Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
Sziasztok! Van egy Samu LE37C550-es tv-m, meg tudná mondani valaki, hogy optikai kimeneten keresztül, ki jön-e az 5.1-es hang, ha a média lejátszón nézem a filmet? Mivel csak egy genius hangfal szettem van, akarok egy ilyesmit venni, mivel nem olcsó, ezért elötte tőletek szeretném megtudni, lenne-e értelme!
Köszi!''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
válasz csemberlen #3874 üzenetére
Köszi! Akkor van rá esély, hogy az enyémen is kijön? És te hogyan kötötted össze a genius-al? Vagy hogyan győződtél meg, hogy 5.1-ben jön ki?
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
válasz csemberlen #3877 üzenetére
Drága az igaz, de még így is olcsóbban megúszom, mint hogy vegyek egy erősítőt 50-100k-ért, meg még a hangfalakról nem is beszélve! De azért még keresek olcsóbb átalakítót, hát ha találok pár ezressel olcsóbbat!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
Már miért dobnám ki az ablakon?? Azért veszem, hogy használjam, ha működni fog akkor nekem megérte, ha nem AKKOR dobtam ki a pénzt az ablakon! Mint már írtam, erősítő hangfalakkal, nagyságrendekkel drágább, amire most nincs pénzem, mivel van egy geniusom, már csak egy ilyen dekóder kell mellé, és minden OK! Későbbi fejlesztésre nekem már nem lesz szükségem!
-
fer
őstag
Ezt nehéz lenne megállapítani! Mivel nagyban függ a beállításoktól, főleg a háttér megvilágítástól! Az enyémre 115W van írva (LE37C550), fel lehet vinni 140-150 wattra is, de be tudom állítani 45-50 wattra is, tehát ez elég relatív, hogy mennyit fogyaszt!
-
fer
őstag
válasz csemberlen #3877 üzenetére
Miért kéne csatit keresni AC-3-ra? A genius-on is van 6 db. rca! De mivel kettőt egyszerre nem ajánlatos rádugni (rca-ra is, meg AC-3-ra is), én így oldottam meg:
-
fer
őstag
Hát ebben tévedsz, már volt szerencsém egy ilyenhez, hát nem szólt az semennyivel jobban, nem hogy nagyságrendekkel! Hozzá természetesen összes eredeti sony hangfal volt, csak a subláda volt 150 euró! Mivel már van összehasonlítási alapom, egy dekóderért, nem veszek erősítőt (pláne ha utána még csalódnék is benne), ha csak egy dekóderre van szükségem, akkor azt veszek! Ha csak egy sört akarsz inni, nem veszed meg az egész kocsmát!
-
fer
őstag
válasz tamas777 #3886 üzenetére
Ezek a furcsaságok nekem is feltűntek! De összességében maximálisan elégedett vagyok a tv-vel! Nekem még a kikapcsolás időzítőjében a 30 perces ugrások nem tetszenek, lehetett volna 15perces, vagy mint a thomson-nál 5 perces! Nekem még a kép megállítás (thomsonnál OK gomb) hiányzik nagyon! Ami viszont jobb, fejhallgató bedugásnál elhallgat a tv hangszóró, a thomsonnál le kellett némítani, és egész film alatt kint volt a bal alsó sarokban az áthúzott hangszóró ikon, ami nem volt éppen kicsi, és a színe is nagyon élénk volt, egyszóval zavaró volt! A zúgást én nem vettem észre, akinél előfordult, annál legelső bekapcsolástól kezdődően búgott, vagy csak későbbiekben jött elő? Nem szeretném, ha az enyém is elkezdene búgni! Bár én már egy tesztelt darabot kaptam, egy napig üzemelt a boltban, mivel csak ez az egy db. volt nekik belőle!
-
fer
őstag
Hogyan tudnék földfelszíni digitális adást fogni? Milyen antenna kell hozzá?
-
fer
őstag
Semmi baj, de te honnan tudod, hogy mire van pénzem?? Ha lenne nem 94-est vettem volna hanem 120-ast! Mellesleg én csak karácsonyra vettem volna, egy ennél jóval nagyobb tv-t, de mivel tegnap elromlott a régi tévém, így szükséges volt venni egyet! És mint már fentebb írtam, nem akarok én már további pénzt ölni a hangzásba, mert én tökéletesen elégedett vagyok azzal ami van, csupán az a bajom, hogy a tévéből csak optikai kábelen jön ki a dd hang, és ezt nem tudom élvezni a meglévő cuccommal!
"biztos jobb lesz mint a géniusz-csodák...."
Ezt kétlem, fentebb már leírtam a tapasztalatomat![ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
Én a hang témát részemről lezártnak tekintem, kár volt ennyire belemenni, én csak azért fordultam a fórumozókhoz, hogy megtudjam ad-e ki 5.1-es optikai jelet, ha filmet nézek usb-ről!
Egy enyhe kis búgás én is felfedeztem, ha a tv hátuljához közel hajolok, de szerintem nem zavaró, lehet ennyire mindegyik búg egy kicsit, ebben viszont nincsen összehasonlítási alapom! Megjegyzem az asus monitorom sokkal jobban búg, és ahhoz még közelebb is vagyok és nem zavaró! Ezt is csak most vettem észre, hogy a fórumon olvastam! Ha nem lesz erősebb a búgás, akkor nekem megfelelő lesz!''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
Egy érdekes dolog: lejátszik ntfs, ill. fat fájl rendszerű külső adattárolóról médiákat, de ha le akarom menteni a csatorna listát, akkor csak fat fájlrendszerű adattárolóra tudja megcsinálni, ntfs-t nem lát! Legalább is nálam így volt!
-
fer
őstag
válasz #09634560 #3898 üzenetére
Hát, épp hogy nem csak usb-n, hanem a tv adás is kimegy rajta! Ez benne van a használati útmutatóban is, csak éppen az nem volt benne, hogy usb-ről is kimegy-e!
-
fer
őstag
válasz pepe1970 #3899 üzenetére
Led ide vagy oda, viszonylag drága, ráadásul nem is full HD! Na meg az a 45wattos energiafogyasztás szerintem egy kicsit nevetséges, ha abból indulok ki, hogy az enyémre 115W volt írva, ennek ellenére sikerült 148W-ig feltornásznom! Valaki itt mintha már írta volna, hogy csalódott a led tv-ben, fogyasztás tekintetében!
[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
válasz tamas777 #3897 üzenetére
Tudnál adni egy linket róla? De úgy olvastam, hogy az egész ország területén még nem fogható rendesen a hd adás!
-
fer
őstag
válasz tamas777 #3897 üzenetére
Az kis alap hang (nevezzük búgásnak) egyfolytában meg van, nem változik a fényerőre!
-
fer
őstag
válasz csemberlen #3904 üzenetére
Azt írja, nálunk nincs lefedettség! Kár
-
fer
őstag
válasz pepe1970 #3907 üzenetére
Hát akkor meg főleg drága, ha 16 órán át meneszti azt a tv-t, akkor nem lesz valami hosszú életű tv!
-
fer
őstag
válasz pepe1970 #3909 üzenetére
Kisebbet, főleg konyhába! Elég nagy konyhátok lehet! A fogyasztás az eléggé relatív, a beállított kép tulajdonságoktól nagymértékben függ!
-
fer
őstag
Azért számomra még most is egy kicsit hihetetlen, hogy 1080p-s filmeket is tökéletesen lejátszik, jó néhány pc is nehezen birkózik meg a feladattal! Mivel még nem néztem meg egy ilyen filmet sem végig, ezért még egy kérdést feltennék! Aki már nézett végig 1080p-s filmet az mit tapasztalt, megakadt-e valamikor, csúszott-e a hang, vagy egyéb filmnézéskor zavaró jelenséget tapasztalt-e? Valamint még érdekelne a melegedés a tv hátsó részén (mivel egy 1080p film dekódolása már viszonylag erős processzort igényel)!
-
fer
őstag
válasz Carlo009 #3925 üzenetére
Én épp most akarok venni egy 80-as toshiba 2.5 hdd-t a külső usb-s házamba, mivel a benne lévő szintén toshiba 40-es elhalálozott (a hangja alapján motorhibás lehet) A 40-es 0,7A-os volt de néztem róla filmeket, amit venni akarok 80-ast, az meg 1,3A-os! Most akkor fenn áll a veszélye, hogy a 80-al nem fog jól működni? Egyébként nincs külső megtáplálása az usb háznak!
-
fer
őstag
válasz Carlo009 #3927 üzenetére
A kábelon van egy másik leágazás! Szerintem azon keresztül tud még plusz áramot felvenni, ha bedugom a másik usb csatiba!
-
fer
őstag
Még arra jöttem rá, hogy nem mindegy melyik usb csatiba dugom a pendrive-ot, ha az oldalsóba (hdd-nek szánt) akkor a nagy felbontású filmek időnként megbolondulnak elcsúszik a hang, begyorsul, van amikor le sem játssza, a hátsóban nem volt eddig ilyen gond! Ezt nem is tudtam, hogy 2.0 usb csati között is van különbség....
[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
LE37C550-hez felrakta már valaki a legújabb Fw-t? Nem lenne benne Magyar nyelv, és miért van két féle?
[link]''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
válasz bnorci71 #3955 üzenetére
Nekem is csak az alaplapi usb-vel megy, a kivezetettel már nem, először azt gondoltam túl sok kábelt vittem, belül, mivel egy régi AT-s (talán 486-os) moddolt szerverházam van, de ezek szerint másnál sem megy az előlapi usb-n! Egyépként nekem is egy notiból kiszedett szektorhibás winyom volt, adathurcolásra még jó volt! Amit most vettem egy új 80-as toshibát, jól működik az usb-s házban, a tv is komálja!
-
fer
őstag
Találtam egy bugot a médialejátszóban, van amikor nyújtja a 1280 X 720-as filmeket, van amikor nem, olyankor a keskenyebb 1280 X 5xx filmeket meg teljesen feltolja, de ott nincs képarány módosulás! Egyszerre a két hiba nem fordul elő, csak felcserélődik néha, ahogy megfigyeltem ha ki-be kapcsolom a médialejátszót akkor volt a csere! Na persze a gépen mindegyik film tökéletes! Lehetséges, hogy a fent lévő újabb Fw-vel orvosolhatták ezt a hibát? Nem merem feltenni, mert nem tudom hogy kell lementeni a jelenlegit! Meg a frissítés azt hiszem csak angol nyelvet tartalmaz!
Nyújtott kép
Feltolt kép''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
válasz _balázs_ #3958 üzenetére
Közben már én is rájöttem, frissítettem, és magyar lett, és minden beállítás maradt a régi, nem kellett újra beállítgatnom mindent! De nem vettem észre semmi változást, nem hogy kiírnák mint a gigabyte-ék, hogy miket javítottak benne! Akkor az angol csak a windows alkalmazás telepítő nyelvére utalt! A fenti kép problémák még mindig megvannak, de végül is együtt lehet vele élni! Csak ki-be kell lépnem a lejátszóba és ok!
-
-
fer
őstag
-
fer
őstag
Erre valaki: #3957?
-
fer
őstag
Közben megtaláltam!
-
fer
őstag
Belefutottam egy ilyen filmbe: h264 avc (high@L5.1) sajna ezt nem támogatja a tv lejáccója, tud valaki erre is egy programot, olyasmit mint az mkv-ra a tsMuxeR ?
-
fer
őstag
válasz Helmoras #4000 üzenetére
A megosztott mappába kell tenni azokat a fájlokat, amiket meg akarsz nézni a tv-n!
-
fer
őstag
De fadobozos genius-t használtan kapsz 17K-ért is, és köztudottan jól szól az árát nagyon is megéri, és aki ért hozzá még többet ki tud hozni belőle! Ne feledjük, TDA-s ic-vel vezérelt erősítő van benne, ami nagyon régi módi, és még is megrezegteti a házat elég rendesen, és a minősége sem marad el olyan sokkal!Te lehet jobban el vagy eresztve anyagilag, ezért meg engedheted magadnak, hogy drágább erősítőt vegyél, de a többség nem így van ezzel, mint például én sem!!!Épp ezért aki teheti meg próbálja minél kevesebb anyagi ráfordítás nélkül megúszni a "fejlesztést"! Ha nár egyszer meg van egy jól működő rendszer, amivel elégedett a tulaja, nem fog még több 10 ezret kidobni, csak azért, mert a modern elektronika gyártók, le, illetve kispórolnak dolgokat, az újabb fejlesztésekből! Én is azért kényszerültem, egy dekódert venni, hogy azt a pár filmet amit meg akarok nézni, (HD felbontásban) élvezhessem 5.1-ben! Ezért én sem fogok erősítőt, meg még hozzá hangfalakat venni! Ami jól működik, azt nem kell bolygatni!
-
fer
őstag
válasz tamas777 #4015 üzenetére
Én is így vagyok ezzel, épp ezért kényszerültem rendelni egy dekódert! Nem olcsó, de csak ezzel a megoldással tudom én is rádugni a genius-ra! Már meg próbáltak lebeszélni róla, de nekem sincs (ha lenne akkor sem vennék) pénzem, egy új rendszerre, csak azért, hogy dekódolni tudjam a digitális jelet analógra! Ez a kis "kütyü" majd megcsinálja, mivel ez a dolga!
[link]''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
válasz tamas777 #4010 üzenetére
Arra kíváncsi lennék, melyik 1500 forintos hangkártya dekódolja neked az 5.1-es hangot! Az egy dolog, hogy a hang 5.1.ben jön ki a hangkártyán, de a dekódolás ott szoftveresen történik, amit a lejátszó program, vagy a codec csinál, ami fel van telepítve a sz.gépre!
Egy olyan hangkártya ami hardveresen dekódolja a hangot nem éppen 1500Ft, hanem több 10ezer!''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
Ez tévedés! lehet találni olyat amelyiken nincsen optikai bemenet (Harman&Kardon)! Az egyik haveromnak van olyan, ő is most szív vele, hogy kösse rá a tv-t optikai kimenettel, mert 5.1-et akar! Ha jól emléxem 2004-ben vette!
-
fer
őstag
Nem tudom, én nem onnan rendeltem, de szerintem a szállítás költsége nincsen benne!! Még nincs ilyen dekóderem, de remélem a héten megkapom!
-
fer
őstag
Ha visszaolvasnál akkor megtudhatnád, hogy kisebb rá az esély! Én most hívtam a hozzánk legközelebbi Samsung szervizt, és azt mondta a hapsi, hogy utána néznek, de nem biztos, hogy tudnak mit kezdeni vele! Mivel én is felfedeztem a búgást, és úgy vettem észre, hogy erősödik!
-
fer
őstag
Tegnap megjött a digitális dekóder, hát tökéletesen meg vagyok elégedve vele, a dts hangsávot is tökéletesen szólaltatja meg 5.1-ben (valaki írta, hogy a tv a dts-t csak 2.0-ban képes kiadni, ez nem igaz) A sztereó tv adást is felkeveri surrond-ba, illetve bármely sztereó jelforrást is! Én nem bántam meg, igaz nem volt olcsó, de a hangzás messzemenően kárpótol! Aki ilyenen gondolkodik, és van rá 20K-ja ajánlom neki, szerintem ő sem fogja megbánni!
[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
A menü nyelv továbbra is Magyar lesz! Az Angol csak arra vonatkozik, ha elindítod a windows-on, hogy kicsomagold, akkor ott lesz csak Angol! Tehát csak a kitömörítő az Angol nyelvű!
-
fer
őstag
-
-
fer
őstag
válasz csemberlen #4366 üzenetére
Ha vesz valaki valamit, mondjuk egy új tv-t, akkor nem azon fog filózni, hogy mikor és hogyan tudja majd egyszer eladni!! Ez nem lenne logikus!
-
fer
őstag
válasz Viperator #4408 üzenetére
LE32C650 130W
LE40C650 200W
De ezek csak megközelítőleges adatok, ezeket jócskán alá, illetve fölé is lehet vinni![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest