Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz gtamate2 #34498 üzenetére
Tudtok mondani valamit amivel a 4 magot le lehet terhelni 100%-ra? Mert játék alatt ok, hogy annyival megy amint alt tabolok vagy kilépek már nem annyi, visszaveszi a sebességet. Régi stress teszjeim közül el sem indul egyik sem.
A SuperPi meg olyan 30-40%-ra terheli csak magonként. És így megáll 60-65°C-nál.
Úgy ezek az értékek:
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz kicsipapucs #34496 üzenetére
-
őstag
Sok esetben nem is keveset! Ezért kérdeztem.
Nyiss meg egy AIDA64-et, számítógép/szenzor fül, vagy hwinfo64-et és ott print screeneld le a vccio, vccsa, dram, pll, cpu vcore részt, látszódjon mindegyik (ha mutatja a program), aztán azt töltsd fel ide.
Abból kiderül, mi és mennyire van agyonfeszelve, tudok/tudunk utána segíteni belőni szép hűvös/kis fogyasztásúra.[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
BaLee
addikt
válasz kicsipapucs #34494 üzenetére
Igen. Vagy auton rak rá plusz feszt?
-
őstag
-
BaLee
addikt
válasz Speed® #34492 üzenetére
Hmm. Igen egy Freezer Xtreme venti van rajt. Jó 3 éve van fent, nem volt még újrapasztázva. Időszerű lenne?
Nincs rajt plusz fesz meg semmi ilyesmi. Játék alatt maxon pörög a venti, hallani rendesen.
Mennyi lenne az optimális érték amúgy? Normál használat mellett 40-45°C amúgy. Most épp 42.
-
BaLee
addikt
Van egy i5 2500k procim, ami 4ghz-re van húzva. Mennyire árt ennek a játék alatti folyamatos 100°C körüli hőmérséklet?
Fagyás meg ilyesmi még nem volt, meg nem is játszom sokat, max napi 1-2 órát este, de gondoltam rákérdezek. -
őstag
Halihó!
Vettem egy K-s processzort H61 chipsetes alaplapba. Esélytelen egy kis tuning?
-
misi021
tag
A Gépem adatai:
Processzor: Intel Core i7 3770
Memória: HyperX DDR3 1600 MHz 8GB CL9 240
Videókártya: MSI R9 280X GAMING 3GB GDDR5 3G OC Edition PCI-E 3.0 384bit
Alaplap: ASUS P8Z77-V LX
Merevlemez: Kingston SSDNow V300 120GB SATA3 Hitachi HDS721010CLA332 (1000GB=1TB) Seagate ST2000DM0091-9YN164 (2000GB=2TB)
Hangkártya: Realtek HD Audio
Optikai meghajtó: LG HL-DT-ST DVDRAM GH24NS95
Ház: Aerocool Syclone II Fekete/Kék
Tápegység: FSP Raider Silver 550W 80+
Monitor: Samsung UE32H5000AW 32" Full HD LED TV
Billentyűzet: Modecom MC-5005
Egér: Gigabyte M6900 V2
Egyebek: Processzor Hűtés: Cooler Master Hyper 412S ; 5.1 Hangfal Genius SW-HF5.1 6000[ Szerkesztve ]
-
misi021
tag
Előtte Intel Pentium G2030 volt
-
misi021
tag
Most is win 8.1 van rajta. De nem tudom hogy jólesz-e
-
misi021
tag
Friss Windows 8.1-et tegyek fel és megjavul ?
-
misi021
tag
Ott amit írtál ott a magok száma 2 az a max de nem tudom miért.
-
misi021
tag
Nekem olyan problémám van hogy ilyet mutat az i7 3770-re a CPU-Z.
Miért van ez ? hogyan tudom beállítani hogy 4mag legyen és 8szál ? -
janihunk
senior tag
Helló I5 2400 at hogy lehet tuningolni? Tudom nem K-s de yutubon van pár videó amin emelik az órajelet. Érdemes? Lehet baja?
Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66
-
CirrMee
addikt
válasz windlord #34453 üzenetére
Magyarul (ha jól értem) a szorzó feljebb lökhető, de a felső limit a turbós max szorzó értéke. Plusz pár Mhz a BCLK emelésével.
Le kell mondani emiatt valamiről az energiagazdálkodás résznél? Pl SpeedStep, stb.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Bjørgersson
félisten
válasz CirrMee #34452 üzenetére
Igen, mivel ugyanolyan processzor, mint a K-s társai, csak ugye szorzózár van rajta. Az enyémen pl. 41 volt, bár 41-re állítva is csak 3,8GHz-en járt.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
CirrMee
addikt
válasz Bjørgersson #34450 üzenetére
Tehát Z -s lappal úgy lehet állítani a szorzót, mint ha K -s lenne a proci?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
windlord
őstag
válasz Bjørgersson #34450 üzenetére
En anno a 2400am 103 bclk -n jarattam...
Koszonte szepen, jol volt -
Bjørgersson
félisten
válasz CirrMee #34449 üzenetére
Szorzóállítás ugyanúgy, mintha K-s proci lenne. BCLK-ról nem tudok nyilatkozni, annyira nem vagyok otthon a témában. Szerintem inkább csak nem ajánlott feljebb állítani.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
CirrMee
addikt
válasz Bjørgersson #34448 üzenetére
Z -s lap a target.
Mik a lehetőségek órajel emelésre? Az mennyire igaz, hogy BCLK emelést alig tolerál a Sandy?“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Bjørgersson
félisten
válasz CirrMee #34447 üzenetére
Z-s vagy P-s alaplapban lehet persze a BCLK piszlalasa nelkul is.
nonK i5-2500-nek nekem 3,8-on volt vege, tehat +100 MHz a turbo orajelhez kepest.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
Nem K jelzésű procikat (pl i7 2600) lehetséges tuningolni? Pl BCLK emelésre mit lép, szorzó fellőhető e a turbo értékéig, stb.
-
Bjørgersson
félisten
válasz F_Zolee #34445 üzenetére
Nem hinném, hogy egy lowra állított FXAA olyan sok memóriát használna.
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34444 üzenetére
Élsimítás...
-
Bjørgersson
félisten
válasz F_Zolee #34443 üzenetére
Highon van már ígyis, ultrán meg a vram miatt laggolna össze-vissza...
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34442 üzenetére
Akkor adjál még a grafikának és nem lazsál a vga.
-
Bjørgersson
félisten
válasz F_Zolee #34441 üzenetére
Az a baj amúgy, hogy így 4,3 GHz-en is 100%-on teker a cpu Battlefield 4 közben, a vga meg 60-100% között ugrál, pedig reméltem, hogy ez már elég lesz a limit ellen.
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34440 üzenetére
Pff...ezzel még 2évig ellehetsz, addig gyűjtsél pénzt a váltásra.
-
Bjørgersson
félisten
válasz lizakattila #34439 üzenetére
Na majd egy 6600K-ra.
-
lizakattila
senior tag
válasz F_Zolee #34437 üzenetére
Szerintem a beállott szorzóhoz állítja a feszt. Minél nagyobb a szorzó, annál több feszt ad. De ez így tejesen elfogadható érték, 4,5FHz vs. 1,25v.
Nálam auton az Asus lap ennél durvábban adagolja a feszt, viszont itt van offset, amivel én használom.kovi29: ennyiért nem érdemes lecserélni a lapot. Szerintem nagyon jó ez így is. Max generációváltásnál lesz majd érdemes egy komolyabb lappal nekiindulni.
[ Szerkesztve ]
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Bjørgersson
félisten
válasz F_Zolee #34437 üzenetére
Ja, végülis ~0,04 V-tal kap többet. Szerintem igen, bár 4,5-ön már kékhalált dobott auto feszültséggel, gondoltam csak megnézem már.
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34436 üzenetére
Akkor az nem sokkal több, mint amit beállítottál. Vagy a sebességhez mérten növeli?
(#34438) kovy29: most, hogy ezt leírtad talán dereng, hogy ez a gáz az msi lapokkal. Ilyen szarul lehet csak tuningolni a fesz állítás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz lizakattila #34434 üzenetére
Megvan, a CPU Core Voltage-t autora kellett állítani, így üresben visszaveszi az órajeleket és a feszültséget is, terhelés alatt viszont ~1,25 V-ot ad a cuccnak. Hajj, lehet a végén mégis le fogom cserélni valami másik márkára.
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34433 üzenetére
Power technology kapcsoló alatt mi van?
-
lizakattila
senior tag
válasz Bjørgersson #34431 üzenetére
Akkor sajnos lehet az lesz, amit mondta, hogy idióta msi-éknél tuning esetén nem mindig működnek az energiagazdálkodási funkciók.
Googliba kíváncsiságból írd be, hogy: msi z77 C1E not working."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Bjørgersson
félisten
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34431 üzenetére
Akkor nincs ötletem, ezért nem bírom az msi lapokat...pedig jó lenne ha nem basznák el a biosukat. Bár ezt is csak azért mondom, mert nem értek hozzá.
Van még hülyeség benne de már nem rémlik, hogy mi volt az...csak 1x használtam azt is bios frissítés erejéig aztán meg is némult tőle...mehetett vissza gariba. -
Bjørgersson
félisten
válasz F_Zolee #34429 üzenetére
Nem lett jobb.
bobalazs az nem lenne jó, nem igazán van most k$dv$m cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Bjørgersson #34426 üzenetére
Érdemes figyelni a teljesítménybe ha csökkenést tapasztalasz akkor az energiabeálitás lesz a ludas. Ám a bios beálitásokkal lesz a bibi, ha ilyen problémád van, vagy tényleg a lap kaki.
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34428 üzenetére
Akkor azt kapcsold vissza hátha...
-
Bjørgersson
félisten
válasz F_Zolee #34427 üzenetére
Turbo Boostot kikapcsoltam, BIOS resetet is nyomtam. Ok, rákérdek ott is, hátha. Köszönöm az eddigi segítségeteket!
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34426 üzenetére
Akkor az Intel turbo boost be van?
MSI lap sux, nyomtál egy bios resetet proci cserénél? Lehet a lap topikjában kellene ezt körbejárni ha van...
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz bobalazs #34424 üzenetére
Köszi, így most a hőmérséklet csökkent 10-15 fokkal, az órajelek és a feszültség viszont maradt csutkán. Játék közben nem lesz bajom ettől az energiatakarékos sémától?
Zoli az EIST-n kívül is kellene lenni valami Speedstep opciónak? Csak mert olyat nem látok.
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34423 üzenetére
Biosba...mint a C1E és társai...csak Speedstep néven. Be van kapcsolva?
(#34424) bobalazs: nekem kiegyensúlyozottba van évezredek óta és visszaveszi.
Újabb szerk.: ezekhez igazából nyúlni se kell. Nem tudom ki buherálja egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Bjørgersson #34423 üzenetére
váltsd át takarékosra, az egy dolog hogy itt mit ír, meglásd változik. Épp tegnap ecseteltem a miértjét, windows 8 topikban
F_Zolee kiegyensúlyozott is jó, ha nincs rosszul módosítva.[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz bobalazs #34421 üzenetére
Virtualizáció ki van kapcsolva.
FZoli kicsit részletesebben légyszi...
Ad-m nekem nincs fogyasztásmérőm, viszont szerintem rendesen zabál ígyis, mivel 50°C körül van az eddigi 30 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34419 üzenetére
Speedstep?
-
bobalazs
nagyúr
lásd: windows energiagazdálkodás profil, energiasémák; virtualizációt biosba ki kapcsolni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
msi p67-es lapnál volt ilyen gondom, viszont az üresjárati fogyasztás rendben volt (40W), így nem foglalkoztam vele.
szerk.: visszaolvasva, nálam a feszültség volt fix, de az órajel is ritkán csökkent.[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
No, 4,3 GHz @ 1,22 V-on stabilnak tűnik a cuccos, üresben viszont nem veszi vissza az órajeleket, van erre valami megoldás? EIST és C1E engedélyezve vannak a BIOS-ban.
-
04ahgy
nagyúr
válasz #92888064 #34417 üzenetére
Ez miért kérdés? Próbáld ki 1833MHz-en, és vesd össze a tapasztaltakat az 1333Mhz-es tapasztalataiddal. Ha nem jobb, vagy alig, akkor nincs értelme.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
törölt tag
van értelme húzni a ramokat sandy bridge proci és dedikált vga mellett?
a jelenlegi 1333 mhz-es ramjaim mennek 1833 mhz-en is, de azon a szinten már hűtést igényelnek.
az r9 290 topikban feszegették a témát, de én nem látom értelmét.(#34418) 04ahgy
pont ettől a tesztelgetéstől akartam megkímélni magam, főleg úgy, hogy az eddigi (sovány) tudásom alapján értelmetlennek véltem netezős/játékos pc-nél. nem vágok videót, nem tömörítek, stb, stb.
köszi a választ[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy kihasználatlan, laptopba való Sandy Bridge i5-2430m (Socket G2 - rPGA988B) típusú processzorom.
Létezik olyan asztali alaplap (maximum m-atx méret, pcie-16x foglalat), amivel értelmes árkeretek között asztali gépet lehet belőle csinálni?
-
lizakattila
senior tag
válasz Bjørgersson #34412 üzenetére
Valamikor tutira. Dobj egy privir és megdumáljuk."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Bjørgersson
félisten
Megjött a kis processzorom. \o/ Ati ráérsz hétvégén?
-
őstag
válasz Alice90 #34410 üzenetére
Szia!
Nem világbajnok tuningos, de nem is rossz. Picivel átlag fölötti. Bár azt mondjuk nem írtad, hogy 5 nap LinX, vagy csak superpi1m stabil-e ezen a beállításon.
Én csökkenteném a PLL-t a gyári alá, stabilitást nyersz és talán Vcore-ral is mehetsz lejjebb tőle. A többi érték jó alapon. Nekem még mániám a PCH alulfeszelése, de instabilitást tud okozni kőkeményen és nincs sok haszna (én a kicsi haszonért is meg szoktam csinálni)
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Alice90
aktív tag
Sziasztok
egy i7-3770k tuninghoz 4.5ghzen @ 1.25v mit szóltók?
mást nem kell emelni csak a cpu volta-get? a többi lehet auton?
"Nyugalom, a hosszú élet titka!"
-
slloyd
senior tag
válasz lizakattila #34405 üzenetére
4.5 alá nem nagyon mennék mert akkor meg nem hajtja ki a gtx 970 sztem...
Ma van egy kis időm akkor nekiállok kitesztelem a 4,2 mekkora fesszel bírja tartani.
Majd futtatok pár bencset és ha ilyen 2-3 fps el kevesebb csak akkor úgyhagyom.
A túl nagy fesz is okozhat játékdroppokat?Ok lövök pár képet a beállításokról ,de sokminden aitó beálításon van.
[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
válasz slloyd #34407 üzenetére
Csinálhatnál pár printscreen-t a többi bios beállításról is, vagy leírhatod részletesen, mert nem is biztos, hogy a cpu a ludas a kékhalálok miatt.
LinX AVX-szel küldj rá egy pár körös tesztet all/6Gb ram-mal, meg fogsz lepődni a hőfokokon.
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
slloyd
senior tag
-
windlord
őstag
válasz lizakattila #34405 üzenetére
Sok az a fesz. tutira, szerintem is.
steinmacher: milyen hőfokok vannak ekkora feszültségen?
-
lizakattila
senior tag
válasz slloyd #34403 üzenetére
Szerintem az az 1,445 nagyon sok neki. Én tuti megnézném, hogy nem megy-e kevesebbel is.
Bár garancia ugye nincs a tuningra, de ha nem túl ... példányod van, akkor 1,3 körül meg kellene futnia a 4,5-öt. Bár a lapnak sincs egy bitang erős tápellátása.
Ha nagyon kéri a feszt, inkább megállnék 4,2-4,3 körül egy alacsonyabb (1,3v alatti) fesszel, ha ott stabilan tudja azt az órajelet.
Ha lesz rá időd, én a helyedben nyomnék egy bios resetet, és elkezdeném kisebb léptekben kitesztelni, hogy milyen órajelen mennyi fesszel megy stabilan. Max 24/7-re rá lehet tolni a kitesztelt értékre 1-2 század voltot.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
próbaképp lejjebb vettem a vcore-t offsettel 0.15V-al a cuccomon látható konfigon. 0.78V Idle, 1.05 Load. Fura mód nagyon alacsony számoknak tűnnek ezek, mégis stabilak. Amit viszont észrevettem, hogy így nem veszi figyelembe a beállított turbo-t, végig 3100 Mhz.-en fut load alatt.
Mérés Prime95al történt. -
slloyd
senior tag
válasz lizakattila #34400 üzenetére
Gyári 1.345v ra adtam 0.100 at.
Így stabilan megy már pár hónapja 4,5Gh en csak ezek a droppok az agyamra mennek lassan....[ Szerkesztve ]
-
slloyd
senior tag
válasz lizakattila #34400 üzenetére
A feszt mingyárt meglesem a táp egy seasonic s12 620w pár hónapos.
-
slloyd
senior tag
Szia,
megmondom őszintén a laphőt nem nagyon szoktam figyelgeti de olyan kereszthuzat van a kuckómban hogy nem hiszem,hogy magas lenne...
Elöl 2db 140 ea szíz hátol 1x120 +1x80 tol kifelé.
De megterhelem most lecsekkolom a lap hőmérséklezét is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Autós topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Elemlámpa, zseblámpa
- Android szakmai topik
- Óra topik
- Bestbuy játékok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest