Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Samsung notebook topic

Hozzászólások

(#1175) batagy


batagy
őstag

Sziasztok!

Szóval, az előbbi Samsung - Ubuntu hibától függetlenül, lenne néhány kérdésem a laptop boot beállításaival kapcsolatban. Laptop NP300E5X-S02HU.

Win8 topikban is szóba került.

1) danee91 ezt írja:
"Nekem is Samsung laptopom van, azonban én fel tudtam tenni UEFI módban Win8-at, igaz pendrive-ról..

A Samsung boot választója nem jelzi külön előtaggal, hogy UEFI boot készül, egyszerűen ha UEFI Enabled, akkor abban kéne települnie, bár megfogalmazása szerint ez csak annyit jelent, hogy ebben a módban képes GPT és MBR-ről is bootolni, míg ha Disabled ez a menüpont, akkor csak Legacy Boot lehetséges(MBR)."

Ezzel a notebookkal mi ezt nem tapasztaltuk! Engedélyeztük az UEFI-t, de max ennyit találtam a BIOS-ban. A Win8 install DVD UEFI kompatibilis, miért nem UEFI módban bootolt be?
Hogyan lehet rávenni a laptopot, hogy UEFI módban bootoljon?

2) A Secure Boot menüt direkt kerestük benne, de nem találtunk ilyen menüpontot. Létezik az hogy nincs benne? Vagy csak mi vagyunk bénák? :)

3) Harmadik kérdésem a videokártya.
Kicsit össze vagyok zavarodva. A laptopot úgy vettük, hogy Nivida GT620 van benne. De tegnap amikor a Win8 fel lett rakva, Intel HD4000-et láttam benne, ami ugye a Sandy Bridge integrált. Ez most hogy van? Mindkét VGA benne van? Vagy hova lett az Nvidia?

Kösz!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Samsung notebook topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.