Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Bjørgersson
félisten
válasz 04ahgy #35320 üzenetére
Z77-es MSI lapokkal mennyire vannak tapasztalataid? A megfelelő topikban tudnál esetleg segíteni?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
bobalazs
nagyúr
válasz 04ahgy #35305 üzenetére
Oké, nem tudtam ezt a hozzáállást, még jó hogy jelezted.
Akkor a copypaste:
Miért gondolod hogy áramtalanított gép megjavul?
Ugyanazt csinálja ha kikapcsolom a tápot is.
Indul, kiirja elvileg, (most haver gépéről beszélek, azonos konfigja az enyémmel), 3 választási lehetőséget, reset bios and boot, reset bios and reboot, enter bios. Namármost, ez el sem jut odáig, reset esetén, csak bootolna be automatikusan a biosba.Ide tartozik az is hogy ez gigabyte típushiba, (boot loop) nem béta, 3. kiadású FD számozású biosnál is előjön.
LÁSD A pószt szerint a hibaarány túl nagy hogy véletlen legyen.
Ez a legutolsó beta bios egyébként.[ Szerkesztve ]
-
válasz 04ahgy #35254 üzenetére
Beállítottam mindent ahogy mondtad, úgy sem ment de 1,285el(4,4ghz) már lefutott a 10 kör
a maximum hőfokok a következők lettek:
cpu tok: 47 fok
mag1: 55 fok
mag2: 54 fok
mag3: 59fok
mag4: 58 fok
am ez normális h a 3. s 4. mag mindig melegebb mint az első kettő jópár fokkal?(volt olyan is mikor alapon járt h a 4. s a 2. mag között 10fok hőmérséklet különbség volt)Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
válasz 04ahgy #35230 üzenetére
Bocsi, gondolom akkor kissé nem voltam világos 1920x1080as felbontásba játszok s azt szerettem volna tudni h mekkora az a legnagyobb vga amit úgy kihajt még h nem lesz nagyon cpu limitem(értem ezalatt h nem esik az fps-em 30 alá) s a másik h sli-t illetve crossfire-t elbírna( gtx 680/770 ill. hd 7970/r9 290) köszi
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
-
vaakuum
addikt
válasz 04ahgy #34955 üzenetére
Nálam eredetileg 4.4-en ment 90 fok környékére terhelés alatt, miközben a cpuz 1.167 és 1.174 értékeken ugrált. Most meg 4.6-on megy úgy, hogy a legmelegebb mag 72-73 fok körüli, miközben a cpuz szerint 1.184 a fesz.
Kicsit belemerülök majd a témába jobban, és meglátom, mit lehet még kihozni belőle. De azt hiszem az ivy topikban folytatom majd.
Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget!"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 04ahgy #34953 üzenetére
Akkor miért nő a fogyasztásom 65 vs. 80°C esetén mérhetően..? Oké, hogy félvezető, de mégis tapasztaltam/tapasztalom a dolgot
Delidnek pontosan az eltérő egyensúlyi Tj az, ami értelmet ad. Pl. ebben az esetben is látható, delid nélkül 90°Ct verte a procija, most meg ~15°Cal hűvösebb..innen újabb teret nyert az OCra. Nem tudom, nitró esetén mi a szitu, de feltételezem, aki maximalista, megcsinálja. Viszont itt most nem nitrózásról van szó
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 04ahgy #34951 üzenetére
A hőmérséklet növekedésével nő az ellánállás, abban egyetértesz? A többi jön magától, a mértéke nyilván sok tényezőtől függ.
Ugyanarról beszélünk szerintem ebben a formában. Ha nincs hatékony hőátadás a borda felé, csak bőgeti a ventit a szabályzás "feleslegesen", viszont ha több hő jut a bordára, hatékonyabban távozik. Bárhogyis, a delid nem ront, hanem javít minden szinten a proci tulajdonságain, a rizikó oldala persze más kérdés..de viszonylag paramentes, ha nem avatatlan kéz csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 04ahgy #34933 üzenetére
Azért ez attól is függ, előtte mennyire voltak elszállva a hőmérsékletek.
vaakuum
Delid előtt milyen volt? Mi értelme párhuzamosan futtani a LinX+P95öt?
46 4 magon terhelve nem fog aktiválódni, ha arra vágysz, mindet 46ra..
Hőméréklet/fesz alapján mehetsz feljebb, játék alatt nem ilyen meleg.. -
HomeFPS
csendes tag
válasz 04ahgy #34271 üzenetére
mondjuk jobban jáértam volna hogyha a drága alaplap helyet veszek egy átlagosat a drága procihütö helyett a gyárit használoma k jelölés helyett meg simát veszek és akkor kifutotta volna egy sokkal jobb procira amivel nem kell szevozni hogy tuningoljam ennyit a tuningolásról nekem eza véleményem
-
windlord
őstag
válasz 04ahgy #34217 üzenetére
Ezért is tettem offba és írtam, hogy ezt tenném a helyében.
Engem zavarna, de tudom nem rólam van szó.
Olyat vennék -mivel rossz a ház szellőzése-, amely szintén fentről lefelé cirkulál.
S mivel nem szállnék el az árakban, így én a használt piacról vásárolnék.De csak egy tanácsot sugallottam, s mint írtam én ezt tenném a helyébe.
Viszont ha már ilyen komponensről beszélünk, akkor a hűtés már egy megengedhető dolog.Viszont, mint írtad, teljes egészében elegendő a jelenlegi állapotban a gyári hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 04ahgy #34207 üzenetére
Nem tudunk kb. semmit, de azért részletekbe menően leírunk feleslegesen sok mindent..ennek nem láttam igazából értelmét. Belekötni mindenbe bele lehet..kérdés, ezért vagyunk..? Ha tippelnem kéne, 2600Kt 1600as RAMokkal nem H61ben használ..persze én is tévedhetek, ill. szintén felesleges. Majd kifejti..
Kifejtve..B75..na mondjuk ez sem sokkal jobb, mint a H61 ;p Ha találsz a BIOSban vonatkozó állítási lehetőséget, belőheted, ha nem, nem..kb. ennyi. Hivatalosan csak Ivyvel lesz "1600 ready" a lapod, attól függetlenül, hogy a gyártó OCval 2200at is igér, ez fenntartásokkal kezelendő..az IMCn és a beállítási lehetőségeken múlik..nézd át a BIOSt erre vonatkozóan, ha van mód, magadtól is megleled kis értő olvasással.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 04ahgy #34203 üzenetére
..esetleg az eredeti kérdésre is meg lehet próbálni válaszolni 2 oltás közt.
Skynet8599
Mivel a lapról nem írtál semmit, amiben használod, nem jutunk közelebb..
Elviekben egy kattintás, gyakorlatilag nem mindegy, pontosan mid is van.
Alaplap és RAM pontos típusának ismeretében már tudunk segíteni is -
raubisoda
senior tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz 04ahgy #34086 üzenetére
"Ezt aláírom..de szerencsétlen i3 szvsz mindehol kevés hozzá" - Csak erre reagáltam. Többségében kevés, de nem szabad általánosítani. Direkt nem multit írtam, mert köztudottan a többmagos CPU-kon is CPU limites.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
RetepNyaraB
veterán
válasz 04ahgy #33909 üzenetére
Barmikor keszseggel elismerem, hogy hülye vagyok, ha ram bizonyitjak.
Azonban nezz meg tetszöleges Asrock lapot, olvass utana barhol es aztan linkeld be alatamasztasul legyszives. Mert amit allitasz azt most halllom elöször es leirva sem lattam sehol.Ellenben minden gyarto mashogy hivja ugyanazt a funkciot, hogy az egyszeri juzert összezavarja.
Asrock eseteben a VCCSA alapbol 0.925V, ez maris ellentmond a 0.5V-os elvnek, hiszen a RAM alapszabvanya 1,5V lett a 1155-ös érában es igy rögvest nagyobb a res.
A VTT viszont 1,020V es ez teljesen megfelel a szabalynak annal inkabb, mert a sebesseg emelesevel szükseg van a VTT emelesere, mig a VCCSA emelese semmilyen elönnyel nem jar (esetleg extrem esetben)."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
F_Zolee
veterán
válasz 04ahgy #33870 üzenetére
Akkor érts úgy, hogy az egyes fagyást max annak köszönhettem de a végeredményben nem a program korlátozott. Szóval még ha nem is lenne ilyen "hibája"... Mivel 1600-on eddig is hibátlanul üzemel, marad így. Nem kötöm fel magam miatta, hogy mégsem bírja valószínűleg a lap. Bár egyenként 1866-ba nem próbáltam ki de nem is lenne lényeg, mert nem úgy használnám.
-
F_Zolee
veterán
válasz 04ahgy #33866 üzenetére
De többszálasban toltam, azért is írtam már többször hátha valaki mond rá valamit.
Na viszont egyenként a ramok mentek többszálas teszten 1600-on. Mihelyst visszaraktam a másikat is ugyanúgy beállt. Független ettől a kikapcsolásos buli nem memtest hiba. Most nem toltam rá az 1866-ot, mert ugyanúgy leállt a teszt, de akkor ezek szerint memtest hiba lenne ez.
Max most még azt lehet kipróbálni ha már áttettem másik slotban kikapcsol-e ugyanúgy hyperpi alatt...
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 04ahgy #33541 üzenetére
Ezt nagyjából kötni lehet a VID értékhez is..ha relative magas, akkor többnyire nem melegedős az adott proci. VGAknál is megtapasztaltam jópárszor..még anno a Lightning 480al pl., amit nem tudtam lehűteni csak a True Blackkel 900on, miközben pár TFIIm meg vígan rohangált saját hűtéssel ugyanott. Persze utóbbiaknak főtt a VRM részlege, de mikor gombokért dobálták őket, nem számított ;p
Járt anno nálam olyan i5-2300, aminek 1.275V VIDje volt..3.4re tolva használtam 1.15Von, mai napig nem értem, minek lőtték olyan durván túl gyárilag..kb. AMD PhenomII szindróma, ott is a legtöbb 1.4+Vot kap alapon, miközben OChoz is elég kevesebb..mi alapján lövik vajon be a VIDet
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 04ahgy #33537 üzenetére
Az addig oké, hogy nincs 2 egyforma proci, de gondolom abban te is egyetértesz, hogy vannak határok, amik adott architektúrára ráhúzhatóak. DICE/LN2 témában vicc az 1.4+V, de közepes léggel nem mondanám kevésnek, tekintve, hogy a legtöbb proci 1.3V körül már 4.5ön rohangál kényelmesen, emberi hőmérsékleten, míg 1.4V körül-felett már fűt, "mintállat".
-
tkesy
őstag
válasz 04ahgy #27532 üzenetére
a táp egésszen addig jól ment, mig egy atom+ion konfig volt rajta, de ma ahogy átépítettem, meg se nyikkant vele...
Brumi˘
És bios-ból (uefi-ből) állítottad a feszültségeket, vagy valami progival? mert nálam vagy auto opció él, vagy csak emelni tudom az értékeket...[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz 04ahgy #27514 üzenetére
Szia mester!
Na én tegnap jártam úgy, hogy feladta magát az eddig stabilan beállított rendszer (4.5). Egyszerűen post-ról újraindult, nem töltött a Windows stb. Éppen mikor mit csinált. Aztán küldtem neki egy default BIOS -t, mindent visszaállítottam lépésről-lépésre (mindig csak egy-két dolgot állítva) ahogyan volt, és azóta megint a régi. Ez hogyan lehet? Egyszerűen épp ésszel fel nem foghatom. Lehet ez valami BIOS hiba, vagy csak Sandy-kának napja volt?
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Terminator17
senior tag
válasz 04ahgy #27500 üzenetére
ezzel sajnos n em mondtál sokat.
Máspediglen nem kezdő tuningos vagyok mert huztam már q6600 5 ghz re is.
csak hát ez egy teljesen új bios számomra (1155)
és mindent beállítottam ahogy kell , néztem róla jútúb videót is és a szerint is csináltam , mentés után a beállítások biosban megmaradnak de az órajel marad. Mért?Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
ffodi
veterán
válasz 04ahgy #27329 üzenetére
"Jó tesztelgetést, 3-5 hónap múlva találkozunk"
Szerintem a PLL növelése csak ritka esetben segít. Ez egyik külföldi fórumon (ha jól rémlik XS-en), van egy egész topic a 0x124-es hibakódról, és ott is a PLL csökkentése, és a VTT-vel való szenvedés a javallott. Egy ilyen relatíve kevésbé tuningolt rendszer esetén, ha megfelelően ki van tesztelve játékokkal és stabilitástesztekkel, akkor nem a kevés Vcore, vagy VTT jelentheti a problémát. Az általad ajánlott beállítások, hogy is mondjam kicsit overkillek ekkora órajelhez (na jó a vcore-t kivéve ), és tapasztalataim alapján a random (rendszerint netezés vagy szövegszerkesztés esetén fellépő) 0x124-es BSOD-ot jó eséllyel nem oldják meg.
A kékhalálokra visszatérve, ilyen már nekem is volt, de a kedvencem az, amikor a kékhalálból nem indul újra a gép, reset szintúgy nem működik (ráadásul giga lap esetén a reset-elés általában bootloop-ot okoz), és csak a kikapcsolás, majd visszakapcsolás oldja meg, de ez után pedig a rendszer nem indul sehogy folyamatosan kékhalálozik, és csak egy rendszervisszaállítás segít.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Manitou
veterán
válasz 04ahgy #27174 üzenetére
pasztából mit ajánlotok?
Ezek közül kéne választanom:
Arctic Cooling MX-2 hűtőpaszta 4g
Cooler Master IC Essential E2 Grease arany hővezető
Coolink Chillaramic hővezető paszta 10g
Coolink hővezető paszta 4g fecskendő (szilikonos)
Noctua NTH1 hővezető paszta 2.5g
Titan NANO paszta 1.5g -
Manitou
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája