Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
TV-t szeretnék vásárolni, és 100-nál többet nemigen szeretnék rászánni. A jelöltem egy Samsung ue32f5300 lenne. [link]
Szerintetek megéri 100.000-ért, vagy van valami más alternatíva is? Xbox-hoz is lenne használva, és FullHD felbontás alá nem akarok menni. Amúgy ehhez a tv-hez lehet vezeték nélküli billentyűzetet vagy egeret csatlakoztatni? -
Flashget
félisten
válasz
trol75
üzenetére
HDD feliratú aljzatra kötik?
de szerintem itt a probléma forrása:
Fordulatszám: 4200 RPM
5400-at szereti a samsung..a 7200-al is több a gondja.
és hiába kompatibilis vissza felé a SATA 3 azokat se nagyon kedveli a samsung.
sata2-es 5400-as rpm HDD-kel jóval kevesebb volt a nyűgje, amíg lehetett kapni őket.. -
realfub89
csendes tag
Hello nekem az lenne kétdésem samsung ue55f6500 TV-vel hogy hálózatba lett kötve pc-vel, és a TV látja is a megosztott viedokat képeket, de nagyon lassan nyitja meg egyszerű avi-t le se tud játszani és a képeket is sok töltés után olvassa be, mi okozhatja ezt a lassúságot? pc is meg a tv is lanon kábellel van routerre kötve
-
trol75
tag
Gondolom a fájl rendszernek semmi köze nincs hozzá.
A következő tanácsom az lesz számukra, hogy próbálják ki másik portokban is.
De ha esetleg tud nekem valaki valamilyen okosságot mondani, azt megköszönném.
-
trol75
tag
Sziasztok.
Sajnos nem tudtam "kiszedni" belőlük hogy milyen típusú a TV.
Annyit mondtak, hogy több db usb van rajta oldalt.Olyat mondtak nekem, hogy ha nincs rádugva az USB-s kütyü akkor valami Videó ikon (gomb) szürke, ha rádugják az USB-t akkor színes lesz.
Sajnos én nem tudtam segíteni nekik, mert Panasonic illetve LG tv-m van.
-
trol75
tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni Samsung TV ügyében.
Két kollégámnak Samsung TV-je (sajnos nem tudom milyen modell) van.
Karácsonykor meglepték magukat egy ilyen USB-s HDD-vel.
A probléma az, hogy a TV felismeri az eszközt, látja a mappákat rajta, de amikor elindítanák a lejátszást akkor bejön, hogy betöltés, de nem csinál semmit.
Tanácsomra már nem használnak USB hosszabbítót sem.
A HDD NTFS-re van formázva.
HDD számítógépre rákötve remekül lejátsza a filmekt (avi,mkv).Mi lehet a probléma?
Köszönöm a segítségeteket előre is. -
oimuka
tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Nem használok, sima kábel, "noname" szolgáltató.
-
oimuka
tag
A TV2 HD adónál hol lehet kikapcsolni a fekete alapon fehér feliratot, ami a nagyothallók számára látható?
A TV2 honlapján az áll, hogy a felirat a teletext 890. oldalán található, viszont nálunk ennél a csatornánál nincs képújság, a felirat pedig nagyon zavaró. Egy, hogy nincs szinkronban a látottakkal; kettő, nincsen rá szükség. Samsung eh6030 tv.
Sok mindent próbáltam, de semmi. A feliratok menüben a feliratok ki vannak kapcsolva. Mást még mit lehet megpróbálni? -
Atomantiii
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem is olyat adtak hozzá és külön, nem a tv dobozában volt a szemüveg, mivel külön is megvásárolható.
-
csab2
veterán
-
Tutu7030
veterán
válasz
besaints
üzenetére
THX a leírást! Nekem a mindigtv infón nem jelenik meg semmi, viszont a kábeltévén (dvb-c) a magyar 1-en ez jön be (közben már átváltottam englishre a nyelvet).
40D6570 HbbTV -
falcon1
csendes tag
Megtaláltam, amit a 4:3 beállításról írtál, elvileg ugyanúgy működik f6400-ban is.
ES6560 128. oldal
F6400 100. oldal
Viszont mindkét típusnál: "Nem használható Komponens vagy HDMI üzemmódban".A STB-on 576p/1080i/auto lehetőségek választhatók. Utóbbinál az SD adások 576p, a HD-k pedig 1080i-ben jönnek ki belőle (nagyobb csatornaváltási idő, plusz konverzió, de még ezt is lenyelném, ha így jó lenne...). Az SD csatornáknál plusz infoként azt is megmondja a box, hogy milyen arányú a műsor az automatikus váltáshoz, csak ilyet a tévén nem lehet beállítani.
Neked engedi kiválasztani az auto szélességet a HDMI bemenet esetén is?
-
bumbalaci55
tag
Nekem meg van olyan filmeknél pc-n hogy jobb klikk lejátszás samsung tv-n

Semmit nem telepítettem.
Media playeren keresztül megy a dolog. -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
üzenetére
Szia
azthiszen sikerült beálitanom a készüléket nyuzás után sem akadozik nem igazán nyulkáltam én bele fehéregyensuly meg ilyenek a képet a szineket stb a saját szemünkhöz álitottam egyedül az mp vel játszotunk kicsit el igy most jelenleg 7/5 és nem akadozik meg ilyesmi ha valakinek segit nekem bevált igaz előte volt egy szoft frisités a samu magyarország tanácsára
F6100 on edig most jó minden

-
RudY
addikt
Telepíts egy média szervert, pl. [Universal Media Server], úgy tűnik kezdi beelőzni az összes többit.
-
törölt tag
Persze, ezeket műszer nélkül esélytelen és minden egyes típuson nagyban eltérő értékek. Háttérfény, szín, színhőmérséklet, kontraszt, élesség és fényerő (utóbbi kettővel csínján, mert hatalmas károkat okoz néhány egység is) kb amivel lehet játszani amellett, hogy az összes képjavítót kikapcsoljátok. Ha nem automata a HDMI fekete szint, akkor azt feltétlenül forráshoz kell állítani, (HT)PC-RGB esetén magasra, egyes típusokon normál, YCbCr esetén (pl BD lejátszó) alacsonyra.
-
csab2
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Azért az vicces, hogy az általad linkelt edigital oldalon a két képen nem ugyanaz a szemüveg van.

-
RudY
addikt
Innentől kezdve már csak a Samygo csoporttól függ, hogy mit tudnak kihozni egy root-olt F szériás készülékből, de már így is elég szépen alakul a lista. F tulajok figyelmébe ajánlanám, hogy a root jogosultság megszerzése nem egyenlő a firmware cseréjével, csupán extra funkciókhoz is lehetőséget ad (ahogy pl. a telefonoknál is). -
tothl
addikt
Most marhaságot fogok kérdezni...
Azt hogyan lehet megoldani, hogy a smart tv médialejátszója lejátsszon hálózati megosztott mappából ? -
rejtettlampa
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ettől még találtam olcsóbban is ugyan ilyet! Akkor veszek, köszi a segítséget! :-)
-
BBéci
legenda
válasz
üzenetére
Erre bizonyíték a tévém mai kalibrálása. A beállított értékek brutális mértékben eltérnek az ugyanilyen típusú készülékétől, amit tavaly nyáron mértünk.
Íme néhány példa!
Részletes fehéregyensúly, 10 IRE: -3, 0, 45 és -7, 0, -21! Tehát plusz 45 szemben a mínusz 21-gyel!
60 IRE: 12, 0, 12 és 0, 0, -16!
Színkezelés zöld értékei: 16, 19, 3 és 4, -4, 0!
A rengeteg beállítási lehetőségből nincs egyetlen egy sem, ami azonos lenne.
Mielőtt valaki belekötne, az IRE értékeket egynek tekintem, tehát 10 és nem 30. -
Markizmark
addikt
válasz
rejtettlampa
üzenetére
SSG-P51002 csomagban 2 db SSG-P5100GB van, nyugodtan vegyél. Ugyanarról beszélünk.
-
törölt tag
válasz
Burt1793
üzenetére
Ha ész nélkül alkalmazzátok saját tévétekre egy 8000 kilométerre található másik 6400-es beállításait, több mint valószínű, hogy rosszabb lesz a kép, mint a gyári film módé. Különös tekintettel a 10 pontos és fehéregyensúly értékekre, ebben az esetben 100%, hogy hatalmas eltérés lesz a két készülék között. Kb azzal egyenértékű azokat az adatokat saját tévére másolni, mintha egy ST60 fehéregyensúly értékeit pötyögnéd be.
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
anno jól választottam, mikor a 46ES6560-at rendeltem meg. Most viszont szüleim is keresgélnek laposat a CRT Samsung helyére. 150eFt-os kategóriában a 46F5000 vagy 46EH5000 a választható (ezekből még találtam). Semmi extra dolog nem kellene csak szép kép. Melyiket ajánlanátok? Vagy inkább kisebb és komolyabb? A nézési távolság 3-4 méter, de árban nem mehetünk 150 fölé.

-
HBandyta
csendes tag
válasz
rejtettlampa
üzenetére
Véletlenül nem SSG-5100GB?Az SSG-P51002 ugyan az,csak a csomagban 2db SSG-5100GB szemüveg van!Egyébkén jó hozzá.
-
putyu10
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem mindegy hogy mit mondasz, az biztos az én készűlékeim az általam leirt modon keresnek "és pont"
-
rejtettlampa
tag
Sziasztok! Van nekünk egy Samsung UE32F6400 típusú tv-nk. Van hozzá 2 darab SSD-5100GB szemüveg. Szeretnék venni még 2 szemüveget. Találtam is jó áron, viszont nem pont ez a típusú, hanem SSD-P51002. A kérdésem az lenne, hogy jó-e a tv-hez ez a típus , illetve ha egyszerre szeretnénk használni a két különböző típusú szemüveget, akkor működni fog-e, vagy csak azonos típusúakkal?
-
Markizmark
addikt
-
putyu10
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen érdekes D mint Discoveryk, F mint Film+ - Film+2, D mint Digi sportok, S mint sportok. Nem érdekes? Nekem ez kicsit mintha a ABC-re hasonlítana.
A felsorolás most nem sorrendben tettem. -
-
putyu10
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Pl nekem egyszerűbb a abc-böl keresni rendezéskor mint mindig össze vissza.
-
Szabyka_
tag
Sziasztok, azonos kábelrendszeren van egy C530 , egy D6500, egy EH6030 és egy F6400 sorozatú Samu tv ...A C530 megtalál 7 rádió adót + 1 digitális adót amit a többi nem ... Az mitől lehet ? Ennyivel erősebb a C sorozatba a tuner ?
Köszi ! -
realfub89
csendes tag
Hello nekem az lenne kétdésem samsung ue55f6500 TV-vel hogy hálózatba lett kötve pc-vel, és a TV látja is a megosztott viedokat képeket, de nagyon lassan nyitja meg egyszerű avi-t le se tud játszani és a képeket is sok töltés után olvassa be, mi okozhatja ezt a lassúságot?
-
oimuka
tag
válasz
putyu10
üzenetére
"A samu tévék nálam abc sorrendbe teszik a csatornákat. Kezdik a névtelen három rádióval utána a számmal kezdődőket majd a többi abc-ben. A C7000-resen pont az este csináltam új keresést és abc-ben csinálta amit persze szerkesztek utána."
.............Akkor mégsem beszélek badarságokat

-
NyuszyCaster
senior tag
Sajnos ugyan úgy akadozik

10/2 re is álitottam az mp t és mégis.... -
NyuszyCaster
senior tag
Sziasztok
beszéltünk a samu ügyfélszolgálattal az akadozás miatt és szoftver frisitést javasoltak meg is történt 32f6100 on majd elválik jó lett e
-
anjani182
őstag
Euronicsban kuponra tegnaptól 149.990 Ft a 40F6400

-
Bobbacsi
veterán
válasz
mzsolty
üzenetére
Nekem van ilyen tv-m
Meg vagyok vele elégedve,nem tapasztaltam még felhösödést pixelhibát sem találtam.
Kb egy hét alatt sikerült úgy beállitanom a képet ami az én és a családom izlésének is megfelelt.
(a beállitást nem írom le mert az egyéntöl és tv-töl függö,kalibráltatni még nem kalibráltattam )
A tv utp vezetékkel csatlakozik a routerhez,a laptop pedig HDMI-kábellel.
A serviio programot használom a megosztáshoz
Olyan filmeknél ahol több hangsáv van ott pedig a Power DVD13-at.
Vettem egy 1Tb WD vinyót amire tettem a filmeket és ezt csatlakoztattam a tv-hez,később rájöttem ,hogy ez nem nyerő megoldás mert nem lehet igy hozzáférni a vinyóhoz
Igy rádugtam a laptopra.
Röviden ennyi.
Ja még annyi UPC set top HD boxom van.
Lehet látni a különbséget a HD és a sima adások közt -
oimuka
tag
válasz
Arni9010
üzenetére
Amúgy Diginél nekem is ABC sorrendben vannak a digitális csatornák hangolás után
)Nem erről beszélek? Eddig nálunk is úgy volt. Csak az tűnt fel, hogy ma 2 két tévét hangoltam újra ( 2 különböző modell) és egyiknél sem lett ábécé sorrend. Nem akarok vitatkozni senkivel, hogyan lehet logikusabban beállítani a csatornalistát. Eddig ábécé sorrendben volt, így szoktuk meg, és szeretném, ha ezentúl is így lenne. Én arra gyanakszom, hogy valami a központban lehet átállítva, ha 2 tévénél is ugyanaz a helyzet. Van egy program, Samsung chanel editor, amivel a kimentett csatornalistát utólag lehet szerkeszteni. Ez is egy megoldás, csak gondoltam, ha csak valami állítási probléma, akkor nem vesződöm a programmal.
-
-
csab2
veterán
Ne is mondd! Amikor megvettem a TV-t, a UPC Direct kártya behelyezése után (és miután nagy nehezen beállítottam a megfelelő dolgokat) majdnem padlót fogtam, amikor az automata hangolás talált kb. 6-700 csatornát. Persze ezek között sok volt a kódolt, de akkor is megtalálta a TV. Gondolhatod, mennyi időbe tellett, amíg először belenéztem mindbe és első lépésben töröltem az összes kódoltat, majd - eldöntvén a fő vezérlő elvet, miszerint csak a magyar nyelvű csatornákat hagyom meg - kitöröltem az összes felesleges adót és a megmaradtakat szépen sorrendbe raktam a saját számízének megfelelően. Természetesen a lementési, illetve számítógépes szerkesztési majd visszatöltési funkcióról ekkor még nem tudtam.

-
anjani182
őstag
F6400 beállítások: [link]
-
csab2
veterán
válasz
falcon1
üzenetére
Menü - kép - képernyő beállítása - képméret. Itt először állítsd "Autom. széles"-re, majd a 4:3-nál állítsd be a 4:3-at. Ilyenkor amelyik TV adás 16:9-ben megy, akkor azt 16:9-ben látod, viszont a 4:3-as adásoknál szépen beáll oldalhelyes 4:3-ba.
Legalább is nálam (ES6560) így van, nálad lehet, hogy kicsit mások a beállítási lehetőségek, de olyan nagy eltérések nem hiszem, hogy vannak. -
oimuka
tag
Mindenkinek köszönöm a válaszát, csak kicsit zavar, ha nem arra válaszolnak, amit kérdezek.
A kérdés az volt, hogy eddig, ahányszor újrahangoltam a tévét, a digitális csatornákat ábécé sorrendbe helyezte, most pedig nem. Pont. Ha valaki erre tudna valami tanácsot adni, megköszönném. A csatornalistában valóban át lehet állítani, viszont akkor a számozás lesz össze-vissza. Eddig így volt: 1. szám A csatorna, 2. szám B csatorna, 3, szám C csatorna.....131.szám Z csatorna.
És az, hogy ki milyen elvek alapján rendezi otthon az adókat, nem érdekel.
-
kope0808
csendes tag
válasz
oimuka
üzenetére
Furcsa kerdes nem mondom,de hät különbözöek vagyunk.
Nekem regebbi tipusu tv-m van,es nem vagyok elötte,de ha jol emlekszem a csatornakezelöben az a,b,c,d gombok valamelyikevel nevsorba lehet rakni.Viszont szerintem a szämozäst meghagyja,tehat mondjuk a 42-es szämuval fog kezdödni a lista. -
BBéci
legenda
válasz
kope0808
üzenetére
Egyetértek, de nem vagyunk egyformák. Mindenki rendezze olyan sorrendbe, ahogy számára szimpatikus.
Ha megérkezik a Mediacard, egy darabig elleszek a sorba rendezéssel. Semmi kedvem hozzá.
A legtöbb tévén 5 kedvenc csoportot lehet létrehozni, az is egészen jól használható. -
Burt1793
veterán
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Sajnos ezt találtam csak, itt írtam, hogy belinkeltem. [link]. A google-ban most nem találom a cikket, és itt visszaolvasni sincs most időm. Amúgy megvan kinyomtatva otthon.
-
BBéci
legenda
-
Burt1793
veterán
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Én 10 és 2 beállítást használok. így egész jó. Utálom a szappanoperaeffektet, így nem olyan. Régen találtam egy tesztet, amiben le voltak írva a képbeállítás optimális értékei, azokat beállítottam a film módhoz, azóta elég szép a képe.
-
falcon1
csendes tag
Sziasztok! Két kérdés F sorozatú LED tévével kapcsolatban:
1. Futott már bele valaki abba a korlátba, hogy HDMI bemenetnél nincs automata széles képarány beállítási lehetőség, így kábeltévé STB-ről érkező SD adásoknál kézzel lehet csak beállítani, hogy a 4:3-as műsor jól jelenjen meg? (Aztán persze visszaállítani 16:9-re, ha másik műsor vagy csatorna jön.)
2. A dual view módban van olyan lehetőség, hogy a tv képét PC-n lehessen nézni? Pár mobil és tablet esetén van ilyen (pl. Galaxy S4), de PC-ről nem találtam infót, csak a fordított irányról, hogy a számítógépen lejátszott kép, videó hogyan jeleníthető meg a tévén.
-
NyuszyCaster
senior tag
Sziasztok
lenne egy kis gondom samsung f6100 tv vel föntebb irta is valaki hogy a Motion Plus beálitásaival kell játszani de egyszerüen nem jövök rá mi lenne a a jó az előző széria 8/1 beáltása nem jó és tegnap sima tv nézés közben sszagatott a kép ha valai tudna F dzériára beálitást legyen szives segitsen mert a google demmit nem ad rá
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- AKCIÓ! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De több mint valószínű, hogy két Mekk Elekhez van dolgod. 

Nagyon nem ugyanaz.

Gondolom hanyag a melós aki összerakja a weboldalt.