Hirdetés
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szlavik
tag
válasz LordAxwell #37899 üzenetére
Én inkább LinX-el tesztelnék.
Jobban meghajtja. Egy 20 perc nagyjából. De ha biztosra akarsz menni, akkor akár egy órára is ráengedheted.megizzasztja a történetet, másrészt, ha hibát dob, akkor tudod, hogy mit, hogyan tolj fölfelé.
Én az alul feszelt Tuningot javasolnám.
[ Szerkesztve ]
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
LordAxwell
senior tag
válasz #57527808 #37898 üzenetére
Most visszaolvastam pár hsz-t az offset használatáról de egyelőre még nem tiszta, inkább beállítom a feszt állandóra kezdésnek. Ha változtatja az ember a szorzót akkor az alap turbo boost orajelen az nem aktiválódik?
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
törölt tag
válasz LordAxwell #37897 üzenetére
igen. elvileg csak a szorzót és a feszültséget kell babrálni.
prime95-tel szoktam tesztelni a beállításokat, eleinte csak fél órát engedek rá. ha stabil marad fél óra után, akkor szoktam még 1 lépcsőt csökkenteni a feszültségen. a végső beállítást huzamosabb ideig szoktam tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LordAxwell #37895 üzenetére
első körben 1,25V körül próbálkoznék 4500 mhz-en 12 cm-es toronyhűtő esetén. 1,3V fölé nem mennék alapvetően, bár a lap és a proci is bírná. 1,4 V fölé nem illik menni.
elvileg csak a szorzót kell emelni 45-re, és a feszültséget emelni vagy csökkenteni a kívánt értékre. nálam az offset vált be ilyen téren, olyankor működik a üresjárati órajel és feszültség automatikusan, fix feszültség esetén az utóbbi értelemszerűen nem változik.
[ Szerkesztve ]
-
LordAxwell
senior tag
Akkor első körben megpróbálkozom egy kicsit a húzással, nem a gyári hűtővel használom a procit, uh elvileg még jó is lehet, csak sose csináltam.
De köszi az infót.
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
Szlavik
tag
válasz LordAxwell #37890 üzenetére
Bőven jó a 2500k 4.4-en. És ha utánakeresel a topicban, akkor láthatod, hogy stabilan működtethető ezen az órajelen, jól is hűthető és megfelelő teljesítményt hoz.
Nem gondolom, hogy a ht, annyit fog dobni a történeten. Az órajel piszka többet javít a szitun szerintem."Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz LordAxwell #37892 üzenetére
Akkor első körben OC javasolt, aztán ha kevésnek tűnik, cserélhető i7re..
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz LordAxwell #37890 üzenetére
Milyen lap van alatta? A 2600 is megy 4Gn P/Z chipsettel. Persze a 2500K 4.5 körül hasonló tempót hoz.
-
LordAxwell
senior tag
válasz Szlavik #37888 üzenetére
Most igazából az ac origins miatt gondolkodom nagyon, a plusz 4 szál elvileg sokat segítene.
4.2-.4.4- re húzva a 2500k úgy teljesíthet mint alapon a 2600?[ Szerkesztve ]
-
gézu
őstag
válasz LordAxwell #37887 üzenetére
Még 3770-re is csak akkor éri meg váltani, ha a procid kevésbé tuningolható és kell a 8 szál.
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
Szlavik
tag
válasz LordAxwell #37887 üzenetére
Szia!
Szerintem a 2500K-ban van tuning potenciál, ha csak nem a ht miatt akarsz cserélni.
Kicsit jobb hűtéssel a 2500K-ból kipréselhetsz egy jó alul feszes 4,4Gig órajelet. Ami szerintem még mindig elegendő. Ha csak nem BF4 multizol null huszonnégyben. Szerintem nem éri meg a csere.
A csere inkább egy 2600K ra érné meg, ha találsz.De én spec simára biztosan nem cserélnék.
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Érdemes váltani a 2500k-mat egy sima 2600-ra? A 2500k- sem volt soha húzva, ezért gondoltam egy sima 2600-ra. Játék szempontjából kéne egy kis upgrade...
Köszi előre is.
-
NandorHUN
addikt
válasz Ablakos #37883 üzenetére
Minél több fázisod van, annál jobban/könnyebben tudsz OC-olni.
Annál jobban /pontosabban be tudod lőni a feszültséget amit az adott szorzóhoz használni akarsz, így a CPU stabilabban és hűvösebben tud működni.Bár ha OC nélkül és gyártó álltal alapból beállított paramétereken használod akkor szinte semmi értelme/különbség nincs egy 8-as vagy 16-s alaplap között.
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
válasz Interceptor #37870 üzenetére
Most GPU driverről beszélsz?
Mert szerintem 2500-tól a 2700K-ig nem sok ember használja ezeket GPU-val ....
Ha meg nem tetszik valmai 1-2 ezerért már lehet venni VGA-t.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
törölt tag
válasz Graphics #37880 üzenetére
idáig nálam is hasonló (e500) lapban/gépben volt, egyedül a 3 fázisú tápellátás zavart. a tiednél mintha 4 fázis lenne, így azért jobb a helyzet.
egyelőre p-s lapban használom a procit, de a fillérizélás következő szintje az lenne, ha átköltöznék a fuji gépbe. sata-6pin átalakítóval még egy alulfeszelt 1060 3gb-os kártyát is el tudnék képzelni benne, félmagas hátlappal még rögzíteni is lehetne elvben (1 dvi-os kialakítás esetén). egyelőre csak normál (nem lp) 1050 van csak kéznél, de még azzal sem néztem meg ezt a rögzítési módod.
szerk.: ilyesmire gondoltam (1, 2), csak értelemszerűen megfelelő hátlappal, mert a képen is látszik, hogy kb 4 mm-rel eláll a rögzítési ponttól.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Graphics #37878 üzenetére
te is olvastad ezt a hsz-t?
amúgy teljesen rendben van, nálam 105,7-es "fsb"-vel még stabil, így 4 magon 3700mhz-en megy, és 4000 fölé megy turbo-val kevesebb magon. mondjuk én inkább cserélném az asztali változatára, mert p-s lapban nem sokra megyek a combosabb igp-vel. de ha nagyon rám tör az fillértaszajtó láz, akkor átrakom az sff b65-ös gépbe.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Graphics #37876 üzenetére
E3-1290, 3.6-4G 95W TDPvel.
1290v2 3.7-4.1G Ivy alapon 87W TDP vagy 1280v2, ha 69Wban akarsz 3.6-4G variánst.
Viszont nem valami olcsók..ennyi erővel nonK 3770, az meg AllCore mehet 4.1en, az összesnél gyorsabb. Vagy sima 2600 4Gn..az is veri kb. őket, igaz, 120W körül kajál.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Nem tudom jó helyen kérdezek-e, de érdekelne, hogy 1155-ben mi a legerősebb Xeon, ami betehető?
Sandy Bridge vonalon
-
Peace
nagyúr
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Azt kérdezném, azoktól, akiknek van tapasztalata 1155-ös alaplapban Xeon procikkal, hogy érdemes-e váltani egy i5 2500K-ról Xeon E3 1280/1290-re (Sandy Bridge)?
Vagy egy i7 3770k (Ivy Bridge) inkább? Bár jóval drágább sajnos.
Lehel-e annyi életet plusszban a rendszerben, hogy még kitoljam az upgrade-et? Vagy egyszerűen nem fog olyan ár-érték arányú gyorsulást ami megérje a pénzt és energiát.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Interceptor #37870 üzenetére
Erről van szó. Eszed amit kapsz vagy váltasz..szerintük.
Nekem videók alatt volt gondom, blokkosodott a kép, emiatt volt a 2400Ses HTPCn 8.1 :S -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Interceptor #37868 üzenetére
Tudtommal nincs külön driver 10 alá Sandynél
-
Interceptor
addikt
Hello,
Szerintetek melyik drivert érdemes feltelepíteni a 2500K igp-hez windows 10 alá? Másik, hogy nem jelenik meg a szaturáció mint beállítás a control panelben. Azt olvastam erről, hogy a megjelenítőhöz való hdmi-s csatlakozás esetén van így. Van erre valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
NandorHUN
addikt
-
Szlavik
tag
válasz Speed® #37855 üzenetére
A benne lévő vga hoz akartam meg egy ugyanolyat (7850). Ezért volt kérdés, hogy db Nvidia vagy a régi kártya plusz hozzá még egy ócskaság. És hogy mit hogyan hajt ki a 2600k és a deszka. Ezért kerestem annyira az amd vgat, hogy Warnt is kaptam. Így marad a 1060. Nem 1060 Cf. Azért ennyire tényleg nem vagyok láma
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
Melyik VGA kártyát érdemes ehhez amár nem túl fiatal platformhoz venni? (I72600K) Pontosabban milyet használtok? (Eddig GTX970 volt, ameddig el nem kunyizták a fiatalok.) Érdemesebb ennél gyorsabbat venni?
-
Szlavik
tag
válasz Speed® #37855 üzenetére
Akkor le is szedem a hirdetést. Ezért szeretem a pht. A legnagyobb reszpekt Nektek.
Még egy kérdés deszka szempontjából: tok mindegy milyen márkát rakok az asrock lapba: gondolok itt asus/msi/gig?"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
válasz NandorHUN #37851 üzenetére
Hát akkor öröm, bódottá mert a régi vga-nal akartam Crossfire-t (pénz miatt) de az az igazság, hogy parázok a használt cuccoktól, meg akkor is ha Ph.
Úgyhogy, maradni fog az új vásár. Vagy amíg nincs keret kipróbálom a CF-et.
De örömmel hallom,hogy nem.leszek limites"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
válasz Speed® #37847 üzenetére
Láma vagyok de 2 x PCIe 3.0 x16 Slot van benne, ha erre gondoltál. Ha nem erre gondoltál, akkor meg nagyon Láma vagyok. De beismerem.
Vagy nagyon gyík dolgot írtam? 4Ghz-n kegyegek jelenleg,de még 4,2 ki tudok csavarni belőle.
Akkor azt mondod, hogy nem lesz vele gond?
[ Szerkesztve ]
-
Szlavik
tag
Hi! Mindenki!
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy egy asrock z77 extreme 4 lap összeegyeztethető e asus gtx 1060 3Gb-vel?
Vagy mostanság már tök mindegy a gyártó. Egy 2600k-val hajtanám a történetet.
Nem tudom, mi legyen. Szerintetek? lehet, hogy Off a téma de nem vágom.
mennyire lesz CPU limites a történet.
Konstruktív hozzászólásaitokat várom. Előre is köszönöm.
-
Dark KillerX
addikt
válasz Speed® #37844 üzenetére
Igen, en is hasonlo arban lattam oket. Egyebkent nagyjabol 70k a keret, amibol 25k a procim , hutom arabol lesz, es ugy gondolom az a maradek raforditott 45-50k nem sok aranyaban, mert egy 2600 / 3770-es proci minimalisan huzva, boven pariban van, a mostani R5-el akar vagy az Intel kozepes procijaival ( 6600 , 7600 , 8400 ) , amik emellett joval dragabbak is, foleg a platform miatt. Sztem legalabb is.
Koszi a segitseget !
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #37843 üzenetére
Ha nem szempont az OC, E3-1275 is jó. Vagy ha igen, 2600K 30 körül potens. 3770 max. 35ért szvsz.
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #37841 üzenetére
Szóval H81 nem 1155, azt akartam jelezni
2600al a 4GHz ~120W jó esetben, nem művészet lehűteni Olcsó és körberöhögi a nulldózert..3770 sajnos árban indokolatlanul erős
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #37839 üzenetére
H81ne ne rakd bele Amúgy teljesen jók, főleg P/Z lapban OCval.
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Olcsón szeretnék platformot váltani ezért a kiszemelt proci egy 2600 / 3770 non K-s proci, amit egy olcsóbb H81-es lapba raknék, és egy TX3-al hűteném. Ez kb mennyire életképes?
Amint írtam tuning nem játszik, nekem bőven jobb lenne, a mostani Fx-em-hez képest egy HT-s proci, és mivel a Ram, és a hűtő marad, így viszonylag olcsón meglenne.
Amire kellene, alap filmezés ( néha konvertálás ) , zene , játék ( minimális multi BF1, BF4, FIFA , )
-
Peace
nagyúr
válasz gtamate2 #37837 üzenetére
Biztos nem ment 144 FPS-el! Most már az a minimum vagy mifene. Régen (15-20 éve) megőrültünk és toltuk a 3D progikat meg néztük a score-t és FPS-t. Ma meg ha szépen folyamatosan megy valami, nem szaggat, nincs mikrolag, akkor én teljesen jól elvagyok. Assassin Creed Origins-nél is kicsit aggódtam, mert benchmark leesett 40 közelire néha, nem tartotta a 60-at, gondoltam itt azért gond lehet már, de gyönyörűen futott a nagy városokban is és 30 fős harcoknál is. Nem nézem már jó hosszú ideje az FPS-t, de van akinek számít. Ha nincs meg a 144 FPS, akkor gépet kell cserélni.
-
gtamate2
veterán
Ma végre utána jártam ennek a BF mizériának, miszerint a 64 fős multiplayernek kevés az i5. Én játszottam 1,5 órát a 4,2-re húzott 2500K-val Ultrán toltam az 1060-al és semmiféle laggot nem tapasztaltam. Elhiszem, hogy profitál a játék a +4 szálból, de azért kissé túlzásnak érzem, amit egy-két ember állított korábban, hogy mennyire zavaró i5-tel BF multizni.
*Sn0w
-
mihione
őstag
Szerintem is teljesen vallalhato meg, i5 2500k megy nalam 4,8 ghz-en gtx 970-el es igazabol barmit amit eddig probaltam elment high vagy ultra beallitasokon 60fps-el,egy ket jatekban lehet finomhangolni kell picit,de latvanyra nem sok kulonbseg lesz.
Uj cod is csak a ramok miatt droppolt,miota kicsereltem 16 gigara a 8-at azota ultran van minden es egyedul az erdos,kodos palyan volt 60 fps alatt de ott is boven jatszhato szinten.Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Peace
nagyúr
válasz Gergő170 #37823 üzenetére
Ha lejjebb adsz az igényekből, akkor még teljesen jó lehet. Szinte minden nagyobb címmel játszok és ritka szépen teljesít így 6 év után is. Mondjuk 4,4-en megy a 2500K, de akkor is le a kalappal. Assassin's Creed Origins is gyönyörűen megy Ultra-n FullHD-ban. Egyedül pár átvezető résznél volt, hogy 20 alá esett rendesen, de az a játék 1%-át tette ki, maga a játék szuperül fut.Sajnos tovább már én sem halogathatom, jövőre gépcsere van tervben, de ha le tudsz mondani az ultra részletességről és egyéb extrákról, akkor simán jó lehet egy i5 SB.
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó.
Keresztkerdes.
Van egy Fujitsu E700-as gépem, G540-es procival.
Displayporton nem ad hangot, csak képet.
DP to HDMI kábellel van összekötve.
Lehet, hogy az Intel HD nem támogatja, és csak i3/5/7 támogatja ezt?
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok mennyire éri meg mai játékokra még i5 Sandy Bridge-et venni ?
-
Pixx96
aktív tag
i5 2400 van esély a 4ghzre? lap z68 extreme 3 non-k ocban nem vagyok otthon eddig csak K-s procit erőszakoltam meg
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kicsipapucs #37816 üzenetére
Ha az nem is, de 1866C9 már szvsz bőven. A többi kimérhető szintetikusan, de IRL nem hoz sokat.
-
őstag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kicsipapucs #37814 üzenetére
SPi fanatikusok ne nézzenek ide, elfelejtettem odaírni ;p
-
őstag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz MarciKING24 #37812 üzenetére
Mekkora vCore van a 4.2GHz mellé beállítva? Egyébként melegedős a 2600K/2700K, szóval nem kell meglepődni ha kapja a feszt, ennél jóval combosabb hűtők is vannak.
Stock cooler 4.4en jó vicc lehet..throttling éjjel-nappal maxrpm mellett.[ Szerkesztve ]
-
MarciKING24
tag
Sziasztok!
Eljutottam odáig, hogy nekiálltunk egy barátommal mindenféle guide-okkal huzni a procin. Nos a rendszer:
Gigabyte P67-DS3-B3 Rev01
i7-2600K
16gb ddr3
1060gtx 3gbchieftec 600W táp
a procin zsírúj Arctic Freezer 33
+ még másik a gép hátuljában Arctic valami nagyobbMa egész nap tesztelgettük (prime 95 [1344-1344-15] - msi afterburner - realtemp) 600 féle guide-dal, de már 4,2 Ghz-n prime 95-nél felment 90fokig, ahol azonnal throttle-ing jelentkezett mert nem kapcsoltuk ki biosban, hogy visszavegye az orajelet ha baj van. Szóval ez így nem túl jó.
Ezek után elég érdekesnek tartom, amit találtunk egy guide-ban, ahol a gyerek stabil 4,4ghz-en tolja vele stock procihűtővel..
Valaki tudna szólni hozzá valami érdemlegest?
Előre is köszi a segítséget!Straight outta Compton
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest