Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
csipikooo
üzenetére
Ha ajtóstol törsz a házba..egyrészt nem AIDAban nézegetjük ezeket, hanem CPUz+Coretemp, másrészt, ha auto feszen hagytad és 1.3 felett ad neki a lap, mit vársz a ~2cmes alurózsától? Alapon, piszka nélkül megnézted mennyi a fesz? Ránéztél, meddig-hol kell lejjebb venni? Mindenre ott a megoldás a BIOSodban, de ne vaktában lövöldözz..1.2V körüli fesszel simán menne tippre, de helyetted senki nem tudja beállítani.
-
-
-
válasz
csipikooo
üzenetére
No, akkor rakd 37x-re. Alapfeszen =auto ha bírja a hűtő, nem throttlingol a proci akkor szerencséd van és nem kell piszkálnod. ha igen, akkor még javithatsz az állapoton, alulfeszeléssel. (V-core Normal, Vid-et meg -0.01V-tól kezdődően ahogy stabil, akár -0.15-ig is lejjebb lehet vinni.)
Amúgy csináltam képet, ez gigabyte uefi biosa -

i5-2400-ra
Intel Turbo boost technology AUTO-n
Turbo Ratio (1-core active) 38x-n
Turbo Ratio (2-core active) 37x
Turbo Ratio (3-core active) 37x
Turbo Ratio (4-core active) 36xEnnyi a tuning nem K-sra.
-
Speed®
titán
válasz
bobalazs
üzenetére
i5-2500 van nála, annak 33 az alap szorzója 4 szálon, amire +4 fixálható, így 37 lesz. És további +1et rárak a Turbo, ha befér a TDP/TjMax alá. Be szokott.
csipikooo
Alapfesz az, amit jelenleg látsz CPUZben terhelt állapotban. ~1.2V körül tippre.
A szorzót 38ra kell állítani, ha azt akarod, hogy 4 szálon terhelve annyi legyen. -
válasz
csipikooo
üzenetére
Gyári hűtő épp arra elég hogy megfogja throttling (mielőtt a hő miatt belassul) miatt.
P vagy Z-s lapban össz core boostot állíthatsz 36 szorzóra. Lépj be a biosba, állítsd át rajta. 38x szorzó egy magon állítható be, a 2. magon már csak 37-et lehet. Így van az hogy 1 mag terhelésnél, nagy ritkánt előjön a 3800 Mhz. nem K-s procinál. Ha az össz szorzót 36 helyett auto-n hagyod, elöjön a 38-as szorzó. Ha 36-on akkor nem. Saját megfigyelés. -
Speed®
titán
válasz
csipikooo
üzenetére
Igen, belövöd 38ra, hozzá a feszt és ennyi. Gyári hűtő akkor kevés, ha nem tudja alapfeszen, de nyugodtan kipróbálhatod, 15% OCról van szó, nem több.
CirrMee
Hogy miért került bele..piacot generáltak vele végülis..aki komoly OCt akar, fizethet jobb lapért és korlátozásmentes prociért. 1156 más tészta..azt én is csíptem az OC miatt, de tempóban érdemi váltás a Sandy mindenképpen, főleg, ha a fogyasztást is hozzávesszük. -
CirrMee
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
A (pl SATA) csatoló a port miatt mászik el (ha jól rémlik az sima PCI), gondoltam nem részletezem...

Amúgy a 'zintel kib*szásból rakta be a generátort a prociba? Tuti nem valami "védelem" címszó miatt kellett (tuningvédelem max), az 1gen. i5 750 -esem évek óta megy 200 -as BCLK -val, és köszöni szépen, de jól érzi magát.
-
Speed®
titán
válasz
csipikooo
üzenetére
Nem állítólag és szerintem, hanem valóban. Mivel alapesetben ugyanarról beszélünk 2500/2500K esetben, csak utóbbinak szabadon állítható a szorzója, míg előbbinek korlátozottan, így a viszonyukat kizárólag az órajelek állása dönti el. P/Z lap kell alá és némi utánajárás, ha nem hiszed el, egyéb semmi.
CirrMee
A csatolók is elmásznak, a SATA részlegen jönnek elő a hibák többnyire, utána hang, hálózat, stb. Viszont kis mértékben azért javarészt rizikómentes, ezért szoktam +600MHzet írni ilyen esetekben az OCra (+4+1+BCLK). i7-2600@4G is így ment nálam hosszú ideig meg volt pár i5 is..sosem volt problémám. -
CirrMee
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Nyugi, én is itt a ph fórumán tanultam meg.

Amúgy bár ez csak tipp, de szerintem BCLK emelésnél sem a RAM miatt kezd bugzani. Régen a hőskorszakban sem azokkal volt probléma elsősorban, hanem a buszokkal/portokkal. -
windlord
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
P/Z lapban mehet a 4+1 + BCLK emeles is a nonK prociknal.
Nagyon jol irta le a kollega!
Hinni kell neki
-
csipikooo
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
akkor nem értem miért írta Speed kolega hogy 3,8ra fel tudom húzni!

-
csipikooo
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Állítólag Speed kolega szerint 3.8 ig sima szorzó állítással alapfeszen jobb hűtővel simán mennie kell. Vagy akkor mégsem? Mert ha nem akkor nem szeretnék + pénzt hűtőre költeni

-
kicsiultra
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Mennyi lett a vége?

-
csipikooo
tag
ha a sima 2500at felhúzom 3,8ra erősebb lesz mint egy 2500k alapon? Vagy alapon van erőbeli különbség a 2500 vs 2500k közt?

-
Speed®
titán
válasz
csipikooo
üzenetére
Nem kapcsolsz ki semmit, az adja a +1et 4 szálon terhelve. Alap 33+4+1.
Ha nem nagyon forrófejű, ill. alul tudod feszelni, a gyári hűtő is megfogja..
De a csend és az élettartam okán javasolt cserélni, annyit megérdemel ;pJáték közben hűvösebb többnyire, mintha rendesen leterheled LinXel, pl..
Nem mondom, hogy utóbbi értékei a normálisak, de érdemes erre belőni.. -
Speed®
titán
válasz
csipikooo
üzenetére
Azt, hogy nem maxon pörög a venti, hanem ~1k rpm körül-alatt jó esetben.
TjMax értéken throttlingol. 3.8GHzen tudod 4 szálon járatni +BCLK nélkül..
Ez jellemzően alapfeszen, ill. akár alatta is összejöhet, darabja válogatja..
+BCLKval 24/7 mehet 3.9GHzen is, persze ha nem kell, felesleges rizikó.
Hűtőigény feszfüggő, nomeg csend terén neked kell tudnod, mi az ami jó.
Nagy általánosságban egy ~5ks megoldás már jó lehet, nem kell extrázni.
Az OC a szorzó állításából és a fesz beállításából áll alapesetben, faék.. -
csipikooo
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Mit értesz azon hogy leszabályozva megy? csendben van azzal nincs gond
terhelve is megnézem! hány foknál throttingol? melyik a legolcsóbb hűtő ami bírná a tuningot is? és meddig tudom húzni? úgyan úgy kell húzni mint amdt? szorző emelés meg fesz álíltás? Vagy alapfeszen elviszi az adott maximális tuningot? Bocs a sok kérdésért de csak most van először intelem 
-
csipikooo
tag
Sziasztok ma vettem egy i5 2500 cpu-t. Az lenne a problémám hogy szerintem meleg nagyon. aida64 szerint 51 fokos netezés közben. Gyári hűtés. Zárt fractal desig 1000 ház. Normális ez a hőfok?
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Toljál neki AVX LinXet 4GB/10 körön át, ha stabil/tudod hűteni, jó lehet.
GFlops értékekből kiderül, elég-e a fesz/TDP keret pl, ha ~konstans, jó. -
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Alapfesztől is függ..hiába mondom, hogy 1.4V, ha az én 1.275Vos alapfeszemmel az nem sok, lehet, hogy a tiéd 1.15Vos és belesüllyed a foglalatba tartósan ilyen fesszel..szóval keresd meg azt a pontot, ahol elkezd sz@rul skálázódni és még le tudod hűteni (<80°C maghők pl).
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Rendbejöttek a hőfokok..? Mennyi feszt kap terhelve/milyen meleg? Ez nem FX..4.5ön simán hűthető általában ilyesmi hűtővel, sőt. Tempó meg..

-
norbert1998
nagyúr
Hát ez valami nagyon jól húzható cucc! Már 4.5-on vagyok, és még mindig tök jó
egy 9 ezres használt árú hűtővel, gyarijanal gyengébb ventivel -
CirrMee
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Azt a procit kötelező megkergetni, szóval hajrá.

-
norbert1998
nagyúr
Üdv!
Csatlakozom egy 2500k-val. fx 8320-ról jövök, ma jött meg a proci.
Egy seggszikla Z77 ext4-es lapban hajtom. Most mértem alapon teszteket, megyek tuningolni
-
hann
tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Ez igaz
Gondoltam még húzom kicsit, de játékban a 68-70C szerintem egyelôre elég neki. -
hann
tag
Sziasztok!
Ha az alábbi képeket megnéznétek, hogy mit érdemes állítani, azt megköszönném.
Asrock p67 pro3 + i5 2500k + AC Freezer 13 Pro.
Sajnos elég meleg van a szobában, így a hőfokok is elég magasak, annak ellenére, hogy a ház szellőzése szerintem elég jó. CM HAF912+/2x200mm+2x140mm.
Prime95 alatt 76-ig is felmegy, IBT-t nem is erőltettem. Az, hogy mennyire stabil a rendszer, nem tudom egyelőre. 5 óra játék alatt nem panaszkodott, max 68C-on.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Szlavik
üzenetére
értelek, okés jogos a felvetésed és majd lehet meg fogom próbálni, meglátjuk mire jutok vele

annyira nem vágom a tuningot, de amint idő engedi megpróbálok majd faragni belőle
mondjuk mi munkára használjuk a gépet, és azért munka alatt nem ennyire durva a hőfok mint ezekben a tesztekben
60-65 fok körül alakulnak munka alatt a maghők.
de megpróbálom amit mondasz, de tény hogy teljesítményét figyelembe véve, nálunk a munkáink alatt beéri ez a cpu így tuningolva az i7 4790 non K-t
ez a konfig előtt nekem az volt, meg is lepődtem az eredményen
-
Szlavik
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Tiszta sor. És köszönöm az infót
Én egyébként egy LINX 64 et eresztenék rá. Mert az felpörköl mindent.
Én azt mondom neked, hogy akár kánikula van, akár nincs, 80 fok fölött az már nem a legegészségesebb.
Már elég régóta ketyeg a vasamban 2600 k. sokat futott. És értékes cpu
Úgy ne égesd meg.egy kicsit finomhangolnám a Feszeket. Kisebb fesz, alacsonyabb hőfok.
Én addig piszkálnám a helyedben a feszeket, amig a legalját el nem éred. (mármint összeomlást tekintve) És garantáltan tudsz faragni a hőmérsékletekből. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Szlavik
üzenetére
én 55 ezerért jutottam hozzá
a hőfokok meg ok hogy magasak, de ne feledjük hogy kánikula van, lesznek azok még alacsonyabbak is
de értem és köszönöm a véleményed és a tipped, nem vagyok nagy tuning szakértő, de annyit még érdemes tudni hogy ezek több órás IBT teszt utáni hőfokok
-
Szlavik
tag
Egy kérdés: 2600 k használtban mennyiben mennek jelenleg?
-
Szlavik
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ezek a hőfokok elég magasak. Én faragnék belőle a helyedben. OKÉ, hogy 4,5 ha jól látom, de feszkóból vennék le. Meg stabilizálnám.

És bekapcsolt HT-nél nem jelzi csak a 4 fizikai magot.
-
Yutani
nagyúr
válasz
customer114
üzenetére
Persze, a turbo menni fog, mégpedig így:
Alap órajel: 3300 MHz
Turbo órajel:
1 mag: 3700 MHz
2 mag: 3600 MHz
3 mag: 3500 MHz
4 mag: 3400 MHz -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
customer114
üzenetére
Ha van rá pénzed vegyél Z lapot (vagy P-t).

-
fagy53
nagyúr
válasz
customer114
üzenetére
Üdv!
Mivel nem "K" ezért a P, B eleve kiesik. A H lapok nem húzhatók, de kezelik a monitort, a Z lapok húzhatók és kezelik a monitort. Neked van diszkrét VGA-d így bármelyik lap használható, de VGA hiba esetén csak a H és a Z lap segítségével használhatod a géped.
A procid teljesítmény a játék szempontjából húzás nélkül is elég és semmilyen lapban nem tudod tuningolni csak a 100Hz pár Herz-es növelésével /BCLK/ -
customer114
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni alaplap kiválasztásában egy i5-2500 procihoz.
A kész konfig játékra fog kelleni, egy R9-270X mellé. (azért nem K, mert nem bízom a használt, húzott procik tulajdonosaiban).
Az igazság, hogy még nagyon az alapoknál járok chipset ügyben, odáig eljutottam, hogy van H,P,B,Z-vel kezdődő, illetve hogy ebben a sorrendben javul is(?) a lehetőségek száma amit nyújtanak, de részletesebben nem tudom őket összehasonlítani. Ebben szeretnék segítséget kérni. Illetve van pár butának tűnő kérdésem is:
Egy H61 chipsetes lappal tudnám használni a 3,7Ghz-es turbo frequencyt, amit a gyártói oldal ír vagy az csak az alapjárat 3,3-on hagyná a procit?
Van bármi a P,B vagy Z-s chipseteken, amivel húzás nélkül, alapból nagyobb teljesítményt lehet elérni a procival, mint egy sima H-s alaplapban (értem ezalatt, hogy látok itt egy rakat "technology"-t amivel rendelkezik a proci, ezek közül van olyan ami csak a drágább kategóriás lapokban működik és elengedhetetlen a játékokhoz)?
Elég kezdő vagyok még a témában, minden információ morzsa nagy segítség lenne. Esetleg, ha ismertek hiteles, részletes összehasonlító oldalt a chipsetekhez, kérlek linkeljétek (angolul is jöhet).
Köszönöm!
(bocs, ha ezt valami alaplapos topicba kellett volna írnom) -
dealerman
aktív tag
Egy kis fejlemény a "hibás" 2400 -ról. (kettőnél,több aktív magnál hibázik)
+0,1 voltot adtam neki úgy több,mint 2 órát ment hiba nélkül,utána fagyás volt,most 0,2 - vel nézem,gondolom ez már elég sok neki
,melegszik is rendesen terhelésnél főleg ilyen pokol melegbe,"gyári" hűtővel !Egy próbára visszatettem gyári értékre a rendszer betöltésekor ki is fagyott
Nekem ebből az jön le,hogy nagyon túl kell feszelni és lehet jó lesz 
-
CirrMee
addikt
válasz
F_Zolee
üzenetére
Programja válogatja.
Normális esetben nem ír ki 8 adatot, mivel a második logikai szálhoz nem jár plusz szenzor, az csak magonként van.
Bizonyos programok meg kvázi lemásolják a második szálhoz az első értékét, így bár 8 értéked lesz, de abból csak 4 lesz valós, mert minden második az előtte lévőnek a másolata. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Nem tudom, mint ha úgy rémlene, hogy azokat is mutatja. Mindegy, csak kérdeztem.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Hőmérsékletnél nem kellene írja akkor a 8 "magot"?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
HT nélkül használod ahogy látom. Nem is kell?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Nem jelenik meg semmi. Amúgy meg ha kb semmi konkrétumot nem tudsz ezzel kapcsolatban akkor, hogy adjuk tanácsot?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
most jelenlegi itt tart a Gyii7-em
-
Lacielvtárs
nagyúr
No uraim, nem is telt el sok idő, és holnap - ha minden jól megy - jön a jelenlegi i5 2500K után az i7 2600K...

valami tanács, javaslat, ismét?
mennyire érdemes húzni? alap beállításokon ahogy fentebb is olvasható módon beállított a jelenlegi Gyii5-öm
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
- Óra topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hello Leo: véget ér a Starlink egyeduralma
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gondoltam még húzom kicsit, de játékban a 68-70C szerintem egyelôre elég neki.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)