Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
őstag
Hát, én elég elképzelhetetlennek tartom, hogy bármilyen CPU/RAM tuning ilyen hibákat hozzon ki! Amiket felsoroltál, pláne, hogy még a driver-t is resetelgeti eléggé VGA hibára utal.
Vissza kéne venni mindenről az OC-t (előtte nyilván menteni a profilt BIOS-ban) és úgy megnézni mit csinál! Ha úgy is csinálja akkor ugye egyértelmű, hogy VGA. Ha nem akarod semmiképp visszavenni az OC-t akkor lehet direktbe tesztelni a VGA-t is, csak NE Furmark-al mert az még ki is nyírja! Heeaven folyamatosan, vagy vmi ami megizzasztja, 3DMark11 etc. Ha ezen tesztek során a "jelenség" felerősödik ill. egyértelműen többször észlelhető teszt közben mint Win alatt akkor szintén lehet következtetni, hogy a VGA lesz a probléma.
Jeni: Köszi a tippet, már tegnap kijavítottam a listát 2x4GBs Ripjaws-x-re. De sajnos egyenlőre még mindíg kérdőjelek vannak mindenhol addig ameddig ki nem derül, hogy mit merre hogyan tudok venni. Pedig most már jó lenne kikerülni ebből a bizonytalanságból de remélhetőleg a héten kiderül.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
Elnézést teljesen kiment a fejemből, hogy a SB-nél van a PCIe vezérlő meg van benne integrált GPU etc. Bocs. Így akkor nem tudok nagyon mit érdemben hozzátenni, de így elképzelhetőnek tartom simán amit mondasz, ha valóban kihatással van a PCIe-re. DE, azt mondrad OC nélkül is is csinálja a VGA! De másik gépben jó... hmm. Nem lehet esetleg, hogy vmi összeakadás van az integrált GPU és a VGA közt? driver frissítés esetleg, vagy régebbi driver? BIOS frissítés? BIOS downgrade egy olyanra ahol tudod h tuti nem volt még ez a gond?
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
hermanyi
addikt
válasz 04ahgy #24557 üzenetére
Nekem ez a fesz már 4.6-hoz is kezd kevés lenni
Ezért is használom 4.2-ön , 1.23 al szorzó emelésre hihetetlen étvágya kezd lenni .
Nem egy szuper darabot fogtam ki tuning terén ,de ugye nem is szintetikus progikal álmodomAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Alu
senior tag
válasz 04ahgy #24581 üzenetére
Az addig rendben, de a fórumtársak azt írták, hogy "Én nem akarlak elkeseríteni, de ilyen lapban meg sem próbálnám."
Erre válaszoltam nekik, hogy "04ahgy a Gigabyte topikban azt írta, hogy a lap bírni fogja." Egy szóval se említette senki, hogy menni fog az 5GHz. A Gigabyte topikban is csak azért kérdeztem, mert a proci mellett csak függőlegesen vannak bordázva a fetek és hogy ez mennyire akadályoz a tuningban.
Mellesleg köszönöm a segítséget és 'bizonyítékokat', de 'bizonyítékok' nélkül is elhiszem neked!Pietrosz: Azt hittem, egy nap alatt le lehet bonyolítani, de akkor csinálom úgy.
Akkor adok neki 1,35V -ot és emelgetem a szorzót.
LinX ezt írta ki: Finished without errors in 18m 11s. Gondolom, akkor még nem stabíl.Jut eszembe: Pci-e -nél nem kell valamit 100 ra fixálni?
[ Szerkesztve ]
λŁƯ™
-
Alu
senior tag
válasz 04ahgy #24625 üzenetére
Csináltam egy olyat, hogy: 1,404V -> 4500MHz (45x100).
LinX alatt 3x 10kör stabíl, max 68-72 fok.
Egy olyan kérdésem lenne, -amit nem nagyon szeretnék kikísérletezni- hogy mennyi feszt bírna a lapom? 1,488/1,5V már kritikus lenne? Csak azért kérdem, hogy ha megjönne az étvágya a procinak, meddig merjek elmenni. Köszönöm!λŁƯ™
-
ÁdiBá
veterán
válasz 04ahgy #24708 üzenetére
Kipróbáltam.
0.925V emelek akkor 1.016V a következő lépcső amin be is fagytam játék alatt elég durván kék halállal.
Szerinted emeljek rajta.
Következő 1.100V.
Amit viszont észre vettem hogy a VTT emelésével jóval kevesebbet hibázik a játék.
Pontosan nagyon ritka lett a hiba, most a VTT 1.204V.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz 04ahgy #24744 üzenetére
Igen ebbe én is belefutottam. Mindig néztem itt a 1.25-ös értékeket melleti 4.5-öt. Nagyon sokáig próbálkoztam, de rá kellett jönnöm hogy az én processzorom nem fog soha ilyen alacsony feszültségeken menni. A 4.2-vel is nagyon sokat szenvedtem, így jutottam el arra az elhatározásra (elkeseredésemben), hogy lesz ami lesz alapon, bevállalom ezt az auto-n minden dolgot. Aztán bejött. Meglepetésemre viszont 1.35 volt körüli a max, ez nekem bőven belefér. Ami viszont nagyon érdekes, hogy 4.2@1.27 volt mellett sokkal melegebbek voltak a mosfetek, és a magok is egy-két fokkal voltak hűvösebbek. Ezt viszont soha nem fogom megérteni.
Pontosan, ahogyan írod. Ez a volt/MHz már nekem is az agyamra ment. Teljesen felesleges, mert az alaplapoktól kezdve a processzorig, annyi változó van, hogy táblázatokba foglalni egyszerűen felesleges, és lehetetlen vállalkozás. Tehát ezt a tuning dolgot valahogyan másként kellene megközelíteni.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
janos666
nagyúr
válasz 04ahgy #24744 üzenetére
És szerinted nagyjából mennyi feszt szabad adni egy 7-es Stepping-es Rev D2-es 2500K-nak 24/7?
Mert google-el keresgélve annyira jutottam, hogy 1.35V-tól többet nagyon nem kéne, ezért nézegettem inkább azt, hogy ~1.35V-on mit tudok belőle kihozni, nem azt, hogy vizesblokk alatt mennyire tudom túlfeszelni.
Nem hobbi-tuning házi-rekordot akarok egy windows boot és CPU-Z valid erejéig, hanem kihozni a CPU-ból, amit stabilan és hosszú távon is tud, aztán úgy járatni pár évig.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Viper26
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz 04ahgy #24813 üzenetére
Azért írtam, hogy ha a gyártó rendesen megcsinálja. Ha a gyártó nem frissíti a BIOS frissítőjével a teljes BIOS-tartalmat, mert hogy minek, akkor történik ilyesmi. Egy normális BIOS-frissítő az összes integrált periféria firmware-jét is frissíti, függetlenül minden egyéb szemponttól. Ez hibajavítási szempontból is előnyös. Itt annyi történt, hogy az Asock elbaszta, mert a korábbi BIOS-oknál úgy gondolta, minek hozzányúlni a ME-hez, mert úgyse fog változni, most meg felsültek, mert szar lett az új BIOS-és nem lehet visszarakni a régit, mert újra ki kéne adni ME-frissítővel, az meg azért már a cikinél is cikibb lenne.
Ráadásul akárhogy nézed, itt többféle mulasztás, hiba történt az Asrock részéről, aminek nem lett volna semmilyen körülmények között se előfordulnia külön-külön sem, nemhogy egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz 04ahgy #24816 üzenetére
Ez a másik opció, ha elég gyorsan ki tudják foltozni, mert valami apró hiba az új kódban, akkor is felesleges lenne most downgrade-el szórakoztatni a saját programozóikat és a felhasználókat is. (Akik pedig Ivy-t vettek, azoknak nem is megoldás...)
(#24818) HSM
Tudom, hogy gáz.
Akár akkor is, ha eeprom íróval kéne helyretenni az alaplapot egy baleset után, ha nincs honnan beszerezni a teljes képfilet.Viszont egyáltalán nem ritka, hogy bizonyos eszközökön lehetetlen a downgrade (még akár olyankor is, ha elvileg nálad van a -szinte- "teljes" képfile, amit újra is flash-elhetsz, mert valami apróság mégis hiányzik belőlük ilyen-olyan gyártó céget védő biztonsági/másolásvédelmi okokból).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
pincehely
addikt
válasz 04ahgy #24816 üzenetére
Éppenséggel tudom használni a gépet, de egyébként nem is stabil, óránként fagy egyet-kettől.
Hiába állítok a feszültségeken, úgy vettem észre, hogy nem történik semmi.
De mi lesz, ha egyszer azt gondolja a lap, hogy adunk a procinak 1.7V-ot??Meg ha nem lenne dedikált videókártyám, akkor most használhatatlan lenne, mert ugye az IGP is meszűnt létezni.
Ha SLI rendszerem lenne, azt sem tudnám használni, mert csak az egyik PCIE slot működik.
Ha 4 modulos lenne a ramfelállás, akkor csak a ramjaim felét tudnám használni.Így is elég gáz, hogy egy 2600k csücsül 3,4ghz-en instanilan, a G.skill 1866-os ram, meg 1333 mhz-en árválkodik Cl10-ben, mert abba sem tudok belenyúlni.
Azt hiszem, veszek egy új lapot, aztán ha ez visszajön gariból, vagy cserélik, akkor eladom.
Nem opció, hogy 1 hónapig ne legyen gépem.
De még arra sincs időm, hogy az iponig eljussak!http://kefetemap.deviantart.com/
-
janos666
nagyúr
válasz 04ahgy #24822 üzenetére
De remélem leszoktattak a reflexből, ok nélkül történő BIOS frissítésről.
Erre szerintem leginkább a gyártók nevelnek.
Sok termék esetén nem tudsz anélkül átmenni a telefonos ügyfélszolgálati droidon, hogy ne követelné, hogy próbálj software-t frissíteni. Még akkor is, ha "bárki" felfoghatná, hogy 99.9% hardware-es hibáról beszélsz, ami ráadásul azt is jelentené, hogy akár elkezdeni sem tudod a frissítést (pl. nem lehetséges kiadni a parancsot, ha nem működnek a perifériák), de ha igen, talán akkor sem jó ötlet megkísérelni vélhetően hardware hibából eredő üzemzavaros állapotban ezt, mert jó eséllyel csak gajjra vágod a software-t is, aztán onnantól se kép, se hang, így nekik is nehezebb lesz debugolni, ha végre szervizbe kerül.
Ezért is szoktam rá én is arra, hogy rutinszerűen frissítek mindent, ha kell, ha nem, mert lehet belőle gond, viszont ha másból van gond, akkor úgyis ez lesz a legelső, hogy frissíts.
De a bizakodást is ők ültetik el benned, hogy vagy ugyan olyan, de inkább jobb lesz frissítés után. Hibajavításokat és új funkciókat kapsz, ami vagy kell neked vagy nem, de ritkán jelzik, hogy esetleg elvennének tőled valamit.
És ez nem csak PC-k, de más eszközök alaplapjaira is igaz (TV, telefon, stb).
-
pincehely
addikt
válasz 04ahgy #24822 üzenetére
A-A!
Még véletlen sem azért frissítettem, mert vérpistike lázt kaptam, és kellett az új.
Hanem mert az új bios sok újítást hozott az előzőhöz képest.Intel® Smart Connect Technology
Intel® Rapid Start Technology
Intel® Smart Response
Virtu MVP
Fejlettebb ventilátor szabályozás
Sok új OC funkció!Amíg normálisan működött a bios, addig ezeket mind használtam is.
Ekkor annyi bugja volt, hogy nem járt az órája, ami mondjuk épp elég idegesítő volt, hiszen minden rendszerindításnál be kellett állítani, de akkor sem ment, de legalább egyes netes alkalmazások, amik megkövetelik a viszonylag pontos időt használhatóak voltak.Ekkor reseteltem a biost, azóta van ez a kavar.
http://kefetemap.deviantart.com/
-
pincehely
addikt
válasz 04ahgy #24827 üzenetére
Nem nem voltak letiltva!
Nem voltak benne, de nem értem, hogy ebben mi olyan érthetetlen!
Új funkciók, és több tuniglehetőség került bele.
Meg nehogy már én legyek a hibás mert feltelepíttem egy hivatalos, nem beta, a gyártó által ajánlott biost!http://kefetemap.deviantart.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest