Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joczo1337
tag
Ismét kérdeznék GA P67A-UD3-B3 lapban 1.3V-ra raktam fixen a feszt,i5 2500k @4.4GHz mellé.
Viszont CPU-Z,és a BIOS is azt írja mellette,hogy 1.3 helyett csak 1.26V-ot kap a proci.Most akkor minek higyjek?Kis eltérések tudom hogy szoktak lenni,na de ekkora...mennék még feljebb órajelben,viszont így már megint elbizonytalanodtam. -
joczo1337
tag
válasz gtamate2 #35177 üzenetére
Ennyire azért nem vagyok hülye
Jó helyen van,minden jól is van beállítva.
Turkáltam biosban egy picit,normálról áttettem manualra,és ott a legnagyobb értékre felcsaptam.Megnézzük így mit csinál.
Hang meg tényleg nem zavar,forogjon csak arra van meg ha még ennyi tartalék van benne,akkor lehetne bőven menni tovább(FX-el vertem az 5ghz-et),viszont ha nem teljes erejéből hűt,akkor meg félek.Egyébként néztem közben,felment 70-re is,ami nyitott háznál,meg úgy hogy előtte AMD-t hűtött 5gigán elég gáz.Na mindegy,most teszt -
joczo1337
tag
Üdv!Megint érdekes dolgot vettem észre...bios frissítés után a Gigabyte P67A-UD3-B3 lapom alig járatja a Coolermaster TX3-EVO hűtőmet.Például CS:GO alatt is 900rpm-el hajtja a ventit,miközben a proci 60-65fokon van...anno AMD-s Gigabyte lap kipörgette a hűtőt 2200rpm-ig is,amivel szépen le is hűtötte anno az FX-em.
Mit lehetne csinálni,hogy jobban hűtse?Hang engem nem zavar,mehet 2200-on folyamatosan is,ha az kell a tuninghoz pls help -
joczo1337
tag
válasz kicsipapucs #35090 üzenetére
Jó kérdés,de azzal a laptoppal nem csak ez volt az egyetlen meglepetés..már 2éve megy a VGA PCI-E 2.0 X2-ben X16 helyett,és nem tudok rájönni miért.Szóval az maradt netezni.
Sandy bridge-hez visszatérve,gaming közbeni terhelésnél stabil 60fok jó a 2500k-nak?[ Szerkesztve ]
-
joczo1337
tag
válasz norbert1998 #35084 üzenetére
Ja igen azt nem írtam,a turbó is az elsők között volt amit kinyomtam.Okés,akkor ezeket rakom is be
Bizony bacctattuk ott,tuning lappal megvolt anno a 310MHz is 200Mhz helyett szegény kis athlon II-es mit kapott tőlem anno.
Speedstep az a cool and quiet megfelelője nem?Vagyis ha nincs terhelés,lejjebb veszi a feszt meg az órajelet nem?Azt is lőttem ki a francba egyből,pörögjön csak -
joczo1337
tag
Sziasztok!
Felcsaptam a nemrég vásárolt i5-2500k-mat 4.5GHz-re 1.3V-al
AMD-s voltam idáig,így ehhez a sok setting-hez nem értek(ugye nálunk AMD-nél van szorzó fesz meg FSB,ezt mindet fel ameddig nem füstöl és kész az OC )
Itt intelnél kell-e valamit finomhangolni,vagy a fenti mód is tökéletes?Minden energiakímélő hülyeséget kikapcsoltam,stabil 4500mhz folyamatosan.Kellene még valamit állítani-be-kikapcsolni,hogy jobb legyen a dolog?Csak a teljesítmény érdekel Illetve meddig lehet még felmenni vele?Egy Coolermaster TX3-EVO hűti,nyitott házzal.
Köszi,üdv! -
joczo1337
tag
-
joczo1337
tag
Az normális,hogy 1.3V-on 4.5GHz full stabil a 2500k?
[ Szerkesztve ]
-
joczo1337
tag
Egyébként meg elb*szott egy idióta hűtője van az intelnek...4 kis műanyag sz*rra bízni jelen esetben egy nagy hűtő tartását...
AMD-nél azért csak egy szép darab vas tartja. -
joczo1337
tag
Sziasztok,i5 2500k-nak 4ghz alapfeszen terhelés 100% terhelés alatt egy Coolermaster TX3-EVO hűtővel kb milyen hőmérsékletűnek kellene lennie?
65 fok körül jó?Csak mert életemben először raktam fel intelre hűtőt,és lehet az egyik kis műanyagot eltörtem... -
joczo1337
tag
válasz bobalazs #34711 üzenetére
Na igen,ilyesmikre gondoltam pl.PCI-E frekit aszinkronizálni akkor gondolom nem lehet,stb.
AM3-nál mindent vissza lehetett húzni a helyére,szóval ott mehetett az egekig,amíg a proci+lap bírta Végén a ram már 1700MHz-en volt azzal a szorzóval,amivel normál esetben 1333-on ment
Igen,én is ilyen Z77 lapokat néztem,azokról jókat írtak ahogy utána olvastam.Meg valami Gigabyte UD3 kivetelben kéne,az nekem AMD oldalon nagyon bevált.Fogyasztás meg ilyesmi nem esik bele az érdeklődési körömbe,egyen amennyit szeretne,van miből
Köszi a válaszokat! -
joczo1337
tag
-
joczo1337
tag
Üdv urak!
Lassan tervezek beszerezni LGA1155-ös procit+lapot,mivel az AM3+ konfigomat már kezdem unni picit
i5-2500k-t néztem ki magamnak,meg ehhez valami jóféle tuning lapot.Egyrészt,ebben ha tudnátok segíteni,milyen chipsettel rendelkező lapot vegyek?
Másrészt,először nem biztos hogy telni fog 2500k-ra,ha nem akkor valami szorzózáras ideiglenes dolog lesz.Ezzel az lenne a kérdésem,hogy BCLK-val intelt meddig lehet húzni?Anno Athlon II X2-est húztam egy teljes GHz-et is FSB-vel(200-ról 280 ha jól emlékszem).Ilyet itt lehet?Van lehetőség minden egyéb dolog szorzójának a visszahúzására?Ugye AM3-nál HTlink,ram természetesen,stb,ezeket mind az alapórajel környékén kell tartani.
Tehát végső soron,el lehet érni értelmes tuningot pl egy szorzózáras pentiummal megfelelő alaplapban?Vagy marad az a + 100-200 MHz?
Köszi a válaszokat,és elnézést a noob kérdésekért,intelem soha az életben nem volt még
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest