Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ORCA58
addikt
Attól függ mekkora a feszültség vagy áramerősség igénye a HDD-nek
Elméletileg 5V-nál vagy 500mA-nél magasabb igény esetén külső tápos kell.
Nekem 1TB -os külső tápos van 2 partícióra osztva. Mind a két partíciót szépen látja, mellette a Pendriv-ot is a másik csatlakozóban. A Médialejátszónál lehet váltani, melyiket akarod nézni.
Korábban olvastam, hogy a B szériánál előfordult, hogy az alkönyvtárakban csak akkor látta a média fájlt, ha a gyökérben is volt legalább egy. Ilyent a C esetében nem tapasztaltamHa van külső hangszóró pl. házimozi, azon érdemes hallgatni filmeket, szebben szól.
Hang bemenet a scarton , vagy az oldalán a harang csatlakozón van és csak sztereó.Kimenet sztereó a scarton keresztül. Az optikai tud kimeneten 5.1-et de ha jól tudom csak akkor, ha digitális tv adás hangja 5.1-es. Egyébként az is sztereó.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Sokszor leírtuk már, hogy külső HDD-ről lejátszott film hangját optikai kábelen, 5.1-ben is ki tudja adni a tévé, más egyebet csak sztereóban. Ez a B szériára biztosan igaz, C-seket még nem próbáltam.
Hogy jönnek ide a PC Jackjei?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
jlaci63
tag
Nekem nincs egy hónapos a c630-asom?
Hol látom, ezen milyen FW vanMondjuk a szemem ennyire nem érzékeny, eddigi üzemmód: 90%-ban USB-ről divx mkv,
Az élmény nagyrészt inkább source-függő volt, mintsem beállítás kérdése.Ja, korábban elfelejtettem beírni, hogy plusz különbség c530 c630 között: c630-nak észrevehetően gyorsabb a TV csatornaváltás ideje.
-
Freestyle79
tag
Ilyen alaplap cserét sem hajtottak végre. Merőben eltér a B650-750-850 LVDS vezérlése a C630-650 és ettől felfelé lévő modellekétől.
Ugyanis 2008-ban az első 100Hz-es modellek úgy voltak megoldva, hogy egy külön FRC (Frame Rate Converter) panel állította elő az 50Hz-es képből a 100Hz-est.
A tavalyi modelleknél maga a videoprocesszor (scaler)Az idei modelleknél újra van külön FRC rész, csak épp már magán a main lapon van.
Az FRC után az LVDS adatpárok száma megemelkedik.
Pl a C650-es szérián 24 adatvonalpár megy a kijelző felé az LVDS-nél.
B650-nél viszont csak 12. -
Osibaa
senior tag
Köszi a választ!
A médialejátszó nem vonz (van HTPC-m), ettől eltekintve akkor csak apróságokban jobb a C-s változat. Bár az megijesztett, amit post írt a zúgásról, a mostani Samsungom is zúg standby-ban és az agyamra megy. <töpreng>
Amit írtál a 4:3 adás teljes képernyőről, azt kézzel kell váltogatni (ha 4:3-at nézek, akkor bekapcsolom, ha 16:9-et, akkor átkapcsolom), vagy automatikusan vált át, attól függően mit nézek (auto aspect mód)?
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
BBéci
legenda
A C7000 és a C8000 3D megjelenítése egészen kellemes, viszont a Panasonic VT20 egyenesen kiváló, sőt, brutálisan jó. Semmi hibáját nem tudtam felfedezni, aki 3D-s tévét akar venni, azt válassza!
(#3249) Carlo009
3D-ben még fontosabb a nagy képméret, mint a kétdimenziós filmeknél, ezért semmi szín alatt ne válaszd a kisebbet![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Szerintem sem éri meg a felárat, de attól még a technológia kiválóan működik, a Pana felveszi a versenyt a mozikkal és nem okoz szédülést, fejfájást, mint az IMAX.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Pontosan úgy van, ahogy leírtad.
der
Nem tudom, a Digitális Házimozi munkatásai közül ki írta azt, hogy kikapcsolja a 100 hertzet, majd elbeszélgetek vele, tartok neki egy kis továbbképzést.[ Szerkesztve ]
-
der_
tag
Nekem is Samsung tv-m van. Amit leírtál én is tudom,és már többször írták ebben a topikban is. Tippeket is adtak az újdonsült tulajoknak a "csúszkák" beállításáról. De mivel ez nem minden tv-n állítható így általánosságban nem lehet azt mondani amit BBéci mindig leír. Biztos vagyok benne, hogy tudatában van annak amit te is leírtál, de aki LG Philips Sharp Sony (ennél nem biztos) készüléket vásárol csalódhat a "100hz-ben"
BBéci:
Feltételezem elolvassátok egymás cikkeit.
Neked kell ismerned a kollégáidat
De több ember is bizalommal olvassa a cikkeiteket...jah és ph és geek "emberei" körében is kell továbbképzést tartanod...
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Az utánhúzás mértéke egyedül a panel típusától függ"
Azert jatszik az elektronika is, az overdrive eleg nyilvanvalo pelda, de itt ez a remek monitor, a 120 Hz bekapcsolasa eleg latvanyosan javit az utanhuzason.
DRM is theft
-
Big Ben
csendes tag
Kedves Gejala, Dabadab!
Tök jó, hogy kiveséztük a 100 HZ-t. Látom szakik vagytok a javából, nekem csak az érzékeim jók, de még az is lehet, hogy amiről én beszélek (ghosting) az nem a 100 HZ nem 100 HZ kérdéskörbe tartozik, hanem egyéb készülék adottságból, beállításból.
Mint említettem a Samsung UE32C6000-nél, egyes beszédszituációkban a fejmozgásoknál egy fáziskésett fej követi a saját fejét. (próbálja utól érni)
Sőt az is látványos, hogy az előtérben szereplő alakok mozgásával a háttér fái teljes asszinkronban vannak, külön életet élnek.Ez most akkor utánhúzás vagy ghosting vagy mi a csoda?
Egyebekben én az érzékeimnek hiszek, nem annak, hogy milyen típusú panel van a gépben.
Ezt a jelenséget az LG 32LE5300-nál nem tapasztaltam.De!
Szeretném kérni, hogy az előző hozzászólásomhoz (3332), legyetek kedvesek valami okos javaslatot észrevételt tenni!
Nagyon megköszönném, és s.o.s. szükségem lenne a tanácsra!Vadásszak egy Samsung C6000-est, ami nem cloudinggol vagy ez esélytelen?
Ha nem lenne ez a clouding teljesen elégedett lennék a C6000-essel.
Jobb a tuner, vagy HD konverter, vagy mit tudomén micsoda, ezért sokkal élesebb jobb felbontású a kép, akár TV adás, akár DVD megy.
Ma van az utolsó esélyem, ha van egyáltalán, hogy vissza vigyem az LG-is.Előre is köszönöm,
Big Ben
.
-
nightshadow
veterán
„46" méretben kb. ilyen 50%, hogy idei SQ-t kapsz és 50%, hogy csíkoz.”
Ne haragudj, de ezt honnan tudod, mert ezek nekem abszolút légből kapott számoknak tűnnek. Honnan lehet tudni, hogy a legyártott 100%-os mennyiségen belül milyen a különböző paneleknek a megoszlása? Mivel tudod alátámasztani?
[ Szerkesztve ]
-
trafóóó
tag
Amilyen remek érzékkel szoktam belenyúlni a műszaki dolgok vásárlásába szinte biztosra veszem hogy olyat fognék ki ami csíkoz.
BBéci
Valóban találkoztam vele, több oldalon is nézegettem, és minimális eltérést tapasztaltam 1-2 táblázat közt és ez elbizonytalanított.Gondolkodtam 55" méretben is de az több szempont miatt is elvetettem.Akkor marad az 46" méret már csak ez a "csíkozódás" dolog aggaszt kicsit.
-
gejala
őstag
Kiegészítésként azért jót is írok, nem akarok senkit elrettenteni a 46"+ méretű Samsungoktól.
Ennek az új SPVA-nak fantasztikusan jó kontrasztja van, látványosan veri az egész konkurenciát. Ha nem lenne ez a ditherelésre hasonlító csíkozás, egyértelműen a legjobb LCD lenne a piacon. -
gejala
őstag
Ezek a jelenetek hol vannak nagyjából a Terminatorban?
A brrip úgy néz ki, nagyon más időzítésekkel megy, ahogy így belenéztem monitoron."Terminator Salvation 1:10:39-től.
Élő szövet a belső fém vázon.
Ez a csúcs ghosting jelenet."Pl. itt a folyós jelenetben kell majd nézni Marcust?
[ Szerkesztve ]
-
Big Ben
csendes tag
Szia!
Igen.
Az a jelenet, amikor Conor pisztolyt szegez Marcusra a folyó parton.Amúgy az egész film tele van vele.
Ja és gyári DVD. Ettől persze még lehet szar.Reggel volt a szervíz. Pont azt csinálta, amire számítottam. Fikázta az EISA díjas DVD játékosom, és, hogy nem HDMI a spárga.
Jeleztem, hogy tök ugyanazzal a teszt környezettel sem az LG 32LE5300, sem a SONY WEGA, nem produkálta ezt.
Viszont a pixel hibában úgy tűnik segítenek.
A pixel hiba témával kapcsolatban, annyit tudtam meg, hogy függőlegesen elfelezve a képernyőt, ezt a felet 90 fokban elforgatva, a képernyő közepére pozícionálva, kapjuk a képernyő középső területét. Ezen belül elvileg nem lehet pixel hiba. Subpixel igen.
Az enyém, mint a teniszben, vonalon van.
Ez nem hivatalos info, de érvelni lehet vele esetleg, ha úgy adódik.Ja!
Azt meg senki ne kérje tőlem, hogy a több száz db.-os DVD gyűjteményemet, Blue Rayre vagy más HD adathordozóra cseréljem.
Majd, ha nyugdíjas leszek, tán lesz időm ilyenekre.Ha valaki esetleg Dunakeszi környékén lakik és tudna egy HDMI-S DVD játékossal meglátogatni, az jó lenne. Hoználak, vinnélek, itatnálak
Plusz 1 üveg Jäger! -
Big Ben
csendes tag
Sziasztok!
Mielőtt válaszolnék Gejala fórumtársamnak, nyilvános köszönet Dr. Zoo-nak, aki feláldozott egy órát az estéjéből!
Villámtesztre összeugrottunk.
Ghosting probléma megoldva.
A Samsungot a digitális világra tervezték, és hát jól van ez így.
A HDMI-vel megszűnt a ghosting!Digitális Hatalom, Digitális Hatalom!
Ha a szervíz megoldja a pixelproblémámat (ígérte), akkor lassan eljutok a vásárlói elégedettség szintjére!
Ezúton meg is követem a készüléket, és üzenem Főkukacnak, hogy nyugodtan vegyen Samsungot (C650), de ne 37-est.
-
erzol
őstag
Mióta meg van a tv-m (c650) nem látja az 1tb-os WD caviar green vinyómat.
Vagy öt kábelt is próbáltam, de se kép se hang.
Az ügyfélszolgálaton nem tudtak mit mondani a bajomra.
Samu 320 gb-os vinyót gond nélkül látja, de csak a hozzáadott kábellel, ami olyan hosszú, hogy a falraszerelt tévéből lóg lefele a levegőben a vinyó :-( -
BBéci
legenda
Igen, függőlegesen úgy nagyít, de oldalirányban széthúzza a képet. Rosszul emlékszem? Nem szoktam használni, mindjárt bekapcsolom a tévét és leellenőrzöm.
-
BBéci
legenda
Megnéztem. Éppen eléggé széthúzza ahhoz, hogy számomra értelmetlen és használhatatlan legyen. Nem fogok nádszálkarcsú lányok helyett nagyvalagú ténsasszonyokat nézni.
-
FireShadow
senior tag
Rájöttem.. A led motion plus beiktat fekete kepkockakat hogy ugy frissitse a képet nem tudom az miért jó. De azt kikapcsolván már nem látom darabosnak a kezem vagy ujjam ha integetek elötte, csak kicsit hullámosnak. Igy már sokkalta jobb.
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
pohár
félisten
gondolom alapon volt, de ahogy körbenéztem minden TV-nek kb olyan volt a színe mint a C650-nek, a C5000 eléggé elütött a kékes színvilágával
ja az meg vicc kategória, hogy a 37C650 219k
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
senior tag
-
fer
őstag
Hát nem tudom mennyire valósak ezek az értékek! Az enyémre 115W volt írva, és elértem vele a 167W-ot! De levittem 45-50W-ra is, a mostani beállítás mellett stabil 77W a fogyasztása! Hát amire 200W van írva, szerintem azzal is el lehet érni a 220-230W-ot, ha nem többet! De erről csak az tudna többet mondani, akinek 40-es tv-je van, és meg tudja mérni a valós fogyasztását!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
Nálam most van a háttérvilágítás 14-en és így fogyaszt 77W-ot, a gyár nálam 20-ra van állítva minden módban!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
Chubby
csendes tag
Érdekes, amit mondasz. Nekem szerencsére SQ01-es paneles van, azonban a Warm/meleg2 színhőmérsékletet indokolatlanul melegnek érzem (nekem a semleges sokkal fehérebb fehérnek tűnik) . De ha már ennyien mondják, hogy ez a beállítás közel áll a tökéleteshez, majd próbálok megbarátkozni vele. Ugyanakkor ez, ha jól értem, elsősorban dvd-khez ill. Blue rayhez való, ugye?
-
amargo
addikt
Mit jelent az, hogy kicsi lesz vagy miért lenne kicsi?
Engem leginkább az zavar, hogy felirat esetén nem lehet kontúrt varázsolni köré és fehér jeleneteknél semmit sem látni belőle.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
LackoMester
addikt
Te azthiszed, h. mindenki, mozizik otton, és mindenki 32 colos tv-t használ a hálóban, hát nem. Az átlag vásárlónak messze nincsenek e-fajta igényei, tudja megnézni a Barátok köztöt aszt csókolom. ( ezért is vesz az átlag emberke a 55 és 72 cm tv-je után leginkább 82 cm-es LCD-t )
Világos ,h. egy nagyobb Tv-ben jobb filmet nézni ( én is jobban szeretek a 42 plazmán filmet nézni mint a 32-es LCD-n ).
Egyébként a moziban a legjobb.Sanci 38 okés, persze kisebb, de ha nem fér el, kicsi helyiség, kicsi a távolság. Akkor mit vegyen, menjen a bazárba keressen 72 CRT-t.
Ha elfér, megvan a megfelelő távolság, persze,h. a nagyobbat kell megvenni, pláne h. ha valaki mozizni akar.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Formula-1
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik