak meg.
+ (#35019) Yutani
Szóval akkor egyáltalán nem tudok H77 alatt szorzót állítani ezek szerint.
A proci igazából elég jó, 1.26 körül ment 4.5GHz-en a mostani lapban, de már kinőttem a tuning korszakomat. Most is alap 3.3Ghz-en megy 1v-tal majdnem 0/24-ben.
És az mATX méretéből adódóan nem fog jobban melegedni északi vagy déli híd?
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz F e Z o #35018 üzenetére
Érdekelne engem is a téma, de sötét vagyok hozzá...én alaplapival tolom.
Gyorsan rákerestem, és [ezt] találtam. Tehát nem értem, mit kellene eladni, és mit venni egy ilyen helyzetben."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
F e Z o
veterán
válasz scream #35017 üzenetére
Az mit jelent, hogy haldoklik? Memókat kitesztelted?
H77-ben nincs tuning csak turbo tudtommal. 4GHz-ig mindegyik "z"-s lapban megy emberi feszen (1,2V körül) egy 2500k. Én z77-re voksolnék a Xonart meg eladnám, s vennék helyette egy dgx-et.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
scream
veterán
Hali!
Nem teljesen csak procis kérdésem lenne:
Szerintetek egy 2500k egy H77-lapban (Asus P8H77-V) tudna 4 GHz körül menni? Tovább semmiféle képpen nem húznám, de a mostani Z68-as lapom meg haldoklik és nem igazán találtam más ATX alternatívát, csak mATX-ben (Z77 Extreme4).
A H77 az 16ezer lenne, bontatlan dobozban, de már gari nélkül, de van PCI foglalat.
A Z77 használt, de mindene megvan (doboz, papirok,stb), 1 hét próbagarival 20ezerért, de mATX és nincsen rajta PCI foglalat (Asus Xonar DG miatt kellene).Tuning szempontjából a Z77 nyilván jobb, de H77 alatt semennyit nem lehet húzni az órajelen?
Illetve nem tudom, hogy a proci mennyire szereti a H77-et húzva.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Az i3 2125 meghajt két monitort egy Asrock B75Pro alaplapon, ha azok 1900x1200 és 1280x1024 pixelesek?
-
sheep
addikt
Ha azt mondjátok ezzel hosszabb távon nem lesz gond, akkor nem nyúlkálok hozzá, hagyom így.
Játékra lesz, gtx 970 mellé....9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Turbolada II
őstag
válasz norbert1998 #35011 üzenetére
A 3.mag szokott melegebb lenni.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
sheep
addikt
válasz norbert1998 #35009 üzenetére
4.2 ghz, 42-es szorzót állítottam be
LLC 2, offset -0.30lefutott 5 kör linx, de minden ugyan olyan
érdekes hogy a vcore most 1, 328-1,344 között ugrált (én azt hittem kevesebb lesz de több lett mint az előbb)
Viszont azt megfigyeltem hogy a hőmérsékletek között majd 10 fok különbség van az egyes magok között:
a core 1 mindig kb. 10 fokkal alcsonyabb hőmérsékleten van, ott max 75 C volt, a többinél pedig 83.
Ez normális, vagy minden magnak kb ugyanolyan hőmérsékleten kellene futnia?[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Turbolada II
őstag
Linx tesztprogrammal jó ez a hőmérséklet. Játékoknál -10C fokkal kell számolni.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
sheep
addikt
Úgy néz ki az én procim antituningos darab (bár az alaplap is csak egy Asrock p67 pro3), ezt tudtam most kihozni belőle:
Offset -0.20, ha magasabbra rakom BSOD.
Vcore 1.312 volt 4.2 ghz-n.
Hűtő Scythe AshuraVan esetleg valami ötletetek hogy mit kéne állítanom még hogy a hőmérséklet lejjebb menjen load alatt, vagy ez elfogadható?
[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Turbolada II
őstag
Alulfeszelve pont elég. Feltéve, ha jól tuningolható a proci feszültség szempontjából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- PlayStation 5
- Steam topic
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest