Hirdetés
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pixx96
aktív tag
válasz Lacpac #37693 üzenetére
Ez nagyon játék függő hogy i5 vagy i7. Nálam a 2500k 4,5ghz-t váltotta a 2600k 4,5ghz. Aztán egy 1150-en ketyegő r9 290-el használtam éppen mind a kettőt váltáskor és nem sokat vettem észre pár gamemaban volt kisebb javulás pl : playerunknowns battlegrounds. Szóval szerintem hogy kijöjjön a két cpu közti különbség legalább egy gtx 980 ti kell ha kisebb vga-d van ne cserélj pénzkidobás inkább kártyát cserélj mert még a gtx 1060-at is tekeri rendesen a 2500k
-
NFree
addikt
Üdv urak igaz kicsit későn de belépek egy 2500k val egy asrock z68 pro tárasaságában . teljesen megvagyok elégedve a kis géppel . Ami rejtély számomra hogy miért nem a beálított fesszel üzemel a proci de jól van így (nem tudom mennyi a tényleges fesz ) ráadásul a proci freki nem mindíg megy 4,3ghz en csak fel fel ugrik általába 3,5 ön megy terhelés alatt.
Nem tudom biosba nincs valami beálítva vagy esetleg a win hülyéskedik nem lett 775 ről való váltás után ujra rakva (lusta vagyok)vga
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Lacpac #37679 üzenetére
Nekem nem ment anno P67/Z68ban, nem hiszem, hogy van olyan lap, amiben lehetne. Komolyabb követelmények mentén készülnek a Xeonok, szvsz jogos a korlátozás.
4.5GHz i5Król viszont emiatt ne válts, +1GHz kompenzálja a HTt, annyira nem hatékony azért. Azon esetekben pedig, ahol nem segít egyáltalán, tempót vesztesz, nem keveset.
Ha már váltás, 2600K, ami olcsón megvan, azzal ugye hasonló órajelre is van esély. -
törölt tag
válasz Lacpac #37679 üzenetére
többen próbáltuk húzni ezt a procit, és tényleg nincs oc. 1155-nél a nonK oc amúgy is a turbo órajel "stabilizálásáról" szólt, szóval erre a célra jobb egy i7-2600. a xeont érdemesebb h61, h67, b75, h77 lapokba rakni, azokba az egyik legjobb választás ha nincs dedikált kártya. a hiénák nagyon gyorsan lerabolták a xeon készletet, így igazából abban az 1-2 napban volt best buy, amíg 16-ért adták.
szerintem 1:1-ben el tudnád cserélni aprón egy i7-2600 cpu-ra, így egy próbát megérne.[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Tudom hogy nincs oc az E3-1275-ön, de a turbót ki lehet tolni mind a négy magra a xeonoknál?
2500K-t váltana (4500@1,326V) -
Pixx96
aktív tag
válasz Szeszkazán #37676 üzenetére
Én ennyin csapatom a 2600k-t már fél éve. Előtte egy 2500k procim volt az 1,336v ment ennyit. asrock z68 ex3 társaságában volt mind kettő.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Szeszkazán #37676 üzenetére
Ha lejjebb instabil és/vagy ingadozik a teljesítménye (ezért szeretem a LinXet, ott követhető, meddig ~konstans a tempó), akkor valóban.
-
Szeszkazán
senior tag
1,35 fix szerintem az alja, itt most jó még, C3 C6 off. Szerintem így marad. Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Szeszkazán #37674 üzenetére
Totál alapon írja a helyes értéket pl. az AIDA is..vagy Coretemp, HWiNFO, stb. OCval elmászik, már nem bír információtartalommal. Alapon is megkérdőjelezik sokan, de nagy százalékban felfedezhető melegedés/feszigény/VID kapcsolata. Magas VID kevésbé melegedős, de sok feszt kér pl.
Passzolom, hogy ír-e hőmérsékletet az X3G3..neked kell látnod. De elég normális a hűtés és alatta a 8 "fázis", nem hiszem, hogy zavarba jön 1.4V alatt. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Szeszkazán #37672 üzenetére
Az korrekt darab. Mondjuk feszhez mérten hűvös, magas VIDes?
Lapja válogatja..ha írja, írja, ha nem, max. taperolás/infázás van. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Szeszkazán #37670 üzenetére
Mivel hűtöd..? És csendes is? Élettartam? Alaplap/VRMnek se mindegy.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Szeszkazán #37668 üzenetére
Offset mellett C1E, fix fesz mellett C1E/C3/C6 adja az idle kulturált fogyasztást.
Sok a fesz szerintem, de persze procija válogatja..keresd meg a végét, °Cokban és dBiben mérhető változást hoz, megéri, még ha nem is érdekel a fogyasztás Ft vonzata. -
törölt tag
válasz Szeszkazán #37666 üzenetére
nem feltétlenül számít soknak, de mindenképpen érdemes megkeresni a legkisebb stabil feszt (halkabb és hűvösebb lesz). 4500mhz-en 1,3V körül mentek nálam a "jobb" i5k procik, a "legrosszabb" 1,4V körül sem volt stabil.
[ Szerkesztve ]
-
Szeszkazán
senior tag
1,385 sok a 2500k alá 4,5-re? Szerintetek szép lassan nézzem meg hol az alja?
-
Lackó77
csendes tag
-
vuk777
aktív tag
válasz Ablakos #37663 üzenetére
Lehet így is, úgy is!
24/7 re elegendő az energiagazdálkodásos mód ahol váltogatja a terheltségtől függően a frekit.
Ha kell a kakaó akkor a Bios-ban 1 opció kikapcsolásával fixálni lehet a frekit pl tesztek avagy hardverigényes játékoknál, multinál ajánlott!
[ Szerkesztve ]
-
vuk777
aktív tag
válasz Lackó77 #37661 üzenetére
Helló!
Fog az menni, csak nem mindegy mivel hűtöd! 4500Mhz P8P67 2600K
Másfelől napi használatra bőven elég a 4000Mhz ami a fogyasztását és egyúttal a hőtermelése is kevesebb vagyis csendben lehet hűteni![ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Lackó77 #37659 üzenetére
Nekem P8P67 Deluxe lapom van i7-2600K-val.
4,3-ig tudtam alulfeszelni, 4,4-nél ha már kicsit is lejjebb vettem a feszt, instabil lett.
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
Lackó77
csendes tag
Hello!
Egy kérdésem lenne hozzátok, van egy Asus P8P67 Rev 3.0 alaplapom és benne egy i7 2600k proci, szerintetek milyen esélyem van egy ilyen lapban tuningolni? Előtte egy i5 2500k volt az bírta a 4.5Ghz-et. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Majkee84 #37652 üzenetére
Lehet slothiba, de ami gyakoribb, az IMC egyik csatornája offos. Amíg be nem rakod egy biztosan jó lapba, ez talány marad. Vagy vehetsz tesztre valami filléres procit, az is egy megoldás. Játékokban a tempó nem romlik jelentősen emiatt, persze mérhető. Minél magasabb frekivel lehet korrigálni, de mivel nálad 2x8 kell, az meg felsőbb tartományban horror áron megy, lehet duplán indokolt a platformváltás. Derítsd ki, a lapod vagy a proci a kehes, utána már lesz alapja egy döntésnek adott esetben.
-
Majkee84
aktív tag
válasz 4264adam #37651 üzenetére
Kész vagyok. A hiba ugyanúgy jelen van sajnos. Megnéztem a ramokat is egyesével a slotokban, az A2 és a B2-ben nem indult a gép. Valószínűleg rosszak azok a slotok. Játékokban jelentős így a teljesítmény romlás? Lehet váltanom kellene, alaplapot ezért nem cserélek (max platformot).
Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
-
Majkee84
aktív tag
válasz 4264adam #37643 üzenetére
Csak az is gond, hogy a ramjaim valamiért nem mennek duálban. Nem tudom, hogy az alaplappal van-e a gond. Korábban phenomnál működtek rendesen. Lehet veszek akkor bele egy 16gb-s kitet, ezeket meg eladom.
[ Szerkesztve ]
Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
i7 2600-ról mire éri meg váltani? Játék a fő cél, fullhd felbontás. Jelenleg egy gtx1060 6g van mellette. Ramot kellene bővítenem, de egy halott platformra már nem akarok költeni. Ezért merült fel bennem a csere lehetősége.Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
powerwade
senior tag
Sziasztok, lehet nem jó helyen járok, de azt lenne a kérdésem, hogy vajon egy i3-2105 elég lenne egy gtx1050 meghajtásához FHD játékokhoz? Először a gpu-t venném, mert most nincs semmi Aztán jöhet valami i5.
-
-
4264adam
veterán
válasz Speed® #37634 üzenetére
Nagyon nincs, nekem itt van egy normális lap 12 fázissal, de csak Non-K van benne és egyik napról a másikra megadta magát az USB 3.0 kimenetek, persze USB2.0 elegendő bill+egér, és persze mindenki a házon használja a 3.0-át az pedig okés
Nem lesz 290. 70-80 között már RX470 is van szintén 4GB Vram
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 4264adam #37633 üzenetére
Eléggé lehiggadtam már, ritkábban / indokoltabban váltok. Jelenleg az apropója pusztán az, hogy nincs értelmes lapom, így a VRM miatt előrelépés lenne a 3770. Persze ha találnék értelmes áron értelmes Z68/77 lapot..de nincs.
290X Matrix..nem fogod szeretni..de ne legyen igazam. Elszabták -
4264adam
veterán
válasz kicsipapucs #37629 üzenetére
Ha nem kenyérre kell az összeg akkor hirdetni kell és elviszik. 2600k 35-be mennek.
Speed(R) : lassan nálad a must have change élet érzést gondolom . Olcsó váltás de a játék vele többet ér mint az előre lépés . Átérzem. 290X matrix lesz végül nekem
[ Szerkesztve ]
-
b0rZ
aktív tag
Nem akarlak elkeseríteni, de inkább add oda amíg egyáltalán elviszik.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nincs lap, nem kell proci..kb. ennyi lehet mögötte. Kihalt kb. minden Z lap, ami meg fent van, horror áron vagy gagyi többnyire, lassan 1366 szindróma.
Én 3770re akarom cserélni a 2600at, de amíg ~15 a difi aprón, hozzá se nyúlok..
2700K reálisan szvsz max. 35k, de ahhoz már villantania is kell valamit, ill. kell egy megfelelően átszellemült vevő. Türelem.. -
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy elég off, de próbálom eladni a 2700k-mat, ami végtére is a csúcs sandy, ha számít ez tuningban valamit, ha nem, de eddig egyetlen ajánlatot kaptam, valami nevetséges 25k-sat érte. Túl sokat kérek érte? Nem akarom elhinni, hogy ennyire nincs iránta kereslet. Mennyit érhet most egy reálisan?
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hamizoli #37625 üzenetére
Kell 1.37V ekkora frekihez..? TDP limitet kitoltad? VCCIO/SA elvileg akkor kell emelni, ha a RAMfesz 1.575+, de lehet a CR1 miatt kavar pl.
Cstate attól függ, fix fesszel vagy offsettel állítod a vCoret. Fix fesszel minden state be, offsettel csak C1E kell az EIST mellé.
[ Szerkesztve ]
-
hamizoli
tag
Sziasztok, egy kis segítség kellene belőni a 2500k-s procimat 4,2-4,4MHz-re mivel egy 1060-as videokari került a lapba (ASRock Z77 Extreme4-M+CM Hyper 212 Plus). Olvasgattam a topikot próbáltam beállítgatni a dolgokat az infók alapján. Most már ott tartok, hogy már lefut a LinX, ehhez a VTT-VCCSA-t egy lépcsővel feljebb kellet állítani ellőtte már az első körben elhasalt. Viszont a GFlops számok csökkennek.
[kép]
Jelenleg így vannak a bios beállítások:
[kép]
[kép]
[kép]
A Package C State Support-nál ezek vannak: auto, c2, c6, disabled. Ezt mire állítsam?[ Szerkesztve ]
régi név:hammer1
-
gtamate2
veterán
Akkor a szokásos turbo órajeles +4 is ugrik a Xeonok esetében? Szomorú :/
*Sn0w
-
F.B.I.
veterán
válasz Speed® #37619 üzenetére
E3-1275 bevásárolva! Benéztem, mert HVS a lap de menni kell benne, kíváncsi leszek, karira meg jöhet a 1060 mellé, a gyerek cigánykereket fog tolni, egész évben. Biztos bika lesz, remélem tudok egy kicsit alulfeszelni a lapban...
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Jelenleg egy Asrock H61M-DGS lapban, i5-2400s szaladgál, 2x4Gb 1600Mhz DDR3 és egy GTX950 2Gb társaságában. Van értelme egy i7-2600-nak ebben a lapban, későbbi 1060-as kártya mellé vagy engedjem el az egészet és majd egyben cseréljem később az egész konfigot?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Balesz1899 #37610 üzenetére
i7-2600/E3-1275 mozog 30 körül, ezekre már egy 1060 is rábízható lenne..de elvileg az 1050Ti sem szenved procilimittel, hol érzed kevésnek?
-
aktív tag
Én egy i5 3470-ről váltottam i7 2600k-ra.
Egy darabig abban a lapban használtam mint ami neked van. (Asrock B75 Pro3-M)
Amelyik játék/program használja a több szálat, ott érezhető volt gyorsulás. (még alapon is)
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
Freiherr
őstag
-
4264adam
veterán
I7 2600 ~30k
-
Balesz1899
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy i5-2400-at hajtok egy Asrock B75 Pro3-M lapban. Van olyan proci upgrade 1155-ös platformon belül, ami érezhető előrelépés lenne és ár-érték arányban is megérné? (leginkább játékok terén érdekelne, egy 1050Ti van a gépben).
Alaplapot nem szeretnék cserélni, így a K-s procik értelemszerűen nem játszanak.Köszi
-
őstag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 4264adam #37607 üzenetére
Csapd rá egy fogyimérőre és nézd meg mi a különbség..
Fix fesz mellett C6 kell ahhoz, hogy leállhasson az üzem.
Itt egy leírás a különböző értékekről, mi mit csinál elvileg.
Én C1E+EIST+offset párti vagyok, igaz nehezebb belőni. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz medvezsolt #37605 üzenetére
Lejjebb lehet vinni akár 1.6ig is, ez jelzi, mennyire felesleges az 1.8+.
A vcore offset érték csak arra vonatkozik, az nem állít el semmit
Nem fixed, hanem fix ;p Szóval a 4 mag azonos frekin, nem turbozik.
Ha úgy állítanád pl., hogy x40/41/42/43, ott kellhet, de így felesleges. -
medvezsolt
senior tag
válasz Speed® #37604 üzenetére
Én a PLL-t nem emeltem, de lejjebb vihetem ha gondolod.
Ott a Voltage setting-eknél csupán annyit csináltam, hogy beírogattam manuálisan azt az értékeket amit kijelzett.
Illetve csak a CPU core Voltage-nél megadtam az Offset mode-t és adtam neki +0,005V-t. Vagy e módosítás miatt emelt a többi voltage-en is?
Azt hogy érted hogy Fixed szórzóval megy terhelve? Pont hogy nem Fixed mode-ban van hanem offset mode." A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz medvezsolt #37601 üzenetére
P95 semmitmondó nekem, LinX/GFlopsok alapján előbb kibukik, ha gond van.
Additional Turbo Voltage nem kell, hisz fix szorzóval megy terhelve.
PLL eselteg mehet lejjebb, már a gyári 1.8 se kevés, azt is emeli a lap ezek szerint..nyugodtan vedd le 1.7re pl.4264adam
Manual fesz kikapcsolt C stateek mellett miért jó..? Úgy nincs semmi energiagazdálkodás, csak a speedstep, ami fix fesszel nem sokat ér.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz medvezsolt #37602 üzenetére
C6, C1, C0 kikapcsolása
44x szorzó
Manual voltage: 1.3V
BCKL: 100.1
Long és Short Power Limit: + 30% -
medvezsolt
senior tag
válasz medvezsolt #37601 üzenetére
Csináltam egy 10 perces Prime test-et. Mi a véleményed?
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest